Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 408 din 12 aprilie 2006

privind modificarea si completarea Ordinului ministrului sanatatii si al presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 56/45/2005 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Contractului-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anul 2005, cu modificarile si completarile ulterioare

ACT EMIS DE: MINISTERUL SANATATII

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 361 din 25 aprilie 2006



In temeiul prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 150/2002 privind organizarea şi funcţionarea sistemului de asigurări sociale de sănătate, cu modificările şi completările ulterioare, ale Hotărârii Guvernului nr. 168/2005 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii, cu modificările ulterioare, şi ale Hotărârii Guvernului nr. 52/2005 pentru aprobarea Contractului-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anul 2005, cu modificările şi completările ulterioare,

având în vedere Referatul de aprobare nr. 9.287 din 13 aprilie 2006 al Ministerului Sănătăţii şi nr. DG/1.145 din 11 aprilie 2006 al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate,

ministrul sănătăţii şi preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate emit următorul ordin:

Art. I. - Ordinul ministrului sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 56/45/2005 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Contractului-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anul 2005, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 134 şi 134 bis din 14 februarie 2005, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:

1. La anexa nr. 8 capitolul II punctul 1, poziţia 15 va avea următorul cuprins:

„15**

2

1

1

4

0

Creatinină serică *1)***)

5,10"

2. La anexa nr. 8 capitolul II punctul 1, nota 1 se completează cu ***):

„***) La fiecare determinare a creatininei serice se raportează la casele de asigurări de sănătate filtratul glomerular folosindu-se formula Cockroft-Gault:

unde:

FG = filtrat glomerular;

G = greutate corporală;

sCr = concentraţia creatininei serice.

Dacă subiectul este femeie, formula de mai sus se înmulţeşte cu 0,85."

3. La anexa nr. 8 capitolul II punctul 1, după poziţia 175 se introduc cinci noi poziţii, poziţiile 176 - 180, cu următorul cuprins:

„176

Osteodensitometrie DEXA

22,30

177

Ergometrie

22,30

178

Electrocardiografie continuă (24 de ore, Holter)

19,50

179

Holter TA

43,30

180

Ecocardiografie transesofagiană

55,60"

4.   La anexa nr. 8 capitolul II punctul 1, nota 5 şi prevederile de la **) din nota 1 se abrogă.

5.   La anexa nr. 9, la articolul 6 alineatul (1), ultima teză va avea următorul cuprins:

„La stabilirea sumelor contractate cu furnizorii de analize medicale de laborator, respectiv cu furnizorii de investigaţii medicale paraclinice de radiologie - imagistică medicală, casele de asigurări de sănătate vor avea în vedere criteriile de selecţie a furnizorilor de analize medicale de laborator şi care sunt prevăzute în anexa nr. 11, respectiv criteriile pentru furnizorii de investigaţii medicale paraclinice de radiologie - imagistică medicală prevăzute în anexa nr. 111 la ordin."

6.   La anexa nr. 9, la articolul 6, alineatul (4) va avea următorul cuprins:

„(4) Fondurile suplimentare aprobate pentru anul 2006 cu destinaţia servicii medicale paraclinice se contractează de casele de asigurări de sănătate prin încheiere de acte adiţionale la contractele iniţiale şi vor fi utilizate pentru decontarea serviciilor medicale paraclinice acordate asiguraţilor de la data semnării acestora. Valoarea actului adiţional la contractul iniţial se stabileşte avându-se în vedere criteriile de contractare a sumelor iniţiale."

7.  La anexa nr. 9, articolul 8 se abrogă.

8.  Anexa nr. 11 va avea următorul cuprins:

„CRITERII   DE   SELECŢIE

privind repartizarea sumelor şi defalcarea numărului de investigaţii paraclinice - analize medicale de laborator - stabilit pe total judeţ de casele de asigurări de sănătate, direcţiile de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, şi de consiliile judeţene ale Colegiului Medicilor din România, respectiv al municipiului Bucureşti, pe furnizori de servicii medicale paraclinice - laboratoare de analize medicale

In laboratoarele clinice de analize medicale analizele se defalcă pe următoarele grupe de analize:

I.   Hematologie, serologie, biochimie, imunologie (sunt cuprinse analizele medicale din anexa nr. 8 la «Hematologie», «Biochimie» şi «Imunologie», precum şi cele de la poziţiile nr. 76, 79 şi 80)

II.  Microbiologie (celelalte poziţii decât cele nominalizate la grupa I)

La stabilirea numărului de analize medicale de laborator şi a sumelor ce se contractează cu furnizorii de analize medicale de laborator se au în vedere următoarele criterii:

1.  criteriul de evaluare;

2.  criteriul financiar;

3.  criteriul de adresabilitate;

4.  criteriul privind implementarea sistemului de management al calităţii;

5.  criteriul de activitate;

6.  criteriul de corectitudine.

1.  Criteriul de evaluare

Ponderea acestui criteriu este de 30%.

Evaluarea laboratoarelor de analize medicale se face în conformitate cu prevederile Ordinului ministrului sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 411/158/2006 privind aprobarea Criteriilor de selecţie a furnizorilor de servicii medicale paraclinice - laboratoare de analize medicale, precum şi a Metodologiei de evaluare a furnizorilor de investigaţii medicale paraclinice - analize medicale de laborator.

Ca urmare a aplicării metodologiei de evaluare fiecare furnizor de servicii medicale paraclinice - analize medicale de laborator obţine un punctaj corespunzător acestui criteriu.

2.  Criteriul financiar

Ponderea acestui criteriu este de 30%.

Criteriul financiar se referă la tarifele propuse de furnizorii de analize medicale de laborator.

Tarifele propuse de către furnizorii de analize medicale de laborator pentru contractarea serviciilor medicale paraclinice cu casele de asigurări de sănătate trebuie fundamentate, iar nivelul acestora nu trebuie să depăşească tarifele maximale prevăzute în anexa nr. 8 la ordin.

Acest criteriu este apreciat cu un punctaj de maximum 100. Punctajul 100 reprezintă tariful minim pentru fiecare tip de analiză medicală. Pentru celelalte tarife peste cel minim se acordă un punctaj proporţional în funcţie de primul clasat.

Furnizorii de analize medicale de laborator care prezintă fundamentarea tarifelor propuse incorect întocmită sau tarifele propuse depăşesc tarifele maximale cuprinse în anexa nr. 8 la ordin sunt respinşi de la contractare.

3. Criteriul de adresabilitate

Ponderea acestui criteriu este de 20%.

Punctajul obţinut de fiecare furnizor se stabileşte astfel: se acordă câte un punct pentru fiecare asigurat care a beneficiat de servicii medicale paraclinice - analize medicale de laborator din partea furnizorului respectiv în anul 2005 ca urmare a contractului cu casa de asigurări de sănătate. Dacă un asigurat s-a adresat de mai multe ori aceluiaşi furnizor în anul 2005, se acordă câte un punct pentru fiecare adresare.

Furnizorul depune la casa de asigurări de sănătate o declaraţie pe propria răspundere din care să reiasă numărul de asiguraţi care s-au adresat acestuia ca urmare a contractului încheiat cu casa de asigurări de sănătate. Veridicitatea datelor cuprinse în declaraţie se constată prin confruntarea cu evidenţa casei de asigurări de sănătate pentru asiguraţii care au beneficiat de servicii medicale paraclinice - analize medicale de laborator ca urmare a contractului cu casa de asigurări de sănătate.

Pentru furnizorii care au participat la contractare cu mai multe puncte de lucru, punctajele se acordă pentru fiecare punct de lucru în parte.

4.    Criteriul privind implementarea sistemului de management al calităţii

Ponderea acestui criteriu este de 10%.

Implementarea sistemului de management al calităţii, în conformitate cu SR EN ISO/CEI 17025:2001 sau cu alt standard adoptat în România la momentul aplicării prezentului ordin, este dovedită de furnizor prin certificatul de acreditare însoţit de anexa care cuprinde lista de analize medicale de laborator certificate, în termen de valabilitate.

Punctajul obţinut de fiecare furnizor se stabileşte astfel: se acordă câte un punct pentru fiecare tip de analiză medicală cuprinsă în anexa la certificatul de acreditare şi oferită spre contractare, numai pentru punctul de lucru pentru care s-a făcut certificarea.

5.  Criteriul de activitate

Ponderea acestui criteriu este de 5%.

Criteriul de activitate se stabileşte ca raport între valoarea contractului de furnizare de servicii medicale paraclinice - analize medicale de laborator, încheiat de furnizor cu casa de asigurări de sănătate în anul precedent, şi valoarea cifrei de afaceri realizată din servicii medicale paraclinice - analize medicale de laborator în anul precedent.

Astfel:

unde:

CA = criteriul de activitate;

VCA = valoarea contractului de furnizare de servicii medicale paraclinice - analize medicale de laborator, încheiat de furnizor cu casa de asigurări de sănătate în anul precedent;

CAA = valoarea cifrei de afaceri pentru serviciile medicale paraclinice - analize medicale de laborator în anul precedent.

Criteriul de activitate se apreciază cu un punctaj de maximum 100; cu cât raportul este mai mare, cu atât punctajul acordat este mai mic.

Punctajul 100 reprezintă raportul minim. Pentru celelalte raporturi peste raportul minim se acordă un punctaj proporţional în funcţie de primul clasat.

6. Criteriul de corectitudine

Ponderea acestui criteriu este de 5%.

Criteriul de corectitudine se determină ca raport între numărul de analize medicale de laborator respinse/imputate de casa de asigurări de sănătate cu care furnizorul a încheiat contract în anul precedent şi numărul de analize medicale de laborator raportate de către furnizor în anul precedent. Astfel:

unde:

CC = criteriul de corectitudine;

NARI = numărul de analize medicale de laborator respinse/imputate de casa de asigurări de sănătate;

NARF = numărul de analize medicale de laborator raportate de către furnizor.

Criteriul de corectitudine se apreciază cu un punctaj de maximum 100; cu cât raportul este mai mic, cu atât punctajul este mai mare.

Punctajul 100 reprezintă raportul minim. Pentru celelalte raporturi peste raportul minim se acordă un punctaj proporţional în funcţie de primul clasat.

Sumele se stabilesc pentru fiecare furnizor astfel:

A.    Fondul cu destinaţia de analize medicale de laborator se repartizează pentru fiecare criteriu în parte, astfel:

a)  30% pentru criteriul de evaluare;

b)  30% pentru criteriul financiar;

c)  20% pentru criteriul de adresabilitate;

d)   10% pentru criteriul privind implementarea sistemului de management al calităţii;

e)  5% pentru criteriul de activitate;

f)  5% pentru criteriul de corectitudine.

B.   Pentru fiecare criteriu în parte se stabileşte numărul total de puncte obţinut prin însumarea numărului de puncte obţinut de fiecare furnizor.

C.   Se calculează valoarea unui punct pentru fiecare criteriu în parte prin împărţirea sumei rezultate ca urmare a aplicării procentelor prevzute la lit. A la numărul de puncte corespunzător fiecărui criteriu.

D.   Valoarea unui punct obţinută pentru fiecare dintre cele 6 criterii se înmulţeşte cu numărul de puncte obţinut de un furnizor corespunzător fiecărui criteriu, rezultând sume aferente pentru fiecare criteriu.

E.  Valoarea totală contractată de un furnizor cu casa de asigurări de sănătate se obţine prin însumarea celor şase sume stabilite conform lit. D.

NOTĂ:

Pentru furnizorii nou-intraţi în relaţii contractuale cu casa de asigurări de sănătate se acordă un număr de puncte pentru criteriul de adresabilitate egal cu numărul de puncte obţinut pentru acelaşi criteriu de furnizorul care are acelaşi număr de puncte rezultat în urma aplicării criteriului de evaluare sau cât mai apropiat de acesta, iar prevederile criteriilor 5 şi 6 nu se aplică."

9. După anexa nr. 11 se introduce o nouă anexă, anexa nr. 111, cu următorul cuprins:

„ANEXA Nr. 111

CRITERII

privind repartizarea sumelor şi defalcarea numărului de investigaţii medicale paraclinice de radiologie - imagistică medicală, stabilit pe total judeţ de către casele de asigurări de sănătate, direcţiile de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, şi de consiliile judeţene ale Colegiului Medicilor din România, respectiv al municipiului Bucureşti, pe furnizori de investigaţii medicale paraclinice de radiologie - imagistică medicală

La stabilirea numărului de investigaţii medicale paraclinice de radiologie - imagistică medicală şi a sumelor ce se contractează cu furnizorii de investigaţii medicale paraclinice de radiologie - imagistică medicală se au în vedere următoarele criterii:

1.  criteriul de evaluare;

2.  criteriul financiar;

3.  criteriul privind implementarea sistemului de management al calităţii;

4.  criteriul de activitate;

5.  criteriul de corectitudine.

1.  Criteriul de evaluare

Ponderea acestui criteriu este de 40%.

Evaluarea furnizorilor de investigaţii medicale paraclinice de radiologie - imagistică medicală se face în conformitate cu prevederile Ordinului ministrului sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 412/159/2006 privind aprobarea Criteriilor de selecţie a furnizorilor de investigaţii medicale paraclinice - radiologie şi imagistică medicală, precum şi a Metodologiei de evaluare a furnizorilor de investigaţii medicale paraclinice - radiologie şi imagistică medicală.

Ca urmare a aplicării metodologiei de evaluare, fiecare furnizor de investigaţii medicale paraclince de radiologie - imagistică medicală obţine un punctaj corespunzător acestui criteriu.

2.  Criteriul financiar

Ponderea acestui criteriu este de 20%.

Criteriul financiar se referă la tarifele propuse de furnizorii de servicii medicale paraclinice de radiologie - imagistică medicală.

Tarifele propuse de către furnizorii de investigaţii medicale paraclinice de radiologie - imagistică medicală pentru contractarea investigaţiilor medicale paraclinice de radiologie - imagistică medicală cu casele de asigurări de sănătate trebuie fundamentate, iar nivelul acestora nu trebuie să depăşească tarifele maximale prevăzute în anexa nr. 8 la ordin.

Acest criteriu este apreciat cu un punctaj de maximum 100. Punctajul 100 reprezintă tariful minim pentru fiecare tip de investigaţie medicală paraclinică de radiologie - imagistică medicală. Pentru celelalte tarife peste cel minim se acordă un punctaj proporţional în funcţie de primul clasat.

Furnizorii de investigaţii medicale paraclinice de radiologie - imagistică medicală care prezintă fundamentarea tarifelor propuse incorect întocmită sau tarifele propuse depăşesc tarifele maximale cuprinse în anexa nr. 8 la ordin sunt respinşi de la contractare.

3.    Criteriul privind implementarea sistemului de management al calităţii

Ponderea acestui criteriu este de 15%.

Implementarea sistemului de management al calităţii, în conformitate cu SR EN ISO 9001:2001 pentru diagnostic imagistic sau cu alt standard adoptat în România la momentul aplicării prezentului ordin, este dovedită de furnizor prin certificatul de conformitate ISO 9001 însoţit de o copie de pe manualul calităţii, în care să fie specificat tipul investigaţiilor pentru care s-a acordat.

In situaţia în care furnizorul de investigaţii medicale paraclinice de radiologie - imagistică medicală prezintă certificatul de acreditare, acesta primeşte 100 de puncte. Furnizorii care nu prezintă certificatul de acreditare nu primesc punctaj la acest criteriu.

4. Criteriul de activitate

Ponderea acestui criteriu este de 15%.

Criteriul de activitate se stabileşte ca raport între valoarea contractului de furnizare de investigaţii medicale paraclinice de radiologie - imagistică medicală încheiat de furnizor cu casa de asigurări de sănătate în anul precedent şi valoarea cifrei de afaceri realizată din investigaţii medicale paraclinice de radiologie - imagistică medicală în anul precedent.

Astfel:

unde:

CA = criteriul de activitate;

VCA = valoarea contractului de furnizare de investigaţii medicale paraclinice de radiologie - imagistică medicală încheiat de furnizor cu casa de asigurări de sănătate în anul precedent;

CAA = valoarea cifrei de afaceri pentru investigaţii medicale paraclinice de radiologie - imagistică medicală în anul precedent.

Criteriul de activitate se apreciază cu un punctaj de maximum 100; cu cât raportul este mai mare, cu atât punctajul acordat este mai mic.

Punctajul 100 reprezintă raportul minim. Pentru celelalte raporturi peste raportul minim se acordă un punctaj proporţional în funcţie de primul clasat.

5. Criteriul de corectitudine

Ponderea acestui criteriu este de 10%.

Criteriul de corectitudine se determină ca raport între numărul de investigaţii medicale paraclinice de radiologie - imagistică medicală respinse/imputate de casa de asigurări de sănătate cu care furnizorul a încheiat contract în anul precedent şi numărul de investigaţii medicale paraclinice de radiologie - imagistică medicală raportate de către furnizor în anul precedent.

Astfel:

unde:

CC = criteriul de corectitudine;

NARI = numărul de investigaţii medicale paraclinice de radiologie - imagistică medicală respinse/imputate de casa de asigurări de sănătate;

NARF = numărul de investigaţii medicale paraclinice de radiologie - imagistică medicală raportate de către furnizor.

Criteriul de corectitudine se apreciază cu un punctaj de maximum 100; cu cât raportul este mai mic, cu atât punctajul este mai mare.

Punctajul 100 reprezintă raportul minim. Pentru celelalte raporturi peste raportul minim se acordă un punctaj proporţional în funcţie de primul clasat.

Sumele se stabilesc pentru fiecare furnizor astfel:

A.   Fondul cu destinaţie de investigaţii medicale paraclinice de radiologie - imagistică medicală se repartizează pentru fiecare criteriu în parte, astfel:

a)  40% pentru criteriul de evaluare;

b)  20% pentru criteriul financiar;

c)   15% pentru criteriul privind implementarea sistemului de management al calităţii;

d)  15% pentru criteriul de activitate;

e)  10% pentru criteriul de corectitudine.

B.   Pentru fiecare criteriu în parte se stabileşte numărul total de puncte obţinut prin însumarea numărului de puncte obţinut de fiecare furnizor.

C.   Se calculează valoarea unui punct pentru fiecare criteriu în parte prin împărţirea sumei rezultate ca urmare a aplicării procentelor prevăzute la lit. A la numărul total de puncte corespunzător fiecărui criteriu.

D.   Valoarea unui punct obţinută pentru fiecare dintre cele 5 criterii se înmulţeşte cu numărul de puncte obţinut de un furnizor corespunzător fiecărui criteriu, rezultând sume aferente pentru fiecare criteriu.

E.  Valoarea totală contractată de un furnizor cu casa de asigurări de sănătate se obţine prin însumarea celor cinci sume stabilite conform lit. D.

NOTĂ:

Pentru furnizorii nou-intraţi în relaţii contractuale cu casa de asigurări de sănătate prevederile criteriilor 4 şi 5 nu se aplică.

Comisia constituită din reprezentanţi ai casei de asigurări de sănătate, ai direcţiei de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, şi ai consiliului judeţean al Colegiului Medicilor din România, respectiv al municipiului Bucureşti, ca urmare a stabilirii numărului necesar de investigaţii medicale paraclinice pe total judeţ, va stabili suma ce se va contracta de casa de asigurări de sănătate cu furnizorii de investigaţii medicale paraclinice de radiologie - imagistică medicală din totalul fondului aprobat cu destinaţia de servicii medicale paraclinice."

10.  La anexa nr. 14, de la punctul I se abrogă sintagma „centru de referinţă de diagnostic imagistic..., reprezentat prin...".

11.   La anexa nr. 14, la articolul 8, litera b) se abrogă.

12.   La anexa nr. 14, la articolul 9, alineatul (3) se abrogă.

13.   La anexa nr. 17, la capitolul 1 litera B punctul 2, prima poziţie de la litera a) şi *) vor avea următorul cuprins:

,,a) - Hemodializă în insuficienţa renală cronică*) - 180 lei (RON)/şedinţă

*) Tariful nu cuprinde medicamentele şi materialele specifice suportate prin programul naţional cu scop curativ. Tariful pentru hemodializă în insuficienţa renală cronică cuprinde şi transportul nemedicalizat al asiguraţilor dializaţi în vederea efectuării dializei de la şi la domiciliu, suportat de unitatea sanitară care acordă acest serviciu. Unităţile sanitare, inclusiv spitalele, suportă contravaloarea transportului nemedicalizat al asiguraţilor dializaţi de la şi la domiciliu din suma contractată cu casa de asigurări de sănătate, în mod distinct, cu această destinaţie."

14.   La anexa nr. 18, articolul 51 va avea următorul cuprins:

„Art. 51. - Fondurile suplimentare aprobate pentru anul 2006 cu destinaţia de servicii medicale spitaliceşti, inclusiv medicamente în spital, se contractează de către casele de asigurări de sănătate prin acte adiţionale la contractele iniţiale pentru anul 2006. Casele de asigurări de sănătate vor avea în vedere la repartizarea fondurilor suplimentare indicatorii specifici fiecărei unităţi sanitare cu paturi, care au stat la baza stabilirii valorii iniţiale de contract/actelor adiţionale, precum şi nivelul de realizare a indicatorilor specifici în limita celor contractaţi în perioada de la începutul anului şi până la sfârşitul lunii anterioare celei în care se semnează actul adiţional."

15. La anexa nr. 18, la articolul 7 alineatul (1) litera a), punctul 2 va avea următorul cuprins:

„2. Regularizarea trimestrială se face în funcţie de:

-   numărul total de cazuri externate, raportate şi validate, pentru perioada de la începutul anului până la sfârşitul trimestrului respectiv;

-   indicele de case-mix realizat în perioada de la începutul anului până la sfârşitul trimestrului respectiv;

-  tariful pe caz ponderat stabilit pentru anul 2006;

-   coeficientul k al cazurilor extreme (ca durată de spitalizare). Acest coeficient se calculează trimestrial de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Sănătate, pe baza cazurilor externate raportate şi validate pentru perioada de la începutul anului până la sfârşitul trimestrului respectiv. Modalitatea de calcul a coeficientului k este prevăzută în anexa nr. 18 b) la ordin.

In situaţia în care numărul de cazuri ponderate realizat, corespunzător patologiei care necesită internare în regim de spitalizare continuă, este mai mic decât cel contractat, iar numărul de servicii medicale acordate în regim de spitalizare de zi a crescut, numărul de servicii medicale acordate în regim de spitalizare de zi ce depăşeşte numărul de cazuri ponderate contractat se decontează la tariful pe serviciu medical negociat, majorat cu 5%, cu încadrarea în valoarea de contract.

In situaţia în care atât numărul de cazuri ponderate realizat, corespunzător patologiei care necesită internare în regim de spitalizare continuă, cât şi cel corespunzător serviciilor medicale acordate în regim de spitalizare de zi sunt mai mici decât numărul de cazuri ponderate, respectiv servicii medicale acordate în regim de spitalizare de zi contractate, decontarea se face la nivelul realizat.

In situaţia în care atât numărul de cazuri ponderate realizat, corespunzător patologiei care necesită internare în regim de spitalizare continuă, cât şi cel corespunzător serviciilor medicale acordate în regim de spitalizare de zi sunt mai mari decât numărul de cazuri ponderate, respectiv servicii medicale acordate în regim de spitalizare de zi contractat, se acceptă la decontare o depăşire de maximum 5% atât a numărului de cazuri ponderate ce se vor deconta la un tarif care reprezintă 50% din tariful pe caz ponderat, cât şi a serviciilor medicale acordate în regim de spitalizare de zi. Casele de asigurări de sănătate pot accepta la decontare aceste depăşiri dacă spitalul/secţiile a/au luat decizia de creştere a numărului de internări, după epuizarea posibilităţii de înscriere pe listele de aşteptare a cazurilor programabile, şi dacă această creştere se regăseşte ca economii înregistrate la sumele care se decontează din fondul alocat asistenţei medicale spitaliceşti la alte spitale/secţii din judeţul respectiv, cu încadrarea în fondurile alocate asistenţei medicale spitaliceşti la nivelul caselor de asigurări de sănătate respective."

16.   La anexa nr. 18, la articolul 7 alineatul (1) litera c), punctul 2 va avea următorul cuprins:

„2. Regularizarea trimestrială se face în funcţie de numărul de externări realizat cumulat de la începutul anului până la sfârşitul trimestrului respectiv şi tariful mediu pe caz rezolvat negociat, ţinând cont şi de numărul de externări contractat.

In situaţia în care numărul de externări realizat, corespunzător patologiei care necesită internare în regim de spitalizare continuă, este mai mic decât cel contractat, iar numărul de servicii medicale acordate în regim de spitalizare de zi a crescut, numărul de servicii medicale acordate în regim de spitalizare de zi ce depăşeşte numărul de cazuri externate contractate se decontează la tariful pe serviciu medical negociat, majorat cu 5%, cu încadrarea în valoarea de contract.

In situaţia în care atât numărul de externări realizat, corespunzător patologiei care necesită internare în regim de spitalizare continuă, cât şi cel corespunzător serviciilor medicale acordate în regim de spitalizare de zi sunt mai mici decât numărul de externări, respectiv servicii medicale acordate în regim de spitalizare de zi, decontarea se face la nivelul realizat.

In situaţia în care atât numărul de externări realizat, corespunzător patologiei care necesită internare în regim de spitalizare continuă, cât şi cel corespunzător serviciilor medicale acordate în regim de spitalizare de zi sunt mai mari decât numărul de externări, respectiv servicii medicale acordate în regim de spitalizare de zi contractat, se acceptă la decontare o depăşire de maximum 5% atât a numărului de externări ce se vor deconta la un tarif care reprezintă 50% din tariful negociat, cât şi a serviciilor medicale acordate în regim de spitalizare de zi. Casele de asigurări de sănătate pot accepta la decontare aceste depăşiri dacă spitalul/secţiile a/au luat decizia de creştere a numărului de internări, după epuizarea posibilităţii de înscriere pe listele de aşteptare a cazurilor programabile, şi dacă această creştere se regăseşte ca economii înregistrate la sumele care se decontează din fondul alocat asistenţei medicale spitaliceşti la alte spitale/secţii din judeţul respectiv, cu încadrarea în fondurile alocate asistenţei medicale spitaliceşti la nivelul caselor de asigurări de sănătate respective."

17.   La anexa nr. 18, la articolul 7, alineatul (2) va avea următorul cuprins:

„(2) Spitalele vor acoperi cheltuielile privind investigaţiile paraclinice pentru bolnavii internaţi efectuate în alte unităţi spitaliceşti sau în unităţi ambulatorii de specialitate, în situaţiile în care spitalul respectiv nu deţine dotarea necesară. Spitalele vor deconta investigaţiile paraclinice la tarifele prevăzute în cap. II pct. 1 din anexa nr. 8."

18.   La anexa nr. 18, la articolul 71 se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu următorul cuprins:

„(3) Pentru serviciile de hemodializă şi dializă peritoneală casele de asigurări de sănătate ţin evidenţe distincte."

19. Anexa nr. 18a) „Indicele de complexitate a cazurilor şi tarifele pe caz ponderat" va avea următorul cuprins:

„ANEXA Nr. 18a)1)

INDICELE   DE   COMPLEXITATE a cazurilor şi tarifele pe caz ponderat

Nr. crt

Cod CNAS

Denumire spital

ICM 2005*

TCP 2006

1

2

3

4

5

1

AB01

SPITALUL JUDEŢEAN ALBA IULIA

0,8359

1.101

2

AB03

SPITALUL MUNICIPAL BLAJ

0,7691

828

3

AB04

SPITALUL ORĂŞENESC ABRUD

0,5438

913

4

AB05

SPITALUL MUNICIPAL AIUD

0,7066

877

5

AB06

SPITALUL ORĂŞENESC CAMPENI

0,5852

797

6

AB07

SPITALUL ORĂŞENESC OCNA MUREŞ

0,5473

873

7

AB08

SPITALUL MUNICIPAL SEBEŞ

0,6811

861

8

AB09

SPITALUL ORĂŞENESC CUGIR

0,6112

820

9

AB10

SPITALUL ORĂŞENESC ZLATNA

0,6329

1.168

10

AG01

SPITALUL JUDEŢEAN ARGEŞ

0,7433

1.146

11

AG02

SPITALUL DE PEDIATRIE PITEŞTI

0,6204

1.165

12

AG05

SPITALUL MUNICIPAL CÂMPULUNG

0,6504

805

13

AG06

SPITALUL ORĂŞENESC CAROL I COSTEŞTI

0,6849

970

14

AG07

SPITALUL MUNICIPAL CURTEA DE ARGEŞ

0,6098

857

15

AG08

SPITALUL ORĂŞENESC SF.SPIRIDON MIOVENI

0,5941

795

16

AG12

SPITALUL DR.TEJA PAPAHAGI DOMNEŞTI

0,5525

715

17

AR01

SPITALUL CLINIC JUDEŢEAN DE URGENTĂ ARAD

0,8528

1.169

18

AR02

SPITALUL CLINIC MUNICIPAL ARAD

0,8406

948

19

AR03

SPITALUL CLINIC DE OBSTETRICA-GINECOLOGIE DR. SALVATOR VUIA ARAD

0,5434

1.103

20

AR05

SPITALUL ORĂŞENESC INEU

0,5928

1.108

21

AR12

SPITALUL ORĂŞENESC GURAHONŢ

0,5834

1.214

22

B 01

SPITALUL CLINIC "SF. MARIA" BUCUREŞTI

0,8242

1.350

23

B 02

SPITALUL CLINIC DE URGENTĂ FLOREASCA

1,0821

1.701

24

B 03

SPITALUL CLINIC DE URGENŢE Şl CHIRURGIE PLASTICA, REPARATORIE Şl ARSURI

1,5209

1.556

25

B 04

SPITALUL CLINIC DE NEFROLOGIE "DR.CAROL DAVILA" BUCUREŞTI

1,0285

1.397

26

B 05

SPITALUL CLINIC DE URGENŢA PENTRU COPII "GRIGORE ALEXANDRESCU"

0,8437

1.234

27

B 06

SPITALUL CLINIC FILANTROPIA

0,5764

1.196

28

B 08

SPITALUL CLINIC DE URGENTE OFTALMOLOGICE

0,8256

647

29

B 09

SPITALUL UNIVERSITAR DE STOMATOLOGIE "DR.DAN THEODORESCU" BUCUREŞTI

0,9279

988

30

B  11

INSTITUTUL ONCOLOGIC BUCUREŞTI "PR.DR.AL.TRESTIOREANU"

1,0911

801

31

B  12

INSTITUTUL DE ENDOCRINOLOGIE "DR. C.I. PARHON" BUCUREŞTI

0,5715

1.059

32

B 13

SPITALUL CLINIC "DR.I.CANTACUZINO" BUCUREŞTI

0,7295

1.220

33

B 14

INSTITUTUL DE DIABET, NUTRIŢIE Şl BOLI METABOLICE "DR. N.

0,9156

1.521

1) Anexa nr. 18a) este reprodusă în facsimil.

PAULESCU" BUCUREŞTI

34

B  15

SPITALUL CLINIC DE ORTOPEDIE-TRAUMATOLOGIE "FOIŞOR" BUCUREŞTI

0,8949

1.718

35

B  16

SPITALUL CLINIC COLENTINA

0,807

1.345

36

B  18

INSTITUTUL CLINIC FUNDENI

1,0713

1.366

37

B  19

INSTITUTUL DE CARDIOLOGIE "DR.C.C. ILIESCU" BUCUREŞTI

1,4923

1.597

38

B 20

INSTITUTUL DE OCROTIRE A MAMEI Şl COPILULUI "DR. ALFRED RUSESCU"

0,6574

1.285

39

B 21

SPITALUL CLINIC DE URGENŢĂ SF. PANTELIMON BUCUREŞTI

0,7063

1.212

40

B 22

SPITALUL CLINIC DE COPII "DR.V.GOMOIU"

0,5222

1.167

41

B 23

SPITALUL CLINIC COLTEA

1,1429

990

42

B 24

SPITALUL CLINIC CARITAS BUCUREŞTI

0,6824

1.130

43

B 25

SPITALUL CLINIC DE BOLI INFECŢIOASE ŞI BOLI TROPICALE "DR.V.BABEŞ" BUCUREŞTI

0,6686

1.381

44

B 28

SPITALUL CLINIC DE URGENTĂ PENTRU COPII "M.S.CURIE"

0,7435

1.083

45

B 29

SPITALUL CLINIC DE URGENŢĂ "SF.IOAN" BUCUREŞTI

0,7544

1.271

46

B 31

SPITALUL CLINIC "DR.THEODOR BURGHELE" BUCUREŞTI

0,7865

1.767

47

B 32

INSTITUTUL DE FONOAUDIOLOGIE Şl CHIRURGIE FUNCŢIONALA ORL "DR. HOCIOTĂ"

1,1156

1.224

48

B 33

SPITALUL DE URGENŢĂ UNIVERSITAR BUCUREŞTI

0,8629

1.418

49

B 34

SPITALUL CLINIC DE OBSTETRICA-GINECOLOGIE "DR.PANAIT SÂRBU" BUCUREŞTI

0,6343

1.113

50

B 35

SPITALUL CLINIC DE URGENTĂ "DR.BAGDASAR-ARSENI"

1,2783

1.271

51

B 36

INSTITUTUL DE BOLI CEREBROVASCULARE "DR VLAD VOICULESCU" BUCUREŞTI

1,0034

1.171

52

B 41

CENTRUL METODOLOGIC DE REUMATOLOGIE "Dr. ION STOIA" BUCUREŞTI

0,7163

958

53

B 42

SPITALUL CLINIC "NICOLAE MALAXA" BUCUREŞTI

0,6419

1.073

54

B 48

INSTITUTUL DE BOLI INFECŢIOASE "Dr. MATEI BALŞ"

0,7391

1.270

55

B 80

SPITALUL UNIVERSITAR DE URGENTĂ ELIAS

0,717

1.555

56

BC01

SPITALUL JUDEŢEAN DE URGENTĂ BACĂU

0,8056

923

57

BC03

SPITALUL MUNICIPAL ONEŞTI

0,7203

795

58

BC04

SPITALUL ORĂŞENESC BUHUŞI

0,6405

916

59

BC05

SPITALUL ORĂŞENESC COMĂNEŞTI

0,6841

859

60

BC06

SPITALUL MUNICIPAL MOINEŞTI

0,6793

862

61

BC10

SPITALUL DE PEDIATRIE BACĂU

0,5847

1.263

62

BH01

SPITALUL CLINIC JUDEŢEAN ORADEA

0,8826

957

63

BH02

SPITALUL CLINIC DE COPII ORADEA

0,7904

1.138

64

BH03

SPITALUL DE BOLI INFECŢIOASE ORADEA

0,6661

1.151

65

BH05

SPITALUL DE OBSTETRICĂ GINECOLOGIE ORADEA

0,5664

1.164

66

BH07

SPITALUL ORĂŞENESC ALEŞD

0,6062

1.087

67

BH09

SPITALUL ORĂŞENESC EPISCOP N.POPOVICI BEIUŞ

0,6432

1.049

68

BH10

SPITALUL ORĂŞENESC DR.POP MIRCEA MARGHITA

0,6784

1.070

69

BH12

SPITALUL MUNICIPAL SALONTA

0,5993

836

70

BN01

SPITALUL JUDEŢEAN BISTRIŢA

0,7523

1.077

71

BN02

SPITALUL ORĂŞENESC NĂSĂUD

0,5911

936

72

BN03

SPITALUL ORĂŞENESC BECLEAN

0,5497

679

73

BR01

SPITALUL JUDEŢEAN DE URGENTĂ BRĂILA

0,7779

1.079

74

BR04

SPITALUL DE OBSTETRICĂ GINECOLOGIE BRĂILA

0,5809

1.152

75

BROS

SPITALUL ORĂŞENESC FĂUREI

0,6373

898

76

BT01

SPITALUL JUDEŢEAN "MAVROMATI" BOTOŞANI

0,8387

791

77

BT04

SPITALUL DE COPII BOTOŞANI

0,576

1.205

78

BT05

SPITALUL DE OBSTETRICA-GINECOLOGIE BOTOŞANI

0,5664

879

79

BT06

SPITALUL MUNICIPAL DOROHOI

0,5883

810

80

BT07

SPITALUL ORĂŞENESC SĂVENI

0,5691

843

81

BT08

SPITALUL ORĂŞENESC DARABANI

0,5357

872

82

BV01

SPITALUL JUDEŢEAN DE URGENŢĂ BRAŞOV

0,8378

1.025

83

BV02

SPITALUL DE OBSTETRICA-GINECOLOGIE "DR.ION SBARCEA BRAŞOV

0,541

886

84

BV03

SPITALUL DE PEDIATRIE BRAŞOV

0,7115

1.188

85

BV04

SPITALUL BOLI INFECŢIOASE BRAŞOV

0,6478

1.171

86

BV06

SPITALUL MUNICIPAL FĂGĂRAŞ

0,6639

983

87

BV08

SPITALUL MUNICIPAL CODLEA

0,6668

759

88

BV09

SPITALUL MUNICIPAL SĂCELE

0,9989

986

89

BV10

SPITALUL ORĂŞENESC ZĂRNEŞTI

0,5494

731

90

BV12

SPITALUL ORĂŞENESC RUPEA

0,6029

723

91

BZ01

SPITALUL JUDEŢEAN BUZĂU

0,7019

1.037

92

BZ02

SPITALUL MUNICIPAL RÂMNICU SĂRAT

0,6955

841

93

BZ04

SPITALUL ORĂŞENESC NEHOIU

0,5898

880

94

CJ01

SPITALUL CLINIC JUDEŢEAN CLUJ-NAPOCA

0,8237

1.254

95

CJ02

SPITALUL CLINIC DE ADULŢI CLUJ-NAPOCA

0,8162

1.095

96

CJ03

SPITALUL CLINIC DE COPII CLUJ-NAPOCA

0,6536

1.148

97

CJ05

SPITALUL CLINIC DE BOLI INFECŢIOASE CLUJ-NAPOCA

0,6694

1.215

98

CJ07

SPITALUL CLINIC MUNICIPAL CLUJ-NAPOCA

0,7779

1.157

99

CJ08

INSTITUTUL ONCOLOGIC "I. CHIRICUTA" CLUJ-NAPOCA

1,0813

1.232

100

CJ09

INSTITUTUL INIMII "DR. N. STĂNCIOIU" CLUJ-NAPOCA

1,4764

1.597

101

CJ10

SPITALUL MUNICIPAL DEJ

0,6704

837

102

CJ11

SPITALUL MUNICIPAL TURDA

0,7449

913

103

CJ12

SPITALUL MUNICIPAL GHERLA

0,6231

711

104

CJ13

SPITALUL ORĂŞENESC HUEDIN

0,6256

1.101

105

CJ14

SPITALUL MUNICIPAL CÂMPIA TURZII

0,6146

896

106

CJ21

INSTITUTUL DE UROLOGIE Şl TRANSPLANT RENAL CLUJ-NAPOCA

0,9255

1.485

107

CL01

SPITALUL JUDEŢEAN CĂLĂRAŞI

0,6362

1.043

108

CL02

SPITALUL ORĂŞENESC OLTENIŢA

0,6046

907

109

CL03

SPITALUL ORĂŞENESC LEHLIU-GARĂ

0,5743

928

110

CL04

SPITALUL ORĂŞENESC BUDEŞTI

0,5116

1.056

111

CS01

SPITALUL JUDEŢEAN REŞIŢA

0,6905

996

112

CS02

SPITALUL MUNICIPAL CARANSEBEŞ

0,6468

1.006

113

CS03

SPITALUL ORĂŞENESC ORAVIŢA

0,5906

700

114

CS05

SPITALUL ORĂŞENESC MOLDOVA NOUA

0,577

684

115

CS06

SPITALUL ORĂŞENESC ANINA

0,676

861

116

CS07

SPITALUL ORĂŞENESC OŢELU ROŞU

0,6249

870

117

CT01

SPITALUL CLINIC JUDEŢEAN DE URGENTĂ CONSTANTA

0,7928

1.073

118

CT04

SPITALUL MUNICIPAL MEDGIDIA

0,6063

917

119

CT05

SPITALUL ORĂŞENESC CERNAVODA

0,5231

1.165

120

CT06

SPITALUL MUNICIPAL MANGALIA

0,6359

1.235

121

CT07

SPITALUL ORĂŞENESC HÂRŞOVA

0,6695

907

122

CT14

SPITALUL CLINIC DE BOLI INFECŢIOASE CONSTANTA

0,8797

939

123

CV01

SPITALUL JUDEŢEAN SF. GHEORGHE

0,8

1.106

124

CV02

SPITALUL ORĂŞENESC COVASNA

0,5736

1.005

125

CV03

SPITALUL MUNICIPAL TG. SECUIESC

0,7122

748

126

CV04

SPITALUL ORĂŞENESC BARAOLT

0,5921

1.035

127

DB01

SPITALUL JUDEŢEAN TÂRGOVIŞTE

0,7244

1.021

128

DB02

SPITALUL ORĂŞENESC PUCIOASA

0,7065

878

129

DB03

SPITALUL ORĂŞENESC GĂEŞTI

0,64

957

130

DB04

SPITALUL ORĂŞENESC MORENI

0,603

801

131

DB05

SPITALUL ORĂŞENESC TITU

0,6856

726

132

DB11

SPITALUL MUNICIPAL MĂNĂSTIREA DEALU

0,7755

783

133

DJ01

SPITALUL JUDEŢEAN DE URGENTĂ CRAIOVA NR.1

0,8504

1.180

134

DJ02

SPITALUL CLINIC MUNICIPAL FILANTROPIA CRAIOVA NR.2

0,7273

1.182

135

DJ03

SPITALUL CLINIC DE BOLI INFECŢIOASE Şl PNEUMOLOGIE "VICTOR BABEŞ" CRAIOVA NR.3

0,6491

1.378

136

DJ04

SPITALUL MUNICIPAL BĂILEŞTI

0,6645

702

137

DJ05

SPITALUL ORĂŞENESC FILIAŞI

0,5462

1.167

138

DJ06

SPITALUL ORĂŞENESC SEGARCEA

0,5939

879

139

DJ07

SPITALUL MUNICIPAL CALAFAT

0,6454

805

140

DJ21

CENTRUL DE CARDIOLOGIE CRAIOVA

0,8146

1.597

141

GJ01

SPITALUL JUDEŢEAN TÂRGU JIU

0,6742

910

142

GJ02

SPITALUL MUNICIPAL MOTRU

0,5612

896

143

GJ03

SPITALUL ORĂŞENESC TÂRGU-CĂRBUNEŞTI

0,5727

972

144

GJ04

SPITALUL ORĂŞENESC ROVINARI

0,5648

989

145

GJ05

SPITALUL ORĂŞENESC NOVACI

0,5148

998

146

GJ06

SPITALUL ORĂŞENESC BUMBEŞTI-JIU

0,5551

822

147

GJ11

SPITALUL ORĂŞENESC TURCENI

0,5085

713

148

GL01

SPITALUL JUDEŢEAN DE URGENŢA "SF. APOSTOL ANDREI" GALAŢI

0,8042

880

149

GL02

SPITALUL PENTRU COPII "SF. IOAN" GALAŢI

0,7747

941

150

GL04

SPITALUL DE OBSTETRICA-GINECOLOGIE "BUNA VESTIRE" GALAŢI

0,5221

879

151

GL06

SPITALUL DE BOLI INFECŢIOASE "SF.CUVIOASA PARASCHEVA" GALAŢI

0,8545

766

152

GL07

SPITALUL MUNICIPAL "ANTON CINCU" TECUCI

0,7805

753

153

GL08

SPITALUL ORĂŞENESC TG.BUJOR

0,5776

717

154

GR01

SPITALUL JUDEŢEAN GIURGIU

0,6534

1.023

155

GROS

SPITALUL ORĂŞENESC BOLINTIN VALE

0,5705

804

156

HD01

SPITALUL JUDEŢEAN DEVA

0,8747

1.298

157

HD02

SPITALUL MUNICIPAL "A.SIMIONESCU" HUNEDOARA

0,8364

1.336

158

HD03

SPITALUL DE URGENŢĂ PETROŞANI

0,7604

1.378

159

HD05

SPITALUL ORĂŞENESC LUPENI

0,6066

1.135

160

HD06

SPITALUL ORĂŞENESC VULCAN

0,8369

1.101

161

HD07

SPITALUL MUNICIPAL BRAD

0,6498

1.067

162

HD08

SPITALUL MUNICIPAL ORĂŞTIE

0,6729

1.055

163

HD09

SPITALUL ORĂŞENESC HAŢEG

0,7297

1.315

164

HR01

SPITALUL JUDEŢEAN MIERCUREA CIUC

0,7631

1.111

165

HR02

SPITALUL MUNICIPAL ODORHEIU SECUIESC

0,817

745

166

HR03

SPITALUL ORĂŞENESC GHEORGHIENI

0,6213

884

167

HR04

SPITALUL MUNICIPAL TOPLITA

0,7044

756

168

IF01

SPITALUL DE OBSTETRICA-GINECOLOGIE "DR.MARIA BURGHELE" BUFTEA

0,7676

1.166

169

IF06

SPITALUL JUDEŢEAN ILFOV

0,7549

984

170

IL01

SPITALUL JUDEŢEAN DE URGENTĂ SLOBOZIA

0,6979

1.092

171

IL02

SPITALUL MUNICIPAL URZICENI

0,5443

824

172

IL03

SPITALUL MUNICIPAL FETEŞTI

0,5954

769

173

IL04

SPITALUL ORĂŞENESC ŢĂNDĂREI

0,556

800

174

IS01

SPITALUL CLINIC JUDEŢEAN DE URGENŢĂ "SF. SPIRIDON" IAŞI

1,1043

1.066

175

IS02

SPITALUL CLINIC DE URGENŢĂ PENTRU COPII "SF.MARIA" IAŞI

0,7884

1.198

176

IS03

CENTRUL DE CARDIOLOGIE IAŞI

1,3194

1.597

177

IS04

SPITALUL CLINIC DR.C.I.PARHON IAŞI

1,0263

1.859

178

IS05

SPITALUL DE OBSTETRICA-GINECOLOGIE "CUZA-VODA" IAŞI

0,5297

1.207

179

IS06

SPITALUL CLINIC OBSTETRICA-GINECOLOGIE "ELENA DOAMNA" IAŞI

0,5873

1.120

180

IS09

SPITALUL CLINIC DE BOLI INFECŢIOASE "SF. PARASCHEVA" IAŞI

0,6586

1.129

181

IS10

SPITALUL CLINIC DE URGENŢĂ IAŞI

1,1133

1.437

182

IS11

SPITALUL CLINIC DE URGENŢĂ "SF.TREIME" IAŞI

1,106

923

183

IS13

SPITALUL ORĂŞENESC HÂRLĂU

0,7131

801

184

IS14

SPITALUL MUNICIPAL PAŞCANI

0,6742

959

185

IS15

SPITALUL ORĂŞENESC TÂRGU FRUMOS

0,6094

548

186

IS22

INSTITUTUL DE GASTROENTEROLOGIE Şl HEPATOLOGIE IAŞI

0,9745

947

187

MH01

SPITALUL JUDEŢEAN DROBETATURNU SEVERIN

0,7362

1.003

188

MH02

SPITALUL MUNICIPAL ORŞOVA

0,5239

946

189

MH03

SPITALUL ORĂŞENESC STREHAIA

0,5048

833

190

MH04

SPITALUL ORĂŞENESC VÂNJU MARE

0,5883

723

191

MH05

SPITALUL ORĂŞENESC BAIA DE ARAMĂ

0,6173

1.112

192

MM01

SPITALUL JUDEŢEAN BAIA MARE

0,8741

990

193

MM02

SPITALUL DE BOLI INFECTIOSE DERMATO-VENEROLOGIE Şl PSIHIATRIE BAIA MARE

0,8524

862

194

MM04

SPITALUL MUNICIPAL SIGHETU MARMATIEI

0,7252

1.108

195

MM07

SPITALUL DE RECUPERARE BORŞA

0,6675

1.059

196

MM08

SPITALUL ORĂŞENESC TÂRGU LĂPUŞ

0,6492

690

197

MM09

SPITALUL ORĂŞENESC VIŞEU DE SUS

0,6295

1.014

198

MS01

SPITALUL CLINIC JUDEŢEAN DE URGENŢĂ MUREŞ

0,9732

1.305

199

MS03

INSTITUTUL DE BOLI CARDIOVASCULARE Şl TRANSPLANT TÂRGU MUREŞ

1,3323

1.597

200

MS04

SPITALUL MUNICIPAL SIGHIŞOARA

0,7791

1.017

201

MS05

SPITALUL ORĂŞENESC LUDUŞ

0,6626

930

202

MS06

SPITALUL MUNICIPAL "DR.EUGEN NICOARA" REGHIN

0,7359

817

203

MS07

SPITALUL MUNICIPAL " DR.GHEORGHE MARINESCU" TÂRNĂVENI

0,7556

934

204

NT01

SPITALUL JUDEŢEAN PIATRA NEAMŢ

0,774

979

205

NT02

SPITALUL MUNICIPAL ROMAN

0,6736

794

206

NT03

SPITALUL ORĂŞENESC BICAZ

0,5592

925

207

NT04

SPITALUL ORĂŞENESC TÂRGU-NEAMŢ

0,6714

897

208

OT01

SPITALUL JUDEŢEAN SLATINA

0,7183

924

209

OT02

SPITALUL ORĂŞENESC BALŞ

0,5836

849

210

OT03

SPITALUL MUNICIPAL CARACAL

0,7936

735

211

OT04

SPITALUL ORĂŞENESC CORABIA

0,565

930

212

PH01

SPITALUL JUDEŢEAN DE URGENŢĂ PLOIEŞTI

0,8113

1.012

213

PH04

SPITALUL DE OBSTETRICĂ GINECOLOGIE PLOIEŞTI

0,5078

1.224

214

PH05

SPITALUL ORĂŞENESC AZUGA

0,6779

1.187

215

PH06

SPITALUL ORĂŞENESC BĂICOI

0,648

920

216

PH07

SPITALUL MUNICIPAL CÂMPINA

0,635

980

217

PH08

SPITALUL ORĂŞENESC SINAIA

0,5739

882

218

PH09

SPITALUL ORĂŞENESC MIZIL

0,5735

847

219

PH12

SPITALUL ORĂŞENESC VĂLENII DE MUNTE

0,5368

1.291

220

PH20

SPITALUL DE BOLI INFECŢIOASE PLOIEŞTI

0,6981

1.124

221

PH98

SPITALUL MUNICIPAL PLOIEŞTI

0,8085

950

222

PH99

SPITALUL DE PEDIATRIE PLOIEŞTI

0,5543

1.195

223

SB01

SPITALUL CLINIC JUDEŢEAN SIBIU

0,8065

1.323

224

SB04

SPITALUL MUNICIPAL MEDIAŞ

0,7502

726

225

SB05

SPITALUL ORĂŞENESC AGNITA

0,6001

681

226

SB06

SPITALUL ORĂŞENESC CISNĂDIE

0,5916

755

227

SB08

SPITALUL CLINIC DE PEDIATRIE SIBIU

0,7727

1.247

228

SJ01

SPITALUL JUDEŢEAN ZALĂU

0,6919

935

229

SJ02

SPITALUL ORĂŞENESC ŞIMLEU SILVANIEI

0,6082

902

230

SJ03

SPITALUL ORĂŞENESC JIBOU

0,5376

939

231

SJ04

SPITALUL ORĂŞENESC CEHU SILVANIEI

0,5104

855

232

SM01

SPITALUL JUDEŢEAN SATU MARE

0,7562

1.063

233

SM04

SPITALUL MUNICIPAL CAREI

0,6274

810

234

SM05

SPITALUL ORĂŞENESC NEGREŞTI OAŞ

0,6342

1.073

235

SM06

SPITALUL ORĂŞENESC TÂŞNAD

0,5068

913

236

SV01

SPITALUL JUDEŢEAN DE URGENŢA "SF.IOAN CEL NOU" SUCEAVA

0,759

887

237

SV02

SPITALUL MUNICIPAL CÂMPULUNG MOLDOVENESC

0,6196

854

238

SV03

SPITALUL MUNICIPAL FĂLTICENI

0,5858

812

239

SV04

SPITALUL ORĂŞENESC GURA HUMORULUI

0,6333

823

240

SV05

SPITALUL MUNICIPAL RĂDĂUŢI

0,6604

738

241

SV06

SPITALUL ORĂŞENESC SIRET

0,5561

790

242

SV07

SPITALUL MUNICIPAL VATRA DORNEI

0,6126

836

243

TL01

SPITALUL JUDEŢEAN DE URGENTĂ TULCEA

0,654

1.045

244

TL02

SPITALUL ORĂŞENESC BABADAG

0,5206

1.111

245

TL03

SPITALUL ORĂŞENESC MACIN

0,5282

932

246

TM01

SPITALUL CLINIC JUDEŢEAN TIMIŞOARA

0,8626

1.297

247

TM02

SPITALUL CLINIC MUNICIPAL TIMIŞOARA

0,9215

1.128

248

TM03

SPITALUL CLINIC DE URGENŢA PENTRU COPII "Dr.LOUlS ŢURCANU" TIMIŞOARA

0,8565

1.265

249

TM04

SPITALUL CLINIC DE BOLI INFECŢIOASE ŞI PNEUMOFTIZIOLOGIE "DR.V.BABEŞ" TIMIŞOARA

0,7201

1.572

250

TM05

SPITALUL CLINIC OBSTETRICA GINECOLOGIE "DR.D.POPESCU" TIMIŞOARA

0,5507

1.209

251

TM06

INSTITUTUL DE BOLI CARDIOVASCULARE TIMIŞOARA

1,2171

1.597

252

TM07

SPITALUL MUNICIPAL LUGOJ

0,5935

1.007

253

TM09

SPITALUL ORĂŞENESC DETA

0,6696

1.001

254

TM10

SPITALUL "DR. KARL DIEL" JIMBOLIA

0,5676

1.078

255

TM11

SPITALUL ORĂŞENESC SÂNICOLAUL MARE

0,5952

1.039

256

TM12

SPITALUL ORĂŞENESC FĂGET

0,5411

920

257

TR01

SPITALUL JUDEŢEAN ALEXANDRIA

0,6721

1.010

258

TR02

SPITALUL MUNICIPAL TURNU MĂGURELE

0,6142

865

259

TR03

SPITALUL MUNICIPAL "CARITAS"  ROŞIORII DE VEDE

0,6104

849

260

TR04

SPITALUL ORĂŞENESC ZIMNICEA

0,5731

1.045

261

VL01

SPITALUL JUDEŢEAN VÂLCEA

0,7444

1.076

262

VL02

SPITALUL DE OBSTETRICĂ GINECOLOGIE RM.VÂLCEA

0,52

1.139

263

VL03

SPITALUL MUNICIPAL DRĂGĂŞANI

0,6306

783

264

VL04

SPITALUL ORĂŞENESC HOREZU

0,5448

888

265

VL05

SPITALUL ORĂŞENESC BREZOI

0,539

955

266

VL10

SPITALUL ORĂŞENESC BĂLCEŞTI

0,5118

946

267

VN01

SPITALUL JUDEŢEAN FOCŞANI

0,7904

1.235

268

VN02

SPITALUL MUNICIPAL ADJUD

0,7409

712

269

VN03

SPITALUL ORĂŞENESC ODOBEŞTI

0,5879

954

270

VN04

SPITALUL ORĂŞENESC PANCIU

0,6035

860

271

VN05

SPITALUL ORĂŞENESC MĂRĂŞEŞTI

0,5096

748

272

VS01

SPITALUL JUDEŢEAN DE URGENTĂ VASLUI

0,6988

892

273

VS02

SPITALUL MUNICIPAL DE ADULŢI BÂRLAD

0,8304

828

274

VS03

SPITALUL DE COPII "SF.NICOLAE" BÂRLAD

0,6385

729

275

VS04

SPITALUL MUNICIPAL HUŞI

0,6285

793

276

VS05

SPITALUL ORĂŞENESC NEGREŞTI

0,5363

924

* Indicele de case-mix (ICM) a fost calculat după regularizarea anului 2005, din luna ianuarie 2006;

ICM 2005 - ICM-ul aferent cazurilor validate pentru tot anul 2005, dacă spitalul a fost finanţat pe caz rezolvat (DRG) şi în anul 2004, sau ICM-ul aferent cazurilor validate din perioada 14 feb. 2005-31 dec. 2005, dacă spitalul nu a fost finanţat pe caz rezolvat (DRG) în anul 2004."

20. Anexa nr. 18 b) „Lista categoriilor majore de diagnostice, tipurile de cazuri (grupele de diagnostice) şi valorile relative" va avea următorul conţinut:

„ANEXA Nr. 18b)*)

LISTA

categoriilor majore de diagnostice, tipurile de cazuri (grupele de diagnostice) şi valorile relative

Categoria  majoră de   diagnostice (CMD)

Descrierea   Categorie  Majore   de   Diagnostice    (CMD)

1

Boli   şi   tulburări   ale   sistemului   nervos

2

Boli   şi   tulburări   ale   ochiului

3

Boli   şi   tulburări   ale   urechii,   nasului,   gurii   şi gâtului

4

Boli   şi   tulburări   ale   sistemului   respirator

5

Boli   şi   tulburări   ale   sistemului   circulator

6

Boli   şi   tulburări   ale   aparatului   digestiv

7

Boli   şi   tulburări   ale   sistemului   hepato-biliar   şi ale  pancreasului

8

Boli   şi   tulburări   ale   sistemului  musculoscheletal   şi ţesutului   conjunctiv

9

Boli   şi   tulburări   ale  pielii,   ţesutului   subcutanat şi   sânului

10

Boli   şi   tulburări   ale   glandelor   endocrine,   boli   de nutriţie   şi  metabolism

11

Boli   şi   tulburări   ale   aparatului   urinar    (rinichi, tract  urinar)

12

Boli   şi   tulburări   ale   aparatului   reproductiv  masculin

13

Boli   şi   tulburări   ale   aparatului   reproductiv   feminin

14

Sarcina,   naştere   şi   lăuzie

15

Nou  născut  sănătos   şi   bolnav   (perioada  perinatală)

16

Boli   ale   sângelui,   boli   şi   disfuncţii   ale   organelor hematopoetice,   boli   imunologice

17

Boli   şi   tulburări   mieloproliferative,   neoplasme   slab diferenţiate

18

Boli   infecţioase   şi  parazitare,   sistemice   sau   cu localizare  nespecificată

19

Boli   şi   tulburări   mentale

20

Alcoolism/utilizarea   drogurilor   şi   tulburări   mentale organice   induse   de   utilizarea   alcoolului/drogurilor

21

Leziuni,   otrăviri   şi   efecte   toxice   ale   drogurilor

22

Arsuri

23

Factori   care   influenţează   starea   de   sănătate   şi   alte contacte   cu  serviciile   de   sănătate

24

Traumatism  multiplu  semnificativ

25

Infecţii   cu  virusul   imunodeficienţei   umane

*) Anexa nr. 18b) este reprodusă în facsimil.

Grupa de diagnostic

Categoria

majoră de

diagnostic

(CMD)

Categorie Medicală

/

Chirurgic.

(M/C)

Descrierea grupelor de diagnostice

Valoare relativă

DMS

Limita

inferioară a

DS

Limita

superioară

a DS

1

1

C

Craniotomie >17 ani, exceptând craniotomia pentru traumatism

3,0165

16,4

4

52

2

1

C

Craniotomie pentru traumatism >17 ani

3,4127

12,2

2

44

3

1

c

Craniotomie, vârsta 0-17 ani

2,4674

14,8

3

49

4

1

c

Proceduri pe coloana vertebrala

1,7782

15,1

3

51

5

1

c

Proceduri vasculare extracraniene

1,0674

10,0

2

45

6

1

c

"Eliberarea" canalului carpian

0,6373

5,6

1

20

7

1

c

Proceduri la nivelul nervilor periferici sau cranieni sau alte proceduri pe sistemul nervos cu complicaţii şi comorbidităţi

2,0845

11,5

2

53

8

1

c

Proceduri la nivelul nervilor periferici sau cranieni sau alte proceduri pe sistemul nervos fără complicaţii şi comorbidităţi

0,9996

8,1

1

35

9

1

M

Tulburări şi leziuni ale măduvei spinării

0,9011

8,5

2

29

10

1

M

Neoplasme ale sistemului nervos cu complicaţii şi comorbidităţi

1,0637

7,3

1

30

11

1

M

Neoplasme ale sistemului nervos fără complicaţii şi comorbidităti

0,6961

6,3

1

27

12

1

M

Boli degenerative ale sistemului nervos

0,9989

8,5

2

31

13

1

M

Scleroza multiplă şi ataxia de origine cerebeloasă

0,7904

7,9

2

26

14

1

M

Boli cerebrovasculare specifice cu excepţia atacului ischemic tranzitor

1,0779

10,1

2

40

15

1

M

Atac ischemic tranzitor şi ocluzii precerebrale

0,6051

7,8

2

24

16

1

M

Boli cerebrovasculare nespecifice cu complicaţii şi comorbidităti

1,0696

8,2

2

24

17

1

M

Boli cerebrovasculare nespecifice fără complicaţii şi comorbidităti

0,6339

7,3

2

21

18

1

M

Boli ale nervilor cranieni şi periferici cu complicaţii şi comorbidităti

0,8592

7,9

3

21

19

1

M

Boli ale nervilor cranieni şi periferici fără complicaţii şi comorbidităti

0,6034

7,5

2

23

20

1

M

Infecţiile sistemului nervos cu excepţia meningitei virale

2,0717

10,4

2

42

21

1

M

Meningita virală

0,6626

8,4

2

25

22

1

M

Encefalopatia hipertensivă

0,9116

7,0

3

18

23

1

M

Coma şi stupoarea netraumatică

0,7015

4,5

1

18

24

1

M

Convulsii şi cefalee, vârsta>17 ani cu complicaţii şi comorbidităti

0,7720

6,3

2

21

25

1

M

Convulsii şi cefalee, vârsta>17 ani fără complicaţii şi comorbidităti

0,5879

5,6

1

19

26

1

M

Convulsii şi cefalee, vârsta 0-17ani

0,5383

5,2

1

17

27

1

M

Stupoare traumatică şi comă, coma durată>1 ora

1,1446

nu este cazul

nu este cazul

28

1

M

Stupoare traumatică şi comă, coma durată<1 ora, vârsta >17 ani cu complicaţii şi comorbidităti

1,1068

6,3

1

25

29

1

M

Stupoare traumatică şi comă, coma durată<1 ora, vârsta >17 ani fără complicaţii şi comorbidităti

0,5477

4,5

1

16

30

1

M

Stupoare traumatică şi comă, coma durată<1 ora, 0-17 ani.

0,4611

3,7

1

11

31

1

M

Comoţie cerebrală, vârsta >17ani, cu complicaţii şi comorbidităti

0,6500

4,8

1

17

32

1

M

Comoţie cerebrală, vârsta >17ani, fără complicaţii şi comorbidităti

0,3729

3,4

1

11

33

1

M

Comoţie cerebrală, vârsta 0-17ani

0,2885

3,0

1

9

34

1

M

Alte tulburări ale sistemului nervos cu complicaţii şi comorbidităti

0,9366

8,4

2

31

35

1

M

Alte tulburări ale sistemului nervos fără complicaţii şi comorbidităti

0,6376

6,5

1

24

36

2

C

Intervenţii pe retină

0,8288

3,9

1

12

37

2

C

Intervenţii pe orbită

1,0853

7,4

2

22

38

2

C

Intervenţii primare pe iris

0,3222

6,9

2

20

39

2

C

Intervenţii pe cristalin cu sau fără vitrectomie

0,6226

6,4

2

21

40

2

C

Proceduri extraoculare cu excepţia orbitei vârsta >17 ani

0,8752

5,1

1

16

41

2

C

Proceduri extraoculare cu excepţia orbitei vârsta 0-17 ani

0,6202

3,7

1

11

42

2

C

Proceduri intraoculare cu excepţia retinei, irisului şi cristalinului

0,5688

6,5

2

21

43

2

M

Hifema

0,3288

4,8

2

13

44

2

M

Infecţiile acute majore ale ochiului

0,4175

7,2

2

22

45

2

M

Tulburări neurologice ale ochiului

0,6210

6,4

2

20

46

2

M

Alte boli ale ochiului, vârsta >17 ani, cu complicaţii şi comorbidităţi

0,7218

6,6

2

20

47

2

M

Alte boli ale ochiului, vârsta >17 ani, fără complicaţii şi comorbidităţi

0,3939

5,1

1

17

48

2

M

Alte boli ale ochiului, vârsta 0-17 ani

0,4735

6,0

2

19

49

3

C

Intervenţii majore la nivelul capului si gâtului

1,9348

14,4

3

47

50

3

C

Sialoadenectomia

0,8096

10,4

4

26

51

3

C

Intervenţii pe glanda salivară cu excepţia sialoadenectomiei

0,8518

7,0

2

25

52

3

C

Buza de iepure şi reparaţia vălului palatin

0,5696

9,6

3

25

53

3

C

Intervenţii pe sinus şi mastoida vârsta >17 ani

1,4910

9,0

2

28

54

3

C

Intervenţii pe sinus şi mastoida vârsta 0-17 ani

1,1459

11,8

2

45

55

3

C

Intervenţii diverse pe ureche, nas, gura şi gât

0,9720

6,1

2

18

56

3

C

Rinoplastia

0,9947

6,2

2

16

57

3

C

Intervenţii petonsile şi adenoizi, cu excepţia tonsilectomiei şi/sau doar adenoidectomiei, vârsta >17 ani

0,4845

5,8

2

15

58

3

C

Intervenţii petonsile şi adenoizi, cu excepţia tonsilectomiei şi/sau doar adenoidectomiei, vârsta 0-17 ani

0,5830

3,3

1

10

59

3

C

Tonsilectomie şi/sau doar adenoidectomie, vârsta >17 ani

0,6257

3,9

1

12

60

3

C

Tonsilectomie şi/sau doar adenoidectomie, vârsta 0-17 ani

0,4336

2,7

1

7

61

3

C

Miringotomie cu inserţia tubară, vârsta >17ani

1,0407

5,7

2

17

62

3

C

Miringotomie cu inserţia tubară, vârsta 0-17 ani

0,5662

3,9

1

11

63

3

C

Alte proceduri chirurgicale pe ureche, nas, gura şi gât

1,4843

6,4

2

20

64

3

M

Tumorile maligne ale urechii, nasului, gurii şi gâtului

1,2467

8,7

1

35

65

3

M

Tulburări de echilibru

0,4524

6,5

2

18

66

3

M

Epistaxis

0,5267

5,3

2

14

67

3

M

Epiglotita

0,7256

6,4

3

15

68

3

M

Infecţii resp. sup. şi otita medie vârsta>17 ani, cu complicaţii şi comorbidităţi

0,5081

7,0

2

19

69

3

M

Infecţii resp. sup. şi otita medie vârsta>17 ani, fără complicaţii şi comorbidităţi

0,3403

6,2

2

17

70

3

M

Infecţii resp. sup. şi otita medie vârsta 0-17 ani

0,3544

5,4

2

13

71

3

M

Laringotraheita

0,2955

5,7

2

13

72

3

M

Traumatisme şi deformări nazale

0,5458

4,6

1

14

73

3

M

Alte diagnostice ale urechii, nasului, gurii şi gâtului, vârsta >17ani

0,5571

6,2

2

19

74

3

M

Alte diagnostice ale urechii, nasului, gurii şi gâtului, vârsta 0-17ani

0,5228

5,0

2

15

75

4

C

Intervenţii majore la nivelul toracelui

2,5035

18,5

4

59

76

4

C

Alte proceduri chirurgicale pe sistemul respirator cu complicaţii şi comorbiditaţi

2,2287

9,3

3

26

77

4

C

Alte proceduri chirurgicale pe sistemul respirator fără complicaţii şi comorbiditaţi

0,9628

7,6

2

21

78

4

M

Embolia pulmonară

1,0597

9,9

2

43

79

4

M

Infecţii şi inflamaţii respiratorii, >17 ani cu complicaţii şi comorbiditaţi

1,3100

9,2

2

31

80

4

M

Infecţii şi inflamaţii respiratorii, >17 ani fără complicaţii şi comorbiditaţi

0,7350

7,9

2

28

81

4

M

Infecţii şi inflamaţii respiratorii, 0-17 ani

1,5598

7,1

2

18

82

4

M

Neoplasme aparat respirator

1,1370

6,2

1

23

83

4

M

Traumatisme majore ale toracelui cu complicaţii şi comorbiditaţi

0,6845

7,7

2

23

84

4

M

Traumatisme majore ale toracelui fără complicaţii şi comorbiditaţi

0,4318

5,5

2

16

85

4

M

Transudat pleural cu complicaţii şi comorbiditaţi

0,9791

10,2

2

37

86

4

M

Transudat pleural fără complicaţii şi comorbiditaţi

0,6298

8,8

2

32

87

4

M

Edem pulmonar şi insuficienţă respiratorie

0,9906

7,5

2

21

88

4

M

Boală pulmonară cronică obstructivă

0,6955

8,0

3

19

89

4

M

Pneumonia simplă şi pleurezia, >17 ani, cu complicaţii şi comorbiditaţi

0,8111

9,0

3

23

90

4

M

Pneumonia simplă şi pleurezia, >17 ani, fără complicaţii şi comorbiditaţi

0,4709

7,8

3

20

91

4

M

Pneumonia simplă şi pleurezia, 0-17 ani

0,4489

7,1

3

17

92

4

M

Boală interstiţială pulmonară cu complicaţii şi comorbiditaţi

0,9188

7,6

3

18

93

4

M

Boală interstiţială pulmonară fără complicaţii şi comorbiditaţi

0,7238

6,5

3

15

94

4

M

Pneumotorax cu complicaţii şi comorbiditaţi

0,8763

8,4

2

28

95

4

M

Pneumotorax fără complicaţii şi comorbiditaţi

0,4653

7,0

2

22

96

4

M

Bronşită şi astm, >17 ani, cu complicaţii şi comorbiditaţi

0,5789

7,6

3

19

97

4

M

Bronşită şi astm, >17 ani, fără complicaţii şi comorbiditaţi

0,4188

6,8

2

18

98

4

M

Bronşită şi astm, 0-17 ani

0,4079

6,0

2

16

99

4

M

Semne şi simptome respiratorii, cu complicaţii şi comorbiditaţi

0,5816

7,0

2

27

100

4

M

Semne şi simptome respiratorii, fără complicaţii şi comorbiditaţi

0,4267

4,6

1

15

101

4

M

Alte boli ale aparatului respirator cu complicaţii şi comorbiditaţi

0,7080

7,5

2

28

102

4

M

Alte boli ale aparatului respirator fără complicaţii şi comorbiditaţi

0,3963

5,8

2

17

103

5

C

Transplant cardiac

21,6378

nu este cazul

nu este cazul

104

5

C

Proceduri pe valve cardiace şi alte proceduri majore chirurgicale cu cateterism cardiac

6,4053

27,7

10

65

105

5

C

Proceduri pe valvele cardiace şi alte proceduri majore chirurgicale fără cateterism cardiac

4,9033

20,8

7

50

106

5

C

Bypass coronarian cu angioplastie coronariană transluminala percutanată (ACTP)

5,0750

nu este cazul

nu este cazul

107

5

C

Bypass coronarian cu cateterism cardiac

3,3862

22,4

7

60

108

5

C

Alte proceduri cardiotoracice

3,9737

16,6

5

47

109

5

C

Bypass coronarian fără cateterism cardiac

2,8277

19,9

6

53

110

5

C

Alte proceduri majore cardiovasculare cu complicaţii şi comorbidităti

3,4164

15,4

3

57

111

5

C

Alte proceduri majore cardiovasculare fără complicaţii şi comorbidităti

2,1724

15,4

4

45

112

5

C

Proceduri cardiovasculare percutanate

1,2797

5,7

2

19

113

5

C

Amputatie pentru tulburări ale sistemului circulator cu excepţia celor de la membrul superior şi a halucelui

2,4517

21,6

5

67

114

5

C

Amputatie pentru tulburări ale sistemului circulator la nivelul membrului superior şi a halucelui

1,3461

17,6

4

58

115

5

C

Implantarea permanentă a pacemaker-ului cardiac cu infarct miocardic, insuficienţă sau şoc cardiac, sau proceduri de implant interesând sonde sau generatori de cardioversie -defibrilare atrială

3,3348

9,1

3

25

116

5

C

Alte implantări permanente de pacemaker cardiac sau angioplastie coronariană transluminala percutanată (ACTP) cu implantare de stent arterial coronarian

1,6728

6,8

2

20

117

5

C

Control pacemaker cardiac cu excepţia înlocuirii acestuia

1,0456

8,8

2

27

118

5

C

Inlocuirea pacemaker-ului cardiac

1,7005

9,7

2

37

119

5

C

Ligatura venelor şi stripping

1,0580

7,5

2

23

120

5

C

Alte proceduri chirurgicale pentru sistemul circulator

2,0357

9,7

2

33

121

5

M

Tulburări circulatorii cu infarct miocardic acut, complicaţii majore, externat în viaţă

1,2584

10,2

3

31

122

5

M

Tulburări circulatorii fără infarct miocardic acut, complicaţii majore, externat viaţă

0,8318

9,6

3

30

123

5

M

Tulburări circulatorii cu infarct miocardic acut, decedat

1,6044

3,3

1

13

124

5

M

Tulburări circulatorii cu excepţia infarct miocardic acut cu cateterism cardiac şi diagnostic complex

0,9709

6,6

2

21

125

5

M

Tulburări circulatorii cu excepţia infarct miocardic acut cu cateterism cardiac fără diagnostic complex

0,7185

4,9

1

16

126

5

M

Endocardita acută şi subacută

1,6687

20,5

2

112

127

5

M

Insuficienţa cardiacă şi şocul

0,8219

7,6

3

20

128

5

M

Tromboflebită venoasă profundă

0,6753

9,0

3

23

129

5

M

Stop cardiac, neexplicat

0,9334

6,1

1

30

130

5

M

Tulburări vasculare periferice cu complicaţii şi comorbiditaţi

0,7910

9,4

2

31

131

5

M

Tulburări vasculare periferice fără complicaţii şi comorbiditaţi

0,4986

9,1

2

29

132

5

M

Ateroscleroza cu complicaţii şi comorbiditaţi

0,4869

7,4

2

21

133

5

M

Ateroscleroza fără complicaţii şi comorbiditaţi

0,4059

6,5

2

18

134

5

M

Hipertensiunea arterială

0,4878

6,5

2

17

135

5

M

Boli congenitale cardiace şi vaivulare, >17 ani, cu complicaţii şi comorbiditaţi

0,7474

6,8

2

21

136

5

M

Boli congenitale cardiace şi vaivulare, >17 ani, fără complicaţii şi comorbiditaţi

0,4302

5,5

2

17

137

5

M

Boli congenitale cardiace şi vaivulare, 0-17 ani

0,8649

5,5

1

17

138

5

M

Aritmia cardiacă şi tulburări de conducere cu complicaţii şi comorbiditaţi

0,6636

6,6

2

20

139

5

M

Aritmia cardiacă şi tulburări de conducere fără complicaţii şi comorbiditaţi

0,4091

5,0

1

16

140

5

M

Angina pectorală

0,4292

6,8

2

18

141

5

M

Sincopa şi colapsul cu complicaţii şi comorbiditaţi

0,5515

5,6

2

18

142

5

M

Sincopa şi colapsul fără complicaţii şi comorbiditaţi

0,4232

4,4

1

13

143

5

M

Durerea toracică

0,3893

4,2

1

13

144

5

M

Alte boli ale sistemului circulator cu complicaţii şi comorbiditaţi

1,1116

8,4

2

29

145

5

M

Alte boli ale sistemului circulator fără complicaţii şi comorbiditaţi

0,5313

7,0

2

27

146

6

C

Rezecţia rectală cu complicaţii şi comorbiditaţi

2,0621

19,3

6

53

147

6

C

Rezecţia rectală fără complicaţii şi comorbiditaţi

1,4386

18,2

7

43

148

6

C

Intervenţii majore pe intestinul subţire şi gros cu complicaţii şi comorbiditaţi

2,5279

17,0

4

58

149

6

C

Intervenţii majore pe intestinul subţire şi gros fără complicaţii şi comorbiditaţi

1,2425

14,9

4

41

150

6

C

Debridare peritoneală cu complicaţii şi comorbiditaţi

1,8428

12,9

4

37

151

6

C

Debridare peritoneală fără complicaţii şi comorbiditaţi

0,9780

10,2

4

25

152

6

C

Intervenţii minore pe intestinul subţire şi gros cu complicaţii şi comorbiditaţi

1,6743

10,9

2

38

153

6

C

Intervenţii minore pe intestinul subţire şi gros fără complicaţii şi comorbiditaţi

1,0829

7,3

2

24

154

6

C

Intervenţii pe stomac, esofag şi duoden, >17 ani cu complicaţii şi comorbiditaţi

3,1043

13,4

3

41

155

6

C

Intervenţii pe stomac, esofag şi duoden, >17 ani, fără complicaţii şi comorbiditaţi

1,2437

11,6

3

39

156

6

C

Intervenţii pe stomac, esofag şi duoden, 0-17 ani

1,3143

8,5

2

28

157

6

C

Intervenţii la nivelul anusului sau pe stome cu complicaţii şi comorbidităti

0,9094

9,1

2

28

158

6

C

Intervenţii la nivelul anusului sau pe stome fără complicaţii şi comorbidităti

0,4798

6,7

2

20

159

6

C

Intervenţii pentru hernie, cu excepţia celor inghinale şi femurale, >17 ani, cu complicaţii şi comorbidităti

1,0458

12,4

4

33

160

6

C

Intervenţii pentru hernie, cu excepţia celor inghinale şi femurale, >17 ani, fără complicaţii şi comorbidităti

0,6827

9,4

3

24

161

6

C

Intervenţii pentru hernia inghinală şi femurală, >17 ani, cu complicaţii şi comorbidităti

0,8160

9,4

4

22

162

6

C

Intervenţii pe hernia inghinală şi femurală, >17 ani, fără complicaţii şi comorbidităti

0,5655

7,2

3

17

163

6

C

Intervenţii hernii vârsta 0-17 ani

0,6393

4,3

2

11

164

6

C

Apendicectomie cu diagnostic principal complicat, cu complicaţii şi comorbidităti

1,2550

8,5

3

22

165

6

C

Apendicectomie cu diagnostic principal complicat, fără complicaţii şi comorbidităti

0,7193

5,6

2

13

166

6

C

Apendicectomie fără diagnostic principal complicat, cu complicaţii şi comorbidităti

0,8137

7,6

3

18

167

6

C

Apendicectomie fără diagnostic principal complicat, fără complicaţii şi comorbidităti

0,5837

5,4

3

12

168

3

C

Intervenţii la nivelul gurii cu complicaţii şi comorbidităti

1,0228

7,0

2

23

169

3

C

Intervenţii la nivelul gurii fără complicaţii şi comorbidităti

0,6680

5,2

2

16

170

6

C

Alte intervenţii chirurgicale pe sistemul digestiv cu complicaţii şi comorbidităti

2,3090

11,6

2

49

171

6

C

Alte proceduri chirurgicale pe sistemul digestiv fără complicaţii şi comorbidităti

0,9444

8,0

2

30

172

6

M

Tumori maligne digestive cu complicaţii şi comorbidităti

1,2921

6,9

2

24

173

6

M

Tumori maligne digestive fără complicaţii şi comorbidităti

0,7548

5,7

1

19

174

6

M

Hemoragie cu complicaţii şi comorbidităti

0,8530

7,4

2

23

175

6

M

Hemoragie fără complicaţii şi comorbidităti

0,4304

6,0

2

18

176

6

M

Ulcer peptic complicat

0,9166

6,4

2

20

177

6

M

Ulcer peptic necomplicat cu complicaţii şi comorbidităti

0,6828

6,9

3

18

178

6

M

Ulcer peptic necomplicat fără complicaţii şi comorbidităti

0,4375

6,0

2

17

179

6

M

Boală inflamatorie a intestinului

0,7187

6,7

2

24

180

6

M

Obstrucţii gastrointestinale cu complicaţii şi comorbidităti

0,7192

5,9

1

21

181

6

M

Obstrucţii gastrointestinale fără complicaţii şi comorbidităti

0,4134

4,7

1

16

182

6

M

Esofagita, gastroenterita şi alte tulburări digestive, >17 ani, cu complicaţii şi comorbidităti

0,5926

6,1

2

17

183

6

M

Esofagita, gastroenterita şi alte tulburări digestive, >17 ani, fără complicaţii şi comorbidităti

0,3916

5,1

2

15

184

6

M

Esofagita, gastroenterita şi alte tulburări digestive, 0-17 ani

0,3778

4,9

2

13

185

3

M

Boli ale dinţilor şi gurii cu excepţia extracţiilor şi lucrărilor dentare, vârsta>17 ani

0,6153

5,0

1

16

186

3

M

Boli ale dinţilor şi gurii cu excepţia extracţiilor şi lucrărilor dentare, 0-17 ani

0,3951

5,1

2

14

187

3

M

Extracţii dentare şi lucrări dentare

0,6963

3,4

1

10

188

6

M

Alte diagnostice ale aparatului digestiv >17 ani, cu complicaţii şi comorbidităţi

0,8682

6,3

1

23

189

6

M

Alte diagnostice ale aparatului digestiv >17 ani, fără complicaţii şi comorbidităţi

0,4751

5,0

1

16

190

6

M

Alte diagnostice ale aparatului digestiv, 0-17 ani

0,7120

4,3

1

13

191

7

C

Intervenţii pe pancreas, ficat şi sunt cu complicaţii şi comorbidităţi

3,5894

21,2

4

76

192

7

C

Intervenţii pe pancreas, ficat şi sunt fără complicaţii şi comorbidităţi

1,4629

17,9

4

54

193

7

C

Intervenţii pe tractul biliar cu excepţia colecistectomiei, cu sau fără explorarea duetului comun cu complicaţii şi comorbidităţi

2,9005

17,8

6

45

194

7

C

Intervenţii pe tractul biliar cu excepţia colecistectomiei, cu sau fără explorarea duetului comun fără complicaţii şi comorbidităţi

1,3241

15,6

5

43

195

7

C

Colecistectomie cu explorarea duetului comun cu complicaţii şi comorbidităţi

2,0740

19,4

6

49

196

7

C

Colecistectomie cu explorarea duetului comun fără complicaţii şi comorbidităţi

1,3685

18,4

7

42

197

7

C

Colecistectomie cu excepţia interv. laparascopice fără explorarea duetului comun cu complicaţii şi comorbidităţi

1,7633

14,6

5

35

198

7

C

Colecistectomie cu excepţia interv. laparascopice fără explorarea duetului comun fără complicaţii şi comorbidităţi

0,9399

11,5

5

26

199

7

C

Proceduri pentru diagnosticarea tumorilor maligne hepatobiliare

1,8787

14,1

4

39

200

7

C

Proceduri pentru diagnosticarea tumorilor ne-maligne hepatobiliare

2,3726

13,1

2

52

201

7

C

Alte intervenţii chirurgicale hepatobiliare şi pancreas

3,0798

9,6

2

32

202

7

M

Ciroza şi hepatita alcoolică

1,2249

7,4

2

23

203

7

M

Tumori maligne ale sistemului hepatobiliar sau pancreasului

1,2242

6,2

1

23

204

7

M

Boli ale pancreasului cu excepţia tumorilor maligne

0,8117

6,9

2

21

205

7

M

Boli ale ficatului cu excepţia tumorilor maligne, cirozei, hepatitei alcoolice cu complicaţii şi comorbidităţi

1,0979

8,0

2

26

206

7

M

Boli ale ficatului cu excepţia tumorilor, cirozei, hepatitei alcoolice fără complicaţii şi comorbidităţi

0,5835

7,3

2

27

207

7

M

Boli ale tractului biliar cu complicaţii şi comorbidităţi

0,9484

6,8

2

20

208

7

M

Boli ale tractului biliar fără complicaţii şi comorbidităţi

0,5097

5,5

2

17

209

8

C

Intervenţii asupra articulaţiilor mari şi reimplantare membre inferioare

1,9704

18,7

8

39

210

8

C

Intervenţii asupra femurului şi şoldului cu excepţia articulaţiilor mari, vârsta >17 ani, cu complicaţii şi comorbidităţi

1,6521

17,1

6

42

211

8

C

Intervenţii asupra femurului şi şoldului cu excepţia articulaţiilor mari, vârsta >17 ani, fără complicaţii şi comorbidităţi

1,2603

15,1

5

36

212

8

C

Intervenţii asupra femurului şi şoldului cu excepţia articulaţiilor mari, vârsta 0-17 ani

1,4946

11,4

3

35

213

8

C

Amputaţii pentru afecţiuni musculoscheletale sau boli ale ţesutului conjunctiv

1,7347

18,5

3

76

216

8

C

Biopsie sistem musculoscheletal şi ţesut conjunctiv

1,8743

9,8

2

39

217

8

C

Debridarea plăgilor şi grefa cutanata cu excepţia mâinii, pentru afecţiuni musculoscheletale şi ale ţesutului conjunctiv

3,1571

11,0

1

53

218

8

C

Intervenţii pe membrele inferioare şi humerus cu excepţia şold, picior, femur, vârsta >17 ani, cu complicaţii şi comorbidităţi

1,5486

15,3

4

43

219

8

C

Intervenţii pe membrele inferioare şi humerus cu excepţia şold, picior, femur, >17 ani, fără complicaţii şi comorbidităţi

0,9708

12,0

3

34

220

8

C

Intervenţii pe membrele inferioare şi humerus cu excepţia şold, picior, femur, vârsta 0-17 ani

0,9988

8,4

3

23

223

8

C

Intervenţii majore asupra umărului, cotului sau altor părţi membrul sup. cu complicaţii şi comorbidităţi

0,8398

8,7

2

30

224

8

C

Intervenţii asupra umărului, cotului, antebraţului cu excepţia articulaţiilor mari, fără complicaţii şi comorbidităţi

0,7133

7,3

2

23

225

8

C

Intervenţii asupra piciorului

0,9629

9,3

2

41

226

8

C

Intervenţii asupra ţesuturilor moi cu complicaţii şi comorbidităţi

1,1479

12,4

2

51

227

8

C

Intervenţii asupra ţesuturilor moi fără complicaţii şi comorbidităţi

0,6837

7,3

1

29

228

8

C

Intervenţii majore asupra policelui, articulaţiilor sau alte intervenţii la nivelul mâinii sau pumnului cu complicaţii şi comorbidităţi

1,0314

6,4

2

22

229

8

C

Intervenţii asupra mâinii sau pumnului cu excepţia articulaţiilor mari fără complicaţii şi comorbidităţi

0,6866

5,2

1

18

230

8

C

Incizia locală şi extracţia materialelor de osteosinteză din şold şi femur

1,1722

7,5

2

24

231

8

C

Incizia locală şi extracţia materialelor de osteosinteză cu excepţia şold şi femur

1,0674

5,6

1

20

232

8

C

Artroscopia

0,7669

4,7

1

16

233

8

C

Alte intervenţii chirurgicale asupra sist. musculoscheletal şi a ţesutului conjunctiv cu complicaţii şi comorbidităţi

1,9885

12,2

2

50

234

8

C

Alte intervenţii chirurgicale asupra sist. musculoscheletal şi a ţesutului conjunctiv fără complicaţii şi comorbidităţi

1,3538

8,0

1

32

235

8

M

Fracturi de femur

0,7061

6,6

1

27

236

8

M

Fracturi de sold şi bazin

0,6575

7,3

1

30

237

8

M

Luxaţii, entorse şi dislocări de şold, pelvis, coapsa

0,5567

7,0

1

29

238

8

M

Osteomielita

1,0108

9,4

2

38

239

8

M

Fracturi patologice, neoplazii musculoscheletale şi ale ţesutului conjunctiv

1,0201

6,2

1

26

240

8

M

Boli ale ţesutului conjunctiv cu complicaţii şi comorbidităţi

1,4529

7,5

2

22

241

8

M

Boli ale ţesutului conjunctiv fără complicaţii şi comorbidităţi

0,7436

6,1

2

20

242

8

M

Artrita septică

0,8009

9,3

2

35

243

8

M

Probleme medicale ale spatelui

0,6121

7,0

2

22

244

8

M

Boli ale oaselor şi artropatii specifice cu complicaţii şi comorbidităţi

0,6887

7,7

2

23

245

8

M

Boli ale oaselor şi artropatii specifice fără complicaţii şi comorbidităţi

0,5346

6,2

2

22

246

8

M

Artropatii nespecifice

0,6082

7,3

2

20

247

8

M

Semne şi simptome ale ap. musculoscheletal şi ale ţesutului conjunctiv

0,5183

6,8

2

21

248

8

M

Tendinita, miozita, bursita

0,7340

6,7

2

22

249

8

M

Ingrijire post-tratament pentru afecţiuni musculoscheletale şi ale ţesutului conjunctiv

0,6352

6,6

26

250

8

M

Fracturi, luxaţii, entorse, dislocări - antebraţ, mâna, picior, vârsta >17 ani, cu complicaţii şi comorbidităţi

0,7039

4,6

15

251

8

M

Fracturi, luxaţii, entorse, dislocări - antebraţ, mâna, picior, vârsta >17 ani, fără complicaţii şi comorbidităţi

0,4291

3,6

11

252

8

M

Fracturi, luxaţii, entorse, dislocări - antebraţ, mâna, picior, vârsta 0-17 ani

0,3040

3,0

8

253

8

M

Fracturi, luxaţii, entorse, dislocări partea de sus a braţului, partea de jos membru inf cu excepţia piciorului,>17 ani, cu complicaţii şi comorbidităţi

0,6658

6,2

22

254

8

M

Fracturi, luxaţii, entorse, dislocări partea de sus a braţului, partea de jos membru inf cu excepţia piciorului, >17 ani, fără complicaţii şi comorbidităţi

0,4396

4,4

14

255

8

M

Fracturi, luxaţii, entorse, dislocări partea de sus a braţului, partea de jos membru inf cu excepţia piciorului, 0-17 ani

0,3912

3,5

10

256

8

M

Alte diagnostice musculoscheletale şi ale ţesutului conjunctiv

0,6686

5,6

19

257

9

C

Mastectomie totală pentru neoplazie, cu complicaţii şi comorbidităţi

0,8827

16,2

5

43

258

9

C

Mastectomie totală pentru neoplazie, fără complicaţii şi comorbidităţi

0,8172

14,5

4

41

259

9

C

Mastectomie subtotală pentru neoplazie, cu complicaţii şi comorbidităţi

0,7794

8,3

2

29

260

9

C

Mastectomie subtotală pentru neoplazie, fără complicaţii şi comorbidităti

0,5588

7,0

1

25

261

9

C

Intervenţii pe sân pt afecţiuni non-maligne cu excepţia biopsiei şi exciziei locale

0,9974

6,5

2

23

262

9

C

Biopsie şi excizie locală a glandei mamare pentru afecţiuni non-maligne

0,6033

6,1

2

20

263

9

C

Grefa cutanată şi/sau debridare pentru ulcer cutanat sau celulita cu complicaţii şi comorbidităti

1,6922

14,7

3

49

264

9

C

Grefa cutanată şi/sau debridare pentru ulcer cutanat sau celulita fără complicaţii şi comorbidităti

0,8815

11,4

2

47

265

9

C

Grefa cutanată şi/sau debridare excepţie cele pt ulcer cutanat sau celulita cu complicaţii şi comorbidităti

1,5820

11,1

2

45

266

9

C

Grefa cutanată şi/sau debridare excepţie cele pt ulcer cutanat sau celulita fără complicaţii şi comorbidităti

0,9518

6,7

1

26

267

9

C

Intervenţii perianale şi pilonidale

0,5945

6,2

2

21

268

9

C

Intervenţii recontructive (plastice) la nivel cutanat, ţesut subcutanat, sân

0,6402

5,8

1

21

269

9

C

Alte intervenţii piele, ţesutului subcutanat, sân cu complicaţii şi comorbidităti

1,3169

8,8

1

35

270

9

C

Alte intervenţii piele, ţesutului subcutanat, sân fără complicaţii şi comorbidităti

0,6447

5,1

1

19

271

9

M

Ulcer cutanat

0,8302

10,8

3

31

272

9

M

Afecţiuni cutanate majore cu complicaţii şi comorbidităti

1,1886

8,5

2

25

273

9

M

Afecţiuni cutanate majore fără complicaţii şi comorbidităti

0,4617

8,1

2

26

274

9

M

Neoplazii ale glandei mamare cu complicaţii şi comorbidităti

0,8851

5,6

1

20

275

9

M

Neoplazii ale glandei mamare fără complicaţii şi comorbidităti

0,4961

5,6

1

20

276

9

M

Afecţiuni benigne ale glandei mamare

0,4554

4,5

1

14

277

9

M

Celulita vârsta >17 ani cu complicaţii şi comorbidităti

0,6876

8,9

2

31

278

9

M

Celulita vârsta >17 ani fără complicaţii şi comorbidităti

0,4152

7,0

2

22

279

9

M

Celulita vârsta 0-17 ani

0,3886

5,5

2

15

280

9

M

Traumatisme ale pielii, ţesutului subcutanat, ale glandei mamare, vârsta >17 ani, cu complicaţii şi comorbidităţi

0,5519

5,4

1

19

281

9

M

Traumatisme ale pielii, ţesutului subcutanat, glandei mamare, vârsta >17 ani, fara complicaţii şi comorbidităţi

0,3728

4,4

1

15

282

9

M

Traumatisme ale pielii, ţesutului subcutanatele glandei mamare, vârsta 0-17 ani

0,3718

3,5

1

10

283

9

M

Afecţiuni cutanate minore cu complicaţii şi comorbidităţi

0,6212

6,6

2

20

284

9

M

Afecţiuni cutanate minore fără complicaţii şi comorbidităţi

0,3725

5,5

2

18

285

10

C

Amputaţii ale membrelor inferioare pentru afecţiuni endocrine, metabolice şi nutriţionale

1,8735

25,4

6

77

286

10

C

Intervenţii pe glanda suprarenală şi hipofiză

1,7583

14,6

4

40

287

10

C

Grefe cutanate şi debridare a plăgilor din afecţiuni endocrine, metabolice, nutriţionale

1,6018

10,0

2

30

288

10

C

Intervenţii chirurgicale pentru obezitate

1,4409

9,4

1

41

289

10

C

Intervenţii pe paratiroide

0,8040

8,6

1

36

290

10

C

Intervenţii pe tiroida

0,6538

6,8

2

21

291

10

C

Intervenţii pe tract tireoglos

0,5060

8,5

3

24

292

10

C

Alte proceduri chirurgicale pentru afecţiuni endocrine, nutriţionale şi metabolice cu complicaţii şi comorbidităţi

2,2455

10,8

3

31

293

10

C

Alte proceduri chirurgicale pentru afecţiuni endocrine, nutriţionale şi metabolice fără complicaţii şi comorbidităţi

1,3696

8,9

3

26

294

10

M

Diabet vârsta >35 ani

0,6427

7,2

2

20

295

10

M

Diabet vârsta 0-35 ani

0,4928

5,7

2

17

296

10

M

Diverse afecţiuni metabolice şi nutriţionale vârsta >17 ani, cu complicaţii şi comorbidităţi

0,7282

6,7

2

21

297

10

M

Diverse afecţiuni metabolice şi nutriţionale vârsta >17 ani, fără complicaţii şi comorbidităţi

0,4477

5,7

2

17

298

10

M

Diverse afecţiuni metabolice şi nutriţionale vârsta 0-17 ani

0,3981

5,4

2

15

299

10

M

Boli ereditare ale metabolismului

1,1701

5,5

2

15

300

10

M

Afecţiuni endocrine cu complicaţii şi comorbidităţi

0,8263

6,6

2

19

301

10

M

Afecţiuni endocrine fără complicaţii şi comorbidităţi

0,4764

5,4

2

16

302

C

Transplant renal

10,3959

40,7

11

117

303

C

Intervenţii asupra rinichiului, ureterului, şi vezicii urinare în neoplazii

1,9541

18,4

5

52

304

C

Intervenţii asupra rinichiului, ureterului şi vezicii urinare în afecţiuni benigne cu complicaţii şi comorbidităţi

2,1472

12,7

3

42

305

C

Intervenţii asupra rinichiului, ureterului, şi vezicii urinare în afecţiuni benigne fără complicaţii şi comorbidităţi

1,2863

11,0

2

44

306

C

Prostatectomie cu complicaţii şi comorbidităţi

0,8990

12,6

4

32

307

C

Prostatectomie fără complicaţii şi comorbidităţi

0,4385

10,3

4

26

308

C

Intervenţii minore asupra vezicii urinare cu complicaţii şi comorbidităţi

1,4724

13,1

3

44

309

C

Intervenţii minore asupra vezicii urinare fără complicaţii şi comorbidităţi

1,0088

10,5

2

38

310

C

Intervenţii transuretrale cu complicaţii şi comorbidităţi

0,7397

8,4

3

22

311

C

Intervenţii transuretrale fără complicaţii şi comorbidităţi

0,4947

7,5

2

21

312

C

Intervenţii uretrale, vârsta >17 ani, cu complicaţii şi comorbidităţi

0,9782

8,2

2

25

313

C

Intervenţii uretrale, vârsta >17 ani, fără complicaţii şi comorbidităţi

0,6780

7,4

2

23

314

C

Intervenţii uretrale, vârsta 0-17 ani

0,6557

8,3

2

31

315

C

Alte intervenţii chirurgicale pe rinichi şi căi urinare

1,8975

11,6

1

62

316

M

Insuficienta renală

1,1953

7,8

2

29

317

M

Internare pentru dializa renală

0,5442

8,3

1

35

318

M

Neoplasme renale şi de căi urinare cu complicaţii şi comorbidităţi

0,9441

6,7

1

24

319

M

Neoplasme renale şi de căi urinare fără complicaţii şi comorbidităţi

0,6283

5,2

1

19

320

M

Infecţii renale şi de căi urinare, vârsta >17 ani, cu complicaţii şi comorbiditaţi

0,7079

7,2

2

23

321

M

Infecţii renale şi de căi urinare, vârsta >17 ani, fără complicaţii şi comorbiditaţi

0,4188

6,6

2

18

322

M

Infecţii renale şi de căi urinare, vârsta 0-17 ani

0,4986

6,7

2

18

323

M

Litiaza urinară cu complicaţii şi comorbiditaţi şi/sau litotripsie extracorporeala

0,4740

5,7

2

18

324

M

Litiaza urinară fără complicaţii şi comorbiditaţi

0,3202

4,9

2

15

325

M

Semne şi simptome de afectare renală sau de căi urinare, vârsta >17 ani, cu complicaţii şi comorbiditaţi

0,5227

6,1

2

19

326

M

Semne şi simptome de afectare renală sau de căi urinare, vârsta >17 ani, fără complicaţii şi comorbiditaţi

0,3753

5,1

2

16

327

M

Semne şi simptome de afectare renală sau de căi urinare, vârsta 0-17ani

0,3851

4,9

2

14

328

M

Strictura uretrala vârsta >17 ani, cu complicaţii şi comorbiditaţi

0,5436

6,3

2

20

329

M

Strictura uretrala vârsta >17 ani, fără complicaţii şi comorbiditaţi

0,4820

5,4

1

18

330

M

Strictura uretrala vârsta 0-17 ani

0,5760

nu este cazul

nu este cazul

331

M

Alte boli renale şi de căi urinare, vârsta >17 ani, cu complicaţii şi comorbiditaţi

1,0639

5,9

1

22

332

M

Alte boli renale şi de căi urinare, vârsta >17 ani, fără complicaţii şi comorbiditaţi

0,5248

5,5

1

18

333

M

Alte boli renale şi de căi urinare, vârsta 0-17 ani

0,8893

6,5

1

22

334

12

C

Intervenţii majore pelvine la bărbat, cu complicaţii şi comorbiditaţi

1,1127

18,6

8

38

335

12

C

Intervenţii majore pelvine la bărbat, fără complicaţii şi comorbiditaţi

0,9148

17,2

8

35

336

12

C

Prostatectomia transuretrală cu complicaţii şi comorbiditaţi

0,6275

10,9

5

23

337

12

C

Prostatectomia transuretrală fără complicaţii şi comorbiditaţi

0,4340

9,5

4

19

338

12

C

Intervenţii pe testicule pentru neoplazii

1,0160

8,7

3

25

339

12

C

Intervenţii pe testicule pentru afecţiuni benigne vârsta >17 ani

0,8863

7,8

2

23

340

12

C

Intervenţii pe testicule pentru afecţiuni benigne vârsta 0-17 ani

0,5306

4,0

2

10

341

12

C

Intervenţii la nivelul penisului

1,1070

7,6

1

31

342

12

C

Circumcizia vârsta >17 ani

0,9513

4,3

1

14

343

12

C

Circumcizia vârsta 0-17 ani

0,4227

2,5

1

6

344

12

C

Alte proceduri chirurgicale pentru neoplazii ale ap. reproductiv masculin

1,4741

9,4

2

34

345

12

C

Alte proceduri chirurgicale ap. reproductiv masculin excepţie neoplazii

1,0847

8,0

2

27

346

12

M

Neoplazii ale ap. reproductiv masculin complicaţii şi comorbiditaţi

0,9482

6,2

1

23

347

12

M

Neoplazii ale ap. reproductiv masculin fără complicaţii şi comorbiditaţi

0,6036

5,2

1

20

348

12

M

Hipertrofia benignă de prostată cu complicaţii şi comorbiditaţi

0,5610

6,0

2

19

349

12

M

Hipertrofia benignă de prostată fără complicaţii şi comorbiditaţi

0,3531

5,2

1

17

350

12

M

Inflamaţii ale aparatului genital masculin

0,4977

5,1

1

17

351

12

M

Sterilizarea masculină

0,2364

nu este cazul

nu este cazul

352

12

M

Alte boli ale aparatului genital masculin

0,4883

5,2

2

16

353

13

C

Eviscerarea pelvisului, histerectomie totală şi vulvectomie radicală

2,1663

12,7

6

27

354

13

C

Intervenţii uterine/anexiale pentru neoplazii non-ovariene/anexiale cu complicaţii şi comorbiditaţi

1,2755

13,8

4

37

355

13

C

Intervenţii uterine/anexiale pentru neoplazii non-ovariene/anexiale fără complicaţii şi comorbiditaţi

0,6808

10,9

4

26

356

13

C

Intervenţii reconstructive ale aparatului genital feminin

0,6347

9,9

4

21

357

13

C

Intervenţii pe uter şi anexe pentru neoplazii anexiale sau ovariene

1,8769

12,5

5

28

358

13

C

Intervenţii pe uter şi anexe pentru afecţiuni non-maligne cu complicaţii şi comorbiditaţi

0,8171

8,6

2

31

359

13

C

Intervenţii pe uter şi anexe pentru afecţiuni non-maligne fără complicaţii şi comorbiditaţi

0,6206

7,1

2

27

360

13

C

Intervenţii pe vagin, col uterin şi vulvă

0,7502

4,5

15

361

13

C

Ligatura trompelor uterine prin incizie sau laparascopie

0,8192

5,4

18

362

13

C

Ligatura endoscopică a trompelor uterine

0,6160

nu este cazul

nu este cazul

363

13

C

Dilatare şi chiuretaj, conizaţie şi implant radioactiv pentru neoplazii

0,8958

7,0

25

364

13

C

Dilatare şi chiuretaj, conizaţie, excepţie neoplazii

0,6893

3,3

9

365

13

C

Alte proceduri chirurgicale asupra tractului genital feminin

1,0846

7,0

2

22

366

13

M

Neoplazii ap. reproductiv feminin cu complicaţii şi comorbidităti

1,1170

7,1

27

367

13

M

Neoplazii ap. reproductiv feminin fără complicaţii şi comorbidităti

0,5246

7,0

28

368

13

M

Infecţii ap. reproductiv feminin

0,5642

4,9

2

14

369

13

M

Tulburări menstruale şi alte tulburări ale aparatului genital feminin

0,4318

4,2

1

13

370

14

C

Cezariană cu complicaţii şi comorbidităti

0,8573

9,2

3

21

371

14

C

Cezariană fără complicaţii şi comorbidităti

0,6318

7,7

3

18

372

14

M

Naşterea vaginala cu diagnostic complicat

0,5465

5,9

2

14

373

14

M

Naşterea vaginala fără diagnostic complicat

0,4358

5,6

2

13

374

14

C

Naştere vaginala cu sterilizare şi/sau dilatare şi chiuretaj

0,6210

6,4

2

15

375

14

C

Naşterea vaginala cu alte proceduri chirurgicale cu excepţia sterilizării şi/sau dilatare şi chiuretaj

0,8636

6,8

3

15

376

14

M

Diagnostice postpartum şi postabortum fără intervenţii chirurgicale

0,4626

5,9

2

19

377

14

C

Diagnostice postpartum şi postabortum cu intervenţii chirurgicale

0,8590

4,0

1

13

378

14

M

Sarcina ectopică

0,6810

7,1

3

18

379

14

M

Iminentă de avort

0,6140

4,9

2

13

380

14

M

Avortul fără dilatare şi chiuretaj

0,4688

4,5

1

15

381

14

C

Avortul cu dilatare şi chiuretaj, chiuretaj prin aspiraţie sau histerotomie

0,5612

3,0

1

8

382

14

M

Falsul travaliu

0,3827

4,6

1

14

383

14

M

Alte diagnostice antepartum cu complicaţii şi comorbiditaţi medicale

0,4641

5,0

2

14

384

14

M

Alte diagnostice antepartum fără complicaţii şi comorbiditaţi medicale

0,4358

3,5

1

11

385

15

M

Fătul mort sau transferat la o altă unitate de îngrijiri acute

3,0686

5,1

1

21

386

15

M

Prematurul foarte mic sau sindromul de detresa respiratorie

5,1301

19,7

2

112

387

15

M

Prematuritate cu probleme majore

1,6385

14,5

2

58

388

15

M

Prematuritate fără probleme majore

0,3709

9,0

2

29

389

15

M

Nou-născutul la termen cu probleme majore

0,4357

6,5

3

14

390

15

M

Nou-născutul cu alte probleme semnificative

0,1721

4,7

2

9

391

15

M

Nou-născutul normal

0,1344

4,8

3

9

392

16

C

Splenectomie vârsta >17 ani

2,2407

12,8

4

34

393

16

C

Splenectomie vârsta 0-17 ani

1,4521

13,0

5

29

394

16

C

Alte intervenţii chirurgicale pentru organele hematopoetice sau sânge

1,9666

7,6

2

27

395

16

M

Boli la nivelul hematiilor vârsta >17 ani

0,7235

7,4

2

26

396

16

M

Boli la nivelul hematiilor vârsta 0-17 ani

0,7602

5,3

1

17

397

16

M

Boli de coagulare

1,3608

6,5

1

24

398

16

M

Boli reticuloendoteliale şi imune cu complicaţii şi comorbiditaţi

1,4219

7,5

2

27

399

16

M

Boli reticuloendoteliale şi imune fără complicaţii şi comorbiditaţi

0,5801

5,7

2

19

400

17

C

Limfom şi leucemia cu intervenţii chirurgicale majore

2,5848

12,8

2

48

401

17

C

Limfom şi leucemia cronică cu alte intervenţii chirurgicale cu complicaţii şi comorbiditaţi

2,4312

11,5

2

44

402

17

C

Limfom şi leucemia cronică cu alte intervenţii chirurgicale fără complicaţii şi comorbiditaţi

1,0961

9,2

2

36

403

17

M

Limfom şi leucemia non-acută cu complicaţii şi comorbiditaţi

1,8642

7,1

1

26

404

17

M

Limfom şi leucemia non-acută fără complicaţii şi comorbiditaţi

0,9754

5,2

1

20

405

17

M

Leucemia acută fără intervenţii chirurgicale majore vârsta 0-17 ani

5,8928

10,6

1

44

406

17

C

Boli mieloproliferative sau neoplasme slab diferenţiate cu intervenţii chirurgicale majore cu complicaţii şi comorbiditaţi

2,3899

16,4

3

68

407

17

C

Boli mieloproliferative sau neoplasme slab diferenţiate cu intervenţii chirurgicale majore fără complicaţii şi comorbiditaţi

1,3159

12,7

2

48

408

17

C

Boli mieloproliferative sau neoplasme slab diferenţiate cu alte intervenţii chirurgicale

2,4381

15,6

1

83

409

17

M

Radioterapia

0,8810

16,0

2

83

410

17

M

Chemoterapie fără leucemie acută ca diagnostic secundar

1,1128

4,4

1

14

411

17

M

Istoric de neoplazie fără endoscopie

0,3769

5,6

1

19

412

17

M

Istoric de neoplazie cu endoscopie

0,7133

4,0

1

15

413

17

M

Alte boli mieloproliferative sau neoplasme slab diferenţiate cu complicaţii şi comorbiditaţi

1,2997

8,2

2

31

414

17

M

Alte boli mieloproliferative sau neoplasme slab diferenţiate fără complicaţii şi comorbiditaţi

0,8384

6,3

1

24

415

18

C

Intervenţii chirurgicale pentru boli infecţioase şi parazitare

2,8385

11,0

2

40

416

18

M

Septicemia vârsta > 17 ani

1,3316

11,4

1

57

417

18

M

Septicemia vârsta 0-17 ani

0,7935

9,7

2

39

418

18

M

Infecţii postoperatorii şi post traumatice

0,7472

8,6

2

29

419

18

M

Febra de cauză necunoscută vârsta >17 ani cu complicaţii şi comorbiditaţi

0,7746

8,0

2

30

420

18

M

Febra de cauză necunoscută vârsta >17 ani fără complicaţii şi comorbidităti

0,4703

6,2

1

23

421

18

M

Boli virale, vârsta >17 ani

0,5534

6,9

2

20

422

18

M

Boli virale şi febră de cauză necunoscută la vârste 0 - 17 ani

0,3877

5,9

2

18

423

18

M

Diagnosticarea altor boli infecţioase şi parazitare

1,3290

7,2

2

23

424

19

C

Intervenţii chirurgicale pentru diagnostic principal de boală mentală

2,3301

11,0

2

41

425

19

M

Reacţia acută de adaptare şi disfuncţia psihosocială

0,5872

9,0

2

35

426

19

M

Nevroza depresivă

0,4723

11,2

3

35

427

19

M

Nevrozele cu excepţia depresiei

0,5847

9,0

2

33

428

19

M

Tulburări de personalitate şi control al impulsului

1,1703

10,3

3

34

429

19

M

Tulburări organice şi retardarea mentală

0,9343

10,3

2

37

430

19

M

Psihozele

0,8075

13,5

3

51

431

19

M

Tulburări mentale la copii

0,8491

5,6

1

21

432

19

M

Diagnosticul altor boli mentale

1,0565

5,7

1

20

433

20

M

Abuzul sau dependenţa de alcool/medicamente, externat la cerere

0,2255

2,8

1

9

434

20

M

Abuzul sau dependenţa de alcool/medicamente, dezintoxicarea sau alte trat. simptomatice cu complicaţii şi comorbidităti

0,5386

10,1

2

45

435

20

M

Abuzul sau dependenţa de alcool/med, dezintoxicarea sau alte trat. simpt. fără complicaţii şi comorbidităti

0,3176

9,2

2

38

436

20

M

Dependenţa de alcool/medicamente cu terapie de recuperare

0,7433

10,1

2

33

437

20

M

Dependenţa de alcool/med. cu combinarea recuperării şi terapiei de detoxifiere

0,5292

14,1

4

42

439

21

C

Grefa cutanată pentru leziuni

2,0993

18,5

1

107

440

21

C

Debridarea plăgilor/leziunilor

1,7458

7,6

1

31

441

21

C

Manopere manuale pentru leziuni

0,9130

6,3

1

22

442

21

C

Alte proceduri chirurgicale pentru leziuni cu complicaţii şi comorbiditaţi

1,9433

13,4

2

66

443

21

C

Alte proceduri chirurgicale pentru leziuni fără complicaţii şi comorbiditaţi

0,8701

8,8

35

444

21

M

Leziuni traumatice vârsta >17 ani, cu complicaţii şi comorbiditaţi

0,5716

5,9

22

445

21

M

Leziuni traumatice vârsta >17 ani, fără complicaţii şi comorbiditaţi

0,3957

4,8

17

446

21

M

Leziuni traumatice vârsta 0-17 ani

0,3510

4,0

13

447

21

M

Reacţii alergice vârsta >17 ani

0,3781

4,4

14

448

21

M

Reacţii alergice vârsta 0-17 ani

0,2441

3,9

2

10

449

21

M

Intoxicaţii şi efecte toxice ale medicamentelor vârsta >17 ani, cu complicaţii şi comorbiditaţi

0,7575

3,8

13

450

21

M

Intoxicaţii şi efecte toxice ale medicamentelor vârsta >17 ani, fără complicaţii şi comorbiditaţi

0,3882

3,2

10

451

21

M

Intoxicaţii şi efecte toxice ale medicamentelor vârsta 0-17 ani

0,4293

3,1

9

452

21

M

Complicaţii ale tratamentelor, cu complicaţii şi comorbiditaţi

0,8362

7,6

2

27

453

21

M

Complicaţii ale tratamentelor, fără complicaţii şi comorbiditaţi

0,4312

6,4

23

454

21

M

Alte diagnostice de leziuni, intoxicaţii şi efecte toxice cu complicaţii şi comorbiditaţi

0,5459

7,2

32

455

21

M

Alte diagnostice de leziuni, intoxicaţii şi efecte toxice fără complicaţii şi comorbiditaţi

0,3323

7,2

30

461

23

C

Intervenţii chirurgicale şi diagnostice în cadrul contactului cu alte servicii de sănătate

1,9454

7,5

2

27

462

23

M

Recuperare

1,6187

10,2

2

33

463

23

M

Semne şi simptome cu complicaţii şi comorbiditaţi

0,6307

6,7

2

24

464

23

M

Semne şi simptome fără complicaţii şi comorbiditaţi

0,4293

5,0

1

17

465

23

M

Ingrijire post terapeutică cu istoric de neoplazie ca diagnostic secundar

0,5328

2,4

1

7

466

23

M

Ingrijire post terapeutica fără istoric de neoplazie ca diagnostic secundar

0,6200

4,6

1

17

467

23

M

Alţi factori care influenţează starea de sănătate.

0,2338

4,7

1

18

468

C

Intervenţii chirurgicale extinse nelegate de diagnosticul principal

2,6856

8,1

2

27

469

Diagnostic principal invalid ca diagnostic de externare

0,0000

6,1

2

20

470

Negrupabil

0,0000

5,7

2

17

471

8

C

Intervenţii asupra articulaţiilor mari (bilaterale sau multiple) ale membrelor inferioare

3,1039

nu este cazul

nu este cazul

473

17

M

Leucemie acută fără intervenţii chirurgicale majore vârsta >17 ani

4,6522

9,8

1

45

475

4

M

Diagnostice aparat respirator cu suport ventilator

3,0217

8,5

1

39

476

C

Intervenţii operatorii prostatice ce nu au legătură cu diagnosticul principal

1,7419

8,0

2

23

477

C

Intervenţii operatorii limitate ce nu au legătură cu diagnosticul principal

1,4460

6,1

1

26

478

5

C

Alte intervenţii vasculare cu complicaţii şi comorbidităţi

2,0940

8,4

1

39

479

5

C

Alte intervenţii vasculare fără complicaţii şi comorbidităţi

1,1974

9,4

2

33

480

C

Transplant hepatic

16,7572

nu este cazul

nu este cazul

481

C

Transplant de măduva

9,3865

15,9

2

64

482

C

Traheostomie pentru diagnostic la nivelul feţei, cavităţii bucale şi gâtului

3,9011

13,7

1

75

483

C

Traheostomie cu excepţia diagnosticare la nivelul feţei, cavităţii bucale şi gâtului

13,6071

21,1

2

106

484

24

C

Craniotomie pentru traumatisme semnificative multiple

6,2160

16,4

1

97

485

24

C

Reimplantarea membrelor, intervenţii asupra şoldului şi femurului pentru traum. semnificative multiple

5,0386

24,0

6

69

486

24

C

Alte intervenţii chirurgicale pentru traumatisme multiple semnificative

4,7737

15,4

2

85

487

24

M

Alte traumatisme multiple semnificative

1,2767

8,2

1

37

488

25

C

Infecţia HIV cu intervenţii chirurgicale extinse

4,4156

13,9

2

51

489

25

M

Infecţia HIV cu boli majore asociate

1,5360

11,8

2

47

490

25

M

Infecţia HIV cu sau fără alte boli asociate

0,9630

5,0

1

19

491

8

C

Reataşarea membrelor şi intervenţii asupra articulaţiilor mari ale membrelor superioare

1,5304

nu este cazul

nu este cazul

492

17

M

Chimioterapie cu leucemie acută ca diagnostic secundar

5,8782

7,9

1

39

493

7

C

Colecistectomie laparoscopica fără explorarea duetului comun cu complicaţii şi comorbidităţi

1,2538

8,5

3

21

494

7

C

Colecistectomie laparoscopica fără explorarea duetului comun fără complicaţii şi comorbidităţi

0,8036

5,8

2

13

495

C

Transplantul pulmonar

20,2084

nu este cazul

nu este cazul

496

8

C

Tasare spinală combinată antero/posterioară

5,1791

nu este cazul

nu este cazul

497

8

C

Tasare spinală cu complicaţii şi comorbidităţi

2,9090

17,0

6

40

498

8

C

Tasare spinală fără complicaţii şi comorbidităţi

1,7937

13,7

5

32

499

8

C

Intervenţii la nivelul spatelui şi gâtului cu excepţia tasării spinale cu complicaţii şi comorbidităţi

1,0513

13,9

4

39

500

8

C

Intervenţii la nivelul spatelui şi gâtului cu excepţia tasării spinale fără complicaţii şi comorbidităţi

0,6732

10,6

3

29

501

8

C

Intervenţii pe genunchi cu dg. princ. infecţie cu complicaţii şi comorbidităţi

1,8734

nu este cazul

nu este cazul

502

8

C

Intervenţii pe genunchi cu dg. princ. infecţie fără complicaţii şi comorbidităţi

1,1476

nu este cazul

nu este cazul

503

8

C

Intervenţii pe genunchi fără dg. princ. infecţie

1,0468

6,2

1

22

504

22

C

Arsuri extinse de grad 3 cu grefa de piele

19,3756

40,2

8

135

505

22

C

Arsuri extinse de grad 3 fără grefa de piele

2,0409

13,7

1

80

506

22

C

Arsuri profunde cu grefă de piele sau leziuni prin inhalare cu complicaţii şi comorbidităţi sau traumă semnificativă

4,7616

35,1

4

175

507

22

C

Arsuri profunde cu grefă de piele sau leziuni prin inhalare fără complicaţii şi comorbidităţi sau traumă semnificativă

2,0351

31,3

4

144

508

22

M

Arsuri profunde fără grefă de piele sau leziuni prin inhalare cu complicaţii şi comorbidităţi sau traumă semnificativă

1,0639

15,3

2

70

509

22

M

Arsuri profunde fără grefă de piele sau leziuni prin inhalare fără complicaţii şi comorbidităţi sau traumă semnificativă

0,6656

11,1

2

46

510

22

M

Arsuri superficiale cu complicaţii şi comorbidităţi sau traumă semnificativă

1,4773

12,2

2

47

511

22

M

Arsuri superficiale fără complicaţii şi comorbidităţi sau traumă semnificativă

0,7493

8,3

1

32

Nota:

sintagma „ nu e cazul" se referă la grupele de diagnostice pentru care numărul de cazuri externate înregistrate a fost insuficient pentru calcularea limitelor de normalitate pentru durata de spitalizare; cazurile clasificate în aceste grupe de diagnostice se consideră cazuri normale (vezi glosarul de termeni) indiferent de durata de spitalizare."

21.  La anexa nr. 18b), definiţia tarifului pe caz ponderat şi formula de calcul al acestuia vor avea următorul cuprins:

„Tariful pe caz ponderat (TCP) - valoarea de rambursare a unui caz ponderat la nivel de spital - pentru anul 2006:

TCP 2006 = (50% CCP propriu spital + 50% CCP naţional) cu un coridor de risc cuprins între 115 şi 95 faţă de TCP 2005.

Pentru cazurile externate din maternităţile de nivel III organizate conform Hotărârii Guvernului nr. 534/2002 pentru aprobarea Strategiei privind reabilitarea şi reorganizarea sistemului de asistenţă medicală spitalicească de specialitate în obstetrică-ginecologie şi neonatologie din România, pe perioada 2002-2004, şi Ordinului ministrului sănătăţii nr. 910/2002 privind criteriile de ierarhizare a secţiilor de spital de specialitate obstetrică, ginecologie şi neonatologie, TCP 2006 se majorează cu 20%, iar pentru cazurile externate din institutele şi centrele de cardiologie, TCP 2006 este unic - 1.597 lei'(RON)."

22.   La anexa nr. 23, la capitolul 1 de la litera C se elimină punctul 12 şi ultima teză.

23.  La anexa nr. 24 se abrogă articolul 51.

24.   La anexa nr. 30, partea introductivă a articolului 17 şi punctul 1 vor avea următorul cuprins:

„Art. 17. - Stabilirea valorii contractului la farmaciile care intră în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate se efectuează astfel:

1. Valoarea de contractare ce revine pentru fiecare farmacie care intră în relaţie contractuală cu casa de asigurări de sănătate are în vedere 90% din valoarea fondului aprobat la nivelul casei de asigurări de sănătate pentru consumul de medicamente cu şi fără contribuţie personală în tratamentul ambulatoriu, din care se deduce o cotă aferentă contravalorii medicamentelor pentru afecţiunile prevăzute la pct. 2.

Suma astfel obţinută se defalcă după cum urmează:

a)   60%, care se repartizează de casa de asigurări de sănătate pe zone/localităţi, în funcţie de numărul de asiguraţi, şi pe farmaciile din zonele/localităţile respective, în funcţie de consumul de medicamente cu şi fără contribuţie personală din anul precedent;

b)  40%, care se repartizează de casa de asigurări de sănătate pe farmacii, în funcţie de punctajul obţinut de fiecare farmacie, punctaj acordat după cum urmează:

b1) un farmacist                                                1,5 puncte

b2) un asistent de farmacie                               0,5 puncte

Un farmacist şi un asistent de farmacie se punctează pentru activitatea desfăşurată într-o singură farmacie. In situaţia în care un farmacist sau un asistent de farmacie îşi desfăşoară activitatea în mai multe farmacii, acesta îşi va exprima în scris opţiunea pentru farmacia care urmează să beneficieze de punctajul stabilit la lit. b1) şi b2);

b3) pentru fiecare punct de                 0,40 puncte pentru

lucru din mediul rural al unei                fiecare zi de funcţio-

farmacii, înfiinţat conform                    nare/săptămână

prevederilor legale în vigoare,

în localităţile în care nu funcţio-

nează o farmacie

Programul de funcţionare pentru fiecare punct de lucru va fi afişat obligatoriu la punctul de lucru şi va fi stipulat în contractul dintre farmacie şi casa de asigurări de sănătate;

b4) pentru fiecare farmacie care asigură continuitatea (funcţionează de luni până vineri, inclusiv sâmbăta, duminica şi sărbătorile legale), cu respectarea obligaţiei privind prezenţa farmacistului în farmacie, se acordă câte 0,5 puncte pentru fiecare dintre situaţiile de mai jos:

-  funcţionează de luni până vineri + sâmbătă;

-  funcţionează de luni până vineri + duminică;

funcţionează de luni până vineri + sărbătorile legale.

Dacă farmaciile cumulează două, respectiv trei dintre situaţiile de mai sus, se acordă 1 punct, respectiv 1,5 puncte;

b5) pentru fiecare farmacie care                     2,5 puncte

asigură continuitate şi program de permanenţă (nonstop), cu respectarea obligaţiei privind prezenţa farmacistului în farmacie

Valoarea unui punct se obţine împărţind suma prevăzută la lit. b) la numărul total de puncte corespunzătoare tuturor farmaciilor.

Suma destinată unei farmacii se obţine prin înmulţirea numărului de puncte aferent farmaciei respective cu valoarea unui punct.

In situaţia în care unul sau mai multe elemente care au stat la baza stabilirii punctajului pentru fiecare farmacie scad sub nivelul iniţial şi farmaciile aduc la cunoştinţă caselor de asigurări de sănătate aceste situaţii, cu 15 zile lucrătoare înaintea datei de la care se doreşte modificarea pentru situaţiile prevăzute la lit. b3), b4) şi b5) şi în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data la care s-a produs modificarea pentru situaţiile prevăzute la lit. b1) şi b2), suma stabilită conform lit. b1) -b5) se diminuează corespunzător, prin încheierea unui act adiţional la contract.

Neanunţarea acestor situaţii şi constatarea ulterior producerii lor duc la aplicarea prevederilor privind nerespectarea obligaţiilor contractuale din contractul de furnizare de medicamente cu şi fără contribuţie personală în tratamentul ambulatoriu.

In situaţia în care la unele farmacii se înregistrează la sfârşitul unui trimestru, respectiv la sfârşitul unei luni din cadrul unui trimestru, sume neconsumate ca urmare a eliberării de medicamente cu şi fără contribuţie personală, faţă de suma prevăzută pentru trimestrul respectiv/lună din cadrul unui trimestru în contract, casele de asigurări de sănătate vor diminua valoarea contractată iniţial cu sumele respective, printr-un act adiţional la contract. Sumele cuprinse în actul adiţional vor fi contractate la farmaciile la care adresabilitatea crescută a dus la epuizarea sumei contractate, conform prevederilor lit. a) şi b), printr-un act adiţional. Aceste prevederi se aplică şi pentru pct. 2 referitor la eliberarea medicamentelor prescrise pentru tratamentul următoarelor boli cronice: stări posttransplant, hepatită cronică de etiologie virală cu HVB şi HCV, ciroză hepatică, poliartrită reumatoidă şi artropatie psoriazică, spondilită anchilozantă, boli psihice, demenţe, bolnavi cu proceduri intervenţionale percutante numai după implantarea unei proteze endovasculare - stent, boala Gaucher, boli oncologice - pentru tratamentul adjuvant cu analgezice şi accident vascular cerebral ischemic - inclusiv atac vascular cerebral tranzitoriu - pentru tratamentul cu clopidogrelum."

25. La anexa nr. 30, la articolul 17, punctul 2 va avea următorul cuprins:

„2. Eliberarea medicamentelor prescrise pentru tratamentul următoarelor boli cronice: stări posttransplant - G25*, hepatită cronică de etiologie virală cu HVB şi HCV - G5*, ciroză hepatică - G8*, poliartrită reumatoidă şi artropatie psoriazică - G19*, spondilită anchilozantă - G20*, boli psihice - G16, demenţe - G17*, bolnavi cu proceduri intervenţionale percutante numai după implantarea unei proteze endovasculare - stent - G3*, boala Gaucher - G30*, boli oncologice - pentru tratamentul adjuvant cu analgezice şi accident vascular cerebral ischemic - inclusiv atac vascular cerebral tranzitoriu - pentru tratamentul cu clopidogrelum - se face prin acele farmacii aflate în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate şi selecţionate ca urmare a negocierii adaosului comercial pentru medicamentele necesare în tratamentul acestor boli, prin majorarea valorii de contract obţinute de aceste farmacii conform pct. 1, printr-un act adiţional. Negocierea adaosului comercial se face în şedinţă deschisă la care participă toţi reprezentanţii legali ai farmaciilor care doresc să elibereze medicamente gratuite pentru bolile cronice menţionate mai sus. La nivelul Casei de Asigurări de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti şi al Casei de Asigurări de Sănătate a Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, eliberarea medicamentelor pentru tratamentul bolilor cronice prevăzute mai sus se va face prin farmaciile selecţionate în urma depunerii la sediul acestor case de asigurări de sănătate a ofertelor scrise privind nivelul adaosului comercial. Deschiderea ofertelor se face în prezenţa reprezentanţilor legali ai Colegiului Farmaciştilor din România. Adaosul comercial care se va negocia va porni de la preţul cu amănuntul maximal stabilit de Ministerul Sănătăţii, până la valoarea preţului cu ridicata (adaos comercial stabilit de Ministerul Sănătăţii).

In procesul de selecţie a acestor farmacii, casele de asigurări de sănătate vor avea în vedere respectarea principiului proporţionalităţii în ceea ce priveşte acoperirea morbidităţii. Sumele suplimentare pentru acoperirea morbidităţii cauzate de bolile cronice menţionate mai sus pot fi contractate de un furnizor de servicii farmaceutice pentru un număr de maximum două farmacii.

Farmaciile pot participa la negocierea adaosului comercial pentru medicamentele necesare pentru una sau mai multe dintre cele 11 boli cronice.

........................................................................................................................................................................ ...............

* Grupe de boli potrivit Hotărârii Guvernului nr. 235/2005 privind aprobarea pentru anul 2005 a listei cuprinzând denumirile comune internaţionale ale medicamentelor din Nomenclatorul medicamentelor de uz uman, de care beneficiază asiguraţii în tratamentul ambulatoriu, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, cu modificările şi completările ulterioare."

26.  La anexa nr. 30, la articolul 171 alineatul (3) litera a) punctul 2, a doua teză a paragrafului 2 va avea următorul cuprins:

„La stabilirea procentului de depăşire a valorii lunare de contract nu se ia în calcul valoarea actului/actelor adiţional/adiţionale încheiat/încheiate între farmaciile selecţionate şi casele de asigurări de sănătate pentru eliberarea medicamentelor prescrise pentru tratamentul următoarelor boli cronice: stări posttransplant, hepatită cronică de etiologie virală cu HVB şi HCV, ciroză hepatică, poliartrită reumatoidă şi artropatie psoriazică, spondilită anchilozantă, boli psihice, demenţe, bolnavi cu proceduri intervenţionale percutante numai după implantarea unei proteze endovasculare - stent, boala Gaucher, boli oncologice - pentru tratamentul adjuvant cu analgezice şi accident vascular cerebral ischemic - inclusiv atac vascular cerebral tranzitoriu - pentru tratamentul cu clopidogrelum."

27.   La anexa nr. 30, articolul 18 va avea următorul cuprins:

„Art. 18. - (1) In vederea decontării medicamentelor cu şi fără contribuţie personală, farmaciile înaintează caselor de asigurări de sănătate, în primele 15 zile calendaristice ale lunii următoare celei pentru care s-au eliberat medicamentele, următoarele acte în original: factura, borderourile centralizatoare, prescripţiile medicale, cu înscrierea numărului de ordine al bonului fiscal şi a datei de emitere a acesteia.

(2) In situaţia în care într-o lună unele farmacii eliberează medicamente cu şi fără contribuţie personală în tratamentul ambulatoriu la nivelul valorii de contract pentru luna respectivă, înainte de sfârşitul lunii, acestea anunţă casa de asigurări de sănătate, iar în termen de 72 de ore vor depune datele solicitate pe suport magnetic, urmând ca actele în original să fie înaintate la termenul prevăzut la alin. (1)."

28.    La anexa nr. 30, la articolul 22, prima teză a alineatului (3) şi literele a), c) şi i) ale acestuia vor avea următorul cuprins:

„(3) In vederea încadrării în fondul destinat eliberării medicamentelor fără contribuţie personală pentru cele 11 boli cronice menţionate la art. 17 pct. 2 şi a utilizării eficiente a acestuia, casele de asigurări de sănătate şi direcţiile de sănătate publică vor desemna un medic coordonator pentru fiecare dintre cele 11 boli cronice. Casele de asigurări de sănătate împreună cu medicii coordonatori vor lua măsuri pentru ducerea la îndeplinire a prevederilor menţionate mai sus, conform următoarei metodologii:

a) casele de asigurări de sănătate şi direcţiile de sănătate publică desemnează un medic coordonator pentru fiecare dintre următoarele boli cronice: stări posttransplant, hepatită cronică de etiologie virală cu HVB şi HCV, ciroză hepatică, poliartrită reumatoidă şi artropatie psoriazică, spondilită anchilozantă, boli psihice, demenţe, bolnavi cu proceduri intervenţionale percutante numai după implantarea unei proteze endovasculare - stent, boala Gaucher, boli oncologice - pentru tratamentul adjuvant cu analgezice şi  accident vascular cerebral  ischemic  - inclusiv  atac  vascular  cerebral  tranzitoriu   -   pentru tratamentul cu clopidogrelum;

.......................................................................................................................................................

c) casele de asigurări de sănătate aduc la cunoştinţă medicilor prescriptori pentru cele 11 boli cronice, cu care se află în relaţii contractuale, numele şi prenumele medicului coordonator, precum şi prezenta metodologie;

.......................................................................................................................................................

i) casa de asigurări de sănătate analizează bilunar modul de utilizare a fondului destinat eliberării de medicamente fără contribuţie personală pentru fiecare dintre cele 11 boli cronice şi împreună cu medicul coordonator ia măsuri pentru utilizarea eficientă a fondului destinat eliberării de medicamente fără contribuţie personală pentru cele 11 boli cronice."

29. La anexa nr. 31, la articolul 7, litera i) va avea următorul cuprins:

,,i) să funcţioneze cu personal farmaceutic care posedă drept de liberă practică, conform legii;".

30.  La anexa nr. 31, articolul 9 va avea următorul cuprins:

„Art. 9. - Documentele pe baza cărora se face decontarea se depun la casele de asigurări de sănătate până la data de ... a lunii următoare celei pentru care s-au eliberat medicamentele."

31.   La anexa nr. 37, la articolul 6, alineatul (5) va avea următorul cuprins:

„(5) Fondurile suplimentare aprobate pentru anul 2006 cu destinaţia de servicii medicale de recuperare a sănătăţii vor fi contractate de casele de asigurări de sănătate prin încheiere de acte adiţionale la contractele iniţiale şi vor fi utilizate pentru decontarea serviciilor medicale de recuperare a sănătăţii, acordate asiguraţilor de la data semnării acestora."

Art. II. - Dispoziţiile referitoare la anul 2004 şi la anul 2005 din cuprinsul normelor prevăzute la art. I se actualizează corespunzător pentru anul 2005, respectiv pentru anul 2006.

Art. III. - Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi se aplică începând cu data de 1 mai 2006.

Ministrul sănătăţii,                               

Gheorghe Eugen Nicolăescu                                                                  

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate,  

Cristian Vlădescu


SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 408/2006

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 408 din 2006
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu