Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 267 din 21 martie 2006

pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 321/2001 privind acordarea gratuita de lapte praf pentru copiii cu varste cuprinse intre 0-12 luni, care nu beneficiaza de lapte matern

ACT EMIS DE:                MINISTERUL SANATATII

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 312 din 6 aprilie 2006



In temeiul prevederilor art. 3 din Legea nr. 321/2001 privind acordarea gratuită de lapte praf pentru copiii cu vârste cuprinse între 0-12 luni, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 341 din 27 iunie 2001,

având în vedere prevederile art. 7 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 168/2005 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale art. 9 alin. (4) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 63/2003 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Administraţiei şi Internelor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 604/2003, cu modificările ulterioare,

văzând Referatul comun de aprobare nr. E. N. 8. 341/2006,

ministrul sănătăţii şi ministrul administraţiei şi internelor emit următorul ordin:

Art. 1. - Se aprobă Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 321/2001 privind acordarea gratuită de lapte praf pentru copiii cu vârste cuprinse între 0-12 luni, care nu beneficiază de lapte matern, prevăzute în anexele nr. 1 şi 2 care fac parte integrantă din prezentul ordin.

Art. 2. - Direcţiile de specialitate din cadrul Ministerului Sănătăţii, direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti şi direcţiile de specialitate din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.

Art. 3. - Prevederile prezentului ordin intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I. De la această dată îşi încetează aplicabilitatea Ordinul ministrului sănătăţii şi familiei şi al ministrului administraţiei publice nr. 449/410/2001 pentru aprobarea Normelor metodologice privind acordarea gratuită de lapte praf pentru copiii cu vârste cuprinse între 0-12 luni care nu beneficiază de lapte matern, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 371 din 10 iulie 2001, cu modificările şi completările ulterioare, şi Ordinul ministrului sănătăţii şi familiei nr. 402/2001 pentru aprobarea Normelor de procedură privind acordarea gratuită de lapte praf pentru copiii cu vârsta 0 - 12 luni care nu beneficiază de lapte matern, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi orice alte dispoziţii contrare prezentului ordin.

Art. 4. -  Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.

            Ministrul sănătăţii,

          Gheorghe Eugen Nicolăescu                                                                                       

secretar de stat

p. Ministrul administraţiei şi internelor,

Anghel Andreescu

ANEXA Nr. 1

NORME   METODOLOGICE

      de aplicare a Legii nr. 321/2001 privind acordarea gratuită de lapte praf pentru copiii cu vârste cuprinse între 0-12 luni,care nu beneficiază de lapte matern

Art. 1. - Laptele praf formulă pentru sugari se acordă gratuit, pe bază de prescripţie medicală eliberată de medicul de familie, numai pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni, care nu beneficiază de lapte matern şi care se încadrează în următoarele criterii:

a)   cu mame care prezintă contraindicaţii ale alăptării (boli grave: TBC pulmonar activ, neoplazii, caşexie, septicemie, boli psihice grave, scleroză în plăci, insuficienţă renală sau cardiacă, diabet zaharat decompensat, tireotoxicoza, mamă infectată cu HIV, tratamente cu citostatice, diazepine, anticoagulante, radioizotopi, eclampsie);

b)   copii sănătoşi la care se constată o creştere nesatisfăcătoare (sub limita inferioară a normalului vârstei), datorită absenţei sau insuficienţei cantitative a laptelui matern. Creşterea nesatisfăcătoare a copilului va fi consemnată în fişa de consultaţie medicală a acestuia, după evaluarea, de către medicul de familie/medicul specialist pediatru sau neonatolog, a tehnicii de alăptare şi a curbei ponderale. Evaluarea curbei ponderale se realizează prin compararea greutăţii copilului la un interval de minimum două săptămâni. Orice altă metodă de apreciere a absenţei sau insuficienţei cantitative a laptelui matern („proba suptului", aspectul laptelui etc. ) este lipsită de valoare;

c)  copil adoptat sau aflat în familie de plasament;

d)  cu mamă decedată.

Art. 2. - (1) Prescrierea laptelui praf formulă pentru sugari care se acordă gratuit pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni, care nu beneficiază de lapte matern şi se încadrează în criteriile de acordare prevăzute la art. 1, se face pe reţetă tip Ministerul Sănătăţii şi cuprinde în mod obligatoriu următoarele date: denumirea cabinetului medical, datele de identificare ale copilului (numele, prenumele, CNP, vârsta), criteriul de încadrare în program, numărul fişei de consultaţie/din registrul de consultaţie, diagnosticul „alimentat artificial sau mixt", denumirea laptelui praf indicat şi cantitatea recomandată, data prescrierii, semnătura şi parafa medicului.

(2)   Prescripţia medicală pentru acordarea laptelui praf are valabilitate pentru luna în curs.

(3)   La recomandarea laptelui praf formulă pentru sugari care se acordă gratuit pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni, care nu beneficiază de lapte matern şi care se încadrează în criteriile de acordare prevăzute la art. 1, medicii vor respecta prevederile Codului Internaţional de Marketing al Substitutelor de Lapte Matern, elaborat de OMS şi UNICEF, la care România a aderat din anul 1982. Personalul medical are obligaţia de a încuraja şi promova alăptarea.

(4)   Prescrierea laptelui praf formulă pentru sugari care se acordă gratuit pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni, care nu beneficiază de lapte matern şi care se încadrează în criteriile de acordare prevăzute la art. 1, se realizează fără a se condiţiona dovedirea calităţii de asigurat a părinţilor copiilor.

(5)   Medicii de familie au obligaţia de a înscrie pe lista de asiguraţi copiii neînscrişi cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni, care nu beneficiază de lapte matern şi care se încadrează în criteriile de acordare prevăzute la art. 1, cu ocazia primei consultaţii medicale.

(6)  Medicii de familie au responsabilitatea de a prescrie laptele praf formulă pentru sugari care se acordă gratuit pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni, care nu beneficiază de lapte matern şi care se încadrează în criteriile de acordare prevăzute la art. 1, numai ca o consecinţă a actului medical propriu. In situaţiile în care prescrierea laptelui praf se realizează la recomandarea medicului specialist pediatru/neonatolog, comunicată prin scrisoare medicală, responsabilitatea revine şi medicului care a efectuat recomandarea.

Art. 3. - Costul laptelui praf formulă pentru sugari care se acordă gratuit pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni, care nu beneficiază de lapte matern şi care se încadrează în criteriile de acordare prevăzute la art. 1, se suportă din bugetul Ministerului Sănătăţii, în limita fondurilor alocate de la bugetul de stat cu această destinaţie, în conformitate cu prevederile legale în vigoare privind derularea programelor şi subprogramelor de sănătate finanţate de la bugetul de stat.

Art. 4. - Achiziţionarea laptelui praf formulă pentru sugari care se acordă gratuit pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni, care nu beneficiază de lapte matern şi care se încadrează în criteriile de acordare prevăzute la art. 1, se realizează în conformitate cu legislaţia în vigoare privind achiziţiile publice, prin licitaţie organizată de Ministerul Sănătăţii şi/sau direcţiile de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, autorităţile contractante fiind direcţiile de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.

Art. 5. - (1) Formula de lapte praf pentru sugari care se achiziţionează prin licitaţie are o compoziţie acceptabilă pentru orice vârstă cuprinsă între 0 şi 12 luni şi respectă prevederile legale în vigoare privind alimentele cu destinaţie nutriţională specială.

(2)   La stabilirea compoziţiei formulei de lapte praf se pot lua în considerare recomandările Comisiei de specialitate pediatrie a Ministerului Sănătăţii şi Institutului pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului „Prof. Dr. Alfred Rusescu", formulate în baza standardelor stabilite de Uniunea Europeană, Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi alte foruri de prestigiu în acest domeniu, iar compoziţia este adaptată nevoilor nutriţionale ale copiilor din România.

(3)    Compoziţia formulei de lapte praf care se achiziţionează prin licitaţie este următoarea:

Compoziţia la 100 ml lapte reconstituit:

Kcal = 67-80

KJ = 250-335

Proteine:

1, 5-2, 5 g

Conţinutul în proteine poate fi mai mic (1, 2 g) numai în cazul în care conţinutul în aminoacizi este echilibrat, cu biodisponibilitate crescută. Concentraţia optimă a unor aminoacizi esenţiali (g AA/16 g azot   proteic):

-  triptofan = 2, 0-2, 5

-  treonină = 5, 3-6

-  valină = 5, 9-7

-  izoleucină = 5, 7-6, 5

-  leucină = 11, 5-12

din care:

Albumină min. 40%

Lipide:

3, 3-3, 7 g

din care:

Acizi graşi polinesaturaţi (acid linoleic) min. 0, 4

Glucide:

7-10 g

din care:

Lactoză min. 4, 6 g

Zaharoză max. 2, 2 g

Polizaharide (amidon, dextrinmaltoză)

Săruri minerale:

Max. 0, 40 g

Na:

Max. 40 mg

Ca:

Min. 38 mg

Fe:

0, 8-1, 5 mg

I:

Min. 3, 4 µg

Vitamine:

- vitamina A (min. 57 µg/160 UI);

-  vitamina D (~1 µg/40 UI);

- vitamina E, vitamina K,

-vitamina C, vitamina B1,

-vitamina B2, vitamina B6,

-vitamina B12, vitamina PP pantotenat, acid folie, biotină

Art. 6. - (1) Laptele praf care se achiziţionează prin licitaţie va fi ambalat în cutii etichetate în limba română, conform prevederilor privind etichetarea produselor stabilite prin art. 9 din Codul Internaţional de Marketing al Substitutelor de Lapte Matern şi prin Hotărârea Guvernului nr. 106/2002 privind etichetarea alimentelor, cu modificările şi completările ulterioare.

(2) Furnizorul are obligativitatea de a inscripţiona pe fiecare cutie care urmează a fi distribuită menţiunea: „Acest produs nu se comercializează".

Art. 7. - (1) Firmele declarate câştigătoare ale licitaţiei vor asigura transportul laptelui praf la spaţiile de depozitare identificate de direcţiile de sănătate publică, în conformitate cu graficele de livrare cuprinse în caietul de sarcini.

(2) Primarii comunelor, oraşelor, municipiilor, respectiv ai sectoarelor municipiului Bucureşti, vor asigura transportul laptelui praf de la spaţiile de depozitare ale direcţiilor de sănătate publică către locul de distribuire.

Art. 8. - Pentru ambalarea, transportul şi depozitarea laptelui praf vor fi respectate normele sanitare în vigoare.

Art. 9. - (1) Eliberarea laptelui praf se face prin grija primarilor unităţilor administrativ-teritoriale în a căror rază se află cabinetele medicale individuale ale medicilor de familie, care au în evidenţe copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni, care nu beneficiază de lapte matern şi care se încadrează în criteriile de acordare prevăzute la art. 1.

(2)  Primarul va nominaliza, prin dispoziţie, persoana din aparatul propriu care va răspunde de primirea şi eliberarea laptelui praf.

(3)   Persoana desemnată de primar eliberează laptele praf numai pe baza reţetelor întocmite de medicul de familie.

Art. 10. - Instituţiilor şi autorităţilor administraţiei publice, precum şi medicilor de familie implicaţi în acordarea gratuită a laptelui praf formulă pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni, care nu beneficiază de lapte matern şi care se încadrează în criteriile de acordare prevăzute la art. 1, le revin următoarele atribuţii:

1.   Ministerul Sănătăţii:

a)   fundamentează necesarul de resurse financiare pentru acordarea gratuită a laptelui praf pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni, care nu beneficiază de lapte matern şi care se încadrează în criteriile de acordare prevăzute la art. 1;

b)   elaborează şi aprobă Fişa copilului cu vârsta cuprinsă între 0 şi 12 luni, care beneficiază de acordarea laptelui praf în conformitate cu prevederile Legii nr. 321/2001, prevăzută în anexa nr. 2 la ordin;

c)   coordonează şi finanţează activitatea de acordare gratuită a laptelui praf.

2.    Direcţiile de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti:

a)   repartizează medicii de familie pe fiecare unitate administrativ-teritorială în a cărei rază teritorială se află cabinetul medical individual al medicului respectiv, atât în mediul urban, cât şi în cel rural;

b)  comunică medicilor de familie repartiţia făcută;

c)   instruiesc medicii de familie privind gestionarea informaţiilor din Fişa copilului cu vârsta cuprinsă între 0 şi 12 luni, care beneficiază de acordarea laptelui praf în conformitate cu prevederile Legii nr. 321/2001, şi răspund de buna desfăşurare a acestui proces la nivelul fiecărui judeţ;

d)   în termen de două luni de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, a prezentului ordin, realizează o bază de date cu informaţiile cuprinse în fişele copiilor cu vârsta cuprinsă între 0 şi 12 luni, care beneficiază de acordarea laptelui praf în conformitate cu prevederile Legii nr. 321/2001, raportate de medicii de familie, şi centralizează aceste informaţii conform metodologiei stabilite de Ministerul Sănătăţii; până la definitivarea acestei baze de date, acordarea laptelui praf se va face potrivit listelor aflate în evidenţa direcţiilor de sănătate publică;

e)   actualizează baza de date, în conformitate cu raportările lunare primite de la medicii de familie;

f)  transmit Ministerului Sănătăţii - Direcţia generală de asistenţă medicală, structuri sanitare şi salarizare, pe suport de hârtie şi în format electronic, până la data de 15 a lunii în curs, pentru luna anterioară, datele centralizate conform metodologiei stabilite;

g)   coordonează, îndrumă şi controlează modalitatea în care se desfăşoară activitatea de acordare a laptelui praf;

h) transmit Ministerului Sănătăţii necesarul lunar de fonduri pentru deschiderea de credite, aferente lunii următoare, până la data de 15 a lunii curente, având în vedere numărul beneficiarilor şi cantitatea de lapte praf distribuită în luna precedentă;

i) comunică primarilor comunelor, oraşelor, municipiilor şi ai sectoarelor municipiului Bucureşti repartizarea medicilor de familie şi cantităţile lunare de lapte praf alocate pe fiecare unitate administrativ-teritorială;

j) identifică spaţii de depozitare adecvate;

k) înregistrează în evidenţa contabilă (gestiune) cantitatea de lapte praf achiziţionată şi efectuează plata acestuia către furnizori, pe baza facturilor primite de la aceştia şi a recepţiilor cantitative şi calitative ale laptelui praf, certificate din punct de vedere al realităţii, regularităţii şi legalităţii operaţiunilor;

I) înregistrează descărcarea gestiunii şi trecerea pe cheltuieli efective a laptelui praf distribuit gratuit pe baza borderourilor centralizate, însoţite de reţete, întocmite şi transmise de persoana desemnată potrivit art. 9 alin. (2).

3.   Medicul de familie:

a)  are obligaţia de a adopta o atitudine profesională şi responsabilă în protecţia, promovarea şi menţinerea alăptării, informând femeia încă din perioada de graviditate asupra beneficiilor laptelui matern;

b)   informează părinţii asupra criteriilor de acordare a laptelui praf formulă pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni, care nu beneficiază de lapte matern, şi asupra locului unde va fi eliberat acesta;

c)   prescrie reţetele de lapte praf gratuit copiilor care îndeplinesc condiţiile pentru acordarea acestuia;

d)   are obligaţia de a ţine evidenţa şi de a monitoriza permanent copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni, care nu beneficiază de lapte matern şi care se încadrează în criteriile de acordare prevăzute la art. 1, pe care îi are în evidenţă, pe baza fişei prevăzute în anexa nr. 2; actualizează lunar informaţiile cuprinse în această fişă;

e)   transmite direcţiei de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, pe suport hârtie şi în format electronic, până la data de 5 a lunii în curs pentru luna anterioară, fişele copiilor pe care îi are în evidenţă, cu vârsta cuprinsă între 0 şi 12 luni, care beneficiază de acordarea laptelui praf în conformitate cu prevederile Legii nr. 321/2001.

4.   Autorităţile administraţiei publice locale:

a)  primarii comunelor, oraşelor, municipiilor, respectiv ai sectoarelor municipiului Bucureşti, desemnaţi să fie parte integrantă din procesul de distribuţie, vor asigura un spaţiu de depozitare adecvat, precum şi crearea condiţiilor necesare pentru prevenirea modificării proprietăţilor nutritive ale produselor depozitate;

b)    primarii comunelor, oraşelor, municipiilor şi sectoarelor municipiului Bucureşti vor colabora cu direcţiile de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, pentru evaluarea dinamică a cantităţilor de lapte praf necesare;

c)  transportul laptelui praf de la spaţiile de depozitare ale direcţiilor de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, până la locul de distribuţie se face prin grija primarilor comunelor, oraşelor, municipiilor, respectiv ai sectoarelor municipiului Bucureşti;

d)  asigură înregistrarea cantităţilor de lapte praf primite în evidenţa extracontabilă, pe baza procesului-verbal de predare-primire încheiat între direcţia de sănătate publică judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, şi persoana delegată;

e)   iau măsuri pentru eliberarea laptelui praf către beneficiari numai pe baza reţetelor prescrise de medicii de familie;

f)    întocmesc lunar un borderou centralizator al consumului de lapte praf, la care ataşează reţetele aferente, pe baza căruia se efectuează descărcarea din evidenţa extracontabilă a cantităţii de lapte praf eliberate;

g) originalul borderoului centralizator lunar al consumului, însoţit de reţete, se predă lunar direcţiei de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, în prima zi după expirarea lunii curente;

h) păstrează pentru descărcarea de gestiune o copie a borderoului lunar al consumului de lapte praf;

i) prefecţii judeţelor şi al municipiului Bucureşti au obligaţia să sprijine şi să controleze modul în care se aplică prevederile Legii nr. 321/2001, precum şi ale prezentelor norme metodologice. De asemenea, vor informa lunar Ministerul Administraţiei şi Internelor asupra modului în care se desfăşoară activitatea de distribuţie a laptelui praf;

j) autorităţile administraţiei publice locale vor lua măsuri adecvate pentru stoparea fenomenului de comercializare a laptelui praf acordat gratuit pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni, care nu beneficiază de lapte matern, din fonduri alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătăţii.

ANEXA Nr. 2

Cabinet medical ........................................................

Judeţ ..........................................................................

Localitate ...................................................................

Medic de familie .......................................................

                                   (numele şi prenumele)

FIŞA

copilului cu vârsta cuprinsă între 0 şi 12 luni, care beneficiază de acordarea laptelui praf în conformitate cu prevederile Legii nr. 321/2001

1.     Nr. fisei de consultaţie .........................................................................

2.     CNP .......................................................................................................

3.     Numele si prenumele ...........................................................................

 4.     Sex M/F

 5.     Domiciliu U/R

Date privind naşterea copilului:

6.    Data naşterii (zz/ll/aaaa) .....................................................................

7.    Greutate (g) ..........................................................................................

8.    Talia la naştere (cm) ...........................................................................

 9.    Vârstă gestatională (săptămâni) ..........................................................

Date privind acordarea laptelui praf:

 10.   Data intrării în program (zz/ll/aaaa) ...................................................

 11.   Data ieşirii din program (zz/ll/aaaa) ..................................................

 12.   Criteriul de selecţie: a/b/c/d

13.   Greutatea copilului la data prescrierii ...............................................

 14.   Alimentat: mixt/artificial

 15.   Cantitatea de lapte praf prescrisă .....................................................

16.   Data prescrierii reţetei .........................................................................

Ştampila cabinetului                             Semnătura şi parafa medicului

…………………….                       ……………………………….


SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 267/2006

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 267 din 2006
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu