Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 285 din 25 iulie 2001

pentru aprobarea Listei cuprinzand animalele vii, produsele si subprodusele de origine animala si alte marfuri supuse controlului veterinar la punctele de control pentru trecerea frontierei de stat

ACT EMIS DE: MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI SI PADURILOR

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 479 din 21 august 2001


SmartCity3


    Ministrul agriculturii, alimentatiei si padurilor,
    avand in vedere prevederile art. 31 alin. (1) si ale art. 25 alin. (1) din Legea sanitara veterinara nr. 60/1974, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare,
    in temeiul Hotararii Guvernului nr. 12/2001 privind organizarea si functionarea Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor, cu modificarile ulterioare,
    vazand Referatul de aprobare nr. 142.637 din 6 iulie 2001, intocmit de Agentia Nationala Sanitara Veterinara,
    emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    Se aproba Lista cuprinzand animalele vii, produsele si subprodusele de origine animala si alte marfuri supuse controlului veterinar la punctele de control pentru trecerea frontierei de stat, prevazuta in anexa*) care face parte integranta din prezentul ordin.
____________
    *) Anexa este reprodusa in facsimil.

    Art. 2
    Importul de animale vii, produse si subproduse de origine animala si al altor marfuri supuse controlului veterinar la punctele de control pentru trecerea frontierei de stat, prevazute in anexa la prezentul ordin, se autorizeaza numai din tarile sau din zone ale tarilor admise, de catre Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor prin Agentia Nationala Sanitara Veterinara.
    Art. 3
    Importul produselor si subproduselor de origine animala poate fi admis cu conditia ca acestea sa provina din unitati agreate de Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor prin Agentia Nationala Sanitara Veterinara.
    Art. 4
    Importul de animale, produse si subproduse de origine animala si al altor marfuri supuse controlului veterinar se admite in baza unui certificat sanitar-veterinar care sa ateste indeplinirea conditiilor sanitare veterinare stabilite de Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor prin Agentia Nationala Sanitara Veterinara.
    Art. 5
    (1) Controalele veterinare la punctele de control pentru trecerea frontierei de stat nu se aplica urmatoarelor categorii de animale si produse care nu au scop comercial:
    a) animale de companie care insotesc calatorii, altele decat ecvinele;
    b) produse care sunt continute in bagajele personale ale calatorilor, sunt provenite dintr-o tara fara restrictii sanitare veterinare pentru respectivul tip de produse, au fost prelucrate intr-o unitate specializata suportand un tratament termic, sunt intr-un recipient ermetic si nu depasesc cantitatea maxima de 1 kg;
    c) produse care se gasesc la bordul mijloacelor de transport international, sunt destinate hranei personalului si pasagerilor si nu vor fi introduse pe teritoriul Romaniei.
    (2) Atunci cand produsele sau deseurile de la bucatarie, prevazute la alin. (1) lit. b) si c), sunt descarcate pe teritoriul Romaniei, acestea vor fi distruse prin grija administratiei punctului de control pentru trecerea frontierei de stat.
    Art. 6
    Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor prin Agentia Nationala Sanitara Veterinara poate modifica lista prevazuta in anexa la prezentul ordin, precum si conditiile sanitare veterinare de import, in functie de situatia epidemiologica internationala.
    Art. 7
    Agentia Nationala Sanitara Veterinara, Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala, inspectoratele de politie sanitara veterinara de frontiera si directiile sanitare veterinare judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, vor aduce la indeplinire prevederile prezentului ordin.
    Art. 8
    Agentia Nationala Sanitara Veterinara va difuza prezentul ordin celor interesati si va controla aducerea la indeplinire a prevederilor acestuia.
    Art. 9
    Prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si va intra in vigoare in termen de 5 zile de la data publicarii lui.

               Ministrul agriculturii, alimentatiei si padurilor,
                              Ilie Sarbu

    ANEXA 1

                               LISTA
cuprinzand animalele vii, produsele si subprodusele de origine animala si alte marfuri supuse controlului veterinar la punctele de control pentru trecerea frontierei de stat

                              ANIMALE VII
 ______________________________________________________________________________
|                     Denumirea marfii                             |  Pozitia  |
|                                                                  |  tarifara |
|__________________________________________________________________|___________|
| Cai, catari, asini, vii.                                         |01.01      |
|__________________________________________________________________|___________|
| Animale vii din specia bovine.                                   |01.02      |
|__________________________________________________________________|___________|
| Animale vii din specia porcine.                                  |01.03      |
|__________________________________________________________________|___________|
| Animale vii din specia ovine sau caprine                         |01.04      |
|__________________________________________________________________|___________|
| Cocosi, gaini, rate, gaste, curcani, curci si bibilici, vii, din |01.05      |
| specii domestice                                                 |           |
|__________________________________________________________________|___________|
| Alte animale vii:                                                |01.06      |
| (Iepuri de casa, porumbei, alte ongulate, maimute (Simiae si     |           |
| Prosimiae), albine (Apis melifera) pasari, caini, pisici, vanat, |           |
| vizoni, vulpi, mamifere marine, alte vertebrate)                 |           |
|__________________________________________________________________|___________|
| Pesti vii                                                        |03.01      |
|__________________________________________________________________|___________|
| Crustacee vii                                                    |03.06      |
|__________________________________________________________________|___________|
| Moluste vii, nevertebrate acvatice, altele decat crustaceele si  |03.07      |
| molustele, vii                                                   |           |
|__________________________________________________________________|___________|
| Animale vii de manej, circ, menajerii, alte atractii de genul    |95.08      |
| celor pentru balciuri                                            |           |
|__________________________________________________________________|___________|

                              PRODUSE
 ______________________________________________________________________________
| Carnuri proaspete din speciile:                                  |           |
|__________________________________________________________________|___________|
| Carne de animale din specia bovine, refrigerata                  |02.01      |
|__________________________________________________________________|___________|
| Carne de animale din specia bovine congelata                     |02.02      |
|__________________________________________________________________|___________|
| Carne de animale din specia porcine, refrigerata sau congelata   |02.03      |
|__________________________________________________________________|___________|
| Carne de animale din specia ovine sau caprine, refrigerata sau   |02.04      |
| congelata                                                        |           |
|__________________________________________________________________|___________|
| Carne de cabaline, de asin, sau de catar, refrigerata sau        |02.05      |
| congelata                                                        |           |
|__________________________________________________________________|___________|
| Organe comestibile de animale din speciile bovine, porcine,      |02.06      |
| ovine, caprine, cabaline, de asini sau de catari, refrigerate sau|           |
| congelate                                                        |           |
|__________________________________________________________________|___________|
| Carne si organe comestibile refrigerate sau congelate de la      |02.07      |
| pasarile de la pozitia nr. 01.05                                 |           |
|__________________________________________________________________|___________|
| Alta carne si organe comestibile, refrigerate sau congelate      |02.08      |
|__________________________________________________________________|___________|
| Slanina fara parti slabe, grasime de porc si de pasare, netopite |02.09      |
| nici altfel extrase, refrigerate, congelate, sarate sau in       |           |
| saramura, uscate sau afumate                                     |           |
|__________________________________________________________________|___________|
| Carne si organe comestibile, sarate sau in saramura, uscate sau  |02.10      |
| afumate; faina si pudra comestibila de carne sau de organe       |           |
|__________________________________________________________________|___________|
| Peste proaspat sau refrigerat, cu exceptia fileului de peste si  |03.02      |
| a carnii de peste de la pozitia nr. 03.04                        |           |
|__________________________________________________________________|___________|
| Pesti congelati, cu exceptia fileurilor de peste si a carnii de  |03.03      |
| peste de la pozitia nr. 03.04                                    |           |
|__________________________________________________________________|___________|
| Fileuri de peste si carne de peste (chiar tocata), proaspete,    |03.04      |
| refrigerate sau congelate                                        |           |
|__________________________________________________________________|___________|
| Peste uscat, sarat sau in saramura; peste afumat, chiar fiert,   |03.05      |
| inainte sau in timpul afumarii; faina, pudra si aglomerate sub   |           |
| forma de pelete de peste, proprii alimentatiei umane             |           |
|__________________________________________________________________|___________|
| Crustacee, chiar decorticate, vii, proaspete, refrigerate,       |03.06      |
| congelate, uscate, sarate sau in saramura; crustacee             |           |
| nedecorticate, fierte in apa sau aburi, chiar refrigerate,       |           |
| congelate, uscate, sarate sau in saramura; faina, pudra si       |           |
| aglomerate sub forma de pelete de peste de crustacee, proprii    |           |
| alimentatiei umane                                               |           |
|__________________________________________________________________|___________|
| Moluste, chiar separate de cochilie, proaspete, refrigerate,     |03.07      |
| congelate, uscate, sarate sau in saramura; nevertebrate acvatice,|           |
| altele decat crustacee si moluste, proaspete, refrigerate,       |           |
| congelate, uscate, sarate sau in saramura; faina, pudra si       |           |
| aglomerate sub forma de pelete de nevertebrate acvatice, altele  |           |
| decat crustacee proprii alimentatiei umane                       |           |
|__________________________________________________________________|___________|
| Lapte si smantana din lapte, neconcentrate, fara adaos de zahar  |04.01      |
| sau alti indulcitori                                             |           |
|__________________________________________________________________|___________|
| Lapte si smantana din lapte, concentrate sau cu adaos de zahar   |04.02      |
| sau alti indulcitori                                             |           |
|__________________________________________________________________|___________|
| Lapte acidulat, lapte prins si smantana acidulata, iaurt, chefir |04.03      |
| si alte sortimente de lapte si smantana fermentate sau acidulate,|           |
| chiar concentrate, sau cu adaos de zahar sau alti indulcitori sau|           |
| aromatizante, sau cu adaos de fructe sau cacao                   |           |
|__________________________________________________________________|___________|
| Zer, chiar concentrat sau cu adaos de zahar sau de alti          |04.04      |
| indulcitori; produse obtinute din compusi naturali ai laptelui,  |           |
| chiar cu adaos de zahar sau alti indulcitori, nedenumite si      |           |
| necuprinse in alta parte                                         |           |
|__________________________________________________________________|___________|
| Unt si alte grasimi provenind din lapte; paste din lapte pentru  |04.05      |
| tartine                                                          |           |
|__________________________________________________________________|___________|
| Branzeturi si casuri                                             |04.06      |
|__________________________________________________________________|___________|
| Oua de pasari, in coaja, proaspete, conservate sau fierte        |04.07      |
|__________________________________________________________________|___________|
| Oua de pasari, fara coaja si galbenusuri de ou, proaspete,       |04.08      |
| uscate, fierte in apa sau in aburi, turnate in forma, congelate  |           |
| sau altfel conservate, chiar daca sunt cu adaos de zahar sau de  |           |
| alti indulcitori                                                 |           |
|__________________________________________________________________|___________|
| Miere naturala                                                   |04.09      |
|__________________________________________________________________|___________|
| Produse comestibile de origine animala, nedenumite si necuprinse |04.10      |
| in alta parte                                                    |           |
|__________________________________________________________________|___________|

                    PRODUSE SI SUBPRODUSE DE ORIGINE ANIMALA
 ______________________________________________________________________________
| Par netratat de porc sau de mistret; par de bursuc si alte       |05.02      |
| tipuri de par de la alte specii pentru perii si articole         |           |
| similare; deseuri din aceste tipuri de par, netratate            |           |
|__________________________________________________________________|___________|
| Intestine, vezici si stomacuri de animale intregi sau bucati,    |05.04      |
| (altele decat cele de pesti), proaspete, refrigerate sau         |           |
| congelate, sarate, in saramura, uscate sau afumate               |           |
|__________________________________________________________________|___________|
| Piei de pasari si alte parti de pasari, acoperite cu penele lor  | 05.05     |
| sau cu fulgii ori cu puful lor, pene si parti de pene (cu        |           |
| marginile fasonate sau nu), puf, brute sau simplu curatate,      |           |
| dezinfectate sau tratate in vederea conservarii lor; pudra si    |           |
| deseuri de pene sau parti de pene                                |           |
|__________________________________________________________________|___________|
| Oase si coarne brute, degresate, prelucrate sumar (dar           |05.06      |
| nedecupate in forme); pudra si deseuri din acestea               |           |
|__________________________________________________________________|___________|
| Fildes, carapace de broasca testoasa, fanoane (inclusiv barbile) |05.07      |
| de balena si de alte mamifere marine, coarne, ramuri de coarne   |           |
| de cerb, copite, unghii, ghiare si ciocuri, brute sau prelucrate |           |
| sumar dar nedecupate in forme; pudre si deseuri din aceste       |           |
| materiale                                                        |           |
|__________________________________________________________________|___________|
| Chihlimbar cenusiu, castoreum, zibeta, mosc; cantaride; bila,    |05.10      |
| chiar uscata; glande si alte substante de origine animala        |           |
| folosite la prepararea produselor farmaceutice, proaspete,       |           |
| refrigerate, congelate sau altfel conservate provizoriu          |           |
|__________________________________________________________________|___________|
| Produse de origine animala, nedenumite sau necuprinse in alta    |05.11      |
| parte, improprii alimentatiei umane (sperma, ovule si embrioni   |           |
| din speciile bovine, ovine, caprine, porcine ecvine, deseuri de  |           |
| peste, tendoane si nervi si alte deseuri similare de piei brute, |           |
| sange nepreparat, faina de sange)                                |           |
|__________________________________________________________________|___________|
| Grasimi de porc (inclusiv untura topita) si grasime de pasare,   |15.01      |
| altele decat cele de la pozitiile nr. 02.09 sau 15.03            |           |
|__________________________________________________________________|___________|
| Grasimi de animale din speciile bovine, ovine sau caprine,       |15.02      |
| altele decat cele de la pozitia nr. 15.03                        |           |
|__________________________________________________________________|___________|
| Stearina din untura, ulei de untura, oleo-stearina,              |15.03      |
| oleo-margarina, si ulei de seu, neemulsionate, neamestecate si   |           |
| nici altfel preparate                                            |           |
|__________________________________________________________________|___________|
| Grasimi si uleiuri si fractiunile lor, de peste sau de mamifere  |15.04      |
| marine, chiar rafinate, dar nemodificate chimic                  |           |
|__________________________________________________________________|___________|
| Grasime de usuc si substante grase derivate, inclusiv lanolina   |15.05      |
|__________________________________________________________________|___________|
| Alte grasimi si uleiuri animale si fractiunile lor chiar         |15.06      |
| rafinate, dar nemodificate chimic                                |           |
|__________________________________________________________________|___________|
| Grasimi si uleiuri animale si fractiunile lor, hidrogenate       |15.16      |
| partial sau total, intersterificate, reesterificate sau          |           |
| elaidinizate, chiar rafinate, dar nepreparate altfel             |           |
|__________________________________________________________________|___________|
| Amestecuri sau preparate alimentare din grasimi sau uleiuri      |15.17      |
| animale sau vegetale sau din fractiuni ale diferitelor grasimi   |           |
| sau uleiuri din acest Capitol, altele decat grasimile si         |           |
| uleiurile alimentare si fractiunile acestora de la pozitia       |           |
| nr. 15.16                                                        |           |
|__________________________________________________________________|___________|
| Grasimi si uleiuri animale si fractiunile lor, fierte, oxidate,  |15.18      |
| deshidratate, sulfurate, sulfate, polimerizate prin caldura in   |           |
| vacuum sau gaz inert sau altfel modificate chimic, cu exceptia   |           |
| celor de la pozitia nr. 15.16; amestecuri sau preparate          |           |
| nealimentare de grasimi sau de uleiuri animale sau vegetale sau  |           |
| din fractiunile diferitelor grasimi sau uleiuri din acest        |           |
| Capitol, nedenumite si necuprinse in alta parte                  |           |
|__________________________________________________________________|___________|
| Ceara de albine                                                  |15.21      |
|__________________________________________________________________|___________|
| Degras; reziduri provenite de la tratarea corpilor grasi sau de  |15.22 (*)  |
| la ceara animala sau vegetala                                    |           |
|__________________________________________________________________|___________|
| Carnati, carnaciori, salamuri si produse similare, din carne,    |16.01      |
| din organe sau din sange; preparate alimentare pe baza acestor   |           |
| produse                                                          |           |
|__________________________________________________________________|___________|
| Alte preparate si conserve din carne, din organe sau din sange   |16.02      |
|__________________________________________________________________|___________|
| Extracte si sucuri de carne, de pesti sau de crustacee, de       |16.03      |
| moluste sau de alte nevertebrate acvatice                        |           |
|__________________________________________________________________|___________|
| Preparate si conserve din peste; caviar si inlocuitorii sai      |16.04      |
| preparati din icre de peste                                      |           |
|__________________________________________________________________|___________|
| Crustacee, moluste si alte nevertebrate acvatice, preparate sau  |16.05      |
| conservate                                                       |           |
|__________________________________________________________________|___________|
| Lactoza si sirop de lactoza                                      |17.02      |
|__________________________________________________________________|___________|
| Preparate alimentare din produsele de la pozitiile de la nr.     |19.01 (*)  |
| 04.01 pana la 04.04, care nu contin cacao sau care contin cacao  |           |
| intr-o proportie sub 5% din greutatea calculata pe o baza        |           |
| complet degresata, nedenumite si necuprinse in alta parte        |           |
|__________________________________________________________________|___________|
| Paste alimentare fierte si umplute (cu carne sau cu alte         |19.02 (*)  |
| substante) sau altfel preparate, cum ar fi lazane, gnochi,       |           |
| ravioli, caneloni, cuscus chiar preparate                        |           |
|__________________________________________________________________|___________|
| Preparate pentru sosuri si sosuri preparate                      |21.03.90.90|
|                                                                  | (*)       |
|__________________________________________________________________|___________|
| Preparate pentru supe, ciorbe sau supe crema; supe, ciorba sau   |21.04 (*)  |
| supe crema preparate; preparate alimentare compuse omogenizate   |           |
|__________________________________________________________________|___________|
| Inghetate si alte produse similare sub forma de inghetata,       |21.05 (*)  |
| comestibile, cu sau fara cacao                                   |           |
|__________________________________________________________________|___________|
| Preparate alimentare nedenumite si necuprinse in alta parte      |21.06 (*)  |
|__________________________________________________________________|___________|
| Orice cereale destinate furajarii animalelor cuprinse la         |10.01 -    |
| Capitolul 10                                                     |10.08      |
|__________________________________________________________________|___________|
| Paie si pleava de cereale brute, chiar tocate, macinate, presate |12.13      |
| sau aglomerate sub forma de pelete, destinate uzului zootehnic   |           |
|__________________________________________________________________|___________|
| Napi furajeri, sfecla furajera, radacini furajere, fan, lucerna, |12.14      |
| trifoi, sparceta, varza furajera, lupin, mazariche si alte       |           |
| produse furajere similare, chiar aglomerate sub forma de pelete, |           |
| destinate uzului zootehnic                                       |           |
|__________________________________________________________________|___________|
| Fainuri, pudre si aglomerate sub forma de pelete din carne,      |23.01      |
| organe, peste sau crustacee, moluste sau alte nevertebrate       |           |
| acvatice, improprii alimentatiei umane, jumari                   |           |
|__________________________________________________________________|___________|
| Tarate, sparturi si alte reziduuri, aglomerate sau nu sub forma  |23.02      |
| de pelete, destinate furajarii animalelor                        |           |
|__________________________________________________________________|___________|
| Turte si alte reziduuri solide, chiar macinate sau aglomerate    |23.04      |
| sub forma de pelete rezultate din extractia uleiului de soia,    |           |
| destinate furajarii animalelor                                   |           |
|__________________________________________________________________|___________|
| Turte si alte reziduuri solide, chiar macinate sau aglomerate    |23.05      |
| sub forma de pelete rezultate din extractia uleiului de arahide, |           |
| destinate furajarii animalelor                                   |           |
|__________________________________________________________________|___________|
| Turte si alte reziduuri solide, chiar macinate sau aglomerate    |23.06      |
| sub forma de pelete rezultate din extractia grasimilor si        |           |
| uleiurilor vegetale, altele decat cele de la pozitia 23.04 sau   |           |
| 23.05                                                            |           |
|__________________________________________________________________|___________|
| Preparate de tipul celor folosite pentru hrana animalelor        |23.09 (*)  |
|__________________________________________________________________|___________|
| Glande si alte organe pentru utilizari organoterapeutice, uscate,|30.01      |
| chiar pulverizate; extracte pentru utilizari organoterapeutice,  |           |
| de glande, de alte organe sau ale secretiilor acestora; heparina |           |
| si sarurile acesteia; alte substante de origine animala          |           |
| preparate pentru utilizari terapeutice sau profilactice,         |           |
| nedenumite sau necuprinse in alta parte                          |           |
|__________________________________________________________________|___________|
| Sange de animale preparat pentru utilizari terapeutice,          |30.02      |
| profilactice sau de diagnosticare; antiseruri, alte fractiuni    |           |
| ale sangelui de animale, produse imunologice, chiar obtinute pe  |           |
| cale biotehnologica; vaccinuri, toxine, culturi de microorganisme|           |
| (excluzand drojdiile) si produse similare, excluzand sangele,    |           |
| serul si alte componente ale sangelui uman                       |           |
|__________________________________________________________________|___________|
| Ingrasaminte de origine animala                                  |31.01      |
|__________________________________________________________________|___________|
| Cazeina, cazeinati si alti derivati ai cazeinei                  |35.01      |
|__________________________________________________________________|___________|
| Albumine (inclusiv concentratele continand mai multe proteine    |35.02      |
| din zer, si care contin proteine peste 80% din greutatea         |           |
| substantei uscate), albuminati si alti derivati din albumine     |           |
|__________________________________________________________________|___________|
| Cheag si concentratele sale                                      |35.07.10.00|
|__________________________________________________________________|___________|
| Gelatine (inclusiv cele prezentate in foi in forma patrata sau   |35.03      |
| dreptunghiulara, chiar prelucrate la suprafata sau colorate) si  |           |
| derivatii lor; clei de peste; alte cleiuri de origine animala,   |           |
| exclusiv clei de cazeina de la pozitia nr. 35.01                 |           |
|__________________________________________________________________|___________|
| Peptone si derivatii acestora; alte substante proteice si        |35.04      |
| derivatii acestora, nedenumite si neincluse in alta parte;       |           |
| pulbere de piele                                                 |           |
|__________________________________________________________________|___________|
| Piei brute de bovine sau cabaline (proaspete, sarate, uscate,    |41.01      |
| cenusarite, piclate sau altfel conservate dar netabacite,        |           |
| nepergamentate sau altfel preparate), chiar depilate sau         |           |
| despicate (spaltuite)                                            |           |
|__________________________________________________________________|___________|
| Piei brute de ovine (proaspete sau sarate, uscate, cenusarite,   |41.02      |
| piclate sau altfel conservate, dar netabacite, nepergamentate    |           |
| nici altfel preparate), chiar depilate sau despicate (spaltuite),|           |
| altele decat cele excluse prin Nota 1 c) a acestui Capitol       |           |
|__________________________________________________________________|___________|
| Alte piei brute (proaspete sau sarate, uscate, cenusarite,       |41.03      |
| piclate sau altfel conservate dar netabacite, nepergamentate nici|           |
| altfel preparate), chiar depilate sau despicate (spaltuite),     |           |
| altele decat cele excluse prin Nota 1 b) sau 1 c) a acestui      |           |
| Capitol                                                          |           |
|__________________________________________________________________|___________|
| Alte articole din piele naturala sau reconstituita (os de        |42.05.00.00|
| mestecat reconstituit pentru caine)                              |           |
|__________________________________________________________________|___________|
| Blanuri brute (inclusiv capete, cozi, labe si alte parti         |43.01      |
| utilizabile in blanarie) altele decat pieile brute de la pozitia |           |
| nr. 41.01, 41.02 sau 41.03                                       |           |
|__________________________________________________________________|___________|
| Lana bruta, necardata, nepieptanata                              |51.01      |
|__________________________________________________________________|___________|
| Fire brute de par fin sau grosier, necardat si nepieptanat       |51.02      |
|__________________________________________________________________|___________|
| Piei si alte parti ale pasarilor acoperite cu penele sau cu      |67.01      |
| puful lor, pene, parti de pene, puf si articole din aceste       |           |
| materiale, (altele decat produsele de la pozitia nr. 05.05 si    |           |
| decat tijele penelor, prelucrate)                                |           |
|__________________________________________________________________|___________|
| Fildes, os, carapace de broasca testoasa, coarne de animale,     |96.01      |
| corali, sidef si alte materiale de origine animala pregatite     |           |
| pentru fasonat (sculptat), prelucrate si articole din aceste     |           |
| materiale (inclusiv produsele obtinute prin turnare)             |           |
|__________________________________________________________________|___________|
| Colectii si specimene pentru colectii zoologice, si de anatomie  |97.05      |
| de mamifere sau de pasari                                        |           |
|__________________________________________________________________|___________|
    (*) Sunt supuse controalelor veterinare numai acele produse care contin produse de origine animala.



SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 285/2001

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 285 din 2001
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu