E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 50 din 23 martie 2004

pentru modificarea si completarea Legii nr. 29/2000 privind sistemul national de decoratii al Romaniei

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 295 din  5 aprilie 2004


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    ARTICOL UNIC
    Legea nr. 29/2000 privind sistemul national de decoratii al Romaniei, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 146 din 7 aprilie 2000, cu modificarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
    1. La articolul 8, litera A va avea urmatorul cuprins:
    "A. Ordine:
    - Ordinul Virtutea Militara;
    - Ordinul Virtutea Aeronautica;
    - Ordinul Virtutea Maritima;
    - Ordinul Barbatie si Credinta."
    2. La articolul 10, punctele 3 si 4 vor avea urmatorul cuprins:
    "3. Semnul onorific In Serviciul Patriei, care se confera ofiterilor si functionarilor publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de ofiteri, care au:
    a) 15 ani de activitate in domeniile apararii, ordinii publice si sigurantei nationale;
    b) 20 de ani de activitate in domeniile apararii, ordinii publice si sigurantei nationale;
    c) 25 de ani de activitate in domeniile apararii, ordinii publice si sigurantei nationale.
    4. Semnul onorific In Serviciul Patriei, care se confera maistrilor militari, subofiterilor si functionarilor publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de maistri militari si subofiteri, care au:
    a) 15 ani de activitate in domeniile apararii, ordinii publice si sigurantei nationale;
    b) 20 de ani de activitate in domeniile apararii, ordinii publice si sigurantei nationale;
    c) 25 de ani de activitate in domeniile apararii, ordinii publice si sigurantei nationale."
    3. La articolul 11 alineatul (1) punctul III, dupa pozitia 3 se introduce pozitia 4 cu urmatorul cuprins:
    "4. Ordinul Barbatie si Credinta cuprinde 4 grade:
    a) Mare Ofiter;
    b) Comandor;
    c) Ofiter;
    d) Cavaler."
    4. La articolul 11 alineatul (4) punctul IX, pozitiile 3 - 6 vor avea urmatorul cuprins:
    "3. Semnul onorific In Serviciul Patriei pentru ofiteri si functionari publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de ofiteri, cuprinde 3 categorii:
    a) 15 ani de activitate in domeniile apararii, ordinii publice si sigurantei nationale;
    b) 20 de ani de activitate in domeniile apararii, ordinii publice si sigurantei nationale;
    c) 25 de ani de activitate in domeniile apararii, ordinii publice si sigurantei nationale.
    4. Semnul onorific In Serviciul Patriei pentru maistri militari, subofiteri si pentru functionari publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de maistri militari si subofiteri, cuprinde 3 categorii:
    a) 15 ani de activitate in domeniile apararii, ordinii publice si sigurantei nationale;
    b) 20 de ani de activitate in domeniile apararii, ordinii publice si sigurantei nationale;
    c) 25 de ani de activitate in domeniile apararii, ordinii publice si sigurantei nationale.
    5. Semnul onorific In Serviciul Patriei pentru militari si functionari publici cu statut special se instituie in locul vechiului Ordin Meritul Militar si al Semnului onorific In Serviciul Armatei.
    6. Ofiterii, maistrii militari, subofiterii si functionarii publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de ofiteri, maistri militari si subofiteri, decorati cu Ordinul Meritul Militar si/sau cu semnele onorifice prevazute la poz. 3 - 5, beneficiaza de prevederile Legii nr. 80/1995 privind Statutul cadrelor militare, cu modificarile si completarile ulterioare."
    5. La articolul 31, punctele 6, 8, 11, 14, 26 si 27 vor avea urmatorul cuprins:
    "6. gradul de Mare Ofiter al Ordinului Pentru Merit este egal cu gradul de Comandor al Ordinului Steaua Romaniei, egal cu gradul de Mare Ofiter al ordinelor: Meritul Agricol, Meritul Cultural, Meritul Industrial si Comercial, Meritul pentru Invatamant, Meritul Sanitar, Barbatie si Credinta, Virtutea Militara de pace, Virtutea Aeronautica de pace si Virtutea Maritima de pace;
    ...........................................................................
    8. gradul de Comandor al Ordinului Pentru Merit este egal cu gradul de Comandor al ordinelor: Meritul Agricol, Meritul Cultural, Meritul Industrial si Comercial, Meritul pentru Invatamant, Meritul Sanitar, Barbatie si Credinta, Virtutea Militara de pace, Virtutea Aeronautica de pace, Virtutea Maritima de pace si clasa I a Ordinului Meritul Sportiv;
    ...........................................................................
    11. gradul de Ofiter al Ordinului Pentru Merit este egal cu gradul de Ofiter al ordinelor: Meritul Agricol, Meritul Cultural, Meritul Industrial si Comercial, Meritul pentru Invatamant, Meritul Sanitar, Barbatie si Credinta, Virtutea Militara de pace, Virtutea Aeronautica de pace, Virtutea Maritima de pace si clasa a II-a a Ordinului Meritul Sportiv;
    ...........................................................................
    14. gradul de Cavaler al Ordinului Pentru Merit este egal cu gradul de Cavaler al ordinelor: Meritul Agricol, Meritul Cultural, Meritul Industrial si Comercial, Meritul pentru Invatamant, Meritul Sanitar, Barbatie si Credinta, Virtutea Militara de pace, Virtutea Aeronautica de pace, Virtutea Maritima de pace si clasa a III-a a Ordinului Meritul Sportiv;
    ...........................................................................
    26. Semnul onorific pentru ofiteri si functionari publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de ofiteri, pentru 15, 20 si 25 de ani de activitate in domeniile apararii, ordinii publice si sigurantei nationale, se poarta dupa toate ordinele romanesti sau straine, inaintea crucilor si medaliilor;
    27. Semnul onorific Rasplata Muncii in Serviciul Public, precum si semnul onorific pentru maistri militari, subofiteri si pentru functionari publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de maistri militari si subofiteri, pentru 15, 20 si 25 de ani de activitate in domeniile apararii, ordinii publice si sigurantei nationale, se poarta dupa toate celelalte ordine, cruci si medalii;"
    6. La articolul 87, dupa alineatul (3) se introduc alineatele (4) si (5) cu urmatorul cuprins:
    "(4) Denumirea Semnului onorific In Serviciul Armatei, mentionata in Ordonanta Guvernului nr. 104/2000 privind Semnul onorific In Serviciul Armatei pentru ofiteri, aprobata cu modificari prin Legea nr. 650/2001, se inlocuieste cu denumirea In Serviciul Patriei, pentru ofiteri si functionari publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de ofiteri, prevazuta la art. 10 pct. 3 din prezenta lege, celelalte dispozitii modificandu-se in mod corespunzator.
    (5) Denumirea Semnului onorific In Serviciul Armatei, mentionata in Ordonanta Guvernului nr. 105/2000 privind Semnul onorific In Serviciul Armatei pentru maistri militari si subofiteri, aprobata cu modificari prin Legea nr. 651/2001, se inlocuieste cu denumirea In Serviciul Patriei, pentru maistri militari, subofiteri si functionari publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de maistri militari si subofiteri, prevazuta la art. 10 pct. 4 din prezenta lege, celelalte dispozitii modificandu-se in mod corespunzator."

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 17 februarie 2004, cu respectarea prevederilor art. 76 alin. (1) din Constitutia Romaniei, republicata.

                     PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                               VALER DORNEANU

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 8 martie 2004, cu respectarea prevederilor art. 76 alin. (1) din Constitutia Romaniei, republicata.

                        p. PRESEDINTELE SENATUI,
                             DORU IOAN TARACILASmartCity5

COMENTARII la Legea 50/2004

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 50 din 2004
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 22 2019
    Sunt atât de încântat că am primit un împrumut de la un creditor care m-a ajutat cu împrumutul meu. A fost uimitor cum am primit un împrumut ... Am încercat un serviciu diferit, dar nu am putut primi un împrumut de la alt serviciu. Unii dintre ei îmi vor cere să completez o mulțime de documente, iar la sfârșitul zilei nu se va termina bine. Dar sunt fericit după întâlnirea cu Elena Nino. Am reușit să obțin împrumutul meu de 22.000 € Euro acum afacerea mea merge bine și vreau să știți toate acestea astăzi, deoarece sunt rapide și 100% fiabile. Acum plătesc împrumutul pe care l-am primit de la compania Elena Nino împrumuturi din toată lumea. Luați legătura cu aceștia și nu pierdeți timp cu acești creditori contactați cu drag acest e-mail: elenanino0007@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 108 2014
    Instituții de credit de împrumut MĂ MÂNCUȚI CÂND NU ESTE NICI O SPERĂ (loancreditinstitutions00@gmail.com) Bună ziua tuturor celor de pe acest forum, eu sunt John Michael din SUA, nu-mi vine să cred că Dumnezeu nu există cu adevărat până când nu am fost răscumpărat și salvat de la robie financiară ... eram în criză financiară și trebuia să plătesc niște facturi. Am încercat să caut ajutor de la bănci, dar în niciun caz, am încercat, de asemenea, să căut ajutor de pe internet doar pentru a întâlni escroci care s-au prefacut creditor privat și au făcut bani cu suma de 15.000 $ și nu mi-au primit împrumutul, nu până când DUMNEZEU m-a prezentat dlui. Ilie printr-un prieten care a fost salvat de la o problemă financiară și i-a fost acordat un împrumut de 100.000,00 USD de către domnul Elijah, așa că i-am luat sfatul și am contactat instituțiile de credit împrumut, iar în termen de o săptămână mi-a fost acordat un împrumut de 250.000 USD. sfatul meu tuturor celor care caută un împrumut la o rată a dobânzii scăzută de 2%. Fac acest lucru pentru că sunt atât de fericit că sunt în afara robiei financiare și sunt din nou plin de bucurie și viața este ușoară, mulțumită DUMNEZEU și domnului Ilie. Puteți contacta instituțiile de credit împrumutate prin (loancreditinstitutions00@gmail.com) SAU WhatsApp: +393510483991
ANONIM a comentat Decizia 366 2019
     If You Are Seeking A Loan For The Development Of Expansion Of Your Business, Innovative Products, Processes Or Even Technical Services; ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Has Professional Finance Programs That Will Provide You With The Chance To Gain A Competitive Edge Over The Competition And Pave The Way For The Positive Growth Of Your Company. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Email: IFSCapitalloan@gmail.com
ANONIM a comentat Decizia 366 2019
    ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Is Offering Its Global Fund Program, Where Loans Are Offered To Interested Clients Globally To Fund Profitable Business And Projects. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Email: IFSCapitalloan@gmail.com ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Are The Solution To Your Financial Problem ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Has Set Itself The Mission Of Promoting Short, Medium And Long-Term Loan Financing With Us To ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Borrow Flexibly! Our Program Are Financial Institutions To Fund Private Capital, Private Equity, Project Funding, Real Estate, Business & Entertainment Funding, Venture Capital, Hedge Funds, And Others. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Email: IFSCapitalloan@gmail.com If You Are Seeking A Loan For The Development Of Expansion Of Your Business, Innovative Products, Processes Or Even Technical Services; ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Has Professional Finance Programs That Will Provide You With The Chance To Gain A Competitive Edge Over The Competition And Pave The Way For The Positive Growth Of Your Company. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Email: IFSCapitalloan@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 416 1953
    Ai nevoie de împrumut personal sau de afaceri fără stres și aprobare rapidă? Dacă da, vă rugăm să ne contactați, oferim acum împrumuturi cu o dobândă de 3%. Împrumutul nostru este securizat și sigur, pentru mai multe informații și aplicații, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: saara.kemi@gmail.com sau Whatsapp +48732232776
ANONIM a comentat Decretul 416 1953
    Ai nevoie de împrumut personal sau de afaceri fără stres și aprobare rapidă? Dacă da, vă rugăm să ne contactați, oferim acum împrumuturi cu o dobândă de 3%. Împrumutul nostru este securizat și sigur, pentru mai multe informații și aplicații, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: saara.kemi@gmail.com sau Whatsapp +48732232776
ANONIM a comentat Circulara 8 2013
    Bună ziua, sunt jane un american Vreau să împărtășesc cu tine despre supremloans1124@gmail.com unde aș putea obține împrumutul meu urgent pentru a-mi finanța afacerea și pentru a-mi plăti toate datoriile, dacă tot sunteți în căutarea unui împrumut online aici, contactați supremloans1124@gmail.com și veți obține împrumuturile fără întârziere la 2%
ANONIM a comentat Decretul 811 2010
    Buna ziua, sunt un american pe care vreau sa-l impart cu supremloans1124@gmail.com unde as putea sa imi iau imprumutul urgent pentru a-mi finanta afacerea si a achita toate datoriile mele, daca tot cautati un credit online aici, contactati supremloans1124 @ gmail.com și veți obține împrumuturile fără întârziere la 2%
ANONIM a comentat Decretul 811 2010
    Buna ziua, sunt un american pe care vreau sa-l impart cu supremloans1124@gmail.com unde as putea sa imi iau imprumutul urgent pentru a-mi finanta afacerea si a achita toate datoriile mele, daca tot cautati un credit online aici, contactati supremloans1124 @ gmail.com și veți obține împrumuturile fără întârziere la 2%
ANONIM a comentat Decretul 811 2010
    Buna ziua, sunt un american pe care vreau sa-l impart cu supremloans1124@gmail.com unde as putea sa imi iau imprumutul urgent pentru a-mi finanta afacerea si a achita toate datoriile mele, daca tot cautati un credit online aici, contactati supremloans1124 @ gmail.com și veți obține împrumuturile fără întârziere la 2%
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu