Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 201/65 din 15 martie 2005

privind aprobarea unor masuri organizatorice pentru eficientizarea activitatii in cadrul subprogramului 2.4 "Preventie si control in diabet si alte boli de nutritie"

ACT EMIS DE: MINISTERUL SANATATII - Nr. 201


SmartCity3

              CASA NATIONALA DE ASIGURARI DE SANATATE - Nr. 65
ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 244 din 23 martie 2005

    In temeiul prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 150/2002 privind organizarea si functionarea sistemului de asigurari sociale de sanatate, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale Hotararii Guvernului nr. 743/2003 privind organizarea si functionarea Ministerului Sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare,
    vazand Referatul de aprobare al secretarului general din Ministerul Sanatatii si al directorului general al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. MC 3.317/999/2005,

    ministrul sanatatii si presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate emit urmatorul ordin:

    Art. 1
    Incepand cu data prezentului ordin, consultatiile si tratamentul pacientilor cu diabet zaharat inclusi in subprogramul 2.4 "Preventie si control in diabet si alte boli de nutritie", cu exceptia urgentelor, se vor realiza pe baza unei planificari individuale, in functie de numarul de pacienti, pe durata unui ciclu de 60 de zile.
    Art. 2
    Asigurarea medicamentelor necesare pacientilor cu diabet zaharat inclusi in subprogramul 2.4 de catre distribuitori se realizeaza in totalitate si in cantitatile avizate de Comisia de specialitate de diabet zaharat, nutritie si boli metabolice din cadrul Ministerului Sanatatii si aprobate de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, in farmaciile centrelor teritoriale, pana la data de 10 a lunii in care este prevazut contractual sa se realizeze.
    Art. 3
    In termen de 40 de zile de la aparitia prezentului ordin, medicii desemnati sa prescrie medicamentele din subprogramul 2.4 vor realiza planificarea alfabetica a pacientilor inclusi in subprogram pentru consult si distribuirea medicamentelor, pe o perioada de 60 de zile, incepand cu ziua de 11 a fiecarei luni in care se realizeaza aprovizionarea cu medicamente. Ciclul de consultatii si livrarea programata a medicamentelor vor incepe din data de 11 mai 2005.
    Art. 4
    (1) In termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a prezentului ordin, centrele teritoriale vor transmite la Cabinetul secretarului general din Ministerul Sanatatii baza de date informatizata a pacientilor cu diabet zaharat, care va contine, pe langa datele de identificare, tratamentul recomandat fiecarui pacient, precum si justificarea trecerii la trepte terapeutice superioare.
    (2) In termen de 60 de zile de la publicarea prezentului ordin, Comisia de specialitate de diabet zaharat, nutritie si boli metabolice din cadrul Ministerului Sanatatii impreuna cu comisia de profil din cadrul Colegiului Medicilor din Romania vor analiza tratamentele recomandate pacientilor, precum si justificarea trecerii la trepte terapeutice superioare.
    Art. 5
    In termen de 10 zile de la intrarea in vigoare a prezentului ordin, Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate vor declansa procesul de organizare a licitatiei pentru achizitia de medicamente necesare subprogramului 2.4.
    Art. 6
    Pentru informarea operativa a cetatenilor, directiile de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti vor mediatiza la nivel local planificarea alfabetica la consultatii a pacientilor, pe zile.
    Art. 7
    (1) Directiile de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti vor verifica, prin responsabilii cu monitorizarea subprogramului 2.4, realizarea planificarii pacientilor si a distributiei medicamentelor si afisarea informatiilor in locuri accesibile. Afisarea programului si a altor informatii utile va fi facuta la sediul cabinetului medical de consultatii in diabet si la sediul farmaciilor.
    (2) Directiile de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti vor sanctiona abaterile de la prevederile prezentului ordin in conformitate cu legislatia in vigoare.
    Art. 8
    Casele de asigurari de sanatate judetene si a municipiului Bucuresti vor analiza periodic modul in care distribuitorii asigura furnizarea medicamentelor si vor informa operativ Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si Ministerul Sanatatii despre eventualele incalcari ale termenelor stabilite in prezentul ordin.
    Art. 9
    In termen de 15 zile de la intrarea in vigoare a prezentului ordin, Comisia de specialitate de diabet zaharat, nutritie si boli metabolice din cadrul Ministerului Sanatatii va reanaliza protocoalele terapeutice pentru diabet si va asigura, prin Directia generala asistenta medicala, distributia acestor protocoale la toate centrele si unitatile sanitare judetene cu sectii, cabinete si/sau compartimente de profil implicate in derularea subprogramului 2.4.
    Art. 10
    Fisa postului medicului diabetolog va cuprinde obligatia acestuia de a respecta normele de prescriere a medicamentelor din subprogramul 2.4, incluse in protocoalele elaborate de Colegiul Medicilor din Romania si de Comisia de specialitate de diabet zaharat, nutritie si boli metabolice din cadrul Ministerului Sanatatii.
    Art. 11
    Institutiile si structurile nominalizate in prezentul ordin vor duce la indeplinire prevederile acestuia la termenele stabilite.
    Art. 12
    Prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

                          Ministrul sanatatii,
                             Mircea Cinteza

                        Presedintele Casei Nationale
                          de Asigurari de Sanatate,
                             Cristian VladescuSmartCity5

COMENTARII la Ordinul 65/2005

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 65 din 2005
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 140 2016
    Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Însă MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * A doua ipotecă * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În sfârșit, finanțăm firme de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID companie NMLS: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Norma 8 2020
    Sunt atât de încântat că am primit un împrumut de la un creditor care m-a ajutat cu împrumutul meu. A fost uimitor cum am primit un împrumut ... Am încercat un serviciu diferit, dar nu am putut niciodată să obțin un împrumut de la acel serviciu. Unii dintre ei îmi vor cere să completez o mulțime de documente, iar la sfârșitul zilei nu se va termina bine. Dar sunt fericit după întâlnirea cu Elena Nino. Am reușit să obțin împrumutul meu de 22.000 € Euro acum afacerea mea merge bine și vreau să știți toate acestea astăzi, deoarece sunt rapide și 100% fiabile. Acum plătesc împrumutul pe care l-am primit de la compania Elena Nino împrumuturi din toată lumea. Luați legătura cu aceștia și nu pierdeți timp cu acești creditori contactați cu drag acest e-mail: elenanino0007@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 15 2020
    GET Rich with ATM CARD BLANC ... Whatsapp: +18033921735 Vreau să depun mărturie despre cardurile de ATM-uri Dark Web care pot retrage bani de la orice mașini de ATM din întreaga lume. Am fost foarte sărac înainte și nu am nicio treabă. Am văzut atât de multe mărturii despre modul în care hackerii Dark Web le trimit cardul gol ATM și îl folosesc pentru a colecta bani în orice mașină ATM și a deveni bogat. (darkwebblankatmcard@gmail.com) Le trimit prin e-mail și mi-au trimis cardul bancomat gol. L-am folosit pentru a obține 120.000 de euro. retrageți maxim 5.000 EUR zilnic. Dark Web dă cartea doar pentru a ajuta săracii. Păstrați și luați bani direct de pe orice seif de mașină ATM folosind cardul programat ATM care rulează în modul automat. E-mail: darkwebblankatmcard@gmail.com Text & Call sau WhatsApp: +18033921735
ANONIM a comentat Decretul 931 2017
    * Utilizați această perioadă de blocare pentru a investi și a începe să câștigați direct de acasă ..... Inbox me pentru a începe! * Investiți 300 € pentru a câștiga 3000 € Investiți 400 € pentru a câștiga 4000 € Investiți 500 € pentru a câștiga 5000 € Investiți 600 EUR pentru a câștiga 6000 € Investiți 700 € pentru a câștiga 7000 € Investiți 8000 EUR pentru a câștiga 80 000 EUR Investiți 9000 EUR pentru a câștiga 90.000 € Totul în 7 zile de profit și plata de 100% este asigurată. Dacă sunteți interesat să investiți cu noi, contactați-ne acum prin WhatsApp +15022064419 sau prin e-mail tradewithcarlos2156@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 817 2017
    Sunt Brette M. Wagner, un creditor privat care acordă împrumuturi persoanelor fizice, companiilor și instituțiilor guvernamentale cu o dobândă scăzută de 3%. Știm că există o mulțime de familii care trăiesc din salariu și altele care nu pot avea grijă de obligațiile lor financiare și din acest motiv, sunt aici pentru restaurare financiară. Ofer o gamă largă de servicii financiare care include: Planificarea afacerilor, Finanțe comerciale și de dezvoltare, Proprietăți și credite ipotecare, Împrumuturi de consolidare a creanțelor, Împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi private, Refinanțare la domiciliu, Împrumuturi hoteliere, împrumuturi pentru studenți etc. Răspundeți imediat prin e-mail de mai jos pentru mai multe informatii. E-mail: (brettewagnerfinancialservice@gmail.com)
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 65/2005
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu