Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

Ordinul Nr.3065 din 23.07.2020

pentru aprobarea Regulamentului privind modul de organizare şi desfăşurare a concursurilor/examenelor de ocupare a posturilor vacante de poliţist de penitenciare şi a Procedurii privind desfăşurarea verificărilor specifice şi criteriile de apreciere a comportamentului corespunzător principiilor care guvernează profesia de poliţist de penitenciare
ACT EMIS DE: Ministerul Justitiei
ACT PUBLICAT ÎN MONITORUL OFICIAL NR. 709 din 07 august 2020



SmartCity1

În temeiul art. 11 lit. h), art. 15, art. 99 alin. (2) şi art. 195 din Legea nr. 145/2019 privind statutul poliţiştilor de penitenciare, cu modificările şi completările ulterioare,în conformitate cu prevederile art. 13 din Hotărârea Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Justiţiei, cu modificările şi completările ulterioare,ministrul justiţiei emite următorul ordin: Articolul 1Prin prezentul ordin se aprobă: a)Regulamentul privind modul de organizare şi desfăşurare a concursurilor/examenelor de ocupare a posturilor vacante de poliţist de penitenciare, prevăzut în anexa nr. 1, care face parte integrantă din prezentul ordin; b)Procedura privind desfăşurarea verificărilor specifice şi criteriile de apreciere a comportamentului corespunzător principiilor care guvernează profesia de poliţist de penitenciare, prevăzută în anexa nr. 2, care face parte integrantă din prezentul ordin. Articolul 2La data intrării în vigoare a prezentului ordin se abrogă Ordinul ministrului justiţiei nr. 2.478/C/2010 pentru aprobarea Regulamentului privind condiţiile de participare, organizare şi desfăşurare a concursurilor pentru ocuparea, prin avansare în funcţie, trecerea agenţilor în corpul ofiţerilor şi din sursă externă, a posturilor vacante de funcţionar public cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 751 din 10 noiembrie 2010, cu completările ulterioare, precum şi Ordinul ministrului justiţiei nr. 1.040/C/2007 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea concursului de ocupare a posturilor vacante de funcţionar public cu statut special din aparatul propriu al Ministerului Justiţiei, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 296 din 4 mai 2007, cu modificările şi completările ulterioare. Articolul 3 Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I. Ministrul justiţiei, Marian Cătălin Predoiu ANEXA Nr. 1REGULAMENT privind modul de organizare şi desfăşurare a concursurilor/examenelor de ocupare a posturilor vacante de poliţist de penitenciare Capitolul IDispoziţii generale Articolul 1
(1) Prezentul regulament stabileşte modul de organizare şi desfăşurare a concursurilor/examenelor pentru ocuparea posturilor vacante de poliţist de penitenciare, prin trecerea agenţilor în categoria ofiţerilor de poliţie penitenciară, avansarea poliţiştilor de penitenciare în funcţii de execuţie din cadrul aceleiaşi categorii, avansarea poliţiştilor de penitenciare în funcţii de conducere, precum şi din sursă externă.
(2) Nu se admit derogări de la niciuna dintre condiţiile de participare la concurs.
Articolul 2
(1) Posturile vacante de director general, director general adjunct şi director de direcţie în cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, precum şi de director de unitate penitenciară sunt scoase la concurs prin ordin al ministrului justiţiei. Pentru posturile de director general adjunct şi director de direcţie în cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, precum şi de director de unitate penitenciară este necesară propunerea directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.
(2) Posturile vacante de poliţist de penitenciare, altele decât cele prevăzute la alin. (1), sunt scoase la concurs prin decizie a directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, la propunerea conducătorilor structurilor de specialitate, pentru Administraţia Naţională a Penitenciarelor, şi, respectiv, la propunerea directorilor unităţilor subordonate, pentru acestea, cu avizul structurii de resurse umane din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, în funcţie de resursele bugetare alocate anual şi de priorităţile sistemului penitenciar.
Capitolul IIOrganizarea concursurilor/examenelor pentru ocuparea posturilor vacante de director general, director general adjunct, director de direcţie în cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi de director de unitate penitenciară Articolul 3
(1) La concursul/examenul pentru ocuparea posturilor vacante de director general, director general adjunct, director de direcţie în cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi de director de unitate penitenciară se pot înscrie ofiţerii de poliţie penitenciară care îndeplinesc condiţiile obligatorii cumulative stabilite de art. 97 alin. (2) din Legea nr. 145/2019 privind statutul poliţiştilor de penitenciare, cu modificările şi completările ulterioare, denumită în continuare Lege.
(2) Verificarea îndeplinirii condiţiilor obligatorii cumulative se realizează prin raportare la data-limită de depunere a dosarelor de înscriere la concurs.
Articolul 4
(1) Anunţul privind concursul se afişează la sediul Ministerului Justiţiei şi se publică pe site-ul Ministerului Justiţiei şi al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, cu cel puţin 45 de zile calendaristice înainte de data fixată pentru susţinerea primei probe de concurs/examen, şi cuprinde informaţiile prevăzute la art. 983 alin. (3) din Lege.
(2) Modificările intervenite din motive obiective se vor afişa în timp util.
(3) Condiţiile specifice de participare la concurs, tematica şi bibliografia se propun de către Administraţia Naţională a Penitenciarelor, cu excepţia celor pentru ocuparea funcţiei de director general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, care se stabilesc de Ministerul Justiţiei.
Articolul 5
(1) În termen de 15 zile lucrătoare de la data publicării anunţului, candidaţii depun dosarele complete la structura de resurse umane din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, dosare care vor conţine cel puţin următoarele documente:a)cererea de înscriere, cu o singură opţiune pentru un singur post din acelaşi anunţ, care cuprinde şi acordul privind înregistrarea audiovideo a probelor de concurs, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 1a. În lipsa acordului cu privire la înregistrarea audiovideo, candidatul nu poate participa la concurs; b)copia actului de identitate (buletin/carte de identitate/carte de identitate provizorie/paşaport); c)copia documentelor care atestă schimbarea numelui, unde este cazul; d)curriculum vitae - model european; e)copia diplomei de studii şi a foii matricole sau copia adeverinţei aflate în termen de valabilitate care să ateste absolvirea studiilor necesare pentru ocuparea postului scos la concurs; pentru studiile absolvite în alte state, candidaţii prezintă documente de echivalare eliberate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării; f)adeverinţă care să ateste funcţiile ocupate şi îndeplinirea condiţiilor obligatorii cumulative prevăzute la art. 97 alin. (2) lit. c), d), e) şi f) din Lege; g)proiectul managerial în format letric şi electronic; h)acordul privind prelucrarea datelor cu caracter personal; i)alte documente care atestă îndeplinirea condiţiilor de participare la concurs, după caz.
(2) La depunerea dosarului, copiile de pe actele prevăzute la alin. (1) se prezintă însoţite de documentele originale şi se certifică pentru conformitatea cu originalul de către structura de resurse umane din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, care alocă un identificator unic fiecărui candidat, utilizat pentru afişarea planificării probelor şi rezultatelor acestora.
Articolul 6
(1) În termen de 3 zile lucrătoare de la expirarea termenului prevăzut la art. 5 alin. (1), structura de resurse umane din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor verifică dosarele candidaţilor înscrişi din punctul de vedere al existenţei documentaţiei complete şi al îndeplinirii condiţiilor de participare la concurs, cu excepţia condiţiilor „apt" psihologic şi „apt" medical, iar rezultatul verificării se afişează pe site-ul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.
(2) Candidaţii pot contesta rezultatul verificării dosarelor în termen de o zi lucrătoare de la data afişării; contestaţiile se depun/se transmit la structura de resurse umane din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.
(3) Contestaţiile se soluţionează de către structura de resurse umane din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi se afişează pe site-ul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor în termen de o zi lucrătoare de la data expirării termenului de depunere.
(4) După expirarea termenului prevăzut la alin. (3), candidaţii care îndeplinesc condiţiile sunt planificaţi în vederea susţinerii testării psihologice, conform programărilor stabilite de structura de specialitate din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.
(5) Comunicarea programărilor şi a rezultatelor la testarea psihologică se face de către structura de resurse umane din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, prin afişare pe site-ul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.
(6) Candidaţii pot contesta o singură dată rezultatul la testarea psihologică, în termen de două zile lucrătoare de la data afişării; contestaţiile se depun/se transmit la structura de resurse umane din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.
(7) Contestaţiile se soluţionează de către psihologi, cu treapta de specializare minimum specialist; aceştia se stabilesc de către Serviciul psihologia personalului prin decizie a directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, anterior demarării procesului de testare psihologică, şi nu pot fi desemnaţi din rândul psihologilor care realizează evaluările psihologice.
(8) Comunicarea rezultatelor soluţionării contestaţiilor la testarea psihologică se face de către structura de resurse umane din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, prin afişarea pe site-ul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor în termen de două zile lucrătoare de la data expirării termenului de depunere a contestaţiilor.
Articolul 7
(1) În termen de 5 zile lucrătoare de la data afişării rezultatelor finale la testarea psihologică, candidaţii declaraţi „apt" depun la structura de resurse umane din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor adeverinţa medicală, eliberată de medicul unităţii în care este încadrat candidatul, din care să rezulte aptitudinea din punct de vedere medical de ocupare a funcţiei pentru care candidează.
(2) Structura de resurse umane din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor introduce avizul psihologic şi adeverinţa medicală în dosarul de concurs al candidatului.
(3) În termen de cel mult 3 zile lucrătoare de la expirarea termenului prevăzut la alin. (1), structura de resurse umane din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor verifică dosarele candidaţilor înscrişi din punctul de vedere al îndeplinirii condiţiilor „apt" psihologic şi „apt" medical şi întocmeşte un proces-verbal cu candidaţii declaraţi „admis"/„respins", cu menţionarea motivului respingerii. Rezultatul verificării se afişează pe site-ul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi nu poate fi contestat.
Articolul 8
(1) Probele de concurs sunt cele stabilite la art. 984 alin. (1) din Lege, respectiv interviu şi o probă practică.
(2) Proiectul managerial care se prezintă în cadrul interviului se întocmeşte pe domeniul de activitate al postului, raportat la specificul unităţii/direcţiei pentru care candidează; proiectul cuprinde maximum 5.000 de cuvinte, cu utilizarea fontului Arial 12 şi spaţiere la 1 rând; în calculul numărului maxim de cuvinte sunt incluse şi eventualele anexe ale proiectului.
(3) Tema proiectului se stabileşte de către directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, în cazul concursurilor de ocupare a posturilor de director general adjunct, director de direcţie în cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi de director de unitate penitenciară, iar în cazul celui de ocupare a postului de director general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, de către ministrul justiţiei, şi se menţionează în anunţul de concurs.
Articolul 9
(1) Comisia de concurs şi comisia de soluţionare a contestaţiilor se stabilesc prin ordin al ministrului justiţiei, după cum urmează:a)membri:

(i) ministrul justiţiei, un secretar de stat sau o altă persoană desemnată de ministrul justiţiei - în calitate de preşedinte;
(ii) un specialist în management;
(iii) un psiholog;
(iv) un reprezentant din cadrul Ministerului Justiţiei;
(v) un reprezentant din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor;

b)secretari: 1-2 ofiţeri din structura de resurse umane din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, în raport cu numărul candidaţilor înscrişi la concurs.
(2) Persoanele desemnate în comisii pot deţine calitatea de preşedinte, membru sau secretar al unei singure comisii dintre cele menţionate la alin. (1).
(3) Ordinul de stabilire a comisiilor conţine şi informaţii referitoare la desemnarea unităţii care asigură logistica.
(4) Comisia de concurs este aceeaşi pentru ambele probe.
Articolul 10
(1) Din comisiile prevăzute la art. 9 nu pot face parte persoanele care se află în una dintre următoarele situaţii:a)sunt desemnate în comisii, în cadrul aceluiaşi concurs, cu soţul/soţia sau o rudă de gradul I; b)sunt soţ/soţie sau rudă de gradul I inclusiv ori, după caz, au relaţii cu caracter patrimonial cu unul dintre candidaţi; c)au o vechime mai mică de 3 ani în poliţia penitenciară, în cazul membrilor desemnaţi din rândul poliţiştilor de penitenciare.
(2) Persoanele desemnate în comisiile prevăzute la art. 9 semnează o declaraţie pe propria răspundere în care precizează că:a)nu se află/se află în vreuna dintre situaţiile prevăzute la alin. (1); b)vor respecta confidenţialitatea lucrărilor comisiei.
(3) Existenţa vreuneia dintre situaţiile prevăzute la alin. (1) poate fi sesizată de orice persoană, în scris, caz în care, în situaţia confirmării, ministrul justiţiei dispune înlocuirea persoanei din comisie.
(4) Neîndeplinirea oricăreia dintre obligaţiile prevăzute la alin. (2) atrage răspunderea potrivit legii.
Articolul 11
(1) Preşedintele comisiei de concurs stabileşte, în raport cu numărul candidaţilor care îndeplinesc condiţiile de participare la concurs, conform proceselor-verbale de verificare a dosarelor candidaţilor înscrişi, planificarea orară a desfăşurării probelor de concurs şi transmite programarea structurii de resurse umane din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor pentru afişare pe site-ul acestei instituţii.
(2) Modalitatea de întocmire a planului probelor de concurs, de verificare şi evaluare în cadrul probelor, de înregistrare a probelor, precum şi de afişare, contestare şi soluţionare a baremelor de evaluare şi notare este cea stabilită de art. 984 alin. (2), (3), (5), (7) şi (8) din Lege.
Articolul 12
(1) Evaluarea şi notarea, stabilirea punctajului în vederea declarării „admis" la concurs şi departajarea se desfăşoară în conformitate cu reglementările art. 984 alin. (4) şi (6) din Lege.
(2) Se acordă 1 punct din oficiu.
(3) Rezultatele obţinute de către fiecare candidat se consemnează într-un proces-verbal, în ordine descrescătoare, separat pentru fiecare post în parte; procesul-verbal se semnează pe fiecare pagină de către preşedintele şi membrii comisiei de concurs.
(4) Procesul-verbal cu rezultatele obţinute de candidaţi se afişează pe site-ul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor în termen de maximum 3 zile lucrătoare de la data expirării termenului de depunere a contestaţiilor la baremele de notare şi evaluare sau de la data soluţionării contestaţiilor la baremele de notare şi evaluare.
Articolul 13
(1) Contestaţiile se depun/se transmit la structura de resurse umane din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor; prin grija acestei structuri, contestaţiile se înregistrează, menţionându-se pe acestea data şi ora depunerii/transmiterii, precum şi semnătura persoanei care a efectuat înregistrarea, şi sunt predate în cel mai scurt timp secretarului comisiei de soluţionare a contestaţiilor.
(2) Termenul de depunere a contestaţiilor şi de soluţionare a acestora este cel stabilit la art. 984 alin. (9) din Lege.
(3) Comisia de soluţionare a contestaţiilor:a)verifică dacă contestaţia a fost depusă/transmisă în termenul prevăzut la alin. (1); b)verifică dacă aspectele contestate au legătură cu evaluarea şi notarea probelor şi se referă la candidatul care a formulat contestaţia; c)respinge contestaţia care nu îndeplineşte condiţiile prevăzute la lit. a), respectiv b); d)primeşte documentaţia necesară rezolvării contestaţiei şi înregistrările audiovideo ale probelor de concurs; e)evaluează şi notează candidatul, prin analizarea înregistrării audiovideo a probelor susţinute de candidat, conform baremelor de evaluare şi notare definitive.
Articolul 14
(1) Membrii comisiei de soluţionare a contestaţiilor procedează la soluţionarea contestaţiei; prevederile art. 12 alin. (1) şi (2) se aplică în mod corespunzător.
(2) Rezultatele soluţionării contestaţiilor, inclusiv a celor respinse, se consemnează într-un proces-verbal cu rezultatele finale ale concursului, care conţine notele acordate de comisia de concurs, notele acordate de comisia de soluţionare a contestaţiilor, după caz, precum şi punctajul final; procesul-verbal se semnează pe fiecare pagină de către preşedintele şi membrii comisiei de soluţionare a contestaţiilor şi se afişează pe site-ul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, în termenul de soluţionare a contestaţiilor.
(3) Nota obţinută în urma contestaţiei este definitivă.
Articolul 15
(1) În situaţia în care nu au fost depuse contestaţii, rezultatele consemnate în procesul-verbal prevăzut la art. 12 alin. (3) devin definitive, aspect care va fi consemnat de preşedintele comisiei de concurs printr-un anunţ, care se afişează pe site-ul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor în termen de 3 zile lucrătoare de la data expirării termenului de depunere a acestora.
(2) Candidatul nemulţumit de rezultatul final al concursului se poate adresa instanţei de contencios administrativ, în condiţiile legii.
Articolul 16
(1) Pentru fiecare concurs se constituie un dosar care conţine proiectele manageriale ale candidaţilor, documentele create şi gestionate de către comisiile de concurs şi de soluţionare a contestaţiilor, precum şi alte documente care au legătură cu acest concurs, inclusiv înregistrările audiovideo.
(2) Dosarul prevăzut la alin. (1) se constituie prin grija comisiilor de concurs şi de soluţionare a contestaţiilor, precum şi a structurii de resurse umane din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, care răspunde de păstrarea şi arhivarea acestuia conform reglementărilor în vigoare.
(3) Documentele întocmite de comisia de concurs şi comisia de soluţionare a contestaţiilor au caracter confidenţial, cu excepţia celor afişate.
Articolul 17Structura de resurse umane din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor întocmeşte, pe baza rezultatelor finale ale concursului, dosarele de încadrare ale candidaţilor declaraţi „admis". Articolul 18
(1) Ordinele de numire pentru candidaţii declaraţi „admis" la concurs se emit în termen de cel mult 30 de zile lucrătoare de la data afişării rezultatelor finale ale concursului.
(2) Pentru motive temeinic justificate, ordinele de numire în funcţie pot fi emise cu depăşirea termenului prevăzut la alin. (1); în acest caz, structura de resurse umane din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor are obligaţia de a înştiinţa, în scris, candidaţii declaraţi „admis".
Capitolul IIIOrganizarea concursurilor/examenelor pentru ocuparea posturilor vacante de poliţist de penitenciare, altele decât cele de director general, director general adjunct, director de direcţie în cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi de director de unitate penitenciară Articolul 19
(1) Candidaţii înscrişi la concursul sau examenul de ocupare a posturilor vacante de poliţist de penitenciare, de conducere sau de execuţie, altele decât cele de director general, director general adjunct, director de direcţie în cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi de director de unitate penitenciară, trebuie să îndeplinească condiţiile de dobândire a calităţii de poliţist de penitenciare, precum şi condiţiile obligatorii cumulative de participare la concurs prevăzute de Lege.
(2) Verificarea îndeplinirii condiţiilor se realizează prin raportare la data-limită de depunere a dosarelor de înscriere la concurs.
Articolul 20
(1) Anunţul privind concursul se afişează la sediul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi al unităţilor organizatoare şi se publică pe site-urile Ministerului Justiţiei, Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi al unităţilor care au posturi scoase la concurs, cu cel puţin 45 de zile calendaristice înainte de data fixată pentru susţinerea primei probe de concurs/examen, şi cuprinde informaţiile prevăzute la art. 983 alin. (3) din Lege.
(2) În cazul concursurilor cu candidaţi din sursă externă, anunţul poate fi publicat şi prin alte mijloace de informare.
(3) Modificările intervenite din motive obiective se vor afişa în timp util.
Articolul 21
(1) Bibliografia, tematica, condiţiile specifice de participare la concurs, probele eliminatorii necesar a fi susţinute şi metodologiile desfăşurării acestora, inclusiv baremele de evaluare a probelor eliminatorii, precum şi unităţile organizatoare se propun de către structurile de specialitate din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi se aprobă prin decizie a directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.
(2) Structura de resurse umane şi Serviciul psihologia personalului din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor elaborează ghidul de interviu, care cuprinde noţiuni generale cu privire la organizarea şi desfăşurarea interviului, care se aprobă de directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.
Articolul 22
(1) În termen de 15 zile lucrătoare de la data publicării anunţului, candidaţii depun dosarele complete la structura de resurse umane din cadrul unităţii care scoate posturile la concurs, dosare care vor conţine cel puţin următoarele documente:a)cererea de înscriere, cu o singură opţiune pentru un singur post din acelaşi anunţ, care cuprinde şi acordul privind înregistrarea audio sau audiovideo a probei interviului şi probei orale de verificare a cunoştinţelor de limbă străină, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 1b. În lipsa acordului cu privire la înregistrarea audio sau audiovideo, candidatul nu poate participa la concurs; b)copia actului de identitate (buletin/carte de identitate/carte de identitate provizorie/paşaport); c)copia documentelor care atestă schimbarea numelui, unde este cazul; d)curriculum vitae - model european; e)copia livretului militar, unde este cazul - pentru candidaţii din sursă externă; f)copia diplomei de studii şi a foii matricole sau copia adeverinţei aflate în termen de valabilitate, conform normelor Ministerului Educaţiei şi Cercetării, care să ateste absolvirea studiilor necesare pentru ocuparea postului scos la concurs; pentru studiile absolvite în alte state, candidaţii prezintă documente de echivalare eliberate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării; g)copia carnetului de muncă şi/sau copia adeverinţei care să ateste locurile de muncă avute anterior, funcţiile ocupate, vechimea în muncă şi, după caz, în specialitate - pentru candidaţii din sursă externă; h)cazierul judiciar - pentru candidaţii din sursă externă; i)declaraţie pe propria răspundere din care rezultă îndeplinirea condiţiilor prevăzute la art. 11 lit. e), g) şi i) din Lege - pentru candidaţii din sursă externă; j)adeverinţă care să ateste funcţiile ocupate şi îndeplinirea condiţiilor obligatorii cumulative prevăzute la art. 96 alin. (2) lit. b)-d), art. 97 alin. (3) lit. c)-f), alin. (4) lit. c)-e) şi alin. (5) lit. b)-d) şi art. 98 alin. (2) lit. a)-c) din Lege - pentru candidaţii din sursă internă; k)acordul privind prelucrarea datelor cu caracter personal; l)alte documente care atestă îndeplinirea condiţiilor de participare la concurs, după caz.
(2) La depunerea dosarului, copiile de pe actele prevăzute la alin. (1) se prezintă însoţite de documentele originale şi se certifică pentru conformitatea cu originalul de către structura de resurse umane din cadrul unităţii care scoate posturile la concurs, care alocă un identificator unic fiecărui candidat, utilizat pentru afişarea planificării candidaţilor pentru susţinerea probelor şi rezultatelor acestora.
Articolul 23
(1) În termen de 3 zile lucrătoare de la expirarea termenului prevăzut la art. 22 alin. (1), structura de resurse umane din unitatea care are posturi scoase la concurs verifică dosarele candidaţilor înscrişi din punctul de vedere al existenţei documentaţiei complete şi al îndeplinirii condiţiilor de participare la concurs, cu excepţia condiţiilor „apt" psihologic şi „apt" medical, iar rezultatul verificării se afişează pe site-ul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi al unităţilor care au posturi scoase la concurs.
(2) Candidaţii pot contesta rezultatul verificării dosarelor în termen de o zi lucrătoare de la data afişării; contestaţiile se depun/se transmit la structura de resurse umane din cadrul unităţii la care s-au înscris.
(3) Contestaţiile se soluţionează de către structura de resurse umane din unitatea care are posturi scoase la concurs şi se afişează pe site-ul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi al unităţilor care au posturi scoase la concurs, în termen de o zi lucrătoare de la data expirării termenului de depunere.
(4) După expirarea termenului prevăzut la alin. (3), candidaţii care îndeplinesc condiţiile sunt planificaţi în vederea susţinerii testării psihologice, conform programărilor stabilite de structura de specialitate din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.
(5) Comunicarea programărilor şi a rezultatelor la testarea psihologică se face de către structura de resurse umane din cadrul unităţii care scoate posturile la concurs, prin afişare pe site-ul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi al unităţilor care au posturi scoase la concurs.
(6) Candidaţii pot contesta o singură dată rezultatul la testarea psihologică, în termen de două zile lucrătoare de la data afişării; contestaţiile se depun/se transmit la structura de resurse umane din cadrul unităţii la care s-au înscris.
(7) Contestaţiile se soluţionează de către psihologi cu treapta de specializare minimum specialist; aceştia se stabilesc de către Serviciul psihologia personalului prin decizie a directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, anterior demarării procesului de testare psihologică, şi nu pot fi desemnaţi din rândul psihologilor care realizează evaluările psihologice.
(8) Comunicarea rezultatelor soluţionării contestaţiilor la testarea psihologică se face de către structura de resurse umane din cadrul unităţii care are posturi scoase la concurs, prin afişarea pe site-ul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi al unităţilor care au posturi scoase la concurs, în termen de două zile lucrătoare de la data expirării termenului de depunere a contestaţiilor.
Articolul 24
(1) În termen de 5 zile lucrătoare de la afişarea rezultatelor finale la testarea psihologică, candidaţii din sursă internă declaraţi „apt" depun la unitatea care scoate posturile la concurs o adeverinţă medicală, eliberată de medicul unităţii în care este încadrat candidatul, din care să rezulte aptitudinea din punct de vedere medical de ocupare a funcţiei pentru care candidează.
(2) În termen de 7 zile lucrătoare de la afişarea rezultatelor finale la testarea psihologică, candidaţii din sursă externă declaraţi „apt" încheie fişa medicală-tip la medicul unităţii care a scos posturile la concurs, după efectuarea examinării medicale, conform metodologiei şi baremelor medicale în vigoare, şi o depun la structura de resurse umane a unităţii care a scos posturile la concurs.
(3) În termenul prevăzut la alin. (2), candidaţii din sursă externă declaraţi „apt" din punct de vedere medical achită taxa de concurs şi depun la structura de resurse umane dovada achitării taxei.
(4) Structura de resurse umane introduce la dosarele de concurs avizul psihologic, fişa medicală-tip/adeverinţa medicală şi dovada achitării taxei de concurs, după caz.
(5) În termen de cel mult 3 zile lucrătoare de la expirarea termenelor prevăzute la alin. (1) şi (2), structura de resurse umane din unitatea care are posturi scoase la concurs verifică dosarele candidaţilor înscrişi din punctul de vedere al îndeplinirii condiţiilor „apt" psihologic şi „apt" medical şi al existenţei dovezii de achitare a taxei şi întocmeşte un proces-verbal cu candidaţii declaraţi admis/respins, cu menţionarea motivului respingerii.
(6) Rezultatul verificării se afişează pe site-ul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi al unităţilor care au posturi scoase la concurs, nu poate fi contestat şi se trimite la unitatea unde se desfăşoară concursul împreună cu dosarele candidaţilor declaraţi „admis".
Articolul 25
(1) Candidaţii care îndeplinesc condiţiile de participare susţin probele de concurs, care se derulează în următoarea ordine:a)una sau, după caz, mai multe probe cu caracter eliminatoriu, în funcţie de specificul postului pentru care candidează, după cum urmează:

(i) proba sportivă pentru evaluarea performanţei fizice;
(ii) proba practică;
(iii) proba orală de verificare a cunoştinţelor de limbă străină;
(iv) interviul, prin care se evaluează potenţialul candidatului de a corespunde specificului postului şi mediului de lucru vizat, stabilit prin raportare la profilul psihoprofesional al postului;

b)probă scrisă pentru examinarea cunoştinţelor specifice postului scos la concurs.
(2) În cadrul probei de evaluare a performanţei fizice candidaţii sunt apreciaţi prin raportare la baremele minime, aşa cum acestea sunt cuprinse în decizia directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor prevăzută la art. 985 din Lege.
(3) În cadrul probei practice sunt testate cunoştinţele practice, abilităţile şi aptitudinile dobândite de către candidaţi în anii de studiu şi, eventual, la un loc de muncă anterior.
(4) Evaluarea competenţelor lingvistice se face raportat la nivelul şi specificul atribuţiilor postului care necesită abilităţi de citire sau/şi scriere sau/şi vorbire în limba străină.
(5) Structura interviului stabilită pe baza abilităţilor, calităţilor, aptitudinilor şi cerinţelor specifice necesare pentru îndeplinirea atribuţiilor funcţionale ale posturilor scoase la concurs are caracter confidenţial şi se stabileşte de membrii comisiei de concurs la data interviului, înaintea susţinerii probei.
Articolul 26
(1) Directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor stabileşte, prin decizie, la propunerea unităţilor penitenciare unde se desfăşoară concursul şi/sau a structurilor de specialitate din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, comisia de concurs, comisia de soluţionare a contestaţiilor şi, după caz, subcomisiile pentru probele prevăzute la art. 25 alin. (1) lit. a) pct. (i)-(iii).
(2) Fiecare comisie este formată din preşedinte, membri şi secretar, după cum urmează:a)comisia de concurs:preşedinte: un director general adjunct sau şeful structurii de specialitate din Administraţia Naţională a Penitenciarelor; directorul unităţii unde se desfăşoară concursul sau al unei unităţi care scoate posturi la concurs sau un director adjunct/şef serviciu din domeniul postului; membri:• şeful structurii de resurse umane din unitatea unde se desfăşoară concursul sau al unei unităţi care scoate posturi la concurs sau un ofiţer desemnat dintr-o structură de resurse umane şi formare profesională; • 3 poliţişti de penitenciare, specialişti din domeniul postului scos la concurs, de regulă, cel puţin cu funcţie echivalentă celei scoase la concurs; • un ofiţer psiholog, numai pentru proba de interviu; secretar: minimum un poliţist de penitenciare, în raport cu numărul de candidaţi înscrişi la concurs; b)comisia de soluţionare a contestaţiilor:preşedinte: directorul general sau un director general adjunct sau şeful structurii de specialitate din Administraţia Naţională a Penitenciarelor; un director de unitate sau un director adjunct din domeniul postului scos la concurs; membri: 2 poliţişti de penitenciare, specialişti din domeniul postului scos la concurs, de regulă, cel puţin cu funcţie echivalentă celei scoase la concurs; secretar: un poliţist de penitenciare.
(3) Subcomisiile de concurs sunt alcătuite din 2 membri specialişti în domeniul probei.
(4) Dacă, din motive obiective, membrii comisiilor/ subcomisiilor prevăzute la alin. (1) nu pot fi desemnaţi numai din rândul poliţiştilor de penitenciare, aceştia pot fi nominalizaţi şi din rândul personalului civil, încadrat pe funcţii în acelaşi domeniu, care sunt prevăzute cu cel puţin acelaşi nivel de studii cu cel al postului scos la concurs.
(5) În mod excepţional, dacă în sistemul administraţiei penitenciare nu sunt identificaţi specialişti în domeniul postului scos la concurs pentru a fi desemnaţi în comisiile/subcomisiile prevăzute la alin. (1), pot fi cooptaţi în respectivele comisii/subcomisii specialişti din afara sistemului penitenciar.
(6) În imposibilitatea prezentării unei persoane desemnate în comisiile/subcomisiile prevăzute la alin. (1), aceasta va fi înlocuită.
(7) Întocmirea subiectelor, baremelor de evaluare şi notare, modalitatea de susţinere a probelor de concurs, evaluarea, corectarea şi notarea sunt cele stabilite de art. 985 alin. (6) din Lege.
(8) Decizia de stabilire a comisiilor/subcomisiilor conţine şi informaţii referitoare la desemnarea unităţii care asigură logistica.
Articolul 27
(1) Persoanele desemnate în comisii/subcomisii pot deţine calitatea de preşedinte, membru sau secretar al unei singure comisii/subcomisii dintre cele menţionate la art. 26 alin. (1).
(2) Din comisiile/subcomisiile prevăzute la art. 26 nu pot face parte persoanele care se află în una dintre următoarele situaţii:a)sunt în aceleaşi comisii cu soţul/soţia sau o rudă de gradul I; b)sunt soţ/soţie sau rudă de gradul I inclusiv ori, după caz, au relaţii cu caracter patrimonial cu unul dintre candidaţi; c)au o vechime mai mică de 3 ani în poliţia penitenciară, în cazul membrilor desemnaţi din rândul poliţiştilor de penitenciare.
(3) Persoanele desemnate în comisiile/subcomisiile prevăzute la art. 26 semnează o declaraţie pe propria răspundere în care precizează că:a)nu se află/se află în vreuna dintre situaţiile prevăzute la alin. (2); b)vor respecta confidenţialitatea lucrărilor comisiei/subcomisiei şi a variantelor de subiecte ce vor fi elaborate.
(4) Existenţa vreuneia dintre situaţiile prevăzute la alin. (2) poate fi sesizată de orice persoană, în scris, caz în care, în situaţia confirmării, directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor dispune înlocuirea persoanei din comisie/subcomisie.
(5) Neîndeplinirea oricărei dintre obligaţiile prevăzute la alin. (3) atrage răspunderea potrivit legii.
Articolul 28
(1) Preşedintele comisiei de concurs stabileşte, în raport cu numărul candidaţilor care îndeplinesc condiţiile de participare la concurs, conform proceselor-verbale de verificare a dosarelor candidaţilor înscrişi, calendarul estimativ al derulării probelor de concurs şi planificarea orară a primei probe de concurs; ambele se afişează pe site-ul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi al unităţilor care au posturi scoase la concurs.
(2) La proba scrisă se prezintă doar candidaţii care au fost declaraţi „admis" la probele eliminatorii.
(3) Proba scrisă poate consta în redactarea unei lucrări, rezolvarea unor teste-grilă sau ambele modalităţi combinate.
(4) Pentru concursurile organizate concomitent la nivel regional şi/sau local, care vizează aceleaşi tipuri de posturi, proba scrisă are aceeaşi modalitate de susţinere.
(5) Pentru proba scrisă se elaborează minimum două variante cu subiecte distincte.
(6) Variantele de subiecte se stabilesc în ziua susţinerii probei scrise, sunt păstrate în plicuri sigilate şi semnate de preşedintele comisiei de concurs.
(7) Plicul cu subiectele de concurs este ales de către un candidat, care semnează procesul-verbal de extragere a variantei de subiecte.
(8) Atât pe perioada elaborării variantelor de subiecte, cât şi pe perioada întocmirii baremului de evaluare şi notare este interzis accesul oricărei alte persoane în încăpere, cu excepţia preşedintelui comisiei de concurs.
(9) Timpul alocat pentru elaborarea lucrărilor scrise este stabilit de comisia de concurs şi nu poate depăşi 3 ore din momentul comunicării subiectelor.
Articolul 29
(1) Repartizarea în săli a candidaţilor se afişează în ziua susţinerii probei scrise, la locul desfăşurării acesteia, dacă este cazul.
(2) Supraveghetorii pentru susţinerea probei scrise sunt desemnaţi de către directorul unităţii unde se desfăşoară concursul, prin decizie de zi pe unitate, şi trebuie să fie persoane de altă specialitate decât cea la care se susţine proba scrisă.
Articolul 30
(1) Accesul candidaţilor în săli este permis înainte de începerea probei scrise, pe baza listelor întocmite pentru fiecare sală şi a documentelor care atestă identitatea, potrivit legii.
(2) După verificarea identităţii, fiecare candidat păstrează pe masă documentul care atestă identitatea până la predarea lucrării scrise; pe listă se menţionează prezenţa fiecărui candidat.
(3) Candidaţii care nu pot face dovada identităţii sau care nu sunt prezenţi în momentul verificării sunt declaraţi „absent" şi eliminaţi din concurs.
(4) Înainte de începerea probei, preşedintele comisiei de concurs sau membrii comisiei desemnaţi de acesta instruieşte/instruiesc supraveghetorii, precum şi candidaţii cu privire la desfăşurarea probei scrise şi la modul de completare a lucrării.
(5) Candidaţilor le este interzisă pătrunderea în săli cu orice fel de materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu orice mijloc de comunicare la distanţă sau dispozitive de stocare a datelor.
(6) Orice fraudă sau încercare de fraudare dovedită se sancţionează prin eliminarea din concurs; în aceste cazuri, persoanele care asigură supravegherea candidaţilor îl sesizează de îndată pe preşedintele comisiei de concurs, care întocmeşte un proces-verbal de constatare a fraudei.
(7) După comunicarea subiectelor este interzis accesul candidaţilor sau al oricărei persoane în sala de concurs, cu excepţia comisiei de concurs, a supraveghetorilor şi a câte unui reprezentant al organizaţiilor sindicale reprezentative; ieşirea din sală a candidaţilor atrage eliminarea din concurs, cu excepţia situaţiilor de urgenţă, caz în care aceştia vor fi însoţiţi de supraveghetori.
Articolul 31
(1) Lucrarea scrisă se redactează/se rezolvă, sub sancţiunea anulării, numai pe seturile de hârtie asigurate de unitatea unde se desfăşoară concursul. Lucrările şi ciornele se ştampilează. Lucrările se secretizează conform indicaţiilor preşedintelui comisiei de concurs şi se aplică ştampila de concurs, cu excepţia situaţiei în care proba scrisă se desfăşoară cu un singur candidat; pentru redactarea/rezolvarea lucrărilor scrise se va putea folosi numai cerneală sau pix cu mină de culoare albastră.
(2) Candidatul are obligaţia de a preda supraveghetorului desemnat lucrarea scrisă, copia variantei de subiecte primită, dacă este cazul, precum şi ciorna, la expirarea timpului alocat, semnând în borderoul de predare-primire, special întocmit în acest sens.
(3) În cazul redactării lucrării scrise, candidaţii care doresc să corecteze o greşeală anulează cuvântul/rândul/paragraful greşit cu o linie orizontală; orice altă modalitate de corectură decât cea menţionată anterior este considerată semn distinctiv şi atrage după sine anularea lucrării.
(4) Dacă din diferite motive candidaţii doresc să îşi transcrie lucrarea fără să depăşească timpul stabilit, aceştia primesc alte coli de hârtie tipizate; acest lucru este consemnat în borderoul de predare-primire al lucrărilor scrise, iar colile folosite iniţial, cu menţiunea „ANULAT", se introduc într-un plic care se sigilează, se semnează de preşedintele comisiei de concurs şi se păstrează la dosarul de concurs.
(5) În cazul rezolvării testelor-grilă, candidaţii care doresc să corecteze o greşeală procedează conform alin. (4).
(6) La expirarea timpului alocat probei scrise, candidaţii sunt obligaţi să predea lucrările în faza în care se află, depăşirea timpului stabilit fiind interzisă; ultimii 3 candidaţi vor rămâne, în mod obligatoriu, în sală, până la predarea tuturor lucrărilor; dacă la probă participă mai puţin de 3 candidaţi, aceştia rămân în sală până la predarea ultimei lucrări.
(7) Preşedintele şi secretarul comisiei de concurs, după predarea lucrărilor scrise, în prezenţa candidaţilor rămaşi în sală, verifică dacă numărul lucrărilor scrise corespunde cu numărul semnăturilor din procesul-verbal de predare a lucrărilor scrise şi amestecă lucrările scrise; comisia depozitează lucrările scrise, împreună cu documentele constituite pentru susţinerea probei scrise, în spaţiul destinat corectării, care va fi asigurat şi sigilat de către preşedinte.
Articolul 32
(1) Baremul de evaluare şi notare a variantei de subiecte extrase se întocmeşte de către membrii specialişti în domeniul postului scos la concurs, în timpul susţinerii probei scrise, şi se afişează la centrul de concurs şi pe pagina de internet a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, imediat după finalizarea probei scrise.
(2) Contestaţiile la baremele de evaluare şi notare se depun/se transmit la sediul unităţii unde se desfăşoară concursul, se înregistrează, menţionându-se pe acestea data şi ora depunerii/transmiterii, precum şi semnătura persoanei care a efectuat înregistrarea, şi sunt predate în cel mai scurt timp secretarului comisiei de concurs.
(3) Termenul de depunere şi de soluţionare a contestaţiilor este cel menţionat la art. 985 alin. (12) din Lege.
(4) Comisia de concurs:a)verifică dacă contestaţia a fost depusă/transmisă în termenul prevăzut la alin. (2). Contestaţiile depuse după expirarea acestui termen sunt respinse; b)verifică dacă aspectele contestate au legătură cu baremul de evaluare şi notare la proba scrisă; c)respinge contestaţia care nu îndeplineşte condiţiile prevăzute la lit. a) şi b); d)în situaţia în care există contestaţii admise, procedează la rectificarea baremului iniţial şi afişarea baremului definitiv de evaluare şi notare.
(5) Rezultatele soluţionării contestaţiilor la baremele de evaluare şi notare se consemnează într-un proces-verbal.
Articolul 33
(1) Înainte de începerea corectării, preşedintele comisiei de concurs numerotează lucrările scrise.
(2) Evaluarea şi notarea, stabilirea notelor în vederea declarării „admis" la concurs şi departajarea se desfăşoară în conformitate cu reglementările art. 985 alin. (9) şi (10) din Lege; ciornele nu se iau în considerare la evaluare şi notare.
(3) Se acordă 1 punct din oficiu.
(4) În situaţia în care, până la afişarea rezultatelor probei scrise, se constată că unul sau mai multe subiecte au excedat tematicii sau bibliografiei de concurs, comisia de concurs va acorda fiecărei lucrări scrise punctajul maxim aferent subiectului sau subiectelor respective.
(5) Notele acordate sunt trecute în borderoul centralizator, care este semnat pe fiecare filă de preşedintele şi membrii comisiei de concurs.
(6) După corectare şi notare, lucrările scrise se desigilează, iar rezultatele se consemnează într-un proces-verbal, pe fiecare unitate şi categorie de post scos la concurs, în ordinea descrescătoare a notelor obţinute. Procesul-verbal se semnează pe fiecare pagină de comisia de concurs.
(7) Rezultatele probei scrise se publică pe site-ul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi al unităţilor care au posturi scoase la concurs, în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data expirării termenului de depunere a contestaţiilor la baremele de notare şi evaluare sau de la data soluţionării contestaţiilor la baremele de notare şi evaluare.
Articolul 34
(1) Contestaţiile la proba scrisă se depun/se transmit de către candidaţi la structura de resurse umane din unitatea unde se desfăşoară concursul sau din unităţile unde aceştia au depus dosarul de concurs; prin grija acestei structuri, contestaţiile se înregistrează la secretariatul unităţii, menţionându-se pe acestea data, ora depunerii, numele şi semnătura persoanei care a efectuat înregistrarea, se trimit în aceeaşi zi, prin fax/e-mail, unităţii unde se desfăşoară concursul, care le predă în cel mai scurt timp secretarului comisiei de soluţionare a contestaţiilor.
(2) Termenul de depunere a contestaţiilor şi de soluţionare a acestora este cel stabilit la art. 985 alin. (13) din Lege.
(3) Comisia de soluţionare a contestaţiilor:a)verifică dacă toate contestaţiile au fost depuse/transmise în termenul prevăzut la alin. (2). Contestaţiile depuse după expirarea acestui termen sunt respinse; b)verifică dacă aspectele contestate au legătură cu notarea probei scrise şi se referă la lucrarea candidatului care a formulat contestaţia; c)solicită preşedintelui comisiei de concurs lucrările sigilate ale candidaţilor care au formulat contestaţii, varianta de subiecte extrasă şi baremul de evaluare şi notare; în situaţia depunerii unei singure contestaţii, lucrarea nu se sigilează; d)recorectează lucrările, pe baza baremului definitiv de evaluare şi notare, potrivit dispoziţiilor art. 33 alin. (2) şi (3).
(4) Notele acordate sunt trecute în borderoul centralizator, care este semnat pe fiecare filă de preşedintele şi membrii comisiei de soluţionare a contestaţiilor.
Articolul 35Rezultatele soluţionării contestaţiilor se consemnează într-un proces-verbal, semnat pe fiecare filă de comisia de soluţionare a contestaţiilor, se publică pe site-ul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi al unităţilor care au posturi scoase la concurs, în cel mult 3 zile lucrătoare de la data expirării termenului de depunere a acestora. Articolul 36
(1) Procesul-verbal cu rezultatele finale ale concursului, care conţine notele acordate de comisia de concurs, notele acordate de comisia de soluţionare a contestaţiilor, după caz, precum şi notele finale, se semnează pe fiecare pagină de către comisia de soluţionare a contestaţiilor şi se afişează pe site-ul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi al unităţilor care au posturi scoase la concurs, în termenul prevăzut la art. 35.
(2) Nota obţinută în urma soluţionării contestaţiei este definitivă.
(3) În situaţia în care nu au fost depuse contestaţii, rezultatele consemnate în procesul-verbal prevăzut la art. 33 alin. (6) devin definitive, aspect care va fi consemnat de preşedintele comisiei de concurs printr-un anunţ, care se afişează pe site-ul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi al unităţilor care au posturi scoase la concurs, înainte de expirarea termenului de soluţionare a contestaţiilor.
(4) Candidatul nemulţumit de rezultatul final al concursului se poate adresa instanţei de contencios administrativ, în condiţiile legii.
Articolul 37
(1) Pentru fiecare concurs se constituie un dosar care conţine lucrările candidaţilor, documentele create şi gestionate de către comisiile de concurs şi de soluţionare a contestaţiilor, precum şi alte documente care au legătură cu acest concurs, inclusiv înregistrările audio sau audiovideo.
(2) Dosarul prevăzut la alin. (1) se constituie prin grija comisiilor de concurs şi de soluţionare a contestaţiilor, precum şi a structurii de resurse umane din unitatea unde se desfăşoară concursul, care răspunde de păstrarea şi arhivarea acestuia conform reglementărilor în vigoare.
(3) Documentele întocmite de comisia de concurs şi comisia de soluţionare a contestaţiilor au caracter confidenţial, cu excepţia celor afişate.
(4) Unitatea unde se desfăşoară concursul restituie dosarele de candidat unităţilor la care acestea au fost depuse.
(5) Documentele personale originale din dosarele candidaţilor care nu au promovat concursul se restituie acestora, la cerere, păstrându-se la dosar copii certificate conform cu originalul.
(6) Unităţile care au scos posturile la concurs vor efectua verificările în evidenţele operative, pentru candidaţii declaraţi „admis".
(7) Unităţile care au scos posturile la concurs întocmesc, pe baza rezultatelor finale ale concursului, dosarele de încadrare ale candidaţilor declaraţi „admis" şi le transmit pentru verificare şi avizare Direcţiei management resurse umane.
Articolul 38
(1) Pentru candidaţii declaraţi „admis" la concurs se emit decizii de încadrare/numire în funcţie, după întocmirea tuturor documentelor necesare constituirii dosarului de încadrare, în termen de cel mult 30 de zile lucrătoare de la data afişării rezultatelor finale ale concursului.
(2) Pentru motive temeinic justificate, decizia de încadrare/numire în funcţie poate fi emisă cu depăşirea termenului prevăzut la alin. (1); în acest caz, structura de resurse umane din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor sau, după caz, structurile de resurse umane din unităţile care au scos posturi la concurs are/au obligaţia de a înştiinţa, în scris, candidaţii declaraţi „admis".
(3) Deciziile de încadrare/numire în funcţie, respectiv motivul respingerii încadrării se comunică în timp util candidaţilor declaraţi „admis", respectiv celor respinşi de către structura de resurse umane din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor sau, după caz, de structurile de resurse umane din unităţile care au scos posturi la concurs.
Capitolul IVDispoziţii finale Articolul 39
(1) Persoanele desemnate în calitate de observator în cadrul concursului pot participa atât la desfăşurarea, cât şi la evaluarea şi notarea probelor de concurs (proba sportivă pentru evaluarea performanţei fizice, proba practică, proba orală de verificare a cunoştinţelor de limbă străină, interviu şi probă scrisă), au obligaţia de a respecta regulile stabilite de prezentul regulament şi semnează o declaraţie pe propria răspundere, în condiţiile prevăzute la art. 10 alin. (2) şi la art. 27 alin. (3).
(2) Persoanele prevăzute la alin. (1) nu participă la activităţile de întocmire a subiectelor şi a baremelor de evaluare şi notare şi nu pot fi implicate în activitatea efectivă de evaluare şi notare.
Articolul 40Termenul care expiră într-o zi de sărbătoare legală sau nelucrătoare se prelungeşte până la sfârşitul primei zile lucrătoare. Articolul 41Dispoziţiile prezentului regulament sunt aplicabile şi concursurilor de ocupare a posturilor vacante pentru clerul din poliţia penitenciară, cu respectarea dispoziţiilor legale privind constituirea şi organizarea clerului militar. Articolul 42
(1) În cazul în care, potrivit prevederilor legale în vigoare, procesul de recrutare se va realiza prin intermediul unei aplicaţii/platforme informatice, toate documentele ce constituie dosarul de înscriere la concurs, conform art. 5 alin. (1), respectiv art. 22 alin. (1), se vor depune de către candidat on-line, în termenele prevăzute de prezentul regulament. În situaţia în care candidaţii nu au posibilitatea de a transmite documentele on-line, acestea se depun la structura de resurse umane.
(2) Ulterior depunerii on-line a dosarului de înscriere la concurs, dar nu mai târziu de data-limită de înscriere, candidatul prezintă la structura de resurse umane din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor sau al unităţii care scoate posturile la concurs, în vederea verificării şi certificării acestora, documentele originale.
(3) Documentele prevăzute la art. 7 alin. (1), respectiv art. 24 alin. (1)-(3) se vor depune de către candidat, în termenele prevăzute de prezentul regulament, la structura de resurse umane din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor sau al unităţii care scoate posturile la concurs, urmând ca aceasta să le ataşeze, prin intermediul aplicaţiei/platformei informatice menţionate la alin. (1), la dosarul de înscriere la concurs, împreună cu avizul psihologic şi, după caz, rezultatele verificărilor operative.
(4) În termen de cel mult 20 de zile lucrătoare de la data afişării rezultatelor finale ale concursului, pentru candidaţii declaraţi „admis", structura de resurse umane din cadrul unităţii care scoate posturile la concurs ataşează la dosarul de înscriere la concurs toate documentele necesare constituirii dosarului de încadrare, încadrarea candidaţilor fiind condiţionată de obţinerea avizului favorabil al Direcţiei management resurse umane din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.
Articolul 43Dispoziţiile prezentului regulament privind modul de organizare şi desfăşurare a concursurilor/examenelor de ocupare a posturilor vacante de poliţist de penitenciare se aplică în mod corespunzător şi poliţiştilor de penitenciare din Ministerul Justiţiei. Articolul 44 Anexele nr. 1a şi 1b fac parte integrantă din prezentul regulament.
ANEXA Nr. 1ala regulament Nr. de înregistrare ............/......... model -CERERE de înscriere la concurs în vederea ocupării postului de ............ Doamnă/Domnule ministru, Subsemnatul/Subsemnata, ........ ................ .............., fiul/fiica lui ........ ................ .......... şi al/a ........ ........ .........., născut/ă în localitatea ........ ........ ........, judeţul ........ .........., în anul ........., luna ................, ziua ................, de cetăţenie ........ ........ ..........., cu domiciliul (reşedinţa) în localitatea ........ ................ ........, judeţul ........ ........ ..........., absolvent/ă al/a ........ ................ ........ ........., cu diplomă de licenţă, specializarea ........ ................ ................ ............., de profesie ........ ................ ................ ........ ............, salariat/ă la ........ ................ ............., starea civilă ........ .............., cu serviciul militar ........ ................ ................, cu gradul militar de ........ ........ ............., vă rog să îmi aprobaţi înscrierea la concursul pentru ocuparea postului de ........ ................ ........ ......... la unitatea ........ ........ ............... din sistemul administraţiei penitenciare. Am luat cunoştinţă şi accept următoarele: condiţiile de selecţionare şi participare la concurs, drepturile şi obligaţiile ce îmi revin; dacă voi fi declarat/ă „admis", numirea în funcţie este condiţionată de obţinerea autorizaţiei de acces la informaţii clasificate, conform nivelului postului pentru care candidez; nu voi fi anunţat/ă personal cu privire la datele şi orele la care se vor desfăşura etapele şi probele de concurs şi rezultatele obţinute, revenindu-mi obligaţia de a mă informa prin verificarea permanentă a site-ului instituţiei; îmi asum responsabilitatea asupra exactităţii datelor furnizate în prezenta cerere şi sunt de acord cu prelucrarea informaţiilor cu caracter personal, în conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) 679/2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date.Sunt de acord cu: efectuarea de verificări specifice, cunoscând că, în situaţia în care vor rezulta incompatibilităţi determinate de neîndeplinirea cumulativă a condiţiilor de selecţionare, nu voi fi încadrat/ă/numit/ă, chiar dacă în urma concursului susţinut am fost declarat/ă „admis"; efectuarea înregistrărilor audiovideo ale probelor de concurs; prelucrarea de către Ministerul Justiţiei şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor a datelor mele personale în scopul îndeplinirii formalităţilor de înscriere la concurs, desfăşurarea tuturor etapelor şi probelor de concurs, inclusiv prin publicarea pe site-ul instituţiei a numelui, prenumelui, rezultatelor probelor şi unităţii organizatoare a concursului, precum şi cu prelucrările necesare realizării formalităţilor ulterioare de angajare, conform legii.Semnătura ............... Data ........ .............. ANEXA Nr. 1bla regulament Nr. de înregistrare ............/......... model -CERERE de înscriere la concurs în vederea ocupării postului de ............ Doamnă/Domnule director, Subsemnatul/Subsemnata, ........ ................ .............., fiul/fiica lui ........ ................ .......... şi al/a ........ ........ .........., născut/ă în localitatea ........ ........ ........, judeţul ........ .........., în anul ........., luna ................, ziua ................, de cetăţenie ........ ........ ..........., cu domiciliul (reşedinţa) în localitatea ........ ................ ..........., judeţul ........ ........ ............, absolvent/ă al/a ........ ................ ........ ..............., cu diplomă de licenţă, specializarea ........ ................ ........ ............., de profesie ........ ................ ................ ........., salariat/ă la ........ ................ ............., starea civilă ........ .............., cu serviciul militar ........ ................ ................, cu gradul militar de ........ ........ ............., vă rog să îmi aprobaţi înscrierea la concursul pentru ocuparea postului de ........ ........ ........... la unitatea ........ ........ ............... din sistemul administraţiei penitenciare. Am luat cunoştinţă şi accept următoarele: condiţiile de selecţionare şi participare la concurs, drepturile şi obligaţiile ce îmi revin; dacă voi fi declarat/ă „admis", numirea în funcţie este condiţionată de obţinerea autorizaţiei de acces la informaţii clasificate, conform nivelului postului pentru care candidez; nu voi fi anunţat/ă personal cu privire la datele şi orele la care se vor desfăşura etapele şi probele de concurs şi rezultatele obţinute, revenindu-mi obligaţia de a mă informa prin verificarea permanentă a site-ului instituţiei; îmi asum responsabilitatea asupra exactităţii datelor furnizate în prezenta cerere şi sunt de acord cu prelucrarea informaţiilor cu caracter personal, în conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) 679/2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date.Sunt de acord cu: efectuarea de către unitatea penitenciară a verificărilor operative (pentru candidaţii din sursă externă); efectuarea de verificări specifice, cunoscând că, în situaţia în care vor rezulta incompatibilităţi determinate de neîndeplinirea cumulativă a condiţiilor de selecţionare, nu voi fi încadrat/ă/numit/ă, chiar dacă în urma concursului susţinut am fost declarat/ă „admis"; efectuarea înregistrărilor audio sau audiovideo ale probelor eliminatorii de concurs; prelucrarea de către Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi unităţile penitenciare implicate în organizarea şi derularea concursului a datelor mele personale în scopul îndeplinirii formalităţilor de înscriere la concurs, desfăşurarea tuturor etapelor şi probelor de concurs, inclusiv prin publicarea pe site-ul instituţiei a numelui, prenumelui, rezultatelor probelor şi unităţii organizatoare a concursului, precum şi cu prelucrările necesare realizării formalităţilor ulterioare de angajare, conform legii. Semnătura ........ ................ ........ Data ........ .............. Telefon/E-mail de contact ........ ................ .......... ANEXA Nr. 2PROCEDURĂ privind desfăşurarea verificărilor specifice şi criteriile de apreciere a comportamentului corespunzător principiilor care guvernează profesia de poliţist de penitenciare Articolul 1
(1) În vederea aprecierii comportamentului corespunzător principiilor care guvernează profesia de poliţist de penitenciare, reglementat de art. 11 lit. h) din Legea nr. 145/2019 privind statutul poliţiştilor de penitenciare, cu modificările şi completările ulterioare, denumită în continuare Lege, se au în vedere următoarele criterii:a)persoana să nu fi săvârşit fapte pentru care i s-au aplicat sancţiuni contravenţionale sau amenzi administrative, inclusiv cele aplicate conform art. 91 raportat la art. 181 din Codul penal din 1968 ori pentru care, deşi s-a dispus achitarea, neînceperea urmăririi penale sau scoaterea de sub urmărire penală, în temeiul art. 10 alin. 1 lit. b1) din Codul de procedură penală din 1968, s-a aplicat o sancţiune cu caracter administrativ dintre cele prevăzute la art. 91 din Codul penal din 1968, faptele pentru care candidaţilor li s-au aplicat sancţiuni de drept penal ori pentru care s-au pronunţat soluţii de renunţare la urmărirea penală sau la aplicarea pedepsei ori de amânare a aplicării pedepsei, cu condiţia ca aceste fapte să fie suficient de grave încât să fie contrare principiilor prevăzute la art. 5 din Lege; b)persoana să nu fi săvârşit fapte pentru care i s-au aplicat sancţiuni disciplinare (altele decât avertismentul sau mustrarea) în alte profesii în ultimii 3 ani anteriori datei de afişare a rezultatelor finale ale concursului, cu condiţia ca aceste fapte să fie suficient de grave încât să fie contrare principiilor prevăzute la art. 5 din Lege; c)apartenenţa la organizaţii religioase, secrete sau de altă natură, nerecunoscute potrivit legii sau interzise prin Lege.
(2) În aprecierea caracterului suficient de grav al faptelor prevăzute la alin. (1) se ţine seama de: tipul şi împrejurările de săvârşire a faptei, forma de vinovăţie, tipul de sancţiune aplicată sau tipul soluţiei dispuse faţă de candidat, conduita adoptată în timpul cercetării disciplinare sau al procesului penal, aşa cum rezultă din documentele comunicate de instituţiile abilitate, impactul asupra opiniei publice generat de fapta persoanei în cauză, precum şi perioada de timp care a trecut de la aplicarea sancţiunii disciplinare, contravenţionale, administrative sau de la rămânerea definitivă a soluţiei de condamnare, de renunţare la urmărire penală sau la aplicarea pedepsei, de amânare a aplicării pedepsei ori a celorlalte soluţii prevăzute la alin. (1).
Articolul 2
(1) Informaţii privind îndeplinirea condiţiilor prevăzute la art. 1 se pot obţine prin: a)verificări efective la domiciliul sau reşedinţa declarat/declarată al/a candidatului şi la ultimul loc de muncă; b)relaţii solicitate la instituţii competente care deţin informaţii privind aspectele prevăzute la art. 1, precum: structuri ale Poliţiei Române care gestionează cazierul judiciar, evidenţele operative şi evidenţele speciale, poliţia de proximitate sau secţii de poliţie rurală, după caz; c)relaţii solicitate la alte instituţii abilitate ale statului (primării, administraţii financiare etc.), după caz; d)depunerea de către candidat a următoarelor documente, după caz:

(i) declaraţie pe propria răspundere privind natura şi tipul contravenţiilor comise, al sancţiunilor contravenţionale sau amenzilor administrative aplicate sau, după caz, declaraţie pe propria răspundere din care să rezulte că nu i-a fost aplicată vreuna dintre aceste măsuri;
(ii) caracterizare de la locurile de muncă din ultimii 3 ani anteriori datei de afişare a rezultatelor finale ale concursului, care să cuprindă menţiuni privind comportamentul în serviciu şi existenţa ori inexistenţa unor eventuale sancţiuni disciplinare sau administrative sau, după caz, declaraţie pe propria răspundere din care să rezulte că nu a avut un loc de muncă în această perioadă;
(iii) declaraţie pe propria răspundere privind precizarea domiciliului sau reşedinţei avut(e) în ultimii 3 ani anteriori datei afişării rezultatelor finale ale concursului;
(iv) declaraţie pe propria răspundere din care să rezulte dacă face parte din organizaţii religioase, secrete sau de altă natură, nerecunoscute potrivit legii sau interzise prin lege.

(2) Depunerea documentelor prevăzute la alin. (1) lit. d) se face în termen de cel mult 10 zile lucrătoare de la data afişării rezultatelor finale ale concursului.
(3) În termenul prevăzut la alin. (2), structura de resurse umane are obligaţia de a întreprinde demersurile necesare în vederea obţinerii datelor prevăzute la alin. (1) lit. a), b) şi c), după caz, şi prezentării acestora comisiei de verificare.
Articolul 3
(1) Pentru candidaţii din sursă externă declaraţi „admis", analizarea aspectelor prevăzute la art. 1 se efectuează de către o comisie constituită la nivelul unităţii unde se află postul vizat, formată din:a)şeful/coordonatorul structurii de resurse umane; b)ofiţerul coordonator al compartimentului ori şeful structurii din care face parte postul vizat sau, în lipsa acestuia, un ofiţer desemnat de directorul unităţii; c)şeful/coordonatorul structurii de prevenire a criminalităţii şi terorismului ori, în lipsa acestuia, persoana cu atribuţii în sfera prevenirii criminalităţii şi terorismului.
(2) Analizarea se efectuează pe baza documentaţiei prezentate de structura de resurse umane, în cel mult 3 zile lucrătoare de la data primirii acesteia.
(3) În situaţia în care opinia membrilor comisiei nu este unanimă, membrul care face opinie separată o va motiva, aceasta regăsindu-se în cuprinsul procesului-verbal.
Articolul 4
(1) În urma analizării informaţiilor cu privire la aspectele de la art. 1, comisia de verificare întocmeşte în termenul prevăzut la art. 3 alin. (2) un proces-verbal, al cărui model este prevăzut în anexa nr. 2a, pentru fiecare candidat, în care menţionează dacă acesta are/nu are un comportament corespunzător principiilor care guvernează profesia de poliţist de penitenciare.
(2) Procesul-verbal prevăzut la alin. (1) este supus analizei directorului unităţii, care, în termen de o zi lucrătoare de la data primirii, analizează concluziile formulate şi dispune asupra încadrării ca poliţist de penitenciare, potrivit competenţelor, ori, după caz, poate solicita efectuarea unor verificări suplimentare.
(3) În situaţia în care directorul unităţii solicită efectuarea unor verificări suplimentare, structura de resurse umane este obligată să le realizeze în termen de cel mult 3 zile lucrătoare de la data la care au fost dispuse.
(4) Ulterior verificării suplimentare, comisia menţionată la art. 3 alin. (1) analizează aspectele prevăzute la art. 1 şi întocmeşte în termen de o zi lucrătoare un nou proces-verbal, la care anexează procesul-verbal iniţial.
(5) Noul proces-verbal se supune hotărârii directorului unităţii, care, în termen de o zi lucrătoare de la data primirii, analizează concluziile formulate şi dispune asupra încadrării ca poliţist de penitenciare, potrivit competenţelor.
(6) Procesul-verbal care cuprinde hotărârea directorului unităţii se înregistrează şi devine parte integrantă a dosarului de încadrare al candidatului declarat „admis" la concurs.
Articolul 5Dispoziţiile prezentei proceduri se aplică în mod corespunzător şi pentru situaţiile prevăzute la art. 13 alin. (1) lit. a) şi c) din Lege. Articolul 6Dispoziţiile prezentei proceduri privind desfăşurarea verificărilor specifice şi criteriile de apreciere a comportamentului corespunzător principiilor care guvernează profesia de poliţist de penitenciare se aplică în mod corespunzător şi poliţiştilor de penitenciare din Ministerul Justiţiei. Articolul 7Anexa nr. 2a face parte integrantă din prezenta procedură.
ANEXA Nr. 2ala procedură Unitatea ........ ................ ........ ............... APROB/NU APROB Director general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor/ Director unitate........ ................ ........ ..........., PROCES-VERBAL Nr. ........ ................ din ........ ................ Noi, comisia formată din ........ ................ ........ ............., şef al structurii resurse umane, din ........ ................ ........ ............., (grad, nume, prenume) (grad, nume, prenume) ofiţerul coordonator al compartimentului/şeful structurii din care face parte postul vizat/ofiţer desemnat şi din ........ ................ ........ ............., (grad, nume, prenume) coordonator compartiment/şeful structurii de prevenire a criminalităţii şi terorismului, constituită prin Decizia directorului ........ ............ nr. ......... din ........ ........., am analizat documentele rezultate în urma verificării comportamentului domnului/doamnei ........ ........ .........., prevăzut la art. 11 lit. h) din Legea nr. 145/2019 privind statutul poliţiştilor de penitenciare, cu modificările şi completările ulterioare, candidat la concursul de ocupare, din sursă externă, a postului vacant de ........ ................ ................ ................ ................ ........ .........., din Unitatea ........ ................ ........ .........., şi am constatat următoarele: ........ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ........ ........... ........ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ........ ........... ........ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ........ ........... ........ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ........ ........... ........ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ........ ........... ........ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ........ ........... ........ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ........ ............. În concluzie, având în vedere cele mai sus menţionate, considerăm îndeplinită/neîndeplinită condiţia prevăzută la art. 11 lit. h) din Legea nr. 145/2019 privind statutul poliţiştilor de penitenciare, cu modificările şi completările ulterioare, şi propunem continuarea demersurilor de încadrare/necontinuarea demersurilor de încadrare. Data: Comisia: 1. ........ ................ ................ ............. 2. ........ ................ ................ ............. 3. ........ ................ ................ .............



SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 3065/2020

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 3065 din 2020
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu