Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 171 din 20 aprilie 2004

pentru aprobarea Procedurilor privind modul de acordare a drepturilor de care beneficiaza persoanele aflate in cautarea unui loc de munca pe durata participarii la o forma de pregatire profesionala

ACT EMIS DE: MINISTERUL MUNCII, SOLIDARITATII SOCIALE SI FAMILIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 725 din 11 august 2004


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 17 din Hotararea Guvernului nr. 737/2003 privind organizarea si functionarea Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, cu modificarile si completarile ulterioare,
    avand in vedere prevederile art. 37 alin. (3) din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 174/2002, cu modificarile si completarile ulterioare,

    ministrul muncii, solidaritatii sociale si familiei emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    Se aproba Procedurile privind modul de acordare a drepturilor de care beneficiaza persoanele aflate in cautarea unui loc de munca pe durata participarii la o forma de pregatire profesionala, prevazute in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.
    Art. 2
    Pe data intrarii in vigoare a prezentului ordin, Ordinul ministrului muncii si solidaritatii sociale nr. 111/2002 pentru aprobarea Procedurilor privind modul de acordare a drepturilor de care beneficiaza persoanele aflate in cautarea unui loc de munca pe durata participarii la o forma de pregatire profesionala, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 181 din 18 martie 2002, cu modificarile ulterioare, se abroga.
    Art. 3
    Prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

              Ministrul muncii, solidaritatii sociale si familiei,
                                Elena Dumitru

    ANEXA 1

                               PROCEDURI
privind modul de acordare a drepturilor de care beneficiaza persoanele aflate in cautarea unui loc de munca pe durata participarii la o forma de pregatire profesionala

    Prezentele proceduri reglementeaza aplicarea prevederilor legale referitoare la acordarea drepturilor de care beneficiaza persoanele aflate in cautarea unui loc de munca pe durata participarii la o forma de pregatire profesionala.

    Art. 1
    Beneficiarii drepturilor sunt persoanele prevazute la art. 66 din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, denumita in continuare lege, dupa cum urmeaza:
    a) persoane care nu au loc de munca, nu realizeaza venituri sau realizeaza din activitati autorizate potrivit legii venituri mai mici decat indemnizatia de somaj;
    b) persoane care nu au putut ocupa un loc de munca dupa absolvirea unei institutii de invatamant sau dupa satisfacerea stagiului militar;
    c) persoane care au obtinut statutul de refugiat sau alta forma de protectie internationala, conform legii;
    d) persoane care nu au putut ocupa un loc de munca dupa repatriere sau dupa eliberarea din detentie;
    e) cetateni straini sau apatrizi care au fost incadrati in munca sau au realizat venituri in Romania, conform legii;
    f) persoane care desfasoara activitati in mediul rural si nu realizeaza venituri lunare sau realizeaza venituri lunare mai mici decat indemnizatia de somaj si care sunt inregistrate la agentiile pentru ocuparea fortei de munca judetene, respectiv a municipiului Bucuresti;
    g) persoane care si-au reluat activitatea ca urmare a incetarii concediului pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, dupa satisfacerea stagiului militar sau ca urmare a recuperarii capacitatii de munca dupa pensionarea pentru invaliditate;
    h) persoane aflate in detentie care mai au de executat cel mult 9 luni pana la ultima zi de executare a pedepsei.
    Art. 2
    (1) Persoanele prevazute la art. 1 lit. a) - g), pe durata participarii la o forma de pregatire profesionala, au urmatoarele drepturi ale caror costuri se suporta din bugetul asigurarilor pentru somaj:
    a) sa beneficieze de pregatire teoretica si practica pe toata durata cursului;
    b) sa beneficieze de materiale de instruire si sa primeasca in folosinta manuale;
    c) sa beneficieze, daca este cazul, de echipament de protectie pe timpul instruirii practice.
    (2) Pe langa drepturile prevazute la alin. (1), in vederea optimizarii procesului de formare profesionala, persoanele prevazute la art. 1 lit. a) - g) au urmatoarele drepturi ale caror costuri se suporta din bugetul asigurarilor pentru somaj:
    a) sa beneficieze de rechizite;
    b) sa beneficieze, pentru traseul de la domiciliu la unitatea de pregatire, de abonament gratuit pe mijloacele de transport in comun sau, dupa caz, de decontarea cheltuielilor de transport, pentru cel mult patru deplasari in cursul unei luni, daca nu se pot deplasa zilnic la unitatea de pregatire, in conditiile prevazute de reglementarile in vigoare pentru salariatii institutiilor publice si ai regiilor autonome cu specific deosebit, pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, precum si in cazul deplasarii, in cadrul localitatii, in interesul serviciului;
    c) sa beneficieze de consultatii medicale, de analize medicale si teste necesare frecventarii cursului;
    d) sa beneficieze de cazare si de o suma de bani pentru acoperirea mesei la nivelul prevazut de reglementarile in vigoare pentru salariatii institutiilor publice si ai regiilor autonome cu specific deosebit, pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, precum si in cazul deplasarii, in cadrul localitatii, in interesul serviciului, pe perioada cat participa la pregatirea profesionala, daca nu se pot deplasa zilnic la unitatea de pregatire sau locuiesc la o distanta mai mare de 50 km de aceasta.
    Art. 3
    Persoanele prevazute la art. 1 lit. h), care participa la un program de formare profesionala gratuit, au drepturile prevazute la art. 2 alin. (1) si alin. (2) lit. a), costurile fiind suportate din bugetul asigurarilor pentru somaj.
    Art. 4
    Costul drepturilor de care beneficiaza persoanele care participa la un program de formare profesionala gratuit se suporta din bugetul asigurarilor pentru somaj de catre agentiile pentru ocuparea fortei de munca judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, ori, dupa caz, de catre centrele regionale de formare profesionala a adultilor.
    Art. 5
    (1) Necesarul de rechizite, materiale de instruire si manuale se stabileste, dupa caz, de agentiile pentru ocuparea fortei de munca judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, de centrele regionale de formare profesionala a adultilor sau de furnizorii de formare profesionala din sectorul public sau privat, autorizati in conditiile legii, in functie de programa de pregatire, pentru fiecare cursant.
    (2) Rechizitele, materialele de instruire si manualele sunt puse la dispozitie participantilor la programul de formare profesionala, dupa caz, de furnizorii de formare profesionala din sectorul public sau privat, autorizati in conditiile legii, de centrele de formare profesionala sau de centrele regionale de formare profesionala a adultilor in cadrul carora se realizeaza cursurile.
    (3) Manualele se dau in folosinta si se recupereaza la finalizarea cursului.
    Art. 6
    (1) Persoanele inscrise la cursuri beneficiaza de echipament de protectie in perioada instruirii practice, in vederea protejarii integritatii si sanatatii acestora.
    (2) Furnizorii de servicii de formare profesionala au obligatia sa asigure echipamentele de protectie necesare cursului, in functie de cerintele ocupatiei sau meseriei si de normele de protectie a muncii.
    (3) In cazul in care pregatirea practica se desfasoara in centrele regionale de formare profesionala, aflate in subordinea agentiilor pentru ocuparea fortei de munca judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, echipamentul necesar se asigura de catre acestea. Aceeasi obligatie revine si centrelor regionale de formare profesionala a adultilor, aflate in subordinea Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca.
    (4) Echipamentul de protectie a muncii, specific pentru fiecare ocupatie sau meserie, este, in mod obligatoriu, cel stabilit prin programa de pregatire.
    Art. 7
    (1) Abonamentul gratuit pe mijloacele de transport in comun se acorda persoanelor care beneficiaza de servicii de formare profesionala gratuite si se pot deplasa zilnic la unitatea de pregatire, dupa caz:
    a) pe mijloacele de transport feroviar si auto interurban, precum si, dupa caz, pe cel mult doua linii de transport local pe traseul de la domiciliu la unitatea de pregatire, daca aceasta se afla in alta localitate;
    b) pentru maximum doua linii de transport urban de suprafata pe traseul de la domiciliu la unitatea de pregatire a cursantului;
    c) pentru mijloacele de transport urban subteran si o linie de transport urban de suprafata.
    (2) Decontarea cheltuielilor de transport pentru persoanele care nu se pot deplasa zilnic la unitatea de pregatire se efectueaza pentru cel mult patru deplasari in cursul unei luni, pe traseul cel mai scurt de la domiciliu la locul de cazare.
    (3) Costul abonamentelor, precum si cheltuielile de transport se deconteaza, dupa caz, de catre agentiile pentru ocuparea fortei de munca judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, de catre centrele regionale de formare profesionala a adultilor, la expirarea fiecarei perioade pentru care au fost procurate, pe toata durata cursului, in conditiile prevazute de reglementarile in vigoare pentru salariatii institutiilor publice si ai regiilor autonome cu specific deosebit, pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, precum si in cazul deplasarii, in cadrul localitatii, in interesul serviciului.
    Art. 8
    (1) Persoanele prevazute la art. 1 lit. a) - g), care nu se pot deplasa zilnic la unitatea de pregatire sau locuiesc la o distanta mai mare de 50 km de aceasta, au dreptul, pe perioada in care participa la pregatirea profesionala, sa beneficieze de cazare si de o suma de bani pentru acoperirea mesei la nivelul prevazut de reglementarile in vigoare pentru salariatii institutiilor publice si ai regiilor autonome cu specific deosebit, pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, precum si in cazul deplasarii, in cadrul localitatii, in interesul serviciului.
    (2) Drepturile prevazute la alin. (1) se asigura de agentiile pentru ocuparea fortei de munca judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, ori, dupa caz, de centrele regionale de formare profesionala a adultilor, prin intermediul unitatilor de cazare cu care se vor incheia contracte in acest sens.
    (3) In contractele prevazute la alin. (2) se vor mentiona si numarul de persoane beneficiare de aceste drepturi, precum si perioada pentru care beneficiaza.
    (4) In situatia in care persoanele care au dreptul sa beneficieze de cazare si de o suma de bani pentru acoperirea mesei, in conditiile legii, se retrag sau sunt exmatriculate de la programul de formare profesionala, agentiile pentru ocuparea fortei de munca judetene sau a municipiului Bucuresti ori, dupa caz, centrele regionale de formare profesionala a adultilor vor instiinta unitatile de cazare cu privire la data incetarii drepturilor prevazute la alin. (1).
    (5) Decontarea cheltuielilor se face la finalizarea programului de formare profesionala, pe baza devizului intocmit de unitatea de cazare, care va cuprinde cheltuielile cu cazarea si suma de bani pentru acoperirea mesei la nivelul prevazut de reglementarile in vigoare pentru salariatii institutiilor publice si ai regiilor autonome cu specific deosebit, pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, precum si in cazul deplasarii, in cadrul localitatii, in interesul serviciului, numai pentru persoanele care, potrivit legii, beneficiaza gratuit de aceste drepturi.
    Art. 9
    (1) Consultatiile medicale, analizele medicale, precum si testele privind aptitudinile de exercitare a ocupatiei sau a meseriei, obligatorii pentru inscrierea la curs, se efectueaza la unitatile medicale de specialitate abilitate din sectorul public sau privat.
    (2) Consultatiile medicale, analizele medicale si testele se solicita pentru fiecare curs, pe baza de tabel nominal, in functie de specificul meseriilor/ocupatiilor la care se constata necesitatea efectuarii lor, de catre agentiile pentru ocuparea fortei de munca judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, sau de catre centrele regionale de formare profesionala a adultilor.
    (3) Agentiile pentru ocuparea fortei de munca judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, sau centrele regionale de formare profesionala a adultilor incheie cu unitatile medicale de specialitate abilitate din sectorul public sau privat, ca urmare a selectiei organizate in conditiile legislatiei privind achizitiile publice, o conventie in care se prevad modalitatea de eliberare a adeverintelor medicale, precum si decontarea serviciilor prestate.
    (4) Decontarea cheltuielilor se face, dupa caz, de catre agentiile pentru ocuparea fortei de munca judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, de catre centrele regionale de formare profesionala a adultilor, dupa primirea si verificarea documentatiei de catre compartimentul de formare profesionala, pe baza facturilor emise de unitatile medicale de specialitate abilitate din sectorul public sau privat.
    Art. 10
    Directorii executivi ai agentiilor pentru ocuparea fortei de munca judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, sau directorii centrelor regionale de formare profesionala a adultilor raspund de cheltuirea fondurilor aferente acordarii drepturilor, potrivit prevederilor prezentului ordin, in conditii de legalitate, economicitate si oportunitate.



SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 171/2004

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 171 din 2004
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 171/2004
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu