Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 39 din 13 decembrie 2006

privind aprobarea Regulamentului pentru calificarea productiei prioritare de energie electrica din surse regenerabile de energie

ACT EMIS DE: AUTORITATEA NATIONALA DE REGLEMENTARE IN DOMENIUL ENERGIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 1041 din 28 decembrie 2006



In temeiul art. 2 lit. c), al art. 9 alin. (2), (6) şi (7), al art. 11 alin. (1) şi al art. 11 alin. (2) lit. a), i) şi o) din Legea energiei electrice nr. 318/2003,

având în vedere Referatul de aprobare întocmit de Departamentul piaţă de energie şi Procesul-verbal al şedinţei Comitetului de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei - ANRE din data de 13 decembrie 2006,

preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei emite următorul ordin:

Art. 1. - Se aprobă Regulamentul pentru calificarea producţiei prioritare de energie electrică din surse regenerabile de energie, prevăzut în anexa*) care face parte integrantă din prezentul ordin.

Art. 2. - Prevederile art. 29 din anexă se aplică şi producătorilor de energie electrică produsă în cogenerare calificaţi pentru producţie prioritară necontrolabilă.

Art. 3. - La data intrării în vigoare a prezentului ordin se abrogă capitolul VI din Regulamentul de calificare a producţiei prioritare de energie electrică aprobat prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 33/2004, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.192 din 14 decembrie 2004, cu completările şi modificările ulterioare, precum şi orice altă prevedere contrară.

Art. 4. - Societatea Comercială „Opcom" - S.A., Compania Naţională „Transelectrica" - S.A., producătorii de energie electrică produsă din surse regenerabile de energie şi producătorii de energie electrică produsă în cogenerare şi calificaţi pentru producţie prioritară necontrolabilă duc la îndeplinire prevederile prezentului ordin.

Art. 5. - Departamentul piaţă de energie din cadrul Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei va urmări respectarea prevederilor prezentului ordin.

Art. 6. - Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi intră în vigoare începând cu 1 ianuarie 2007.

Preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei,

Nicolae Opriş

*) Anexa este reprodusă în facsimil.

 ANEXĂ

REGULAMENT

pentru calificarea producţiei prioritare de energie electrică din surse regenerabile de energie

CAPITOLUL I

Scop

Art. 1.    Prezentul Regulament stabileşte:

a)   Cerinţele şi documentele necesare calificării de către Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei a Configuraţiilor de Producţie Prioritară din SRE;

b)   Capacitatea electrică aferentă Configuraţiilor Calificate pentru Producţie Prioritară din surse regenerabile de energie;

c)    Drepturile şi obligaţiile ce revin producătorilor calificaţi.

CAPITOLUL II

Domeniul de aplicare

Art. 2.    Prezentul Regulament se aplică:

a)    Producătorilor care deţin în exploatare comercială unităţi de producţie din SRE şi care doresc să beneficieze de calificarea pentru producţie prioritară din Surse Regenerabile de Energie;

b)   Operatorului Pieţei de Energie Electrică, pentru verificarea/ validarea/ modificarea Notificărilor preliminare şi finale de producţie prioritară transmise de producătorii care deţin în exploatare comercială unităţi de producţie din surse regenerabile de energie sau de participanţii la piaţa pentru ziua următoare care îi reprezintă;

c)    Operatorului de Transport şi Sistem, pentru validarea Notificărilor fizice corespunzătoare producătorilor care deţin în exploatare comercială unităţi de producţie din surse regenerabile de energie;

d)   Operatorilor de Reţea, la reţelele cărora sunt racordate unităţile calificate pentru producţie prioritară din Surse Regenerabile de Energie.

CAPITOLUL III

Definiţii şi abrevieri

Art. 3.    Termenii folosiţi în cadrul prezentului Regulament au semnificaţiile următoare:

a)    An de Operare şi Mentenanţă: perioadă de un an (8760 ore) pe baza căreia se face, de regulă, calificarea Configuraţiilor de Producţie Prioritară. Este reprezentată de ultimele 12 luni calendaristice consecutive pentru care există înregistrări ale datelor de exploatare şi informaţiilor solicitate prin prezentul Regulament.

b)    Autoconsum: energia electrică furnizată pe bază de contract/convenţie, din producţia proprie a Configuraţiei, unui consumator racordat la barele sau la un punct de transformare de pe teritoriul acestuia. In Autoconsum nu se include consumul propriu tehnologic al Configuraţiei.

c)     Biogaz: combustibil gazos obţinut prin fermentare din materii reziduale organice.

d)    Biomasă: fracţiunea biodegradabilă a produselor, deşeurilor şi reziduurilor din agricultură, inclusiv substanţe vegetale şi reziduuri din origine animală, silvicultură şi industrii conexe, precum şi fracţiunea biodegradabilă a deşeurilor industriale şi comunale, orăşeneşti şi municipale.

e)    Capacitate Electrică Calificată a Configuraţiei: este capacitatea electrică instalată (MW) a unei Configuraţii calificate pentru Producţie Prioritară, conform prevederilor prezentului Regulament.

f)     Capacitate Electrică Instalată a Configuraţiei: este capacitatea electrică instalată a tuturor unităţilor de producţie ale respectivei Configuraţii care în decursul unui an pot concură la realizarea Energiei Electrice a Configuraţiei propusă pentru calificare. In cazul amplasamentului pentru care se identifică mai mult de o Configuraţie, suma Capacităţilor Electrice Instalate ale Configuraţiilor definite trebuie să fie egală cu puterea electrică instalată a amplasamentului respectiv, aşa cum este înscrisă în licenţa de producere a energiei electrice.

g)    Centrală hibrid: centrală care utilizează drept combustibil atât SRE (biomasă), cât şi surse convenţionale de energie.

h) Configuraţie Calificată: este o configuraţie de instalaţii de producţie a energiei electrice din surse regenerabile de energie, aşa cum a fost definită de Responsabilul de Configuraţie, care demonstrează pe baza resurselor folosite, studiilor tehnico-economice şi/ sau datelor de exploatare, că se încadrează în cerinţele de calificare prevăzute de prezentul Regulament.

i)     Configuraţie de producţie de energie electrică din Surse Regenerabile de Energie:ansamblul echipamentelor şi sistemelor de operare, incluzînd sistemele de măsurare şi control, care concură la realizarea producţiei de energie electrică din surse regenerabile de energie. Include una sau mai multe unităţi de producţie din SRE aflate pe acelaşi amplasament sau în aceeaşi zonă geografică.

j) Dezechilibru: diferenţa dintre valorile planificate şi cele realizate pentru producţia unei unităţi de producţie calificate.

q) Energia Electrică Calificată a Configuraţiei: cantitatea anuală de energie electrică (MWh) ce urmează a fi livrată în reţea (inclusiv autoconsumul) de Configuraţie, în perioada calificării.

r) Energie electrică produsă din surse regenerabile de energie: energia electrică produsă în centrale care utilizează numai surse regenerabile de energie, precum şi proporţia de energie electrică produsă din surse regenerabile de energie în centrale hibride care utilizează şi surse convenţionale de energie, incluzând energia electrică consumată de sistemele de stocare a purtătorilor de energie convenţională şi excluzând energia electrică obţinută din aceste sisteme.

s)     Gaz de depozit: gazul rezultat din fermentarea deşeurilor.

t) Notificare finală de producţie prioritară: informare transmisă zilnic la OPEE de participanţii la PZU care deţin configuraţii calificate sau reprezintă producători care deţin configuraţii calificate pentru producţie prioritară.

u) Notificare preliminară: informare transmisă periodic la OPEE de participanţii la PZU care deţin configuraţii calificate sau reprezintă producători care deţin configuraţii calificate, care cuprinde programul producţiei prioritare nete în perioada anunţată.

v) Producţie Prioritară: producţia calificată de energie electrică a unui producător/ Configuraţie/ unitate de producţie pentru care sunt acordate drepturi preferenţiale de vânzare a energiei electrice calificate, în conformitate cu prevederile Codului Comercial al pieţei angro de energie electrică.

w) Producţie Prioritară Controlabilă: este Producţia Prioritară care poate fi gestionată în mod activ de producător pentru a se asigura conformitatea cu obligaţiile contractuale notificate.

x) Producţie Prioritară Necontrolabilă: este Producţia Prioritară care nu poate fi gestionată în mod activ de producător pentru a se asigura conformitatea cu obligaţiile contractuale notificate.

y) Retehnologizare: Ansamblul de lucrări de înlocuire/modificare a unor tehnologii existente uzate moral şi/sau fizic, utilizate în cadrul unor structuri, instalaţii şi componente considerate mijloace fixe, cu tehnologii bazate pe concepţii tehnice de dată recentă, în scopul creşterii producţiei, reducerii consumurilor specifice, scăderii cheltuielilor de exploatare şi întreţinere, schimbării combustibililor sau a tehnologiilor de ardere, reducerii emisiilor poluante etc.

z) Responsabil de Configuraţie: persoana fizică sau juridică ce solicită înregistrarea şi calificarea unei Configuraţii pentru Producţie Prioritară şi care este producătorul titular de licenţă pentru producerea energiei electrice din unităţile componente ale respectivei Configuraţii.

aa) Surse regenerabile de energie: surse regenerabile de energie nefosile, cum sunt: energia eoliană, energia solară, energia valurilor şi a mareelor, energia geotermală, energia hidroelectrică, biomasa, gazul de depozit, gazul de fermentare a nămolurilor din instalaţiile de epurare a apelor uzate, biogazul, cât şi energia obţinută din alte surse regenerabile, neexploatate în prezent.

Art. 4.   Abrevierile utilizate în cadrul prezentului Regulament, altele decît cele evidenţiate la art. 3, au următoarea semnificaţie:

a)   ANRE - Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei.

b)   OTS - Operatorul de Transport şi de Sistem.

c)   OPEE - Operatorul Pieţei de Energie Electrică.

d)   PZU - Piaţa pentru Ziua Următoare.

e)   PE - Piaţa de Echilibrare

f)    SRE - Surse Regenerabile de Energie.

g)   E-SRE - Energie electrică produsă din Surse Regenerabile de Energie

CAPITOLUL IV

Documente de referinţă

Art. 5.   Prezentul Regulament are la bază prevederile următoarelor documente de referinţă:

a)    Legea energiei electrice nr. 318/2003;

b)    Hotărârea Guvernului nr. 443/2003 privind promovarea producţiei de energie electrică din surse regenerabile de energie;

c)    Hotărârea Guvernului nr. 1429/2004 pentru aprobarea Regulamentului de certificare a originii energiei electrice produse din surse regenerabile de energie;

d)    Hotărârea Guvernului nr. 1892/2004 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei electrice din surse regenerabile de energie;

e)    Hotărârea Guvernului nr. 958/2005 pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 443/2003 privind promovarea producţiei de energie electrică din surse regenerabile de energie şi pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 1892/2004 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei electrice din surse regenerabile de energie;

f)    Ordinul preşedintelui ANRE nr. 23/2004 privind aprobarea Procedurii de supraveghere a emiterii garanţiilor de origine pentru energia electrică produsă din surse regenerabile de energie;

g)    Hotărârea Guvernului nr. 890/2003 privind aprobarea "Foii de parcurs din domeniul energetic din România";

h) Codul Comercial al pieţei angro de energie electrică din România, aprobat prin ordinul preşedintelui ANRE nr. 25/2004;

i)   Codul de Măsurare a energiei electrice, aprobat prin ordinul preşedintelui ANRE nr. 17/2002;

j) Codul de conduită al participanţilor la piaţa angro de energie electrică, aprobat prin ordinul preşedintelui ANRE nr. 26/2002.

CAPITOLUL V

Documente necesare şi etape de calificare

Art. 6. Responsabilul de Configuraţie cu cel puţin două luni înainte de data la care doreşte să-şi califice configuraţia(-ile) pentru producţie prioritară trebuie să transmită la ANRE:

a)   Cererea de calificare (Anexa 1),

b)   Descrierea Configuraţiilor pentru care solicită calificarea cu specificarea cel puţin a: puterii instalate a Configuraţiei, SRE utilizată, echipamentele principale ale Configuraţiei, echipamentele de măsurare a E - SRE, alte informaţii necesare ANRE (Anexele 2 şi 3),

c)    Producţia lunară de E-SRE realizată pe ultimele 12 luni şi prognoza lunară a producţiei de E-SRE a Configuraţiei pentru perioada de calificare; (Anexa 4).

Art. 7. (1) Configuraţiile de producţie a E-SRE se califică de regulă pentru un an calendaristic în baza informaţiilor de la art. 6. Fac excepţie Configuraţiile care sunt puse în funcţiune sau intră în exploatare comercială în cursul anului calendaristic.

(2) Documentele de la art. 6 lit. b) se depun doar la transmiterea primei cereri de calificare a unei Configuraţii pentru Producţie Prioritară şi ori de câte ori apar modificări în datele furnizate de către producătorii de E-SRE.

Art. 8. In termen de două săptămâni de la primirea documentaţiei pentru calificare, ANRE poate solicita Responsabilului de Configuraţie, completarea acesteia cu orice date/informaţii suplimentare sau care lipsesc, necesare soluţionării cererii.

Art. 9. In cazul primirii unei solicitări de completare a documentaţiei depuse, Responsabilul de Configuraţie trebuie să transmită la ANRE datele/ informaţiile solicitate în termen de o săptămână de la primirea solicitării ANRE. In caz contrar, ANRE poate respinge cererea de calificare a Configuraţiei pentru Producţie Prioritară.

Art. 10. In maxim 30 de zile de la constituirea dosarului complet, ANRE informează în scris Responsabilul de Configuraţie asupra deciziei luate. In cazul respingerii cererii de înregistrare, decizia luată se va motiva.

Art. 11. Datele transmise către ANRE în cursul procesului de analiză a documentaţiilor şi identificate de Responsabilii de Configuraţie ca fiind confidenţiale, vor fi tratate de ANRE ca informaţii confidenţiale, dacă acest lucru nu contravine legii.

Art. 12. ANRE va ţine evidenţa cererilor de calificare primite, a deciziilor de calificare emise şi a tuturor datelor şi informaţiilor relevante pe baza cărora au fost acordate acestea.

CAPITOLUL VI

Calificarea Producţiei Prioritare de E-SRE

6.1.     Solicitarea calificării. Condiţii de calificare

Art. 13. (1) Calificarea pentru Producţie Prioritară a producătorilor se face de către Autoritatea Competentă la solicitarea adresată în scris Autorităţii de către aceştia.

(2) Cererea de calificare a unei Configuraţii de Producţie Prioritară din SRE (anexa 1) este însoţită de informaţiile cuprinse în anexele 2,3 şi 4.

Art. 14. Configuraţiile de producţie de E-SRE se califică pentru Producţie Prioritară de regulă anual, în baza cererii şi a informaţiilor menţionate la art.13 şi transmise la ANRE de Responsabilul de Configuraţie în conformitate cu prevederile prezentului Regulament.

Art. 15. Fac excepţie de la prevederile art. 14 Configuraţiile rezultate în urma unor investiţii ca şi cele ale căror unităţi de producţie urmează a intra în exploatare comercială după retehnologizare. In aceste cazuri calificarea se face doar pentru lunile de operare rămase până la sfârşitul anului în curs.

Art. 16. Producătorii de E-SRE trebuie să facă dovada dotării unităţilor de producţie propuse pentru calificare cu sisteme de măsurare, care să asigure măsurarea orară a energiei electrice produse din SRE.

Art. 17. (1) Producţia Prioritară de energie electrică pe bază de SRE este calificată pentru Producţie Prioritară Necontrolabilă.

(2) Fac excepţie de la prevederile alin.1 unităţile de producţie care utilizează biomasa, energia geotermală, precum şi cele care utilizează surse hidro cu posibilitate de control a debitului uzinat la nivel de cel puţin o zi, a căror Producţie se califică pentru Producţie Prioritară Controlabilă.

Art. 18. (1) E-SRE produsă într-o configuraţie care utilizează biomasă şi altă sursă convenţională de energie se stabileşte cu ajutorul următoarei relaţii de calcul:

ESRE      = QSRE X PciSRE_________                  x E ,

                 QSRE X PciSRE +Qconv X Pciconv

unde:

Esre- energia electrică produsă din SRE [MWh]

Qsre - energia conţinută în SRE utilizată [MWh]

PciSRE- puterea calorifică a SRE utilizată [PJ/tonă]

E - energia electrică total produsă de configuraţie [MWh]

Qconv- energia conţinută în sursa convenţională de energie utilizată [PJ/tonă, mii m3]

Pciconv- puterea calorifică a sursei convenţionale de energie utilizată [PJ/tonă, mii m3]

(2) Ponderea energiei electrice produse din SRE reprezintă valoarea procentuală a Esre din totalul energiei produse (E).

Art. 19.   Producătorul a cărui Configuraţie cuprinde unităţi de producere a E-SRE din tipuri diferite de SRE are obligaţia instalării de grupuri de măsurare separate pentru fiecare unitate.

Art. 20. (1) Pentru o Configuraţie de producţie de E-SRE, se califică pentru Producţie Prioritară pe perioada de valabilitate a calificării:

a) întreaga producţie de energie electricăce urmează a fi livrată în reţea (inclusiv autoconsumul),

si

b) întreaga Capacitate Electrică Instalată a Configuraţiei.

(2) In cazul Configuraţiilor constituite din unităţi care utilizează atît SRE (biomasă) cât şi surse convenţionale de energie primară, se pot propune/accepta pentru calificare ca Producţie Prioritară din SRE doar producţii şi capacităţi parţiale, corespunzătoare ponderii SRE în total energie primară consumată.

6.2      Calificarea

Art. 21.      Autoritatea Competentă, după primirea cererii pentru calificarea producţiei unei configuraţii pentru Producţie Prioritară şi a informaţiilor necesare conform art. 6:

a)  verifică informaţiile prezentate şi, dacă este necesar, cere solicitantului modificări şi/sau completări ale acestora pentru susţinerea cererii;

b) emite decizia de calificare pentru producţia prioritară a Configuraţiei;

c) transmite în scris solicitantului motivaţia în cazul neacceptării cererii de calificare.

Art. 22. Decizia de calificare emisă de ANRE conţine următoarele informaţii:

a)    Unităţile din Configuraţia /Configuraţiile de producţie calificate care pot participa la realizarea Producţiei Prioritare;

b)   Tipul- dispecerizabilă/ nedispecerizabilă- al fiecărei unităţi de producţie din Configuraţie;

c)    Capacitatea electrică a Configuraţiei/ Configuraţiilor care se califică pentru Producţie Prioritară Necontrolabilă;

d)   Capacitatea electrică a Configuraţiei/ Configuraţiilor care se califică pentru Producţie Prioritară Controlabilă dispecerizabilă;

e)   Capacitatea electrică a Configuraţiei/ Configuraţiilor care se califică pentru Producţie Prioritară Controlabilă nedispecerizabilă;

f)    Perioada de valabilitate a calificării.

Art. 23. Producătorul care a obţinut calificarea pentru Producţie Prioritară din SRE, pentru o anumită capacitate electrică în perioada de valabilitate a calificării:

a)   pune la dispoziţia ANRE toate informaţiile solicitate de aceasta şi care sunt relevante pentru efectuarea verificărilor;

b)   permite accesul la instalaţiile proprii pentru personalul ANRE responsabil cu efectuarea verificărilor.

Art. 24. Autoritatea Competentă după emiterea deciziei de calificare comunică, după caz, producătorul sau lista producătorilor calificaţi pentru producţie prioritară, capacitatea electrică calificată, tipul producţiei proritare controlabilă/necontrolabilă, următoarelor părţi:

a) OPEE, în cazul tuturor Unităţilor de Producţie care sunt conectate la Reţeaua Electrică de Transport sau în cazul Unităţilor de Producţie care au o capacitate mai mare decât o valoare de referinţă stabilită de Autoritatea Competentă;

b) OTS, în cazul tuturor Unităţilor Dispecerizabile sau a tuturor unităţilor care au o capacitate mai mare decât o valoare de referinţă stabilită de OTS;

c) Operatorilor de Reţea, la reţelele cărora sunt racordate unităţile calificate pentru producţie prioritară.

Art. 25. (1) Autoritatea Competentă poate decide să retragă decizia de calificare pentru Producţie Prioritară acordată unui producător:

a)   la solicitarea Producătorului respectiv;

b)   ca urmare a unui comportament care conduce la inducerea de distorsiuni în funcţionarea pieţei,şi comunică părţilor interesate decizia luată.

(2) Retragerea deciziei pentru cazurile prevăzute la lit. a) şi b) este pe întreaga perioadă de valabilitate a deciziei, care este, de regulă, un an calendaristic.

CAPITOLUL VII

Drepturile şi obligaţiile producătorilor de E-SRE calificaţi pentru Producţie Prioritară

Art. 26. Producătorul de E-SRE calificat pentru Producţie Prioritară are următoarele drepturi:

a)  să transmită oferte pe PZU pentru E-SRE care a fost notificată şi nu a fost contractată prin contracte bilaterale;

b) să tranzacţioneze cu prioritate pe PZU doar cantităţile de energie electrică notificate şi validate ca Producţie Prioritară disponibile, după considerarea cantităţilor de energie electrică din contractele bilateral negociate de respectivul producător;

c)  să beneficieze, conform legislaţiei în vigoare, de sistemul de promovare a energiei electrice produse din surse regenerabile de energie;

d)   să transmită la OTS Notificări Fizice în dezechilibru pentru Producţia Prioritară rămasă netranzacţionată pe PZU.

Art. 27. Producătorul de E-SRE calificat pentru Producţie Prioritară are următoarele obligaţii:

a)   să se înscrie la OPEE ca Producător calificat pentru Producţie Prioritară din SRE, conform procedurii specifice elaborate de acesta;

b)   să comunice la OPEE, cantităţile de energie electrică tranzacţionate prin contracte bilaterale;

c)    să suporte din punct de vedere financiar Dezechilibrele generate de unităţile de producţie din configuraţiile calificate pentru Producţie Prioritară Necontrolabilă, în condiţiile in care tranzacţionează pe PZU şi/sau prin contracte bilaterale negociate de vânzare/cumpărare de energie electrică.

Art.28. Producătorul de E-SRE calificat pentru Producţie Prioritară din SRE în condiţiile în tranzacţionează pe PZU are următoarele obligaţii

d)   să transmită la OPEE notificări preliminare de producţie prioritară;

e)   să transmită la OPEE notificări finale de producţie prioritară;

f)    să oferteze pe PZU ca producţie prioritară cel mult cantităţile orare de energie electrică care reprezintă diferenţa pozitivă dintre cantităţile orare de energie electrică din Notificarea finală de producţie prioritară validată de OPEE şi cantităţile orare de energie electrică vândute prin toate contractele bilaterale negociate de respectivul producător.

Art. 29. (1) Producătorii calificaţi pentru Producţie Prioritară Necontrolabilă, nu sunt penalizaţi financiar pentru Dezechilibrele generate de unităţile de producţie din Configuraţiile calificate pentru Producţie Prioritară Necontrolabilă;

(2)   Se exceptează de la prevederile alin. (1) producătorii calificaţi pentru Producţie Prioritară Necontrolabilă care sunt angajaţi în:

a)   tranzacţii pe PZU;

b)   contracte bilaterale negociate de vânzare/cumpărare;

(3)   Partea Responsabilă cu Echilibrarea care include şi producători calificaţi pentru Producţie Prioritară Necontrolabilă şi care nu se încadrează în situaţia prevăzută la alin. (2), preia dreptul producătorilor de a nu suporta penalizările financiare aferente Dezechilibrelor generate de unităţile de producţie din configuraţiile calificate pentru Producţie Prioritară Necontrolabilă;

(4)   Partea Responsabilă cu Echilibrarea care include şi producători calificaţi pentru Producţie Prioritară Necontrolabilă şi care se încadrează în situaţia prevăzută la alin. (2), suportă penalizările financiare aferente Dezechilibrelor generate de unităţile de producţie din configuraţiile calificate pentru Producţie Prioritară Necontrolabilă;

(5)   Pentru determinarea Poziţiei Nete Măsurate a unei PRE care include şi producători calificaţi pentru Producţie Prioritară Necontrolabilă, suma Valorilor Măsurate Aprobate ale unităţilor de producţie din configuraţiile calificate pentru Producţie Prioritară Necontrolabilă înregistrate în respectiva PRE şi care nu suportă dezechilibre, se va înlocui cu suma cantităţilor orare de energie electrică tranzacţionate prin contracte bilaterale din respectivele Configuraţii, de către PRE, în perioada de decontare corespunzătoare."

CAPITOLUL VIII

Dispoziţii finale

Art. 30. In cazul în care, pentru un anumit Responsabil de Configuraţie, în urma efectuării de către ANRE a verificării, se constată transmiterea unor informaţii eronate, ANRE aplică sancţiunile prevăzute de lege.

ANEXA Nr. 1 la regulament

[Antet producător de E-SRE]

Cerere de calificare a Configuraţiei pentru producţie prioritară de energie electrică

Către

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei Str. Constantin Nacu, nr. 3, sectorul 2, Bucureşti, cod 020995

Domnule Preşedinte,

Subsemnatul [prenumele şi numele], în calitate de [director general/administrator unic] la agentul economic înregistrat la Oficiul Registrului Comerţului cu denumirea [denumirea societăţii comerciale], cu sediul social în [numele comunei/oraşului/municipiului, strada nr., judeţul], nr. telefon [nr. telefon], nr. fax [nr. fax] si contul [specificaţia/numărul de cont/ROL], deschis la banca [denumirea băncii comerciale], sucursala [denumirea/localizarea sucursalei unde este deschis contul societăţii comerciale], titular al licenţei de producere nr. [ nr. licenţei de producere] din data de [data emiterii licenţei de producere],

solicit calificarea pentru producţie prioritară a energiei electrice produse din surse regenerabile de energie, conform datelor prevăzute în anexele la prezenta.

Director General,

[Nume, prenume şi semnătură]

Data,

ANEXA Nr. 2 la regulament

1.  Detalii privind amplasarea Configuraţiei/Configuraţiilor

Configuraţia nr.......

Denumire amplasament

Adresă

Oraş

Judeţ

Cod poştal

Tipul de producţie prioritară pentru care se solicită înregistrarea Configuraţiei (controlabilă şi/sau necontrolabilă)

[se completează după caz, unul sau ambele tipuri de producţie prioritară]

Puterea electrică instalată în Configuraţia corespunzătoare producţiei prioritare controlabile [MW]

[se completează după caz]

Puterea electrică instalată în Configuraţia corespunzătoare producţiei prioritare necontrolabile [MW]

[se completează după caz]

Energia electrică prognozată pentru calificare [MWh]1

Operatorul de reţea la care sunt racordate unităţile de producţie ale Configuraţiei

1 Energia electrică anuală prognozată pe perioada calificării (livrată in reţea, inclusiv autoconsumul)

2.   Responsabilul de Configuraţie nominalizat2

Denumire societate

Numele persoanei de contact

Poziţie deţinută

Adresă

Oraş

Judeţ

Cod poştal

Nr. telefon

Nr. Fax

E-mail

Date de identificare ale participantului la PZU care face notificările şi ofertele de producţie prioritară

Confirm că, din ceea ce ştiu, sunt singurul solicitant pentru calificarea Configuraţiei/ Configuraţiilor sus menţionate şi că detaliile conţinute în prezenta cerere sunt corecte. De asemenea, mă angajez să informez ANRE asupra oricăror schimbări, relevante procesului de Calificare, ce se vor aduce Configuraţiei.

Responsabil de Configuraţie

[Nume, prenume şi semnătură]

Data

2Detalii privind societatea nominalizată ca responsabil pentru managementul energetic al Configuraţiei/ Configuraţiilor propuse pentru calificare şi detalii privind persoana fizică de contact. ANRE va comunica cu societatea care doreşte să califice Configuraţia prin intermediul acestei persoane.

ANEXA Nr. 3 la regulament

Descrierea Configuraţiei/Configuraţiilor pentru care se solicită calificarea

Documentaţia de calificare va conţine pentru fiecare Configuraţie următoarele informaţii:

1.    Schema electrică monofilară cu specificarea grupurilor de măsurare.

2.    Schema termomecanică simplificată pentru cazul biomasei, biogazului.

3.    Informaţii privind SRE utilizată

SURSA DE ENERGIE

Vântoffshore    |_|                                 Soare              |_|           Geotermal |_|

Vântonshore    |_|                                 Hidro               |_|

Biomasă                                                               putere calorifica (GJ/tona)

-    Deşeuri forestiere / agricole            |_|               |____________________________|                                   

-    Culturi energetice                           |_|               |____________________________|                                       

-    Gaz de deposit                              |_|               |____________________________|                                  

-    Gaz de fermentaţie a nămolurilor    |_|               |____________________________|

-    Biogaz, alcool carburant                |_|               |____________________________|                                 

-    Deşeuri menajere solide                |_|                |____________________________|

-    Deşeuri industriale                         |_|                |____________________________|                               

Combustibil fosil                                 |_|

Pondere SRE în total combustibil utilizat (%)          |____________________________|                                       

4.  Lista echipamentelor şi caracteristicile acestora

Echipament

Producător/ Model

An PIF

Tipul unităţii de producţie [după caz]

Tip (tipuri) de combustibil utilizat [după caz]

Nivel de tensiune la care este racordat [după caz]

Capacitate electrică instalată, în MW [după caz]

……………

5.  Lista echipamentelor de măsurare a energiei electrice *

Identificator in schema

electrică

simplificata

Serie

Proprietarul

Echipamentului de măsurare

An instalare

Producător/ Model

Serviciu măsurat

Ieşire - domeniu de valori

Ieşire - unitate

de măsură

…………..

* Informaţiile solicitate se adresează doar producătorilor de E-SRE care deţin grupuri nedispecenzabile

6.  Alte informaţii necesare AN RE.

ANEXA Nr. 4 la regulament

Producţia şi prognoza de E-SRE a Configuraţiei/Configuraţiilor pentru care se solicită calificarea

1.  Producţia lunară de E-SRE realizată pe ultimele 12 luni

[Anul de operare ]

Producţie de E-SRE3 [MWh]

Luna 1

Luna 2

Luna 3

Luna 4

Luna 5

Luna 6

Luna 7

Luna 8

Luna 9

Luna 10

Luna 11

Luna 12

Configuraţia/ Centrala

…………….

2.   Prognoza lunară a producţiei de E-SRE, pentru perioada de calificare

[Anul de calificare]

Prognoza

producţiei de E-SRE4 [MWh]

Luna 1

Luna 2

Luna 3

Luna 4

Luna 5

Luna 6

Luna 7

Luna 8

Luna 9

Luna 10

Luna 11

Luna 12

Configuraţia/ Centrala

…………….

3  Producţia de E - SRE livrată în reţea, inclusiv autoconsumul, în anul de operare.

4  Prognoza producţei de E - SRE livrată în reţea, inclusiv autoconsumul, în anul de calificare.


SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 39/2006

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 39 din 2006
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu