E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a fost modificat de niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 1403/553 din  1 noiembrie 2004

privind modificarea si completarea Ordinului ministrului sanatatii si al presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 172/113/2004*) pentru aprobarea derularii programelor si subprogramelor de sanatate finantate din bugetul de stat si din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate in anul 2004

ACT EMIS DE: MINISTERUL SANATATII - Nr. 1.403


SmartCity3

              CASA NATIONALA DE ASIGURARI DE SANATATE - Nr. 553
ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 1093 din 24 noiembrie 2004

    *) Ordinul ministrului sanatatii si al presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 172/113/2004 a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 214 si 214 bis din 11 martie 2004.

    Avand in vedere prevederile Legii nr. 100/1998 privind asistenta de sanatate publica, cu modificarile si completarile ulterioare,
    vazand Referatul de aprobare al Directiei generale de sanatate publica si inspectie sanitara de stat nr. O.B. 11.929 din 14 octombrie 2004, precum si cel al Directiei generale asistenta medicala nr. O.B. 12.387/2004,
    in temeiul prevederilor Hotararii Guvernului nr. 743/2003 privind organizarea si functionarea Ministerului Sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 150/2002 privind organizarea si functionarea sistemului de asigurari sociale de sanatate, cu modificarile si completarile ulterioare,

    ministrul sanatatii si presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate emit urmatorul ordin:

    Art. 1
    Anexa nr. I "Norme metodologice de organizare, finantare si monitorizare a programelor si subprogramelor de sanatate, raportarea si controlul indicatorilor specifici, in anul 2004" la Ordinul ministrului sanatatii si al presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 172/113/2004 pentru aprobarea derularii programelor si subprogramelor de sanatate finantate din bugetul de stat si din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate in anul 2004 se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
    1. La sectiunea I "Prevederi referitoare la programele si subprogramele finantate din bugetul de stat", capitolul I "Organizarea, finantarea si monitorizarea programelor si subprogramelor de sanatate", punctul 4 litera a) va avea urmatorul continut:
    "4.a) In cadrul subprogramului <<Supravegherea si controlul bolilor transmisibile>>, Institutul National de Cercetare si Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie <<Cantacuzino>> va efectua teste si alte servicii de laborator privind sanatatea publica, fara plata, care fac obiectul contractului cu Institutul de Sanatate Publica Bucuresti, la solicitarea directiilor de sanatate publica."
    2. La sectiunea I "Prevederi referitoare la programele si subprogramele finantate din bugetul de stat", capitolul I "Organizarea, finantarea si monitorizarea programelor si subprogramelor de sanatate", punctul 7 litera c) se completeaza cu un nou paragraf cu urmatorul continut:
    "In sumele aprobate Programului comunitar de sanatate publica, subprogramul <<Supravegherea si controlul bolilor transmisibile>>, sunt cuprinse si sumele necesare procurarii echipamentelor pentru sterilizarea aerului.
    Achizitia se efectueaza prin licitatie nationala, organizata de Ministerul Sanatatii in numele si pentru unitatile sanitare cu paturi.
    Institutul de Sanatate Publica Bucuresti in al carui buget sunt cuprinse sumele aferente platii acestor echipamente incheie si deruleaza contractul de furnizare.
    Echipamentele achizitionate vor fi transferate unitatilor sanitare cu paturi beneficiare, nominalizate in anexa nr. 1 la prezentul ordin."
    Art. 2
    Anexa nr. II "Programe, subprograme si interventii de sanatate finantate de la bugetul de stat" la Ordinul ministrului sanatatii si al presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 172/113/2004 la "Programul de prevenire si control al bolilor netransmisibile", subprogramul 2.9 "Preventie in traumatologie si in ortopedie", se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
    "Obiective:
    - Continuarea Registrului national de endoprotezare (RNE)
    - Prevenirea diformitatilor de coloana vertebrala si a complicatiilor cardiorespiratorii ulterioare
    - Prevenirea artrozei
    Activitati:
    - Continuarea Registrului national de endoprotezare
    - Monitorizarea pacientilor cu patologie deformanta preexistenta sau dobandita a coloanei vertebrale operate, pentru evitarea cronicizarii si prevenirea insuficientei cardiorespiratorii
    - Monitorizarea pacientilor endoprotezati
        - Depistarea precoce a artrozei prin artroscopie si coroborarea rezultatelor obtinute cu cele prin RMN
        - Monitorizarea pacientilor cu leziuni articulare cu potential evolutiv artrozic si a celor cu ligamentoplastie, transplant de cartilaj, implant de culturi de celule cartilaginoase
        - Asigurarea cu materiale sanitare specifice instrumentatiei segmentare de coloana, artroscopie."
    Art. 3
    Anexa nr. IV "Unitati sanitare prin care se deruleaza programele, subprogramele, interventiile de sanatate finantate de la bugetul de stat", la punctul 2 "Program de prevenire si control al bolilor netransmisibile", subprogramul 2.9 "Preventie in traumatologie si in ortopedie", se completeaza cu urmatoarea unitate sanitara:
    "- Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti."
    Art. 4
    Articolul 16 din Ordinul ministrului sanatatii si al presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 172/113/2004 pentru aprobarea derularii programelor si subprogramelor de sanatate finantate din bugetul de stat si din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate in anul 2004 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 16
    Directiile generale, directiile de specialitate din Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, directiile de sanatate publica si casele de asigurari de sanatate, institutiile publice implicate, precum si unitatile sanitare vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin."
    Art. 5
    Prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

                            Ministrul sanatatii,
                              Ovidiu Brinzan

                              p. Presedintele
                  Casei Nationale de Asigurari de Sanatate,
                              Vasile CiurcheaSmartCity5

COMENTARII la Ordinul 553/2004

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 553 din 2004
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ mică, de până la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite pentru locuințe, credite auto, credite pentru studenți, credite de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Suntem garantați că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară care schimbă viața.
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    O zi buna Ai nevoie de un împrumut în toate scopurile? Aveți o problemă financiară? Bridge Finance este garantat prin furnizarea de servicii financiare clienților la o rată a dobânzii favorabilă. Împrumuturile noastre sunt simple și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem egala orice buget cu o rată a dobânzii de 2% față de bugetul dvs. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să contactați acum (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Vreau să apreciez împrumuturile Karin Sabine pentru mine un împrumut de 40.000 EUR. dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, evitați să fiți înșelați de creditori falși și aplicați prin firma de împrumut real prin e-mail sabinhelps@gmail.com whatsapp +79267494861 ..
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Căutați o afacere, o companie sau un împrumut personal? Oferim toate tipurile de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu