E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA Nr

ORDONANTA   Nr. 104 din 31 august 2000

privind Semnul onorific In Serviciul Armatei pentru ofiteri

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 436 din  3 septembrie 2000


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 107 din Constitutia Romaniei si ale art. 1 lit. G pct. 5 din Legea nr. 125/2000 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante, precum si ale art. 79 din Legea nr. 29/2000 privind sistemul national de decoratii al Romaniei,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta.

    Art. 1
    (1) Decoratia Semnul onorific In Serviciul Armatei pentru ofiteri, prevazuta la art. 10 pct. 3 din Legea nr. 29/2000 privind sistemul national de decoratii al Romaniei, face parte din categoria semnelor onorifice.
    (2) Semnul onorific In Serviciul Armatei prevazut la alin. (1) se confera ofiterilor din Ministerul Apararii Nationale, Ministerul de Interne, Ministerul Justitiei, Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Informatii Externe, Serviciul de Protectie si Paza si Serviciul de Telecomunicatii Speciale, care au 15, 20 si 25 de ani de activitate in armata.
    Art. 2
    (1) Semnul onorific In Serviciul Armatei pentru ofiteri se confera pe viata. Numarul posesorilor este nelimitat pentru toate categoriile.
    (2) Ofiterilor in rezerva sau retragere impotriva carora au fost pronuntate hotarari definitive de condamnare la pedepse privative de libertate li se pot retrage semnele onorifice In Serviciul Armatei la propunerea facuta Cancelariei Ordinelor de catre ministrul sau conducatorul institutiei in care acestia au activat. Retragerea se face pe baza de decret semnat de Presedintele Romaniei.
    Art. 3
    (1) Insemnul semnului onorific este o piesa ovala, care are campul fin granulat si care are marginal o cununa din frunze de laur la stanga si frunze de stejar la dreapta, legate jos cu o funda.
    (2) Pe avers este aplicat numarul cu cifre latine "XV", "XX" sau "XXV", in functie de numarul anilor de activitate pentru care se acorda.
    (3) Pe revers este aplicat vulturul cruciat, care tine in gheare spada si sceptrul si are pe piept armele Romaniei.
    (4) Insemnul este surmontat de o semicununa formata din doua ramuri de laur.
    (5) Panglica este din rips moarat galben, strabatuta de cinci benzi albastre.
    Art. 4
    Insemnele Semnului onorific In Serviciul Armatei pentru ofiteri se poarta la uniforma, de regula, cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei si al celorlalte sarbatori nationale sau religioase, la festivitati cu caracter oficial si la diferite activitati cu caracter stiintific, aniversar sau comemorativ.
    Art. 5
    Insemnele semnului onorific se poarta de catre ofiteri pe partea stanga a pieptului, in ordinea ierarhica prevazuta la art. 31 - 36 din Legea nr. 29/2000 privind sistemul national de decoratii al Romaniei.
    Art. 6
    Baretele semnului onorific se poarta de catre ofiteri la uniforma militara, numai la veston, in partea stanga a pieptului, pe acelasi rand, asezate de la stanga, in ordinea cronologica in care acestea au fost acordate.
    Art. 7
    Semnul onorific In Serviciul Armatei pentru ofiteri este o distinctie care se poate acorda numai cetatenilor romani.
    Art. 8
    (1) Ofiterilor care indeplinesc conditiile de conferire a decoratiei in anul 2000 li se vor elibera brevetele si li se vor inmana numai baretele corespunzatoare.
    (2) Ofiterilor prevazuti la alin. 1 li se vor inmana insemnele decoratiei, iar celorlalti ofiteri in activitate li se vor preschimba, conform prevederilor art. 2, insemnele vechiului Ordin Meritul Militar, pe masura alocarii resurselor bugetare necesare.
    Art. 9
    Ordinul Meritul Militar, instituit in 1954 si care s-a conferit ofiterilor anterior intrarii in vigoare a Legii nr. 29/2000 privind sistemul national de decoratii al Romaniei, este substituit cu urmatoarele semne onorifice:
    a) Ordinul Meritul Militar clasa a III-a, cu Semnul onorific In Serviciul Armatei pentru ofiteri care au 15 ani de activitate in armata;
    b) Ordinul Meritul Militar clasa a II-a, cu Semnul onorific In Serviciul Armatei pentru ofiteri care au 20 de ani de activitate in armata;
    c) Ordinul Meritul Militar clasa I, cu Semnul onorific In Serviciul Armatei pentru ofiteri care au 25 de ani de activitate in armata.
    Art. 10
    Descrierea Semnului onorific In Serviciul Armatei pentru ofiteri, materialul din care se realizeaza, dimensiunile, modelul desenat al decoratiei, precum si motivele care determina conferirea ei sunt prevazute in regulamentul cuprins in anexa care face parte integranta din prezenta ordonanta.

                  PRIM-MINISTRU
            MUGUR CONSTANTIN ISARESCU

                       Contrasemneaza:
                       p. Ministrul apararii nationale,
                       Ioan Mircea Plangu,
                       secretar de stat

                       Ministru de interne,
                       Constantin Dudu Ionescu

                       Ministru de stat,
                       ministrul justitiei,
                       Valeriu Stoica

                       Ministrul finantelor,
                       Decebal Traian Remes

                       Directorul
                       Serviciului Roman de Informatii,
                       Costin Georgescu

                       Directorul
                       Serviciului de Informatii Externe,
                       Catalin Harnagea

                       Directorul
                       Serviciului de Protectie si Paza,
                       Neculai Stoina

                       Directorul Serviciului
                       de Telecomunicatii Speciale,
                       Ion Sima

    ANEXA 1

                                REGULAMENT
privind conferirea si descrierea Semnului onorific In Serviciul Armatei pentru ofiteri

    CAP. 1
    Conferirea Semnului onorific In Serviciul Armatei pentru ofiteri

    Art. 1
    Semnul onorific In Serviciul Armatei pentru ofiteri se confera ofiterilor din Ministerul Apararii Nationale, Ministerul de Interne, Ministerul Justitiei, Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Informatii Externe, Serviciul de Protectie si Paza si Serviciul de Telecomunicatii Speciale.
    Art. 2
    Semnul onorific In Serviciul Armatei pentru ofiteri se confera de Presedintele Romaniei, prin decret, in baza propunerilor individuale ale ministrilor si conducatorilor institutiilor mentionate la art. 1.
    Art. 3
    Semnul onorific In Serviciul Armatei pentru ofiteri se confera o data pe an, cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei.
    Art. 4
    (1) Conform prevederilor art. 10 pct. 3 din Legea nr. 29/2000 privind sistemul national de decoratii al Romaniei, Semnul onorific In Serviciul Armatei pentru ofiteri se confera pentru:
    a) 15 ani de activitate in armata;
    b) 20 de ani de activitate in armata;
    c) 25 de ani de activitate in armata.
    (2) In sensul prezentului regulament, prin activitate in armata se intelege vechimea ca ofiter in activitate, in conditiile prevazute de Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare.
    Art. 5
    Ofiterii care sunt propusi sa li se confere semnul onorific trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
    a) sa aiba vechimea in calitate de ofiter in activitate prevazuta la art. 10 pct. 3 din Legea nr. 29/2000 privind sistemul national de decoratii al Romaniei;
    b) sa aiba rezultate meritorii in indeplinirea atributiilor si in pregatirea profesionala, evidentiate prin calificativele de cel putin "Bun" in aprecierile de serviciu din ultimii 4 ani premergatori anului in care urmeaza sa li se confere decoratia. Daca in aceasta perioada cei in cauza au obtinut un calificativ anual inferior calificativului "Bun", anul respectiv nu se ia in calcul.
    Art. 6
    Timpul cat ofiterii in activitate au fost condamnati cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei ori au fost condamnati cu executarea acesteia, insa au fost amnistiati sau gratiati inainte de a incepe executarea, nu se ia in calculul vechimii in activitate in armata pentru conferirea semnului onorific, cu exceptia cazurilor in care, in urma rejudecarii cauzei, instanta competenta a pronuntat achitarea.
    Art. 7
    Ministrii, respectiv conducatorii institutiilor mentionate la art. 1, comunica Cancelariei Ordinelor anual, in scris, pana la data de 1 iunie, numarul ofiterilor care vor fi decorati cu semnul onorific.
    Art. 8
    Pentru ofiterii indreptatiti sa li se confere semnul onorific durata activitatii in armata se calculeaza pana la data de 31 august a anului in care sunt propusi sa fie decorati.
    Art. 9
    (1) Tabelele cuprinzand propunerile nominale de conferire a Semnului onorific In Serviciul Armatei pentru ofiteri se trimit de ministrii, respectiv de conducatorii institutiilor mentionate la art. 1, la Cancelaria Ordinelor pana la data de 31 august a fiecarui an.
    (2) Fac obiectul propunerilor de conferire a semnului onorific inclusiv ofiterii care au indeplinit conditiile de decorare si au fost trecuti in rezerva sau direct in retragere, pentru motive neimputabile lor, pana la data emiterii decretului prin care se confera decoratiile.
    Art. 10
    (1) Ofiterii sanctionati pentru comiterea de abateri grave de la prevederile regulamentelor militare sau de la alte dispozitii legale, in perioada de la ultima apreciere de serviciu si pana la data de 31 august a anului cand se confera semnul onorific, nu mai sunt propusi, iar daca abaterile au fost savarsite in perioada 31 august - 1 decembrie, ministrul, respectiv conducatorul institutiei mentionate la art. 1, solicita Cancelariei Ordinelor radierea acestora din tabelele cu propuneri.
    (2) Prevederile alin. (1) se aplica numai in situatia in care abaterea grava savarsita ar avea ca urmare si acordarea unui calificativ inferior calificativului "Bun" in aprecierea de serviciu pentru anul in curs.

    CAP. 2
    Brevetele Semnului onorific In Serviciul Armatei pentru ofiteri

    Art. 11
    Brevetul reprezinta documentul oficial prin care se atesta conferirea decoratiilor. Pana la emiterea brevetului, institutiile prevazute la art. 1 pot elibera titularilor, pe baza decretului de conferire a decoratiei, adeverinte care sa ateste conferirea Semnului onorific In Serviciul Armatei pentru ofiteri.
    Art. 12
    Brevetul pentru Semnul onorific In Serviciul Armatei pentru ofiteri are pe suprafata sa stema tarii si are inscrise date privind denumirea acestui semn, numarul si data decretului de conferire, numele si prenumele posesorului, cu initiala tatalui, indicativul unitatii militare din care face parte, meritele pentru care se acorda semnul onorific: pentru 15 ani, 20 de ani sau 25 de ani de activitate in armata, rezultate meritorii in indeplinirea atributiilor si in pregatirea profesionala.
    Art. 13
    Brevetele pentru Semnul onorific In Serviciul Armatei pentru ofiteri sunt validate prin semnatura sau parafa ministrilor, respectiv a conducatorilor institutiilor mentionate la art. 1, si a cancelarului ordinelor.
    Art. 14
    Brevetele pentru Semnul onorific In Serviciul Armatei pentru ofiteri poarta doua numere, astfel:
    a) numarul "IX.3." si literele: a) - pentru 15 ani de activitate in armata, b) - pentru 20 de ani de activitate in armata sau c) - pentru 25 de ani de activitate in armata, care corespunde cu numarul de ordine din ierarhia decoratiilor, prevazut la art. 11 din Legea nr. 29/2000 privind sistemul national de decoratii al Romaniei;
    b) numarul de inregistrare in evidenta Cancelariei Ordinelor.

    CAP. 3
    Insemnul si descrierea Semnului onorific In Serviciul Armatei pentru ofiteri

    Art. 15
    (1) Insemnul pentru Semnul onorific In Serviciul Armatei pentru ofiteri este o piesa ovala, usor bombata, avand inaltimea de 35 mm si latimea de 31 mm, care are campul fin granulat. Marginal este aplicata, atat pe avers, cat si pe revers, o cununa aurita, deschisa, in relief, avand frunze de laur la stanga si frunze de stejar la dreapta, legate jos cu o funda; latimea frunzei este de 6 mm.
    (2) Pe avers este aplicat numarul cu cifre latine aurite: "XV", "XX" sau "XXV"; inaltimea cifrelor este de 8 mm.
    (3) Pe revers este aplicat vulturul cruciat, care tine in gheare spada si sceptrul si are pe piept armele Romaniei, aurit; inaltimea vulturului este de 12 mm.
    (4) Insemnul este surmontat de un inel de la care porneste o semicununa formata din doua ramuri de laur legate sus cu o bara; latimea semicununei este de 31 mm si inaltimea este de 14 mm.
    (5) Panglica este din rips moarat galben, strabatuta de cinci benzi albastre, late fiecare de cate 2 mm; latimea panglicii este de 35 mm si are inaltimea aparenta de 50 mm.
    Art. 16
    (1) Diferenta dintre categorii este urmatoarea:
    a) pentru 15 ani de activitate in armata, piesa este din tombac argintat, iar cununa din frunze de laur si de stejar, numarul cu cifre latine "XV" si vulturul cruciat, din tombac aurit;
    b) pentru 20 de ani de activitate in armata, piesa este din argint cu titlu de 800 la mie, iar cununa din frunze de laur si de stejar, numarul cu cifre latine "XX" si vulturul cruciat sunt aurite;
    c) pentru 25 de ani de activitate in armata, piesa este din argint cu titlu de 800 la mie, iar cununa din frunze de laur si de stejar, numarul cu cifre latine "XXV" si vulturul cruciat sunt din argint cu titlu de 925 la mie, aurit.
    (2) Insemnele pentru "XX" si "XXV" de ani vor avea poanson cu titlul metalului din care sunt confectionate.
    Art. 17
    (1) Ecranul (cutia) care contine distinctia este imbracat(a) in piele galbena si in interior este captusit(a) cu plus albastru.
    (2) Pe capacul cutiei sunt imprimate cu albastru stema Romaniei si titulatura decoratiei.
    Art. 18
    Modelul desenat al Semnului onorific In Serviciul Armatei pentru ofiteri este reprezentat grafic in anexa care face parte din prezentul regulament.

    CAP. 4
    Baretele Semnului onorific In Serviciul Armatei pentru ofiteri

    Art. 19
    (1) O data cu semnul onorific se acorda si bareta.
    (2) Bareta, lunga de 18 mm si lata de 10 mm, are culorile panglicii reduse cu 50%; pe centru este aplicat numarul cu cifre latine "XV", "XX" sau "XXV", confectionat din argint cu titlu de 800 la mie, inalt de 8 mm. Panglica este prinsa pe un suport metalic care are, pe spate, o agrafa de prindere.

                      Semnul onorific pentru ofiteri

    Figura 1, reprezentand Semnul onorific pentru ofiteri - 15 ani (avers si revers), se gaseste publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 436 din 3 septembrie 2000, la pagina 10.

    Figura 2, reprezentand Semnul onorific pentru ofiteri - 20 ani (avers si revers), se gaseste publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 436 din 3 septembrie 2000, la pagina 10.

    Figura 3, reprezentand Semnul onorific pentru ofiteri - 25 ani (avers si revers), se gaseste publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 436 din 3 septembrie 2000, la pagina 10.

    Figura 4, reprezentand baretele Semnului onorific pentru ofiteri (avers si revers), se gaseste publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 436 din 3 septembrie 2000, la pagina 10.SmartCity5

COMENTARII la Ordonanţa 104/2000

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordonanţa 104 din 2000
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Stimați solicitanți de împrumut. Te afli în vreo dificultate financiară? Vrei să începi propria afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu unicul scop de a ajuta cei săraci și oamenii cu dificultăți financiare ale vieții. Dacă doriți să aplicați pentru un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma împrumutului necesară: Durata împrumutului: Numar de telefon mobil: Vă mulțumesc și Dumnezeu să vă binecuvânteze ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    Îmi apare că site-ul http://www.legex.ro/VizualizareLege.aspx?var=153691#comentariu, sau cum se numește, este not secure. Adică putem comenta dar ne asumăm riscul informatic. E corect?
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    nu cumva ar trebui să fie bizară absența oricărui comentariu la această lege? Totuși este o lege adoptată conform procedurilor regulamentare în vigoare, deci este ea însăși în vigoare. Avem dreptul cel puțin legal de a o comenta.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu