E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA Nr

ORDONANTA   Nr. 132 din 31 august 2000

pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 434 din  3 septembrie 2000


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 107 alin. (1) si (3) din Constitutia Romaniei si ale art. 1 lit. F pct. 3 din Legea nr. 125/2000 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta.

    ARTICOL UNIC
    Ordonanta Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 82/1998, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 237 din 29 iunie 1998, se modifica dupa cum urmeaza:
    1. Alineatele (2), (3) si (4) ale articolului 40 vor avea urmatorul cuprins:
    "(2) Limitele greutatilor maxime autorizate pe osie si ale gabaritelor, precum si conditiile impuse vehiculelor admise in circulatie pe drumurile publice sunt cele prevazute in anexa nr. 2 la prezenta ordonanta.
    (3) Lista cuprinzand drumurile publice, cu limitele greutatilor maxime autorizate pentru vehicule de transport marfa, va fi stabilita anual prin ordin al ministrului transporturilor.
    (4) Limitele prevazute in anexa nr. 2 pot fi modificate prin ordin al ministrului transporturilor, pe masura executarii unor lucrari de sporire a capacitatii portante a drumurilor."
    2. Alineatul (2) al articolului 54 va avea urmatorul cuprins:
    "(2) Dobandirea terenurilor prevazute la alin. (1) va beneficia de prevederile art. 92 alin. (6) din Legea fondului funciar nr. 18/1991, republicata, fiind scutita de la plata taxelor suplimentare prevazute in anexele nr. 1 si 2 la aceasta."
    3. Litera C "Dimensiunile maxime de gabarit (inclusiv incarcatura)" din anexa nr. 2 va avea urmatorul cuprins:
    "C. Dimensiunile maxime de gabarit (inclusiv incarcatura) sunt urmatoarele:
    - latime ....................................... 2,55 m

    NOTA:
    Prin exceptie, pentru vehiculele frigorifice avand caroseria izoterma, cu pereti grosi, se admit latimi de maximum 2,60 m.

    - inaltime ..................................... 4,00 m
    - lungimi:
        - autovehicul fara remorca ................ 12,00 m
        - remorca ................................. 12,00 m
        - vehicul articulat ....................... 16,50 m
        - autobuz sau troleibuz articulat ......... 18,00 m
        - autovehicul cu remorca (autotren) ....... 18,75 m
        - tramvai ................................. 30,00 m

    NOTA:
    Orice autovehicul sau combinatie de vehicule aflate in miscare trebuie sa poata vira intr-o suprafata cu o raza exterioara de 12,50 m si cu o raza interioara de 5,30 m.
    Distanta dintre axa articulatiei pivotului de cuplu si spatele semiremorcii nu trebuie sa depaseasca 12,00 m.
    Distanta maxima masurata paralel cu axa longitudinala a autotrenului, de la punctul exterior al partii anterioare a spatiului de incarcare aflat in spatele cabinei, pana la punctul exterior al partii posterioare a remorcii, minus distanta dintre spatele vehiculului de tractiune si partea anterioara a remorcii nu trebuie sa depaseasca 15,65 m.
    Distanta maxima masurata paralel cu axa longitudinala a autotrenului, de la punctul exterior al partii anterioare a spatiului de incarcare, aflat in spatele cabinei, pana la punctul exterior al partii posterioare a remorcii nu trebuie sa depaseasca 16.40 m."

                  PRIM-MINISTRU
            MUGUR CONSTANTIN ISARESCU

                       Contrasemneaza:
                       Ministrul transporturilor,
                       Anca Boagiu

                       Ministrul apelor, padurilor
                       si protectiei mediului,
                       Romica TomescuSmartCity5

COMENTARII la Ordonanţa 132/2000

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordonanţa 132 din 2000
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
ANONIM a comentat Hotărârea 559 1990
    Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
ANONIM a comentat Decizia 589 2006
    La Pucioasa DB nu a fost nici-o revolutie,si totusi orasul este plin de revolutionari,????
ANONIM a comentat Legea 406 2001
     Aceasta lege , este depasita ...nu mai santem in anii '90 cand un candidat la presedentie nu avea unde locui..in zilele noastre , alesii au chiar cate 6 case (unele aducandu-le venituri subtantiale din chirii ) asa ca se impune ca "alesii " nostri sa revada si sa aduca ceva modificari legii , un singur articol ar fi suficient..sa se faca mentiunea ca prevederile nu se aplica celor care detin deja mai mult de 2 spatii..este imoral ca unuia care are peste 2 imobile cu destinatie de locuit sa ii mai dam o vila sau palat si pe cele personale sa le inchirieze
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu