E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 591/219 din  8 mai 2003

pentru aprobarea Precizarilor emise in aplicarea prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 30/2003 pentru instituirea unor masuri speciale privind productia, importul si comercializarea uleiurilor minerale

ACT EMIS DE: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE - Nr. 591


SmartCity3

              MINISTERUL INDUSTRIEI SI RESURSELOR - Nr. 219
ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 315 din 12 mai 2003

    In temeiul art. 10 alin. (6) din Hotararea Guvernului nr. 267/2003 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice,
    in temeiul Hotararii Guvernului nr. 19/2001 privind organizarea si functionarea Ministerului Industriei si Resurselor, cu modificarile si completarile ulterioare,

    ministrul finantelor publice si ministrul industriei si resurselor emit urmatorul ordin:

    Art. 1
    Se aproba Precizarile emise in aplicarea prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 30/2003 pentru instituirea unor masuri speciale privind productia, importul si comercializarea uleiurilor minerale, prevazute in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.
    Art. 2
    Prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

                        p. Ministrul finantelor publice,
                               Gheorghe Gherghina,
                                 secretar de stat

                      p. Ministrul industriei si resurselor,
                                Mihai Berinde,
                               secretar de stat

    ANEXA 1

                                PRECIZARI
emise in aplicarea prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 30/2003 pentru instituirea unor masuri speciale privind productia, importul si comercializarea uleiurilor minerale

    1. Livrarea uleiurilor minerale din depozitele speciale care apartin agentilor economici producatori si procesatori se efectueaza numai in momentul in care cumparatorul prezinta documentul de plata care sa ateste virarea la bugetul de stat a valorii accizelor aferente cantitatii ce urmeaza a fi facturata.
    2. Plata accizelor se efectueaza de catre cumparatori in conformitate cu prevederile art. 52 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2001 privind regimul accizelor, aprobata si modificata prin Legea nr. 523/2002, numai prin decontare bancara.
    Ordinele de plata pentru trezoreria statului, care atesta virarea la bugetul de stat a valorii accizelor aferente cantitatii ce urmeaza a fi facturata, prezentate de catre cumparatori agentilor economici producatori si procesatori, trebuie sa fie confirmate prin stampila si semnatura autorizata a unitatii bancare care a debitat contul platitorului cu suma respectiva si prin copia extrasului de cont eliberat de unitatea bancara.
    3. Accizele aferente uleiurilor minerale livrate din depozitele speciale ale agentilor economici producatori si procesatori, inclusiv cele aferente cantitatilor livrate prin sucursalele si/sau punctele de lucru ale acestora, se achita de catre cumparatori in contul bugetului de stat nr. 20.14.01.01 "Accize incasate din vanzarea produselor petroliere", prevazut la art. 29 din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2001 privind regimul accizelor, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 163/2002, deschis la unitatea trezoreriei statului in a carei raza isi are sediul agentul economic producator si procesator persoana juridica.
    In rubrica "Reprezentand plati" din ordinul de plata pentru trezoreria statului, prin care se achita accizele, cumparatorii vor mentiona in mod obligatoriu denumirea si codul fiscal al agentului economic producator si procesator persoana juridica, furnizor de uleiuri minerale, si sucursala sau punctul de lucru, dupa caz.
    4. Accizele la carburanti, determinate la temperatura de +15 grade C, sunt urmatoarele:
    - benzine cu plumb                         311 euro/1.000 litri;
    - benzine fara plumb                       267 euro/1.000 litri;
    - motorine, exclusiv tipul EURO (EN 590)   161 euro/1.000 litri;
    - motorina EURO (EN 590)                   157 euro/1.000 litri.
    Livrarea de produse petroliere se va face numai pe baza de comanda ferma depusa de cumparator.
    Pe baza comenzii ferme agentii economici producatori si procesatori, inclusiv sucursalele si/sau punctele de lucru ale acestora, vor emite cumparatorilor o factura pro-forma in care vor fi mentionate: denumirea produsului, cantitatea, valoarea accizei datorate, precum si informatii cu privire la denumirea si codul fiscal al agentului economic producator si procesator persoana juridica, in numele caruia se efectueaza plata accizelor, precum si cele privind unitatea trezoreriei statului in a carei raza acesta isi are sediul.
    In cazul in care cantitatile livrate se determina prin cantarire, se vor solicita comenzi exprimate in tone. Pentru transformarea in litri se vor utiliza urmatoarele densitati de calcul:
    - benzine                                - 0,770 kg/l;
    - motorine, exclusiv tipul EURO (EN 590) - 0,860 kg/l;
    - motorina EURO (EN 590)                 - 0,840 kg/l.
    In cazul in care livrarile se fac in vase calibrate si/sau cantitatile se determina prin metoda volum-densitate, se vor solicita comenzi exprimate in litri, care sa corespunda cu capacitatea din documentul de calibrare.
    Cantitatea din comanda exprimata in litri se va transforma in kilograme cu densitatea efectiva din rezervorul din care urmeaza sa se efectueze livrarea. Cantitatea in kilograme astfel determinata va fi transformata in litri echivalenti la densitatea aferenta temperaturii de +15 grade C, folosindu-se densitatile de mai sus.
    Valoarea accizei datorate de cumparator conform facturii pro-forma va fi cantitatea in litri echivalenti, determinata ca mai sus, inmultita cu acciza pe litru.
    La livrarea efectiva se va intocmi factura fiscala, se va recalcula acciza conform procedeului de mai sus, iar valoarea obtinuta va fi evidentiata distinct.
    Pentru celelalte tipuri de uleiuri minerale calculul valorii accizei datorate se va face pe baza densitatilor inscrise in registrul de densitati in momentul intocmirii facturii pro-forma, recalculate la temperatura de +15 grade C.
    Eventualele diferente dintre valoarea accizelor virate la bugetul de stat de catre beneficiari, conform facturii pro-forma, si valoarea accizelor aferente cantitatilor de uleiuri minerale efectiv livrate de agentii economici producatori si procesatori, conform facturii fiscale, determinate de variatia de densitate, se vor regulariza cu ocazia depunerii declaratiei lunare privind obligatiile de plata la bugetul de stat.
    5. Unitatile trezoreriei statului vor elibera zilnic, la solicitarea agentilor economici producatori si procesatori persoane juridice, copii ale extraselor contului de venituri al bugetului de stat 20.14.01.01 "Accize incasate din vanzarea produselor petroliere", in care au fost evidentiate accizele virate in numele acestora.
    6. Prevederile art. 27 alin. (3) lit. a) si b) din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2001 privind regimul accizelor raman valabile.
    7. Pentru procedura de autorizare prevazuta la art. 4 alin. (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 30/2003 agentii economici vor depune documentatiile la Ministerul Industriei si Resurselor. Documentatiile avizate vor fi transmise de catre Ministerul Industriei si Resurselor Ministerului Finantelor Publice - Garda financiara centrala, pentru emiterea autorizatiilor.
    8. Reflectarea in contabilitate a prevederilor art. 10 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 30/2003:
    1. In contabilitatea cumparatorului:
    - plata anticipata a accizei la bugetul de stat, in numele furnizorului:
    461/furnizor = 5121;
    - receptia uleiurilor minerale la cost de achizitie, inclusiv valoarea accizei:

     %   =  401        - valoarea facturii emise de furnizor
    3XX                - costul de achizitie, inclusiv acciza
    4426               - T.V.A. deductibila;

    - achitarea facturii furnizorului pentru suma datorata, mai putin acciza platita in numele acestuia, pentru care se efectueaza operatiunea de compensare:

    401  =  %          - valoarea facturii emise de furnizor
           461         - valoarea accizei achitate anticipat bugetului de stat
           5121        - diferenta dintre valoarea facturata reprezentand
                         pretul marfii si acciza platita anticipat.

    2. In contabilitatea furnizorului:
    - facturarea uleiurilor minerale, inclusiv valoarea accizei:

    4111 =  %          - valoarea facturii emise clientului
           7XX*)       - valoarea produselor livrate, inclusiv acciza
           4427        - T.V.A. colectata;

    - evidentierea valorii accizei datorate:
    635/analitic distinct = 446/analitic distinct - acciza datorata bugetului de stat;
    - incasarea clientului pentru suma cuvenita, mai putin acciza platita in numele sau de acesta, pentru care se efectueaza operatiunea de compensare:

     %   =  4111       - valoarea facturii emise clientului
    446                - valoarea accizei achitate anticipat bugetului de stat
    5121               - diferenta dintre valoarea facturata reprezentand
                         pretul marfii si acciza platita anticipat;

    - regularizarea eventualelor diferente dintre valoarea accizei achitate anticipat si valoarea accizei aferente cantitatilor efectiv livrate, inscrisa in factura fiscala, determinate de variatia de densitate.
           
    *) La determinarea cifrei de afaceri nete se va lua in considerare suma venitului, corectata cu valoarea accizei facturate.SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 591/2003

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 591 din 2003
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 3 2018
    O zi buna, Consultantul Nortion Loan este aici pentru a vă asigura că obțineți cel mai bun împrumut pentru afacerea dvs. sau plătiți facturile. Răspundeți doar la câteva întrebări simple și îndepliniți termenii. Contactați-ne acum pentru un împrumut de 2,5% din toate împrumuturile, este ușor, rapid și securizat. Informatii de contact EMAIL: nortionloanconsultant@gmail.com TELEFON: +17815611941 (TEXT NUMAI) WHATSAPP: +15183806243 FACEBOOK: Consultant Nortion Loan TWITTER: @ nortionloanC INSTAGRAM: @ nortionloanconsultant O tranzacție de împrumut în care poți avea încredere.
ANONIM a comentat Hotărârea 3 2018
    O zi buna, Consultantul Nortion Loan este aici pentru a vă asigura că obțineți cel mai bun împrumut pentru afacerea dvs. sau plătiți facturile. Răspundeți doar la câteva întrebări simple și îndepliniți termenii. Contactați-ne acum pentru un împrumut de 2,5% din toate împrumuturile, este ușor, rapid și securizat. Informatii de contact EMAIL: nortionloanconsultant@gmail.com TELEFON: +17815611941 (TEXT NUMAI) WHATSAPP: +15183806243 FACEBOOK: Consultant Nortion Loan TWITTER: @ nortionloanC INSTAGRAM: @ nortionloanconsultant O tranzacție de împrumut în care poți avea încredere.
ANONIM a comentat Decizia 94 2018
     ARE YOU LOOKING FOR A REAL PROVIDER FOR BANK INSTRUMENT TO FUND PROJECTS ? Dear Sir/Ma I am direct to a provider who has recently issued banking instruments for a couple of my clients the provider is 100% check-able you can do your due diligence on them. I personally know the provider. Our instruments are only from triple 'a' rated banks and we issue from $1M to $5B . The provider is 100% verifiable. If you are genuinely seeking bank instruments. Contact me and i will furnish you with details. And again our bank instruments can serves as collateral as the case may be, which will enable you get loans from your bank so as to embark on any projects such as Aviation, Agriculture, Petroleum, Mining, Telecommunication, Construction of Dams, Real estate, Bridges, Trading, Importing and exporting and Other Turnkey Project (s) etc. Also these instruments can be put in PPP, etc. Please do let me know of your willingness to proceed and I will email you our terms and condition upon request. Contact :Robert Glen Email: robertg.finance@gmail.com / robertglen.finance230@yahoo.com Skype: robertg.finance@gmail.com Whats-sap number: +1{864 }774-2551 BROKERS ARE WELCOME & 100% PROTECTED!!! Regards, Robert Glen.
ANONIM a comentat Decizia 94 2018
     ARE YOU LOOKING FOR A REAL PROVIDER FOR BANK INSTRUMENT TO FUND PROJECTS ? Dear Sir/Ma I am direct to a provider who has recently issued banking instruments for a couple of my clients the provider is 100% check-able you can do your due diligence on them. I personally know the provider. Our instruments are only from triple 'a' rated banks and we issue from $1M to $5B . The provider is 100% verifiable. If you are genuinely seeking bank instruments. Contact me and i will furnish you with details. And again our bank instruments can serves as collateral as the case may be, which will enable you get loans from your bank so as to embark on any projects such as Aviation, Agriculture, Petroleum, Mining, Telecommunication, Construction of Dams, Real estate, Bridges, Trading, Importing and exporting and Other Turnkey Project (s) etc. Also these instruments can be put in PPP, etc. Please do let me know of your willingness to proceed and I will email you our terms and condition upon request. Contact :Robert Glen Email: robertg.finance@gmail.com / robertglen.finance230@yahoo.com Skype: robertg.finance@gmail.com Whats-sap number: +1{864 }774-2551 BROKERS ARE WELCOME & 100% PROTECTED!!! Regards, Robert Glen.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    O zi buna, Consultantul Nortion Loan este aici pentru a vă asigura că obțineți cel mai bun împrumut pentru afacerea dvs. sau plătiți facturile. Răspundeți doar la câteva întrebări simple și îndepliniți termenii. Contactați-ne acum pentru un împrumut de 2,5% din toate împrumuturile, este ușor, rapid și securizat. Informatii de contact EMAIL: nortionloanconsultant@gmail.com TELEFON: +17815611941 (TEXT NUMAI) WHATSAPP: +15183806243 FACEBOOK: Consultant Nortion Loan TWITTER: @ nortionloanC INSTAGRAM: @ nortionloanconsultant O tranzacție de împrumut în care poți avea încredere.
ANONIM a comentat Decretul 78 1995
    Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditelor necorespunzătoare și a garanțiilor sunt ceva la care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legal. Dar compania MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria împrumuturilor. Compania MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditată de consiliul de împrumuturi pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali la rata dobânzii de 3%. Ne-a fost acordat privilegiul de a vă satisface nevoile financiare. Problema creditului nu trebuie să vă împiedice să obțineți împrumutul de care aveți nevoie. Serviciile noastre includ urmatoarele: - * Credite pentru investitori *Consolidarea datoriilor * Al doilea ipotecar * Credite de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Nici o asigurare socială și niciun cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne spuneți exact ce vreți și vă vom face cu adevărat visul vostru real. Compania MIDLAND CREDIT spune că DA atunci când băncile dvs. spun NU. În cele din urmă, finanțăm o firmă de împrumut la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru mai multe detalii, mergeți la achiziționarea unui împrumut de la noi: Răspundeți prompt la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Numele companiei: MIDLAND CREDIT HOME Compania Email midland.credit2@gmail.com Compania NMLS ID: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com
ANONIM a comentat Decretul 78 1995
    Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditelor necorespunzătoare și a garanțiilor sunt ceva la care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legal. Dar compania MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria împrumuturilor. Compania MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditată de consiliul de împrumuturi pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali la rata dobânzii de 3%. Ne-a fost acordat privilegiul de a vă satisface nevoile financiare. Problema creditului nu trebuie să vă împiedice să obțineți împrumutul de care aveți nevoie. Serviciile noastre includ urmatoarele: - * Credite pentru investitori *Consolidarea datoriilor * Al doilea ipotecar * Credite de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Nici o asigurare socială și niciun cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne spuneți exact ce vreți și vă vom face cu adevărat visul vostru real. Compania MIDLAND CREDIT spune că DA atunci când băncile dvs. spun NU. În cele din urmă, finanțăm o firmă de împrumut la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru mai multe detalii, mergeți la achiziționarea unui împrumut de la noi: Răspundeți prompt la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Numele companiei: MIDLAND CREDIT HOME Compania Email midland.credit2@gmail.com Compania NMLS ID: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com
ANONIM a comentat Decretul 78 1995
    Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditelor necorespunzătoare și a garanțiilor sunt ceva la care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legal. Dar compania MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria împrumuturilor. Compania MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditată de consiliul de împrumuturi pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali la rata dobânzii de 3%. Ne-a fost acordat privilegiul de a vă satisface nevoile financiare. Problema creditului nu trebuie să vă împiedice să obțineți împrumutul de care aveți nevoie. Serviciile noastre includ urmatoarele: - * Credite pentru investitori *Consolidarea datoriilor * Al doilea ipotecar * Credite de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Nici o asigurare socială și niciun cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne spuneți exact ce vreți și vă vom face cu adevărat visul vostru real. Compania MIDLAND CREDIT spune că DA atunci când băncile dvs. spun NU. În cele din urmă, finanțăm o firmă de împrumut la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru mai multe detalii, mergeți la achiziționarea unui împrumut de la noi: Răspundeți prompt la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Numele companiei: MIDLAND CREDIT HOME Compania Email midland.credit2@gmail.com Compania NMLS ID: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com
ANONIM a comentat Decretul 78 1995
    Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditelor necorespunzătoare și a garanțiilor sunt ceva la care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legal. Dar compania MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria împrumuturilor. Compania MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditată de consiliul de împrumuturi pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali la rata dobânzii de 3%. Ne-a fost acordat privilegiul de a vă satisface nevoile financiare. Problema creditului nu trebuie să vă împiedice să obțineți împrumutul de care aveți nevoie. Serviciile noastre includ urmatoarele: - * Credite pentru investitori *Consolidarea datoriilor * Al doilea ipotecar * Credite de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Nici o asigurare socială și niciun cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne spuneți exact ce vreți și vă vom face cu adevărat visul vostru real. Compania MIDLAND CREDIT spune că DA atunci când băncile dvs. spun NU. În cele din urmă, finanțăm o firmă de împrumut la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru mai multe detalii, mergeți la achiziționarea unui împrumut de la noi: Răspundeți prompt la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Numele companiei: MIDLAND CREDIT HOME Compania Email midland.credit2@gmail.com Compania NMLS ID: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com
ANONIM a comentat Decretul 78 1995
    Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditelor necorespunzătoare și a garanțiilor sunt ceva la care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legal. TEAM LEADER CREDIT FIRM.has a făcut această diferență în industria de creditare. TEAM LEADER CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul de împrumuturi pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali la rata dobânzii de 3%. Ne-a fost acordat privilegiul de a vă satisface nevoile financiare. Problema creditului nu trebuie să vă împiedice să obțineți împrumutul de care aveți nevoie. Serviciile noastre includ urmatoarele: - * Credite pentru investitori *Consolidarea datoriilor * Al doilea ipotecar * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Nici o garanție socială și niciun cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne spuneți exact ce vreți și vă vom face cu adevărat visul vostru real. TEAM LEADER CREDIT FIRMsay DA cand bancile dumneavoastra spun NU. În cele din urmă, vom finanța firma de împrumut la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să luați un împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: teamleaderloancompany24@gmail.com Numele companiei: TEAM LEADER CREDIT FIRM Compania E-mail: teamleaderloancompany24@gmail.com Compania NMLS ID: 315276. site-ul web: http://teamleaderloan.ucoz.site Motto: Investiții pentru generații.
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu