Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 1138 din 15 septembrie 2004

privind aprobarea Nomenclatorului de specialitati medicale, medico-dentare si farmaceutice pentru reteaua de asistenta medicala

ACT EMIS DE: MINISTERUL SANATATII

ACT PUBLICAT IN:            MONITORUL OFICIAL  NR. 873 din 24 septembrie 2004


SmartCity3


    Vazand Referatul Directiei resurse umane, formare profesionala, concursuri si examene nr. O.B. 10.305 din 13 septembrie 2004,
    in temeiul dispozitiilor Hotararii Guvernului nr. 743/2003 privind organizarea si functionarea Ministerului Sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare,

    ministrul sanatatii emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    Se aproba Nomenclatorul de specialitati medicale, medico-dentare si farmaceutice pentru reteaua de asistenta medicala, cuprins in anexele nr. I - III care fac parte integranta din prezentul ordin.
    Art. 2
    Specialitatile, supraspecializarile si competentele obtinute anterior prezentului ordin, precum si cele in curs de derulare raman valabile.
    Art. 3
    (1) Medicii specialisti si primari, confirmati in specialitatile a caror denumire s-a modificat, isi pot pastra vechea denumire a specialitatii sau pot solicita schimbarea acesteia conform prevederilor prezentului ordin.
    (2) Medicii confirmati rezidenti in specialitati a caror denumire a fost modificata isi completeaza pregatirea si se confirma in specialitati conform nomenclatorului prevazut la art. 1. Stagiile de pregatire efectuate pana la aparitia prezentului ordin se considera stagii de pregatire in noua specialitate.
    (3) Rezidentii in specialitatile stomatologie generala si farmacie generala isi continua pregatirea si sustin examenul de specialist in specialitatile in care au fost confirmati.
    (4) La concursurile pentru ocuparea posturilor vacante din reteaua sanitara, publicate in specialitatile create sau care au asimilat specialitati prin aliniere la normele Uniunii Europene, se pot prezenta atat medicii care si-au pastrat vechea denumire a specialitatii, cat si cei care au optat pentru noua denumire a specialitatii.
    Art. 4
    (1) Denumirea specialitatii de chirurgie maxilo-faciala se modifica in chirurgie orala si maxilo-faciala. Prin efectul prezentului ordin medicii specialisti si primari in specialitatea chirurgie maxilo-faciala devin specialisti si, respectiv, primari in specialitatea chirurgie orala si maxilo-faciala.
    (2) La specializarea in chirurgie orala si maxilo-faciala au acces absolventii licentiati ai facultatilor de medicina, precum si absolventii licentiati ai facultatilor de medicina dentara.
    (3) La concursul de rezidentiat din sesiunea 14 noiembrie 2004 locurile publicate in specialitatea chirurgie maxilo-faciala se transforma in locuri in specialitatea chirurgie orala si maxilo-faciala. Cei care opteaza pentru aceasta specialitate au obligatia de a obtine a doua licenta in medicina dentara si, respectiv, medicina, pana la finalizarea pregatirii in rezidentiat.
    (4) Incepand cu sesiunea 2005 a concursului de rezidentiat in aceasta specialitate vor fi confirmati rezidenti numai medicii si medicii dentisti, care sunt inscrisi in anul V sau VI de pregatire la cea de-a doua facultate de medicina dentara si, respectiv, de medicina, precum si cei care au doua licente, de medic si de medic dentist.
    (5) Dupa obtinerea celei de-a doua licente medicii specialisti de chirurgie maxilo-faciala se pot prezenta la examenul de medic primar in chirurgie orala si maxilo-faciala, cu respectarea conditiilor de vechime ca specialist prevazute de lege.
    Art. 5
    (1) Denumirea specialitatii de chirurgie oro-dentara se modifica in chirurgie dento-alveolara. Prin efectul prezentului ordin medicii specialisti si primari in specialitatea chirurgie oro-dentara devin specialisti si, respectiv, primari in specialitatea chirurgie dento-alveolara.
    (2) La concursul de rezidentiat din sesiunea 14 noiembrie 2004 locurile publicate in specialitatea chirurgie oro-dentara se transforma in locuri in specialitatea chirurgie dento-alveolara.
    Art. 6
    Medicii si medicii dentisti specialisti si primari pot obtine a doua specialitate in conditiile prevazute de lege si pot efectua pregatire in vederea dobandirii de atestate de pregatire complementara.
    Art. 7
    Gradul de primar se obtine prin examen organizat de Ministerul Sanatatii si se confirma prin ordin al ministrului sanatatii.
    Art. 8
    Titlurile dobandite de medicii specialisti si medicii dentisti specialisti, cetateni ai unui stat membru al Uniunii Europene, ai unui stat apartinand Spatiului Economic European sau ai Confederatiei Elvetiene, in unul dintre aceste state si care certifica dobandirea unui grad profesional similar gradului de primar, se recunosc de catre Ministerul Sanatatii.
    Art. 9
    Medicii specialisti si medicii dentisti specialisti, cetateni ai unui stat membru al Uniunii Europene, ai unui stat apartinand Spatiului Economic European sau ai Confederatiei Elvetiene, care fac dovada experientei profesionale de minimum 5 ani in specialitate, insusita pe teritoriul unuia dintre statele enumerate, pot dobandi gradul de medic primar si, respectiv, medic dentist primar, dupa promovarea examenului de primar organizat de Ministerul Sanatatii.
    Art. 10
    (1) Farmacistii cetateni ai unui stat membru al Uniunii Europene, ai unui stat apartinand Spatiului Economic European sau ai Confederatiei Elvetiene, care fac dovada unei experiente profesionale de cel putin 3 ani, insusita in unul dintre statele enumerate, in domeniul uneia dintre specialitatile farmaceutice prevazute de nomenclatorul prevazut la art. 1, pot fi recunoscuti ca specialisti.
    (2) Farmacistii cetateni ai unui stat membru al Uniunii Europene, ai unui stat apartinand Spatiului Economic European sau ai Confederatiei Elvetiene, care fac dovada unei experiente profesionale, insusita in unul dintre statele enumerate, in domeniul uneia dintre specialitatile farmaceutice prevazute de nomenclatorul prevazut la art. 1, cu durata similara celei necesare dobandirii gradului de farmacist primar in Romania, se pot prezenta la examenul de primar organizat de Ministerul Sanatatii.
    Art. 11
    Directia resurse umane, formare profesionala, concursuri si examene, celelalte directii din cadrul Ministerului Sanatatii si Centrul National de Perfectionare Postuniversitara a Medicilor, Farmacistilor, Altui Personal cu Studii Superioare si Asistentilor Medicali vor duce la indeplinire dispozitiile prezentului ordin.
    Art. 12
    Ordinul ministrului sanatatii nr. 197/2004 privind aprobarea Nomenclatorului de specialitati medicale, medico-dentare si farmaceutice pentru reteaua de asistenta medicala, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 203 din 9 martie 2004, se abroga.
    Art. 13
    Prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

                               Ministrul sanatatii,
                                  Ovidiu Brinzan

    ANEXA 1

                             SPECIALITATI MEDICALE*)

    A. Specialitati clinice

    1. Grupa medicala

_____________________________________________________________________________
Nr.         Denumirea specialitatii                       Durata de pregatire
crt.
_____________________________________________________________________________
  1. Alergologie si imunologie clinica                           5 ani
  2. Anestezie si terapie intensiva                              5 ani
  3. Boli infectioase                                            5 ani
  4. Cardiologie                                                 6 ani
  5. Dermatovenerologie                                          5 ani
  6. Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice                 5 ani
  7. Endocrinologie                                              5 ani
  8. Expertiza medicala a capacitatii de munca                   4 ani
  9. Farmacologie clinica                                        4 ani
 10. Gastroenterologie                                           5 ani
 11. Genetica medicala                                           5 ani
 12. Geriatrie si gerontologie                                   5 ani
 13. Hematologie                                                 5 ani
 14. Medicina de familie                                         3 ani
 15. Medicina de urgenta                                         5 ani
 16. Medicina interna                                            5 ani
 17. Medicina muncii                                             4 ani
 18. Medicina sportiva                                           5 ani
 19. Nefrologie                                                  5 ani
 20. Neonatologie                                                5 ani
 21. Neurologie                                                  5 ani
 22. Neurologie pediatrica                                       5 ani
 23. Oncologie medicala                                          5 ani
 24. Pediatrie                                                   5 ani
 25. Pneumologie                                                 5 ani
 26. Psihiatrie                                                  5 ani
 27. Psihiatrie pediatrica                                       5 ani
 28. Radioterapie                                                5 ani
 29. Recuperare, medicina fizica si balneologie                  5 ani
 30. Reumatologie                                                5 ani
_____________________________________________________________________________

    2. Grupa chirurgicala

_____________________________________________________________________________
Nr.         Denumirea specialitatii                       Durata de pregatire
crt.
_____________________________________________________________________________
 31. Chirurgie cardiaca si a vaselor mari                        7 ani
 32. Chirurgie generala                                          6 ani
 33. Chirurgie orala si maxilo-faciala                           5 ani
 34. Chirurgie pediatrica                                        6 ani
 35. Chirurgie plastica-microchirurgie reconstructiva            6 ani
 36. Chirurgie toracica                                          6 ani
 37. Chirurgie vasculara                                         5 ani
 38. Neurochirurgie                                              7 ani
 39. Obstetrica-ginecologie                                      5 ani
 40. Oftalmologie                                                5 ani
 41. Ortopedie pediatrica                                        6 ani
 42. Ortopedie si traumatologie                                  6 ani
 43. Otorinolaringologie                                         5 ani
 44. Urologie                                                    5 ani
_____________________________________________________________________________

    B. Specialitati paraclinice

_____________________________________________________________________________
Nr.         Denumirea specialitatii                       Durata de pregatire
crt.
_____________________________________________________________________________
  1. Anatomie patologica                                         5 ani
  2. Epidemiologie                                               4 ani
  3. Igiena                                                      4 ani
  4. Medicina de laborator                                       5 ani
  5. Medicina legala                                             5 ani
  6. Medicina nucleara                                           4 ani
  7. Radiologie-imagistica medicala                              5 ani
  8. Sanatate publica si management                              4 ani
_____________________________________________________________________________
    *) La aceste specializari au acces absolventii licentiati ai facultatilor de medicina, cu precizarea ca la specializarea in chirurgie orala si maxilo-faciala au acces si absolventii licentiati ai facultatilor de medicina dentara, in conditiile legii.

    ANEXA 2

                       SPECIALITATI MEDICO-DENTARE*)

_____________________________________________________________________________
Nr.         Denumirea specialitatii                       Durata de pregatire
crt.
_____________________________________________________________________________
  1. Chirurgie orala si maxilo-faciala                           5 ani
  2. Chirurgie dento-alveolara                                   3 ani
  3. Ortodontie si ortopedie dento-faciala                       3 ani
_____________________________________________________________________________
    *) La aceste specializari au acces absolventii licentiati ai facultatilor de medicina dentara, cu precizarea ca la specializarea in chirurgie orala si maxilo-faciala au acces si absolventii licentiati ai facultatilor de medicina, in conditiile legii.

    ANEXA 3

                           SPECIALITATI FARMACEUTICE*)

_____________________________________________________________________________
Nr.         Denumirea specialitatii                       Durata de pregatire
crt.
_____________________________________________________________________________
  1. Farmacie clinica                                            3 ani
  2. Industrie farmaceutica si cosmetica                         3 ani
  3. Laborator farmaceutic                                       3 ani
_____________________________________________________________________________
    *) La aceste specializari au acces absolventii licentiati ai facultatilor de farmacie.SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 1138/2004

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 1138 din 2004
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decizia 646 2017
    Salutare tuturor! Sunt Maria, locuiesc în prezent în Bălți, Moldova. În prezent sunt văduvă cu Doi copii și am rămas blocată într-o situație financiară în octombrie și a trebuit să mă refinanțez și să îmi plătesc facturile. Am încercat să caut împrumuturi de la diverse firme de împrumut, atât private cât și corporative, dar niciodată cu succes, iar majoritatea băncilor mi-au refuzat creditul. Dar, așa cum ar avea Dumnezeu, am fost prezentat unui Cooperativ Runs de către un bărbat al lui Dumnezeu, un creditor privat de împrumut care mi-a acordat un împrumut de 80.000 euro și astăzi sunt proprietar de afaceri și copiii mei se descurcă bine în acest moment, dacă trebuie să contactați orice firmă cu referire la asigurarea unui împrumut fără garanție, fără cec de credit, niciun co-semnatar cu doar 2% dobândă și planuri de rambursare mai bune și program, vă rugăm să contactați domnul Dante Paola prin e-mail: dantecooperativehelp@hotmail.com El nu știe că fac asta, dar acum sunt atât de fericit și am decis să îi las pe oameni să știe mai multe despre el și, de asemenea, vreau ca Dumnezeu să-l binecuvânteze mai mult. Îl puteți contacta prin e-mailul său: dantecooperativehelp@hotmail.com pentru apel rapid de chat sau whatsapp / +35677926593 Mulțumiri Maria
ANONIM a comentat Legea 198 2017
    Salutare tuturor! Sunt Maria, locuiesc în prezent în Bălți, Moldova. În prezent sunt văduvă cu Doi copii și am rămas blocată într-o situație financiară în octombrie și a trebuit să mă refinanțez și să îmi plătesc facturile. Am încercat să caut împrumuturi de la diverse firme de împrumut, atât private cât și corporative, dar niciodată cu succes, iar majoritatea băncilor mi-au refuzat creditul. Dar, așa cum ar avea Dumnezeu, am fost prezentat unui Cooperativ Runs de către un bărbat al lui Dumnezeu, un creditor privat de împrumut care mi-a acordat un împrumut de 80.000 euro și astăzi sunt proprietar de afaceri și copiii mei se descurcă bine în acest moment, dacă trebuie să contactați orice firmă cu referire la asigurarea unui împrumut fără garanție, fără cec de credit, niciun co-semnatar cu doar 2% dobândă și planuri de rambursare mai bune și program, vă rugăm să contactați domnul Dante Paola prin e-mail: dantecooperativehelp@hotmail.com El nu știe că fac asta, dar acum sunt atât de fericit și am decis să îi las pe oameni să știe mai multe despre el și, de asemenea, vreau ca Dumnezeu să-l binecuvânteze mai mult. Îl puteți contacta prin e-mailul său: dantecooperativehelp@hotmail.com pentru apel rapid de chat sau whatsapp / +35677926593 Mulțumiri Maria
ANONIM a comentat Legea 15 2017
    Salutare tuturor! Sunt Maria, locuiesc în prezent în Bălți, Moldova. În prezent sunt văduvă cu Doi copii și am rămas blocată într-o situație financiară în octombrie și a trebuit să mă refinanțez și să îmi plătesc facturile. Am încercat să caut împrumuturi de la diverse firme de împrumut, atât private cât și corporative, dar niciodată cu succes, iar majoritatea băncilor mi-au refuzat creditul. Dar, așa cum ar avea Dumnezeu, am fost prezentat unui Cooperativ Runs de către un bărbat al lui Dumnezeu, un creditor privat de împrumut care mi-a acordat un împrumut de 80.000 euro și astăzi sunt proprietar de afaceri și copiii mei se descurcă bine în acest moment, dacă trebuie să contactați orice firmă cu referire la asigurarea unui împrumut fără garanție, fără cec de credit, niciun co-semnatar cu doar 2% dobândă și planuri de rambursare mai bune și program, vă rugăm să contactați domnul Dante Paola prin e-mail: dantecooperativehelp@hotmail.com El nu știe că fac asta, dar acum sunt atât de fericit și am decis să îi las pe oameni să știe mai multe despre el și, de asemenea, vreau ca Dumnezeu să-l binecuvânteze mai mult. Îl puteți contacta prin e-mailul său: dantecooperativehelp@hotmail.com pentru apel rapid de chat sau whatsapp / +35677926593 Mulțumiri Maria
ANONIM a comentat Legea 117 2019
    Salutare tuturor! Sunt Maria, locuiesc în prezent în Bălți, Moldova. În prezent sunt văduvă cu Doi copii și am rămas blocată într-o situație financiară în octombrie și a trebuit să mă refinanțez și să îmi plătesc facturile. Am încercat să caut împrumuturi de la diverse firme de împrumut, atât private cât și corporative, dar niciodată cu succes, iar majoritatea băncilor mi-au refuzat creditul. Dar, așa cum ar avea Dumnezeu, am fost prezentat unui Cooperativ Runs de către un bărbat al lui Dumnezeu, un creditor privat de împrumut care mi-a acordat un împrumut de 80.000 euro și astăzi sunt proprietar de afaceri și copiii mei se descurcă bine în acest moment, dacă trebuie să contactați orice firmă cu referire la asigurarea unui împrumut fără garanție, fără cec de credit, niciun co-semnatar cu doar 2% dobândă și planuri de rambursare mai bune și program, vă rugăm să contactați domnul Dante Paola prin e-mail: dantecooperativehelp@hotmail.com El nu știe că fac asta, dar acum sunt atât de fericit și am decis să îi las pe oameni să știe mai multe despre el și, de asemenea, vreau ca Dumnezeu să-l binecuvânteze mai mult. Îl puteți contacta prin e-mailul său: dantecooperativehelp@hotmail.com pentru apel rapid de chat sau whatsapp / +35677926593 Mulțumiri Maria
ANONIM a comentat Legea 1 1970
    Salutare tuturor! Sunt Maria, locuiesc în prezent în Bălți, Moldova. În prezent sunt văduvă cu Doi copii și am rămas blocată într-o situație financiară în octombrie și a trebuit să mă refinanțez și să îmi plătesc facturile. Am încercat să caut împrumuturi de la diverse firme de împrumut, atât private cât și corporative, dar niciodată cu succes, iar majoritatea băncilor mi-au refuzat creditul. Dar, așa cum ar avea Dumnezeu, am fost prezentat unui Cooperativ Runs de către un bărbat al lui Dumnezeu, un creditor privat de împrumut care mi-a acordat un împrumut de 80.000 euro și astăzi sunt proprietar de afaceri și copiii mei se descurcă bine în acest moment, dacă trebuie să contactați orice firmă cu referire la asigurarea unui împrumut fără garanție, fără cec de credit, niciun co-semnatar cu doar 2% dobândă și planuri de rambursare mai bune și program, vă rugăm să contactați domnul Dante Paola prin e-mail: dantecooperativehelp@hotmail.com El nu știe că fac asta, dar acum sunt atât de fericit și am decis să îi las pe oameni să știe mai multe despre el și, de asemenea, vreau ca Dumnezeu să-l binecuvânteze mai mult. Îl puteți contacta prin e-mailul său: dantecooperativehelp@hotmail.com pentru apel rapid de chat sau whatsapp / +35677926593 Mulțumiri Maria
ANONIM a comentat Rectificare 250 2017
    Salutare tuturor! Sunt Maria, locuiesc în prezent în Bălți, Moldova. În prezent sunt văduvă cu Doi copii și am rămas blocată într-o situație financiară în octombrie și a trebuit să mă refinanțez și să îmi plătesc facturile. Am încercat să caut împrumuturi de la diverse firme de împrumut, atât private cât și corporative, dar niciodată cu succes, iar majoritatea băncilor mi-au refuzat creditul. Dar, așa cum ar avea Dumnezeu, am fost prezentat unui Cooperativ Runs de către un bărbat al lui Dumnezeu, un creditor privat de împrumut care mi-a acordat un împrumut de 80.000 euro și astăzi sunt proprietar de afaceri și copiii mei se descurcă bine în acest moment, dacă trebuie să contactați orice firmă cu referire la asigurarea unui împrumut fără garanție, fără cec de credit, niciun co-semnatar cu doar 2% dobândă și planuri de rambursare mai bune și program, vă rugăm să contactați domnul Dante Paola prin e-mail: dantecooperativehelp@hotmail.com El nu știe că fac asta, dar acum sunt atât de fericit și am decis să îi las pe oameni să știe mai multe despre el și, de asemenea, vreau ca Dumnezeu să-l binecuvânteze mai mult. Îl puteți contacta prin e-mailul său: dantecooperativehelp@hotmail.com pentru apel rapid de chat sau whatsapp / +35677926593 Mulțumiri Maria
ANONIM a comentat Legea 212 2013
    Salutare tuturor! Sunt Maria, locuiesc în prezent în Bălți, Moldova. În prezent sunt văduvă cu Doi copii și am rămas blocată într-o situație financiară în octombrie și a trebuit să mă refinanțez și să îmi plătesc facturile. Am încercat să caut împrumuturi de la diverse firme de împrumut, atât private cât și corporative, dar niciodată cu succes, iar majoritatea băncilor mi-au refuzat creditul. Dar, așa cum ar avea Dumnezeu, am fost prezentat unui Cooperativ Runs de către un bărbat al lui Dumnezeu, un creditor privat de împrumut care mi-a acordat un împrumut de 80.000 euro și astăzi sunt proprietar de afaceri și copiii mei se descurcă bine în acest moment, dacă trebuie să contactați orice firmă cu referire la asigurarea unui împrumut fără garanție, fără cec de credit, niciun co-semnatar cu doar 2% dobândă și planuri de rambursare mai bune și program, vă rugăm să contactați domnul Dante Paola prin e-mail: dantecooperativehelp@hotmail.com El nu știe că fac asta, dar acum sunt atât de fericit și am decis să îi las pe oameni să știe mai multe despre el și, de asemenea, vreau ca Dumnezeu să-l binecuvânteze mai mult. Îl puteți contacta prin e-mailul său: dantecooperativehelp@hotmail.com pentru apel rapid de chat sau whatsapp / +35677926593 Mulțumiri Maria
ANONIM a comentat Legea 189 2000
    Salutare tuturor! Sunt Maria, locuiesc în prezent în Bălți, Moldova. În prezent sunt văduvă cu Doi copii și am rămas blocată într-o situație financiară în octombrie și a trebuit să mă refinanțez și să îmi plătesc facturile. Am încercat să caut împrumuturi de la diverse firme de împrumut, atât private cât și corporative, dar niciodată cu succes, iar majoritatea băncilor mi-au refuzat creditul. Dar, așa cum ar avea Dumnezeu, am fost prezentat unui Cooperativ Runs de către un bărbat al lui Dumnezeu, un creditor privat de împrumut care mi-a acordat un împrumut de 80.000 euro și astăzi sunt proprietar de afaceri și copiii mei se descurcă bine în acest moment, dacă trebuie să contactați orice firmă cu referire la asigurarea unui împrumut fără garanție, fără cec de credit, niciun co-semnatar cu doar 2% dobândă și planuri de rambursare mai bune și program, vă rugăm să contactați domnul Dante Paola prin e-mail: dantecooperativehelp@hotmail.com El nu știe că fac asta, dar acum sunt atât de fericit și am decis să îi las pe oameni să știe mai multe despre el și, de asemenea, vreau ca Dumnezeu să-l binecuvânteze mai mult. Îl puteți contacta prin e-mailul său: dantecooperativehelp@hotmail.com pentru apel rapid de chat sau whatsapp / +35677926593 Mulțumiri Maria
ANONIM a comentat Decretul 223 1974
    Îmi amintesc că am fost cu adevărat surprins de cât de rapid a fost procesată și aprobată cererea mea de împrumut în numerar. Numele meu este Érico Breiso din Tavira, Portugalia. Eram îngrijorat că scorul meu de credit scăzut va fi o problemă, dar când am mers să aplic, mi s-a spus să nu-mi fac griji. Am obținut de fapt banii de care aveam nevoie pentru a-mi repara mașina și, în consecință, am putut continua să muncesc pentru a face bani. Eram prea speriat să-mi pierd locul de muncă pentru că nu aveam altă modalitate de a ajunge la muncă, dar împrumutul primit am avut grijă de toate. mulțumesc companiei de împrumuturi Alden Moore că mi-ai acordat un împrumut rapid. Sfătuiesc pe oricine are nevoie de un împrumut rapid și sigur pentru a aplica prin această adresă de e-mail aldenmooresloanfirm@gmail.com ... pentru că am primit împrumutul de la ei fără întârziere
ANONIM a comentat Legea 117 2019
    Îmi amintesc că am fost cu adevărat surprins de cât de rapid a fost procesată și aprobată cererea mea de împrumut în numerar. Numele meu este Érico Breiso din Tavira, Portugalia. Eram îngrijorat că scorul meu de credit scăzut va fi o problemă, dar când am mers să aplic, mi s-a spus să nu-mi fac griji. Am obținut de fapt banii de care aveam nevoie pentru a-mi repara mașina și, în consecință, am putut continua să muncesc pentru a face bani. Eram prea speriat să-mi pierd locul de muncă pentru că nu aveam altă modalitate de a ajunge la muncă, dar împrumutul primit am avut grijă de toate. mulțumesc companiei de împrumuturi Alden Moore că mi-ai acordat un împrumut rapid. Sfătuiesc pe oricine are nevoie de un împrumut rapid și sigur pentru a aplica prin această adresă de e-mail aldenmooresloanfirm@gmail.com ... pentru că am primit împrumutul de la ei fără întârziere
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu