E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA Nr

ORDONANTA   Nr. 20 din 30 ianuarie 1998

privind constituirea si functionarea fondurilor cu capital de risc

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 41 din 30 ianuarie 1998


SmartCity3


    In temeiul art. 107. alin. (1) si (3) din Constitutia Romaniei si al art. 1 lit. c) din Legea nr. 221/1997 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante,

    Guvernul Romaniei emite prezenta ordonanta.

    CAP. 1
    Dispozitii generale

    Art. 1
    Fondurile cu capital de risc sunt organisme de plasament in valori mobiliare, constituite ca fonduri inchise de investitii, prin mobilizarea resurselor financiare de la persoane fizice sau de la persoane juridice de drept privat, romane ori straine.
    Art. 2
    (1) Fondurile cu capital de risc pot efectua plasamentul resurselor financiare in una dintre urmatoarele forme:
    a) in mod direct, prin participarea la constituirea de societati comerciale cu capital privat sau prin majorarea capitalului social al acestor societati, pe baza de contract incheiat intre parti;
    b) in mod direct, in baza art. 98 din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, ori prin dobandire de actiuni sau obligatiuni convertibile in actiuni la bursa de valori sau pe alta piata organizata, in regimul Legii nr. 52/1994 privind valorile mobiliare si bursele de valori si al reglementarilor adoptate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare in executarea acestei legi.
    (2) In cazul prevazut la alin. (1) lit. a), fondurile cu capital de risc efectueaza plasamentul pe baza unui plan de afaceri prezentat de catre societatile comerciale cu capital privat sau de catre fondatorii acestora, la momentul constituirii lor.
    Art. 3
    Fondurile cu capital de risc care se infiinteaza si se organizeaza sub forma societatilor comerciale pe actiuni pot asigura:
    a) consultanta si asistenta manageriala societatilor comerciale cu capital privat, in vederea dezvoltarii, reorganizarii sau a restructurarii acestora, precum si a extinderii activitatii lor sau a initierii de noi afaceri;
    b) participarea la managementul societatilor comerciale la care detin actiuni sau parti sociale.
    Art. 4
    In cazurile in care fondurile cu capital de risc detin, la o societate comerciala cotata la bursa de valori sau pe alta piata organizata, actiuni ce confera o pozitie de control sau majoritara, ele se supun obligatiilor de evidenta si raportare prevazute de Legea nr. 52/1994, in conditiile stabilite prin reglementarile Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare.

    CAP. 2
    Constituirea si organizarea fondurilor cu capital de risc

    Art. 5
    (1) Fondurile cu capital de risc se infiinteaza in una dintre urmatoarele forme juridice:
    a) societate civila particulara, fara personalitate juridica, in temeiul art. 1.491, 1.492 si al art. 1.499 - 1.531 din Codul civil;
    b) societate de investitii, organizata ca societate comerciala pe actiuni, constituita prin subscriptie integrala si simultana a capitalului social, in conditiile Legii nr. 31/1990, republicata.
    (2) Contractul de societate civila sau, dupa caz, actul constitutiv se intocmeste in conformitate cu reglementarile adoptate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare.
    (3) Utilizarea expresiei fond cu capital de risc si desfasurarea de activitati specifice fondurilor cu capital de risc sunt rezervate exclusiv societatilor civile particulare si societatilor de investitii care se constituie si functioneaza potrivit dispozitiilor prezentei ordonante.
    Art. 6
    (1) Participarea sau capitalul social minim pentru constituirea unui fond cu capital de risc, dupa caz, se stabileste prin reglementari emise de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare si este alcatuit numai din aporturi in numerar, integral varsate la data constituirii.
    (2) Numarul de fondatori pentru constituirea unui fond cu capital de risc, in oricare dintre cele doua forme prevazute la art 5 alin. (1), este de pana la 50 de persoane.
    Art. 7
    (1) Constituirea fondului cu capital de risc in forma juridica de societate civila particulara este supusa autorizarii Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, care verifica realitatea varsamantului integral subscris si conformitatea contractului civil sau a actului constitutiv.
    (2) Fondul cu capital de risc care se infiinteaza ca societate de investitii organizata ca societate comerciala pe actiuni se constituie cu avizul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, care verifica realitatea liberarii capitalului subscris si indeplinirea conditiilor stipulate in actul constitutiv.
    Art. 8
    (1) Persoanele care constituie fondul cu capital de risc in forma juridica de societate civila particulara desemneaza, prin contractul de societate, un consiliu de incredere alcatuit din 3-7 membri ai fondului; acestia aleg, din randul lor, cu majoritate simpla de voturi, un presedinte.
    (2) Consiliul de incredere reprezinta fondul cu capital de risc in raporturile cu societatea de administrare a investitiilor, cu Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, precum si cu orice persoana fizica si persoana juridica.
    (3) Fiecare membru in consiliul de incredere dispune de un vot; in caz de partaj egal al voturilor, votul presedintelui este decisiv.
    (4) Drepturile si obligatiile membrilor consiliului de incredere se stabilesc prin contractul de societate civila, in conformitate cu reglementarile adoptate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare.

    CAP. 3
    Administrarea si functionarea fondurilor cu capital de risc

    Art. 9
    (1) Fondurile cu capital de risc constituite in forma juridica de societate civila particulara incheie, prin consiliul de incredere si cu avizul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, contracte cu societati de administrare a investitiilor, care functioneaza potrivit Ordonantei Guvernului nr. 24/1993 privind reglementarea constituirii si functionarii fondurilor deschise de investitii si a societatilor de investitii ca investitii de intermediere financiara, aprobata prin Legea nr. 83/1994.
    (2) Societatea de administrare a investitiilor va intocmi lunar, trimestrial, semestrial si anual raportari privind situatia financiara a fondului. Raportarile semestriale si anuale vor fi verificate si certificate de cenzori externi independenti.
    Art. 10
    (1) Fondurile cu capital de risc vor distribui membrilor lor titluri de participare - certificate de investitor sau actiuni, in functie de forma juridica de organizare a fondului - cu o valoare nominala egala cu cel putin 100.000.000 lei.
    (2) Titlurile de participare la fond sunt nominative si transmisibile, inclusiv pe piata extrabursiera, in conditiile stabilite prin contractul civil sau, dupa caz, prin actul constitutiv.
    (3) Fondul cu capital de risc constituit ca societate de investitii va cere admiterea actiunilor emise, la cota unei piete organizate de valori mobiliare, in termen de 90 de zile de la data emisiunii.
    Art. 11
    (1) Fondurile cu capital de risc isi vor diversifica investitiile in societati comerciale, indiferent daca dobandesc o pozitie semnificativa de control sau majoritara la o societate comerciala.
    (2) Un fond cu capital de risc nu va putea investi mai mult de 20% din activele sale intr-o singura societate comerciala sau in mai multe societati comerciale controlate de catre aceeasi persoana.
    Art. 12
    (1) Fondurile cu capital de risc constituite in forma juridica de societate civila particulara pot fi transformate in societati de investitii, prin hotararea membrilor, adoptata cu majoritatea simpla de voturi, aferenta titlurilor de participare detinute.
    (2) Procedura, conditiile si efectele operatiunii de transformare se stabilesc prin reglementari ale Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare.

    CAP. 4
    Dispozitii finale

    Art. 13
    Fondurile cu capital de risc pot efectua plasamente la societatile comerciale la care statul este actionar, supuse privatizarii, numai sub conditia dobandirii, printr-o singura achizitie, a intregii participari detinute de stat la respectivele societati comerciale.
    Art. 14
    Dispozitiile Legii nr. 52/1994 privind valorile mobiliare si bursele de valori se aplica regimului juridic al fondurilor cu capital de risc, daca nu contravin dispozitiilor prezentei ordonante.
    Art. 15
    (1) Prezenta ordonanta intra in vigoare la 30 de zile de la publicarea ei in Monitorul Oficial al Romaniei.
    (2) Pana la termenul prevazut la alin. (1), Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare va emite norme si instructiuni pentru punerea in executare a prezentei ordonante.

               PRIM-MINISTRU
               VICTOR CIORBEA

                      Contrasemneaza:
                      p. Ministrul reformei,
                      presedintele Consiliului
                      pentru Reforma
                      Laurentiu Tachiciu,

                      Ministrul privatizarii,
                      Valentin M. IonescuSmartCity5

COMENTARII la Ordonanţa 20/1998

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordonanţa 20 din 1998
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 106 2020
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ mică, de până la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite pentru locuințe, credite auto, credite pentru studenți, credite de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Avem garanția că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară care schimbă viața.
ANONIM a comentat Legea 198 2017
    Sunt Alexander Magnus, un împrumutat privat și legitim. Căutați un împrumut de afaceri, împrumut de Crăciun, împrumuturi personale, credite ipotecare, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare negarantate, garanție, capital de risc etc. ... Sau pur și simplu refuzați un împrumut de la o bancă sau instituție financiară pentru unul sau mai multe motive? Sunteți soluțiile potrivite pentru credit! Oferim împrumuturi întreprinderilor și persoanelor fizice cu o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3%. Deci, dacă sunteți interesat de un împrumut urgent și garantat. Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail astăzi Via: alexandermagnus.loan@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Trebuie să plătiți împrumuturile datoriei lor sau să vă achitați facturile sau să începeți o afacere plăcută? Aveți un scor de credit scăzut și vă va fi greu să obțineți împrumut de capital de la băncile locale / alte instituții financiare? Aveți nevoie de un împrumut sau finanțare din orice motiv, cum ar fi: a) Împrumut personal, extinderea afacerii, b) Înființarea afacerii, educație, c) Consolidarea datoriilor, d) Împrumuturi cu bani grei Oferim împrumut la o rată a dobânzii redusă de 3% și cu garanție și nu Garanție, oferim împrumuturi personale, împrumuturi de consolidare a datoriilor, risc capital Capital, împrumut de afaceri, împrumut pentru educație, ipotecă sau Împrumuturi pentru orice motiv". Cu toate acestea, metoda noastră oferă posibilitatea de a specifica valoarea împrumutului necesar și, de asemenea, durata pe care o puteți permite, vă oferă o șansă reală de a obține fondurile de care aveți nevoie! Aceste împrumuturi personale pot fi aprobate indiferent de creditul dvs. și există o mulțime de clienți fericiți care susțin această cerere. Dar nu veți obține doar împrumutul personal de care aveți nevoie; Aceasta este promisiunea noastră: garantăm cea mai mică rată pentru toate împrumuturile cu beneficii colaterale gratuite. Ne străduim să lăsăm o impresie pozitivă de durată prin depășirea așteptărilor clienților mei în tot ceea ce fac. Scopul nostru este să vă tratăm cu demnitate și respect, oferind în același timp servicii de cea mai înaltă calitate. E-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Vizitați-ne la: www.midlandcreditonline.com
ANONIM a comentat Decretul 460 2020
    Mi-am luat deja cardul ATM programat și gol pentru a retrage zilnic 5.500 USD timp de șase luni. Sunt atât de fericit de acest lucru, deoarece l-am primit pe al meu săptămâna trecută și l-am folosit pentru a obține deja 33.000 de dolari. Georg Bednorz Hackers dă cărțile pentru a ajuta pe cei săraci și nevoiași, deși este ilegal, dar este ceva drăguț și el nu este ca alte escrocherii care pretind că au cărțile ATM goale. Nimeni nu este prins când folosește cardul. primește-l pe al tău de la Georg Bednorz Hackers astăzi! Trimiteți un e-mail la georgbednorzhackers@gmail.com sau trimiteți-i un mesaj text / WhatsApp prin +1 (262) 355-8285
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? . Acordăm împrumuturi legitime persoanelor serioase sau firmelor de afaceri care au nevoie de împrumuturi. Suntem o firmă de împrumut înregistrată, care este pregătită să satisfacă nevoile persoanelor care aspiră să fie mai mari în prima linie a acumulării de capital. Împrumuturile noastre sunt oferite la o rată a dobânzii subvenționată, care este favorabilă tuturor cetățenilor din întreaga lume și din diferite țări. .Suntem pregătiți să vorbim cu dvs. despre cum vă putem satisface nevoile financiare. Dacă sunteți interesați de această ofertă extraordinară, contactați-ne astăzi pentru un împrumut urgent. Aveți o idee de afaceri, dar nu aveți finanțe, aveți un istoric de credit slab, solicitați soluții pentru soluționarea problemei dvs. așteptați răspunsul dvs. urgent la acest AD sau trimiteți-ne un e-mail la: (midland.credit2@gmail.com) Imprumuturi personale Împrumuturi pe zi Finanțarea vehiculelor Imprumut pentru casa Consilierea datoriei Împrumut de afaceri Împrumut de student Împrumut de consolidare Împrumut medical De asemenea, sunt disponibile asigurări de viață / proprietate. Contactați-ne astăzi la adresa de e-mail :( midland.credit2@gmail.com) Pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Legea 198 2017
    Sunteţi în nevoie de un împrumut rapid şi urgent cu o rată a dobânzii relativ scăzută la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite acasă, credite auto, student credite, credite de consolidare a datoriilor etc indiferent de scorul de credit. Suntem garantați că vom oferi servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail:(midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară în schimbare.
ANONIM a comentat Ordin 400 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 535 1945
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu