Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 532 din 12 decembrie 2001

privind infiintarea, organizarea si functionarea Comisiei pentru Securitatea Produselor

ACT EMIS DE: AUTORITATEA NATIONALA PENTRU PROTECTIA CONSUMATORILOR

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 4 din  7 ianuarie 2002


SmartCity3


    Secretarul de stat, presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor,
    in conformitate cu:
    - prevederile art. 32 din Ordonanta Guvernului nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;
    - Hotararea Guvernului nr. 574/2001 pentru aprobarea Strategiei Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor 2001 - 2004,
    in temeiul art. 3 alin. (4) din Hotararea Guvernului nr. 166/2001 privind organizarea si functionarea Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor,
    emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    Se infiinteaza Comisia pentru Securitatea Produselor, organism consultativ independent, nonprofit, format din reprezentanti ai organelor de specialitate ale administratiei publice centrale, reprezentanti ai asociatiilor profesionale si din reprezentanti ai consumatorilor, in vederea reprezentarii organizatiilor neguvernamentale in procesul decizional, precum si a obtinerii celor mai bune opinii fundamentate privind produsele periculoase pentru viata, sanatatea sau securitatea consumatorilor.
    Art. 2
    Organizarea si functionarea Comisiei pentru Securitatea Produselor sunt prevazute in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.
    Art. 3
    Prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

                     Presedintele Autoritatii Nationale
                      pentru Protectia Consumatorilor,
                                Rovana Plumb,
                              secretar de stat

    ANEXA 1

                         ORGANIZAREA SI FUNCTIONAREA
                   Comisiei pentru Securitatea Produselor

    Art. 1
    Comisia pentru Securitatea Produselor este un organism consultativ independent, nonprofit, format din reprezentanti ai organelor de specialitate ale administratiei publice centrale, reprezentanti ai asociatiilor profesionale si din reprezentanti ai consumatorilor, in vederea reprezentarii organizatiilor neguvernamentale in procesul decizional si a obtinerii celor mai bune opinii fundamentate privind produsele periculoase pentru viata, sanatatea sau securitatea consumatorilor.
    Art. 2
    (1) Comisia pentru Securitatea Produselor este compusa din 11 (unsprezece) membri cu drept de vot, dupa cum urmeaza:
    a) un reprezentant in calitate de membru, desemnat de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor;
    b) un reprezentant in calitate de membru, desemnat de Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor;
    c) un reprezentant in calitate de membru, desemnat de Ministerul pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii si Cooperatie;
    d) un reprezentant in calitate de membru, desemnat de Ministerul Sanatatii si Familiei;
    e) un reprezentant in calitate de membru, desemnat de Centrul National pentru Incercarea si Expertizarea Produselor "Larex" Bucuresti;
    f) un reprezentant in calitate de membru, desemnat de Institutul de Cercetare si Proiectare pentru Electrotehnica - S.A. Bucuresti;
    g) un reprezentant in calitate de membru, desemnat de Institutul de Chimie Alimentara Bucuresti;
    h) un reprezentant in calitate de membru, desemnat de Camera de Comert si Industrie a Romaniei si a Municipiului Bucuresti;
    i) 3 reprezentanti ai asociatiilor de proprietari constituite in baza Legii locuintei nr. 114/1996, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si ai consumatorilor, in calitate de membri, desemnati de asociatiile si fundatiile recunoscute ca fiind de utilitate publica, in conformitate cu prevederile art. 38 si 39 din Ordonanta Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii.
    (2) Membrii Comisiei pentru Securitatea Produselor vor desemna prin vot un presedinte si un vicepresedinte.
    (3) Nominalizarea membrilor se face de catre institutiile si asociatiile mentionate, la solicitarea secretarului de stat, presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor.
    (4) Membrii Comisiei pentru Securitatea Produselor au un mandat de 4 ani, care poate fi reinnoit.
    (5) Comisia pentru Securitatea Produselor se intruneste trimestrial, la convocarea presedintelui ori a vicepresedintelui acesteia, sau ori de cate ori este necesar.
    Art. 3
    (1) Modalitatea de constituire, organizare si functionare a secretariatului Comisiei pentru Securitatea Produselor va fi prevazuta in regulamentul intern de organizare si functionare a acesteia. Secretariatul Comisiei pentru Securitatea Produselor este format din 3 persoane care nu au calitatea de membru al acesteia.
    (2) Comisia pentru Securitatea Produselor poate fi sprijinita de raportori permanenti, desemnati de institutiile si organizatiile mentionate la art. 2.
    (3) Pot fi cooptati si alti raportori, desemnati de presedinte sau vicepresedinte, in functie de nevoile Comisiei pentru Securitatea Produselor, de specialitatea si de competenta acestora.
    Art. 4
    (1) Comisia pentru Securitatea Produselor analizeaza sesizarile privind riscurile pe care le pot prezenta produsele destinate consumatorilor pentru evaluare, in vederea emiterii unui punct de vedere consultativ.
    (2) In exercitarea atributiilor sale Comisia pentru Securitatea Produselor analizeaza si emite punctul de vedere consultativ in ceea ce priveste:
    a) caracteristicile produsului, ale ambalarii si ale instructiunilor de montaj si intretinere;
    b) efectul asupra altor produse impreuna cu care acesta poate fi folosit;
    c) modul se prezentare a produsului, etichetarea, instructiunile de folosire si orice alte indicatii si informatii furnizate de producator;
    d) categoria de consumatori expusa riscului prin folosirea produsului.
    (3) Evaluarea securitatii produselor se face in conformitate cu cerintele minime de securitate prevazute in actele normative specifice. In lipsa acestora, in procesul de evaluare se au in vedere cerintele generale de securitate cuprinse in standardele romane, europene sau internationale, iar daca acestea nu exista, se au in vedere cunostintele stiintifice si tehnologice din domeniu.
    (4) Comisia pentru Securitatea Produselor isi creeaza o baza de date prin inventarierea informatiilor din domeniu referitoare la pericolele prezentate de produse.
    Art. 5
    Comisia pentru Securitatea Produselor poate fi consultata de catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, Comitetul Interministerial pentru Supravegherea Pietei Produselor si Serviciilor si Protectia Consumatorilor, precum si de catre instantele de judecata, carora urmeaza sa li se transmita, in termen de cel mult 30 de zile de la data inregistrarii sesizarii, punctul de vedere al Comisiei pentru Securitatea Produselor, care are caracter consultativ.
    Art. 6
    (1) Raportorii intocmesc pentru fiecare sesizare repartizata de catre Comisia pentru Securitatea Produselor un raport in care prezinta punctul propriu de vedere privind problemele mentionate in sesizare, raport incheiat in urma cercetarii documentelor si audierii persoanelor pe care le considera necesare.
    (2) Membrii Comisiei pentru Securitatea Produselor si raportorii raspund de pastrarea secretului profesional in legatura cu aspectele tehnologice, economice si comerciale de care iau cunostinta in decursul cercetarii documentelor si audierii persoanelor invitate.
    Art. 7
    Punctul de vedere al Comisiei pentru Securitatea Produselor se transmite, daca este cazul, si organelor de specialitate ale administratiei publice competente.
    Art. 8
    In caz de pericol grav si imediat, la sesizarea Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor sau a Comitetului Interministerial pentru Supravegherea Pietei Produselor si Serviciilor si Protectia Consumatorilor, Comisia pentru Securitatea Produselor constituie un grup de urgenta care analizeaza produsele in cauza si isi formuleaza si comunica punctul de vedere in cel mai scurt timp posibil.
    Art. 9
    (1) Deliberarea se face in plenul Comisiei pentru Securitatea Produselor, la care trebuie sa fie prezenta cel putin jumatate din numarul membrilor acesteia, prezenta presedintelui sau, in lipsa acestuia, a vicepresedintelui fiind obligatorie, in urma analizarii punctului de vedere al raportorului, dupa caz.
    (2) In cazul unui vot paritar votul presedintelui sau, in lipsa acestuia, al vicepresedintelui este hotarator.
    (3) Sedintele Comisiei pentru Securitatea Produselor nu sunt publice.
    Art. 10
    Membrii Comisiei pentru Securitatea Produselor nu pot delibera intr-o problema in care sunt direct interesati sau sunt reprezentanti ai unei parti interesate.
    Art. 11
    (1) Calitatea de membru al Comisiei pentru Securitatea Produselor poate fi pierduta in urmatoarele cazuri:
    - lipsa nejustificata, in mod repetat, de la sedintele acesteia;
    - deliberarea intr-o problema in care era direct interesat sau reprezentant al unei parti interesate;
    - a fost dispusa inceperea urmaririi penale;
    - nu mai este membru sau angajat al institutiei care l-a desemnat;
    - retragerea calitatii de reprezentant al institutiei care l-a desemnat;
    - deces.
    (2) In locul persoanei care a pierdut calitatea de membru va fi desemnat un alt reprezentant.
    Art. 12
    Procesul-verbal al sedintei este semnat de toti membrii prezenti ai Comisiei pentru Securitatea Produselor. Punctul de vedere al acesteia va fi formulat in scris, va fi inregistrat si indosariat de catre secretariat in urma consemnarii in procesul-verbal al sedintei in care a fost adoptat.
    Art. 13
    (1) Convocarea Comisiei pentru Securitatea Produselor va fi facuta de secretariatul acesteia in termen de 5 zile de la data inregistrarii cererii de consultare, formulata de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, Comitetul Interministerial pentru Supravegherea Pietei Produselor si Serviciilor si Protectia Consumatorilor, sau de la data sesizarii Comisiei pentru Securitatea Produselor de catre instanta de judecata.
    (2) Convocarea se face in scris si se consemneaza in procesul-verbal al sedintei. In convocarea la sedinta se vor preciza ordinea de zi, data, ora si locul desfasurarii acesteia.
    Art. 14
    Regulamentul intern de organizare si functionare a Comisiei pentru Securitatea Produselor va fi elaborat si adoptat de catre membrii sai in termen de 45 de zile de la data primei sedinte a acesteia.



SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 532/2001

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 532 din 2001
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 532/2001
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu