E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA Nr

ORDONANTA   Nr. 105 din 31 august 2000

privind Semnul onorific In Serviciul Armatei pentru maistri militari si subofiteri

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 436 din  3 septembrie 2000


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 107 din Constitutia Romaniei si ale art. 1 lit. G pct. 5 din Legea nr. 125/2000 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante, precum si ale art. 79 din Legea nr. 29/2000 privind sistemul national de decoratii al Romaniei,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta.

    Art. 1
    (1) Decoratia Semnul onorific In Serviciul Armatei pentru maistri militari si subofiteri, prevazuta la art. 10 pct. 4 din Legea nr. 29/2000 privind sistemul national de decoratii al Romaniei, face parte din categoria semnelor onorifice.
    (2) Semnul onorific In Serviciul Armatei prevazut la alin. (1) se confera maistrilor militari si subofiterilor din Ministerul Apararii Nationale, Ministerul de Interne, Ministerul Justitiei, Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Informatii Externe, Serviciul de Protectie si Paza si Serviciul de Telecomunicatii Speciale, care au 15, 20 si 25 de ani de activitate in armata.
    Art. 2
    (1) Semnul onorific In Serviciul Armatei pentru maistri militari si subofiteri se confera pe viata. Numarul posesorilor este nelimitat pentru toate categoriile.
    (2) Maistrilor militari si subofiterilor in rezerva sau retragere impotriva carora au fost pronuntate hotarari definitive de condamnare la pedepse privative de libertate li se pot retrage Semnele onorifice In Serviciul Armatei la propunerea facuta Cancelariei Ordinelor de catre ministrul sau conducatorul institutiei in care acestia au activat. Retragerea se face pe baza de decret semnat de Presedintele Romaniei.
    Art. 3
    (1) Insemnul semnului onorific este o piesa ovala, confectionata din tombac, avand bordura usor ridicata; marginal are stantata, in relief usor, o cununa din frunze de laur la stanga si din frunze de stejar la dreapta, legate jos cu o funda.
    (2) Pe avers este redat, suprapunand partial cununa, conturul unei cruci de Malta cu un medalion circular central in care se afla inscris numarul cu cifre latine "XV", "XX" sau "XXV", in functie de numarul anilor de activitate pentru care se acorda.
    (3) Pe revers, in jumatatea superioara, este aplicat vulturul cruciat, care tine in gheare spada si sceptrul si are pe piept armele Romaniei, iar in partea inferioara a campului este scris: "RASPLATA/SERVICIULUI/MILITAR".
    (4) Insemnul este surmontat de o semicununa formata din doua ramuri de laur.
    (5) Panglica este din rips moarat galben, strabatuta de sase benzi albastre.
    Art. 4
    Insemnele Semnului onorific In Serviciul Armatei pentru maistri militari si subofiteri se poarta la uniforma, de regula, cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei si al celorlalte sarbatori nationale sau religioase, la festivitati cu caracter oficial si la diferite activitati cu caracter stiintific, aniversar sau comemorativ.
    Art. 5
    Insemnele semnului onorific se poarta de catre maistri militari si subofiteri pe partea stanga a pieptului, in ordinea ierarhica prevazuta la art. 31 - 36 din Legea nr. 29/2000 privind sistemul national de decoratii al Romaniei.
    Art. 6
    Baretele semnului onorific se poarta de catre maistri militari si subofiteri la uniforma militara, numai la veston, in partea stanga a pieptului, pe acelasi rand, asezate de la stanga, in ordinea cronologica in care acestea au fost acordate.
    Art. 7
    Semnul onorific In Serviciul Armatei pentru maistri militari si subofiteri este o distinctie care se poate acorda numai cetatenilor romani.
    Art. 8
    (1) Maistrilor militari si subofiterilor care indeplinesc conditiile de conferire a decoratiei in anul 2000 li se vor elibera brevetele si li se vor inmana numai baretele corespunzatoare.
    (2) Maistrilor militari si subofiterilor prevazuti la alin. (1) li se vor inmana insemnele decoratiei, iar celorlalti maistri militari si subofiteri in activitate li se vor preschimba, conform prevederilor art. 2, insemnele vechiului Ordin Meritul Militar, pe masura alocarii resurselor bugetare necesare.
    Art. 9
    Ordinul Meritul Militar, instituit in 1954 si care s-a conferit maistrilor militari si subofiterilor anterior intrarii in vigoare a Legii nr. 29/2000 privind sistemul national de decoratii al Romaniei, este substituit cu urmatoarele semne onorifice:
    a) Ordinul Meritul Militar clasa a III-a, cu Semnul onorific In Serviciul Armatei pentru maistri militari si subofiteri care au 15 ani de activitate in armata;
    b) Ordinul Meritul Militar clasa a II-a, cu Semnul onorific In Serviciul Armatei pentru maistri militari si subofiteri care au 20 de ani de activitate in armata;
    c) Ordinul Meritul Militar clasa I, cu Semnul onorific In Serviciul Armatei pentru maistri militari si subofiteri care au 25 de ani de activitate in armata.
    Art. 10
    Descrierea Semnului onorific In Serviciul Armatei pentru maistri militari si subofiteri, materialul din care se realizeaza, dimensiunile, modelul desenat al decoratiei, precum si motivele care determina conferirea ei sunt prevazute in regulamentul cuprins in anexa care face parte integranta din prezenta ordonanta.

                  PRIM-MINISTRU
            MUGUR CONSTANTIN ISARESCU

                       Contrasemneaza:
                       p. Ministrul apararii nationale
                       Ioan Mircea Plangu,
                       secretar de stat

                       Ministru de interne,
                       Constantin Dudu Ionescu

                       Ministru de stat,
                       ministrul justitiei,
                       Valeriu Stoica

                       Ministrul finantelor,
                       Decebal Traian Remes

                       Directorul
                       Serviciului Roman de Informatii,
                       Costin Georgescu

                       Directorul
                       Serviciului de Informatii Externe,
                       Catalin Harnagea

                       Directorul
                       Serviciului de Protectie si Paza,
                       Neculai Stoina

                       Directorul Serviciului
                       de Telecomunicatii Speciale,
                       Ion Sima

    ANEXA 1

                               REGULAMENT
privind conferirea si descrierea Semnului onorific In Serviciul Armatei pentru maistri militari si subofiteri

    CAP. 1
    Conferirea Semnului onorific In Serviciul Armatei pentru maistri militari si subofiteri

    Art. 1
    Semnul onorific In Serviciul Armatei pentru maistri militari si subofiteri se confera maistrilor militari si subofiterilor din Ministerul Apararii Nationale, Ministerul de Interne, Ministerul Justitiei, Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Informatii Externe, Serviciul de Protectie si Paza si Serviciul de Telecomunicatii Speciale.
    Art. 2
    Semnul onorific In Serviciul Armatei pentru maistri militari si subofiteri se confera de Presedintele Romaniei, prin decret, in baza propunerilor individuale ale ministrilor, respectiv ale conducatorilor institutiilor mentionate la art. 1.
    Art. 3
    Semnul onorific In Serviciul Armatei pentru maistri militari si subofiteri se confera o data pe an, cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei.
    Art. 4
    (1) Conform prevederilor art. 10 pct. 4 din Legea nr. 29/2000 privind sistemul national de decoratii al Romaniei, Semnul onorific In Serviciul Armatei pentru maistri militari si subofiteri se confera pentru:
    a) 15 ani de activitate in armata;
    b) 20 de ani de activitate in armata;
    c) 25 de ani de activitate in armata.
    (2) In sensul prezentului regulament, prin activitate in armata se intelege vechimea ca maistru militar sau subofiter in activitate, in conditiile prevazute de Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare.
    Art. 5
    Maistrii militari si subofiterii care sunt propusi sa li se confere semnul onorific trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
    a) sa aiba vechimea in calitate de maistru militar sau subofiter in activitate prevazuta la art. 10 pct. 4 din Legea nr. 29/2000 privind sistemul national de decoratii al Romaniei;
    b) sa aiba rezultate meritorii in indeplinirea atributiilor si in pregatirea profesionala, evidentiate prin calificativele de cel putin "Bun" in aprecierile de serviciu din ultimii 4 ani premergatori anului in care urmeaza sa li se confere decoratia. Daca in aceasta perioada cei in cauza au obtinut un calificativ anual inferior calificativului "Bun", anul respectiv nu se ia in calcul.
    Art. 6
    Timpul cat maistrii militari si subofiterii in activitate au fost condamnati cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei ori au fost condamnati cu executarea acesteia, insa au fost amnistiati sau gratiati inainte de a incepe executarea, nu se ia in calculul vechimii in activitate in armata pentru conferirea semnului onorific, cu exceptia cazurilor in care, in urma rejudecarii cauzei, instanta competenta a pronuntat achitarea.
    Art. 7
    Ministrii, respectiv conducatorii institutiilor mentionate la art. 1, comunica Cancelariei Ordinelor anual, in scris, pana la data de 1 iunie, numarul maistrilor militari si subofiterilor care vor fi decorati cu semnul onorific.
    Art. 8
    Pentru maistrii militari si subofiterii indreptatiti sa li se confere semnul onorific, durata activitatii in armata se calculeaza pana la data de 31 august a anului in care sunt propusi sa fie decorati.
    Art. 9
    (1) Tabelele cuprinzand propunerile nominale de conferire a Semnului onorific In Serviciul Armatei pentru maistri militari si subofiteri se trimit de ministrii, respectiv de conducatorii institutiilor mentionate la art. 1, la Cancelaria Ordinelor pana la data de 31 august a fiecarui an.
    (2) Fac obiectul propunerilor de conferire a semnului onorific inclusiv maistrii militari si subofiterii care au indeplinit conditiile de decorare si au fost trecuti in rezerva sau direct in retragere, pentru motive neimputabile lor, pana la data emiterii decretului prin care se confera decoratiile.
    Art. 10
    (1) Maistrii militari si subofiterii sanctionati pentru comiterea de abateri grave de la prevederile regulamentelor militare sau de la alte dispozitii legale, in perioada de la ultima apreciere de serviciu si pana la data de 31 august a anului cand se confera semnul onorific, nu mai sunt propusi, iar daca abaterile au fost savarsite in perioada 31 august - 1 decembrie, ministrul, respectiv conducatorul institutiei mentionate la art. 1, solicita Cancelariei Ordinelor radierea acestora din tabelele cu propuneri.
    (2) Prevederile alin. (1) se aplica numai in situatia in care abaterea grava savarsita ar avea ca urmare si acordarea unui calificativ inferior calificativului "Bun" in aprecierea de serviciu pentru anul in curs.

    CAP. 2
    Brevetele Semnului onorific In Serviciul Armatei pentru maistri militari si subofiteri

    Art. 11
    Brevetul reprezinta documentul oficial prin care se atesta conferirea decoratiilor. Pana la emiterea brevetului, institutiile prevazute la art. 1 pot elibera titularilor, pe baza decretului de conferire a decoratiei, adeverinte care sa ateste conferirea Semnului onorific In Serviciul Armatei pentru maistri militari si subofiteri.
    Art. 12
    Brevetul pentru Semnul onorific In Serviciul Armatei pentru maistri militari si subofiteri are pe suprafata sa stema tarii si are inscrise date privind denumirea acestui semn, numarul si data decretului de conferire, numele si prenumele posesorului, cu initiala tatalui, indicativul unitatii militare din care face parte, meritele pentru care se acorda semnul onorific: pentru 15 ani, 20 de ani sau 25 de ani de activitate in armata si pentru rezultate meritorii in indeplinirea atributiilor si in pregatirea profesionala.
    Art. 13
    Brevetele pentru Semnul onorific In Serviciul Armatei pentru maistri militari si subofiteri sunt validate prin semnatura sau parafa ministrilor, respectiv a conducatorilor institutiilor mentionate la art. 1, si a cancelarului ordinelor.
    Art. 14
    Brevetele pentru Semnul onorific In Serviciul Armatei pentru maistri militari si subofiteri poarta doua numere, astfel:
    a) numarul "IX.4." si literele: a) - pentru 15 ani de activitate in armata; b) - pentru 20 de ani de activitate in armata sau c) - pentru 25 de ani de activitate in armata, care corespunde cu numarul de ordine din ierarhia decoratiilor, prevazut la art. 11 din Legea nr. 29/2000 privind sistemul national de decoratii al Romaniei;
    b) numarul de inregistrare in evidenta Cancelariei Ordinelor.

    CAP. 3
    Insemnul si descrierea Semnului onorific In Serviciul Armatei pentru maistri militari si subofiteri

    Art. 15
    (1) Insemnul pentru Semnul onorific In Serviciul Armatei pentru maistri militari si subofiteri este o piesa ovala, confectionata din tombac, avand inaltimea de 35 mm si latimea de 31 mm, cu bordura usor reliefata; la margini este stantata, in relief usor, o cununa deschisa, din frunze de laur la stanga si frunze de stejar la dreapta, legate jos cu o funda, latimea cununei fiind de 4 mm.
    (2) Pe avers, suprapunand partial cununa, este redata in partea superioara a campului o cruce de Malta, cu bratele de 24 mm, avand un medalion central cu diametrul de 12 mm; in medalion este inscris numarul cu cifre latine aurite: "XV", "XX" sau "XXV", inalte de 7 mm.
    (3) Pe revers, in jumatatea superioara, este vulturul cruciat, inalt de 15 mm, care tine in gheare spada si sceptrul si are pe piept armele Romaniei; in partea inferioara a campului este Inscriptia "RASPLATA/SERVICIULUI/MILITAR", cu litere inalte de 3 mm.
    (4) Insemnul este surmontat de un inel de la care porneste o semicununa formata din doua ramuri de laur legate sus cu o bara; latimea semicununei este de 31 mm si inaltimea este de 14 mm.
    (5) Panglica este din rips moarat galben, strabatuta de sase benzi albastre, late fiecare de cate 1,5 mm; latimea panglicii este de 35 mm si are inaltimea aparenta de 50 mm.
    Art. 16
    Diferenta dintre categorii este urmatoarea:
    a) pentru 15 ani de activitate in armata, piesa este brunata;
    b) pentru 20 de ani de activitate in armata, piesa este argintata;
    c) pentru 25 de ani de activitate in armata piesa este aurita.
    Art. 17
    (1) Ecranul (cutia) care contine distinctia este imbracat(a) in pergamoid galben si in interior este captusit(a) cu matase albastra.
    (2) Pe capacul cutiei este imprimata cu albastru titulatura decoratiei.
    Art. 18
    Modelul desenat al Semnului onorific In Serviciul Armatei pentru maistri militari si subofiteri este reprezentat grafic in anexa care face parte din prezentul regulament.

    CAP. 4
    Baretele Semnului onorific In Serviciul Armatei pentru maistri militari si subofiteri

    Art. 19
    (1) O data cu semnul onorific se acorda si bareta.
    (2) Bareta, lunga de 18 mm si lata de 10 mm, are culorile panglicii reduse cu 50%; pe centru este aplicat numarul cu cifre latine "XV", "XX" sau "XXV", confectionat din tombac brunat, inalt de 8 mm. Panglica este prinsa pe un suport metalic care are, pe spate, o agrafa de prindere.

            Semnul onorific pentru maistri militari si subofiteri

    Figura 1, reprezentand Semnul onorific pentru maistri militari si subofiteri - 15 ani (avers si revers), se gaseste publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 436 din 3 septembrie 2000, la pagina 13.

    Figura 2, reprezentand Semnul onorific pentru maistri militari si subofiteri - 20 ani (avers si revers), se gaseste publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 436 din 3 septembrie 2000, la pagina 13.

    Figura 3, reprezentand Semnul onorific pentru maistri militari si subofiteri - 25 ani (avers si revers), se gaseste publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 436 din 3 septembrie 2000, la pagina 13.

    Figura 4, reprezentand baretele Semnului onorific pentru maistri militari si subofiteri (avers si revers), se gaseste publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 436 din 3 septembrie 2000, la pagina 13.SmartCity5

COMENTARII la Ordonanţa 105/2000

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordonanţa 105 din 2000
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 22 2019
    Sunt atât de încântat că am primit un împrumut de la un creditor care m-a ajutat cu împrumutul meu. A fost uimitor cum am primit un împrumut ... Am încercat un serviciu diferit, dar nu am putut primi un împrumut de la alt serviciu. Unii dintre ei îmi vor cere să completez o mulțime de documente, iar la sfârșitul zilei nu se va termina bine. Dar sunt fericit după întâlnirea cu Elena Nino. Am reușit să obțin împrumutul meu de 22.000 € Euro acum afacerea mea merge bine și vreau să știți toate acestea astăzi, deoarece sunt rapide și 100% fiabile. Acum plătesc împrumutul pe care l-am primit de la compania Elena Nino împrumuturi din toată lumea. Luați legătura cu aceștia și nu pierdeți timp cu acești creditori contactați cu drag acest e-mail: elenanino0007@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 108 2014
    Instituții de credit de împrumut MĂ MÂNCUȚI CÂND NU ESTE NICI O SPERĂ (loancreditinstitutions00@gmail.com) Bună ziua tuturor celor de pe acest forum, eu sunt John Michael din SUA, nu-mi vine să cred că Dumnezeu nu există cu adevărat până când nu am fost răscumpărat și salvat de la robie financiară ... eram în criză financiară și trebuia să plătesc niște facturi. Am încercat să caut ajutor de la bănci, dar în niciun caz, am încercat, de asemenea, să căut ajutor de pe internet doar pentru a întâlni escroci care s-au prefacut creditor privat și au făcut bani cu suma de 15.000 $ și nu mi-au primit împrumutul, nu până când DUMNEZEU m-a prezentat dlui. Ilie printr-un prieten care a fost salvat de la o problemă financiară și i-a fost acordat un împrumut de 100.000,00 USD de către domnul Elijah, așa că i-am luat sfatul și am contactat instituțiile de credit împrumut, iar în termen de o săptămână mi-a fost acordat un împrumut de 250.000 USD. sfatul meu tuturor celor care caută un împrumut la o rată a dobânzii scăzută de 2%. Fac acest lucru pentru că sunt atât de fericit că sunt în afara robiei financiare și sunt din nou plin de bucurie și viața este ușoară, mulțumită DUMNEZEU și domnului Ilie. Puteți contacta instituțiile de credit împrumutate prin (loancreditinstitutions00@gmail.com) SAU WhatsApp: +393510483991
ANONIM a comentat Decizia 366 2019
     If You Are Seeking A Loan For The Development Of Expansion Of Your Business, Innovative Products, Processes Or Even Technical Services; ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Has Professional Finance Programs That Will Provide You With The Chance To Gain A Competitive Edge Over The Competition And Pave The Way For The Positive Growth Of Your Company. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Email: IFSCapitalloan@gmail.com
ANONIM a comentat Decizia 366 2019
    ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Is Offering Its Global Fund Program, Where Loans Are Offered To Interested Clients Globally To Fund Profitable Business And Projects. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Email: IFSCapitalloan@gmail.com ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Are The Solution To Your Financial Problem ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Has Set Itself The Mission Of Promoting Short, Medium And Long-Term Loan Financing With Us To ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Borrow Flexibly! Our Program Are Financial Institutions To Fund Private Capital, Private Equity, Project Funding, Real Estate, Business & Entertainment Funding, Venture Capital, Hedge Funds, And Others. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Email: IFSCapitalloan@gmail.com If You Are Seeking A Loan For The Development Of Expansion Of Your Business, Innovative Products, Processes Or Even Technical Services; ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Has Professional Finance Programs That Will Provide You With The Chance To Gain A Competitive Edge Over The Competition And Pave The Way For The Positive Growth Of Your Company. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Email: IFSCapitalloan@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 416 1953
    Ai nevoie de împrumut personal sau de afaceri fără stres și aprobare rapidă? Dacă da, vă rugăm să ne contactați, oferim acum împrumuturi cu o dobândă de 3%. Împrumutul nostru este securizat și sigur, pentru mai multe informații și aplicații, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: saara.kemi@gmail.com sau Whatsapp +48732232776
ANONIM a comentat Decretul 416 1953
    Ai nevoie de împrumut personal sau de afaceri fără stres și aprobare rapidă? Dacă da, vă rugăm să ne contactați, oferim acum împrumuturi cu o dobândă de 3%. Împrumutul nostru este securizat și sigur, pentru mai multe informații și aplicații, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: saara.kemi@gmail.com sau Whatsapp +48732232776
ANONIM a comentat Circulara 8 2013
    Bună ziua, sunt jane un american Vreau să împărtășesc cu tine despre supremloans1124@gmail.com unde aș putea obține împrumutul meu urgent pentru a-mi finanța afacerea și pentru a-mi plăti toate datoriile, dacă tot sunteți în căutarea unui împrumut online aici, contactați supremloans1124@gmail.com și veți obține împrumuturile fără întârziere la 2%
ANONIM a comentat Decretul 811 2010
    Buna ziua, sunt un american pe care vreau sa-l impart cu supremloans1124@gmail.com unde as putea sa imi iau imprumutul urgent pentru a-mi finanta afacerea si a achita toate datoriile mele, daca tot cautati un credit online aici, contactati supremloans1124 @ gmail.com și veți obține împrumuturile fără întârziere la 2%
ANONIM a comentat Decretul 811 2010
    Buna ziua, sunt un american pe care vreau sa-l impart cu supremloans1124@gmail.com unde as putea sa imi iau imprumutul urgent pentru a-mi finanta afacerea si a achita toate datoriile mele, daca tot cautati un credit online aici, contactati supremloans1124 @ gmail.com și veți obține împrumuturile fără întârziere la 2%
ANONIM a comentat Decretul 811 2010
    Buna ziua, sunt un american pe care vreau sa-l impart cu supremloans1124@gmail.com unde as putea sa imi iau imprumutul urgent pentru a-mi finanta afacerea si a achita toate datoriile mele, daca tot cautati un credit online aici, contactati supremloans1124 @ gmail.com și veți obține împrumuturile fără întârziere la 2%
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu