Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 395 din 11 februarie 2008

privind procedura de transfer al sumelor recuperate in Romania reprezentand creante stabilite in alte state membre ale Uniunii Europene, precum si de transfer al sumelor recuperate de autoritatile competente din alte state membre, reprezentand creante stabilite in Romania

ACT EMIS DE: MINISTERUL ECONOMIEI SI FINANTELOR

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 131 din 20 februarie 2008



In temeiul dispoziţiilor art. 11 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 386/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Economiei şi Finanţelor, cu modificările şi completările ulterioare,

având în vedere prevederile art. 204 din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,

ministrul economiei şi finanţelor emite următorul ordin:

Art. 1. - (1) Se aprobă procedura de transfer al sumelor recuperate în România reprezentând creanţe stabilite în alte state membre ale Uniunii Europene, precum şi de transfer al sumelor recuperate de autorităţile competente din alte state membre, reprezentând creanţe stabilite în România, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

(2) Pentru aplicarea procedurii prevăzute la alin. (1) vor fi utilizate formularele „Referat privind transferul sumelor recuperate reprezentând creanţe stabilite în alte state membre ale Uniunii Europene", „Notă pentru plata la extern a sumelor aferente creanţelor stabilite în alte state membre ale Uniunii Europene", „Informare privind solicitarea de asistenţă la recuperare pentru creanţe stabilite în România privind sumele ce urmează a fi încasate în alte state membre ale Uniunii Europene", „Referat privind transferul sumelor recuperate în alte state membre ale Uniunii Europene, reprezentând creanţe stabilite în România" şi „Referat privind stingerea obligaţiilor fiscale restante recuperate în alte state membre ale Uniunii Europene", ale căror modele şi conţinuturi sunt prevăzute în anexele nr. 1-5 la procedură.

Art. 2. - Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti, cu administraţiile finanţelor publice ale sectoarelor 1-6, Direcţia generală de administrare a marilor contribuabili, direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene şi organele fiscale teritoriale subordonate acestora vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.

Art. 3. - Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

p. Ministrul economiei şi finanţelor,

Cătălin Doica,

secretar de stat

ANEXĂ

PROCEDURA

de transfer al sumelor recuperate în România reprezentând creanţe stabilite în alte state membre ale Uniunii Europene, precum şi de transfer al sumelor recuperate de autorităţile competente din alte state membre, reprezentând creanţe stabilite în România

A. Dispoziţii generale

1. Pentru efectuarea procedurii de transfer al sumelor recuperate în cadrul activităţii de asistenţă la recuperare, prevăzută la cap. XIII -„Aspecte internaţionale" din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în/din străinătate, prin intermediul instituţiilor de credit, competenţa revine Serviciului de administrare a contribuabililor nerezidenţi din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti, atât pentru activitatea proprie, cîtşi pentru activitatea celorlalte organe fiscale definite la pct. A.4.

2. In vederea efectuării procedurii de transfer în/din străinătate, Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti va completa protocolul/convenţia încheiat/încheiată cu instituţia de credit, pentru efectuarea transferului sumelor în lei/valută în/din străinătate, precum şi pentru transformarea în lei a sumelor în valută, reprezentând creanţe stabilite în România, recuperate şi virate de către autorităţile competente din statele membre ale Uniunii Europene.

3. Recuperarea creanţelor se face în moneda naţională a statului în care se află sediul autorităţii solicitate. Intregul cuantum al creanţei recuperate se transferă în moneda naţională a statului în care se află sediul autorităţii solicitate, către autoritatea solicitantă, în luna următoare datei la care s-a realizat recuperarea.

4. In înţelesul prezentului ordin, termenii şi expresiile de mai jos au următoarele semnificaţii:

a) organ fiscal competent - organul fiscal în a cărui rază teritorială îşi are domiciliul fiscal debitorul pentru care s-a primit ori s-a formulat o cerere de recuperare sau organul fiscal desemnat potrivit art. 33 din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003, republicată cu modificările şi completările ulterioare;

b) unitatea Trezoreriei Statului arondată - unitatea Trezoreriei Statului a organului fiscal competent.

5. Formularele „Referat privind transferul sumelor recuperate reprezentând creanţe stabilite în alte state membre ale Uniunii Europene", „Notă pentru plata la extern a sumelor aferente creanţelor stabilite în alte state membre ale Uniunii Europene", „Informare privind solicitarea de asistenţă la recuperare pentru creanţe stabilite în România privind sumele ce urmează a fi încasate în alte state membre ale Uniunii Europene", „Referat privind transferul sumelor recuperate în alte state membre ale Uniunii Europene, reprezentând creanţe stabilite în România" si „Referat privind stingerea obligaţiilor fiscale restante recuperate în alte state membre ale Uniunii Europene" sunt prevăzute în anexele nr. 1-5 la prezenta procedură şi fac parte integrantă din aceasta.

B. Procedura de transfer al sumelor recuperate în România reprezentând creanţe stabilite în alte state membre ale Uniunii Europene

1. Pentru aplicarea procedurii de transfer al sumelor în lei recuperate, reprezentând creanţe stabilite în alte state membre, se deschide contul 50.86.01 „Disponibil din executarea silită a creanţelor stabilite în alte state membre ale Uniunii Europene", pe codul de identificare fiscală al debitorului, la unitatea Trezoreriei Statului arondată organului fiscal competent.

2. In vederea realizării transferului sumei în lei recuperate, organul fiscal competent va întocmi în 3 exemplare, în original, atât „Referatul privind transferul sumelor recuperate reprezentând creanţe stabilite în alte state membre ale Uniunii Europene", prevăzut în anexa nr. 1 la prezenta procedură, cât şi „Notă pentru plata la extern a sumelor aferente creanţelor stabilite în alte state membre ale Uniunii Europene", prevăzută în anexa nr. 2 la prezenta procedură, din care câte un exemplar se arhivează la organul fiscal competent.

3. Suma minimă pentru începerea procedurii de transfer este de cel puţin 1.500 de euro, la cursul din data semnării de către autoritatea solicitantă a cererii de recuperare, cu excepţia situaţiei în care până la transferul integral al sumei înscrise în cererea de recuperare a rămas de plată o sumă mai mică de 1.500 de euro.

4. Organul fiscal competent va transmite, în primele 5 zile lucrătoare ale lunii în care trebuie să se efectueze transferul, „Referatul privind transferul sumelor recuperate reprezentând creanţe stabilite în alte state membre ale Uniunii Europene" (exemplarul 2) către unitatea Trezoreriei Statului arondată acestuia.

5. Unitatea Trezoreriei Statului arondată organului fiscal competent, la data primirii referatului prevăzut la pct. 4, va întocmi ordinul de plată prin care se virează debitele recuperate, din contul 50.86.01 „Disponibil din executarea silită a creanţelor stabilite în alte state membre ale Uniunii Europene" în contul 50.86.01 „Disponibil din executarea silită a creanţelor stabilite în alte state membre ale Uniunii Europene", deschis pe numele Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti la Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publică a Municipiului Bucureşti, şi va transmite organului fiscal competent extrasul de cont în care a fost evidenţiată această operaţiune.

6. Organul fiscal competent verifică în ziua lucrătoare imediat următoare, în baza extrasului de cont transmis de unitatea Trezoreriei Statului arondată, dacă suma virată, conform referatului prevăzut la pct. 4, în contul deschis pe numele Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti la Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publică a Municipiului Bucureşti, corespunde cu suma din „Notele pentru plata la extern a sumelor aferente creanţelor stabilite în alte state membre ale Uniunii Europene".

7. In acelaşi termen prevăzut la pct. 4, organul fiscal competent va transmite către Serviciul de administrare a contribuabililor nerezidenţi din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti al 3-lea exemplar al „Referatului privind transferul sumelor recuperate reprezentând creanţe stabilite în alte state membre ale Uniunii Europene", însoţit de exemplarele 2 şi 3 ale „Notei pentru plata la extern a sumelor aferente creanţelor stabilite în alte state membre ale Uniunii Europene", întocmită distinct pentru fiecare debitor, conform cererii de recuperare comunicate de autoritatea solicitantă.

8. In ziua lucrătoare imediat următoare încasării sumelor în contul colector 50.86.01 „Disponibil din executarea silită a creanţelor stabilite în alte state membre ale Uniunii Europene", deschis pe numele Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti la Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publică a Municipiului Bucureşti, aceasta va transmite Serviciului de administrare a contribuabililor nerezidenţi o copie a extrasului de cont.

9. Serviciul de administrare a contribuabililor nerezidenţi din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti verifică, în baza extraselor de cont transmise conform prevederilor pct. 8, dacă sumele încasate în contul 50.86.01 „Disponibil din executarea silită a creanţelor stabilite în alte state membre ale Uniunii Europene", deschis pe numele Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti la Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publică a Municipiului Bucureşti, corespund cu sumele din „Notele pentru plata la extern a sumelor aferente creanţelor stabilite în alte state membre ale Uniunii Europene", comunicate de organul fiscal competent, şi întocmeşte ordinul de plată pentru transferul sumelor în contul în lei deschis pe numele Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti la instituţia de credit.

10. Imediat după îndeplinirea condiţiilor prevăzute la pct. 9, Serviciul de administrare a contribuabililor nerezidenţi va întocmi ordinele de plată pentru virarea la extern a sumelor în lei înscrise în „Notele pentru plata la extern a sumelor aferente creanţelor stabilite în alte state membre ale Uniunii Europene", reţinând exemplarul 2 al notelor, pentru arhivare.

11. După efectuarea transferului la extern, Serviciul de administrare a contribuabililor nerezidenţi din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti restituie organelor fiscale competente exemplarul 3 al „Notelor pentru plata la extern a sumelor aferente creanţelor stabilite în alte state membre ale Uniunii Europene", pe care confirmă că operaţiunea privind plata la extern a fost efectuată, conform extrasului de cont eliberat de instituţia de credit. Exemplarul 3 al „Notelor pentru plata la extern a sumelor aferente creanţelor stabilite în alte state membre ale Uniunii Europene" va fi însoţit de o copie a extrasului de cont eliberat de instituţia de credit privind sumele transferate, precum şi comisioanele aferente acestor transferuri.

12. Organul fiscal competent, după primirea exemplarului 3 al „Notelor pentru plata la extern a sumelor aferente creanţelor stabilite în alte state membre ale Uniunii Europene" şi a copiei extrasului de cont prevăzut la pct. 11, va proceda la întocmirea procesului-verbal privind cheltuielile de executare silită, care constituie titlu executoriu, pentru comisioanele bancare aferente plăţii la extern, în vederea recuperării de la debitori.

13. Pentru activitatea proprie, Serviciul de administrare a contribuabililor nerezidenţi va aplica în mod corespunzător dispoziţiile prevăzute la pct. 1-12 de mai sus şi va întocmi două exemplare ale „Referatului privind transferul sumelor recuperate reprezentând creanţe stabilite în alte state membre ale Uniunii Europene" şi un exemplar al „Notei pentru plata la extern a sumelor aferente creanţelor stabilite în alte state membre ale Uniunii Europene".

C. Procedura de transfer al sumelor recuperate de autorităţile competente din alte state membre, reprezentând creanţe stabilite în România

1. Pentru aplicarea procedurii de transfer al sumelor recuperate de autorităţile competente din alte state membre, reprezentând creanţe stabilite în România, se deschide contul 50.86.02 „Disponibil din executarea silită a creanţelor stabilite în România şi recuperate în alte state membre ale Uniunii Europene", pe codul de identificare fiscală al debitorului, la unitatea Trezoreriei Statului arondată organului fiscal competent.

2. In cazul cererilor de recuperare transmise altor autorităţi din statele membre ale Uniunii Europene în vederea recuperării unor creanţe stabilite în România, organele fiscale competente vor indica conturile în valută deschise la instituţia de credit pe numele Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti.

3. La data semnării cererilor de recuperare, organele fiscale competente vor întocmi în două exemplare, în original, „Informarea privind solicitarea de asistenţă la recuperare pentru creanţe stabilite în România privind sumele ce urmează a fi încasate în alte state membre ale Uniunii Europene", prevăzută în anexa nr. 3 la prezenta procedură. Un exemplar al informării va fi înaintat Serviciului de administrare a contribuabililor nerezidenţi din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti, pentru luare la cunoştinţă, iar un exemplar va fi arhivat de către organul fiscal competent.

4. Sumele în valută reprezentând creanţe stabilite în România, recuperate de către autorităţile competente din statele membre ale Uniunii Europene, virate în conturile de valută deschise la instituţia de credit pe numele Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti, vor fi transformate în lei. Transformarea în lei se va efectua de către instituţia de credit utilizând cursul de schimb valabil la data primirii sumelor în valută în cont, în baza protocolului/convenţiei încheiate cu Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti, transferul în contul de disponibil în lei al acesteia efectuându-se în aceeaşi zi, moment în care va avea loc şi eliberarea extrasului de cont doveditor.

5. In ziua lucrătoare imediat următoare eliberării extrasului de cont în lei şi în valută de la instituţia de credit, Serviciul de administrare a contribuabililor nerezidenţi va întocmi ordinul de plată, pentru transferul sumelor din contul în lei, deschis la instituţia de credit, în contul 50.86.02 „Disponibil din executarea silită a creanţelor stabilite în România şi recuperate în alte state membre ale Uniunii Europene", deschis pe numele Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti, la Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publică a Municipiului Bucureşti.

6. In ziua lucrătoare imediat următoare efectuării transferului prevăzut la pct. 5, Serviciul de administrare a contribuabililor nerezidenţi din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti va identifica pe baza „Informărilor privind solicitarea de asistenţă la recuperare pentru creanţe stabilite în România privind sumele ce urmează a fi încasate în alte state membre ale Uniunii Europene", transmise de organele fiscale competente, unităţile Trezoreriei Statului arondate acestora. In primele 5 zile lucrătoare ale lunii următoare efectuării transferului prevăzut la pct. 5, Serviciul de administrare a contribuabililor nerezidenţi va întocmi în 3 exemplare „Referatul privind transferul sumelor recuperate în alte state membre ale Uniunii Europene, reprezentând creanţe stabilite în România", prevăzut în anexa nr. 4 la prezenta procedură, din care un exemplar va fi transmis Activităţii de Trezorerie şi Contabilitate Publică a Municipiului Bucureşti, un exemplar va fi transmis organelor fiscale competente, iar un exemplar va fi reţinut pentru arhivare.

7. Serviciul de administrare a contribuabililor nerezidenţi va transmite organelor fiscale competente copii de pe extrasele de cont în valută/lei ale conturilor deschise la instituţia de credit, în acelaşi termen, respectiv în primele 5 zile lucrătoare ale lunii următoare efectuării transferului prevăzut la pct. 5.

8. Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publică a Municipiului Bucureşti, pe baza „Referatului privind transferul sumelor recuperate în alte state membre ale Uniunii Europene, reprezentând creanţe stabilite în România", va întocmi în ziua lucrătoare imediat următoare primirii acestuia ordinele de plată privind transferul sumelor în lei din contul 50.86.02 „Disponibil din executarea silită a creanţelor stabilite în România şi recuperate în alte state membre ale Uniunii Europene", deschis pe numele Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti, în conturile 50.86.02 „Disponibil din executarea silită a creanţelor stabilite în România şi recuperate în alte state membre ale Uniunii Europene", deschise la unităţile Trezoreriei Statului arondate organelor fiscale competente, pe codul de identificare fiscală al debitorilor.

9. Organele fiscale competente vor întocmi, în două exemplare, „Referatul privind stingerea obligaţiilor fiscale restante recuperate în alte state membre ale Uniunii Europene", prevăzut în anexa nr. 5 la prezenta procedură, şi vor proceda la stingerea parţială/integrală a obligaţiilor fiscale restante ale debitorului, în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare, cu sumele înscrise în extrasul de cont/fişierul de plăţi transmis de către unităţile de trezorerie arondate acestora, în ziua lucrătoare imediat următoare primirii sumelor în cont. Cu sumele virate în lei se sting integral creanţele înscrise în cererea de recuperare, dacă acestea reprezintă acel echivalent în valută astfel cum a fost stabilit la data semnării cererii de recuperare. Verificarea sumelor în valută se va efectua de către organele fiscale competente, în baza copiilor de pe extrasele de cont în valută eliberate de instituţia de credit şi transmise de către Serviciul de administrare a contribuabililor nerezidenţi din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti.

10. Organele fiscale competente vor înainta un exemplar al „Referatului privind stingerea obligaţiilor fiscale restante recuperate în alte state membre ale Uniunii Europene" unităţii de trezorerie arondată, în vederea virării sumelor încasate, din conturile 50.86.02 „Disponibil din executarea silită a creanţelor stabilite în România şi recuperate în alte state membre ale Uniunii Europene", deschise la unităţile de trezorerie arondate, în conturile de venituri bugetare aferente obligaţiilor fiscale înregistrate în evidenţa analitică pe plătitori.

11. Eventualele diferenţe în plus reprezentând sume virate în lei în contul 50.86.02 „Disponibil din executarea silită a creanţelor stabilite în România şi recuperate în alte state membre ale Uniunii Europene" potrivit pct. 9, faţă de creanţele fiscale înregistrate în evidenţa analitică pe plătitor, se fac venit la bugetul de stat şi se virează în contul 20.36.01.50 „Venituri ale bugetului de stat - alte venituri".

12. Pentru activitatea proprie, Serviciul de administrare a contribuabililor nerezidenţi va aplica în mod corespunzător dispoziţiile prevăzute la pct. 1-11 de mai sus şi va întocmi un exemplar al „Informării privind solicitarea de asistenţă la recuperare pentru creanţe stabilite în România privind sumele ce urmează a fi încasate în alte state membre ale Uniunii Europene", două exemplare ale „Referatului privind transferul sumelor recuperate în alte state membre ale Uniunii Europene, reprezentând creanţe stabilite în România" şi două exemplare ale „Referatului privind stingerea obligaţiilor fiscale restante recuperate în alte state membre ale Uniunii Europene".

ANEXA Nr. 1 la procedură

MINISTERUL ECONOMIEI ŞI FINANŢELOR

AGENŢIA NAŢIONALĂ DE ADMINISTRARE FISCALĂ

Direcţia Generală a Finanţelor Publice

a Municipiului Bucureşti/Direcţia generală

de administrare a marilor contribuabili -

Administraţia Finanţelor Publice

Str..................nr..........., localitatea.................

Nr..........................data..................................

REFERAT

privind transferul sumelor recuperate reprezentând creanţe stabilite în alte state membre ale Uniunii Europene

Nr. crt.

Statul unde a fost stabilită

creanţa

Autoritatea solicitantă

Cererea autorităţii

solicitante

nr./data

Debitorul PF/PJ

CNP/ CUI/ NIF/

paşaport

Adresa debitorului

Tip creanţă

Cont de disponibil din care se face

plata*)

Titlul

executoriu

nr./data

Suma care

se transferă

(lei)

1.

2.

Având în vedere dispoziţiile art. 185 din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, suma recuperată urmează a fi transferată în luna următoare datei la care s-a realizat recuperarea, în contul 50.86.01 „Disponibil din executarea silită a creanţelor stabilite în alte state membre ale Uniunii Europene", deschis pe numele Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti la Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publică a Municipiului Bucureşti.

Conducătorul organului fiscal,

................................................

(numele si prenumele)

L.S.

1. Denumire: Referat privind transferul sumelor recuperate reprezentând creanţe stabilite în alte state membre ale Uniunii Europene

2. Se utilizează: în baza art. 185 alin. (3) din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

3. Se întocmeşte: în 3 exemplare de către organul fiscal competent.

4. Circulă: - 1 exemplar la unitatea de trezorerie arondată;

                - 1 exemplar la Serviciul de administrare a contribuabililor nerezidenţi din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti.

5. Se arhivează: 1 exemplar la organul fiscal competent.

Pentru activitatea proprie a Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti, formularul:

1. se întocmeşte: în 2 exemplare de către Serviciul de administrare a contribuabililor nerezidenţi;

2. circulă: 1 exemplar la Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publică a Municipiului Bucureşti;

3. se arhivează: 1 exemplar la Serviciul de administrare a contribuabililor nerezidenţi.

*) Contul 50.86.01 „Disponibil din executarea silită a creanţelor stabilite în alte state membre ale Uniunii Europene", deschis la unitatea Trezoreriei Statului arondată organului fiscal.

ANEXA Nr. 2 la procedură

MINISTERUL ECONOMIEI ŞI FINANŢELOR

AGENŢIA NAŢIONALĂ DE ADMINISTRARE FISCALĂ

Direcţia Generală a Finanţelor Publice

a Municipiului Bucureşti/Direcţia generală

de administrare a marilor contribuabili -

Administraţia Finanţelor Publice

Str..................nr..........., localitatea.................

Nr..........................data..................................

NOTĂ

pentru plata la extern a sumelor aferente creanţelor stabilite în alte state membre ale Uniunii Europene

Având în vedere Cererea nr......................................................., comunicată de (autoritatea solicitantă) ..................................................................... din  ..........................................,  în  cazul  persoanei  fizice/juridice  ............................................................., CNP/NIF/paşaport/CUI ................................, cu domiciliul/sediul în ............................................................., str..............................................nr..........., judeţul................................, vă rugăm să dispuneţi plata sumei de...............................lei în contul autorităţii fiscale beneficiare din (statul)..............................................

Datele de identificare ale băncii şi contului beneficiarului sumei sunt:

Numărul de cont..........................................................................

Numele si adresa titularului contului..............................................

Referinţă*)..................................................................................

Conducătorul organului fiscal,

......................................................

(numele si prenumele)

L.S.

Menţionăm că plata sumei de...................lei aferentă transferului la extern s-a efectuat cu ordinul de plată........... din data de............., conform extrasului de cont anexat, eliberat de instituţia de credit.

Avizat

Director executiv,

......................................................

Şeful Serviciului de administrare a contribuabililor nerezidenti,

......................................................

1. Denumire: Notă pentru plata la extern a sumelor aferente creanţelor stabilite în alte state membre ale Uniunii Europene

2. Se utilizează: în baza art. 185 alin. (3) din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

3. Se întocmeşte: în 3 exemplare de către organul fiscal competent.

4. Circulă: 2 exemplare la Serviciul de administrare a contribuabililor nerezidenţi din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti, din care unul se va întoarce, cu confirmarea că operaţiunea privind plata la extern a fost efectuată, la organul fiscal competent.

5. Se arhivează: 1 exemplar la organul fiscal competent.

Pentru activitatea proprie a Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti, formularul:

1. se întocmeşte: în 1 exemplar de către Serviciul de administrare a contribuabililor nerezidenţi;

2. se arhivează: 1 exemplar la Serviciul de administrare a contribuabililor nerezidenţi.

*) Se completează conform menţiunilor făcute de autoritatea solicitantă în cererea de recuperare.

ANEXA Nr. 3 la procedură

MINISTERUL ECONOMIEI ŞI FINANŢELOR

AGENŢIA NAŢIONALĂ DE ADMINISTRARE FISCALĂ

Direcţia Generală a Finanţelor Publice

a Municipiului Bucureşti/Direcţia generală

de administrare a marilor contribuabili -

Administraţia Finanţelor Publice

Str..................nr..........., localitatea.................

Nr..........................data..................................

INFORMARE

privind solicitarea de asistenţă la recuperare pentru creanţe stabilite în România privind sumele ce urmează a fi încasate în alte state membre ale Uniunii Europene

Nr. crt.

Organul

fiscal

competent

Unitatea

de trezorerie arondată

Cerere de recuperare

Statul unde îşi are sediul autoritatea solicitată

Autoritatea solicitată

Debitorul PF/PJ

CUI/ CN P/N IF/ paşaportul debitorului

Adresa debitorului

Titlul

executoriu

nr./dată

Contul de disponibil în care se efectuează plata creanţei

Suma de încasat

Nr./ data

Cont bancar aferent valutei

Cuantum

Tip valută

valută

lei

1.

2.

Conducătorul organului fiscal,

......................................................

(numele şi prenumele)

L.S.

1. Denumire: Informare privind solicitarea de asistenţă la recuperare pentru creanţe stabilite în România privind sumele ce urmează a fi încasate în alte state membre ale Uniunii Europene

2. Se utilizează: în baza art. 192 din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

3. Se întocmeşte: în 2 exemplare de către organul fiscal competent.

4. Circulă: 1 exemplar la Serviciul de administrare a contribuabililor nerezidenţi din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti.

5. Se arhivează: 1 exemplar la organul fiscal competent.

Pentru activitatea proprie a Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti, formularul:

1. se întocmeşte: în 1 exemplar de către Serviciul de administrare a contribuabililor nerezidenţi.

2. se arhivează: 1 exemplar la Serviciul de administrare a contribuabililor nerezidenţi.

ANEXA Nr. 4 la procedură

MINISTERUL ECONOMIEI ŞI FINANŢELOR

AGENŢIA NAŢIONALĂ DE ADMINISTRARE FISCALĂ

Direcţia Generală a Finanţelor Publice

a Municipiului Bucureşti/Direcţia generală

de administrare a marilor contribuabili -

Administraţia Finanţelor Publice

Str..................nr..........., localitatea.................

Nr..........................data..................................

REFERAT

privind transferul sumelor recuperate în alte state membre ale Uniunii Europene reprezentând creanţe stabilite în România

Nr. crt.

Statul unde îşi are sediul autoritatea solicitată

Autoritatea solicitată

Cerere de recuperare

Debitorul PF/PJ

CUI/

CNP/

NIF/

Paşaportul

debitorului

Debitorul PF/PJ

CUI/

CNP/

NIF/

paşaportul

debitorului

Adresa debitorului

Tip creanţă

Contul de

disponibil

în care se transferă

suma recuperată

Titlul executoriu nr./data

Organul

fiscal

competent

Suma de transferat

Nr./ data

Cont bancar aferent valutei

lei

Contravaloarea

în valută (tip

valută)

1.

2.

Conducătorul organului fiscal,

......................................................

(Numele şi prenumele)

L.S.

1. Denumire: Referat privind transferul sumelor recuperate în alte state membre ale Uniunii Europene reprezentând creanţe stabilite în România

2. Se utilizează: în baza art. 192 din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

3. Se întocmeşte: în 3 exemplare de către Serviciul de administrare a contribuabililor nerezidenţi din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti.

4. Circulă: - 1 exemplar la Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publică a Municipiului Bucureşti;

                  - 1 exemplar la organul fiscal competent.

5. Se arhivează: 1 exemplar la Serviciul de administrare a contribuabililor nerezidenţi din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti.

Pentru activitatea proprie a Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti, formularul:

1. se întocmeşte: în 2 exemplare de către Serviciul de administrare a contribuabililor nerezidenţi;

2. circulă: 1 exemplar la Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publică a Municipiului Bucureşti;

3. se arhivează: 1 exemplar la Serviciul de administrare a contribuabililor nerezidenţi.

ANEXA Nr. 5 la procedură

MINISTERUL ECONOMIEI ŞI FINANŢELOR

AGENŢIA NAŢIONALĂ DE ADMINISTRARE FISCALĂ

Direcţia Generală a Finanţelor Publice

a Municipiului Bucureşti/Direcţia generală

de administrare a marilor contribuabili -

Administraţia Finanţelor Publice

Str..................nr..........., localitatea.................

Nr..........................data..................................

REFERAT

privind stingerea obligaţiilor fiscale restante recuperate în alte state membre ale Uniunii Europene

Potrivit Cererii de recuperare nr...................................................................................în cazul debitorului ................................................................., din localitatea................................judeţul....................., str...................................., nr. ..., CUI/CNP/NIF/paşaport.............................................., autoritatea solicitată.....................................din...............................................a recuperat suma de.......................valută.

Cu suma de........................lei, transferată în contul 50.86.02, „Disponibil din executarea silită a creanţelor stabilite în România şi recuperate în alte state membre ale Uniunii Europene", Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti/Direcţia generală de administrare a marilor contribuabili/Administraţia Finanţelor Publice.........a procedat la stingerea creanţelor restante ale debitorului, conform dispoziţiilor legale în vigoare, astfel:

Nr. crt.

Tipul impozitului

Cuantumul creanţei

Titlul executoriu

Suma distribuită (lei)

Nr. cont venituri bugetare

Conducătorul organului fiscal,

.....................................................

(Numele şi prenumele)

L.S.

1. Denumire: Referat privind stingerea obligaţiilor fiscale restante recuperate în alte state membre ale Uniunii Europene

2. Se utilizează: în baza art. 192 coroborat cu art. 169-171 din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

3. Se întocmeşte: în 2 exemplare de către organul fiscal competent.

4. Circulă: 1 exemplar la unitatea de trezorerie arondată.

5. Se arhivează: 1 exemplar la organul fiscal competent.

Pentru activitatea proprie a Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti, formularul:

1. se întocmeşte: în 2 exemplare de către Serviciul de administrare a contribuabililor nerezidenţi;

2. circulă: 1 exemplar la Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publică a Municipiului Bucureşti;

3. se arhivează: 1 exemplar la Serviciul de administrare a contribuabililor nerezidenţi.


SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 395/2008

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 395 din 2008
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 395/2008
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu