Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 256 din 19 iunie 2002

pentru aprobarea Normei sanitare veterinare cu privire la masurile minime pentru controlul unor boli ale molustelor bivalve

ACT EMIS DE: MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI SI PADURILOR

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 774 din 24 octombrie 2002


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 31 alin. 1 din Legea sanitara veterinara nr. 60/1974, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare,
    in baza Hotararii Guvernului nr. 362/2001 privind organizarea si functionarea Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor, cu modificarile si completarile ulterioare,
    vazand Referatul de aprobare nr. 156.221 din 6 iunie 2002, intocmit de Agentia Nationala Sanitara Veterinara,

    ministrul agriculturii, alimentatiei si padurilor emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    Se aproba Norma sanitara veterinara cu privire la masurile minime pentru controlul unor boli ale molustelor bivalve, prevazuta in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.
    Art. 2
    Directiile sanitare veterinare judetene si a municipiului Bucuresti vor aduce la indeplinire prevederile prezentului ordin.
    Art. 3
    Agentia Nationala Sanitara Veterinara va controla modul de aducere la indeplinire a prezentului ordin.
    Art. 4
    Prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si va intra in vigoare in termen de 15 zile de la data publicarii lui.

             Ministrul agriculturii, alimentatiei si padurilor,
                              Ilie Sarbu

    ANEXA 1

                           NORMA SANITARA VETERINARA
cu privire la masurile minime pentru controlul unor boli ale molustelor bivalve

    Art. 1
    Prezenta norma sanitara veterinara stabileste masuri minime pentru controlul unor boli care afecteaza molustele bivalve.
    Art. 2
    (1) In sensul prezentei norme sanitare veterinare, cand este necesar, trebuie sa se aplice definitiile stabilite in art. 2 din Norma sanitara veterinara privind conditiile de sanatate a animalelor, care reglementeaza punerea pe piata a animalelor si a produselor de acvacultura, aprobata prin Ordinul ministrului agriculturii, alimentatiei si padurilor nr. 494/2001, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 191 din 21 martie 2002, si in art. 2 din Norma sanitara veterinara privind conditiile sanitare veterinare pentru producerea si comercializarea molustelor bivalve vii, aprobata prin Ordinul ministrului agriculturii, alimentatiei si padurilor nr. 243/2002.
    (2) Prin mortalitate anormala constatata se intelege mortalitatea brusca care afecteaza aproximativ 15% din efective si care apare intr-o perioada scurta intre doua inspectii, confirmata in maximum 15 zile. In eclozionator mortalitatea este considerata anormala cand fermierul nu poate obtine larve intr-o perioada care include produsi succesivi de la diferite generatii. In maternitate mortalitatea este considerata anormala cand apare intr-o perioada scurta la un numar de tuburi.
    Art. 3
    (1) Autoritatea veterinara centrala a Romaniei trebuie sa se asigure ca toate fermele care cresc moluste bivalve indeplinesc urmatoarele conditii:
    1. sunt inregistrate de serviciul veterinar oficial; aceasta inregistrare trebuie actualizata periodic;
    2. inregistreaza si pastreaza urmatoarele date:
    a) intrarile in ferma ale molustelor bivalve vii, care contin toate informatiile referitoare la livrarea lor, numarul sau greutatea acestora, marimea si originea lor;
    b) expedierile din ferma, in vederea reimersiei, ale molustelor bivalve, care contin toate informatiile referitoare la expedierea, numarul sau greutatea acestora, marimea si destinatia lor;
    c) mortalitatile anormale constatate.
    (2) Aceste registre vor fi actualizate periodic si pastrate timp de 4 ani, iar la cererea serviciului veterinar oficial vor fi puse la dispozitie acestuia pentru verificari.
    Art. 4
    (1) Autoritatea veterinara centrala a Romaniei trebuie sa se asigure ca un program de monitorizare si de prelevare de probe este aplicat in fermele de moluste bivalve, in zonele de crestere si de recoltare din paturi naturale, in vederea constatarii unei eventuale mortalitati anormale si pastrarii unei evidente privind situatia sanatatii efectivelor.
    (2) Serviciul veterinar oficial poate aplica programul mentionat la alin. (1) centrelor de purificare si bazinelor de depozitare care deverseaza apa in mare.
    (3) Daca pe parcursul aplicarii acestui program se constata o mortalitate anormala sau daca serviciul veterinar oficial are informatii care ii dau motive sa suspecteze prezenta bolilor, se vor lua urmatoarele masuri:
    a) se va intocmi o lista a locurilor unde evolueaza bolile la care se refera lista II din anexa nr. 1 la Norma sanitara veterinara privind conditiile de sanatate a animalelor, care reglementeaza punerea pe piata a animalelor si a produselor de acvacultura, aprobata prin Ordinul ministrului agriculturii, alimentatiei si padurilor nr. 494/2001, cu conditia ca aceste boli sa nu fie supuse unui program aprobat in baza normei sanitare veterinare sus-mentionate;
    b) se va elabora o lista a locurilor in care a fost constatata mortalitatea anormala ca rezultat al prezentei bolilor la care se refera anexa nr. 4 la prezenta norma sanitara veterinara sau despre care serviciul veterinar oficial are informatii care ii dau motive sa suspecteze prezenta bolilor;
    c) se vor monitoriza evolutia si raspandirea geografica a bolilor la care se refera lit. a) si b).
    (4) Regulile detaliate de implementare a masurilor mentionate in prezentul articol si regulile care urmeaza sa fie aplicate la instituirea programului specificat la alin. (1), privind frecventa si programul monitorizarii, procedurile pentru prelevarea probelor, numarul reprezentativ statistic si metodele de diagnostic, trebuie sa fie adoptate in concordanta cu procedura nationala stabilita de autoritatea veterinara centrala a Romaniei.
    Art. 5
    (1) Autoritatea veterinara centrala a Romaniei trebuie sa se asigure ca suspiciunea prezentei oricareia dintre bolile la care se refera art. 4 si ca orice rata de mortalitate anormala constatata in fermele de moluste bivalve, in zonele de crestere si de recoltare din paturi naturale, in centrele de purificare sau in bazinele de depozitare care deverseaza apa in mare sunt notificate cat mai repede posibil serviciului veterinar oficial de catre crescatorii de crustacee sau de catre orice alta persoana care a facut asemenea constatari.
    (2) In cazul la care se refera alin. (1) serviciul veterinar oficial din Romania trebuie sa se asigure ca:
    a) probele sunt prelevate si trimise spre examinare intr-un laborator autorizat;
    b) pana la obtinerea rezultatului examinarii la care face referire lit. a), molustele nu parasesc ferma afectata, zona de crestere, paturile naturale, centrele de purificare sau bazinele de depozitare care isi deverseaza apa in mare, pentru transferul sau reimersia in alta crescatorie ori in mediul acvatic, fara autorizarea serviciului veterinar oficial.
    (3) Daca in urma examinarii la care se refera alin. (2) lit. a) nu se confirma prezenta unui agent patogen, restrictiile prevazute la alin. (2) lit. b) vor fi ridicate.
    (4) Daca in urma examinarii la care se refera alin. (2) lit. a) se confirma prezenta unui agent patogen care produce mortalitatea anormala constatata sau a unui agent patogen al uneia dintre bolile la care se refera art. 4, serviciul veterinar oficial trebuie sa efectueze o ancheta epizootologica pentru a determina posibilele mijloace de contaminare si pentru a investiga daca molustele au parasit ferma, zona de crestere sau paturile naturale de recoltare, pentru transferul sau reimersia in alta parte, in perioada anterioara constatarii mortalitatii anormale.
    (5) Daca ancheta epizootologica demonstreaza ca boala a fost introdusa in una sau mai multe ferme, in zone de crestere sau in paturi naturale de recoltare, datorita miscarii molustelor, se vor aplica prevederile alin. (2).
    (6) Prin derogare de la prevederile art. 3 alin. (1) lit. c) din Norma sanitara veterinara privind conditiile de sanatate a animalelor, care reglementeaza punerea pe piata a animalelor si a produselor de acvacultura, aprobata prin Ordinul ministrului agriculturii, alimentatiei si padurilor nr. 494/2001, serviciul veterinar oficial poate autoriza miscarea pe teritoriul sau a molustelor bivalve vii spre alte ferme, zone de crestere sau paturi naturale de recoltare care sunt infectate cu aceeasi boala.
    (7) Daca este necesar se vor aplica in continuare masuri corespunzatoare, conform procedurii nationale stabilite de autoritatea veterinara centrala a Romaniei.
    (8) Autoritatea veterinara centrala a Romaniei trebuie sa se asigure ca este informata imediat Comisia Europeana, conform procedurii nationale stabilite de autoritatea veterinara centrala a Romaniei, despre orice cazuri de mortalitate anormala constatate, care implica un agent patogen, despre masurile luate pentru analiza si controlul situatiei si despre cauza mortalitatii.
    Art. 6
    (1) Prelevarea de probe si examinarea de laborator pentru determinarea cauzei mortalitatii anormale a molustelor bivalve vor fi efectuate folosindu-se metodele stabilite conform procedurii nationale elaborate de autoritatea veterinara centrala a Romaniei.
    (2) Autoritatea veterinara centrala a Romaniei trebuie sa se asigure ca este desemnat un laborator national de referinta, cu amenajari si personal calificat care sa ii permita sa efectueze examinarile la care se refera alin. (1).
    (3) Prin derogare de la prevederile alin. (2), daca Romania nu are un laborator national competent in domeniu, se pot folosi serviciile unui laborator national dintr-un stat membru al Uniunii Europene, competent in domeniu.
    (4) Lista laboratoarelor nationale de referinta pentru bolile molustelor bivalve din statele membre ale Uniunii Europene este prezentata in anexa nr. 3 la prezenta norma sanitara veterinara.
    (5) Laboratorul national de referinta al Romaniei trebuie sa coopereze cu laboratorul comunitar de referinta la care se refera art. 7.
    Art. 7
    (1) Laboratorul comunitar de referinta pentru bolile molustelor bivalve este indicat in anexa nr. 1 la prezenta norma sanitara veterinara.
    (2) Fara a aduce atingere prevederilor specifice privind cheltuielile din domeniul sanitar veterinar, functiile si indatoririle laboratorului la care se refera alin. (1) trebuie sa fie cele stabilite in anexa nr. 2 la prezenta norma sanitara veterinara.
    Art. 8
    (1) Daca este necesar sa se asigure de aplicarea uniforma a prezentei norme sanitare veterinare, expertii Comisiei Europene pot efectua controale la fata locului in Romania. Astfel, ei pot efectua verificari randomizate, nediscriminatorii, pentru a se asigura ca autoritatea veterinara centrala a Romaniei monitorizeaza aplicarea prevederilor prezentei norme sanitare veterinare. Comisia Europeana va informa autoritatea veterinara centrala a Romaniei despre rezultatele acestor controale.
    (2) Controalele la care se refera alin. (1) trebuie efectuate in colaborare cu autoritatea veterinara centrala a Romaniei.
    (3) Cand se efectueaza inspectii pe teritoriul Romaniei, autoritatea veterinara centrala a Romaniei trebuie sa asigure expertilor comunitari tot sprijinul pe care acestia il solicita pentru a-si duce la indeplinire sarcinile.
    (4) Reguli detaliate de aplicare a prezentului articol vor fi adoptate conform procedurilor nationale stabilite de autoritatea veterinara centrala a Romaniei.
    (5) Experti ai autoritatii veterinare centrale a Romaniei pot efectua controale la fata locului in tarile terte agreate pentru import, pentru a se asigura de aplicarea unor masuri conforme cu prevederile prezentei norme sanitare veterinare.
    (6) Autoritatea veterinara centrala a Romaniei va informa Comisia Europeana si autoritatea veterinara centrala a tarii in care se efectueaza controlul despre rezultatele acestor actiuni.
    (7) Controalele la care se refera alin. (5) trebuie efectuate in colaborare cu expertii autoritatii veterinare competente a tarii in care acestea se realizeaza.
    (8) Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor va asigura suportul financiar pentru expertii romani care efectueaza astfel de controale.
    (9) Autoritatea veterinara centrala a tarii pe teritoriul careia se efectueaza controlul va acorda expertilor romani tot sprijinul pe care acestia il solicita pentru a-si duce la indeplinire sarcinile.
    (10) Daca in urma controalelor se constata deficiente privind aplicarea corecta a unor masuri conform prevederilor prezentei norme sanitare veterinare, acestea vor fi notificate autoritatii veterinare centrale a tarii pe teritoriul careia se executa controlul, prin raportul de control.
    (11) Autoritatea veterinara centrala a tarii pe teritoriul careia se executa controlul trebuie, in termenele convenite cu expertii romani care executa controlul, sa prezinte masurile ce vor fi aplicate pentru remedierea acestor deficiente, masuri care trebuie acceptate de autoritatea veterinara centrala a Romaniei.
    (12) Pana la remedierea acestor deficiente autoritatea veterinara centrala a Romaniei poate interzice importul in Romania de moluste bivalve vii din acele tari. Aceasta decizie trebuie comunicata autoritatii veterinare centrale a tarii in cauza, cu motivarea luarii unor asemenea masuri.
    Art. 9
    (1) Anexa nr. 1 la prezenta norma sanitara veterinara va fi amendata de autoritatea veterinara centrala a Romaniei, daca este necesar, tinand seama de evolutiile din Comunitatea Europeana.
    (2) Anexele nr. 2, 3 si 4 la prezenta norma sanitara veterinara pot fi amendate de autoritatea veterinara centrala a Romaniei, daca este necesar, conform procedurii nationale.
    Art. 10
    Autoritatea veterinara centrala a Romaniei comunica la Comisia Europeana prevederile legale adoptate ulterior in domeniul reglementat de prezenta norma sanitara veterinara.
    Art. 11
    (1) Autoritatea veterinara centrala a Romaniei poate adopta acte normative sau prevederi administrative suplimentare necesare aplicarii si respectarii prevederilor prezentei norme sanitare veterinare.
    (2) Autoritatea veterinara centrala a Romaniei va lua masurile administrative sau penale adecvate pentru a pedepsi orice incalcare a prevederilor prezentei norme sanitare veterinare.
    (3) Autoritatea veterinara centrala a Romaniei poate modifica, completa sau abroga total ori partial prevederile prezentei norme sanitare veterinare.
    (4) Atunci cand autoritatea veterinara centrala a Romaniei adopta prevederi noi, trebuie sa faca referire expresa la prezenta norma sanitara veterinara.

    ANEXA 1
    la norma sanitara veterinara

    Laboratorul comunitar de referinta pentru bolile molustelor bivalve

    IFREMER
    Boite Postale 133
    17390 La Tremblade
    France

    ANEXA 2
    la norma sanitara veterinara

          Functiile si sarcinile laboratorului comunitar de referinta

    Functiile si sarcinile laboratorului comunitar de referinta sunt:
    1. sa coordoneze, consultand Comisia Europeana, metodele folosite pentru diagnosticarea bolilor molustelor bivalve, prin:
    a) alcatuirea si pastrarea unei colectii de lame histologice, tulpini sau izolate ale agentilor patogeni relevanti si punerea acestora la dispozitia laboratoarelor aprobate din statele membre ale Uniunii Europene;
    b) organizarea periodica, la nivel national, a compararii intre laboratoare a testelor prevazute de procedurile de diagnostic;
    c) colectarea si compararea datelor si a informatiilor privind metodele de diagnostic utilizate si rezultatele testelor efectuate in Comunitatea Europeana;
    d) caracterizarea izolatelor agentilor patogeni prin metodele cele mai noi si adecvate care sa permita o buna intelegere a epizootologiei bolii;
    e) actualizarea informatiilor referitoare la evolutiile din intreaga lume cu privire la supravegherea, epizootologia si prevenirea bolilor specificate in prezenta norma sanitara veterinara;
    f) realizarea expertizei cu privire la agentii patogeni ai bolilor, pentru a permite un diagnostic diferential rapid;
    2. sa sprijine activ diagnosticarea focarelor de boala in statele membre ale Uniunii Europene prin primirea izolatelor de agenti patogeni pentru diagnosticul de confirmare, caracterizare si studii epizootice;
    3. sa faciliteze instruirea sau perfectionarea expertilor in diagnosticul de laborator, in vederea armonizarii tehnicilor de diagnostic din intreaga Comunitate Europeana;
    4. sa colaboreze, in privinta metodelor de diagnosticare a bolilor exotice, cu laboratoarele competente din tarile terte in care sunt raspandite aceste boli.

    ANEXA 3*)
    la norma sanitara veterinara

    *) Anexa nr. 3 este reprodusa in facsimil.

                              LISTA
cu laboratoarele nationale de referinta pentru bolile molustelor bivalve

 __________________________________________________________________
| Denmark:                      | Danish Institute for Fisheries   |
|                               | Research                         |
|                               | Department of Marine             |
|                               | Ecology and Aquaculture          |
|                               | Fish Disease Laboratory          |
|                               | Stigbojlen 4                     |
|                               | DK - 1870 Frederiksberg C        |
|_______________________________|__________________________________|
| France:                       | Laboratoire de Genetique et      |
|                               | Pathologie                       |
|                               | Ifremer, Ronce les bains         |
|                               | F - 17390 La Tremblade           |
|_______________________________|__________________________________|
| Germany:                      | Bundesforschungsanstalt fur      |
|                               | Viruskrankheiten der             |
|                               | Tiere                            |
|                               | Boddenblick 5a                   |
|                               | D - 17498 Insel Riems            |
|_______________________________|__________________________________|
| Greece:                       | Centre of Thessaloniki           |
|                               | Veterinary Institutions          |
|                               | Department of Pathology of       |
|                               | Aquatic Organisms                |
|                               | 80, 26 th Octovriou str.         |
|                               | GR - 54627 Thessaloniki          |
|_______________________________|__________________________________|
| Ireland:                      | Fish Health Unit                 |
|                               | Marine Institute                 |
|                               | Abbotstown, Castleknock          |
|                               | Dublin 15                        |
|                               | Ireland                          |
|_______________________________|__________________________________|
| Italy:                        | Area Ittiopatologia              |
|                               | Laboratorio Patologia            |
|                               | Molluschi                        |
|                               | Instituto Zooprofilattico        |
|                               | Sperimentale delle Venezie       |
|                               | Via della Roggia, 94             |
|                               | I - 33030 Basaldella di          |
|                               | Campoformido (UD)                |
|_______________________________|__________________________________|
| Netherlands:                  | Fish Diseases Laboratory         |
|                               | ID-Lelystad, Institute for       |
|                               | Animal Science and Health        |
|                               | Edelhertweg 15                   |
|                               | PO box 65                        |
|                               | 8200 AB Lelystad                 |
|                               | Nederland                        |
|_______________________________|__________________________________|
| Spain:                        | Instituto de Investigaciones     |
|                               | Marinas                          |
|                               | CSIC                             |
|                               | Eduardo Cabello, 6               |
|                               | E - 36208 Vigo                   |
|_______________________________|__________________________________|
| United Kingdom, England:      | CEFAS Weymouth                   |
|                               | Laboratory                       |
|                               | Barrack road                     |
|                               | The Nothe                        |
|                               | Weymouth, Dorset DT4 8UB         |
|                               | United Kingdom                   |
|_______________________________|__________________________________|
| United Kingdom, Scotland:     | Fisheries Research Services      |
|                               | Marine Laboratory                |
|                               | PO box 101 Victoria Road         |
|                               | Aberdeen AB11 9DB                |
|                               | United Kingdom                   |
|_______________________________|__________________________________|

    ANEXA 4
    la norma sanitara veterinara

                               LISTA
bolilor, agentilor patogeni si a speciilor de moluste susceptibile la aceste boli

________________________________________________________________________________
  Bolile             Agentii patogeni         Specii susceptibile
________________________________________________________________________________
Haplosporidiosis   Haplosporidium nelsoni   Crassostrea virginica
                   Haplosporidium costale   Crassostrea virginica
Perkinosis         Perkinsus marinus        Crassostrea virginica Haliotis rubra
                   Perkinsus olseni         H. Laevigata
Mikrokytosis       Mikrokytos mackini       Crassostrea gigas
                                            O. edulis
                                            O. puelchana
                                            O. denselomellosa
                                            Tiostrea chilensis
                   Mikrokytos roughleyi     Saccostrea commercialis
Iridovirosis       Oyster Velar             Crassostrea gigas
                   Virus
Marteiliosis       Marteilia sidneyi        Saccostrea commercialis
________________________________________________________________________________



SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 256/2002

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 256 din 2002
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 256/2002
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu