Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 459 din  1 august 2001

privind criteriile pe baza carora se acorda inlesnirile la plata obligatiilor la Fondul asigurarilor sociale de sanatate

ACT EMIS DE: CASA NATIONALA DE ASIGURARI DE SANATATE

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 491 din 23 august 2001


SmartCity3


    Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate,
    in temeiul prevederilor art. 82 si 109 din Ordonanta Guvernului nr. 11/1996 privind executarea creantelor bugetare, aprobata cu modificari prin Legea nr. 108/1996, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale Legii asigurarilor sociale de sanatate nr. 145/1997, cu modificarile si completarile ulterioare,
    avand in vedere art. 18 lit. h) din Statutul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, aprobat prin Ordinul presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 37/2001, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 154 din 29 martie 2001, cu modificarile si completarile ulterioare, si Referatul de aprobare nr. 2.672 din 27 iulie 2001 al Directiei control si urmarirea creantelor,
    emite prezentul ordin.

    Art. 1
    (1) Inlesnirile la plata obligatiilor la Fondul asigurarilor sociale de sanatate se acorda avandu-se in vedere urmatoarele criterii:
    a) existenta unui program de restructurare sau a unui program de redresare financiara aprobat de adunarile generale ale agentilor economici. Pentru agentii economici care au ca actionar majoritar statul programul de restructurare sau de redresare trebuie avizat de ministerul de resort sau de Autoritatea pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului, dupa caz;
    b) modul de respectare a obligatiilor referitoare la depunerea in termen la casele de asigurari de sanatate a declaratiilor privind contributia la Fondul asigurarilor sociale de sanatate;
    c) modul de respectare a platii obligatiilor catre Fondul asigurarilor sociale de sanatate pana la cererea de acordare de inlesniri;
    d) pentru agentii economici care au contract cu furnizorii de servicii medicale, dovada respectarii obligatiilor contractuale fata de acestia;
    e) dovada inexistentei lichiditatilor in conturile de disponibilitati banesti la data scadentei obligatiilor la Fondul asigurarilor sociale de sanatate, cu exceptia celor provenite din credite garantate de Guvern, care au destinatie speciala;
    f) dovada posibilitatii recuperarii sumelor pentru care se solicita esalonarea, inclusiv a majorarilor si a penalitatilor de intarziere aferente.
    (2) Inlesnirile la plata obligatiilor fata de bugetul asigurarilor sociale de sanatate se pot acorda si cu impunerea altor conditii care se considera stimulative pentru incasarea debitelor la Fondul asigurarilor sociale de sanatate.
    Art. 2
    (1) In functie de gradul de risc al operatiunii de inlesnire la plata obligatiilor fata de bugetul asigurarilor sociale de sanatate se va solicita debitorului persoana juridica constituirea unei garantii in termen de 60 de zile de la data comunicarii aprobarii inlesnirii. Garantia poate fi constituita atat in numerar la trezoreria organului fiscal la care debitorul este inregistrat ca platitor, cat si sub forma de scrisoare de garantie bancara. Garantia reprezinta 5% din valoarea debitului esalonat, dar nu mai putin de valoarea unei transe lunare, si trebuie sa fie valabila pe toata durata acordarii inlesnirii.
    (2) Garantia prevazuta la alin. (1) poate fi utilizata pentru stingerea atat a ratelor, cat si a obligatiei curente in cazurile in care debitorul este in imposibilitate de a le achita la termenele prevazute in grafic sau la scadenta, dupa caz, cu conditia reintregirii garantiei pana la urmatorul termen de plata din esalonare.
    (3) In cazul scrisorii de garantie bancara utilizarea efectiva a garantiei se face la solicitarea caselor de asigurari de sanatate judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, Casei Asigurarilor de Sanatate a Apararii, Ordinii Publice, Sigurantei Nationale si Autoritatii Judecatoresti, a Casei Asigurarilor de Sanatate a Transporturilor sau a Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, dupa caz, adresata bancii garante, pe baza cererii debitorului care invoca imposibilitatea de plata.
    (4) In cazul constituirii garantiei in numerar la trezorerie aceasta se utilizeaza la cererea debitorului adresata caselor de asigurari de sanatate judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, Casei Asigurarilor de Sanatate a Apararii, Ordinii Publice, Sigurantei Nationale si Autoritatii Judecatoresti, Casei Asigurarilor de Sanatate a Transporturilor sau Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, dupa caz, atat in situatiile mentionate mai sus, cat si pentru plata ultimelor rate din esalonare.
    (5) In situatia pierderii valabilitatii inlesnirii la plata casele de asigurari de sanatate judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, Casa Asigurarilor de Sanatate a Apararii, Ordinii Publice, Sigurantei Nationale si Autoritatii Judecatoresti, Casa Asigurarilor de Sanatate a Transporturilor sau Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, dupa caz, vor executa garantia in contul obligatiei ramase neachitate.
    Art. 3
    La data intrarii in vigoare a prezentului ordin orice prevederi contrare se abroga.
    Art. 4
    Prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

              Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate,
                        prof. univ. dr. Eugeniu TurleaSmartCity5

COMENTARII la Ordinul 459/2001

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 459 din 2001
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Căutați o afacere, o companie sau un împrumut personal? Oferim toate tipurile de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
ANONIM a comentat Hotărârea 559 1990
    Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
ANONIM a comentat Decizia 589 2006
    La Pucioasa DB nu a fost nici-o revolutie,si totusi orasul este plin de revolutionari,????
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu