Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 294 din 11 iulie 2002

pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind limitele maxime admise pentru unele substante si produse in furaje

ACT EMIS DE: MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI SI PADURILOR

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 731 din  7 octombrie 2002


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 31 alin. 1 din Legea sanitara veterinara nr. 60/1974, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare,
    in baza Hotararii Guvernului nr. 362/2002 privind organizarea si functionarea Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor,
    vazand Referatul de aprobare al Agentiei Nationale Sanitare Veterinare nr. 156.874 din 26 iunie 2002,

    ministrul agriculturii, alimentatiei si padurilor emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    Se aproba Norma sanitara veterinara privind limitele maxime admise pentru unele substante si produse in furaje, prevazute in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.
    Art. 2
    Directiile sanitare veterinare judetene si a municipiului Bucuresti vor aduce la indeplinire prevederile prezentului ordin.
    Art. 3
    Agentia Nationala Sanitara Veterinara va controla modul de aducere la indeplinire a prezentului ordin.
    Art. 4
    Prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si va intra in vigoare in termen de 10 zile de la publicare.

            p. Ministrul agriculturii, alimentatiei si padurilor,
                                  Petre Daea,
                               secretar de stat

    ANEXA 1

                            NORMA SANITARA VETERINARA
privind limitele maxime admise pentru unele substante si produse in furaje

    Art. 1
    (1) Prezenta norma sanitara veterinara stabileste nivelurile maxime admise pentru unele substante si produse in furaje, conform anexelor nr. 1 si 2 la prezenta norma sanitara veterinara.
    (2) Prezenta norma sanitara veterinara se aplica si pentru:
    a) aditivii furajeri;
    b) comercializarea furajelor;
    c) fixarea limitelor maxime admise pentru reziduurile de pesticide in produse destinate hranei animalelor, in cazul in care aceste reziduuri nu sunt cuprinse in lista de la lit. B a anexei nr. 1 la prezenta norma sanitara veterinara;
    d) microorganismele din furaje;
    e) produsele utilizate in nutritia animalelor;
    f) furajele destinate unor scopuri nutritionale speciale.
    Art. 2
    In sensul prezentei norme sanitare veterinare, se intelege prin:
    a) furaje sau nutreturi - produse de origine vegetala sau animala, in starea lor naturala ori conservate, produse derivate de la procesarea industriala a acestora si substante organice sau anorganice folosite singure ori in amestecuri, cu sau fara aditivi, pentru hranirea pe cale orala a animalelor;
    b) materii prime furajere - diferite produse de origine vegetala sau animala, proaspete ori conservate, precum si produsele rezultate de la procesarea acestora, substante organice sau anorganice, continand sau nu aditivi, care sunt destinate hranirii orale a animalelor, atat direct, cat si dupa procesare, in prepararea furajelor combinate sau ca excipient pentru premixuri.
    c) furaje complete - amestecuri de furaje care datorita compozitiei lor sunt suficiente pentru o ratie zilnica;
    d) furaje complementare - amestecuri de furaje care au un continut ridicat in anumite substante si care datorita compozitiei sunt suficiente pentru o ratie zilnica;
    e) furaje sau nutreturi concentrate - amestecuri de materii prime furajere, continand sau nu aditivi, care sunt destinate hranirii orale a animalelor ca hrana completa sau complementara;
    f) ratia zilnica - cantitatea medie totala de furaje, calculata pentru un continut in umiditate de 12%, necesara zilnic pentru un animal dintr-o anumita specie si categorie de varsta;
    g) animale - animale din specii normal hranite, destinate consumului uman, precum si animale care traiesc liber in salbaticie, in cazurile in care sunt hranite si cu furaje;
    h) animale de companie - animale apartinand speciilor normal hranite si crescute, dar nedestinate consumului uman, cu exceptia animalelor de blana.
    Art. 3
    (1) Autoritatea veterinara competenta admite punerea in circulatie a materiilor prime furajere numai daca sunt sigure, nefalsificate si de calitate corespunzatoare.
    (2) Materiile prime furajere si furajele sunt considerate sigure, nefalsificate si de calitate, daca indeplinesc limitele maxime admise pentru unele substante sau produse in furaje, prevazute in anexele nr. 1 si 2 la prezenta norma sanitara veterinara.
    Art. 4
    (1) Autoritatea veterinara centrala din Romania, Institutul de Igiena si Sanatate Publica Veterinara impreuna cu directiile sanitare veterinare judetene competente teritorial vor lua toate masurile pentru a se asigura ca substantele si produsele prevazute in anexa nr. 1 la prezenta norma sanitara veterinara sunt acceptate in furaje numai in conditiile prevazute de aceasta.
    (2) Autoritatea veterinara centrala din Romania poate autoriza folosirea substantelor si produselor prevazute in anexa nr. 1 la prezenta norma sanitara veterinara, chiar daca limitele maxime admise au fost depasite, atunci cand furajele sunt produse si utilizate in aceeasi unitate agricola.
    Art. 5
    (1) Materiile prime furajere pot fi puse in circulatie numai daca continutul lor in unele substante sau produse mentionate in coloana 1 partea A din anexa nr. 2 la prezenta norma sanitara veterinara nu depaseste limitele maxime stabilite in coloana 3 din aceeasi anexa.
    (2) In cazul in care continutul in unele substante sau produse mentionate in coloana 1 partea A din anexa nr. 2 la prezenta norma sanitara veterinara depaseste nivelurile stabilite in coloana 3 din anexa nr. 1 referitoare la materiile prime furajere prevazute in coloana 2 partea A din anexa nr. 2 la prezenta norma sanitara veterinara, furajele pot fi puse in circulatie fara a intra sub incidenta alin. (1) numai daca:
    a) sunt destinate pentru a fi utilizate numai de fabricile care indeplinesc conditiile de autorizare si inregistrare sanitara veterinara si de catre operatorii intermediari in domeniul nutritiei animale;
    b) sunt insotite de un document care atesta:
    1. ca materiile prime furajere sunt destinate pentru fabricarea furajelor combinate care indeplinesc conditiile stabilite la lit. a);
    2. ca materiile prime furajere nu pot fi administrate neprocesate animalelor;
    3. continutul unor substante sau produse in materiile prime furajere.
    (3) Prevederile alin. (2) lit. a) si b) se vor aplica si materiilor prime furajere si substantelor sau produselor mentionate in partea B din anexa nr. 2 la prezenta norma sanitara veterinara daca nivelul maxim nu este restrictionat in partea A din anexa nr. 2, daca nivelul substantei sau produsului prezent in materia prima furajera face exceptie de la cele stabilite in coloana 3 a anexei nr. 1 la prezenta norma sanitara veterinara pentru respectivele materii prime furajere.
    Art. 6
    Autoritatea veterinara centrala din Romania poate sa restrictioneze aplicarea prevederilor art. 5 alin. (2) lit. a) acelor producatori de furaje combinate care utilizeaza materiile in cauza pentru producerea si punerea in circulatie a furajelor combinate.
    Art. 7
    Autoritatea veterinara competenta trebuie sa se asigure ca, daca un transport de materii prime furajere, descris in partea A din anexa nr. 2 la prezenta norma sanitara veterinara, are un continut intr-o substanta sau intr-un produs mai mare decat limita maxima admisa in coloana 3 din aceeasi anexa, nu trebuie sa fie amestecat cu alte transporturi de materii prime furajere sau furaje.
    Art. 8
    Autoritatea veterinara competenta trebuie sa se asigure ca, acolo unde nu sunt prevederi speciale pentru furajele complementare, acestea nu trebuie, in urma dilutiei prescrise inainte de utilizare, sa contina niveluri in exces fata de cele fixate din substantele si produsele cuprinse in anexa nr. 1 la prezenta norma sanitara veterinara, pentru furajele complete.
    Art. 9
    Autoritatea veterinara centrala din Romania se va informa permanent in legatura cu noile date in domeniu, avand obligativitatea de a informa autoritatile sanitare veterinare teritoriale in cazul in care trebuie luata o decizie imediata sau daca datele cuprinse in anexele la prezenta norma sanitara veterinara trebuie modificate, astfel incat continutul in unele substante sau produse in furaje sa nu prezinte pericol pentru sanatatea omului, animalelor sau pentru mediu.
    Art. 10
    In conformitate cu prevederile art. 13 si in concordanta cu progresele dezvoltarii in domeniul stiintific si tehnic:
    a) se va face periodic o imbunatatire a versiunii anexelor care sa incorporeze modificarile succesive;
    b) se vor defini criterii pentru acceptabilitatea materiilor prime furajere care au suferit unele procese de decontaminari;
    c) se vor stabili furajele sau materiile prime furajere care nu fac obiectul altor restrictii in circulatia lor cu privire la prezenta substantelor si a produselor nedorite.
    Art. 11
    Autoritatea veterinara competenta trebuie sa certifice ca materiile prime furajere utilizate in conformitate cu prezenta norma sanitara veterinara nu fac subiectul altor restrictii in circulatia lor in ceea ce priveste prezenta substantelor sau a produselor nedorite.
    Art. 12
    (1) Autoritatea veterinara competenta trebuie sa ia toate masurile necesare pentru a se asigura ca furajele si materiile prime furajere sunt controlate oficial, cel putin prin testare randomizata, in vederea verificarii indeplinirii conditiilor stabilite de prezenta norma sanitara veterinara.
    (2) Institutul de Igiena si Sanatate Publica Veterinara este desemnat sa efectueze acest control si sa informeze despre aceasta autoritatea veterinara centrala din Romania.
    (3) In cazul in care un operator (importator, producator etc.) sau o persoana care in virtutea activitatilor sale profesionale are, a avut sau va avea contact direct cu un transport de furaje sau materii prime furajere si detine informatii ca:
    a) transportul de furaje sau materii prime furajere nu poate fi utilizat in nici un caz la furajarea animala datorita contaminarii cu substante sau produse mentionate in anexele nr. 1 si 2 la prezenta norma sanitara veterinara si nu indeplineste conditiile prevazute la art. 3 alin. (1) si, in consecinta, constituie un risc serios pentru sanatatea animala si sanatatea publica;
    b) transportul de furaje si materii prime furajere nu indeplineste prevederile anexei nr. 1 la prezenta norma sanitara veterinara si constituie astfel un risc serios pentru sanatatea animala si sanatatea publica, are obligatia sa informeze imediat autoritatile veterinare oficiale chiar si in conditiile in care se impune distrugerea transportului de furaje sau materii prime furajere.
    (4) Dupa verificarea informatiei primite autoritatea veterinara competenta trebuie sa se asigure ca, in cazul transportului contaminat sunt luate masurile necesare pentru ca furajele transportate sa nu fie utilizate.
    (5) Autoritatea veterinara centrala din Romania trebuie sa se asigure ca destinatia finala a marfii contaminate, incluzand si posibila distrugere, nu poate avea efecte daunatoare pentru sanatatea publica, sanatatea animala sau pentru mediu.
    (6) Daca un transport de materii prime furajere sau de furaje este pregatit sa fie trimis unui stat membru al Uniunii Europene dupa ce a fost considerat ca neindeplinind conditiile prezentei norme sanitare veterinare, autoritatea veterinara centrala din Romania trebuie imediat sa furnizeze statelor membre ale Uniunii Europene si Comisiei Europene orice informatie utila referitoare la acest transport.
    Art. 13
    (1) Autoritatea veterinara centrala din Romania trebuie sa aplice integral prevederile prezentei norme sanitare veterinare privind furajele si materiile prime furajere destinate exportului in celelalte tari terte.
    (2) Prevederile alin. (1) nu trebuie sa afecteze drepturile Romaniei de reexport in tari terte sau in alte tari al transporturilor de furaje si materii prime furajere care nu indeplinesc cerintele prezentei norme sanitare veterinare.
    Art. 14
    Pestele proaspat livrat direct si utilizat fara procesare intermediara, pentru producerea de alimente pentru animalele de blana, face exceptie de la continutul maxim admis. Produsele, proteinele animale procesate rezultate de la aceste animale de blana nu pot intra in lantul alimentar si furajele rezultate din acestea sunt interzise a fi administrate animalelor de ferma care sunt detinute, crescute, ingrasate pentru producerea de produse de origine animala destinate consumului.

    ANEXA 1*)
    la norma sanitara veterinara

    *) Anexa nr. 1 este reprodusa in facsimil.

 ______________________________________________________________________________
|   Substante    |                                           | Continut maxim  |
|   si produse   |        Nutreturi pentru animale           | in mg/kg (ppm)  |
|   din furaje   |                                           | al nutretului   |
|                |                                           | raportat la 12% |
|________________|___________________________________________|_________________|
| A. Substante - ioni sau elemente                                             |
|______________________________________________________________________________|
| 1. Arsen       | 1. Nutreturi simple cu exceptia:          | 2               |
|                |___________________________________________|_________________|
|                | a) fainurilor de ierburi, lucerna si      | 4               |
|                | trifoi deshidratate dar si pulpe de sfecla|                 |
|                | de zahar deshidratate si melasate         |                 |
|                |___________________________________________|_________________|
|                | b) fosfati si alimente pentru animale     | 10              |
|                | provenind din transformarea pestilor sau  |                 |
|                | altor animale marine                      |                 |
|                |___________________________________________|_________________|
|                | 2. Nutreturi complete nutreturi combinate | 2               |
|                |cu exceptia:                               |                 |
|                |___________________________________________|_________________|
|                | a) Nutreturilor pentru pesti              | 4               |
|                |___________________________________________|_________________|
|                | Nutreturi complementare premixuri vitamino| 4               |
|                | minerale sau concentrate cu exceptia:     |                 |
|                |___________________________________________|_________________|
|                | a) compusilor minerali                    | 12              |
|________________|___________________________________________|_________________|
| 2. Plumb       | Nutreturi simple cu exceptia:             | 10              |
|                |___________________________________________|_________________|
|                | a) furajelor verzi                        | 40              |
|                |___________________________________________|_________________|
|                | b) fosfatilor                             | 30              |
|                |___________________________________________|_________________|
|                | c) drojdiilor                             | 5               |
|                |___________________________________________|_________________|
|                | Nutreturi complete - nutreturi combinate  | 5               |
|                |___________________________________________|_________________|
|                | Nutreturi complementare - premixuri       | 10              |
|                | vitamino minerale cu exceptia: |                 |
|                |___________________________________________|_________________|
|                | Compusilor minerali                       | 30              |
|________________|___________________________________________|_________________|
| 3. Fluor       | 1. Nutreturi simple cu exceptia:          | 150             |
|                |___________________________________________|_________________|
|                | a) nutreturilor de origine animala        | 500             |
|                |___________________________________________|_________________|
|                | b) Fosfatilor                             | 2000            |
|                |___________________________________________|_________________|
|                | 2. Nutreturilor combinate cu exceptia:    | 150             |
|                |___________________________________________|_________________|
|                | a) nutreturilor combinate pentru bovine,  | 30              |
|                | ovine, caprine in lactatie                |                 |
|                |___________________________________________|_________________|
|                | b) altele                                 | 50              |
|                |___________________________________________|_________________|
|                | c) nutreturi combinate pentru porci       | 100             |
|                |___________________________________________|_________________|
|                | d) nutreturi combinate pentru pasari      | 350             |
|                |___________________________________________|_________________|
|                | e) nutreturi combinate pentru pui de gaina| 250*1)          |
|                |___________________________________________|_________________|
|                | f) alte nutreturi complementare -         | 125*2)          |
|                | premixuri vitamino minerale sau           |                 |
|                | concentrate                               |                 |
|________________|___________________________________________|_________________|
| 4. Mercur      | 1. Nutreturi simple cu exceptia:          | 0,1             |
|                |___________________________________________|_________________|
|                | a) nutreturilor pentru animale provenind  | 0,5             |
|                | din transformarea pestilor sau a altor    |                 |
|                | animale marine                            |                 |
|                |___________________________________________|_________________|
|                | 2. Nutreturi complete (nutreturi          | 0,1             |
|                | combinate) cu exceptia:                   |                 |
|                |___________________________________________|_________________|
|                | a) alimentelor complete pentru caini si   | 0,4             |
|                | pisici                                    |                 |
|                |___________________________________________|_________________|
|                | 3. Nutreturilor complementare cu exceptia:| 0,2             |
|                |___________________________________________|_________________|
|                | a) Alimentelor complementare pentru caini |                 |
|                | si pisici                                 |                 |
|________________|___________________________________________|_________________|
| 5. Azotiti     | Fainuri de peste                          | 60 (exprimat in |
|                |                                           | azotit de sodiu)|
|                |___________________________________________|_________________|
|                | Nutreturi complete - nutreturi combinate -| 15 (exprimat in |
|                | cu exceptia alimentelor destinate         | azotit de sodiu)|
|                | animalelor de companie, cu exceptia       |                 |
|                | pasarilor si a pestilor de acvariu        |                 |
|________________|___________________________________________|_________________|
| 6. Cadmiu      | 1. Nutreturi simple de origine vegetala   | 1               |
|                |___________________________________________|_________________|
|                | 2. Nutreturi simple de origine animala, cu| 2               |
|                | exceptia alimentelor pentru animale de    |                 |
|                | companie                                  |                 |
|                |___________________________________________|_________________|
|                | 3. Fosfati                                | 10*3)           |
|                |___________________________________________|_________________|
|                | 4. Nutreturi complete pentru bovine, ovine| 1               |
|                | si caprine, cu exceptia nutreturilor      |                 |
|                | complete pentru vitei, miei si iezi       |                 |
|                |___________________________________________|_________________|
|                | 5. Alte nutreturi complete cu exceptia    | 0,5             |
|                | alimentelor pentru animale de companie    |                 |
|                |___________________________________________|_________________|
|                | 6. Nutreturi minerale                     | 5*4)            |
|                |___________________________________________|_________________|
|                | 7. Alte nutreturi complementare pentru    | 0,5             |
|                | bovine, ovine si caprine                  |                 |
|________________|___________________________________________|_________________|
| B. Produse                                                                   |
|______________________________________________________________________________|
| 1. Alfatoxina  | 1. Nutreturi simple, cu exceptia:         | 0,05            |
|        B1      |___________________________________________|_________________|
|                | - Arahidelor, coprah, seminte de bumbac,  | 0,02            |
|                | porumb si derivatii acestora              |                 |
|                |___________________________________________|_________________|
|                | 2. Nutreturi complete pentru bovine, ovine| 0,05            |
|                | si caprine cu exceptia:                   |                 |
|                |___________________________________________|_________________|
|                | a) Vacilor de lapte                       | 0,005           |
|                |___________________________________________|_________________|
|                | b) Viteilor si mieilor                    | 0,01            |
|                |___________________________________________|_________________|
|                | 3. Nutreturi complete pentru porcine si   | 0,02            |
|                | pasari, cu exceptia animalelor tinere     |                 |
|                |___________________________________________|_________________|
|                | 4. Alte nutreturi complete - nutreturi    | 0,01            |
|                | combinate                                 |                 |
|                |___________________________________________|_________________|
|                | 5. Nutreturi complementare pentru bovine, | 0,05            |
|                | ovine si caprine, cu exceptia nutreturilor|                 |
|                | complementare pentru vaci de lapte, vitei |                 |
|                | si miei                                   |                 |
|                |___________________________________________|_________________|
|                | 6. Nutreturi complementare pentru porcine | 0,03            |
|                | si pasari, cu exceptia animalelor tinere  |                 |
|                |___________________________________________|_________________|
|                | 7. Alte nutreturi complementare           | 0,005           |
|________________|___________________________________________|_________________|
| 2. Acid        | 1. Nutreturi simple, cu exceptia:         | 50              |
| cianhidric     |___________________________________________|_________________|
|                | a) semintelor de in                       | 250             |
|                |___________________________________________|_________________|
|                | b) turtelor de in                         | 350             |
|                |___________________________________________|_________________|
|                | c) produse de manioc si turte de migdale  | 100             |
|                |___________________________________________|_________________|
|                | Nutreturi complete - nutreturi combinate -| 50              |
|                | cu exceptia:                              |                 |
|                |___________________________________________|_________________|
|                | a) nutreturilor complete pentru pui de    | 10              |
|                | gaina                                     |                 |
|________________|___________________________________________|_________________|
| 3. Gosipol     | Nutreturi simple, cu exceptia: | 20              |
| liber          |___________________________________________|_________________|
|                | a) turtelor de bumbac                     | 1200            |
|                |___________________________________________|_________________|
|                | Nutreturi complete (nutreturi combinate)  | 20              |
|                | cu exceptia:                              |                 |
|                |___________________________________________|_________________|
|                | a) nutreturilor pentru bovine, ovine si   | 500             |
|                | caprine                                   |                 |
|                |___________________________________________|_________________|
|                | b) nutreturilor complete pentru pasari (cu| 100             |
|                | exceptia gainilor ouatoare) si vitei      |                 |
|                |___________________________________________|_________________|
|                | c) nutreturi complete pentru iepuri de    | 60              |
|                | casa si porci (fara purcei de lapte)      |                 |
|________________|___________________________________________|_________________|
| 4. Teobromina  | Nutreturi complete (nutreturi combinate), | 300             |
|                | cu exceptia:                              |                 |
|                |___________________________________________|_________________|
|                | a) nutreturilor complete pentru bovine    | 700             |
|                | adulte                                    |                 |
|________________|___________________________________________|_________________|
| 5. Esenta      | 1. Nutreturi simple, cu exceptia:         | 100             |
| volatila       |___________________________________________|_________________|
| de mustar      | a) turtelor de rapita                     | 4000 (exprimat  |
|                |                                           | in izotiocianat |
|                |                                           | de alil)        |
|                |___________________________________________|_________________|
|                | 2. Nutreturi complete (nutreturi          | 150 (exprimat in|
|                | combinate), cu exceptia:                  | izotiocianat de |
|                |                                           | alil)           |
|                |___________________________________________|_________________|
|                | a) nutreturilor combinate pentru bovine,  | 1000 (exprimat  |
|                | ovine si caprine (cu exceptia animalelor  | in izotiocianat |
|                | tinere)                                   | alil)           |
|                |___________________________________________|_________________|
|                | b) nutreturilor combinate pentru porci (cu| 500 (exprimat in|
|                | exceptia tineretului porcin) si pasari    | izotiocianat de |
|                |                                           | alil)           |
|________________|___________________________________________|_________________|
| 6. Vinil       | 1. Nutreturi complete pentru pasari cu    | 1000            |
| tiooxazolidona | exceptia:                                 |                 |
| (viniloxa-     |___________________________________________|_________________|
| zolidintion)   | a) nutreturilor complete pentru pasari    | 500             |
|________________|___________________________________________|_________________|
| 7. Corn de     | Toate nutreturile ce contin cereale       | 1000            |
| secara -       | nemacinate                                |                 |
| Claviceps      |                                           |                 |
| purpurea       |                                           |                 |
|________________|___________________________________________|_________________|
| 8. Seminte     | Toate nutreturile                         | 3000            |
| nemacinate de  |                                           |                 |
| ierburi si     |                                           |                 |
| fructe,        |                                           |                 |
| continand      |                                           |                 |
| alcaloizi,     |                                           |                 |
| glucozide sau  |                                           |                 |
| alte substante |                                           |                 |
| toxice in mod  |                                           |                 |
| izolat sau     |                                           |                 |
| impreuna:      |                                           |                 |
|________________|                                           |_________________|
| a) Lolium      |                                           | 1000            |
| temulemtum L.  |                                           |                 |
|________________|                                           |_________________|
| b) Lolium      |                                           | 1000            |
| remotum Schrank|                                           |                 |
|________________|                                           |_________________|
| c) Datura      |                                           | 1000            |
| stamonium L.   |                                           |                 |
|________________|___________________________________________|_________________|
| 9. Ricin       | Toate nutreturile                         | 10 (exprimat in |
| Ricinus        |                                           | coques de ricin)|
| communis L.    |                                           |                 |
|________________|___________________________________________|_________________|
| 10. Crotalaria | Toate nutreturile                         | 100             |
|        spp.    |                                           |                 |
|________________|___________________________________________|_________________|
| 11. Aldrin     | Toate nutreturile                         | 0,01            |
|________________|___________________________________________|_________________|
| 12. Dieldrin   | 1. Toate nutreturile, cu exceptia:        |                 |
| izolat sau     |___________________________________________|_________________|
| impreuna,      | a) grasimilor                             | 0,2             |
| exprimat in    |                                           |                 |
| dieldrin       |                                           |                 |
|________________|___________________________________________|_________________|
| 13. Camfeclor  | Toate nutreturile                         | 0,1             |
| (toxafen)      |                                           |                 |
|________________|___________________________________________|_________________|
| 14. Clordan    | 1. Toate nutreturile, cu exceptia:        | 0,02            |
| (unii izomeri  |___________________________________________|_________________|
| cis si trans si| a) grasimilor                             | 0,05            |
| de oxiclordan  |                                           |                 |
| exprimati in   |                                           |                 |
| clordan)       |                                           |                 |
|________________|___________________________________________|_________________|
| 15. DDT (unii  | 1. Toate nutreturile, cu exceptia:        | 0,05            |
| izomeri ai     |___________________________________________|_________________|
| DDT-lui,       | a) grasimilor                             | 0,5             |
| TDE-lui si     |                                           |                 |
| DDC-lui        |                                           |                 |
| exprimati in   |                                           |                 |
| DDT)           |                                           |                 |
|________________|___________________________________________|_________________|
| 16. Endosulfan | 1. Toate nutreturile, cu exceptia:        | 0,1             |
| (unii izomeri  |___________________________________________|_________________|
| alfa si beta si| a) porumbului                             | 0,2             |
| de sulfat de   |___________________________________________|_________________|
| endosulfan)    | b) seminte de oleaginoase                 | 0,5             |
|                |___________________________________________|_________________|
|                | c) nutreturi complete pentru pesti        | 0,005           |
|________________|___________________________________________|_________________|
| 17. Endrin     | Toate nutreturile, cu exceptia:           | 0,01            |
| (endrin si     |___________________________________________|_________________|
| deltacetoendrin| a) grasimilor                             | 0,05            |
| exprimati in   |                                           |                 |
| endrin)        |                                           |                 |
|________________|___________________________________________|_________________|
| 18. Heptaclor  | Toate nutreturile, cu exceptia:           | 0,01            |
| (heptaclor si  |___________________________________________|_________________|
|heptaclor-epoxid| a) grasimilor                             | 0,2             |
| exprimati in   |                                           |                 |
| heptaclor)     |                                           |                 |
|________________|___________________________________________|_________________|
| 19. Hexaclor-  | Toate nutreturile, cu exceptia:           | 0,01            |
| benzen (HCB)   |___________________________________________|_________________|
|                | a) grasimilor                             | 0,2             |
|________________|___________________________________________|_________________|
| 20. Hexaclorci-|                                           |                 |
| clohexan (HCH) |                                           |                 |
|________________|___________________________________________|_________________|
| 20.1.          | Toate nutreturile, cu exceptia:           | 0,02            |
| Izomer alfa    |___________________________________________|_________________|
|                | a) grasimilor                             | 0,2             |
|________________|___________________________________________|_________________|
| 20.2.          | Nutreturi compuse, cu exceptia:           | 0,01            |
| Izomer beta    |___________________________________________|_________________|
|                | a) nutreturilor pentru vaci de lapte      | 0,005           |
|                |___________________________________________|_________________|
|                | Nutreturi simple, cu exceptia: | 0,01            |
|                |___________________________________________|_________________|
|                | a) grasimilor                             | 0,1             |
|________________|___________________________________________|_________________|
| 20.3.          | Toate nutreturile cu exceptia: | 0,2             |
| Izomer gama    |___________________________________________|_________________|
|                | a) grasimilor                             | 2,0             |
|________________|___________________________________________|_________________|
| 21. Dioxina    | a) toate materiile prime furajere de      | 0,75 ng         |
| (suma de PCDD  | origine vegetala incluzand uleiuri        | WHO-PCDD/F-     |
| si PCDF)       | vegetale si subproduse                    | TEQ/kg (5,6)    |
| exprimat in    |___________________________________________|_________________|
| unitati        | b) minerale                               | 1,0 ng          |
| internationale |                                           | WHO-PCDD/F-     |
| toxice         |                                           | TEQ/kg (5,6)    |
|                |___________________________________________|_________________|
|                | c) grasimi animale incluzand grasimea din | 2,0 ng          |
|                | lapte si din oua                          | WHO-TEQ/kg (5,6)|
|                |___________________________________________|_________________|
|                | d) alte produse de origine animala        | 0,75 ng         |
|                | incluzand lapte si produse din lapte si   | WHO-PCDD/F-     |
|                | oua si produse din oua                    | TEQ/kg (5,6)    |
|                |___________________________________________|_________________|
|                | e) ulei de peste                          | 6 ng            |
|                |                                           | WHO-PCDD/F-     |
|                |                                           | TEQ/kg (5,6)    |
|                |___________________________________________|_________________|
|                | f) peste, alte animale acvatice, produsele| 1,25 ng         |
|                | si subprodusele lor, cu exceptia uleiului | WHO-PCDD/F-     |
|                | de peste                                  | TEQ/kg (5,6)    |
|                |___________________________________________|_________________|
|                | g) nutreturi combinate, cu exceptia       | 0,75 ng         |
|                | alimentelor pentru animalele de blana,    | WHO-PCDD/F-     |
|                | alimentele pentru animalele de companie si| TEQ/kg (5,6)    |
|                | hrana pentru pesti                        |                 |
|                |___________________________________________|_________________|
|                | h) hrana pentru pesti si alimente pentru  | 2,25 ng         |
|                | animalele de companie                     | WHO-PCDD/F-     |
|                |                                           | TEQ/kg (5,6)*2) |
|________________|___________________________________________|_________________|
| C. Impuritati botanice                                                       |
|______________________________________________________________________________|
| 1. Cais -      | Toate nutreturile                         |Seminte si fructe|
| Prunus         |                                           | ale speciilor   |
| armeniaca L.   |                                           | listate si      |
|________________|                                           | produsele       |
| 2. Migdale     |                                           | derivate din    |
| amare - Prunus |                                           | procesarea      |
|dulcis - Mill -,|                                           | acestora pot fi |
|Prunus amygdalus|                                           | prezente in     |
|    Batsch      |                                           | nutreturi doar  |
|  var. amara    |                                           | in urme care nu |
|________________|                                           | pot fi          |
| 3. Jir         |                                           | determinate     |
| necorticat -   |                                           | cantitativ.     |
| Fagus          |                                           |                 |
| silvatica L.   |                                           |                 |
|________________|                                           |                 |
| 4. Camelina    |                                           |                 |
| sativa         |                                           |                 |
| L. Crantz      |                                           |                 |
|________________|___________________________________________|_________________|
| 5. Madhuca     |                                           |                 |
| longifolia L., |                                           |                 |
| Madhuca indica |                                           |                 |
| Gmelin (Bassia |                                           |                 |
| latifolia =    |                                           |                 |
| Illipe         |                                           |                 |
| latifolia)     |                                           |                 |
|________________|                                           |                 |
| 6. Purghera -  |                                           |Seminte si fructe|
| Jatropha curcas|                                           | ale speciilor   |
| L.             |                                           | listate si      |
|________________|                                           | produsele       |
| 7. Croton -    |                                           | derivate din    |
| Croton tiglium |                                           | procesarea      |
| L.             |                                           | acestora pot fi |
|________________|                                           | prezente in     |
| 8. Mustar      |                                           | nutreturi doar  |
| indian -       |                                           | in urme care nu |
| Brassica juncea|                                           | pot fi          |
|L. si Coss. ssp.|                                           | determinate     |
| Integrifolia   |                                           | cantitativ.     |
|________________|                                           |                 |
| 9. Mustar      |                                           |                 |
| sareptian -    |                                           |                 |
| Brassica juncea|                                           |                 |
| L. si Coss ssp.|                                           |                 |
| Juncea         |                                           |                 |
|________________|                                           |                 |
| 10. Mustar     |                                           |                 |
| chinezesc -    |                                           |                 |
| Brassica juncea|                                           |                 |
| L. si Coss ssp.|                                           |                 |
| Juncea var.    |                                           |                 |
| lutea          |                                           |                 |
|________________|                                           |                 |
| 11. Mustar     |                                           |                 |
| negru -        |                                           |                 |
| Brassica nigra |                                           |                 |
| L. Koch        |                                           |                 |
|________________|                                           |                 |
| 12. Mustar     |                                           |                 |
| etiopian -     |                                           |                 |
| Brassica       |                                           |                 |
| carinata A.    |                                           |                 |
| Braun          |                                           |                 |
|________________|___________________________________________|_________________|
    *1) Autoritatea veterinara centrala stabileste un continut maxim in fluor de 1,25% din continutul in fosfat.
    *2) Continutul in fluor pentru 1% fosfor.
    *3) Autoritatea veterinara centrala stabileste un continut maxim de cadmiu de 0,5 mg pentru 1% fosfor.
    *4) Autoritatea veterinara centrala stabileste un continut maxim de cadmiu de 0,75 mg pentru 1% fosfor.
    *5) Concentratiile maxime admise sunt calculate tinand cont ca toate valorile diferitilor congeneri sub limita de detectie sunt egale cu limitele de detectie.
    *6) Acest continut maxim trebuie sa fie revizuit pentru prima data inainte de 31 decembrie 2004 conform ultimelor date asupra prezentei dioxinei si PCB, in special cu referire la includerea dioxinelor sub forma de PCB, si va fi apoi revizuit inainte de 31 decembrie 2006, cu scopul de reducere a acestuia.

    ANEXA 2*)
    la norma sanitara veterinara

    *) Anexa nr. 2 este reprodusa in facsimil.

    Partea A
    [art. 3 alin. (2), art. 5 si 7 din norma sanitara veterinara]

 ______________________________________________________________________________
|                 |                                         | Continut maxim in|
|                 |                                         |    mg/kg (ppm)   |
|   Substante,    |            Materii prime                |  pentru un furaj |
|    produse      |                                         |   cu un continut |
|                 |                                         |  in umiditate de |
|                 |                                         |         12%      |
|_________________|_________________________________________|__________________|
| 1. Alfatoxina B1| Arahide, copra, samburi de palmier,     | 0,2              |
|                 | seminte de bumbac, babassu, grau si     |                  |
|                 | produse derivate din procesarea acestora|                  |
|_________________|_________________________________________|__________________|
| 2. Cadmiu       | Fosfati                                 | 10*1)            |
|_________________|_________________________________________|__________________|
| 3. Arsen        | Fosfati                                 | 20               |
|_________________|_________________________________________|__________________|
| 4. Dioxina (suma| a) toate materiile prime furajere de    | 0,75 ng          |
| PCDD si PCDF),  | origine vegetala, incluzand uleiuri     | WHO-PCDD/F-TEQ/kg|
| exprimata in    | vegetale si subproduse                  | (2,3)            |
| echivalenti     |_________________________________________|__________________|
| toxici          | b) Minerale                             | 1,0 ng           |
| internationali  |                                         | WHO-PCDD/F-TEQ/kg|
|                 |                                         | (2,3)            |
|                 |_________________________________________|__________________|
|                 | c) Grasimi animale incluzand grasimea   | 2,0 ng           |
|                 | din lapte si grasimea din oua           | WHO-PCDD/F-TEQ/kg|
|                 |                                         | (2,3)            |
|                 |_________________________________________|__________________|
|                 | d) Alte produse provenind de la animale | 0,75 ng          |
|                 | de ferma incluzand lapte si produse din | WHO-PCDD/F-TEQ/kg|
|                 | lapte, oua si produse din oua           | (2,3)            |
|                 |_________________________________________|__________________|
|                 | e) Ulei de peste                        | 6,0 ng           |
|                 |                                         | WHO-PCDD/F-TEQ/kg|
|                 |                                         | (2,3)            |
|                 |_________________________________________|__________________|
|                 | f) Peste, alte animale acvatice,        | 1,25 ng          |
|                 | produsele lor si subprodusele cu        | WHO-PCDD/F-TEQ/kg|
|                 | exceptia uleiului de peste*4)           | (2,3)            |
|                 |_________________________________________|__________________|
|                 | g) Hrana pentru pesti si animale de     | 2,25 ng          |
|                 | companie                                | WHO-PCDD/F-TEQ/kg|
|                 |                                         | (2,3)            |
|_________________|_________________________________________|__________________|
    *1) Autoritatea veterinara centrala stabileste un continut maxim de cadmiu de 0,5 mg pentru 1% fosfor;
    *2) Concentratiile maxime admise sunt calculate tinand cont ca toate valorile diferitilor congeneri sub limita de detectie sunt egale cu limitele de detectie.
    *3) Acest continut maxim trebuie sa fie revizuit pentru prima data inainte de 31 decembrie 2004, conform ultimelor date asupra prezentei dioxinei si PCB, in special cu referire la includerea dioxinelor sub forma de PCB, si va fi apoi revizuit inainte de 31 decembrie 2006, cu scopul de reducere a acestuia.
    *4) Pestele proaspat livrat direct si utilizat fara procesare intermediara, pentru producerea de alimente pentru animalele de blana, face exceptie de la continutul maxim admis. Produsele, proteinele animale procesate rezultate de la aceste animale de blana nu pot intra in lantul alimentar si furajele rezultate din acestea sunt interzise a fi administrate animalelor de ferma care sunt detinute, crescute, ingrasate pentru producerea de produse de origine animala destinate consumului.

    Partea B
    [art. 5 alin. (3) din norma sanitara veterinara]

 ______________________________________________________________________________
|           Substante, produse          |           Materii prime              |
|_______________________________________|______________________________________|
| A. Substante (ioni sau elemente)      |                                      |
|                                       |                                      |
| 1. Arsen                              | Toate materiile prime cu exceptia    |
|                                       | fosfatilor                           |
|                                       |                                      |
| 2. Plumb                              | Toate materiile prime                |
|                                       |                                      |
| 3. Fluor                              | Toate materiile prime                |
|                                       |                                      |
| 4. Mercur                             | Toate materiile prime                |
|                                       |                                      |
| 5. Azotiti                            | Faina de peste                       |
|                                       |                                      |
| 6. Cadmiu                             | Toate materiile prime de origine     |
|                                       | vegetala                             |
|                                       |                                      |
|                                       | Toate materiile prime de origine     |
|                                       | animala cu exceptia materiilor prime |
|                                       | pentru alimentele animalelor de      |
|                                       | companie                             |
|                                       |                                      |
| B. Produse                            |                                      |
|                                       |                                      |
| 1. Alfatoxina B1                      | Toate materiile prime cu exceptia    |
|                                       | arahide, copra, samburi de palmier,  |
|                                       | seminte de bumbac, babassu, grau si  |
|                                       | produse derivate din procesarea      |
|                                       | acestora                             |
|                                       |                                      |
| 2. Acid cianhidric                    | Toate materiile prime                |
|                                       |                                      |
| 3. Gosipol liber                      | Toate materiile prime                |
|                                       |                                      |
| 4. Ulei volatil de mustar             | Toate materiile prime                |
|                                       |                                      |
| 5. Corn de secara - Claviceps purpurea| Cereale                              |
|                                       |                                      |
| 6. Seminte de buruieni, fructe        | Toate materiile prime                |
|    provenind din sol si de suprafata  |                                      |
|    continand alcaloizi, glucoizi sau  |                                      |
|    alte: substante toxice separat sau |                                      |
|    in combinatie incluzand            |                                      |
| a) Lolium temulentum L.,              |                                      |
| b) Lolium remotum Schrank,            |                                      |
| c) Datura stramonium L.               |                                      |
|                                       |                                      |
| 7. Ricin - Rizinus Communis L.        | Toate materiile prime                |
|                                       |                                      |
| 8. Crotalaria ssp.                    | Toate materiile prime                |
|             _                         | _                                    |
| 9. Aldrin    |  Simplu      sau       |  |                                   |
|               > combinat              |  |                                   |
|              |  exprimat    ca        |  |                                   |
|10. Dieldrin _|  dieldrin              |   > Toate materiile prime            |
|                                       |  |                                   |
|11. Camfeclor - toxafen                | _|                                   |
|                                       |                                      |
|12. Clordan - unii izomeri cis- si     | Toate materiile prime                |
|    trans- si de                       |                                      |
|    oxiclordan, exprimati in clordan   | Toate materiile prime                |
|                                       |                                      |
|13. DDT - unii izomeri ai DDT, TDE- si | Toate materiile prime                |
|    DDE exprimati in DDT               |                                      |
|                                       |                                      |
|14. Endosulfan - unii izomeril alfa- si| Toate materiile prime                |
|    beta- si de sulfat de endosulfan   |                                      |
|    exprimati in endosulfan            |                                      |
|                                       |                                      |
|15. Endrin - endrin si delta-          | Toate materiile prime                |
|    cetoendrin, exprimati in endrin    |                                      |
|                                       |                                      |
|16. Heptaclor - heptaclor si           | Toate materiile prime                |
|    heptaclor-epoxid, exprimati in     |                                      |
|    heptaclor                          |                                      |
|                                       |                                      |
|17. Hexaclorbenzen (HCB)               | Toate materiile prime                |
|                                       |                                      |
|18. Hexaclorciclohexan (HCH)           | Toate materiile prime                |
|                                       |                                      |
|    18.1. izomer alfa                  | Toate materiile prime                |
|    18.2. izomer beta                  | Toate materiile prime                |
|    18.3. izomer gama                  | Toate materiile prime                |
|                                       |                                      |
| C. Impuritati botanice                |                                      |
|                                       |                                      |
| 1. Cais - Prunus armeniaca L.         | Toate materiile prime                |
|                                       |                                      |
| 2. Migdale amare - prunus dulcis Mill | Toate materiile prime                |
|    prunus amygdalus Batsch var. amara |                                      |
|                                       |                                      |
| 3. Jir necorticat - Fagus silvatica L.| Toate materiile prime                |
|                                       |                                      |
| 4. Camelina - Camelina sativa L.      | Toate materiile prime                |
|    Crantz                             |                                      |
|                                       |                                      |
| 5. Madhuca longifolia L.              | Toate materiile prime                |
|    Madhuca indica Gmelin - bassia     |                                      |
|    latifolia = Illipe latifolia       |                                      |
|                                       |                                      |
| 6. Purghera - Jatropa curcas L.       | Toate materiile prime                |
|                                       |                                      |
| 7. Croton - Croton tiglium L.         | Toate materiile prime                |
|                                       |                                      |
| 8. Mustar indian - Brassica juncea L. | Toate materiile prime                |
|    si Coss. ssp. Integrifolia         |                                      |
|                                       |                                      |
| 9. Mustar sarptian Brassica juncea L. | Toate materiile prime                |
|    si Coss. ssp. Juncea               |                                      |
|                                       |                                      |
|10. Mustar chinezesc - Brassica juncea | Toate materiile prime                |
|    L. Czern si Coss. ssp. Juncea var  |                                      |
|    lutea Batalin                      |                                      |
|                                       |                                      |
|11. Mustar negru - brassica nigra L.   | Toate materiile prime                |
|    Koch                               |                                      |
|                                       |                                      |
|12. Mustar ethiopian - Brassica        | Toate materiile prime                |
|    carinata A. Braun                  |                                      |
|_______________________________________|______________________________________|



SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 294/2002

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 294 din 2002
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 294/2002
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu