Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 763 din 4 septembrie 2007

privind modificarea anexelor A si I la Ordinul ministrului agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale nr. 850/2006 pentru aprobarea normelor metodologice privind modul de acordare a sprijinului financiar pentru activitatile din sectorul vegetal, zootehnic, al imbunatatirilor funciare si al organizarii si sistematizarii teritoriului, precum si conditiile de eligibilitate

ACT EMIS DE: MINISTERUL AGRICULTURII SI DEZVOLTARII RURALE

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 658 din 26 septembrie 2007



Avand în vedere prevederile lit. b) pct.1 din anexa nr.1 şi lit. b) pct.1 şi 2 din anexa nr. 2 la Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.123/2006 pentru aprobarea acordării sprijinului financiar producătorilor agricoli din sectorul vegetal, zootehnic, al îmbunătăţirilor funciare şi al organizării şi sistematizării teritoriului, aprobată cu modificări prin Legea nr.125/2007,

în temeiul Hotărarii Guvernului nr. 385/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale,

în baza Referatului de aprobare nr. 287.619 din 7 august 2007 al Direcţiei generale implementare politici agricole,

ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale emite următorul ordin:

Art. I. - Anexele A şi I la Ordinul ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale nr. 850/2006 pentru aprobarea normelor metodologice privind modul de acordare a sprijinului financiar pentru activităţile din sectorul vegetal, zootehnic, al îmbunătăţirilor funciare şi al organizării şi sistematizării teritoriului, precum şi condiţiile de eligibilitate,  publicat în Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1.054 şi 1.054 bis din 30 decembrie 2006, cu modificările ulterioare, se modifică şi se înlocuiesc cu anexele nr. I şi II care fac parte integrantă din prezentul ordin.

Art. II. - Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale,

Decebal Traian Remeş

ANEXA Nr. I (anexa A la Ordinul nr.850/2006)

NORME   METODOLOGICE

privind modul de acordare a sprijinului financiar şi condiţiile de eligibilitate pentru susţinerea unor cheltuieli de depozitare a produselor agricole, astfel cum este prevăzut la lit. b) pct. 1 din anexa nr. 1, precum şi pentru susţinerea producţiei marfă la culturile de sfeclă de zahăr, orez, in şi canepă pentru fibră, şi/sau ulei şi/sau alte utilizări industriale, soia convenţională, hamei, culturi energetice (biocarburanţi şi biomasă), astfel cum este prevăzut la lit. b) pct. 2 din anexa nr. 2 la Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 123/2006 pentru aprobarea acordării sprijinului financiar producătorilor agricoli din sectorul vegetal, zootehnic, al îmbunătăţirilor funciare şi al organizării si sistematizării teritoriului, aprobată cu modificări prin Legea nr.125/2007

Art. 1. - Beneficiarii formelor de sprijin financiar sunt producătorii agricoli, persoane fizice şi/sau persoane juridice, care sunt înregistraţi în Registrul agricol/Registrul fermelor/alte evidenţe funciare şi exploatează terenuri arabile, individual sau în forme de asociere conform legislaţiei în vigoare, în scopul obţinerii producţiei agricole destinate comercializării.

Art. 2. - Implementarea formelor de sprijin financiar, verificarea modului de îndeplinire a condiţiilor legale pentru acordarea acestora şi decontarea sumelor aferente către beneficiari se asigură prin direcţiile pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.

Art. 3. - Se acordă sprijin financiar producătorilor agricoli din sectorul vegetal care depozitează în spaţii de depozitare autorizate produse agricole în vederea comercializării.

Art. 4. - In sensul prezentelor norme metodologice, următorii termeni de definesc astfel:

a) spaţii de depozitare autorizate - spaţiile de depozitare pentru produse agricole, autorizate în conformitate cu prevederile Ordinului ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale nr. 222/2006 pentru aprobarea Regulamentului privind autorizarea spaţiilor de depozitare pentru produse agricole, cu excepţia spaţiilor de depozitare pentru cartof, legume-fructe, struguri de masă, flori;

b) produse agricole - cereale, oleaginoase, leguminoase boabe, cartof, legume - fructele, strugurii de masă şi florile.

Art. 5. - Beneficiarii sprijinului financiar pentru cheltuielile cu plata serviciilor de depozitare sunt producătorii agricoli prevăzuţi la art. 1, care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:

a)  depozitează în spaţii de depozitare producţia agricolă obţinută, în vederea comercializării;

b)  nu deţin în proprietate sau în administrare spaţii de depozitare pentru cereale, oleaginoase sau leguminoase boabe.

Art. 6. - (1) Perioada maximă de depozitare, pentru care se aplică prevederile prezentelor norme metodologice, este 1 iulie-31 martie ale fiecărui an de piaţă, pentru cereale, oleaginoase, leguminoase boabe, respectiv 1 septembrie- 30 aprilie pentru legume-fructe, struguri de masă, cartof, flori.

(2) Sprijinul financiar reprezintă o cotă procentuală din valoarea cheltuielilor efectuate cu serviciile de depozitare, pentru cantităţile de produse agricole depozitate în perioada prevăzută la alin. (1).

Art. 7. - (1) Sprijinul financiar se acordă beneficiarilor pe bază de cerere-tip, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 1, care se depune la direcţiile pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.

(2)  Cererile se înregistrează de persoane responsabile cu verificarea documentelor, numite prin decizie de către directorii executivi ai direcţiilor pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, în Registrul special de evidenţă a beneficiarilor de sprijin financiar, însoţite de următoarele documente:

a)  copie de pe buletinul sau cartea de identitate, pentru persoanele fizice, ori copie de pe certificatul de înmatriculare şi/sau certificatul de înregistrare, pentru persoanele juridice, după caz;

b)  copie de pe actele care dovedesc dreptul de folosinţă şi/sau proprietatea asupra suprafeţei de teren cultivate;

c) în situaţia suprafeţelor arendate, tabelul contractelor de arendă încheiate, avizate de secretarul consiliului local şi de primar, care va cuprinde numărul şi data contractului, numele şi prenumele arendatorului şi suprafaţa de teren arendată;

d) adeverinţă eliberată de primăria localităţii pe a cărei rază teritorială este situat terenul, conform înscrisurilor din Registrul agricol;

e) declaraţie pe propria răspundere a beneficiarului că acesta nu deţine în proprietate sau în administrare spaţii de depozitare pentru cereale, oleaginoase şi leguminoase boabe;

f) copie de pe contractul de prestări de servicii încheiat între beneficiar şi operatorul economic care deţine în proprietate sau în administrare spaţii de depozitare pentru produse agricole, însoţită de copia autorizaţiei de depozit;

g)  copii ale facturilor fiscale privind serviciile de depozitare prestate, precum şi ale actelor care dovedesc încasările contravalorii acestor servicii.

(3) Pentru cartof, legume-fructe şi struguri de masă, cererile de acordare a sprijinului financiar se depun în termen de 10 zile de la ieşirea din depozit a cantităţilor depozitate, însoţite de următoarele documente:

a) copie a contractului de depozit încheiat între producătorul agricol şi depozitar;

b) declaraţie de depozitare;

c)  documente de depozit, privind intrările şi ieşirile din depozit.

(4)  Persoanele responsabile cu verificarea documentelor, numite prin decizie de către directorii executivi ai direcţiilor pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, verifică cererile şi documentele justificative anexate şi vor comunica în scris solicitantului decizia luată, în termen de 5 zile lucrătoare de la data înregistrării cererii.

(5)  Cererile soluţionate favorabil se finanţează în ordinea cronologică a înregistrării, în conformitate cu principiul „primul venit-primul servit" şi în limita sumelor aprobate cu această destinaţie în bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Art. 8. - Reprezentanţii direcţiilor pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, întocmesc Lista producătorilor agricoli cărora li s-a aprobat acordarea sprijinului financiar, conform modelului prevăzut în anexa nr. 2.

Art. 9. -In baza Listei producătorilor agricoli cărora li s-a aprobat acordarea sprijinului financiar, direcţiile pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, întocmesc Situaţia centralizatoare a sumelor necesare pentru acordarea sprijinului financiar, conform modelului prevăzut în anexa nr. 3, pe care o depun la Direcţia buget-finanţe din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în primele 10 zile ale lunii următoare celei la care se face referire.

Art. 10. - Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în baza Situaţiei centralizatoare a sumelor necesare pentru acordarea sprijinului financiar, întocmită conform modelului prevăzut în anexa nr. 4, solicită Ministerului Economiei şi Finanţelor deschiderea creditelor bugetare.

Art. 11. - Se acordă sprijin financiar prin subvenţie pe produs pentru producţia marfă la culturile de sfeclă de zahăr, orez, in şi canepă pentru fibră şi/sau ulei şi/sau alte utilizări industriale, soia convenţională, hamei, culturi energetice (biocarburanţi şi biomasă).

Art. 12. - (1) Produsele agricole şi perioadele de valorificare a acestora, care beneficiază de sprijin financiar prin subvenţie pe produs, sunt prevăzute în anexa nr. 5.

(2)  Produsele agricole prevăzute la alin (1), valorificate sub formă de sămanţă pentru semănat, nu beneficiază de prevederile prezentelor norme metodologice.

(3)  Produsele agricole vegetale care fac obiectul plăţii în natură al contractelor de arendare, concesionare sau al contractelor de livrare a îngrăşămintelor, pesticidelor şi altor inputuri, inclusiv al contractelor de leasing pentru utilaje agricole, nu constituie marfă pentru care se acordă sprijin financiar potrivit prezentului ordin.

(4)   Produsele agricole prevăzute la alin. (1), care se utilizează ca materie primă pentru realizarea de produse alimentare şi/sau industriale în cadrul unităţilor proprii de producţie ale producătorilor agricoli, sunt considerate produse agricole destinate comercializării şi beneficiază de prevederile prezentelor norme metodologice.

(5)  De la prevederile alin. (3) face excepţie sfecla de zahăr livrată la fabricile de zahăr procesatoare.

Art. 13. - (1) Pentru a beneficia de sprijin financiar prin subvenţie pe produs, producătorii agricoli trebuie să formuleze o cerere-tip adresată direcţiilor pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 6.

(2) Cererile se înregistrează de persoane responsabile cu verificarea documentelor, numite prin decizie de către directorii executivi ai direcţiilor pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, în Registrul special de evidenţă a beneficiarilor de sprijin financiar prin subvenţie pe produs, însoţite de următoarele documente:

a)  copie de pe buletinul sau cartea de identitate, pentru persoanele fizice, ori copie de pe certificatul de înmatriculare şi/sau certificatul de înregistrare, pentru persoanele juridice, după caz;

b)  copie de pe actele care dovedesc dreptul de folosinţă şi/sau proprietatea asupra suprafeţei de teren cultivate;

c) schiţele de amplasare a culturilor;

d) în situaţia suprafeţelor arendate, tabelul contractelor de arendă încheiate, avizate de secretarul consiliului local şi de primar, care va cuprinde numărul şi data contractului, numele şi prenumele arendatorului şi suprafaţa de teren arendată;

e) adeverinţă eliberată de primăria localităţii pe a cărei rază teritorială este situat terenul, conform înscrisurilor din Registrul agricol, din care să rezulte cultura şi suprafaţa ;

f)  declaraţie pe propria răspundere privind producţia totală obţinută, din care producţia marfă;

g) copii de pe actele care dovedesc încasarea contravalorii mărfii livrate, iar la sfecla de zahăr, pe baza documentelor de recepţie a cantităţii de sfeclă de zahăr neto livrată la fabricile de zahăr.

Art. 14. - (1) In baza cererii-tip adresate direcţiei pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti pe a cărei rază se află suprafeţele exploatate, se întocmesc dosare producătorilor agricoli, care cuprind documentele prevăzute la art. 13 din prezentul ordin.

(2)  Obligaţia întocmirii dosarului prevăzut la alin. (1) revine reprezentantului direcţiei pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, numit prin decizie de directorul executiv.

(3)  Dosarele întocmite se păstrează în original la sediul acesteia şi se introduc într-un program informativ, care se actualizează, în funcţie de situaţiile deosebite apărute în teritoriu, ori de cate ori este necesar.

(4)   Răspunderea pentru realitatea şi exactitatea datelor cuprinse în dosarele producătorilor agricoli revine reprezentanţilor direcţiei pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţene sau a municipiului Bucureşti.

(5)  Termenul limită pentru depunerea cererilor în vederea acordării sprijinului financiar prin subvenţie pe produs este pană la expirarea perioadei de valorificare a produselor agricole vegetale pentru care se acordă sprijin financiar prin subvenţie pe produs prevăzute în anexa nr. 5.

(6) Direcţiile pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţene sau a municipiului Bucureşti, după verificarea documentaţiei şi aprobarea cererilor formulate de producătorii agricoli, întocmesc situaţia centralizatoare privind cererile pentru încasarea de la bugetul de stat a fondurilor alocate ca sprijin financiar prin subvenţie pe produs, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 7.

(7)  In baza situaţiei centralizatoare prevăzute la alin.(6), direcţiile pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţene sau a municipiului Bucureşti întocmesc şi depun la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării  Rurale centralizatorul cuprinzand sumele cuvenite ca sprijin financiar prin subvenţie pe produs, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 8.

(8) Acordarea sumelor se face în ordinea depunerii cererilor, pană la utilizarea în întregime a fondului alocat pentru producţia marfă, pe culturi şi pe judeţe, respectiv pe municipiul Bucureşti.

Art. 15. - In baza centralizatorului al cărui model este prevăzut în anexa nr. 8, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale transmite Ministerului Economiei şi Finanţelor Situaţia centralizatoare privind sumele necesare ca sprijin financiar prin subvenţie pe produs, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 9, în vederea deschiderii creditelor bugetare.

Art. 16. - După aprobarea de către Ministerul Economiei şi Finanţelor a deschiderii creditelor bugetare, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale alimentează cu sumele necesare conturile direcţiilor pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, care virează sumele aprobate în conturile în lei ale beneficiarilor formelor de sprijin financiar.

Art. 17. - Anexele nr. 1-9 fac parte integrantă din prezentele norme metodologice.

ANEXA Nr. 1 (la anexa nr. I)

(model)

CERERE

pentru acordarea de sprijin financiar pentru decontarea cheltuielilor cu serviciile de depozitare

Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală

a Judeţului...................../Municipiului Bucureşti

Nr. de înregistrare..................din....................

Avizat

Reprezentant DADR

Nume şi prenume....................

Semnătura...............................

1. Domnul/Doamna................................................................................................, domiciliat/domiciliată în localitatea..............................................., str...............................nr........Judeţul......................., B.I./C.I. seria...............nr....................., eliberat/eliberată la data de........................de........................., CNP..................................., cont nr.................................., deschis la...............................................

2. S.C./S.A................................, cu sediul în localitatea................................., str................................. nr........................., telefon/fax......................, cod fiscal ..................................................., CUI ..........................................., cont nr................................., deschis la....................................., reprezentată prin domnul/doamna..........................................................................................., în calitate de................................................................................................

3. In baza Contractului de prestări de servicii de depozitare nr................................din............................., încheiat cu S.C...................................., am depozitat la depozitul ..................................produse agricole după cum urmează:

Nr. crt.

Produse agricole depozitate

Cantitatea (tone)

Perioada de depozitare

Cheltuieli pentru servicii de depozitare

Factura (nr./data)

Suma

(lei)

1.

Grau

2.

Orz

3.

Orz pentru bere

4.

Porumb

5.

Orez

6.

Floarea-soarelui

7.

Soia

8.

Rapiţa

9.

Mazăre boabe

10.

Fasole boabe

11.

Cartof

12.

Legume-fructe

13.

Struguri de masă

14.

Flori

TOTAL:

X

X

In baza actelor doveditoare anexate la prezenta cerere, vă rog să aprobaţi acordarea sprijinului financiar aferent pentru decontarea cheltuielilor efectuate cu serviciile de depozitare. Declar pe propria răspundere că datele prezentate sunt reale şi legale.

Data...................................

Semnătura..........................

Ştampila.............................

ANEXA Nr. 2 (la anexa nr. I)

(model)

Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală

a Judeţului...................../Municipiului Bucureşti

Nr............................din...................................

LISTA

producătorilor agricoli cărora li s-a aprobat acordarea sprijinului financiar pentru decontarea cheltuielilor cu serviciile de depozitare

Nr. crt.

Producător agricol

Cont

Produse

agricole

depozitate

(tone)

Cheltuieli

pentru servicii

de depozitare

(lei)

Sprijin financiar

nr.

unitatea

%

(lei)

(1)

(2)

(3)

(4)

(5)

(6)

(7)

(8=6x7)

 ....................

 ...................

 ..................

Total general:

X

X

X

Director executiv,

...................................

(semnătura şi ştampila)

ANEXA Nr. 3 (la anexa nr. I)

(model)

Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală

a Judeţului...................../Municipiului Bucureşti

Nr.....................................din..........................

SITUAŢIA  CENTRALIZATOARE

a sumelor necesare acordării sprijinului financiar pentru decontarea cheltuielilor cu serviciile de depozitare

Nr. crt.

Producător agricol

Cerere (număr/data)

Cheltuieli pentru serviciile de depozitare

(lei)

Sprijin financiar (lei)

(0)

(1)

(2)

(3)

(4)

  .......................

  ......................

  ......................

Total general:

X

X

Director executiv,

....................................

(semnătura şi ştampila)

Director economic,

...................................

(semnătura şi ştampila)

ANEXA Nr. 4 (la anexa nr. I)

(model)

MINISTERULAGRICULTURII Şl DEZVOLTĂRII RURALE

Se aprobă

Ordonator principal de credite,

.................................................

SITUAŢIA  CENTRALIZATOARE

a sumelor necesare acordării sprijinului financiar pentru decontarea cheltuielilor cu serviciile de depozitare

Nr. crt.

Judeţul

Suma necesară (lei)

(0)

(1)

(2)

Total general:

X

Directorul Direcţiei buget-finanţe,

.....................................................

(semnătura şi ştampila)

ANEXA Nr. 5 (la anexa nr. I)

(model)

LISTA

cuprinzand produsele agricole vegetale pentru care se acordă sprijin financiar prin subvenţie pe produs

Nr. crt.

Cultura/Produsul

Perioada de valorificare

1.

Sfecla de zahăr

1 septembrie a.c. - 31 ianuarie anul următor

2.

Orez

1 octombrie a.c. - 1 mai anul următor

3.

In + canepă pentru fibră şi/sau alte utilizări industriale (tulpini)

1 august a.c. - 31 decembrie a.c.

4.

In + canepă pentru ulei (sămanţă)

1 august a.c. - 31 ianuarie anul următor

5.

Soia convenţională

1 septembrie a.c. - 31 decembrie a.c.

6.

Hamei ( conuri)

1 septembrie a.c. - 31 decembrie a.c.

7.

Culturi energetice (biocarburanţi şi biomasă)

1 august a.c. - 31 ianuarie anul următor

ANEXA Nr. 6 (la anexa nr. I)

(model)

CERERE

pentru acordarea sprijinului financiar prin subvenţie pe produs

Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală a Judeţului...................................

Nr................din...............

Avizat

Reprezentant DADR judeţul.................

Nume şi prenume.................................

Semnătura...........................................

1. Domnul/Doamna.................................., domiciliat/domiciliată în localitatea................................., str...................... nr....., judeţul ..............., B.I./C.I. seria......nr......................., eliberat/eliberată la .............., data de................... de ......................... CNP................................,

  2. S.C./S.A......................................................, cu sediul în localitatea..............................., str............................. nr.  ..., telefon/fax ..............., cod fiscal ........................, CUI  ..........................., reprezentată prin domnul/doamna................................, în calitate de.............................., în baza actelor doveditoare pe care le anexez,  solicit acordarea sprijinului financiar prin subvenţie pe produs pentru producţia marfă livrată la produsele agricole prevăzute în anexa nr. 5

Nr. crt.

Cultura/Produsul

Suprafaţa (ha)

Producţie

marfă livrată

(tone)

Susţinere pe

unitate de produs

(lei/tonă)

Suma

cuvenită

(lei)

(0)

(1)

(2)

(3)

(4)

(5=3x4)

1.

Sfecla de zahăr

2.

Orez

3.

In + canepa pentru fibră şi/sau alte utilizări industriale (tulpini)

4.

In + canepa pentru ulei (sămanţă)

5.

Soia convenţională

6.

Hamei (conuri)

7.

Culturi energetice (biocarburanţi şi biomasă)

Total general:

X

X

Solicit decontarea sumelor prin:

Unitatea

Cont nr.

 .....................................................................

 ......................................................................

Semnătura

..................................................................

(şi ştampila, în cazul persoanelor juridice)

ANEXA Nr. 7 (la anexa nr. I)

(model)

Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală

a Judeţului..................../Municipiului Bucureşti

Cultura...........................................................

SITUAŢIA  CENTRALIZATOARE

privind cererile pentru încasarea de la bugetul de stat a fondurilor alocate ca sprijin financiar prin subvenţie pe produs

Nr. crt.

Producătorul agricol

Cerere nr........

din...............

Producţia marfă livrată

(tone)

Susţinerea pe unitatea de produs (lei/tonă)

Suma cuvenită

(lei)

(0)

(1)

(2)

(3)

(4)

(5=3x4)

Total general:

X

X

Director executiv,

..................................

(semnătura şi ştampila)

Director economic,

.................................

(semnătura şi ştampila)

ANEXA Nr. 8 (la anexa nr. I)

(model)

Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală

a Judeţului..................../Municipiului Bucureşti

CENTRALIZATORUL

cuprinzand sumele cuvenite ca sprijin financiar prin subvenţie pe produs

Nr. crt.

Produsul

Producţia marfă livrată

(tone)

Susţinere pe unitate de produs (lei/tonă)

Suma

cuvenită

(lei)

(0)

(1)

(2)

(3)

(4=2x3)

1.

Sfeclă de zahăr

2.

Orez

3.

In + canepa pentru fibră şi/sau alte utilizări industriale (tulpini)

4.

In + canepă pentru ulei (sămanţă)

5.

Soia convenţională

6.

Hamei (conuri)

7.

Culturi energetice (biocarburanţi şi biomasă)

8.

Total general

X

X

Director executiv,

....................................

(semnătura şi ştampila)

Director economic,

..................................

(semnătura şi ştampila)

ANEXA Nr. 9  (la anexa nr. I)

(model)

MINISTERULAGRICULTURII ŞI DEZVOLTĂRII RURALE

Se aprobă.

Ordonator principal de credite,

.................................................

SITUAŢIA  CENTRALIZATOARE

privind sumele necesare ca sprijin financiar prin subvenţie pe produs

Nr. crt.

Judeţul

Suma necesară (lei)

(0)

(1)

(2)

Total general:

Direcţia buget - finanţe,

Director,

....................................

(semnătura şi ştampila)

ANEXA Nr. II (anexa I la Ordinul nr.850/2006)

NORME   METODOLOGICE

privind modul de acordare a sprijinului financiar şi condiţiile de eligibilitate pentru procesarea inului şi a canepei pentru fibră, astfel cum este prevăzut la lit.b) pct.1 din anexa nr.2 la Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 123/2006 pentru aprobarea acordării sprijinului financiar producătorilor agricoli din sectorul vegetal, zootehnic, al îmbunătăţirilor funciare şi al organizării şi sitematizării teritoriului, aprobată cu modificări prin Legea nr. 125/2007

Art. 1. - Beneficiarii sprijinului financiar sunt prevăzuţi la art.6 alin.(2) din Ordonanţa de urgenţa a Guvernului nr.123/2006 pentru aprobarea acordării sprijinului financiar producătorilor agricoli din sectorul vegetal, zootehnic, al îmbunătăţirilor funciare şi al organizării şi sistematizării teritoriului, aprobată cu modificări prin Legea nr.125/2007.

Art. 2. - (1) Pentru obţinerea sprijinului financiar pentru procesarea inului şi a canepei destinate producerii de fibre, beneficiarii prevăzuţi la art.1 depun la sucursalele judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, ale Agenţiei de Plăţi si Intervenţie pentru Agricultură o cerere-tip, al cărei model este prezentat în anexa nr. 1, însoţită de următoarele documente:

a) copia autorizaţiei de procesare primară a tulpinilor de in şi/sau canepă pentru fibră;

b)  copia contractelor de vanzare-cumpărare încheiate cu producătorii agricoli, furnizori ai materiei prime sau lista acestora, după caz;

c)  borderoul de achiziţie a materiei prime contractate şi dovada plăţii efectuate, după caz;

d) declaraţia pe propria răspundere referitoare la cantităţile de tulpini de in, canepă şi fibre aflate pe stoc.

(2) Sprijinul financiar se acordă pentru cantităţile de fibre obţinute în perioada 1 ianuarie-30 noiembrie 2007 din producţiile obţinute înainte de anul 2007, al căror conţinut de impurităţi este de pană la 25%.

(3) Termenul limită pentru depunerea cererilor pentru acordarea sprijinului procesatorilor prevăzuţi la art.1 este de pană la 5 decembrie 2007 inclusiv.

Art. 3. - (1) După verificarea documentaţiei depuse şi stabilirea cantităţilor de fibre ce urmează a beneficia de sprijin financiar, sucursalele judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, ale Agenţiei de Plăţi si Intervenţie pentru Agricultură aprobă cererile formulate de beneficiari şi întocmesc Centralizatorul cuprinzand sumele cuvenite ca sprijin financiar procesatorilor primari de fibre de in şi canepă, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 2, pe care îl transmite aparatului central al Agenţiei de Plăţi si Intervenţie pentru Agricultură.

(2) Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură aprobă Situaţia centralizatoare privind sumele cuvenite ca sprijin financiar procesatorilor primari de fibre de in şi canepă, prevăzută în anexa nr. 3, şi o transmite Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

(3)   Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, in baza Situaţiei centralizatoare privind sumele cuvenite procesatorilor primari de fibre de in şi canepă, al cărei model este prevăzut in anexa nr. 4, solicită Ministerului Economiei şi Finanţelor deschiderea creditelor bugetare.

Art. 4. - După aprobarea cererii pentru deschiderea creditelor bugetare de către Ministerul Economiei şi Finanţelor, din bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale se alimentează contul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, care virează sumele în conturile solicitanţilor.

Art. 5. -Anexele nr. 1-4 fac parte integrantă din prezentele norme metodologice.

ANEXA Nr. 1  (la anexa nr. II)

S.C.......................................................

Nr. de înregistrare...............din..............

Sucursala Agenţiei de Plăţi si Intervenţie pentru Agricultură a Judeţului..................

Nr. de înregistrare...............din...............

Se aprobă.

Director sucursală APIA

Verificat

Reprezentantul Sucursalei Agenţiei  de Plăţi si Intervenţie pentru Agricultură  a Judeţului...............

CERERE

pentru acordarea sprijinului financiar pentru prelucrarea primară a inului şi a canepei destinate producerii de fibre

S.C........................, cu sediul in localitatea..............................., str.................................. nr......., judeţul ......................., înregistrată la registrul comerţului  cu Certificatul de înmatriculare nr................, eliberat la data de..............., reprezentată de domnul/doamna..........................., cu domiciliul în................., str........................., nr......, bl......, sc......, et......, ap......, sectorul/judeţul..............., posesor/posesoare al/a buletinului/cărţii de identitate.....seria......nr......................, eliberat/eliberată de..............., în calitate de............................., în baza actelor doveditoare anexate la prezenta cerere, solicit acordarea sprijinului financiar pentru cantitatea de...............tone fibră.

Specificaţie

Cantitatea de fibre (tone)

Sprijinul acordat (lei/tonă)

Total sprijin (lei)

Fibre lungi

Fibre scurte

Fibre lungi

Fibre scurte

In pentru fibră

Canepă pentru fibră

Total general:

Suma solicitată se va vira în contul nr................deschis la...............

Semnătura şi ştampila

ANEXA Nr.2 (la anexa nr. II)

Sucursala Agenţiei de Plăţi si Intervenţie

pentru Agricultură a Judeţului................................

CENTRALIZATORUL

cuprinzand sumele cuvenite ca sprijin financiar procesatorilor primari de fibre de in şi canepă

Societatea comercială

Cod unic de identificare

Nr.cont deschis la...............

Cerere nr.............

din...............

Total sprijin

- lei -

Total general:

Director sucursală,

..................................

(semnătura şi ştampila)

ANEXA Nr. 3 (la anexa nr. II)

Agenţia de Plăţi si Intervenţie pentru Agricultură

SITUAŢIA  CENTRALIZATOARE

privind sumele cuvenite ca sprijin financiar procesatorilor primari de fibre de in şi canepă

Judeţul

Total sprijin

- lei -

Total general:

Director general,

...................................

(semnătura şi ştampila)

ANEXA Nr. 4 (la anexa nr. II)

MINISTERULAGRICULTURII Şl DEZVOLTĂRII RURALE

Se aprobă.

Ordonator principal de credite,

...................................................

SITUAŢIA  CENTRALIZATOARE

privind sumele cuvenite procesatorilor primari de fibre de in şi canepă

Judeţul

Total sprijin

- lei -

Total general:

Direcţia buget - finanţe,

Director,

......................................

(semnătura şi ştampila)


SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 763/2007

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 763 din 2007
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 763/2007
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu