E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA Nr

ORDONANTA   Nr. 104 din 31 august 2000

privind Semnul onorific In Serviciul Armatei pentru ofiteri

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 436 din  3 septembrie 2000


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 107 din Constitutia Romaniei si ale art. 1 lit. G pct. 5 din Legea nr. 125/2000 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante, precum si ale art. 79 din Legea nr. 29/2000 privind sistemul national de decoratii al Romaniei,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta.

    Art. 1
    (1) Decoratia Semnul onorific In Serviciul Armatei pentru ofiteri, prevazuta la art. 10 pct. 3 din Legea nr. 29/2000 privind sistemul national de decoratii al Romaniei, face parte din categoria semnelor onorifice.
    (2) Semnul onorific In Serviciul Armatei prevazut la alin. (1) se confera ofiterilor din Ministerul Apararii Nationale, Ministerul de Interne, Ministerul Justitiei, Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Informatii Externe, Serviciul de Protectie si Paza si Serviciul de Telecomunicatii Speciale, care au 15, 20 si 25 de ani de activitate in armata.
    Art. 2
    (1) Semnul onorific In Serviciul Armatei pentru ofiteri se confera pe viata. Numarul posesorilor este nelimitat pentru toate categoriile.
    (2) Ofiterilor in rezerva sau retragere impotriva carora au fost pronuntate hotarari definitive de condamnare la pedepse privative de libertate li se pot retrage semnele onorifice In Serviciul Armatei la propunerea facuta Cancelariei Ordinelor de catre ministrul sau conducatorul institutiei in care acestia au activat. Retragerea se face pe baza de decret semnat de Presedintele Romaniei.
    Art. 3
    (1) Insemnul semnului onorific este o piesa ovala, care are campul fin granulat si care are marginal o cununa din frunze de laur la stanga si frunze de stejar la dreapta, legate jos cu o funda.
    (2) Pe avers este aplicat numarul cu cifre latine "XV", "XX" sau "XXV", in functie de numarul anilor de activitate pentru care se acorda.
    (3) Pe revers este aplicat vulturul cruciat, care tine in gheare spada si sceptrul si are pe piept armele Romaniei.
    (4) Insemnul este surmontat de o semicununa formata din doua ramuri de laur.
    (5) Panglica este din rips moarat galben, strabatuta de cinci benzi albastre.
    Art. 4
    Insemnele Semnului onorific In Serviciul Armatei pentru ofiteri se poarta la uniforma, de regula, cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei si al celorlalte sarbatori nationale sau religioase, la festivitati cu caracter oficial si la diferite activitati cu caracter stiintific, aniversar sau comemorativ.
    Art. 5
    Insemnele semnului onorific se poarta de catre ofiteri pe partea stanga a pieptului, in ordinea ierarhica prevazuta la art. 31 - 36 din Legea nr. 29/2000 privind sistemul national de decoratii al Romaniei.
    Art. 6
    Baretele semnului onorific se poarta de catre ofiteri la uniforma militara, numai la veston, in partea stanga a pieptului, pe acelasi rand, asezate de la stanga, in ordinea cronologica in care acestea au fost acordate.
    Art. 7
    Semnul onorific In Serviciul Armatei pentru ofiteri este o distinctie care se poate acorda numai cetatenilor romani.
    Art. 8
    (1) Ofiterilor care indeplinesc conditiile de conferire a decoratiei in anul 2000 li se vor elibera brevetele si li se vor inmana numai baretele corespunzatoare.
    (2) Ofiterilor prevazuti la alin. 1 li se vor inmana insemnele decoratiei, iar celorlalti ofiteri in activitate li se vor preschimba, conform prevederilor art. 2, insemnele vechiului Ordin Meritul Militar, pe masura alocarii resurselor bugetare necesare.
    Art. 9
    Ordinul Meritul Militar, instituit in 1954 si care s-a conferit ofiterilor anterior intrarii in vigoare a Legii nr. 29/2000 privind sistemul national de decoratii al Romaniei, este substituit cu urmatoarele semne onorifice:
    a) Ordinul Meritul Militar clasa a III-a, cu Semnul onorific In Serviciul Armatei pentru ofiteri care au 15 ani de activitate in armata;
    b) Ordinul Meritul Militar clasa a II-a, cu Semnul onorific In Serviciul Armatei pentru ofiteri care au 20 de ani de activitate in armata;
    c) Ordinul Meritul Militar clasa I, cu Semnul onorific In Serviciul Armatei pentru ofiteri care au 25 de ani de activitate in armata.
    Art. 10
    Descrierea Semnului onorific In Serviciul Armatei pentru ofiteri, materialul din care se realizeaza, dimensiunile, modelul desenat al decoratiei, precum si motivele care determina conferirea ei sunt prevazute in regulamentul cuprins in anexa care face parte integranta din prezenta ordonanta.

                  PRIM-MINISTRU
            MUGUR CONSTANTIN ISARESCU

                       Contrasemneaza:
                       p. Ministrul apararii nationale,
                       Ioan Mircea Plangu,
                       secretar de stat

                       Ministru de interne,
                       Constantin Dudu Ionescu

                       Ministru de stat,
                       ministrul justitiei,
                       Valeriu Stoica

                       Ministrul finantelor,
                       Decebal Traian Remes

                       Directorul
                       Serviciului Roman de Informatii,
                       Costin Georgescu

                       Directorul
                       Serviciului de Informatii Externe,
                       Catalin Harnagea

                       Directorul
                       Serviciului de Protectie si Paza,
                       Neculai Stoina

                       Directorul Serviciului
                       de Telecomunicatii Speciale,
                       Ion Sima

    ANEXA 1

                                REGULAMENT
privind conferirea si descrierea Semnului onorific In Serviciul Armatei pentru ofiteri

    CAP. 1
    Conferirea Semnului onorific In Serviciul Armatei pentru ofiteri

    Art. 1
    Semnul onorific In Serviciul Armatei pentru ofiteri se confera ofiterilor din Ministerul Apararii Nationale, Ministerul de Interne, Ministerul Justitiei, Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Informatii Externe, Serviciul de Protectie si Paza si Serviciul de Telecomunicatii Speciale.
    Art. 2
    Semnul onorific In Serviciul Armatei pentru ofiteri se confera de Presedintele Romaniei, prin decret, in baza propunerilor individuale ale ministrilor si conducatorilor institutiilor mentionate la art. 1.
    Art. 3
    Semnul onorific In Serviciul Armatei pentru ofiteri se confera o data pe an, cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei.
    Art. 4
    (1) Conform prevederilor art. 10 pct. 3 din Legea nr. 29/2000 privind sistemul national de decoratii al Romaniei, Semnul onorific In Serviciul Armatei pentru ofiteri se confera pentru:
    a) 15 ani de activitate in armata;
    b) 20 de ani de activitate in armata;
    c) 25 de ani de activitate in armata.
    (2) In sensul prezentului regulament, prin activitate in armata se intelege vechimea ca ofiter in activitate, in conditiile prevazute de Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare.
    Art. 5
    Ofiterii care sunt propusi sa li se confere semnul onorific trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
    a) sa aiba vechimea in calitate de ofiter in activitate prevazuta la art. 10 pct. 3 din Legea nr. 29/2000 privind sistemul national de decoratii al Romaniei;
    b) sa aiba rezultate meritorii in indeplinirea atributiilor si in pregatirea profesionala, evidentiate prin calificativele de cel putin "Bun" in aprecierile de serviciu din ultimii 4 ani premergatori anului in care urmeaza sa li se confere decoratia. Daca in aceasta perioada cei in cauza au obtinut un calificativ anual inferior calificativului "Bun", anul respectiv nu se ia in calcul.
    Art. 6
    Timpul cat ofiterii in activitate au fost condamnati cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei ori au fost condamnati cu executarea acesteia, insa au fost amnistiati sau gratiati inainte de a incepe executarea, nu se ia in calculul vechimii in activitate in armata pentru conferirea semnului onorific, cu exceptia cazurilor in care, in urma rejudecarii cauzei, instanta competenta a pronuntat achitarea.
    Art. 7
    Ministrii, respectiv conducatorii institutiilor mentionate la art. 1, comunica Cancelariei Ordinelor anual, in scris, pana la data de 1 iunie, numarul ofiterilor care vor fi decorati cu semnul onorific.
    Art. 8
    Pentru ofiterii indreptatiti sa li se confere semnul onorific durata activitatii in armata se calculeaza pana la data de 31 august a anului in care sunt propusi sa fie decorati.
    Art. 9
    (1) Tabelele cuprinzand propunerile nominale de conferire a Semnului onorific In Serviciul Armatei pentru ofiteri se trimit de ministrii, respectiv de conducatorii institutiilor mentionate la art. 1, la Cancelaria Ordinelor pana la data de 31 august a fiecarui an.
    (2) Fac obiectul propunerilor de conferire a semnului onorific inclusiv ofiterii care au indeplinit conditiile de decorare si au fost trecuti in rezerva sau direct in retragere, pentru motive neimputabile lor, pana la data emiterii decretului prin care se confera decoratiile.
    Art. 10
    (1) Ofiterii sanctionati pentru comiterea de abateri grave de la prevederile regulamentelor militare sau de la alte dispozitii legale, in perioada de la ultima apreciere de serviciu si pana la data de 31 august a anului cand se confera semnul onorific, nu mai sunt propusi, iar daca abaterile au fost savarsite in perioada 31 august - 1 decembrie, ministrul, respectiv conducatorul institutiei mentionate la art. 1, solicita Cancelariei Ordinelor radierea acestora din tabelele cu propuneri.
    (2) Prevederile alin. (1) se aplica numai in situatia in care abaterea grava savarsita ar avea ca urmare si acordarea unui calificativ inferior calificativului "Bun" in aprecierea de serviciu pentru anul in curs.

    CAP. 2
    Brevetele Semnului onorific In Serviciul Armatei pentru ofiteri

    Art. 11
    Brevetul reprezinta documentul oficial prin care se atesta conferirea decoratiilor. Pana la emiterea brevetului, institutiile prevazute la art. 1 pot elibera titularilor, pe baza decretului de conferire a decoratiei, adeverinte care sa ateste conferirea Semnului onorific In Serviciul Armatei pentru ofiteri.
    Art. 12
    Brevetul pentru Semnul onorific In Serviciul Armatei pentru ofiteri are pe suprafata sa stema tarii si are inscrise date privind denumirea acestui semn, numarul si data decretului de conferire, numele si prenumele posesorului, cu initiala tatalui, indicativul unitatii militare din care face parte, meritele pentru care se acorda semnul onorific: pentru 15 ani, 20 de ani sau 25 de ani de activitate in armata, rezultate meritorii in indeplinirea atributiilor si in pregatirea profesionala.
    Art. 13
    Brevetele pentru Semnul onorific In Serviciul Armatei pentru ofiteri sunt validate prin semnatura sau parafa ministrilor, respectiv a conducatorilor institutiilor mentionate la art. 1, si a cancelarului ordinelor.
    Art. 14
    Brevetele pentru Semnul onorific In Serviciul Armatei pentru ofiteri poarta doua numere, astfel:
    a) numarul "IX.3." si literele: a) - pentru 15 ani de activitate in armata, b) - pentru 20 de ani de activitate in armata sau c) - pentru 25 de ani de activitate in armata, care corespunde cu numarul de ordine din ierarhia decoratiilor, prevazut la art. 11 din Legea nr. 29/2000 privind sistemul national de decoratii al Romaniei;
    b) numarul de inregistrare in evidenta Cancelariei Ordinelor.

    CAP. 3
    Insemnul si descrierea Semnului onorific In Serviciul Armatei pentru ofiteri

    Art. 15
    (1) Insemnul pentru Semnul onorific In Serviciul Armatei pentru ofiteri este o piesa ovala, usor bombata, avand inaltimea de 35 mm si latimea de 31 mm, care are campul fin granulat. Marginal este aplicata, atat pe avers, cat si pe revers, o cununa aurita, deschisa, in relief, avand frunze de laur la stanga si frunze de stejar la dreapta, legate jos cu o funda; latimea frunzei este de 6 mm.
    (2) Pe avers este aplicat numarul cu cifre latine aurite: "XV", "XX" sau "XXV"; inaltimea cifrelor este de 8 mm.
    (3) Pe revers este aplicat vulturul cruciat, care tine in gheare spada si sceptrul si are pe piept armele Romaniei, aurit; inaltimea vulturului este de 12 mm.
    (4) Insemnul este surmontat de un inel de la care porneste o semicununa formata din doua ramuri de laur legate sus cu o bara; latimea semicununei este de 31 mm si inaltimea este de 14 mm.
    (5) Panglica este din rips moarat galben, strabatuta de cinci benzi albastre, late fiecare de cate 2 mm; latimea panglicii este de 35 mm si are inaltimea aparenta de 50 mm.
    Art. 16
    (1) Diferenta dintre categorii este urmatoarea:
    a) pentru 15 ani de activitate in armata, piesa este din tombac argintat, iar cununa din frunze de laur si de stejar, numarul cu cifre latine "XV" si vulturul cruciat, din tombac aurit;
    b) pentru 20 de ani de activitate in armata, piesa este din argint cu titlu de 800 la mie, iar cununa din frunze de laur si de stejar, numarul cu cifre latine "XX" si vulturul cruciat sunt aurite;
    c) pentru 25 de ani de activitate in armata, piesa este din argint cu titlu de 800 la mie, iar cununa din frunze de laur si de stejar, numarul cu cifre latine "XXV" si vulturul cruciat sunt din argint cu titlu de 925 la mie, aurit.
    (2) Insemnele pentru "XX" si "XXV" de ani vor avea poanson cu titlul metalului din care sunt confectionate.
    Art. 17
    (1) Ecranul (cutia) care contine distinctia este imbracat(a) in piele galbena si in interior este captusit(a) cu plus albastru.
    (2) Pe capacul cutiei sunt imprimate cu albastru stema Romaniei si titulatura decoratiei.
    Art. 18
    Modelul desenat al Semnului onorific In Serviciul Armatei pentru ofiteri este reprezentat grafic in anexa care face parte din prezentul regulament.

    CAP. 4
    Baretele Semnului onorific In Serviciul Armatei pentru ofiteri

    Art. 19
    (1) O data cu semnul onorific se acorda si bareta.
    (2) Bareta, lunga de 18 mm si lata de 10 mm, are culorile panglicii reduse cu 50%; pe centru este aplicat numarul cu cifre latine "XV", "XX" sau "XXV", confectionat din argint cu titlu de 800 la mie, inalt de 8 mm. Panglica este prinsa pe un suport metalic care are, pe spate, o agrafa de prindere.

                      Semnul onorific pentru ofiteri

    Figura 1, reprezentand Semnul onorific pentru ofiteri - 15 ani (avers si revers), se gaseste publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 436 din 3 septembrie 2000, la pagina 10.

    Figura 2, reprezentand Semnul onorific pentru ofiteri - 20 ani (avers si revers), se gaseste publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 436 din 3 septembrie 2000, la pagina 10.

    Figura 3, reprezentand Semnul onorific pentru ofiteri - 25 ani (avers si revers), se gaseste publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 436 din 3 septembrie 2000, la pagina 10.

    Figura 4, reprezentand baretele Semnului onorific pentru ofiteri (avers si revers), se gaseste publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 436 din 3 septembrie 2000, la pagina 10.SmartCity5

COMENTARII la Ordonanţa 104/2000

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordonanţa 104 din 2000
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 82 2021
    Good day. I am a private loan lender that gives out both business and personal loans to individual at a low interest rate of 2% no matter your location. If you are interested Contact me (Whats App) number:+917310847059 sumitihomelend@gmail.com Mr. Sumiti
ANONIM a comentat Hotărârea 5 2019
    It’s a privilege to share this to the world. You deserve all the praise that comes to you. DR Amber has been a blessing to me since our encounter on the internet. He alone knows it all. I love him so much for his kindness, care, honesty and his help in the life of everyone that has come in contact with him. If not for DR Amber how would I have been able to survive this hardship. His spell made me a LOTTO MAX winner of 60 Million Dollars making my whole life beautiful and amazing. The numbers he gave me to play the lottery was a life changing number from grass to grace and I want to say I’m forever grateful to him. Thank you sir for being a blessing to the helpless. Anyone reading this that needs help can communicate with DR Amber online for indeed he has no match. Website: amberlottotemple.com OR Email: amberlottotemple@yahoo.com
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    Bună, sunteți în căutarea unui împrumut de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi ipotecare, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi personale, capital de risc etc! Sunt creditor privat, acord împrumuturi companiilor și persoanelor fizice cu dobânzi mici și rezonabile de 2%. E-mail la: christywalton355@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 243 2021
    Hello everyone, I want to use this medium to thank a great spell caster called Dr Grceondu for transforming my life financially, i have been playing lottery game for long but have never won any reasonable amount, I contacted Dr Graceondu after i red about him on the internet on how he help a lady with a lottery winning numbers and the lady won a very big amount of money, so i contacted him and He instructed me on what to do which i did and he told me to give him some time to prayers, on the second day he sent me some numbers and he said i should go and play them, so i went to play the numbers he gave me, after two day the result came out, and i went to check and to my greatest surprise my name came out as one of the winners i won $45 million, i still cant believe what happened to me that i am now a millionaire over night, i just want to say a very big thank you to Dr Graceondu i have never seen a powerful man like him, I will advice everyone out there to contact Dr Graceondu if you want to win big in your lottery game. You can reach him via his email, drgraceondu12@gmail.com or WhatsApp him +15204677763, you can also visit his Website. https://drgraceonduadodo.com
ANONIM a comentat Decretul 1231 2021
    i will never stop until the whole World knows about the MOST powerful priest maurice whose contact details I saw in a comment section here few weeks ago, so and i decided to contact him because i was badly in need of help TO SAVE MY MARRIAGE, I explained my situation to PRIEST MURICE. that Everything was going down the drain as my husband WAS constantly cheating on me with other women and he physically abuse me. priest maurice promised to help that my husband will change and will love me unconditionally in less than a week as far that my heart still beats for him. I FOLLOWED HIS INSTRUTION and he prepared a spell for me and my husband called me exactly when priest maurice said. He pleaded and said he needs me back since then he have been the sweetest man on earth. anyone out there reading this comment that need a effect spell caster Can reach him on email:psychicspellsolution@gmail.coM whatsapp:+1(571)3573337
ANONIM a comentat Ordin 12 2006
    Mai este in vigoare acest ordin, din moment ce aven Regulamentul (CE) 396:2005, revizuit 2019, referitor la rezidurile de pesticide din alimente, inclusiv din fructe si legume?
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 390 2018
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Rectificare 353 2008
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 114 2021
    Într-un cuvânt, wow!! Nu pot să cred că banii sunt deja în contul meu. Multumesc, multumesc, multumesc! De obicei, ați transformat o sarcină lungă, consumatoare de timp și intimidantă într-o experiență foarte plăcută și simplificată. Nu pot să vă mulțumesc vouă și doamnei Della Taylor pentru suficientă asistentă. Dna Della Taylor Împrumuturi pentru un sistem excelent și pentru un serviciu excelent. Ambele sunt grozave! dacă aveți nevoie de un împrumut de urgență, îi puteți e-mail la Dellastaylors@yahoo.com WhatsApp pe +1 (209) 251-1529
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu