E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA Nr

ORDONANTA   Nr. 105 din 31 august 2000

privind Semnul onorific In Serviciul Armatei pentru maistri militari si subofiteri

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 436 din  3 septembrie 2000


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 107 din Constitutia Romaniei si ale art. 1 lit. G pct. 5 din Legea nr. 125/2000 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante, precum si ale art. 79 din Legea nr. 29/2000 privind sistemul national de decoratii al Romaniei,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta.

    Art. 1
    (1) Decoratia Semnul onorific In Serviciul Armatei pentru maistri militari si subofiteri, prevazuta la art. 10 pct. 4 din Legea nr. 29/2000 privind sistemul national de decoratii al Romaniei, face parte din categoria semnelor onorifice.
    (2) Semnul onorific In Serviciul Armatei prevazut la alin. (1) se confera maistrilor militari si subofiterilor din Ministerul Apararii Nationale, Ministerul de Interne, Ministerul Justitiei, Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Informatii Externe, Serviciul de Protectie si Paza si Serviciul de Telecomunicatii Speciale, care au 15, 20 si 25 de ani de activitate in armata.
    Art. 2
    (1) Semnul onorific In Serviciul Armatei pentru maistri militari si subofiteri se confera pe viata. Numarul posesorilor este nelimitat pentru toate categoriile.
    (2) Maistrilor militari si subofiterilor in rezerva sau retragere impotriva carora au fost pronuntate hotarari definitive de condamnare la pedepse privative de libertate li se pot retrage Semnele onorifice In Serviciul Armatei la propunerea facuta Cancelariei Ordinelor de catre ministrul sau conducatorul institutiei in care acestia au activat. Retragerea se face pe baza de decret semnat de Presedintele Romaniei.
    Art. 3
    (1) Insemnul semnului onorific este o piesa ovala, confectionata din tombac, avand bordura usor ridicata; marginal are stantata, in relief usor, o cununa din frunze de laur la stanga si din frunze de stejar la dreapta, legate jos cu o funda.
    (2) Pe avers este redat, suprapunand partial cununa, conturul unei cruci de Malta cu un medalion circular central in care se afla inscris numarul cu cifre latine "XV", "XX" sau "XXV", in functie de numarul anilor de activitate pentru care se acorda.
    (3) Pe revers, in jumatatea superioara, este aplicat vulturul cruciat, care tine in gheare spada si sceptrul si are pe piept armele Romaniei, iar in partea inferioara a campului este scris: "RASPLATA/SERVICIULUI/MILITAR".
    (4) Insemnul este surmontat de o semicununa formata din doua ramuri de laur.
    (5) Panglica este din rips moarat galben, strabatuta de sase benzi albastre.
    Art. 4
    Insemnele Semnului onorific In Serviciul Armatei pentru maistri militari si subofiteri se poarta la uniforma, de regula, cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei si al celorlalte sarbatori nationale sau religioase, la festivitati cu caracter oficial si la diferite activitati cu caracter stiintific, aniversar sau comemorativ.
    Art. 5
    Insemnele semnului onorific se poarta de catre maistri militari si subofiteri pe partea stanga a pieptului, in ordinea ierarhica prevazuta la art. 31 - 36 din Legea nr. 29/2000 privind sistemul national de decoratii al Romaniei.
    Art. 6
    Baretele semnului onorific se poarta de catre maistri militari si subofiteri la uniforma militara, numai la veston, in partea stanga a pieptului, pe acelasi rand, asezate de la stanga, in ordinea cronologica in care acestea au fost acordate.
    Art. 7
    Semnul onorific In Serviciul Armatei pentru maistri militari si subofiteri este o distinctie care se poate acorda numai cetatenilor romani.
    Art. 8
    (1) Maistrilor militari si subofiterilor care indeplinesc conditiile de conferire a decoratiei in anul 2000 li se vor elibera brevetele si li se vor inmana numai baretele corespunzatoare.
    (2) Maistrilor militari si subofiterilor prevazuti la alin. (1) li se vor inmana insemnele decoratiei, iar celorlalti maistri militari si subofiteri in activitate li se vor preschimba, conform prevederilor art. 2, insemnele vechiului Ordin Meritul Militar, pe masura alocarii resurselor bugetare necesare.
    Art. 9
    Ordinul Meritul Militar, instituit in 1954 si care s-a conferit maistrilor militari si subofiterilor anterior intrarii in vigoare a Legii nr. 29/2000 privind sistemul national de decoratii al Romaniei, este substituit cu urmatoarele semne onorifice:
    a) Ordinul Meritul Militar clasa a III-a, cu Semnul onorific In Serviciul Armatei pentru maistri militari si subofiteri care au 15 ani de activitate in armata;
    b) Ordinul Meritul Militar clasa a II-a, cu Semnul onorific In Serviciul Armatei pentru maistri militari si subofiteri care au 20 de ani de activitate in armata;
    c) Ordinul Meritul Militar clasa I, cu Semnul onorific In Serviciul Armatei pentru maistri militari si subofiteri care au 25 de ani de activitate in armata.
    Art. 10
    Descrierea Semnului onorific In Serviciul Armatei pentru maistri militari si subofiteri, materialul din care se realizeaza, dimensiunile, modelul desenat al decoratiei, precum si motivele care determina conferirea ei sunt prevazute in regulamentul cuprins in anexa care face parte integranta din prezenta ordonanta.

                  PRIM-MINISTRU
            MUGUR CONSTANTIN ISARESCU

                       Contrasemneaza:
                       p. Ministrul apararii nationale
                       Ioan Mircea Plangu,
                       secretar de stat

                       Ministru de interne,
                       Constantin Dudu Ionescu

                       Ministru de stat,
                       ministrul justitiei,
                       Valeriu Stoica

                       Ministrul finantelor,
                       Decebal Traian Remes

                       Directorul
                       Serviciului Roman de Informatii,
                       Costin Georgescu

                       Directorul
                       Serviciului de Informatii Externe,
                       Catalin Harnagea

                       Directorul
                       Serviciului de Protectie si Paza,
                       Neculai Stoina

                       Directorul Serviciului
                       de Telecomunicatii Speciale,
                       Ion Sima

    ANEXA 1

                               REGULAMENT
privind conferirea si descrierea Semnului onorific In Serviciul Armatei pentru maistri militari si subofiteri

    CAP. 1
    Conferirea Semnului onorific In Serviciul Armatei pentru maistri militari si subofiteri

    Art. 1
    Semnul onorific In Serviciul Armatei pentru maistri militari si subofiteri se confera maistrilor militari si subofiterilor din Ministerul Apararii Nationale, Ministerul de Interne, Ministerul Justitiei, Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Informatii Externe, Serviciul de Protectie si Paza si Serviciul de Telecomunicatii Speciale.
    Art. 2
    Semnul onorific In Serviciul Armatei pentru maistri militari si subofiteri se confera de Presedintele Romaniei, prin decret, in baza propunerilor individuale ale ministrilor, respectiv ale conducatorilor institutiilor mentionate la art. 1.
    Art. 3
    Semnul onorific In Serviciul Armatei pentru maistri militari si subofiteri se confera o data pe an, cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei.
    Art. 4
    (1) Conform prevederilor art. 10 pct. 4 din Legea nr. 29/2000 privind sistemul national de decoratii al Romaniei, Semnul onorific In Serviciul Armatei pentru maistri militari si subofiteri se confera pentru:
    a) 15 ani de activitate in armata;
    b) 20 de ani de activitate in armata;
    c) 25 de ani de activitate in armata.
    (2) In sensul prezentului regulament, prin activitate in armata se intelege vechimea ca maistru militar sau subofiter in activitate, in conditiile prevazute de Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare.
    Art. 5
    Maistrii militari si subofiterii care sunt propusi sa li se confere semnul onorific trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
    a) sa aiba vechimea in calitate de maistru militar sau subofiter in activitate prevazuta la art. 10 pct. 4 din Legea nr. 29/2000 privind sistemul national de decoratii al Romaniei;
    b) sa aiba rezultate meritorii in indeplinirea atributiilor si in pregatirea profesionala, evidentiate prin calificativele de cel putin "Bun" in aprecierile de serviciu din ultimii 4 ani premergatori anului in care urmeaza sa li se confere decoratia. Daca in aceasta perioada cei in cauza au obtinut un calificativ anual inferior calificativului "Bun", anul respectiv nu se ia in calcul.
    Art. 6
    Timpul cat maistrii militari si subofiterii in activitate au fost condamnati cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei ori au fost condamnati cu executarea acesteia, insa au fost amnistiati sau gratiati inainte de a incepe executarea, nu se ia in calculul vechimii in activitate in armata pentru conferirea semnului onorific, cu exceptia cazurilor in care, in urma rejudecarii cauzei, instanta competenta a pronuntat achitarea.
    Art. 7
    Ministrii, respectiv conducatorii institutiilor mentionate la art. 1, comunica Cancelariei Ordinelor anual, in scris, pana la data de 1 iunie, numarul maistrilor militari si subofiterilor care vor fi decorati cu semnul onorific.
    Art. 8
    Pentru maistrii militari si subofiterii indreptatiti sa li se confere semnul onorific, durata activitatii in armata se calculeaza pana la data de 31 august a anului in care sunt propusi sa fie decorati.
    Art. 9
    (1) Tabelele cuprinzand propunerile nominale de conferire a Semnului onorific In Serviciul Armatei pentru maistri militari si subofiteri se trimit de ministrii, respectiv de conducatorii institutiilor mentionate la art. 1, la Cancelaria Ordinelor pana la data de 31 august a fiecarui an.
    (2) Fac obiectul propunerilor de conferire a semnului onorific inclusiv maistrii militari si subofiterii care au indeplinit conditiile de decorare si au fost trecuti in rezerva sau direct in retragere, pentru motive neimputabile lor, pana la data emiterii decretului prin care se confera decoratiile.
    Art. 10
    (1) Maistrii militari si subofiterii sanctionati pentru comiterea de abateri grave de la prevederile regulamentelor militare sau de la alte dispozitii legale, in perioada de la ultima apreciere de serviciu si pana la data de 31 august a anului cand se confera semnul onorific, nu mai sunt propusi, iar daca abaterile au fost savarsite in perioada 31 august - 1 decembrie, ministrul, respectiv conducatorul institutiei mentionate la art. 1, solicita Cancelariei Ordinelor radierea acestora din tabelele cu propuneri.
    (2) Prevederile alin. (1) se aplica numai in situatia in care abaterea grava savarsita ar avea ca urmare si acordarea unui calificativ inferior calificativului "Bun" in aprecierea de serviciu pentru anul in curs.

    CAP. 2
    Brevetele Semnului onorific In Serviciul Armatei pentru maistri militari si subofiteri

    Art. 11
    Brevetul reprezinta documentul oficial prin care se atesta conferirea decoratiilor. Pana la emiterea brevetului, institutiile prevazute la art. 1 pot elibera titularilor, pe baza decretului de conferire a decoratiei, adeverinte care sa ateste conferirea Semnului onorific In Serviciul Armatei pentru maistri militari si subofiteri.
    Art. 12
    Brevetul pentru Semnul onorific In Serviciul Armatei pentru maistri militari si subofiteri are pe suprafata sa stema tarii si are inscrise date privind denumirea acestui semn, numarul si data decretului de conferire, numele si prenumele posesorului, cu initiala tatalui, indicativul unitatii militare din care face parte, meritele pentru care se acorda semnul onorific: pentru 15 ani, 20 de ani sau 25 de ani de activitate in armata si pentru rezultate meritorii in indeplinirea atributiilor si in pregatirea profesionala.
    Art. 13
    Brevetele pentru Semnul onorific In Serviciul Armatei pentru maistri militari si subofiteri sunt validate prin semnatura sau parafa ministrilor, respectiv a conducatorilor institutiilor mentionate la art. 1, si a cancelarului ordinelor.
    Art. 14
    Brevetele pentru Semnul onorific In Serviciul Armatei pentru maistri militari si subofiteri poarta doua numere, astfel:
    a) numarul "IX.4." si literele: a) - pentru 15 ani de activitate in armata; b) - pentru 20 de ani de activitate in armata sau c) - pentru 25 de ani de activitate in armata, care corespunde cu numarul de ordine din ierarhia decoratiilor, prevazut la art. 11 din Legea nr. 29/2000 privind sistemul national de decoratii al Romaniei;
    b) numarul de inregistrare in evidenta Cancelariei Ordinelor.

    CAP. 3
    Insemnul si descrierea Semnului onorific In Serviciul Armatei pentru maistri militari si subofiteri

    Art. 15
    (1) Insemnul pentru Semnul onorific In Serviciul Armatei pentru maistri militari si subofiteri este o piesa ovala, confectionata din tombac, avand inaltimea de 35 mm si latimea de 31 mm, cu bordura usor reliefata; la margini este stantata, in relief usor, o cununa deschisa, din frunze de laur la stanga si frunze de stejar la dreapta, legate jos cu o funda, latimea cununei fiind de 4 mm.
    (2) Pe avers, suprapunand partial cununa, este redata in partea superioara a campului o cruce de Malta, cu bratele de 24 mm, avand un medalion central cu diametrul de 12 mm; in medalion este inscris numarul cu cifre latine aurite: "XV", "XX" sau "XXV", inalte de 7 mm.
    (3) Pe revers, in jumatatea superioara, este vulturul cruciat, inalt de 15 mm, care tine in gheare spada si sceptrul si are pe piept armele Romaniei; in partea inferioara a campului este Inscriptia "RASPLATA/SERVICIULUI/MILITAR", cu litere inalte de 3 mm.
    (4) Insemnul este surmontat de un inel de la care porneste o semicununa formata din doua ramuri de laur legate sus cu o bara; latimea semicununei este de 31 mm si inaltimea este de 14 mm.
    (5) Panglica este din rips moarat galben, strabatuta de sase benzi albastre, late fiecare de cate 1,5 mm; latimea panglicii este de 35 mm si are inaltimea aparenta de 50 mm.
    Art. 16
    Diferenta dintre categorii este urmatoarea:
    a) pentru 15 ani de activitate in armata, piesa este brunata;
    b) pentru 20 de ani de activitate in armata, piesa este argintata;
    c) pentru 25 de ani de activitate in armata piesa este aurita.
    Art. 17
    (1) Ecranul (cutia) care contine distinctia este imbracat(a) in pergamoid galben si in interior este captusit(a) cu matase albastra.
    (2) Pe capacul cutiei este imprimata cu albastru titulatura decoratiei.
    Art. 18
    Modelul desenat al Semnului onorific In Serviciul Armatei pentru maistri militari si subofiteri este reprezentat grafic in anexa care face parte din prezentul regulament.

    CAP. 4
    Baretele Semnului onorific In Serviciul Armatei pentru maistri militari si subofiteri

    Art. 19
    (1) O data cu semnul onorific se acorda si bareta.
    (2) Bareta, lunga de 18 mm si lata de 10 mm, are culorile panglicii reduse cu 50%; pe centru este aplicat numarul cu cifre latine "XV", "XX" sau "XXV", confectionat din tombac brunat, inalt de 8 mm. Panglica este prinsa pe un suport metalic care are, pe spate, o agrafa de prindere.

            Semnul onorific pentru maistri militari si subofiteri

    Figura 1, reprezentand Semnul onorific pentru maistri militari si subofiteri - 15 ani (avers si revers), se gaseste publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 436 din 3 septembrie 2000, la pagina 13.

    Figura 2, reprezentand Semnul onorific pentru maistri militari si subofiteri - 20 ani (avers si revers), se gaseste publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 436 din 3 septembrie 2000, la pagina 13.

    Figura 3, reprezentand Semnul onorific pentru maistri militari si subofiteri - 25 ani (avers si revers), se gaseste publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 436 din 3 septembrie 2000, la pagina 13.

    Figura 4, reprezentand baretele Semnului onorific pentru maistri militari si subofiteri (avers si revers), se gaseste publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 436 din 3 septembrie 2000, la pagina 13.SmartCity5

COMENTARII la Ordonanţa 105/2000

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordonanţa 105 din 2000
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 5 2019
    It’s a privilege to share this to the world. You deserve all the praise that comes to you. DR Amber has been a blessing to me since our encounter on the internet. He alone knows it all. I love him so much for his kindness, care, honesty and his help in the life of everyone that has come in contact with him. If not for DR Amber how would I have been able to survive this hardship. His spell made me a LOTTO MAX winner of 60 Million Dollars making my whole life beautiful and amazing. The numbers he gave me to play the lottery was a life changing number from grass to grace and I want to say I’m forever grateful to him. Thank you sir for being a blessing to the helpless. Anyone reading this that needs help can communicate with DR Amber online for indeed he has no match. Website: amberlottotemple.com OR Email: amberlottotemple@yahoo.com
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    Bună, sunteți în căutarea unui împrumut de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi ipotecare, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi personale, capital de risc etc! Sunt creditor privat, acord împrumuturi companiilor și persoanelor fizice cu dobânzi mici și rezonabile de 2%. E-mail la: christywalton355@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 243 2021
    Hello everyone, I want to use this medium to thank a great spell caster called Dr Grceondu for transforming my life financially, i have been playing lottery game for long but have never won any reasonable amount, I contacted Dr Graceondu after i red about him on the internet on how he help a lady with a lottery winning numbers and the lady won a very big amount of money, so i contacted him and He instructed me on what to do which i did and he told me to give him some time to prayers, on the second day he sent me some numbers and he said i should go and play them, so i went to play the numbers he gave me, after two day the result came out, and i went to check and to my greatest surprise my name came out as one of the winners i won $45 million, i still cant believe what happened to me that i am now a millionaire over night, i just want to say a very big thank you to Dr Graceondu i have never seen a powerful man like him, I will advice everyone out there to contact Dr Graceondu if you want to win big in your lottery game. You can reach him via his email, drgraceondu12@gmail.com or WhatsApp him +15204677763, you can also visit his Website. https://drgraceonduadodo.com
ANONIM a comentat Decretul 1231 2021
    i will never stop until the whole World knows about the MOST powerful priest maurice whose contact details I saw in a comment section here few weeks ago, so and i decided to contact him because i was badly in need of help TO SAVE MY MARRIAGE, I explained my situation to PRIEST MURICE. that Everything was going down the drain as my husband WAS constantly cheating on me with other women and he physically abuse me. priest maurice promised to help that my husband will change and will love me unconditionally in less than a week as far that my heart still beats for him. I FOLLOWED HIS INSTRUTION and he prepared a spell for me and my husband called me exactly when priest maurice said. He pleaded and said he needs me back since then he have been the sweetest man on earth. anyone out there reading this comment that need a effect spell caster Can reach him on email:psychicspellsolution@gmail.coM whatsapp:+1(571)3573337
ANONIM a comentat Ordin 12 2006
    Mai este in vigoare acest ordin, din moment ce aven Regulamentul (CE) 396:2005, revizuit 2019, referitor la rezidurile de pesticide din alimente, inclusiv din fructe si legume?
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 390 2018
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Rectificare 353 2008
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 114 2021
    Într-un cuvânt, wow!! Nu pot să cred că banii sunt deja în contul meu. Multumesc, multumesc, multumesc! De obicei, ați transformat o sarcină lungă, consumatoare de timp și intimidantă într-o experiență foarte plăcută și simplificată. Nu pot să vă mulțumesc vouă și doamnei Della Taylor pentru suficientă asistentă. Dna Della Taylor Împrumuturi pentru un sistem excelent și pentru un serviciu excelent. Ambele sunt grozave! dacă aveți nevoie de un împrumut de urgență, îi puteți e-mail la Dellastaylors@yahoo.com WhatsApp pe +1 (209) 251-1529
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    I never use to believe in spell casting until i met Lord Zuma a powerful spell caster who helped me to be a happy person again. i reside in USA. After 4 years of Broken marriage, my husband left me with two kids. I felt like my life was about to end and i almost committed suicide, i was emotionally down for a very long time. Thanks to a Great spell caster called Lord Zuma which i met online on one faithful day when I was browsing through the internet, i came across a lot of testimonies about this particular Great spell caster how he has helped so many people. he has helped people to bring back their Ex lover, some testified that he restores womb, cure cancer and other sickness, and so on. I also came across a testimony, it was about a woman called Sandra, she testified about how his spell made her to be pregnant after so many years of bareness and at the end of her testimony she dropped Lord Zuma's email address. After reading all these, i decided to give it a try and i contacted him and explained my problem to him and he assured me that in less than 48 hours, my husband will call me and beg for forgiveness but i thought it will not work. When he had finished casting the spell, the next day my husband called me and he was begging for forgiveness just as Lord Zuma said. This is not brain washing and after the spell has been cast, i realized that my husband love me like never before and the spell caster opened him up to know how much i love him and how much love we need to share. We are even happier now than before. Lord Zuma is really a gifted man and i will not stop publishing him because he is a wonderful man. If you have a problem and you are looking for a real and a genuine spell caster to solve all your problems contact Lord Zuma now on spiritualherbalisthealing@gmail.com or just visit https://spiritualherbal.blogspot.com and see so many he has helped that are testifying about his good work. He will help you solve all your problems. Once again thank you Lord Zuma for your good deeds. His whatsapp number +1 506 800 1647
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu