Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 377 din 20 august 2002

pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind Sistemul rapid de alerta in domeniul alimentelor de origine animala si furajelor

ACT EMIS DE: MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI SI PADURILOR

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 737 din  9 octombrie 2002


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 31 alin. 1 din Legea sanitara veterinara nr. 60/1974, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare,
    in baza Hotararii Guvernului nr. 362/2002 privind organizarea si functionarea Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor, cu modificarile si completarile ulterioare,
    vazand Referatul de aprobare nr. 158.444 din 8 august 2002, intocmit de Agentia Nationala Sanitara Veterinara,

    ministrul agriculturii, alimentatiei si padurilor emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    Se aproba Norma sanitara veterinara privind Sistemul rapid de alerta in domeniul alimentelor de origine animala si furajelor, prevazuta in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.
    Art. 2
    Agentia Nationala Sanitara Veterinara, institutele centrale de profil si directiile sanitare veterinare judetene si a municipiului Bucuresti vor aduce la indeplinire prevederile prezentului ordin.
    Art. 3
    Agentia Nationala Sanitara Veterinara va controla modul de aplicare a prevederilor prezentului ordin.
    Art. 4
    La data intrarii in vigoare a prezentului ordin se abroga orice alta prevedere contrara privind Sistemul rapid de alerta in domeniul alimentelor de origine animala si furajelor.
    Art. 5
    Prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

              Ministrul agriculturii, alimentatiei si padurilor,
                                Ilie Sarbu

    ANEXA 1

                       NORMA SANITARA VETERINARA
privind Sistemul rapid de alerta in domeniul alimentelor de origine animala si furajelor

    CAP. 1
    Prevederi generale

    Art. 1
    (1) Prezenta norma sanitara veterinara stabileste masurile pentru aplicarea la nivel national a unui sistem rapid de alerta in domeniul veterinar. Prevederile prezentei norme sanitare veterinare se aplica in domeniul productiei si comercializarii alimentelor de origine animala si furajelor.
    (2) Prezenta norma sanitara veterinara nu se aplica:
    a) produselor farmaceutice veterinare;
    b) animalelor;
    c) produselor contaminate radioactiv ca urmare a unui accident nuclear.
    Art. 2
    Sistemul rapid de alerta in domeniul veterinar, denumit Sistemul rapid de alerta in domeniul alimentelor de origine animala si furajelor, se creeaza in scopul:
    a) prevenirii patrunderii pe piata sau returnarii de pe piata a alimentelor de origine animala care prezinta un risc major pentru sanatatea consumatorilor;
    b) prevenirii patrunderii in consumul animalelor a unor furaje care pot afecta indirect sanatatea consumatorilor;
    c) informarii rapide la cele trei niveluri, central, judetean si local, asupra problemelor sau riscurilor cu privire la produsele alimentare de origine animala si la furajele care nu indeplinesc cerintele impuse de siguranta alimentara, astfel incat acestea pot sa constituie un factor de risc in lantul alimentar pentru consumatori.
    Art. 3
    Principalele obiective ale Sistemului rapid de alerta in domeniul alimentelor de origine animala si furajelor sunt urmatoarele:
    a) schimbul rapid de informatii intre Comisia Europeana si autoritatea veterinara centrala a Romaniei, denumita in continuare Agentia Nationala Sanitara Veterinara;
    b) schimbul rapid de informatii intre institutele centrale sanitare veterinare si Agentia Nationala Sanitara Veterinara;
    c) schimbul rapid de informatii intre directiile sanitare veterinare judetene si Agentia Nationala Sanitara Veterinara;
    d) schimbul rapid de informatii intre laboratoarele sanitare veterinare si directiile sanitare veterinare judetene;
    e) schimbul rapid de informatii intre circumscriptiile sanitare veterinare pentru controlul produselor de origine animala si directiile sanitare veterinare judetene.

    CAP. 2
    Structura si modul de operare a Sistemului rapid de alerta in domeniul alimentelor de origine animala si furajelor

    Art. 4
    Structura Sistemului rapid de alerta in domeniul alimentelor de origine animala si furajelor se bazeaza pe informatiile transmise/primite la si/sau de la nivel central, judetean si local de catre Comisia Europeana sau alte tari terte, Agentia Nationala Sanitara Veterinara, institutele centrale veterinare, directiile sanitare veterinare judetene, laboratoarele sanitare veterinare de stat, circumscriptiile sanitare veterinare pentru controlul produselor de origine animala.
    Art. 5
    (1) Sistemul rapid de alerta in domeniul alimentelor de origine animala si furajelor opereaza prin transmiterea de informatii sub forma de notificare scrisa in formularul-tip. Transmiterea se efectueaza prin fax sau e-mail in sistem automat cu circuit inchis.
    (2) In cazul informatiilor primare transmise/primite de circumscriptiile sanitare veterinare pentru controlul produselor de origine animala, acestea se pot notifica si telefonic.
    (3) Circuitul informatiei pentru notificare in cadrul Sistemului rapid de alerta in domeniul alimentelor de origine animala si furajelor este prezentat in anexa nr. 5.

    CAP. 3
    Criterii de baza ale informarii si notificarii

    Art. 6
    (1) Criteriile de baza pentru notificarea autoritatii veterinare sunt cunoasterea sau suspiciunea ca:
    a) un aliment prezinta un risc important pentru sanatatea si protectia consumatorilor;
    b) un produs furajer prezinta un risc pentru sanatatea si protectia consumatorilor, in cazul produselor obtinute de la animale care au fost hranite cu astfel de furaje.
    (2) Categoriile de risc si definitiile acestora utilizate in Sistemul rapid de alerta in domeniul alimentelor de origine animala si furajelor sunt cuprinse in anexa nr. 1.

    Notificarea pentru Sistemul rapid de alerta in domeniul alimentelor de origine animala si furajelor
    Art. 7
    (1) In cazul in care autoritatile veterinare judetene sau locale obtin informatii care suspicioneaza existenta unei probleme care provine din teritoriu sau din afara propriului teritoriu, acestea trebuie sa parcurga imediat urmatoarele etape pentru a informa Agentia Nationala Sanitara Veterinara:
    a) stabilirea destinatiei - informatia va fi comunicata punctului oficial de contact prin intermediul punctului national de contact oficial, conform anexei nr. 4;
    b) structura mesajului - informatia va fi comunicata sub forma de notificare oficiala, prin completarea si transmiterea formularului-tip, conform anexelor nr. 2 si 3;
    c) continutul mesajului - informatia trebuie fie completa si, in special, va trebui sa se raspunda la intrebarile din formularul pentru notificare, care sunt marcate cu asterisc. Atunci cand informatia nu este disponibila, acest lucru trebuie mentionat.
    (2) Lipsa unei informatii complete nu trebuie sa impiedice transmiterea unei notificari urgente.
    (3) Notificarile care au caracter de urgenta trebuie sa fie completate inainte de a fi expediate.

    Utilizarea formularului pentru notificare
    Art. 8
    (1) Formularele pentru notificare trebuie completate cat mai clar si cu caractere suficient de mari, astfel incat notificarile sa ramana lizibile, de preferinta cu litere majuscule.
    (2) La pct. 3 al formularului de notificare din anexa nr. 3 trebuie sa fie mentionate categoria si codul din Tariful vamal de import al Romaniei.
    (3) La pct. 4 al formularului de notificare din anexa nr. 3 trebuie mentionata denumirea produsului, dupa caz, in limba latina, pentru denumirea unor animale, plante, microorganisme etc.
    (4) La pct. 11 si 13 ale formularului de notificare din anexa nr. 3 se va mentiona adresa completa.
    (5) La pct. 14a) si/sau 14b) ale formularului de notificare din anexa nr. 3 trebuie mentionata destinatia finala la import/export, din care sa rezulte daca este necesar sa se ia masuri in sensul Sistemului rapid de alerta in domeniul alimentelor de origine animala si furajelor.
    (6) La pct. 16 al formularului de notificare din anexa nr. 3 trebuie mentionat rezultatul analizelor de laborator si, dupa caz, va fi atasata o copie a buletinului de analiza emis de laboratorul sanitar veterinar autorizat, din care sa rezulte initial determinarea cantitativa.
    Art. 9
    Modelul formularului pentru notificare este prevazut in anexele nr. 2A, 2B si 3.

    Clasificarea notificarilor
    Notificarile se clasifica dupa cum urmeaza:
    1. Clasificarea primara a notificarilor se face astfel:
    a) notificare originala - notificarea care se transmite pe formularul-tip in Sistemul rapid de alerta in domeniul alimentelor de origine animala si furajelor, cu privire la un nou caz in care produsul pune in pericol sanatatea consumatorului;
    b) notificare aditionala - notificarea care se transmite pe formularul-tip in Sistemul rapid de alerta in domeniul alimentelor de origine animala si furajelor, cu privire la o alta notificare transmisa deja, dar care o completeaza pe cea initiala cu date asupra numarului de lot, locului/tarii de origine sau producatorului/distribuitorului;
    c) informatii suplimentare - informatiile furnizate dupa notificare si care ar putea prezenta interes pentru autoritatile veterinare nationale.
    2. Notificarile de urgenta se clasifica in notificare de tip alerta si notificare de tip non-alerta, dupa cum urmeaza:
    a) notificarea de tip alerta este prevazuta in anexa nr. 2A si se utilizeaza pentru:
    1. un produs necorespunzator, care poate avea consecinte imediate, importante, negative asupra sanatatii sau poate provoca moartea;
    2. un produs periculos care poate avea consecinte negative temporare asupra sanatatii;
    3. cazul in care exista posibilitatea ca alimentul sa fie consumat de grupuri vulnerabile de consumatori - copii, femei gravide, batrani;
    4. cazul in care exista riscul unei posibile contaminari incrucisate cu alte produse depozitate sau comercializate;
    5. cazul in care a fost identificata o problema de asigurare a calitatii in producere sau comercializare si care afecteaza siguranta alimentului;
    b) notificarea de tip non-alerta este prevazuta in anexa nr. 2B si se utilizeaza pentru:
    1. un produs care este posibil sa aiba consecinte asupra sanatatii consumatorului;
    2. neconformitati care nu constituie un risc imediat;
    3. un produs sechestrat din motive sanitare veterinare;
    4. rezultate de laborator care depasesc termenul de 15 zile pentru produsele de origine animala care nu raman expuse un timp indelungat pe piata, in functie de tipul produsului;
    5. informarea asupra evolutiei unei probleme cu privire la siguranta alimentara, care ar putea prezenta interes pentru autoritatile veterinare.

    CAP. 4
    Masuri de reactie pre- si postnotificare care se iau de catre autoritatea veterinara

    Art. 10
    Agentia Nationala Sanitara Veterinara trebuie sa transmita directiilor sanitare veterinare judetene toate cazurile urgente notificate de catre Comisia Europeana sau alte tari terte si sa se asigure ca acestea au fost transmise la nivel local pentru a fi luate masurile corespunzatoare.
    Art. 11
    Autoritatea veterinara competenta locala, respectiv circumscriptia sanitara veterinara pentru controlul produselor de origine animala, va transmite directiei sanitare veterinare judetene sau a municipiului Bucuresti informatii asupra pericolului pentru sanatatea omului si/sau a animalelor si masurile intreprinse la nivel local.
    Art. 12
    Autoritatea veterinara competenta judeteana, respectiv directia sanitara veterinara judeteana, dispune pe baza informatiilor inspectia la producator sau importator/exportator de catre autoritatea veterinara competenta teritorial si efectuarea unui raport complet cu furnizarea de informatii referitoare la distributia catre alti beneficiari sau distribuitori - lista beneficiarilor/distribuitorilor.
    Art. 13
    Autoritatea veterinara competenta judeteana, respectiv directia sanitara veterinara judeteana, dispune pe baza informatiilor raportului de inspectie si a rezultatelor de laborator extinderea prelevarilor de probe, oprirea productiei, retragerea autorizatiei sau alte masuri legale in vigoare, care nu au fost luate la nivel local.
    Art. 14
    Autoritatea veterinara competenta judeteana, respectiv directia sanitara veterinara judeteana, comunica Institutului de Igiena si Sanatate Publica Veterinara rezultatele analizelor efectuate asupra probelor recoltate si trimite, dupa caz, probe complementare in vederea confirmarii rezultatelor.
    Art. 15
    (1) Autoritatea veterinara competenta judeteana, respectiv directia sanitara veterinara judeteana, notifica Agentiei Nationale Sanitare Veterinare orice situatie care necesita notificarea tipurilor de alerta sau non-alerta.
    (2) Autoritatea sanitara veterinara judeteana, respectiv directia sanitara veterinara judeteana, si autoritatea sanitara veterinara locala sunt obligate sa informeze Agentia Nationala Sanitara Veterinara asupra oricarei schimbari a situatiilor de urgenta.
    (3) Autoritatea sanitara veterinara judeteana, respectiv directia sanitara veterinara judeteana, este obligata sa informeze Agentia Nationala Sanitara Veterinara despre toate cazurile urgente atat in timpul, cat si in afara orelor de program.
    Art. 16
    Institutul de Igiena si Sanatate Publica Veterinara notifica Agentiei Nationale Sanitare Veterinare orice situatie in care se confirma rezultatele de laborator.
    Art. 17
    Agentia Nationala Sanitara Veterinara notifica, dupa caz, Ministerului Sanatatii si Familiei si Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor orice situatie care necesita notificarea tipurilor de alerta sau non-alerta.
    Art. 18
    Agentia Nationala Sanitara Veterinara notifica Comisiei Europene orice situatie care necesita notificarea tipurilor de alerta sau non-alerta.
    Art. 19
    Agentia Nationala Sanitara Veterinara inregistreaza orice notificare din partea Comisiei Europene si ia masurile necesare corespunzatoare pentru protectia sanatatii publice si a sanatatii animalelor in conformitate cu legislatia veterinara in vigoare.
    Art. 20
    (1) In toate cazurile de urgenta, in functie de gradul de risc, atunci cand au fost notificate produse periculoase pentru sanatatea oamenilor si/sau a animalelor Agentia Nationala Sanitara Veterinara, in conformitate cu legislatia veterinara in vigoare, va lua masuri pentru:
    a) organizarea controalelor cu privire la siguranta produselor si furajelor, chiar daca acestea au fost comercializate deja pe piata, inainte sa ajunga in consum;
    b) colectarea tuturor informatiilor necesare de la toate partile implicate;
    c) recoltarea de probe din produsele incriminate sau din fragmente ramase din aceste produse suspecte care fac obiectul controalelor sanitare veterinare pentru siguranta alimentelor;
    d) sechestrarea produselor si atentionarea, dupa caz, a tuturor celor care produc, depoziteaza, transporta si valorifica astfel de produse;
    e) informarea, dupa caz, in timp optim a tuturor celor care pot fi expusi riscului ca urmare a consumului sau contactului cu aceste produse;
    f) interzicerea, dupa caz, pentru o perioada determinata a circulatiei acestor produse si transmiterea instructiunilor precise privind procedurile de manipulare si depozitare;
    g) interzicerea punerii pe piata a acestor produse si asigurarea ca exista indicatii precise asupra pericolului pe care il prezinta;
    h) organizarea si luarea unor masuri imediate, dupa caz, pentru denaturarea si distrugerea acestor produse in conditii de siguranta.
    (2) Masurile luate la nivel central, judetean si local de catre autoritatile veterinare competente sunt obligatorii pentru:
    a) agentii care produc, proceseaza, depoziteaza, transporta si valorifica produse de origine animala si/sau furaje pe intreg lantul de la materiile prime la produsele finite;
    b) orice alte persoane fizice sau juridice, dupa caz, care sunt implicate in luarea masurilor de prevenire a riscurilor aparute de la aceste produse.
    Art. 21
    (1) Agentia Nationala Sanitara Veterinara poate adopta acte normative sau prevederi administrative suplimentare prezentei norme sanitare veterinare pentru a se asigura implementarea in conformitate cu prevederile acesteia.
    (2) Agentia Nationala Sanitara Veterinara va lua masurile administrative sau penale adecvate pentru a sanctiona orice incalcare a prevederilor prezentei norme sanitare veterinare.
    (3) Agentia Nationala Sanitara Veterinara isi rezerva dreptul de a modifica, a completa sau a abroga total sau partial prevederile prezentei norme sanitare veterinare.
    Art. 22
    Anexele nr. 1 - 5 fac parte integranta din prezenta norma sanitara veterinara.

    ANEXA 1
    la norma sanitara veterinara

                           CATEGORIILE DE RISC
utilizate in Sistemul rapid de alerta in domeniul alimentelor de origine animala si furajelor

    1. Microbiologic si parazitologic
    Sursa contaminarii are o origine microbiologica sau parazitara.
    2. Chimic
    Natura riscului este rezultatul unui proces chimic intrinsec, contaminare chimica directa sau acumularea unor metaboliti.
    3. Modificari organoleptice
    Aspectul, mirosul sau consistenta produsului este modificata.
    4. Etichetare
    De pe eticheta lipsesc informatii importante, ceea ce poate duce la un posibil risc pentru consumator.
    5. Efecte adverse
    Natura riscului poate avea efecte adverse severe asupra consumatorului, care ar fi putut fi prevenit daca produsul ar fi fost corect etichetat.
    6. Falsificare
    Produsul a fost falsificat fie in scop fraudulos, fie accidental si prin aceasta reprezinta un risc pentru consumator.
    7. Corpuri straine
    Produsul contine substante sau particule straine care pot periclita siguranta produsului si sanatatea consumatorului.
    8. Ambalaj
    Ambalajul unui produs este intr-o stare care presupune un risc de contaminare a produsului sau este un ambalaj confectionat din materiale nesigure.
    9. Radiatii
    Produsul este contaminat radioactiv peste nivelurile de radioactivitate fixate pentru produsul in cauza.
    10. Amenintari directe sau citate
    Produsele au fost contaminate accidental sau intentionat. Notificarile in acest caz sunt intocmite pentru a furniza informatii corecte autoritatilor sanitare veterinare, astfel incat masurile care se pot lua sa fie corespunzatoare pentru a preveni, a evita si/sau a inlatura riscul probabil.
    11. Altele
    Natura riscului este de alta natura decat cele mentionate mai sus.

    ANEXA 2A*)
    la norma sanitara veterinara

    *) Anexa nr. 2A este reprodusa in facsimil.

                     FORMULAR OFICIAL DE NOTIFICARE ALERTA

               MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI SI PADURILOR

                     AGENTIA NATIONALA SANITARA VETERINARA
              ___________________________________________________
             |Nr.|  |  |  |  |  |  | Data |  |  |  |  |  |  |  | |
             |___|__|__|__|__|__|__|______|__|__|__|__|__|__|__|_|

                 SUBIECT: SUPRAVEGHEREA SIGURANTEI ALIMENTARE
            _______________________________________________________
           | GRUPE DE RISC: |  MICROBIOLOGIC  |  FIZIC  |  CHIMIC  |
           |________________|_________________|_________|__________|
           | GRUPE DE RISC: |                 |         |          |
           |________________|_________________|_________|__________|

                                    _______
                                  / SISTEM  \
                                /  DE ALERTA  \
                               | RAPIDA PENTRU |
                               |  ALIMENTE SI  |
                                \   FURAJE    /
                                  \ _______ /

            _______________________________________________________
           |                     FOARTE URGENT                     |
           |                  NOTIFICARE DE ALERTA                 |
           |                  NOTIFICARE ORIGINALA                 |
           | SUBIECT:                                              |
           |_______________________________________________________|

    PERSOANE DE CONTACT
    DE LA: NUMELE:
    PAGINI: PAGINA DE GARDA (1)+
              ___________________________________________________
             | FAX:                          E-MAIL:             |
             |___________________________________________________|

    PUNCTUL DE CONTACT DIN - FURNIZEAZA AGENTIEI NATIONALE SANITARE VETERINARE URMATOARELE INFORMATII:
            _______________________________________________________
           |                                                       |
           |                                                       |
           |_______________________________________________________|

    ANEXA 2B*)
    la norma sanitara veterinara

    *) Anexa nr. 2B este reprodusa in facsimil.

                    FORMULAR OFICIAL DE NOTIFICARE NON-ALERTA

                MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI SI PADURILOR

                     AGENTIA NATIONALA SANITARA VETERINARA
              ____________________________________________________
             |Nr.|  |  |  |  |  |  | Data |  |  |  |  |  |  |  |  |
             |___|__|__|__|__|__|__|______|__|__|__|__|__|__|__|__|

                 SUBIECT: SUPRAVEGHEREA SIGURANTEI ALIMENTARE
            _______________________________________________________
           | GRUPE DE RISC: |  MICROBIOLOGIC  |  FIZIC  |  CHIMIC  |
           |________________|_________________|_________|__________|
           | GRUPE DE RISC: |                 |         |          |
           |________________|_________________|_________|__________|

                             ______________________
                             \  SISTEM DE ALERTA  /
                               \  RAPIDA PENTRU /
                                 \ ALIMENTE SI/
                                   \ FURAJE /
                                     \    /
                                       \/
            _______________________________________________________
           |                     FOARTE URGENT                     |
           |                  NOTIFICARE DE ALERTA                 |
           |                  NOTIFICARE ORIGINALA                 |
           | SUBIECT:                                              |
           |_______________________________________________________|

    PERSOANE DE CONTACT
    DE LA: NUMELE:
    PAGINI: PAGINA DE GARDA (1)+
            _______________________________________________________
           | FAX:                          E-MAIL:                 |
           |_______________________________________________________|

    PUNCTUL DE CONTACT DIN - FURNIZEAZA URMATOARELE INFORMATII:
            _______________________________________________________
           |                                                       |
           |                                                       |
           |_______________________________________________________|

    ANEXA 3*1)
    la norma sanitara veterinara

    *1) Anexa nr. 3 este reprodusa in facsimil.

                     FORMULARUL OFICIAL DE NOTIFICARE

    INFORMATII GENERALE:
 __________________________________________________________________
| 1   | TARA/AUTORITATEA/LOCUL DE NOTIFICARE  |  ROMANIA/ANSV/DSV  |
|_____|_______________________________________|____________________|
| 2   | DATA DE NOTIFICARE                    |                    |
|_____|_______________________________________|____________________|

    PRODUS:
 __________________________________________________________________
| 3   | CATEGORIA DE PRODUS                   |                    |
|_____|_______________________________________|____________________|
| 4*) | NUME PRODUS/DENUMIRE COMERCIALA       |                    |
|_____|_______________________________________|____________________|
| 5a*)| IDENTIFICARE LOT                      |                    |
|_____|_______________________________________|____________________|
| 5b*)| CERTIFICAT DE SALUBRITATE             |                    |
|_____|_______________________________________|____________________|
| 6*) | DATA MINIMA DE DURABILITATE SAU       |                    |
|     | DATA LIMITA DE CONSUM                 |                    |
|_____|_______________________________________|____________________|
| 7*) | DESCRIEREA PRODUSULUI                 |                    |
|_____|_______________________________________|____________________|

    ORIGINE:
 __________________________________________________________________
| 8*) | NUME PRODUCATOR                       |                    |
|_____|_______________________________________|____________________|
| 9*) | NUMAR DE AGREERE VETERINARA           |                    |
|_____|_______________________________________|____________________|
|10   | PERSOANE DE CONTACT                   |                    |
|_____|_______________________________________|____________________|
|11*) | ADRESA COMPLETA                       |                    |
|_____|_______________________________________|____________________|
|12*) | TARA DE ORIGINE                       |                    |
|_____|_______________________________________|____________________|
|13*) | IMPORTATOR SAU DISTRIBUITOR           |                    |
|_____|_______________________________________|____________________|
|14a*)| DISTRIBUTIA IN TERITORIU              |                    |
|_____|_______________________________________|____________________|
|14b  | IMPORT/EXPORT DIN/IN (TARA)           |                    |
|_____|_______________________________________|____________________|

    INCONVENIENTE:
 __________________________________________________________________
|15*) | NATURA INCONVENIENTULUI               |                    |
|_____|_______________________________________|____________________|
|16a*)| REZULTATELE ANALIZELOR DE LABORATOR   | PARAMETRII/VALORI  |
|_____|_______________________________________|____________________|
|16b*)| DATA RECOLTARII                       |                    |
|_____|_______________________________________|____________________|
|16c*)| LOCUL ANALIZARII                      |   LABORATORUL SV   |
|_____|_______________________________________|____________________|
|17*) | METODE DE ANALIZA UTILIZATE           |                    |
|_____|_______________________________________|____________________|
|18*) | PERSOANE AFECTATE                     |                    |
|_____|_______________________________________|____________________|
|19   | TIP DE MALADIE                        |                    |
|_____|_______________________________________|____________________|

    MASURI ADOPTATE:
 __________________________________________________________________
|20*) | MASURI VOLUNTARE                      |                    |
|_____|_______________________________________|____________________|
|21*) | MASURI IMPUSE                         |                    |
|_____|_______________________________________|____________________|
|22*) | JUSTIFICAREA MASURILOR                |                    |
|_____|_______________________________________|____________________|
|23   | SCOP: NATIONAL/REGIONAL/LOCAL         |                    |
|_____|_______________________________________|____________________|
|24   | DATA INTRARII IN VIGOARE              |                    |
|_____|_______________________________________|____________________|
|25   | DURATA                                |                    |
|_____|_______________________________________|____________________|

    ALTE INFORMATII:
 __________________________________________________________________
|26*) | MINISTER                              |                    |
|_____|_______________________________________|____________________|
|27*) | PERSOANE DE CONTACT                   |                    |
|_____|_______________________________________|____________________|
|28   | ALTE INFORMATII                       |                    |
|_____|_______________________________________|____________________|
|29*) | RAPORT CONFIDENTIAL                   |                    |
|_____|_______________________________________|____________________|
|30*) | DACA LA PUNCTUL 29 - DA, DE CE        |                    |
|_____|_______________________________________|____________________|
    *) - puncte obligatoriu de raspuns

    ANEXA 4
    la norma sanitara veterinara

               PUNCTELE OFICIALE DE CONTACT PENTRU NOTIFICARE

    1. Autoritatea veterinara centrala din Romania: Agentia Nationala Sanitara Veterinara din cadrul Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor
    Persoane de contact:
    a) director general - Agentia Nationala Sanitara Veterinara
    b) director - Directia de igiena si sanatate publica
    1.1. Laboratorul national de referinta: Institutul de Igiena si Sanatate Publica Veterinara
    Persoane de contact:
    a) director - Institutul de Igiena si Sanatate Publica Veterinara
    b) director adjunct - Institutul de Igiena si Sanatate Publica Veterinara
    2. Autoritatea regionala/judeteana: directiile sanitare veterinare judetene
    Persoane de contact:
    a) director
    b) director tehnic
    2.1. Laboratoarele sanitare veterinare judetene
    Persoane de contact:
    - sef laborator de igiena si sanatate publica.

    ANEXA 5*)
    la norma sanitara veterinara

    *) Anexa nr. 5 este reprodusa in facsimil.

    CIRCUITUL INFORMATIEI PENTRU NOTIFICARE IN CADRUL SISTEMULUI RAPID DE ALERTA
 ___________________       ____________________________________________________
|                   |     | MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI SI PADURILOR |
| COMISIA EUROPEANA |....>|        AGENTIA NATIONALA SANITARA VETERINARA       |
|                   |<....|                AUTORITATEA CENTRALA                |
|___________________|     |____________________________________________________|
                                           ^               ^
                                           |               :
                           ________________|_______________:___________________
                          | INSTITUTUL DE IGIENA SI SANATATE PUBLICA VETERINARA|
                          |          LABORATOR NATIONAL DE REFERINTA           |
                          |____________________________________________________|
                                           |       ^       :
                                           |       :       :
                           ________________v_______:_______:___________________
                          |     DIRECTIA SANITARA VETERINARA JUDETEANA         |
                          |         AUTORITATE REGIONALA/JUDETEANA             |
                          |____________________________________________________|
                                           |       ^
                                           |       :
                           ________________v_______:___________________________
                          | CIRCUMSCRIPTIA SANITARA VETERINARA PENTRU CONTROLUL|
                          |            PRODUSELOR DE ORIGINE ANIMALA           |
                          |                  AUTORITATEA LOCALA                |
                          |____________________________________________________|



SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 377/2002

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 377 din 2002
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 377/2002
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu