Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 1080-M1/689-481 din 28 iulie 2005

privind aprobarea Procedurilor si modalitatilor de incasare si de decontare a contravalorii creantelor recuperate in baza Legii nr. 29/1994, cu modificarile ulterioare, precum si a tehnicilor de analiza si selectie a ofertelor, de negociere si de prezentare a propunerilor de mandat

ACT EMIS DE: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE - Nr. 1.080 din 28 iulie 2005


SmartCity3

              MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE - Nr. M-1/689 din 24 august 2005
              MINISTERUL ECONOMIEI SI COMERTULUI - Nr. 481 din 12 august 2005
ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 785 din 30 august 2005

    In temeiul art. 11 alin. (5) din Hotararea Guvernului nr. 208/2005 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice si a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, cu modificarile ulterioare, al art. 4 alin. (5) din Hotararea Guvernului nr. 100/2004 privind organizarea si functionarea Ministerului Afacerilor Externe, cu modificarile si completarile ulterioare, si al art. 5 alin. (6) din Hotararea Guvernului nr. 738/2003 privind organizarea si functionarea Ministerului Economiei si Comertului, cu modificarile si completarile ulterioare;
    avand in vedere prevederile Legii nr. 29/1994 privind autorizarea Guvernului de a aproba negocierea in vederea recuperarii creantelor Romaniei provenite din activitatea de comert exterior si cooperare economica internationala derulata inainte de 31 decembrie 1989, cu modificarile ulterioare, si ale Hotararii Guvernului nr. 362/1994 privind constituirea Comisiei interdepartamentale pentru avizarea modalitatilor de incasare a creantelor Romaniei din activitatea de comert exterior si alte activitati externe, derulate in baza acordurilor guvernamentale si comerciale inainte de 31 decembrie 1989, cu modificarile ulterioare, si ale Hotararii Guvernului nr. 732/1994 pentru aprobarea Normelor metodologice privind recuperarea creantelor Romaniei provenite din activitatea de comert exterior si cooperare economica internationala, derulata inainte de 31 decembrie 1989, republicata,

    ministrul finantelor publice, ministrul afacerilor externe si ministrul delegat pentru comert emit urmatorul ordin:

    Art. 1
    (1) Se aproba Procedurile si modalitatile de incasare si de decontare a contravalorii creantelor recuperate in baza Legii nr. 29/1994, cu modificarile ulterioare, precum si tehnicile de analiza si selectie a ofertelor, de negociere si de prezentare a propunerilor de mandat, prevazute in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.
    (2) Incepand cu data prezentului ordin se abroga ordinul ministrului finantelor, ministrului afacerilor externe si ministrului comertului privind Procedurile si modalitatile de incasare si de decontare a contravalorii creantelor recuperate in baza Legii nr. 29/1994, precum si tehnicile de analiza si selectie a ofertelor, de negociere si de prezentare a propunerilor de mandat.
    (3) Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Afacerilor Externe si Ministerul Economiei si Comertului, prin personalul cu atributii in domeniu, vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.
    Art. 2
    Prezentul ordin intra in vigoare la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

                      Ministrul finantelor publice,
                      Ionel Popescu

                      Ministrul afacerilor externe,
                      Mihai Razvan Ungureanu

                      p. Ministrul economiei si comertului,
                      Iuliu Winkler,
                      ministru delegat pentru comert

    ANEXA 1

                          PROCEDURILE SI MODALITATILE
de incasare si de decontare a contravalorii creantelor recuperate in baza Legii nr. 29/1994, cu modificarile ulterioare, precum si tehnicile de analiza si selectie a ofertelor, de negociere si de prezentare a propunerilor de mandat

    Prin Legea nr. 29/1994, cu modificarile ulterioare, Guvernul Romaniei a fost autorizat sa negocieze recuperarea creantelor Romaniei provenite din exporturi, actiuni de cooperare si alte activitati externe, derulate inainte de 31 decembrie 1989.

    CAP. 1
    Dispozitii generale

    1. Prin creantele statului roman se intelege drepturile valutare care provin din activitatea de comert exterior (exporturi de marfuri si servicii), din activitatea de cooperare economica internationala (realizari de obiective complexe in strainatate, participatiile cu capital la constituirea de societati de productie, de servicii si bancare cu sediul in strainatate) si din alte activitati externe derulate inainte de 31 decembrie 1989, indiferent daca acestea au avut sau nu la baza credite bancare acordate pentru exporturi, lucrari de constructii-montaj si alte activitati derulate in cadrul acordurilor guvernamentale si comerciale preluate la datoria publica conform prevederilor Hotararii Guvernului nr. 447/1991 privind preluarea de catre stat si bancile comerciale a pierderilor inregistrate in anii 1989 si 1990 de agentii economici cu capital de stat, precum si a creditelor bancare neperformante si ale Legii nr. 7/1992 privind acoperirea financiara a obligatiilor statului ramase neregularizate la 31 decembrie 1990 si preluarea de catre stat si bancile comerciale a pierderilor inregistrate in anii 1989 si 1990 de agentii economici cu capital de stat, precum si a creditelor bancare neperformante.
    2. Negocierea privind recuperarea creantelor cuvenite statului roman, conform art. 2 din Legea nr. 29/1994, cu modificarile ulterioare, se desfasoara de catre Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Afacerilor Externe si Ministerul Economiei si Comertului, pe baza unui mandat aprobat de Guvern.
    3. La elaborarea mandatului cu privire la negocierea recuperarii creantelor se au in vedere ofertele primite din partea reprezentantilor autorizati ai tarii debitoare, a unor firme si institutii financiar-bancare specializate in intermedierea recuperarii drepturilor valutare cuvenite statelor creditoare de la debitorii lor externi.
    Proiectul de mandat cuprinde propuneri de recuperare a creantelor statului roman, referitoare la:
    - procentul de recuperare: in functie de situatia economica concreta din tara debitoare se poate propune o anumita reducere fata de valoarea nominala a creantei, care, de regula, sa fie pana la un nivel egal cu cel practicat pe piata secundara a efectelor de comert; in cazul reglementarii la nivel guvernamental pentru tarile care beneficiaza de asistenta financiara asupra datoriei din partea organismelor internationale financiar-bancare, se vor lua in considerare conditiile de reglementare impuse de Banca Mondiala, Fondul Monetar International si Clubul de la Paris;
    - perioada de recuperare: incasarea se poate efectua imediat, esalonat, pe termen mediu si lung, cu sau fara perioada de gratie;
    - modalitatea de recuperare: incasarea in devize convertibile, importuri de marfuri, prestari de servicii, investitii de interes pentru partea romana in tara debitoare, cesiune cu titlu oneros;
    - valoarea creantei care urmeaza sa fie reglementata (in totalitate sau partial, cu sau fara luarea in considerare a dobanzilor);
    - garantarea ducerii la indeplinire a obligatiilor asumate prin documentele care urmeaza sa fie incheiate intre Guvernul Romaniei si firma/institutia de intermediere.

    CAP. 2
    Functionarea Comisiei interdepartamentale pentru avizarea modalitatilor de incasare a creantelor Romaniei din activitatea de comert exterior si alte activitati externe, derulate in baza acordurilor guvernamentale si comerciale inainte de 31 decembrie 1989

    1. Comisia interdepartamentala pentru avizarea modalitatilor de incasare a creantelor Romaniei din activitatea de comert exterior si alte activitati externe, derulate in baza acordurilor guvernamentale si comerciale inainte de 31 decembrie 1989, denumita in continuare Comisia, este constituita in baza Hotararii Guvernului nr. 362/1994, cu modificarile ulterioare.
    2. Comisia se intruneste lunar si ori de cate ori este nevoie, la sediul Ministerului Finantelor Publice.
    3. La sedintele Comisiei pot participa, in calitate de invitati, reprezentantii agentilor economici si ai altor institutii interesate, la sedinta fiind obligatorie prezenta reprezentantilor desemnati de conducerile institutiilor care fac parte din aceasta; in cazul in care prezenta membrilor desemnati nu este posibila, se va asigura participarea unui alt delegat mandatat, astfel incat la sfarsitul sedintei, dupa introducerea in material a sugestiilor, propunerilor sau observatiilor membrilor Comisiei, acesta sa poata fi semnat.
    4. Ministerul Finantelor Publice, pe baza informatiilor cu privire la situatia economica a tarilor debitoare, a conditiilor impuse de institutiile financiar-bancare cu privire la reglementarea datoriilor lor externe, a cotatiilor pe piata secundara, a bonitatii si experientei ofertantilor si a altor documente, pregateste si prezinta Comisiei propuneri privind incasarea creantelor Romaniei.
    5. Comisia analizeaza si avizeaza propunerile de recuperare a creantelor Romaniei primite de la reprezentantii autorizati ai tarilor debitoare, de la firme si institutii financiar-bancare romane si/sau straine in vederea pregatirii mandatului.
    6. Comisia, in baza analizei efectuate, selecteaza oferta cea mai avantajoasa partii romane, intocmeste proiectul de mandat si, dupa insusirea acestuia de conducerile institutiilor prevazute in Hotararea Guvernului nr. 362/1994, cu modificarile ulterioare, il prezinta spre aprobare Guvernului.
    7. Presedintele Comisiei si membrii acesteia, in limita mandatului aprobat de Guvern, negociaza acordul, conventia, contractul sau alt document convenit pentru recuperarea creantelor Romaniei din tara debitoare.
    8. Ministerul Finantelor Publice, prin presedintele Comisiei, semneaza conventiile care se incheie cu agentii economici importatori desemnati in conditiile prezentelor proceduri, avizate de Directia generala juridica.
    9. In conventiile care se incheie cu agentii economici importatori se stabilesc termenele de plata ale contravalorii in lei a marfurilor care fac obiectul tranzactiilor.
    Se stabileste ca data fata de care se determina termenul de plata a contravalorii in lei a importurilor de marfuri si determinarea valorii in lei a sumelor datorate de agentii economici importatori este data documentului vamal de import atestand trecerea frontierei de stat a Romaniei pentru marfurile destinate pietei interne, iar pentru importurile efectuate in vederea reexportului este data documentului extern de transport naval/terestru/aerian (conosament, scrisoare de trasura etc.) sau data avizului de creditare.
    10. Ministerul Finantelor Publice, prin presedintele Comisiei, desemneaza banca prin care se deruleaza operatiunile de recuperare a drepturilor valutare si in lei cuvenite statului, conform Legii nr. 29/1994, cu modificarile ulterioare.
    11. Semestrial, Comisia va intocmi informari cu privire la recuperarea creantelor externe ale statului, care se vor prezenta Guvernului, dupa insusirea acestora de catre conducerile institutiilor care au desemnat membri in comisie, in termen de 45 de zile de la expirarea perioadei la care se refera raportarea.

    CAP. 3
    Decontarea in lei a contravalorii creantelor recuperate in baza Legii nr. 29/1994, cu modificarile ulterioare, prin incasari in devize convertibile, importuri de marfuri, prestari de servicii si cesionare de creanta

    1. Recuperarea creantelor Romaniei prin livrari de marfuri se realizeaza de agenti economici importatori desemnati prin licitatie publica organizata de Ministerul Economiei si Comertului, la propunerea Comisiei.
    2. Pentru situatiile in care operatiunile de import de marfuri efectuate in vederea recuperarii creantelor necesita urgenta in derulare, o anumita specializare a agentilor economici sau in care, potrivit prevederilor acordului de recuperare, se impune confidentialitate, Comisia poate selecta agentii economici importatori prin licitatie inchisa de oferte sau poate nominaliza un agent economic drept contractant unic.
    3. Agentii economici selectati sa deruleze importurile prevazute prin prezentele proceduri incheie contracte cu partenerii externi, cu respectarea prevederilor acordului de recuperare convenit, inclusiv a termenelor prevazute pentru efectuarea operatiunilor de import.
    4. Agentii economici romani care deruleaza importuri de marfuri in vederea recuperarii creantelor statului sunt obligati sa achite contravaloarea in lei a acestor importuri pe baza cursului de schimb leu/USD comunicat de Banca Nationala a Romaniei, valabil la data declaratiei vamale de import.
    Agentii economici romani care deruleaza importuri de marfuri in vederea reexportului sunt obligati sa achite contravaloarea in lei a acestor importuri pe baza cursului de schimb leu/USD in vigoare la data efectuarii operatiunilor, respectiv la data avizului de creditare/conosamentului.
    5. Agentii economici importatori sunt obligati sa incheie cu Ministerul Finantelor Publice conventii prin care se stabileste termenul de plata a sumelor datorate conform cap. II pct. 9.
    Ministerul Finantelor Publice solicita agentului economic importator sa garanteze plata integrala a importului printr-o scrisoare de garantie bancara emisa de o banca agreata de banca desemnata la cap. II pct. 10 si avand scadenta la termenul de plata stabilit prin Conventie.
    6. In functie de natura marfii importate si destinatia ei pentru reexport, comercializare, investitie, productie, precum si de durata procesului tehnologic de prelucrare, Comisia stabileste termenul de plata in care agentii economici achita contravaloarea marfurilor importate intr-un interval care nu poate depasi 90 de zile de la data documentelor vamale de import.
    7. Agentii economici importatori au obligatia ca in termen de 5 zile de la efectuarea formalitatilor de vamuire sa depuna la Ministerul Finantelor Publice copii ale documentelor (declaratii vamale de import, documente de transport etc.)
    8. Banca desemnata conform prevederilor prezentelor proceduri vireaza in contul Ministerului Finantelor Publice, cu codul IBAN RO24TREZ999650101XXXXXXX, deschis la Trezoreria operativa centrala, cod de identificare fiscala atribuit Ministerului Finantelor Publice pentru astfel de operatiuni 8609468, sumele incasate de la agentii economici importatori reprezentand contravaloarea in lei a importurilor efectuate de acestia, la termenele prevazute prin conventii.
    9. Decontarea drepturilor cuvenite agentilor economici titulari de creanta ale caror credite neperformante in baza carora au rezultat aceste creante nu au fost preluate la datoria publica conform prevederilor Hotararii Guvernului nr. 447/1991 si ale Legii nr. 7/1992 se va efectua numai dupa recuperarea acesteia de la extern, in mod proportional cu procentul de recuperare, si se aproba de presedintele Comisiei pe baza documentelor justificative prezentate de acestia. Ministerul Finantelor Publice va deconta societatilor exportatoare titulare de creanta valoarea totala a cheltuielilor efectuate de acestia pana in momentul recuperarii creantelor, numai pe baza de documente justificative si in limita prevederilor legale care reglementeaza destinatia sumelor incasate din recuperarea creantelor Romaniei provenite din activitatea de comert exterior si cooperare economica internationala, derulata inainte de 31 decembrie 1989.
    10. Orice alte cheltuieli efectuate de agentii economici exportatori la solicitarea cumparatorului extern si care sunt datorate nerespectarii prevederilor contractuale de catre vanzator sunt suportate integral de acestia.

    CAP. 4
    Decontarea in lei a contravalorii creantelor recuperate in baza Legii nr. 29/1994, cu modificarile ulterioare, prin investitii in tara debitoare

    1. In cazurile in care recuperarea creantelor Romaniei se realizeaza prin investitii de interes pentru partea romana in tara debitoare, Comisia analizeaza si selecteaza agentii economici investitori prin competitie restransa de oferte, acordandu-se prioritate titularilor de creanta interesati.
    2. Agentii economici selectati au obligatia de a incheia contracte cu partenerii externi, cu respectarea prevederilor acordului de recuperare convenit.
    3. Ministerul Finantelor Publice, prin presedintele Comisiei, semneaza conventiile care se incheie cu agentii economici investitori, prin care se stabilesc conditiile si termenele de plata a contravalorii in lei a sumelor alocate din creanta externa, in scopul realizarii investitiei in tara debitoare. De asemenea, solicita ca agentii economici sa depuna garantii bancare de buna executie, la un nivel din contravaloarea in lei a creantei respective stabilit de Comisie, determinata pe baza cursului de schimb leu/USD comunicat de Banca Nationala a Romaniei in ziua depunerii garantiei bancare.
    Contravaloarea in lei a sumelor alocate din creanta externa se determina pe baza cursului de schimb publicat de Banca Nationala a Romaniei la data efectuarii decontarii la intern.

    CAP. 5
    Dispozitii finale

    1. Banca desemnata potrivit cap. II pct. 10 se obliga, contra unui comision, sa efectueze operatiunile de decontari cu agentii economici, cu statul roman si cu reprezentantii autorizati ai statului debitor.
    2. Banca desemnata, in conditiile in care este necesar, va efectua schimbul de documente bancare prin care se confirma bancilor din tara debitoare stingerea obligatiilor de plata.
    Banca desemnata raspunde de exactitatea sumelor raportate ca incasate si decontate cu agentii economici, cu statul roman si cu reprezentantii autorizati ai statului debitor in contul creantelor externe recuperate.
    3. Trimestrial banca desemnata pentru derularea operatiunilor de recuperare a creantelor Romaniei, in baza Legii nr. 29/1994, cu modificarile ulterioare, notifica Ministerului Finantelor Publice stadiul incasarii sumelor recuperate in baza acordurilor negociate si autorizate de Guvernul Romaniei.
    4. Trimestrial Ministerul Economiei si Comertului notifica Ministerului Finantelor Publice stadiul efectiv al derularii contractelor economice incheiate in baza acordurilor de recuperare a creantelor prin import de marfuri.
    5. Pentru intarzierea in decontarea contravalorii in lei a sumelor datorate de agentii economici importatori si/sau investitori fata de termenele de plata stabilite, se aplica penalitatile si dobanzile prevazute de reglementarile legale in vigoare pentru neplata obligatiilor fata de bugetul de stat.
    6. Sumele reglementate, incasate si utilizate in mod necuvenit de catre agentii economici care au derulat operatiuni de comert exterior si cooperare economica internationala inainte de 31 decembrie 1989, reprezentand resursele financiare ale statului rezultate din recuperarea creantelor externe definite conform prevederilor pct. 1 din Normele metodologice privind recuperarea creantelor Romaniei provenite din activitatea de comert exterior si cooperare economica internationala, derulata inainte de 31 decembrie 1989, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 732/1994, republicata, se vireaza la bugetul de stat.
    Pe perioada cuprinsa intre data incasarii de la extern si data virarii la bugetul de stat se impun si se calculeaza penalitati si dobanzi conform reglementarilor legale in vigoare pentru neplata obligatiilor fata de bugetul de stat.



SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 481/2005

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 481 din 2005
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 481/2005
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu