ORDIN
Nr. 377 din 20 august 2002
pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind Sistemul rapid de alerta in
domeniul alimentelor de origine animala si furajelor
ACT EMIS DE: MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI SI PADURILOR
ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL NR. 737 din 9 octombrie 2002
In temeiul prevederilor art. 31 alin. 1 din Legea sanitara veterinara nr.
60/1974, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare,
in baza Hotararii Guvernului nr. 362/2002 privind organizarea si
functionarea Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor, cu
modificarile si completarile ulterioare,
vazand Referatul de aprobare nr. 158.444 din 8 august 2002, intocmit de
Agentia Nationala Sanitara Veterinara,
ministrul agriculturii, alimentatiei si padurilor emite urmatorul ordin:
Art. 1
Se aproba Norma sanitara veterinara privind Sistemul rapid de alerta in
domeniul alimentelor de origine animala si furajelor, prevazuta in anexa care
face parte integranta din prezentul ordin.
Art. 2
Agentia Nationala Sanitara Veterinara, institutele centrale de profil si
directiile sanitare veterinare judetene si a municipiului Bucuresti vor aduce
la indeplinire prevederile prezentului ordin.
Art. 3
Agentia Nationala Sanitara Veterinara va controla modul de aplicare a
prevederilor prezentului ordin.
Art. 4
La data intrarii in vigoare a prezentului ordin se abroga orice alta
prevedere contrara privind Sistemul rapid de alerta in domeniul alimentelor de
origine animala si furajelor.
Art. 5
Prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
Ministrul agriculturii, alimentatiei si padurilor,
Ilie Sarbu
ANEXA 1
NORMA SANITARA VETERINARA
privind Sistemul rapid de alerta in domeniul alimentelor de origine animala si
furajelor
CAP. 1
Prevederi generale
Art. 1
(1) Prezenta norma sanitara veterinara stabileste masurile pentru aplicarea
la nivel national a unui sistem rapid de alerta in domeniul veterinar.
Prevederile prezentei norme sanitare veterinare se aplica in domeniul
productiei si comercializarii alimentelor de origine animala si furajelor.
(2) Prezenta norma sanitara veterinara nu se aplica:
a) produselor farmaceutice veterinare;
b) animalelor;
c) produselor contaminate radioactiv ca urmare a unui accident nuclear.
Art. 2
Sistemul rapid de alerta in domeniul veterinar, denumit Sistemul rapid de
alerta in domeniul alimentelor de origine animala si furajelor, se creeaza in
scopul:
a) prevenirii patrunderii pe piata sau returnarii de pe piata a alimentelor
de origine animala care prezinta un risc major pentru sanatatea consumatorilor;
b) prevenirii patrunderii in consumul animalelor a unor furaje care pot
afecta indirect sanatatea consumatorilor;
c) informarii rapide la cele trei niveluri, central, judetean si local,
asupra problemelor sau riscurilor cu privire la produsele alimentare de origine
animala si la furajele care nu indeplinesc cerintele impuse de siguranta
alimentara, astfel incat acestea pot sa constituie un factor de risc in lantul
alimentar pentru consumatori.
Art. 3
Principalele obiective ale Sistemului rapid de alerta in domeniul
alimentelor de origine animala si furajelor sunt urmatoarele:
a) schimbul rapid de informatii intre Comisia Europeana si autoritatea
veterinara centrala a Romaniei, denumita in continuare Agentia Nationala
Sanitara Veterinara;
b) schimbul rapid de informatii intre institutele centrale sanitare
veterinare si Agentia Nationala Sanitara Veterinara;
c) schimbul rapid de informatii intre directiile sanitare veterinare
judetene si Agentia Nationala Sanitara Veterinara;
d) schimbul rapid de informatii intre laboratoarele sanitare veterinare si
directiile sanitare veterinare judetene;
e) schimbul rapid de informatii intre circumscriptiile sanitare veterinare
pentru controlul produselor de origine animala si directiile sanitare
veterinare judetene.
CAP. 2
Structura si modul de operare a Sistemului rapid de alerta in domeniul
alimentelor de origine animala si furajelor
Art. 4
Structura Sistemului rapid de alerta in domeniul alimentelor de origine
animala si furajelor se bazeaza pe informatiile transmise/primite la si/sau de
la nivel central, judetean si local de catre Comisia Europeana sau alte tari
terte, Agentia Nationala Sanitara Veterinara, institutele centrale veterinare,
directiile sanitare veterinare judetene, laboratoarele sanitare veterinare de
stat, circumscriptiile sanitare veterinare pentru controlul produselor de
origine animala.
Art. 5
(1) Sistemul rapid de alerta in domeniul alimentelor de origine animala si
furajelor opereaza prin transmiterea de informatii sub forma de notificare
scrisa in formularul-tip. Transmiterea se efectueaza prin fax sau e-mail in
sistem automat cu circuit inchis.
(2) In cazul informatiilor primare transmise/primite de circumscriptiile
sanitare veterinare pentru controlul produselor de origine animala, acestea se
pot notifica si telefonic.
(3) Circuitul informatiei pentru notificare in cadrul Sistemului rapid de
alerta in domeniul alimentelor de origine animala si furajelor este prezentat
in anexa nr. 5.
CAP. 3
Criterii de baza ale informarii si notificarii
Art. 6
(1) Criteriile de baza pentru notificarea autoritatii veterinare sunt
cunoasterea sau suspiciunea ca:
a) un aliment prezinta un risc important pentru sanatatea si protectia
consumatorilor;
b) un produs furajer prezinta un risc pentru sanatatea si protectia
consumatorilor, in cazul produselor obtinute de la animale care au fost hranite
cu astfel de furaje.
(2) Categoriile de risc si definitiile acestora utilizate in Sistemul rapid
de alerta in domeniul alimentelor de origine animala si furajelor sunt cuprinse
in anexa nr. 1.
Notificarea pentru Sistemul rapid de alerta in domeniul alimentelor de
origine animala si furajelor
Art. 7
(1) In cazul in care autoritatile veterinare judetene sau locale obtin
informatii care suspicioneaza existenta unei probleme care provine din
teritoriu sau din afara propriului teritoriu, acestea trebuie sa parcurga
imediat urmatoarele etape pentru a informa Agentia Nationala Sanitara
Veterinara:
a) stabilirea destinatiei - informatia va fi comunicata punctului oficial
de contact prin intermediul punctului national de contact oficial, conform
anexei nr. 4;
b) structura mesajului - informatia va fi comunicata sub forma de notificare
oficiala, prin completarea si transmiterea formularului-tip, conform anexelor
nr. 2 si 3;
c) continutul mesajului - informatia trebuie fie completa si, in special,
va trebui sa se raspunda la intrebarile din formularul pentru notificare, care
sunt marcate cu asterisc. Atunci cand informatia nu este disponibila, acest
lucru trebuie mentionat.
(2) Lipsa unei informatii complete nu trebuie sa impiedice transmiterea
unei notificari urgente.
(3) Notificarile care au caracter de urgenta trebuie sa fie completate
inainte de a fi expediate.
Utilizarea formularului pentru notificare
Art. 8
(1) Formularele pentru notificare trebuie completate cat mai clar si cu
caractere suficient de mari, astfel incat notificarile sa ramana lizibile, de
preferinta cu litere majuscule.
(2) La pct. 3 al formularului de notificare din anexa nr. 3 trebuie sa fie
mentionate categoria si codul din Tariful vamal de import al Romaniei.
(3) La pct. 4 al formularului de notificare din anexa nr. 3 trebuie
mentionata denumirea produsului, dupa caz, in limba latina, pentru denumirea
unor animale, plante, microorganisme etc.
(4) La pct. 11 si 13 ale formularului de notificare din anexa nr. 3 se va
mentiona adresa completa.
(5) La pct. 14a) si/sau 14b) ale formularului de notificare din anexa nr. 3
trebuie mentionata destinatia finala la import/export, din care sa rezulte daca
este necesar sa se ia masuri in sensul Sistemului rapid de alerta in domeniul
alimentelor de origine animala si furajelor.
(6) La pct. 16 al formularului de notificare din anexa nr. 3 trebuie
mentionat rezultatul analizelor de laborator si, dupa caz, va fi atasata o
copie a buletinului de analiza emis de laboratorul sanitar veterinar autorizat,
din care sa rezulte initial determinarea cantitativa.
Art. 9
Modelul formularului pentru notificare este prevazut in anexele nr. 2A, 2B
si 3.
Clasificarea notificarilor
Notificarile se clasifica dupa cum urmeaza:
1. Clasificarea primara a notificarilor se face astfel:
a) notificare originala - notificarea care se transmite pe formularul-tip
in Sistemul rapid de alerta in domeniul alimentelor de origine animala si
furajelor, cu privire la un nou caz in care produsul pune in pericol sanatatea
consumatorului;
b) notificare aditionala - notificarea care se transmite pe formularul-tip
in Sistemul rapid de alerta in domeniul alimentelor de origine animala si
furajelor, cu privire la o alta notificare transmisa deja, dar care o
completeaza pe cea initiala cu date asupra numarului de lot, locului/tarii de
origine sau producatorului/distribuitorului;
c) informatii suplimentare - informatiile furnizate dupa notificare si care
ar putea prezenta interes pentru autoritatile veterinare nationale.
2. Notificarile de urgenta se clasifica in notificare de tip alerta si
notificare de tip non-alerta, dupa cum urmeaza:
a) notificarea de tip alerta este prevazuta in anexa nr. 2A si se
utilizeaza pentru:
1. un produs necorespunzator, care poate avea consecinte imediate,
importante, negative asupra sanatatii sau poate provoca moartea;
2. un produs periculos care poate avea consecinte negative temporare asupra
sanatatii;
3. cazul in care exista posibilitatea ca alimentul sa fie consumat de
grupuri vulnerabile de consumatori - copii, femei gravide, batrani;
4. cazul in care exista riscul unei posibile contaminari incrucisate cu
alte produse depozitate sau comercializate;
5. cazul in care a fost identificata o problema de asigurare a calitatii in
producere sau comercializare si care afecteaza siguranta alimentului;
b) notificarea de tip non-alerta este prevazuta in anexa nr. 2B si se
utilizeaza pentru:
1. un produs care este posibil sa aiba consecinte asupra sanatatii
consumatorului;
2. neconformitati care nu constituie un risc imediat;
3. un produs sechestrat din motive sanitare veterinare;
4. rezultate de laborator care depasesc termenul de 15 zile pentru
produsele de origine animala care nu raman expuse un timp indelungat pe piata,
in functie de tipul produsului;
5. informarea asupra evolutiei unei probleme cu privire la siguranta
alimentara, care ar putea prezenta interes pentru autoritatile veterinare.
CAP. 4
Masuri de reactie pre- si postnotificare care se iau de catre autoritatea
veterinara
Art. 10
Agentia Nationala Sanitara Veterinara trebuie sa transmita directiilor
sanitare veterinare judetene toate cazurile urgente notificate de catre Comisia
Europeana sau alte tari terte si sa se asigure ca acestea au fost transmise la
nivel local pentru a fi luate masurile corespunzatoare.
Art. 11
Autoritatea veterinara competenta locala, respectiv circumscriptia sanitara
veterinara pentru controlul produselor de origine animala, va transmite
directiei sanitare veterinare judetene sau a municipiului Bucuresti informatii
asupra pericolului pentru sanatatea omului si/sau a animalelor si masurile
intreprinse la nivel local.
Art. 12
Autoritatea veterinara competenta judeteana, respectiv directia sanitara
veterinara judeteana, dispune pe baza informatiilor inspectia la producator sau
importator/exportator de catre autoritatea veterinara competenta teritorial si
efectuarea unui raport complet cu furnizarea de informatii referitoare la
distributia catre alti beneficiari sau distribuitori - lista
beneficiarilor/distribuitorilor.
Art. 13
Autoritatea veterinara competenta judeteana, respectiv directia sanitara
veterinara judeteana, dispune pe baza informatiilor raportului de inspectie si
a rezultatelor de laborator extinderea prelevarilor de probe, oprirea
productiei, retragerea autorizatiei sau alte masuri legale in vigoare, care nu
au fost luate la nivel local.
Art. 14
Autoritatea veterinara competenta judeteana, respectiv directia sanitara
veterinara judeteana, comunica Institutului de Igiena si Sanatate Publica
Veterinara rezultatele analizelor efectuate asupra probelor recoltate si
trimite, dupa caz, probe complementare in vederea confirmarii rezultatelor.
Art. 15
(1) Autoritatea veterinara competenta judeteana, respectiv directia
sanitara veterinara judeteana, notifica Agentiei Nationale Sanitare Veterinare
orice situatie care necesita notificarea tipurilor de alerta sau non-alerta.
(2) Autoritatea sanitara veterinara judeteana, respectiv directia sanitara
veterinara judeteana, si autoritatea sanitara veterinara locala sunt obligate
sa informeze Agentia Nationala Sanitara Veterinara asupra oricarei schimbari a
situatiilor de urgenta.
(3) Autoritatea sanitara veterinara judeteana, respectiv directia sanitara
veterinara judeteana, este obligata sa informeze Agentia Nationala Sanitara
Veterinara despre toate cazurile urgente atat in timpul, cat si in afara orelor
de program.
Art. 16
Institutul de Igiena si Sanatate Publica Veterinara notifica Agentiei
Nationale Sanitare Veterinare orice situatie in care se confirma rezultatele de
laborator.
Art. 17
Agentia Nationala Sanitara Veterinara notifica, dupa caz, Ministerului
Sanatatii si Familiei si Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor
orice situatie care necesita notificarea tipurilor de alerta sau non-alerta.
Art. 18
Agentia Nationala Sanitara Veterinara notifica Comisiei Europene orice
situatie care necesita notificarea tipurilor de alerta sau non-alerta.
Art. 19
Agentia Nationala Sanitara Veterinara inregistreaza orice notificare din
partea Comisiei Europene si ia masurile necesare corespunzatoare pentru
protectia sanatatii publice si a sanatatii animalelor in conformitate cu
legislatia veterinara in vigoare.
Art. 20
(1) In toate cazurile de urgenta, in functie de gradul de risc, atunci cand
au fost notificate produse periculoase pentru sanatatea oamenilor si/sau a
animalelor Agentia Nationala Sanitara Veterinara, in conformitate cu legislatia
veterinara in vigoare, va lua masuri pentru:
a) organizarea controalelor cu privire la siguranta produselor si
furajelor, chiar daca acestea au fost comercializate deja pe piata, inainte sa
ajunga in consum;
b) colectarea tuturor informatiilor necesare de la toate partile implicate;
c) recoltarea de probe din produsele incriminate sau din fragmente ramase
din aceste produse suspecte care fac obiectul controalelor sanitare veterinare
pentru siguranta alimentelor;
d) sechestrarea produselor si atentionarea, dupa caz, a tuturor celor care
produc, depoziteaza, transporta si valorifica astfel de produse;
e) informarea, dupa caz, in timp optim a tuturor celor care pot fi expusi
riscului ca urmare a consumului sau contactului cu aceste produse;
f) interzicerea, dupa caz, pentru o perioada determinata a circulatiei
acestor produse si transmiterea instructiunilor precise privind procedurile de
manipulare si depozitare;
g) interzicerea punerii pe piata a acestor produse si asigurarea ca exista
indicatii precise asupra pericolului pe care il prezinta;
h) organizarea si luarea unor masuri imediate, dupa caz, pentru denaturarea
si distrugerea acestor produse in conditii de siguranta.
(2) Masurile luate la nivel central, judetean si local de catre
autoritatile veterinare competente sunt obligatorii pentru:
a) agentii care produc, proceseaza, depoziteaza, transporta si valorifica
produse de origine animala si/sau furaje pe intreg lantul de la materiile prime
la produsele finite;
b) orice alte persoane fizice sau juridice, dupa caz, care sunt implicate
in luarea masurilor de prevenire a riscurilor aparute de la aceste produse.
Art. 21
(1) Agentia Nationala Sanitara Veterinara poate adopta acte normative sau
prevederi administrative suplimentare prezentei norme sanitare veterinare
pentru a se asigura implementarea in conformitate cu prevederile acesteia.
(2) Agentia Nationala Sanitara Veterinara va lua masurile administrative
sau penale adecvate pentru a sanctiona orice incalcare a prevederilor prezentei
norme sanitare veterinare.
(3) Agentia Nationala Sanitara Veterinara isi rezerva dreptul de a
modifica, a completa sau a abroga total sau partial prevederile prezentei norme
sanitare veterinare.
Art. 22
Anexele nr. 1 - 5 fac parte integranta din prezenta norma sanitara
veterinara.
ANEXA 1
la norma sanitara veterinara
CATEGORIILE DE RISC
utilizate in Sistemul rapid de alerta in domeniul alimentelor de origine
animala si furajelor
1. Microbiologic si parazitologic
Sursa contaminarii are o origine microbiologica sau parazitara.
2. Chimic
Natura riscului este rezultatul unui proces chimic intrinsec, contaminare
chimica directa sau acumularea unor metaboliti.
3. Modificari organoleptice
Aspectul, mirosul sau consistenta produsului este modificata.
4. Etichetare
De pe eticheta lipsesc informatii importante, ceea ce poate duce la un
posibil risc pentru consumator.
5. Efecte adverse
Natura riscului poate avea efecte adverse severe asupra consumatorului,
care ar fi putut fi prevenit daca produsul ar fi fost corect etichetat.
6. Falsificare
Produsul a fost falsificat fie in scop fraudulos, fie accidental si prin
aceasta reprezinta un risc pentru consumator.
7. Corpuri straine
Produsul contine substante sau particule straine care pot periclita
siguranta produsului si sanatatea consumatorului.
8. Ambalaj
Ambalajul unui produs este intr-o stare care presupune un risc de
contaminare a produsului sau este un ambalaj confectionat din materiale
nesigure.
9. Radiatii
Produsul este contaminat radioactiv peste nivelurile de radioactivitate
fixate pentru produsul in cauza.
10. Amenintari directe sau citate
Produsele au fost contaminate accidental sau intentionat. Notificarile in
acest caz sunt intocmite pentru a furniza informatii corecte autoritatilor
sanitare veterinare, astfel incat masurile care se pot lua sa fie
corespunzatoare pentru a preveni, a evita si/sau a inlatura riscul probabil.
11. Altele
Natura riscului este de alta natura decat cele mentionate mai sus.
ANEXA 2A*)
la norma sanitara veterinara
*) Anexa nr. 2A este reprodusa in facsimil.
FORMULAR OFICIAL DE NOTIFICARE ALERTA
MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI SI PADURILOR
AGENTIA NATIONALA SANITARA VETERINARA
___________________________________________________
|Nr.| | | | | | | Data | | | | | | | | |
|___|__|__|__|__|__|__|______|__|__|__|__|__|__|__|_|
SUBIECT: SUPRAVEGHEREA SIGURANTEI ALIMENTARE
_______________________________________________________
| GRUPE DE RISC: | MICROBIOLOGIC | FIZIC | CHIMIC |
|________________|_________________|_________|__________|
| GRUPE DE RISC: | | | |
|________________|_________________|_________|__________|
_______
/ SISTEM \
/ DE ALERTA \
| RAPIDA PENTRU |
| ALIMENTE SI |
\ FURAJE /
\ _______ /
_______________________________________________________
| FOARTE URGENT |
| NOTIFICARE DE ALERTA |
| NOTIFICARE ORIGINALA |
| SUBIECT: |
|_______________________________________________________|
PERSOANE DE CONTACT
DE LA: NUMELE:
PAGINI: PAGINA DE GARDA (1)+
___________________________________________________
| FAX: E-MAIL: |
|___________________________________________________|
PUNCTUL DE CONTACT DIN - FURNIZEAZA AGENTIEI NATIONALE SANITARE VETERINARE
URMATOARELE INFORMATII:
_______________________________________________________
| |
| |
|_______________________________________________________|
ANEXA 2B*)
la norma sanitara veterinara
*) Anexa nr. 2B este reprodusa in facsimil.
FORMULAR OFICIAL DE NOTIFICARE NON-ALERTA
MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI SI PADURILOR
AGENTIA NATIONALA SANITARA VETERINARA
____________________________________________________
|Nr.| | | | | | | Data | | | | | | | | |
|___|__|__|__|__|__|__|______|__|__|__|__|__|__|__|__|
SUBIECT: SUPRAVEGHEREA SIGURANTEI ALIMENTARE
_______________________________________________________
| GRUPE DE RISC: | MICROBIOLOGIC | FIZIC | CHIMIC |
|________________|_________________|_________|__________|
| GRUPE DE RISC: | | | |
|________________|_________________|_________|__________|
______________________
\ SISTEM DE ALERTA /
\ RAPIDA PENTRU /
\ ALIMENTE SI/
\ FURAJE /
\ /
\/
_______________________________________________________
| FOARTE URGENT |
| NOTIFICARE DE ALERTA |
| NOTIFICARE ORIGINALA |
| SUBIECT: |
|_______________________________________________________|
PERSOANE DE CONTACT
DE LA: NUMELE:
PAGINI: PAGINA DE GARDA (1)+
_______________________________________________________
| FAX: E-MAIL: |
|_______________________________________________________|
PUNCTUL DE CONTACT DIN - FURNIZEAZA URMATOARELE INFORMATII:
_______________________________________________________
| |
| |
|_______________________________________________________|
ANEXA 3*1)
la norma sanitara veterinara
*1) Anexa nr. 3 este reprodusa in facsimil.
FORMULARUL OFICIAL DE NOTIFICARE
INFORMATII GENERALE:
__________________________________________________________________
| 1 | TARA/AUTORITATEA/LOCUL DE NOTIFICARE | ROMANIA/ANSV/DSV |
|_____|_______________________________________|____________________|
| 2 | DATA DE NOTIFICARE | |
|_____|_______________________________________|____________________|
PRODUS:
__________________________________________________________________
| 3 | CATEGORIA DE PRODUS | |
|_____|_______________________________________|____________________|
| 4*) | NUME PRODUS/DENUMIRE COMERCIALA | |
|_____|_______________________________________|____________________|
| 5a*)| IDENTIFICARE LOT | |
|_____|_______________________________________|____________________|
| 5b*)| CERTIFICAT DE SALUBRITATE | |
|_____|_______________________________________|____________________|
| 6*) | DATA MINIMA DE DURABILITATE SAU | |
| | DATA LIMITA DE CONSUM | |
|_____|_______________________________________|____________________|
| 7*) | DESCRIEREA PRODUSULUI | |
|_____|_______________________________________|____________________|
ORIGINE:
__________________________________________________________________
| 8*) | NUME PRODUCATOR | |
|_____|_______________________________________|____________________|
| 9*) | NUMAR DE AGREERE VETERINARA | |
|_____|_______________________________________|____________________|
|10 | PERSOANE DE CONTACT | |
|_____|_______________________________________|____________________|
|11*) | ADRESA COMPLETA | |
|_____|_______________________________________|____________________|
|12*) | TARA DE ORIGINE | |
|_____|_______________________________________|____________________|
|13*) | IMPORTATOR SAU DISTRIBUITOR | |
|_____|_______________________________________|____________________|
|14a*)| DISTRIBUTIA IN TERITORIU | |
|_____|_______________________________________|____________________|
|14b | IMPORT/EXPORT DIN/IN (TARA) | |
|_____|_______________________________________|____________________|
INCONVENIENTE:
__________________________________________________________________
|15*) | NATURA INCONVENIENTULUI | |
|_____|_______________________________________|____________________|
|16a*)| REZULTATELE ANALIZELOR DE LABORATOR | PARAMETRII/VALORI |
|_____|_______________________________________|____________________|
|16b*)| DATA RECOLTARII | |
|_____|_______________________________________|____________________|
|16c*)| LOCUL ANALIZARII | LABORATORUL SV |
|_____|_______________________________________|____________________|
|17*) | METODE DE ANALIZA UTILIZATE | |
|_____|_______________________________________|____________________|
|18*) | PERSOANE AFECTATE | |
|_____|_______________________________________|____________________|
|19 | TIP DE MALADIE | |
|_____|_______________________________________|____________________|
MASURI ADOPTATE:
__________________________________________________________________
|20*) | MASURI VOLUNTARE | |
|_____|_______________________________________|____________________|
|21*) | MASURI IMPUSE | |
|_____|_______________________________________|____________________|
|22*) | JUSTIFICAREA MASURILOR | |
|_____|_______________________________________|____________________|
|23 | SCOP: NATIONAL/REGIONAL/LOCAL | |
|_____|_______________________________________|____________________|
|24 | DATA INTRARII IN VIGOARE | |
|_____|_______________________________________|____________________|
|25 | DURATA | |
|_____|_______________________________________|____________________|
ALTE INFORMATII:
__________________________________________________________________
|26*) | MINISTER | |
|_____|_______________________________________|____________________|
|27*) | PERSOANE DE CONTACT | |
|_____|_______________________________________|____________________|
|28 | ALTE INFORMATII | |
|_____|_______________________________________|____________________|
|29*) | RAPORT CONFIDENTIAL | |
|_____|_______________________________________|____________________|
|30*) | DACA LA PUNCTUL 29 - DA, DE CE | |
|_____|_______________________________________|____________________|
*) - puncte obligatoriu de raspuns
ANEXA 4
la norma sanitara veterinara
PUNCTELE OFICIALE DE CONTACT PENTRU NOTIFICARE
1. Autoritatea veterinara centrala din Romania: Agentia Nationala Sanitara
Veterinara din cadrul Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor
Persoane de contact:
a) director general - Agentia Nationala Sanitara Veterinara
b) director - Directia de igiena si sanatate publica
1.1. Laboratorul national de referinta: Institutul de Igiena si Sanatate
Publica Veterinara
Persoane de contact:
a) director - Institutul de Igiena si Sanatate Publica Veterinara
b) director adjunct - Institutul de Igiena si Sanatate Publica Veterinara
2. Autoritatea regionala/judeteana: directiile sanitare veterinare judetene
Persoane de contact:
a) director
b) director tehnic
2.1. Laboratoarele sanitare veterinare judetene
Persoane de contact:
- sef laborator de igiena si sanatate publica.
ANEXA 5*)
la norma sanitara veterinara
*) Anexa nr. 5 este reprodusa in facsimil.
CIRCUITUL INFORMATIEI PENTRU NOTIFICARE IN CADRUL SISTEMULUI RAPID DE
ALERTA
___________________ ____________________________________________________
| | | MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI SI PADURILOR
|
| COMISIA EUROPEANA |....>| AGENTIA NATIONALA SANITARA
VETERINARA |
| |<....| AUTORITATEA
CENTRALA |
|___________________|
|____________________________________________________|
^ ^
| :
________________|_______________:___________________
| INSTITUTUL DE IGIENA SI SANATATE PUBLICA
VETERINARA|
| LABORATOR NATIONAL DE REFERINTA |
|____________________________________________________|
| ^ :
| : :
________________v_______:_______:___________________
| DIRECTIA SANITARA VETERINARA JUDETEANA
|
| AUTORITATE REGIONALA/JUDETEANA
|
|____________________________________________________|
| ^
| :
________________v_______:___________________________
| CIRCUMSCRIPTIA SANITARA VETERINARA PENTRU
CONTROLUL|
| PRODUSELOR DE ORIGINE ANIMALA
|
| AUTORITATEA LOCALA
|
|____________________________________________________|