Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 7628 din 14 iulie 2006

pentru aprobarea Normelor tehnice privind procedura de vamuire a trimiterilor transportate prin serviciile de curierat rapid

ACT EMIS DE: AGENTIA NATIONALA DE ADMINISTRARE FISCALA

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 637 din 24 iulie 2006



Având în vedere prevederile art. 149, 663 şi 664 din Regulamentul de aplicare a Codului vamal al României, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 707/2006,

în temeiul art. 5 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 165/2005 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale a Vămilor,

vicepreşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală emite următorul ordin:

Art. 1. - Se aprobă Normele tehnice privind procedura de vămuire a trimiterilor transportate prin serviciile de curierat rapid, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

Art. 2. - Prezentul ordin intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I. Pe aceeaşi dată se abrogă Decizia directorului general al Direcţiei Generale a Vămilor nr. 176/2003 privind instituirea unor registre simplificate de evidenţă pentru bunurile transportate prin sistemul de expediţii expres, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 111 şi 111 bis din 21 februarie 2003, şi Ordinul vicepreşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 32/2006 pentru aprobarea Normelor privind procedura de vămuire informatică simplificată aplicabilă comisionarilor în vamă care desfăşoară activităţi de curierat rapid prin aeroporturile deschise traficului internaţional, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 55 din 20 ianuarie 2006.

Vicepreşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală,

Gelu Ştefan Diaconu

ANEXA

NORME   TEHNICE

privind procedura de vămuire a trimiterilor transportate prin serviciile de curierat rapid

A.  Dispoziţii generale

1.   Prevederile prezentelor norme tehnice sunt aplicabile pentru toate trimiterile transportate prin serviciile de curierat rapid, care se prezintă la birourile vamale de frontieră, trimiteri care sunt supuse vămuirii şi sunt expediate potrivit reglementărilor poştale internaţionale şi naţionale în materie.

In sensul alineatului de mai sus, prin servicii de curierat rapid se înţelege fie servicii poştale expres, fie servicii cu valoare adăugată, aşa cum acestea sunt definite în anexa nr. 1 la Decizia preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii nr. 118/2003 privind procedura de autorizare a furnizorilor de servicii poştale, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 212 din 1 aprilie 2003.

2.  Trimiterile transportate prin serviciile de curierat rapid se grupează, de la expediţie, în recipiente separate de celelalte categorii de trimiteri, fiecare purtând menţiunea „Expres".

B.    Inregistrarea la birourile vamale de frontieră a trimiterilor transportate prin serviciile de curierat rapid

3.   Trimiterile transportate prin serviciile de curierat rapid care intră sau ies din România se înscriu de către autoritatea vamală în Registrul simplificat de evidenţă pentru bunurile transportate prin servicii de curierat rapid, al cărui model este prevăzut în anexa nr. 1. Pentru intrarea şi ieşirea în/din ţară se utilizează registre separate.

Când evidenţa se realizează electronic, situaţiile zilnice - conţinând aceleaşi date ca şi registrul prevăzut la alineatul precedent -, tipărite la imprimantă, vor fi clasate în dosare care vor avea caracter de regim special, arhivându-se conform normelor de arhivare, respectiv numerotare, şnuruire, proces-verbal pe ultima filă etc, la sfârşitul fiecărei luni.

Instrucţiunile de completare a Registrului simplificat de evidenţă pentru bunurile transportate prin servicii de curierat rapid sunt prevăzute în anexa nr. 2 la prezentele norme.

4.  Operatorii economici care desfăşoară servicii de curierat rapid realizează, pe baza informaţiilor deţinute la momentul prezentării efective la biroul vamal a trimiterilor sau anterior acestui moment, preselecţia acestora în funcţie de următoarele date: numărul total al trimiterilor aferent fiecărui transport, expeditorul, destinatarul, felul bunurilor, numărul coletelor, valoarea, regimul vamal ce urmează a fi solicitat şi, după caz, calculul drepturilor datorate aferent fiecărei trimiteri sau fiecărui grupaj de trimiteri.

5.  Trimiterile transportate prin serviciile de curierat rapid se grupează la sosirea/expedierea în/din România în două categorii, astfel:

a)  o partidă formată din trimiteri ce au fiecare valoarea mai mică de 175 euro pe lot şi pe declarant, pentru care nu se depune declaraţie vamală în detaliu conform Regulamentului de aplicare a Codului vamal al României, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 707/2006, care totodată nu necesită prezentarea unei autorizaţii speciale pentru vămuire în sensul art. 269 din Legea nr. 86/2006 privind Codul vamal al României, denumită în cele ce urmează partida cu prioritate;

b)   o partidă formată din trimiteri, pentru care se depune declaraţie vamală în detaliu conform Regulamentului de aplicare a Codului vamal al României, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 707/2006, sau care necesită prezentarea unei autorizaţii speciale pentru vămuire în sensul art. 269 din Legea nr. 86/2006 privind Codul vamal al României denumită în cele ce urmează partida fără prioritate.

C. Indeplinirea formalităţilor vamale pentru trimiterile transportate prin serviciile de curierat rapid

6.   Indeplinirea formalităţilor vamale pentru partida cu prioritate se realizeză prin parcurgerea următoarelor etape:

a)   se înscriu informaţiile de la pct. 4 în Declaraţia vamală - curierat rapid, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 3 la prezentele norme tehnice. Instrucţiunile de completare a acestei declaraţii se regăsesc în anexa nr. 4 la prezentele norme tehnice;

b)  se realizează joncţiunea declaraţiei vamale cu trimiterea;

c)  se anexează la declaraţia vamală documentele necesare acordării regimului vamal;

d)   se efectuează controlul documentar al declaraţiei vamale;

e)  se efectuează controlul fizic al trimiterii;

f)  se verifică corectitudinea calculului drepturilor de import datorate;

g)  se încasează drepturile de import datorate şi se acordă liberul de vamă.

7.   Indeplinirea formalităţilor vamale pentru partida fără prioritate se efectuează potrivit prevederilor Codului vamal al României şi regulamentului de aplicare a acestuia.

8.   Anexele nr. 1 -4 fac parte integrantă din prezentele norme tehnice.

D. Procedura de vămuire informatică simplificată pentru trimiterile transportate prin servicii de curierat rapid, pentru care se depune declaraţie vamală în detaliu conform Regulamentului de aplicare a Codului vamal al României, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 707/2006

9.   Procedura de vămuire informatică simplificată pentru trimiterile transportate prin servicii de curierat rapid, pentru care se depune declaraţie vamală în detaliu conform Regulamentului de aplicare a Codului vamal al României, se aplică în cazul utilizării sistemului informatic vamal de către comisionarii în vamă care desfăşoară activităţi de curierat rapid şi care sunt autorizaţi să funcţioneze pe lângă birourile vamale care deservesc aeroporturile deschise traficului internaţional.

10.  Procedura de vămuire informatică simplificată permite, la birourile vamale menţionate la pct. 9, direcţionarea declaraţiilor vamale în detaliu pe culoarele de vămuire verde, galben şi roşu, conform procentelor stabilite şi revizuite periodic de structurile competente din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor.

11.   Procedura de vămuire informatică simplificată este aplicabilă numai declaraţiilor vamale în detaliu depuse de comisionarii în vamă care desfăşoară activităţi de curierat rapid ce îndeplinesc următoarele condiţii:

a)  au încheiate cu Autoritatea Naţională a Vămilor protocoale de colaborare privind combaterea încălcării legislaţiei vamale;

b)   prezintă biroului vamal, înainte cu minimum 3 ore de sosirea cursei aeriene, documentele de transport însoţitoare ale bunurilor, în scopul efectuării analizei de risc;

c)  efectuează plata integrală a drepturilor de import, pentru declaraţiile vamale în detaliu prelucrate prin intermediul sistemului informatic, din depozit bănesc deschis anticipat în contul biroului vamal. Constituirea şi alimentarea depozitului bănesc în avans se face pe baza ordinelor de plată prezentate agentului vamal din cadrul compartimentului financiar-contabil;

d)  suma din depozitul bănesc constituit anticipat nu trebuie să fie inferioară sumei acoperitoare a drepturilor de import aferente declaraţiilor vamale în detaliu prelucrate prin intermediul sistemului informatic;

e) pentru regimurile vamale suspensive în cazul cărora reglementările vamale prevăd posibilitatea obţinerii scutirii de la garantarea drepturilor de import şi a taxei pe valoarea adăugată, aplicarea procedurii este condiţionată de obţinerea prealabilă a aprobării de scutire; termenele de încheiere a regimurilor vamale suspensive menţionate în declaraţiile vamale în detaliu nu trebuie să depăşească termenele obţinute de titularii operaţiunilor comerciale prin aprobarea de scutire de la garantarea drepturilor de import şi a taxei pe valoarea adăugată.

12.   La întocmirea declaraţiilor vamale în detaliu potrivit prezentelor norme tehnice, comisionarii în vamă care desfăşoară activităţi de curierat rapid utilizează un cod unic de identificare atribuit de sistemul informatic vamal, de forma x/yy/BCVzzz, cu următoarea semnificaţie:

x/yy - reprezintă codul de reprezentare şi codul ţării, prevăzute în Normele tehnice de completare, utilizare şi tipărire a declaraţiei sumare, declaraţiei vamale în detaliu şi exemplarelor de control T5R, aprobate prin Ordinul vicepreşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 6.312/2006, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 522 din 16 iunie 2006;

B - reprezintă un indicator de declarare a mărfurilor de către comisionarii în vamă care desfăşoară activităţi de curierat rapid;

CVzzz - reprezintă codul unic de identificare al comisionarului.

Acest cod este gestionat de Direcţia de tehnologia informaţiei, comunicaţii şi statistică vamală din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor, comunicându-se comisionarului în vamă la solicitarea scrisă a acestuia, numai după certificarea de către Direcţia supraveghere şi control vamal a îndeplinirii condiţiei de la pct. 11 lit. a). Codul unic de identificare se transmite spre ştiinţă şi birourilor vamale implicate.

13.   Etapele procedurii de vămuire informatice simplificate, aplicabilă comisionarilor în vamă care desfăşoară activităţi de curierat rapid, sunt cele prevăzute în normele metodologice de prelucrare a declaraţiei vamale în detaliu prin procedee informatice.

14.  Nerespectarea condiţiilor stabilite prin prezentele norme tehnice atrage anularea codului unic de identificare menţionat la pct. 12, operaţiunile de vămuire urmând a se desfăşura potrivit metodologiei de prelucrare a declaraţiei vamale în detaliu prin procedee informatice.

15.   Dispoziţiile prezentelor norme tehnice se completează cu prevederile Codului vamal al României şi ale regulamentului de aplicare a acestuia.

ANEXA Nr. 1la normele tehnice

REGISTRUL

simplificat de evidenţă pentru bunurile transportate prin servicii de curierat rapid

Nr. crt.

Data înregistrării (zi/lună/an)

Documentul de transport

Mijlocul

de transport

Destinatarul

Numărul

de colete

Greutatea

Felul bunurilor

Documentul de vămuire

Tipul

Numărul

Data

Tipul

Numărul

Data

0

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

ANEXA Nr. 2 la normele tehnice

INSTRUCŢIUNI

de completare a Registrului simplificat de evidenţă pentru bunurile transportate prin servicii de curierat rapid

I. Modul de completare

1.  La coloana „Nr. crt." se dă număr în ordine cronologică fiecărui document în baza căruia se face înregistrarea.

2.  La coloana „Data înregistrării (zi/lună/an)" se înscrie data intrării/ieşirii bunurilor în/din vamă.

3.   La coloana „Documentul de transport" se înscrie documentul în baza căruia s-a făcut înregistrarea, astfel:

-   în subcoloana „Tipul" se înscrie documentul de transport, care poate fi:

a)   lista cuprinzând sacii poştali sau coletele transportate prin mesagerie;

b)  manifestul încărcăturii;

c)  scrisoarea de trăsură internaţională, în cazul bunurilor transportate pe cale aeriană;

d)  procesul-verbal de constatare, pentru bunurile constatate în plus faţă de documentele de transport;

-  în subcoloana „Numărul" se înscrie numărul respectivului document de transport;

-  în subcoloana „Data" se înscrie data la care a fost emis documentul de transport.

4.  La coloana „Mijlocul de transport" se înscrie numărul de înmatriculare a mijlocului de transport. In cazul transportului aerian se înscriu datele de identificare a zborului.

5.     La coloana „Destinatarul" se înscrie numele destinatarului.

6.  La coloana „Numărul de colete" se înscriu felul coletului (sac, ladă, balot etc.) şi numărul acestora, respectiv mărcile şi numerele înscrise de expeditor pe colete pentru identificare, conform documentului de transport în baza căruia s-a făcut înregistrarea.

7.  La coloana „Greutatea" se înscrie greutatea brută sau netă a bunurilor, în baza datelor din documentul de transport. Atunci când bunurile se cântăresc, se înscrie cantitatea efectiv constatată. In cazul rectificărilor ulterioare ale greutăţii înscrise în declaraţiile vamale se rectifică în mod corespunzător şi registrul.

8.   La coloana „Felul bunurilor" se înscrie denumirea bunurilor conform descrierii din documentul în baza căruia se face înregistrarea.

9. La coloana „Documentul de vămuire" se înscrie documentul pe baza căruia s-a realizat vămuirea, astfel:

-  în subcoloana „Tipul" se înscrie documentul de plasare a bunurilor sub un regim vamal, care poate fi:

a)  declaraţia vamală;

b)  chitanţa pentru bunurile eliberate cu taxe;

c)  articolul de lege pentru bunurile eliberate cu scutire de la plata taxelor vamale;

-    în subcoloana „Numărul" se înscrie numărul documentului de plasare a bunurilor sub regim vamal;

-   în subcoloana „Data" se înscrie data documentului de plasare a bunurilor sub regim vamal.

In cazul în care bunurile se încadrează în prevederile art. 642 şi următoarele din Regulamentul de aplicare a Codului vamal al României, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 707/2006, la această coloană se menţionează poziţia din Registrul de evidenţă a bunurilor devenite proprietatea statului la care bunurile au fost înscrise.

11. Modul de completare în situaţii particulare

Dacă bunurile înscrise la o poziţie din registru se vămuiesc la import/export sau se tranzitează în mai multe etape ori, din alte motive, este necesară divizarea, la coloana „Documentul de vămuire" se indică poziţia din registru, la care vor fi înscrise bunurile, astfel: „divizat poziţia nr........ din .........". La poziţia la care urmează să se facă divizarea se indică, la coloana „Documentul de transport", poziţia de la care provin bunurile, astfel: „vezi poziţia nr....... din ...........". Cantităţile se înscriu separat, unele sub altele, pe partide ce urmează să fie vămuite sau tranzitate şi se totalizează. Aceste totaluri trebuie să corespundă cu cantitatea divizată, înscrisă la poziţia iniţială.

In coloana „Documentul de vămuire", în dreptul fiecărei partide se indică documentul vamal cu care a fost vămuită sau tranzitată acea partidă. Divizările se fac ori de câte ori se consideră necesar.

ANEXA Nr. 3 la normele tehnice

Biroul vamal

DECLARAŢIE   VAMALA   -   CURIERAT   RAPID

nr..........din...........

1.   Expeditorul bunurilor ......................................................................................................................

2.   Destinatarul bunurilor ......................................................................................................................

3.   Felul bunurilor ...................................................................................................................................

4.  Clasificarea tarifară ...............................................................................................................................

5.  Cantitatea bunurilor ...........................................................................................................................

6.  Valoarea bunurilor ..............................................................................................................................

7.  Regimul vamal solicitat şi codul acestuia ........................................................................................

8.   Menţiuni speciale/documente prezentate ........................................................................................

9.  Calculul impozitărilor ..........................................................................................................................

Tipul

Baza de calcul a impozitării

Procentul

Cuantumul

TOTAL:

10. Documentul de plată/garantare ...................................................

Liber de vamă                                                               Declarant,

....................................                                     ......................................................

(semnătura şi ştampila)                                        (numele în clar, semnătura şi ştampila)

 

INSTRUCŢIUNI

de completare a formularului Declaraţie vamală - curierat rapid

ANEXA Nr. 4 la normele tehnice

Formularul se completează în trei exemplare cu următoarea destinaţie:

-  exemplarul 1  - pentru destinatarul bunurilor;

-  exemplarul 2 - pentru biroul vamal;

-  exemplarul 3 - pentru societatea ce desfăşoară servicii de curierat rapid.

La rubrica „Biroul vamal" se menţionează în clar denumirea acestuia.

Numărul declaraţiei de vămuire se acordă din registrul de evidenţă al vămii (jurnal).

1.   La rubrica „Expeditorul bunurilor" se menţionează denumirea acestuia.

2.   La rubrica „Destinatarul bunurilor" se menţionează denumirea acestuia.

3.   La rubrica „Felul bunurilor" se înscrie denumirea comercială a acestora.

4.  La rubrica „Clasificarea tarifară" se menţionează codurile din tariful vamal de import al României la care se încadrează bunurile.

7. La rubrica „Regimul vamal solicitat şi codul acestuia" se utilizează codurile corespunzătoare din Normele tehnice de completare, utilizare şi tipărire a declaraţiei sumare, declaraţiei vamale în detaliu şi exemplarelor de control T5R, aprobate prin Ordinul vicepreşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 6.312/2006.

8.   La rubrica „Menţiuni speciale/documente prezentate" se pot utiliza, după caz, codurile pentru rubrica 44 a declaraţiei vamale în detaliu prevăzute în Normele tehnice de completare, utilizare şi tipărire a declaraţiei sumare, declaraţiei vamale în detaliu şi exemplarelor de control T5R, aprobate prin Ordinul vicepreşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 6.312/2006.

9.    La rubrica „Calculul impozitărilor" se utilizează instrucţiunile de completare a rubricii nr. 47 a declaraţiei vamale în detaliu prevăzute în Normele tehnice de completare, utilizare şi tipărire a declaraţiei sumare, declaraţiei vamale în detaliu şi exemplarelor de control T5R, aprobate prin Ordinul vicepreşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 6.312/2006, cu excepţia coloanei 5 care nu este prevăzută.

10.    La rubrica „Documentul de plată/garantare" se menţionează felul, numărul şi data documentului de plată/garantare.


SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 7628/2006

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 7628 din 2006
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 7628/2006
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu