Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 553/1791 din 14 decembrie 2002

pentru aprobarea Normelor metodologice privind constituirea in anul 2003 a Fondului initial pentru functionarea sistemului de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale

ACT EMIS DE: MINISTERUL MUNCII SI SOLIDARITATII SOCIALE


SmartCity3

              Nr. 553 din 14 decembrie 2002
              MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
              Nr. 1.791 din 24 decembrie 2002
ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 5 din  8 ianuarie 2003

    In temeiul prevederilor art. 135, art. 137 alin. (3) si art. 140 alin. (2) din Legea nr. 346/2002 privind asigurarea pentru accidente de munca si boli profesionale,
    in baza art. 7 si art. 14 lit. D pct. 4 din Hotararea Guvernului nr. 4/2001 privind organizarea si functionarea Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale, cu modificarile si completarile ulterioare, a art. 3 pct. 24 si a art. 14 alin. (1) din Hotararea Guvernului nr. 18/2001 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice, cu modificarile si completarile ulterioare,
    in temeiul art. XIV alin. (6) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 147/2002 pentru reglementarea unor probleme financiare si pentru modificarea unor acte normative,

    ministrul muncii si solidaritatii sociale si ministrul finantelor publice emit urmatorul ordin:

    Art. 1
    Se aproba Normele metodologice privind constituirea in anul 2003 a Fondului initial pentru functionarea sistemului de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale, prevazute in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.
    Art. 2
    Normele metodologice prevazute la art. 1 se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si intra in vigoare la data de 1 ianuarie 2003.

                 Ministrul muncii si solidaritatii sociale,
                                Marian Sarbu

                      p. Ministrul finantelor publice,
                            Gheorghe Gherghina,
                             secretar de stat

    ANEXA 1

                            NORME METODOLOGICE
privind constituirea in anul 2003 a Fondului initial pentru functionarea sistemului de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale

    Prezentele norme metodologice sunt emise in temeiul art. XIV alin. (6) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 147/2002 pentru reglementarea unor probleme financiare si pentru modificarea unor acte normative si stabilesc modul de constituire in anul 2003 a Fondului initial pentru functionarea sistemului de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale.

    Art. 1
    (1) Fondul initial pentru functionarea sistemului de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale, denumit in continuare Fondul, se constituie in anul 2003 din:
    a) contributia de asigurari pentru accidente de munca si boli profesionale datorata numai de angajatori;
    b) contributia de asigurari pentru accidente de munca si boli profesionale datorata si suportata de persoanele fizice care incheie, in conditiile legii, contracte de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale si care sunt asigurate in sistemul public de pensii, conform Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare;
    c) contributia de asigurari pentru accidente de munca si boli profesionale aferenta somerilor pe durata practicii profesionale in cadrul cursurilor organizate potrivit legii, suportata din bugetul asigurarilor pentru somaj;
    d) dobanzile aferente disponibilitatilor din contul special in care s-au virat contributiile aferente cotei de 0,5% pentru constituirea Fondului, deschis la trezoreria statului pe seama Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale.
    (2) Contributia de asigurari pentru accidente de munca si boli profesionale se datoreaza incepand cu drepturile si obligatiile aferente lunii ianuarie 2003.
    Art. 2
    (1) In anul 2003 persoanele fizice si juridice care contribuie la constituirea Fondului procedeaza astfel:
    a) cota de 0,5% datorata de angajatori si de persoanele fizice care incheie contracte de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale se adauga la cotele de contributie de asigurari sociale datorate de angajatori si asiguratii prevazuti la alin. (4) al art. 21 din Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, rezultand astfel o noua cota;
    b) contributia de asigurari sociale aferenta cotei stabilite la lit. a) se vireaza la bugetul asigurarilor sociale de stat.
    (2) Contributia de asigurari pentru accidente de munca si boli profesionale in cota de 0,5%, datorata de someri pe durata practicii profesionale in cadrul cursurilor organizate, potrivit legii, se suporta din bugetul asigurarilor pentru somaj si se adauga la contributiile de asigurari sociale de stat datorate pentru someri.
    (3) Conditiile si termenele la care se fac varsamintele la bugetul asigurarilor sociale de stat sunt cele stabilite de lege.
    Art. 3
    Contributia de asigurari pentru accidente de munca si boli profesionale nu se datoreaza pentru situatiile prevazute la cap. II pct. 20 din Normele de aplicare a prevederilor Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare, aprobate prin Ordinul ministrului muncii si solidaritatii sociale nr. 340/2001, cu modificarile si completarile ulterioare.
    Art. 4
    (1) Pentru identificarea contributiei de asigurari pentru accidente de munca si boli profesionale, pe versoul documentului de plata a contributiei de asigurari sociale se va evidentia distinct suma aferenta cotei de 0,5% pentru constituirea Fondului.
    (2) Casele teritoriale de pensii si alte drepturi de asigurari sociale vor evidentia distinct in contabilitatea proprie veniturile incasate din cota de 0,5% corespunzatoare constituirii Fondului.
    (3) Sumele cuvenite Fondului se vireaza in contul 30.01 "Disponibil al Fondului initial pentru functionarea sistemului de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale", deschis pe seama Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale la Directia Trezorerie si Contabilitate Publica a Municipiului Bucuresti.
    (4) In Declaratia privind evidenta nominala a asiguratilor si a obligatiilor de plata catre bugetul asigurarilor sociale de stat (anexa nr. 1.2 la Normele de aplicare a prevederilor Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare, aprobate prin Ordinul ministrului muncii si solidaritatii sociale nr. 340/2001, cu modificarile si completarile ulterioare) se va evidentia distinct contributia de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale datorata de angajator si calculata conform art. 2 alin. (1).
    (5) In primele 5 zile lucratoare ale lunii, pentru luna expirata, sau, dupa caz, in primele 5 zile lucratoare ale lunii urmatoare celei in care a expirat termenul prevazut de lege pentru plata contributiei de asigurari sociale, casele teritoriale de pensii si alte drepturi de asigurari sociale vor vira sumele cuvenite Fondului din contul de venituri al bugetului asigurarilor sociale de stat in contul prevazut la alin. (3).
    Art. 5
    (1) Pentru disponibilitatile din contul special, Trezoreria statului plateste dobanda, a carei rata este stabilita prin conventie incheiata intre Ministerul Finantelor Publice si Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale.
    (2) Cu dobanda incasata se majoreaza in mod corespunzator veniturile Fondului.
    Art. 6
    Dupa infiintare Fondul National de Asigurare pentru Accidente de Munca si Boli Profesionale, in calitatea sa de institutie publica cu personalitate juridica, preia de la Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale, pe baza de protocol, soldul contului deschis la Trezoreria statului conform art. 4 alin. (3), urmand ca acesta sa fie virat in contul deschis pe numele Fondului National.
    Art. 7
    Disponibilitatile Fondului se evidentiaza in contabilitatea Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale cu ajutorul urmatoarelor conturi care se introduc in Planul de conturi pentru institutiile publice, aprobat prin Ordinul ministrului finantelor nr. 324/1984, cu modificarile si completarile ulterioare:
      141 "Disponibil din Fondul initial pentru functionarea sistemului de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale";
      341 "Fondul initial pentru functionarea sistemului de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale".SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 1791/2002

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 1791 din 2002
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 1094 2010
    Atenţie! Sunt doamna Ruth Hunt, o împrumutată a împrumutului privat, care acordă împrumuturi cu o rată a dobânzii foarte mică de 3%. Acordăm tot felul de împrumuturi precum împrumut educațional, împrumut de afaceri, împrumut la domiciliu, împrumut agricol, împrumut personal, împrumut auto și alte motive bune, acordăm și împrumuturi de la 5.000 USD USD- 100.000.000.00 USD la o dobândă de 3% . Durata de 1- 15 ani în funcție de suma de care aveți nevoie ca împrumut. Reveniți la noi pentru mai multe informații prin: ruthhuntfinancialservice@gmail.com Contact pentru mai multe informații: Toate cele bune Dna Ruth Hunt CEO / Președinte E-mail: ruthhuntfinancialservice@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 458 2019
    Atenţie! Sunt doamna Ruth Hunt, o împrumutată a împrumutului privat, care acordă împrumuturi cu o rată a dobânzii foarte mică de 3%. Acordăm tot felul de împrumuturi precum împrumut educațional, împrumut de afaceri, împrumut la domiciliu, împrumut agricol, împrumut personal, împrumut auto și alte motive bune, acordăm și împrumuturi de la 5.000 USD USD- 100.000.000.00 USD la o dobândă de 3% . Durata de 1- 15 ani în funcție de suma de care aveți nevoie ca împrumut. Reveniți la noi pentru mai multe informații prin: ruthhuntfinancialservice@gmail.com Contact pentru mai multe informații: Toate cele bune Dna Ruth Hunt CEO / Președinte E-mail: ruthhuntfinancialservice@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 110 2007
    Dragi solicitanți de împrumuturi Aveți dificultăți financiare? Vrei să începi propria ta afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu scopul unic de a ajuta săracii și persoanele cu dificultăți financiare din viață. Dacă doriți să solicitați un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma necesară: Durata împrumutului: Numar de mobil: Mulțumesc și binecuvântează Dumnezeu ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Ordin 545 2004
    Sunt creditor privat și investitor, aveți nevoie de o finanțare legitimă, onestă, de încredere și repede? Te pot ajuta cu un împrumut de garanție 100%, ofer afaceri, finanțări imobiliare și împrumuturi individuale, Mai mult, finanțez tot felul de proiecte. Aplicați azi prin e-mail: ruthhuntfinancialservice@gmail.com pentru informații suplimentare
ANONIM a comentat Legea 12 2018
    mesajul tauSunt investitor. Scriu pentru a vă informa despre oferta de credit oferită de compania noastră pentru a ajuta persoanele fizice și organizațiile, inclusiv proprietarii de afaceri mici. oferta noastră este de până la 3% rata dobânzii timp de 1 până la 10 ani. Interesul dvs. va răspunde urgent de către agenții noștri online. răspundeți cu următoarele detalii, toate cerințele vă vor fi prezentate de agentul nostru online atunci când contactați agentul: ivanmarko110@gmail.com Număr WhatsApp: +1(504)603-3666
ANONIM a comentat Decizia 292 2018
    Sunt Saara Kemi un creditor privat care acordă împrumuturi diferite tipurilor de împrumuturi către companii / companii de pe întregul glob de urgență, cu 3% rata dobânzii, dacă sunteți interesat, contactați-mă prin e-mail: saara.kemi@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 458 2019
    Sunt Saara Kemi un creditor privat care acordă împrumuturi diferite tipurilor de împrumuturi către companii / companii de pe întregul glob de urgență, cu 3% rata dobânzii, dacă sunteți interesat, contactați-mă prin e-mail: saara.kemi@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 458 2019
    Sunt Saara Kemi un creditor privat care acordă împrumuturi diferite tipurilor de împrumuturi către companii / companii de pe întregul glob de urgență, cu 3% rata dobânzii, dacă sunteți interesat, contactați-mă prin e-mail: saara.kemi@gmail.com
ANONIM a comentat Ordin 129 2016
    Dear Sir/Ma, We are project funder as well as financial lender. We have BG/SBLC specifically for BUY/LEASE at a leasing price of 4%+2% of face value Issuance by HSBC London and many other 25 top AA rated Bank in Europe, Middle East or USA. We also secure funding. Also We are into the provision of short term and long term business/personal loans for both small and large scale business funds. * FOR LEASING OF BG/SBLC MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M LEASING FEE = 4%+2% * FOR PURCHASE OF FRESH CUT BG/SBLC PRICE = 32%+2% MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M Intermediaries/Consultants/Brokers are welcome to bring their clients and are 100% protected. In complete confidence, we will work together for the benefits of all parties involved. ENNIE OWEN E-mail : evergrowthfinancialltd@gmail.com Skype id : evergrowthfinancialltd@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 3 2018
    Oferim toate tipurile de împrumuturi * Împrumut comercial * Împrumut personal * Împrumut comercial * Rambursare împrumut * Împrumut studențesc * Împrumut ipotecar * Împrumut auto * Împrumut de credit Bad Credit credit * Credit ipotecar * Împrumut / Contract de proiect * Tipuri de împrumuturi pe datorie Consolidarea este disponibilă și Împrumut momentan - 2.000 euro - 5.000 euro (1 până la 2 ore) Împrumuturi - 3.000 euro - 10.000 euro (2 până la 24 ore) Împrumuturi personale - 5.000 - 500.000 euro Oferim o rată minimă foarte scăzut de 3%. Anii de la 1 la 25 de ani, programul de rambursare maximă pentru toate regiunile lumii. Ne acordă împrumuturi de la 1.000.000 la 100.000.000 de euro. împrumuturile noastre sunt bine garantate, deoarece securitatea maximă este prioritatea noastră. Intrebare: dancilatania@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu