Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 1138 din 15 septembrie 2004

privind aprobarea Nomenclatorului de specialitati medicale, medico-dentare si farmaceutice pentru reteaua de asistenta medicala

ACT EMIS DE: MINISTERUL SANATATII

ACT PUBLICAT IN:            MONITORUL OFICIAL  NR. 873 din 24 septembrie 2004


SmartCity3


    Vazand Referatul Directiei resurse umane, formare profesionala, concursuri si examene nr. O.B. 10.305 din 13 septembrie 2004,
    in temeiul dispozitiilor Hotararii Guvernului nr. 743/2003 privind organizarea si functionarea Ministerului Sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare,

    ministrul sanatatii emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    Se aproba Nomenclatorul de specialitati medicale, medico-dentare si farmaceutice pentru reteaua de asistenta medicala, cuprins in anexele nr. I - III care fac parte integranta din prezentul ordin.
    Art. 2
    Specialitatile, supraspecializarile si competentele obtinute anterior prezentului ordin, precum si cele in curs de derulare raman valabile.
    Art. 3
    (1) Medicii specialisti si primari, confirmati in specialitatile a caror denumire s-a modificat, isi pot pastra vechea denumire a specialitatii sau pot solicita schimbarea acesteia conform prevederilor prezentului ordin.
    (2) Medicii confirmati rezidenti in specialitati a caror denumire a fost modificata isi completeaza pregatirea si se confirma in specialitati conform nomenclatorului prevazut la art. 1. Stagiile de pregatire efectuate pana la aparitia prezentului ordin se considera stagii de pregatire in noua specialitate.
    (3) Rezidentii in specialitatile stomatologie generala si farmacie generala isi continua pregatirea si sustin examenul de specialist in specialitatile in care au fost confirmati.
    (4) La concursurile pentru ocuparea posturilor vacante din reteaua sanitara, publicate in specialitatile create sau care au asimilat specialitati prin aliniere la normele Uniunii Europene, se pot prezenta atat medicii care si-au pastrat vechea denumire a specialitatii, cat si cei care au optat pentru noua denumire a specialitatii.
    Art. 4
    (1) Denumirea specialitatii de chirurgie maxilo-faciala se modifica in chirurgie orala si maxilo-faciala. Prin efectul prezentului ordin medicii specialisti si primari in specialitatea chirurgie maxilo-faciala devin specialisti si, respectiv, primari in specialitatea chirurgie orala si maxilo-faciala.
    (2) La specializarea in chirurgie orala si maxilo-faciala au acces absolventii licentiati ai facultatilor de medicina, precum si absolventii licentiati ai facultatilor de medicina dentara.
    (3) La concursul de rezidentiat din sesiunea 14 noiembrie 2004 locurile publicate in specialitatea chirurgie maxilo-faciala se transforma in locuri in specialitatea chirurgie orala si maxilo-faciala. Cei care opteaza pentru aceasta specialitate au obligatia de a obtine a doua licenta in medicina dentara si, respectiv, medicina, pana la finalizarea pregatirii in rezidentiat.
    (4) Incepand cu sesiunea 2005 a concursului de rezidentiat in aceasta specialitate vor fi confirmati rezidenti numai medicii si medicii dentisti, care sunt inscrisi in anul V sau VI de pregatire la cea de-a doua facultate de medicina dentara si, respectiv, de medicina, precum si cei care au doua licente, de medic si de medic dentist.
    (5) Dupa obtinerea celei de-a doua licente medicii specialisti de chirurgie maxilo-faciala se pot prezenta la examenul de medic primar in chirurgie orala si maxilo-faciala, cu respectarea conditiilor de vechime ca specialist prevazute de lege.
    Art. 5
    (1) Denumirea specialitatii de chirurgie oro-dentara se modifica in chirurgie dento-alveolara. Prin efectul prezentului ordin medicii specialisti si primari in specialitatea chirurgie oro-dentara devin specialisti si, respectiv, primari in specialitatea chirurgie dento-alveolara.
    (2) La concursul de rezidentiat din sesiunea 14 noiembrie 2004 locurile publicate in specialitatea chirurgie oro-dentara se transforma in locuri in specialitatea chirurgie dento-alveolara.
    Art. 6
    Medicii si medicii dentisti specialisti si primari pot obtine a doua specialitate in conditiile prevazute de lege si pot efectua pregatire in vederea dobandirii de atestate de pregatire complementara.
    Art. 7
    Gradul de primar se obtine prin examen organizat de Ministerul Sanatatii si se confirma prin ordin al ministrului sanatatii.
    Art. 8
    Titlurile dobandite de medicii specialisti si medicii dentisti specialisti, cetateni ai unui stat membru al Uniunii Europene, ai unui stat apartinand Spatiului Economic European sau ai Confederatiei Elvetiene, in unul dintre aceste state si care certifica dobandirea unui grad profesional similar gradului de primar, se recunosc de catre Ministerul Sanatatii.
    Art. 9
    Medicii specialisti si medicii dentisti specialisti, cetateni ai unui stat membru al Uniunii Europene, ai unui stat apartinand Spatiului Economic European sau ai Confederatiei Elvetiene, care fac dovada experientei profesionale de minimum 5 ani in specialitate, insusita pe teritoriul unuia dintre statele enumerate, pot dobandi gradul de medic primar si, respectiv, medic dentist primar, dupa promovarea examenului de primar organizat de Ministerul Sanatatii.
    Art. 10
    (1) Farmacistii cetateni ai unui stat membru al Uniunii Europene, ai unui stat apartinand Spatiului Economic European sau ai Confederatiei Elvetiene, care fac dovada unei experiente profesionale de cel putin 3 ani, insusita in unul dintre statele enumerate, in domeniul uneia dintre specialitatile farmaceutice prevazute de nomenclatorul prevazut la art. 1, pot fi recunoscuti ca specialisti.
    (2) Farmacistii cetateni ai unui stat membru al Uniunii Europene, ai unui stat apartinand Spatiului Economic European sau ai Confederatiei Elvetiene, care fac dovada unei experiente profesionale, insusita in unul dintre statele enumerate, in domeniul uneia dintre specialitatile farmaceutice prevazute de nomenclatorul prevazut la art. 1, cu durata similara celei necesare dobandirii gradului de farmacist primar in Romania, se pot prezenta la examenul de primar organizat de Ministerul Sanatatii.
    Art. 11
    Directia resurse umane, formare profesionala, concursuri si examene, celelalte directii din cadrul Ministerului Sanatatii si Centrul National de Perfectionare Postuniversitara a Medicilor, Farmacistilor, Altui Personal cu Studii Superioare si Asistentilor Medicali vor duce la indeplinire dispozitiile prezentului ordin.
    Art. 12
    Ordinul ministrului sanatatii nr. 197/2004 privind aprobarea Nomenclatorului de specialitati medicale, medico-dentare si farmaceutice pentru reteaua de asistenta medicala, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 203 din 9 martie 2004, se abroga.
    Art. 13
    Prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

                               Ministrul sanatatii,
                                  Ovidiu Brinzan

    ANEXA 1

                             SPECIALITATI MEDICALE*)

    A. Specialitati clinice

    1. Grupa medicala

_____________________________________________________________________________
Nr.         Denumirea specialitatii                       Durata de pregatire
crt.
_____________________________________________________________________________
  1. Alergologie si imunologie clinica                           5 ani
  2. Anestezie si terapie intensiva                              5 ani
  3. Boli infectioase                                            5 ani
  4. Cardiologie                                                 6 ani
  5. Dermatovenerologie                                          5 ani
  6. Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice                 5 ani
  7. Endocrinologie                                              5 ani
  8. Expertiza medicala a capacitatii de munca                   4 ani
  9. Farmacologie clinica                                        4 ani
 10. Gastroenterologie                                           5 ani
 11. Genetica medicala                                           5 ani
 12. Geriatrie si gerontologie                                   5 ani
 13. Hematologie                                                 5 ani
 14. Medicina de familie                                         3 ani
 15. Medicina de urgenta                                         5 ani
 16. Medicina interna                                            5 ani
 17. Medicina muncii                                             4 ani
 18. Medicina sportiva                                           5 ani
 19. Nefrologie                                                  5 ani
 20. Neonatologie                                                5 ani
 21. Neurologie                                                  5 ani
 22. Neurologie pediatrica                                       5 ani
 23. Oncologie medicala                                          5 ani
 24. Pediatrie                                                   5 ani
 25. Pneumologie                                                 5 ani
 26. Psihiatrie                                                  5 ani
 27. Psihiatrie pediatrica                                       5 ani
 28. Radioterapie                                                5 ani
 29. Recuperare, medicina fizica si balneologie                  5 ani
 30. Reumatologie                                                5 ani
_____________________________________________________________________________

    2. Grupa chirurgicala

_____________________________________________________________________________
Nr.         Denumirea specialitatii                       Durata de pregatire
crt.
_____________________________________________________________________________
 31. Chirurgie cardiaca si a vaselor mari                        7 ani
 32. Chirurgie generala                                          6 ani
 33. Chirurgie orala si maxilo-faciala                           5 ani
 34. Chirurgie pediatrica                                        6 ani
 35. Chirurgie plastica-microchirurgie reconstructiva            6 ani
 36. Chirurgie toracica                                          6 ani
 37. Chirurgie vasculara                                         5 ani
 38. Neurochirurgie                                              7 ani
 39. Obstetrica-ginecologie                                      5 ani
 40. Oftalmologie                                                5 ani
 41. Ortopedie pediatrica                                        6 ani
 42. Ortopedie si traumatologie                                  6 ani
 43. Otorinolaringologie                                         5 ani
 44. Urologie                                                    5 ani
_____________________________________________________________________________

    B. Specialitati paraclinice

_____________________________________________________________________________
Nr.         Denumirea specialitatii                       Durata de pregatire
crt.
_____________________________________________________________________________
  1. Anatomie patologica                                         5 ani
  2. Epidemiologie                                               4 ani
  3. Igiena                                                      4 ani
  4. Medicina de laborator                                       5 ani
  5. Medicina legala                                             5 ani
  6. Medicina nucleara                                           4 ani
  7. Radiologie-imagistica medicala                              5 ani
  8. Sanatate publica si management                              4 ani
_____________________________________________________________________________
    *) La aceste specializari au acces absolventii licentiati ai facultatilor de medicina, cu precizarea ca la specializarea in chirurgie orala si maxilo-faciala au acces si absolventii licentiati ai facultatilor de medicina dentara, in conditiile legii.

    ANEXA 2

                       SPECIALITATI MEDICO-DENTARE*)

_____________________________________________________________________________
Nr.         Denumirea specialitatii                       Durata de pregatire
crt.
_____________________________________________________________________________
  1. Chirurgie orala si maxilo-faciala                           5 ani
  2. Chirurgie dento-alveolara                                   3 ani
  3. Ortodontie si ortopedie dento-faciala                       3 ani
_____________________________________________________________________________
    *) La aceste specializari au acces absolventii licentiati ai facultatilor de medicina dentara, cu precizarea ca la specializarea in chirurgie orala si maxilo-faciala au acces si absolventii licentiati ai facultatilor de medicina, in conditiile legii.

    ANEXA 3

                           SPECIALITATI FARMACEUTICE*)

_____________________________________________________________________________
Nr.         Denumirea specialitatii                       Durata de pregatire
crt.
_____________________________________________________________________________
  1. Farmacie clinica                                            3 ani
  2. Industrie farmaceutica si cosmetica                         3 ani
  3. Laborator farmaceutic                                       3 ani
_____________________________________________________________________________
    *) La aceste specializari au acces absolventii licentiati ai facultatilor de farmacie.SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 1138/2004

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 1138 din 2004
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 52 2004
    Obținerea unui împrumut legitim au fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * Ipoteca a doua * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În sfârșit, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com WhatsApp +1 (470) 575-0615 ID companie NMLS: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat OUG 123 2002
    Obținerea unui împrumut legitim au fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * Ipoteca a doua * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În sfârșit, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com WhatsApp +1 (470) 575-0615 ID companie NMLS: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Decretul 15 2020
    Bună ziua, Aveți nevoie de un împrumut rapid? Sunt Susan Benson Sunt creditor și, de asemenea, consultant financiar. Având în vedere stagnarea economică, lumea trece prin rezultatul bolii Corona-virus emergente (COVID-19), mulți oameni se confruntă cu provocări financiare premature. Și cu prezența excedentului de numerar în instituția noastră, ne propunem să accelerăm circulația banilor finanțând clienții din Europa și din afara acesteia cu un împrumut. Dacă aveți nevoie de un împrumut urgent pentru a începe o afacere, cumpărați o casă sau o mașină sau aveți nevoie de un împrumut din alte motive personale? Vreau să contactați firma mea. Furnizăm tot felul de servicii de împrumut, atât împrumuturi garantate, cât și garantate. Dacă citiți acest lucru și știți că aveți nevoie de asistență financiară, ne puteți scrie doar prin e-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com sau trimiteți-mi direct pe WhatsApp prin: +447903159998 și primiți un răspuns instantaneu. Suntem o companie globală de servicii financiare și ne-am angajat să vă ajutăm să vă îmbunătățiți obiectivele financiare pe termen lung și pe termen scurt, deoarece stabilitatea dvs. financiară este obiectivul nostru final. Caracteristici și beneficii; * Convenabilitate - Puteți solicita un împrumut oricând, oriunde. * Suma flexibilă - Decideți cât de mult doriți să împrumutați. * Finanțare rapidă rapidă - primiți împrumutul dvs. în termen de 24 de ore de la aprobare. * Rata dobânzii flexibile de 3,0%. * Rata de aprobare ridicată * Aveți șansa de a selecta data rambursării, fie săptămânal, lunar sau anual, pentru o durată de 1-30 ani. * Aplicație online simplă. * Ghid personalizat și expertiză. * Fără taxe ascunse Mulți oameni găsesc atât de dificil să obțină un împrumut de la băncile locale sau de la alte institute financiare din anumite motive. Dacă aveți nevoie într-adevăr de soluție pentru provocările dvs. financiare, scrieți-ne firmei mele, vă vom ajuta cu un împrumut. Am ajutat numeroase persoane și organizații care se confruntă cu dificultăți financiare în întreaga lume. Când aplicați cu noi, aplicați cu o companie de încredere care are grijă de nevoile dvs. financiare, prioritatea noastră maximă este stabilitatea dvs. financiară și veți fi îngrijit pe parcursul întregului proces. Pentru mai multe informații despre oferta noastră de împrumut, trimiteți-ne cererea dvs. de împrumut prin: E-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com SAU; WhatsApp: +447903159998
ANONIM a comentat Hotărârea 793 2013
    Ai nevoie de un împrumut? Căutați finanțe? Căutați un împrumut pentru a vă extinde afacerea? Cred că ai ajuns la locul potrivit. Oferim împrumuturi la dobândă scăzută. Persoanele interesate trebuie să ne contacteze Pentru răspuns imediat la cererea dvs., amabil răspundeți la aceste e-mailuri de mai jos. Aplicația Whats +918256953815 ushaservicesonline@gmail.com Vă rugăm să ne furnizați următoarele informații, dacă vă interesează. 1) Numele complet: ……… 2) Gen: ……… 3) Suma de împrumut necesară: ……… 4) Durata împrumutului: ……… 5) Țara: ……… 6) Adresa de acasă: ……… 7) Număr mobil: ……… 8) Venitul lunar: ………………… 9) Ocupatia: ........................... ) Ce site ai făcut aici despre noi ………………… Multumesc si toate cele bune. ushaservicesonline@gmail.com +918256953815
ANONIM a comentat Hotărârea 793 2013
    Ai nevoie de un împrumut? Căutați finanțe? Căutați un împrumut pentru a vă extinde afacerea? Cred că ai ajuns la locul potrivit. Oferim împrumuturi la dobândă scăzută. Persoanele interesate trebuie să ne contacteze Pentru răspuns imediat la cererea dvs., amabil răspundeți la aceste e-mailuri de mai jos. Aplicația Whats +918256953815 ushaservicesonline@gmail.com Vă rugăm să ne furnizați următoarele informații, dacă vă interesează. 1) Numele complet: ……… 2) Gen: ……… 3) Suma de împrumut necesară: ……… 4) Durata împrumutului: ……… 5) Țara: ……… 6) Adresa de acasă: ……… 7) Număr mobil: ……… 8) Venitul lunar: ………………… 9) Ocupatia: ........................... ) Ce site ai făcut aici despre noi ………………… Multumesc si toate cele bune. ushaservicesonline@gmail.com +918256953815
ANONIM a comentat Hotărârea 984 1990
    FOR QUICK, AFFORDABLE AND RELIABLE BUSINESS/HOME/REAL ESTATES/COMPANY/PROJECT/PERSONAL LOAN OFFER WITHOUT COST/STRESS CONTACT US TODAY VIA Call/Text +1(415)630-7138 Email drbenjaminfinance@gmail.com We are authorized financial consultants providing reliable loans to individuals and funding for business, home, personal and projects start up. Are you tired of seeking loans or are you in any financial mess. Do you have a low credit score, and you will find it difficult to get loans from banks and other financial institutions? then worry no more for we are the solution to your financial misfortune. we offer all types of loan ranging from $5,000.00 to $533,000,000.00USD with a low interest rate of 2% and loan duration of 1 to 35 years to pay back the loan secure and unsecured. Are you losing sleep at nights worrying how to get a Legit Loan Lender? If Yes worry no more for we are out here to help the less financial privileges get the loan they need to get back on their feet no matter your credit score, you can say goodbye to all your financial crisis and difficulties. Contact us on the following Call/Text +1(415)630-7138 Email drbenjaminfinance@gmail.com Do you have an unfinished project due to poor funding? Do you need money to invest in any specialty that will benefit you? BENJAMIN LOAN INVESTMENTS FINANCE aims is to provide excellent professional financial services which include the followings *1* Personal loan *2* Business loan *3* Home loan *4* Farm Loan *5* Education loan *6* Debt consolidation loan *7* Truck Loan *8* Car Loan *9* Eviction Loan *10* Equipment Loan *11* Hotels Loan *12* Refinancing Loan and many more NOTE: GET YOUR INSTANT LOAN APPROVAL 100% GUARANTEED TODAY NO MATTER YOUR CREDIT SCORE. drbenjaminfinance@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 441 1997
    O zi buna   Ai nevoie de împrumut pentru afaceri? Împrumut contractual? Împrumut de student? Împrumut pentru sănătate, Împrumut pentru a investi sau împrumut de proiect? Contactați împrumutul rapid Unicredit atât pentru împrumut, cât și pentru împrumut pe termen scurt, pentru o tranzacție rapidă, sigură și ușoară.    Informatii de contact E-mail: unicreditfastloan@gmail.com Facebook: împrumutul rapid Unicredit Instagram: Împrumut rapid Unicredit Twitter: @FastUnicredit LinkedIn: împrumutul rapid Unicredit Contactați-ne pentru serviciul dvs. de împrumut rapid.
ANONIM a comentat Ordin 2591 2018
    O zi buna, Căutați împrumut pentru afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la midland.credit2@gmail.com pentru mai multe informații. Toate cele bune, Midland Credit Home Mgt
ANONIM a comentat Ordin 3418 2013
    GENUINE BANK GUARANTEE (BG) AND STANDBY LETTER OF CREDIT (SBLC) FOR BUY/LEASE AT THE BEST RATES AVAILABLE We offer certified and verifiable bank instruments via Swift Transmission from a genuine provider capable of taking up time bound transactions. FOR LEASING OF BG/SBLC MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M LEASING FEE = 4%+2% FOR PURCHASE OF FRESH CUT BG/SBLC PRICE = 32%+2% MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M Our BG/SBLC Financing can help you get your project funded, loan financing by providing you with yearly. RWA ready to close leasing with any interested client in few banking days Name : Scott james Email : Inquiry.securedfunding@gmail.com Skype: Inquiry.securedfunding@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    GENUINE BANK GUARANTEE (BG) AND STANDBY LETTER OF CREDIT (SBLC) FOR BUY/LEASE AT THE BEST RATES AVAILABLE We offer certified and verifiable bank instruments via Swift Transmission from a genuine provider capable of taking up time bound transactions. FOR LEASING OF BG/SBLC MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M LEASING FEE = 4%+2% FOR PURCHASE OF FRESH CUT BG/SBLC PRICE = 32%+2% MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M Our BG/SBLC Financing can help you get your project funded, loan financing by providing you with yearly. RWA ready to close leasing with any interested client in few banking days Name : Scott james Email : Inquiry.securedfunding@gmail.com Skype: Inquiry.securedfunding@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu