Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 45 din  7 august 2003

pentru aprobarea Regulamentului privind portul uniformei de serviciu cu insemnele specifice, forma si modul de acordare a acesteia, pentru personalul Autoritatii Navale Romane

ACT EMIS DE:                MINISTERUL TRANSPORTURILOR, CONSTRUCTIILOR SI TURISMULUI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 578 din 13 august 2003


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 9 alin. (5) din Hotararea Guvernului nr. 1.133/2002 privind organizarea si functionarea Autoritatii Navale Romane si ale art. 5 alin. (4) din Hotararea Guvernului nr. 740/2003 privind organizarea si functionarea Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului,

    ministrul transporturilor, constructiilor si turismului emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    Se aproba Regulamentul privind portul uniformei de serviciu cu insemnele specifice, forma si modul de acordare a acesteia, pentru personalul Autoritatii Navale Romane, prevazut in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.
    Art. 2
    Autoritatea Navala Romana, denumita in continuare ANR, va lua masuri pentru asigurarea uniformei de serviciu cu insemnele specifice pentru personalul prevazut la art. 1.
    Art. 3
    ANR va duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.
    Art. 4
    Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
    Art. 5
    Pe data intrarii in vigoare a prezentului ordin, Ordinul ministrului transporturilor nr. 627/1999 pentru aprobarea Regulamentului privind portul uniformei de serviciu cu insemnele specifice, forma si modul de acordare a acesteia, pentru personalul Inspectoratului Navigatiei Civile - INC si al capitaniilor de port, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 615 din 16 decembrie 1999, se abroga.

         p. Ministrul transporturilor, constructiilor si turismului,
                              Ileana Tureanu,
                             secretar de stat

    ANEXA 1

                                 REGULAMENT
privind portul uniformei de serviciu cu insemnele specifice, forma si modul de acordare a acesteia, pentru personalul Autoritatii Navale Romane

    CAP. 1
    Portul uniformei de serviciu si modul de acordare a acesteia

    Art. 1
    (1) Personalul ANR poarta uniforma de serviciu cu insemnele specifice in timpul exercitarii atributiilor de serviciu, in diferite misiuni si la festivitati, precum si pe durata frecventarii unor cursuri de perfectionare profesionala.
    (2) Sunt interzise scoaterea din tara a uniformei de serviciu, cu exceptia cazurilor in care acest fapt este aprobat in mod expres de conducerea ANR, precum si purtarea uniformei in locuri si in conditii care pot prejudicia prestigiul institutiei.
    Art. 2
    Personalul prevazut la art. 1 plateste 50% din costul uniformei in 12 rate lunare, iar diferenta de 50% din cost se suporta de ANR.
    Art. 3
    Serviciile cu sarcini de achizitie si gestiune a uniformelor din cadrul ANR au obligatia de a tine o fisa de evidenta a acestora, pentru fiecare persoana, in care sunt trecute si datele individuale privind marimile acestora.
    Art. 4
    In cazul pensionarii sau al decesului unui angajat, uniforma de serviciu acordata nu se restituie si nu se datoreaza diferente de valoare pentru aceasta, calculate corespunzator duratei normale de utilizare, ramasa neconsumata.
    Art. 5
    In cazul desfacerii contractului individual de munca, al transferului sau al demisiei se retine prin angajament de plata sau decizie de imputare de la cel in cauza diferenta de valoare, proportional cu durata normala de utilizare a componentelor uniformei, ramasa neconsumata.
    Art. 6
    Personalul care poarta uniforma de serviciu are obligatia de a o folosi in mod ingrijit si de a respecta tinuta impusa de portul acesteia.
    Art. 7
    In cazul deteriorarii, pierderii sau distrugerii componentelor uniformei din motive neimputabile, acestea se vor inlocui inainte de expirarea duratei normale de utilizare, in conditiile art. 2.
    Art. 8
    Este interzisa modificarea uniformei de serviciu sau inlocuirea componentelor acesteia cu alte articole de imbracaminte care nu sunt cuprinse in prezentul regulament.

    CAP. 2
    Descrierea uniformei de serviciu si a insemnelor specifice

    SECTIUNEA 1
    Uniforma pentru sezonul rece

    Uniforma de serviciu este de culoare bleumarin si se compune din: veston, pantalon, fusta pentru femei, camasa cu maneca lunga, vesta tricotata stil "polo", pulover, scurta de iarna, pantofi, ghete, fular, caciula, cascheta, cravata, manusi. Personalul cu atributii de inspectie si control are si o scurta de vant.
    1. Veston (Plansa nr. 2)
    Se confectioneaza din stofa de culoare bleumarin, are croiala clasica, cu rever, la un singur rand, incheiata cu 3 nasturi.
    In partea inferioara are doua buzunare cu clapa, dispuse lateral in ambele parti, iar in partea superioara, in stanga, un buzunar ascuns, fara clapa. Maneca este dreapta, cu slit la manseta si are 3 nasturi. Modelul vestonului este similar pentru barbati si femei.
    2. Pantalon (Plansa nr. 2)
    Se confectioneaza din acelasi material ca si vestonul si are croiala dreapta, fara manseta, este prevazut cu doua buzunare laterale si cu un buzunar la spate, orizontal, inchis cu un nasture. Modelul pantalonului este similar pentru barbati si femei.
    3. Fusta (Plansa nr. 1)
    Se confectioneaza din acelasi material ca si vestonul si are croiala dreapta cu taietura clasica.
    4. Camasa (Plansele nr. 1 si 3)
    Se confectioneaza din material tip poplin, de culoare alba sau bleu, cu maneca lunga, cu un buzunar exterior pe piept, in partea stanga. Camasa se poarta numai cu vestonul, cu puloverul sau cu vesta. Pentru femei, camasa este usor cambrata si despicata in partea de jos. Pe buzunar se brodeaza in fir de matase emblema ANR.
    5. Pulover (Plansa nr. 3)
    Se confectioneaza din fire de lana sau tip lana, de culoare bleumarin. Are anchior, epoleti, platca la umeri, iar la maneci, cotiere din tercot. Pe piept in partea stanga se brodeaza in fir de matase emblema ANR.
    6. Vesta (Plansa nr. 3)
    Se confectioneaza din fire de lana sau tip lana, de culoare bleumarin. Vesta are forma de anchior la gat. In partea stanga se brodeaza cu fir de matase emblema ANR.
    7. Scurta
    a) Scurta de iarna (Plansa nr. 4)
    Se confectioneaza din material impermeabil de culoare bleumarin, are croiala dreapta, tip trei sferturi, cu gluga detasabila. Pentru femei croiala este usor cambrata pe talie (gen trenci), scurta este prevazuta cu un cordon, iar pentru barbati scurta este prevazuta cu siret in talie. Ambele modele se incheie cu fermoar. Scurta de iarna are doua buzunare taiate oblic, in partea de jos. Pe piept, in partea stanga, este brodata emblema ANR.
    b) Scurta de vant (Plansa nr. 4)
    Se confectioneaza din material impermeabil de culoare bleumarin. Are croiala dreapta, cu buzunare taiate oblic in partea de jos si gluga. Este inscriptionata pe piept cu "Autoritatea Navala Romana".
    8. Cascheta (Plansa nr. 2)
    Se confectioneaza din material de acelasi tip si de aceeasi culoare ca si sacoul. Calota caschetei este de forma ovala, intarita cu vata, fara arc metalic. Pe banda de sustinere, pe partea exterioara, se aplica o banda de tesatura intaritoare mai subtire, de culoare neagra. Cozorocul este din material plastic, negru, lacuit, prins de o banda din musama de lac negru, cu cate un nasture mic din metal.
    Cascheta, care are aplicata pe viziera frunze de maslin, este prevazuta in partea din fata cu un snur auriu. Emblema se monteaza pe locul dintre marginea superioara a cozorocului si extrema din fata a calotei. Numarul de ramuri de maslin sunt:
    a) 3 ramuri - director general si director de directii;
    b) 2 ramuri - sefi de servicii;
    c) o ramura - inspectori.
    9. Caciula (Plansa nr. 3)
    Se confectioneaza din piele neagra, captusita la interior. Are forma rotunda, clapa din fata este putin rotunjita, iar cea din spate formeaza doua urechi laterale. Clapele sunt dublate pe partea exterioara cu blana rotunda de culoare neagra. Pe clapa din fata, la mijloc, se aplica emblema ANR.
    10. Fular
    Se confectioneaza din fire de lana sau tip lana, de culoare bleumarin, in degrade. Pe material sunt dispuse pe toata suprafata contururi de steaguri care incadreaza initialele institutiei, ancore in cruce si timone. Acestea au culoare aurie.
    11. Cravata
    Se confectioneaza din fire sintetice de culoare bleumarin, in degrade. Pe material sunt dispuse pe toata suprafata contururi de steaguri care incadreaza initialele institutiei, ancore in cruce si timone. Acestea au culoare aurie.
    12. Pantofi/ghete
    Se confectioneaza din piele de culoare neagra, sunt durabili si rezistenti la apa.
    13. Manusi
    Se confectioneaza din piele neagra, sunt imblanite si sunt prevazute cu degete.

    SECTIUNEA a 2-a
    Uniforma pentru sezonul cald

    Se compune din camasa cu maneca scurta, pantalon pentru barbati, fusta, cascheta cu coafa alba, esarfa de matase pentru femei si pantofi.
    1. Camasa (Plansa nr. 1)
    Se confectioneaza din material mercerizat de culoare alba. Are format clasic, cu maneca scurta, cu epoleti pe umar si cu un buzunar la piept. Pentru femei, camasa este usor cambrata, despicata in partea de jos, cu forma de anchior la gat si cu revere. Se poarta cu cravata sau descheiata la gat.
    2. Pantalon (Plansa nr. 2)
    Se confectioneaza din material bleumarin, subtire, cu croiala dreapta, fara manseta, prevazut cu doua buzunare laterale si cu un buzunar la spate, orizontal, inchis cu un nasture. Modelul pantalonului este similar pentru barbati si femei.
    3. Cascheta (Plansa nr. 2)
    Peste cascheta din stofa se aplica o coafa din material alb, detasabila.
    4. Esarfa este confectionata din matase bleumarin in degrade. Modelul este asemanator celui de pe cravata.
    5. Pantofii sunt confectionati din piele. Femeile pot purta si sandale.

    SECTIUNEA a 3-a
    Tinuta de gala (Plansa nr. 5)

    Uniforma de gala are culoarea alba si este alcatuita din veston, pantalon, cascheta si pantofi.
    1. Vestonul are croiala gen "tunica" la un singur rand de nasturi, doua buzunare ascunse, dispuse lateral, si un buzunar ascuns, dispus la piept, in partea stanga. Vestonul are aplicate galoane cu trese flexibile din fir auriu pe maneci, dispuse la distanta de 3 mm intre ele si semnul distinctiv al ANR brodat la distanta de 30 mm fata de galoanele cu trese.
    2. Pantalonul se confectioneaza din acelasi material ca si vestonul, are croiala dreapta, fara manseta, este prevazut cu doua buzunare laterale si unul la spate, orizontal, inchis cu un nasture.
    3. Cascheta are coafa confectionata din material alb.
    4. Pantofii sunt confectionati din piele alba sau crem.

    SECTIUNEA a 4-a
    Insemnele specifice

    1. Galoane cu trese (Plansa nr. 7)
    Galoanele diferentiaza functiile in cadrul aparatului propriu central si intre acesta si organele teritoriale operative. Sunt formate din trese flexibile, din fir galben metalic, aplicate pe matase ripsata de culoare neagra sau rosie, dupa caz. Tresa ingusta are latimea de 10 mm, iar cea lata de 30 mm si, respectiv, 35 mm, dispuse la distanta de 3 mm intre ele.
    La vestonul de stofa galoanele se aplica pe partea din afara manecii, avand lungimea egala cu distanta dintre cusaturile manecii, la circa 8 cm de marginea acesteia.
    La pulover si la camasa de vara galoanele se poarta pe epoleti.
    Galoanele aurii si insemnele ANR pe matase ripsata de culoare neagra se poarta de catre serviciile cu atributii privind siguranta navigatiei.
    Galoanele aurii si insemnele ANR pe matase ripsata de culoare rosie se poarta de catre serviciile auxiliare din cadrul ANR.
    Personalul administrativ poarta uniforma fara galoane si insemne, cu exceptia emblemei ANR, care este brodata cu fir auriu pe matase ripsata de culoare rosie.
    2. Insigna metalica (Plansa nr. 6)
    Are forma unei elipse de 6x4 cm din metal alb bombat, fondul este din email albastru cu doua ancore incrucisate, incadrate intr-o timona, inconjurate de o cununa din frunze de maslin din metal alb. In partea superioara are o banda tricolora (albastru, galben si rosu), asezata intre bratele cununii, si inscriptia "Autoritatea Navala Romana", iar pe verso are inscris numarul de identificare.
    Insigna se poarta la veston in partea stanga a pieptului. La uniforma de vara, la camasa se poarta emblema asemanatoare insignei metalice, brodata cu fir galben de matase pe tesatura de culoare neagra sau rosie, dupa caz.
    3. Semnul distinctiv (Plansa nr. 6)
    Semnul distinctiv al personalului ANR si al organelor teritoriale il reprezinta doua ancore incrucisate, brodate din fir galben de matase pe stofa neagra sau rosie de 3x3 cm, aplicate pe manecile sacoului deasupra galoanelor. Semnul distinctiv se aplica si pe galoanele care se poarta pe epoleti, in partea dinspre guler.
    4. Emblema pentru sapca si caciula (Plansa nr. 6)
    Este brodata cu fir galben pe stofa de culoare neagra, formand o cununa din frunze de maslin, cu numarul de ramuri diferentiat pe functii, in interiorul careia sunt doua ancore incrucisate.
    Directorul general, directorii de directii, sefii de servicii, inspectorii principali de specialitate din cadrul ANR si capitanii sefi de port - capitanii zonale - au aplicate la marginea vizierei sepcii frunze de stejar, din fir metalic de culoare galbena.
    5. Nasturii (Plansa nr. 6)
    Sunt din metal galben, avand imprimate in centru doua ancore incrucisate.
    Dimensiunile nasturilor sunt de 15 mm si, respectiv, 22 mm in diametru.
    Nasturii cu diametrul de 15 mm se poarta la sapca si la manecile sacoului, iar cei cu diametrul de 22 mm la sacou.

    CAP. 3
    Componentele uniformei de serviciu si duratele de utilizare

_____________________________________________________
Nr.   Denumirea articolului    U.M.         Durata de
crt.                           (bucati sau  utilizare
                               perechi)     (luni)
_____________________________________________________
      Sezonul rece
  1.  Scurta de iarna               1           36
  2.  Veston                        1           24
  3.  Pantalon/fusta                1           24
  4.  Camasa cu maneca lunga        2           12
  5.  Pulover                       1           24
  6.  Vesta                         1           24
  7.  Cascheta, caciula             1           48
  8.  Fular                         1           24
  9.  Cravata                       2           24
 10.  Pantofi/ghete                 2           24
 11.  Manusi                        1           36

      Sezonul cald
 12.  Camasa cu maneca scurta       3           24
 13.  Pantaloni                     2           24
 14.  Caciula/sapca                 2           36
 15.  Pantofi                       2           24
 16.  Esarfa                        2           36

      Tinuta de gala
 17.  Veston                        1           24
 18.  Pantalon                      1           24
 19.  Pantofi                       1           24
_____________________________________________________

    PLANSA Nr. 1*)

    *) Plansele nr. 1 - 7 sunt reproduse in facsimil.

    Camasa - sezon rece (femei)

    Figura 1 - Camasa - sezon rece (femei) - se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 578 din 13 august 2003, la pagina 5.

    Camasa - sezon cald femei

    Figura 2 - Camasa - sezon cald (femei) - se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 578 din 13 august 2003, la pagina 5.

    Fusta

    Figura 3 - Fusta - se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 578 din 13 august 2003, la pagina 5.

    PLANSA Nr. 2

    Veston

    Figura 4 - Veston - se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 578 din 13 august 2003, la pagina 5.

    Pantalon (barbati si femei)

    Figura 5 - Pantalon (barbati si femei) - se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 578 din 13 august 2003, la pagina 5.

    Cascheta

    Figura 6 - Cascheta - se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 578 din 13 august 2003, la pagina 5.

    PLANSA Nr. 3

    Camasa - sezon rece barbati

    Figura 7 - Camasa - sezon rece (barbati) - se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 578 din 13 august 2003, la pagina 6.

    Pulover

    Figura 8 - Pulover - se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 578 din 13 august 2003, la pagina 6.

    Vesta

    Figura 9 - Vesta - se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 578 din 13 august 2003, la pagina 6.

    Caciula

    Figura 10 - Caciula - se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 578 din 13 august 2003, la pagina 6.

    PLANSA Nr. 4

    Scurta de iarna

    Figura 11 - Scurta de iarna - se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 578 din 13 august 2003, la pagina 7.

    Scurta de vant

    Figura 12 - Scurta de vant - se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 578 din 13 august 2003, la pagina 7.

    PLANSA Nr. 5

    Uniforma de gala
    (Protocol)

    Cascheta

    Figura 13 - Cascheta - se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 578 din 13 august 2003, la pagina 8.

    Veston alb

    Figura 14 - Veston alb - se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 578 din 13 august 2003, la pagina 8.

    Pantalon alb

    Figura 15 - Pantalon alb - se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 578 din 13 august 2003, la pagina 8.

    PLANSA Nr. 6

    Insigna

    Figura 16 - Insigna - se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 578 din 13 august 2003, la pagina 9.

    Semnul distinctiv

    Figura 17 - Semnul distinctiv - se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 578 din 13 august 2003, la pagina 9.

    Emblema pentru sapca si caciula

    Figura 18 - Emblema pentru sapca si caciula - se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 578 din 13 august 2003, la pagina 9.

    Nasture

    Figura 19 - Nasture - se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 578 din 13 august 2003, la pagina 9.

    PLANSA Nr. 7

    Galoane pentru ierarhizarea personalului ANR, al capitaniilor de port si al inspectoratelor tehnice

 ______________________________________________________________________________
|  FUNCTII DE CONDUCERE SI  | GRADE SPECIFICE FUNCTIILOR| GRADE SPECIFICE      |
|  EXECUTIE IN CADRUL ANR   | CARE CONCURA LA SIGURANTA | FUNCTIILOR DIN       |
|                           | NAVIGATIEI                | SERVICIILE AUXILIARE |
|___________________________|___________________________|______________________|
| Director General          | doua trese late de 35 mm  |                      |
|                           | si, respectiv, 30 mm si   |                      |
|                           | doua trese inguste        |                      |
|___________________________|___________________________|______________________|
| Directori de Directie     | doua trese late de 30 mm  |                      |
|                           | si, respectiv, 35 mm si   |                      |
|                           | o tresa ingusta           |                      |
|___________________________|___________________________|______________________|
| Capitani sefi de port la  | o tresa lata de 30 mm si  |                      |
| capitaniile zonale        | trei trese inguste        |                      |
| Inspectori de specialitate|                           |                      |
| in cadrul DSN, DCTIN, D II|                           |                      |
| Sefi de servicii/birouri  |                           |                      |
| din aparatul central ANR  |                           |                      |
|___________________________|___________________________|______________________|
| Sefi servicii/birou       | o tresa lata de 30 mm si  |                      |
| capitanii zonale, sefi    | doua trese inguste        |                      |
| inspectorate tehnice ANR, |                           |                      |
| Capitani sefi de port la  |                           |                      |
| capitanii                 |                           |                      |
| Inspectori de specialitate|                           |                      |
| Alte functii de executie  |                           |                      |
| cu studii superioare din  |                           |                      |
| aparatul central ANR      |                           |                      |
|___________________________|___________________________|______________________|
| Sefi servicii/birouri     | o tresa lata de 30 mm si  |                      |
| capitanii                 | o tresa ingusta           |                      |
| Capitani specialisti      |                           |                      |
|___________________________|___________________________|______________________|
| Capitan I de port,        | patru trese inguste       |                      |
| Functii de executie cu    |                           |                      |
| studii superioare din     |                           |                      |
| capitanii zonale, si      |                           |                      |
| inspectorate tehnice      |                           |                      |
| Debutanti cu studii       |                           |                      |
| superioare in aparatul    |                           |                      |
| central ANR               |                           |                      |
|___________________________|___________________________|______________________|
| Capitan II de port        | trei trese inguste        |                      |
| Functii de executie cu    |                           |                      |
| studii medii in aparatul  |                           |                      |
| central ANR               |                           |                      |
| Debutanti cu studii       |                           |                      |
| superioare din capitaniile|                           |                      |
| zonale si inspectoratele  |                           |                      |
| tehnice                   |                           |                      |
|___________________________|___________________________|______________________|
| Ofiter I de port          | doua trese inguste        |                      |
| Functii de executie cu    |                           |                      |
| studii medii in capitanii |                           |                      |
| zonale si inspectorate    |                           |                      |
| tehnice                   |                           |                      |
|___________________________|___________________________|______________________|
| Ofiter II de port         | o tresa ingusta           |                      |
| Ofiteri debutanti         |                           |                      |
| Functii de executie cu    |                           |                      |
| studii medii - debutant in|                           |                      |
| capitanii zonale si       |                           |                      |
| inspectorate tehnice      |                           |                      |
|___________________________|___________________________|______________________|

    Figura 20   Galoane pentru ierarhizarea personalului ANR, al capitaniilor de port si al inspectoratelor tehnice   se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 578 din 13 august 2003, la pagina 9.



SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 45/2003

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 45 din 2003
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu