Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 471 din 25 septembrie 1990

pentru aprobarea Normelor cu privire la organizarea spectacolelor, concertelor, a altor activitati artistice si distractive la care se percep tarife de intrare

ACT EMIS DE: MINISTERUL CULTURII

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 108 din 27 septembrie 1990


SmartCity3


    In temeiul prevederilor Decretului nr. 12/1989 privind infiintarea Ministerului Culturii, pentru asigurarea unui cadru legal organizarii si desfasurarii spectacolelor, concertelor, altor activitati artistice si distractive la care se percep tarife de intrare, pentru reglementarea modului de contractare si colaborare in relatiile organizatorilor de manifestari artistice si distractive cu artistii si formatiile artistice apartinand tuturor genurilor interpretative, se dispun urmatoarele:
    1. Se aproba Normele cu privire la organizarea spectacolelor, concertelor, a altor activitati artistice si distractive la care se percep tarife de intrare. Acestea fac parte integranta din prezentul ordin.
    2. Prevederile prezentului ordin intra in vigoare de la data de 15 octombrie 1990, data la care Normele cu privire la organizarea manifestarilor si programelor artistice, precum si a programelor de discoteca, aprobate prin dispozitiile fostului C.C.E.S. nr. 523 si 524/15.XII.1985, ca si alte reglementari contrare, se abroga.
    3. Directia generala economica, organizare, dezvoltare va comunica prezentul ordin: Ministerului Comertului si Turismului, Ministerului Invatamantului si Stiintei, Radioteleviziunii Romane, Ministerului Apararii Nationale, Ministerului de Interne, Uniunii Centrale a Cooperativelor Mestesugaresti, Ministerului Tineretului si Sportului, Ministerului Finantelor, Bancii Nationale a Romaniei, uniunilor, asociatiilor, ligilor, societatilor cu profil cultural artistic, "ROMSTAR" din cadrul I.C.E. "ARTEXIM", Centrului de perfectionare a personalului din cultura si arta, de pregatire postliceala si postuniversitara din subordinea Ministerului Culturii, directiilor specializate si oficiului juridic din Ministerul Culturii, precum si altor organisme centrale, institutii si unitati economice interesate.
    Ministerul Culturii va lua masuri, in acelasi timp, pentru publicarea prezentului ordin, precum si a normelor care fac parte integranta din acesta, in Monitorul Oficial.

         Ministrul culturii            AVIZAM FAVORABIL
          Andrei Plesu                Ministrul finantelor
                                        Theodor Stolojan

                        NORME
cu privire la organizarea spectacolelor, concertelor, a altor activitati artistice si distractive la care se percep tarife de intrare

    Art. 1
    Au dreptul sa organizeze spectacole, concerte, programe de discoteca si alte activitati artistice si distractive (denumite in continuare activitati artistice si distractive) cu percepere de tarife de intrare:
    - teatrele, institutiile muzicale, formatiile folclorice si ansamblurile artistice profesioniste, Circul de stat;
    - "ROMSTAR" din cadrul I.C.E. "ARTEXIM" si alte unitati specializate din subordinea Ministerului Culturii;
    - casele de cultura, cluburile, caminele culturale, centrele judetene pentru conservarea traditiei si creatiei populare, precum si scolile de arta si meserii;
    - Radioteleviziunea Romana;
    - institutiile de invatamant artistic de toate gradele;
    - unitatile specializate din reteaua comerciala a Ministerului Comertului si Turismului (hoteluri, baruri, restaurante).
    Art. 2
    Au dreptul, de asemenea, sa organizeze activitati artistice si distractive, cu percepere de tarife de intrare, uniunile, asociatiile, ligile si societatile cu profil cultural-artistic infiintate in conditiile legii, unitatile de natura celor de la art. 1 cu caracter particular, agentiile private de impresariat artistic, alte persoane fizice sau juridice autorizate; categoria persoanelor fizice sau juridice autorizate include si interpretii individuali sau grupurile de interpreti, cu specificitate distincta, constituite din papusari, marionetisti, artisti de circ.
    Art. 3
    Unitatile specializate din reteaua comerciala a Ministerului Comertului si Turismului pot organiza activitati distractiv-artistice specifice (programe de divertisment, muzicale, muzical-coregrafice, discoteci), numai in cladirile proprii prevazute cu spatii destinate acestui scop (hoteluri, baruri, restaurante).
    Art. 4
    Organizatorii activitatilor artistice si distractive la care se percep tarife de intrare, de natura celor la care se refera prezentele norme, raspund de pregatirea si desfasurarea acestora sub semnul calitatii, dupa criterii profesionale de specialitate.
    Art. 5
    Organizatorii de activitati artistice si distractive la care se percep tarife de intrare precizati la art. 2 au obligatia sa inregistreze, pentru fiecare activitate artistica si distractiva in parte, la organele fiscale pe teritoriul carora isi au sediul - in cazul persoanelor fizice, domiciliul -, contractele incheiate cu salariatii si colaboratorii artistici, tehnici sau cu alte contributii la realizarea programelor. De asemenea, organizatorii de la art. 2 percep tarife de intrare, pe baza de bilete tiparite, cu aprobarea organelor fiscale pe teritoriul carora isi au sediul sau domiciliul, vizate, dupa tiparire, de aceste organe. Obligatia inregistrarii, la organele fiscale pe teritoriul carora isi au sediul sau domiciliul, a contractelor incheiate cu salariatii si colaboratorii artistici, tehnici sau cu alte contributii la realizarea activitatilor artistice si distractive la care se percep tarife de intrare o au si organizatorii mentionati la art. 1 din prezentele norme.
    Art. 6
    Fara exceptie, organizatorii de activitati artistice si distractive, la care se percep tarife de intrare, au obligatia ca premergator trecerii la popularizarea si desfasurarea efectiva a acestora, in regim de turneu sau numai in localitatile de resedinta, sa prezinte inspectoratelor judetene de cultura, spre luare in evidenta, itinerariile cuprinzand localitatile (localitatea), salile (sala) si datele (data) la care vor avea loc reprezentatiile.
    Anunturile efectuate prin mijloacele mass-media, afisele, programele de sala, alte procedee de reclama folosite pentru popularizarea activitatilor artistice si distractive la care se percep tarife de intrare vor trebui, obligatoriu, sa includa antetul sub care isi desfasoara activitatea organizatorii, in cazul institutiilor mentionate la art. 1, denumirea cu care s-au inregistrat juridic si sub care au fost autorizati sa functioneze, in cazul organizatorilor la care se refera art. 2 din prezentele norme.
    Prevederile acestui articol se aplica si in cazul activitatilor artistice si distractive la care se percep tarife de intrare, care se prezinta (desfasoara) in municipiul Bucuresti, indiferent de subordonarea sau statutul organizatorilor mentionati in art. 1 si 2 ale prezentelor norme.
    Art. 7
    La sustinerea activitatilor artistice si distractive la care se percep tarife de intrare, initiate de institutiile culturale si celelalte unitati de stat mentionate la art. 1 si de organizatorii precizati la art. 2 din prezentele norme, pot colabora, cu plata, in conditiile si pe baza reglementarilor in vigoare, urmatoarele categorii de artisti si specialisti in domeniul artei interpretative:
    a) interpreti profesionisti incadrati pe posturi de specialitate artistica in teatre sau institutii muzicale ori in alte unitati, indiferent de profilul si subordonarea acestora;
    b) artisti liber profesionisti, posesori de atestate, eliberate de Comisia centrala de atestari de pe langa Ministerul Culturii, care au dreptul la exercitarea acestei profesii in diferite specialitati interpretative;
    c) cadre didactice din unitatile de invatamant artistic de toate gradele si de la scolile de arta si meserii, studenti ai institutiilor de invatamant superior artistic, precum si pensionari care au ocupat posturi de specialitate artistica in teatre si institutii muzicale.
    Art. 8
    Organizatorii de activitati artistice si distractive la care se percep tarife de intrare, care utilizeaza colaboratori cu plata, vor incheia contracte de colaborare dupa modelul anexat, direct cu colaboratorii prevazuti la art. 7 din prezentele norme; contractele devin valabile numai dupa ce au fost inregistrate de catre acestia la organele fiscale, potrivit art. 5.
    Art. 9
    Institutiile profesioniste de spectacole si concerte, casele de cultura, caminele culturale, cluburile, centrele pentru conservarea traditiei si creatiei populare, precum si scolile de arta si meserii din reteaua sistemului de stat, vor putea presta servicii artistice pentru agenti economici (de stat sau particulari), cat si pentru populatie (programe muzicale sustinute de formatii si interpreti individuali, programe de divertisment de diferite genuri interpretative etc.), in conditiile prevederilor prezentelor norme si pe baza de contracte de prestari servicii incheiate cu beneficiarii.
    Art. 10
    Pentru prestarile de servicii efectuate de unitatile prevazute la articolul precedent, tariful se va stabili pe baza de deviz (antecalculatie), care va cuprinde: cheltuielile directe (salariile personalului, impozitul pe fondul de salarizare si cote de asigurari sociale, plata colaboratorilor utilizati, materialele, combustibilul si energia consumate, cheltuielile de deplasare etc.), o cota de regie de cel putin 100% calculata asupra cheltuielilor cu salariile, precum si un beneficiu de 5% care se aplica la totalul cheltuielilor cuprinse in deviz.
    Institutiile prestatoare de servicii vor remite beneficiarilor devizul pentru a fi analizat si acceptat. Dupa primirea acordului respectiv, devizul semnat de ambele parti constituie temeiul legal al tarifului prestatiei.
    Art. 11
    Remunerarea colaboratorilor, inclusiv a celor utilizati pentru sustinerea programelor artistice si de orchestra din discoteci, baruri si restaurante, se face in functie de genul reprezentatiilor, in raport cu nivelul interpretativ al artistilor, cu contributia adusa la pregatirea si sustinerea acestora, corespunzator tarifelor stabilite prin Ordinul nr. 375/1990 al Ministerului Culturii, in baza Hotararii Guvernului Romaniei nr. 263/10.III.1990.
    Art. 12
    Plata remuneratiilor de colaborare se face direct colaboratorilor de catre organizatorii care au incheiat contractele de colaborare.
    In cazul colaborarilor contractate de unitatile cultural-artistice de stat, ca prestari de servicii pentru diferiti beneficiari, remuneratiile de colaborare ale artistilor profesionisti se achita de catre organizatori, dupa cum urmeaza:
    - unitatii prestatoare de servicii, odata cu celelalte plati cuvenite pentru prestatia de serviciu, in situatia cand artistii profesionisti colaboreaza in cadrul obligatiilor profesionale individuale de munca stabilite de conducerea unitatii pe baza reglementarilor in vigoare;
    - direct artistilor profesionisti, in situatia cand acestia au fost contractati nemijlocit de catre organizatori.
    Art. 13
    Colaborarile realizate intre teatre si institutiile muzicale cu personalul artistic al acestora pentru sustinerea de spectacole, concerte, recitaluri etc., cuprinse in planurile repertoriale ale unitatilor respective, precum si colaborarea personalului artistic al acestor unitati cu Casa de discuri "Electrecord", Radioteleviziunea Romana si studiourile cinematografice pentru imprimarea de discuri, benzi magnetice, casete video, casete sau pentru turnarea unor filme etc., se realizeaza corespunzator normelor emise in acest sens de catre Ministerul Culturii.
    Art. 14
    Pana la aparitia unor noi reglementari, organizatorii de activitati artistice si distractive au obligatia de a respecta prevederile legale in vigoare cu privire la tarifele maxime de intrare stipulate in Decretul nr. 295/1983. Cu aceasta precizare, tarifele de intrare la activitatile artistice si distractive se stabilesc dupa cum urmeaza:
    - pentru activitatile artistice si distractive organizate de institutiile profesioniste de spectacole si concerte din sistemul Ministerului Culturii, de catre unitatile respective, cu avizul inspectoratelor judetene de cultura sau al municipiului Bucuresti si al directiei specializate a Ministerului Culturii (in cazul institutiilor de spectacole si concerte si alte unitati subordonate direct acestuia);
    - pentru activitatile artistice si distractive organizate de caminele culturale, casele de cultura, cluburile, scolile de arta si meserii, centrele judetene pentru conservarea traditiei si creatiei populare, de alte institutii si asezaminte culturale, de catre acestea, cu avizul inspectoratelor judetene de cultura sau al municipiului Bucuresti;
    - pentru programele organizate de unitatile specializate din reteaua comerciala si a Ministerului Comertului si Turismului, de catre acestea, cu avizul forului tutelar judetean sau al municipiului Bucuresti;
    - pentru activitatile artistice si distractive initiate de organizatorii mentionati la art. 2, de catre acestia, la nivelul tarifelor inscrise pe biletele tiparite, in scopul difuzarii, cu aprobarea organelor fiscale pe teritoriul carora isi au sediul sau domiciliul.
    Art. 15
    Accesul la activitatile artistice si distractive la care se percep tarife de intrare, desfasurate in organizarea institutiilor mentionate la art. 1, se face numai pe baza de bilete tipizate, care se inregistreaza, gestioneaza, difuzeaza si deconteaza in conformitate cu reglementarile legale.
    Tiparirea biletelor de intrare pentru caminele culturale, cluburile, casele de cultura, centrele judetene pentru conservarea traditiei si creatiei populare, precum si scolile de arta si meserii, se va face, la comanda inspectoratelor judetene de cultura sau al municipiului Bucuresti, prin D.P.P.T. (Directia pentru presa, publicitate si tiparituri - fostul I.S.I.A.P., piata Presei Libere nr. 1, Bucuresti); celelalte institutii din cuprinsul art. 1 isi asigura biletele de intrare prin comenzi proprii adresate aceleiasi unitati specializate.
    Art. 16
    Accesul la activitatile artistice si distractive la care se percep tarife de intrare, desfasurate sub egida organizatorilor mentionati la art. 2, se face, de asemenea, numai pe baza de bilete tipizate. Biletele se tiparesc numai prin Directia pentru presa, publicitate si tiparituri (fostul I.S.I.A.P.), la comanda si pe cheltuiala organizatorilor, cu inscrierea antetului sub care acestia functioneaza.
    Comenzile de tiparire se vizeaza de organele fiscale pe teritoriul carora organizatorii de la art. 2 isi au sediul sau domiciliul, dupa caz, iar biletele tiparite, insotite de facturile emise de unitatile tipografice, se depun, pentru viza, la aceleasi organe.
    Numarul si valoarea biletelor consumate se comunica trimestrial, de catre organizatorii de activitati artistice si distractive de la art. 2, organelor fiscale care le-au vizat.
    Se interzice folosirea de bilete nevizate de organele fiscale sau pentru incasarea unor sume mai mari decat cele tiparite pe bilet.
    Biletele scoase din uz, ca urmare a incetarii activitatii, modificarii tarifelor etc., se prezinta de catre organizatorul de spectacole la organele financiare, pentru distrugere in prezenta sa.
    Art. 17
    Organizatorii de activitati artistice si distractive la care se percep tarife de intrare, nominalizati in art. 1 si 2 din prezentele norme, precum si cei mentionati in Dispozitia nr. 452/1972, tabelul tarifar nr. VIII, emisa pe baza H.C.M. nr. 632/24 aprilie 1957, capitolul III, sectiunea a III-a, art. 81, vor plati Uniunii compozitorilor remuneratii de folosinta pentru utilizarea lucrarilor muzicale romanesti si straine (a fonogramelor, in cazul discotecilor), cu sau fara texte literare, la tarifele stabilite prin reglementarile in vigoare.
    O data cu plata remuneratiilor de folosinta, unitatile respective vor inainta Uniunii compozitorilor si listele cuprinzand titlurile lucrarilor interpretate, autorii acestora, precum si, dupa caz, autorii textelor literare.
    Din remuneratiile de folosinta incasate corespunzator prevederilor acestui articol, Uniunea compozitorilor va vira Uniunii scriitorilor remuneratiile cuvenite pentru texte literare si scenarii, dupa retinerea unui comision pentru acoperirea cheltuielilor de urmarire si incasare a acestor remuneratii.
    Nivelul comisionului se va stabili pe baza unor conventii anuale incheiate intre Uniunea compozitorilor si Uniunea scriitorilor.
    Art. 18
    Institutiile profesioniste de spectacole si celelalte unitati de la art. 1, precum si organizatorii de la art. 2, care platesc remuneratii de colaborare la activitatile artistice si distractive la care se percep tarife de intrare, vor retine si vira operativ impozitele si taxele cuvenite bugetului statului, calculate potrivit normelor in vigoare.
    Art. 19
    Institutiile culturale de stat care au in folosinta sali de spectacole sau spatii in care se pot desfasura activitati artistice si distractive, la solicitarea altor organizatori decat cei mentionati la art. 1, pot pune la dispozitia acestora, prin inchiriere, salile de spectacole si spatiile respective.
    Avandu-se in vedere nivelul cheltuielilor efectuate de proprietarii salilor/spatiilor pe durata inchirierii acestora (lumina, incalzire, apa, curatenie, uzura instalatiilor etc.), cuantumul chiriilor se stabileste contractual, prin intelegerea partilor, intre 15-25% din venitul brut realizat de organizatori ca urmare a vanzarii biletelor de intrare.
    Personalul salariat al salilor (spatiilor inchiriate) pus la dispozitia organizatorilor, in afara programului sau de munca, se va remunera de catre acestia in conformitate cu reglementarile in vigoare.
    Pentru institutiile culturale de stat de la art. 1 care efectueaza turnee sau sustin reprezentatii artistice in localitatile de resedinta in alte sali din proprietatea statului decat cele care le apartin, cuantumul chiriei se stabileste, prin intelegerea partilor, intr-un procent de pana la 15% din suma bruta a incasarilor realizate.
    In cazul institutiilor profesioniste de spectacole si concerte, venitul brut care se ia in calcul la stabilirea chiriei nu cuprinde contravaloarea "timbrului teatral" si a "timbrului muzical" instituite prin decrete-lege promulgate in anul 1990.
    Art. 20
    Nerespectarea prevederilor prezentului ordin atrage dupa sine suspendarea reprezentatiilor (turneelor), discotecilor de catre factorii cu atributii in acest sens (inspectoratele culturale judetene sau al municipiului Bucuresti, circumscriptiile financiare teritoriale, organele de stat imputernicite), sanctiuni administrative, contraventionale si, dupa caz penale sau, in situatia artistilor liber profesionisti, retragerea atestatelor pentru perioade limitate de timp ori ridicarea definitiva a acestora.
    Contestatiile privitoare la ridicarea atestatelor se vor inainta inspectoratelor judetene de cultura sau al Municipiului Bucuresti, care vor referi Comisiei centrale pentru atestarea calitatii de artist liber profesionist, de pe langa Ministerul Culturii, asupra oportunitatii masurilor respective.
    Art. 21
    Prevederile de la art. 20, mai putin cele care se refera strict la artistii liber profesionisti, se aplica si conducatorilor institutiilor profesioniste de spectacole si concerte, precum si ai altor unitati culturale de stat care organizeaza sau gazduiesc manifestari artistice cu incalcarea prezentelor norme, precum si celor care aproba sau faciliteaza participarea sau plata ilegala a artistilor care sustin asemenea manifestari.

    Alte dispozitii

    Art. 22
    Institutiile profesioniste de spectacole si concerte, celelalte unitati de la art. 1, precum si organizatorii de la art. 2, pot folosi in reprezentatii si artisti individuali sau formatii artistice din strainatate, cu conditia contractarii acestora exclusiv prin intermediul institutiilor sau agentiilor romanesti autorizate sa efectueze servicii in domeniul impresariatului artistic, cu respectarea normelor legale privind plata si impozitarea onorariilor convenite contractual.
    Schimburile de formatii artistice intre localitati din zona de frontiera, intre orase infratite sau judete si localitati care au relatii traditionale de colaborare se desfasoara, de regula, fara perceperea unor taxe de intrare. In cazul in care se percep taxe de intrare, se va proceda corespunzator prevederilor din prezentele norme.
    Art. 23
    Inspectoratele judetene de cultura si al municipiului Bucuresti, institutiile artistice profesioniste, casele de cultura, caminele culturale, cluburile, alte asezaminte culturale, unitatile din reteaua comerciala sau a Ministerului Comertului si Turismului nu vor permite, sub nici un motiv, desfasurarea, pe teritoriul sau in sediile lor, a spectacolelor, concertelor si altor activitati artistice sau distractive care nu sunt organizate corespunzator prevederilor din prezentele norme, indiferent de organizatori si subordonarea acestora.


    ANEXA 1

                                       Circumscriptia financiara teritoriala
                                       ......................................
                                       Inregistrat cu nr. ..... din .........
                                            Semnatura,             L.S
                                          ..............


                CONTRACT DE COLABORARE Nr. ......
                     din ...............

    Intre unitatea/organizatorul ......................................... cu sediul in localitatea ................., strada ..............., nr. ......, judetul (sectorul) ........, in calitate de beneficiar, reprezentata/reprezentat prin ......................... functia (calitatea) ................, pe de o parte, si ............, cu domiciliul in localitatea ..........., strada ........... nr. ....., judetul (sectorul) ............., posesor al buletinului de identitate seria ...... nr. ..., eliberat de .................. la data de ............, cu nr. ........, posesor al atestatului de artist liber profesionist nr. ......, specialitatea ..............., incadrat la .............., cu sediul in localitatea ................., strada ..............,  nr. ........, judetul (sectorul) ..........., in functia de .............., in calitate de colaborator, a intervenit prezentul contract de colaborare avand ca obiect^1) ........................................................................
........................................................................
........................................................................
........................................................................
........................................................................
........................................................................

    Pentru realizarea obiectului prezentului contract, colaboratorul se obliga:^2)
    - sa se preocupe de pregatirea repertoriului propriu, dupa criterii profesionale, in conditii de maxima exigenta interpretativa si in total consens cu scenariul (programul) convenit cu beneficiarul;
    - prin repertoriul abordat, prin modalitatile interpretative adoptate in reprezentatiile pentru care a fost contractat, sa asigure calitatea, profesionalitatea prestatiei;
    - sa fie prezent la locul desfasurarii reprezentatiei cu cel putin 1/2 ora premergator inceperii acesteia;
    - sa accepte modalitatile de reclama pe care beneficiarul le considera eficiente;
    - in caz de forta majora, sa recurga la serviciile unor inlocuitori numai cu acordul beneficiarului;
    - in reprezentatii sa manifeste o conduita onorabila, demna de un reprezentant al specialitatii artistice pe care o practica, sa respecte regulamentele de ordine interioara ale salilor in care se va produce, regulile de folosire a spatiilor, normele de securitate a muncii si de paza contra incendiilor;
    - in caz de imbolnavire sau in alte situatii, independente de vointa sa, care il fac indisponibil la una sau mai multe reprezentatii, sa anunte beneficiarul in timp util pentru a fi inlocuit, urmand sa prezinte acestuia certificat medical sau alte acte de natura sa dovedeasca incapacitatea sau indisponibilitatea sa de a se prezenta la program;
    - sa depuna la beneficiar, in timpul derularii contractului de colaborare, atestatul de artist liber profesionist pe care-l detine;
    - sa nu participe, pe durata contractului, la sustinerea altor programe artistice/reprezentatii, chiar cu titlu gratuit, fara acordul prealabil al beneficiarului.

    Colaboratorul se mai obliga:^3)
.........................................................................
.........................................................................
.........................................................................
.........................................................................
.........................................................................

    Beneficiarul se obliga:^4)
    - sa asigure conditii corespunzatoare desfasurarii activitatii colaboratorului in perioada contractului, intr-un regim de activitate artistica de ...... ore zilnic, din care ......... ore pentru repetitii;
    - sa puna la dispozitia colaboratorului spatiile si dotarile necesare pentru ca acesta sa-si poata indeplini integral obligatiile asumate;
    - sa asigure, pe durata desfasurarii programului, potrivit practicii artistice curente, pauzele si timpul de odihna necesar;
    - sa programeze, saptamanal, ziua libera a colaboratorului, avand in vedere specificul activitatii artistice din unitatea de care a fost contractat, precum si interesele profesionale, strict legale, ale beneficiarului;
    - sa organizeze, pe cheltuiala sa, cu consultarea colaboratorului, reclama programului artistic (reprezentatiei) sustinut in exclusivitate sau la care contribuie acesta;
    - sa restituie colaboratorului, la expirarea contractului de colaborare, atestatul de artist liber profesionist;
    - pentru perioada de colaborare sa elibereze colaboratorului o adeverinta din care sa rezulte durata contractului, precum si veniturile brute si nete realizate de catre acesta;
    - sa efectueze plata drepturilor de colaborare/onorarii (pe reprezentatie, saptamanal, bilunar, lunar - cum se convine) in suma de ........ lei brut, din care beneficiarul va varsa la bugetul statului impozitul pe venit datorat de colaborator si stabilit potrivit reglementarilor in vigoare;
    - in legatura cu plata drepturilor de colaborare, beneficiarul isi mai asuma urmatoarele obligatii legate de efectuarea unor remuneratii suplimentare ocazionale (pentru repetitiile cu public la care se percep taxe de intrare, pentru a doua reprezentatie sustinuta in aceeasi zi, pentru conditii de desfasurare speciale, neprevazute, care pot aparea pe durata colaborarii, pentru onorarea unor prime de mare succes la public, cu influenta asupra cresterii nivelului incasarilor pe parcursul turneelor, in principal etc.)^5).
.......................................................................
.......................................................................
.......................................................................
.......................................................................
.......................................................................

    Beneficiarul se mai obliga: ^6)
........................................................................
........................................................................
........................................................................
........................................................................

    Modificarea conditiilor prezentului contract (inclusiv rezilierea lui inainte de termen) poate avea loc numai cu acordul partilor.
    Nerespectarea prevederilor prezentului contract atrage dupa sine:
    - in cazul colaboratorului, consecintele care decurg din reglementarile in vigoare;
    - in cazul beneficiarului sau, dupa caz, al sefului de unitate, suportarea integrala a pagubelor materiale pricinuite prin fapta lor, celelalte consecinte care rezulta din legislatia specifica.
    Incheiat in 3 (trei) exemplare, cate unul pentru fiecare dintre parti si al treilea pentru circumscriptia financiara teritoriala la care se face inregistrarea contractului.

    Valabil pana la data de ...................

                 BENEFICIAR,        COLABORATOR,


                      Am luat la cunostinta,
                    (Dupa caz, sef de unitate)

    NOTA:
    Prezentul contract se constituie intr-un document cu clauze orientative, care pot fi detaliate, restranse sau dezvoltate numeric si adaptate specificului colaborarii.
---------------
    ^1) Se inscrie continutul colaborarii, ca obiect al contractului.
    ^2) Se bareaza ceea ce nu corespunde.
    ^3) Se inscriu obligatiile specifice asumate.
    ^4) Se bareaza ceea ce nu corespunde.
    ^5) Beneficiarul precizeaza modul in care se angajeaza sa procedeze avand in vedere prevederile clauzei respective.
    ^6) Se inscriu obligatiile specifice asumate.




SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 471/1990

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 471 din 1990
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 471/1990
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu