Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 1555 din 16 iulie 1993

privind coordonarea de catre Ministerul Industriilor a activitatii privind gestionarea si controlul resurselor minerale

ACT EMIS DE: MINISTERUL INDUSTRIILOR

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 225 din 15 septembrie 1993


SmartCity3


    Pentru realizarea de catre Inspectia de Stat pentru Resurse Minerale a atributiilor in domeniul omologarii rezervelor de substante minerale utile,
    in temeiul Hotararii Guvernului nr. 794/1992 privind organizarea si functionarea Ministerului Industriilor, cu modificarile ulterioare, al Hotararii Parlamentului nr. 11/1992 si al Decretului nr. 223/1992,
    ministrul industriilor emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    Se constituie Consiliul pentru Omologarea Rezervelor de Substante Minerale utile, in structura prevazuta in anexa nr. 1.
    Art. 2
    Se aproba Regulamentul de organizare a activitatii de omologare a rezervelor de substante minerale utile, prevazut in anexa nr. 2.
    Art. 3
    Normele metodologice existente privind clasificarea, determinarea, omologarea si evidenta rezervelor geologice de substante minerale utile isi pastreaza valabilitatea.
    Art. 4
    Anexele nr. 1 si 2 fac parte integranta din prezentul ordin.
    Art. 5
    Prezentul ordin, impreuna cu anexele, se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si intra in vigoare pe data publicarii lui.
    Art. 6
    Ordinul ministrului resurselor si industriei nr. 669 din 13 decembrie 1990 privind activitatea de omologare a rezervelor de substante minerale utile se abroga.
    Art. 7
    Directia generala restructurare industriala, Directia generala cercetare, dezvoltare, ecologie, Directia generala petrol si gaze, Departamentul minelor si geologiei, Departamentul industriei materialelor de constructii, Directia generala management, legislatie si Inspectia de Stat pentru Resurse Minerale vor aduce la indeplinire prevederile prezentului ordin.

                   Ministrul industriilor,
                   Dumitru Popescu

    ANEXA 1

   CONSILIUL PENTRU OMOLOGAREA REZERVELOR DE SUBSTANTE MINERALE UTILE

   Presedinte:               - secretar de stat cu probleme de restructurare,
                                dezvoltare, reforma economica.
   Vicepresedinte: - directorul general al Inspectiei de Stat pentru
                                Resurse Minerale.
   Membrii permanenti din:
   Ministerul Industriilor:
                              - directorul general al Directiei generale
                                cercetare, dezvoltare, ecologie;
                              - directorul general adjunct al Inspectiei de Stat
                                pentru Resurse Minerale;
                              - directorul directiei de specialitate din
                                Inspectia de Stat pentru Resurse Minerale;
                              - reprezentantul Directiei generale restructurare
                                industriala;
                              - reprezentantul Directiei geologice in cadrul
                                Departamentului minelor si geologiei.
   Ministerul Apelor,
   Padurilor si Protectiei
   Mediului:
                              - reprezentantul Departamentului protectiei
                                mediului.
   Membrii pe domenii de
   activitate din:
   Ministerul Industriilor:
                              - reprezentantul Directiei generale petrol si
                                gaze;
                              - reprezentantul Departamentului minelor si
                                geologiei;
                              - reprezentantul Departamentului industriei
                                materialelor de constructii.
   Alte ministere:
                              - reprezentantul Ministerului Transporturilor;
                              - reprezentantul Ministerului Lucrarilor Publice
                                si Amenajarii Teritoriului;
                              - reprezentantul Departamentului apelor din
                                Ministerul Apelor, Padurilor si Protectiei
                                Mediului.
    ANEXA 2
                             REGULAMENT
de organizare a activitatii de omologare a rezervelor de substante minerale utile

    CAP. 1
    Dispozitii generale

    Art. 1
    Omologarea rezervelor de substante minerale utile se realizeaza de catre Consiliul pentru omologarea rezervelor de substante minerale utile, care se organizeaza pe langa Inspectia de Stat pentru Resurse Minerale.
    Art. 2
    Consiliul este constituit din specialisti din cadrul Ministerului Industriilor si alte ministere cu activitate in domeniul resurselor minerale si al protectiei mediului.
    Membrii consiliului sunt membri permanenti, care participa la toate sedintele de omologare a rezervelor de substante minerale utile si membri pe domenii de activitate, care participa numai la sedintele de omologare a rezervelor de substante minerale utile din domeniile respective.
    Art. 3
    Numirea membrilor consiliului se face la propunerea Inspectiei de Stat pentru Resurse Minerale, prin ordin al ministrului industriilor. Pentru membrii din afara Ministerului Industriilor numirea se face cu acordul prealabil al ministerelor in care acestia isi desfasoara activitatea de baza.
    Art. 4
    Consiliul are un aparat de lucru de specialitate si un secretariat, asigurate de directia de specialitate din Inspectia de Stat pentru Resurse Minerale.

    CAP. 2
    Atributii si competente

    Art. 5
    Consiliul are urmatoarele atributii principale:
    a) analizeaza, in vederea omologarii rezervelor de substante minerale utile, documentatiile prezentate de aparatul sau de lucru, continand propunerile de omologare a acestor rezerve;
    b) omologheaza rezervele de substante minerale utile clasificate dupa gradul de cunoastere si posibilitatile de valorificare, pe baza documentatiilor transmise, dupa caz, de catre institutiile publice, autoritatile administratiei publice sau agentii economici;
    c) emite documentul de omologare a rezervelor de substante minerale utile (incheiere), care constituie actul pe baza caruia se fundamenteaza, sub aspectul potentialului geologic, autorizarea exploatarii, se exploateaza si se valorifica zacamintele in conditiile legii si care prevede masuri si recomandari in vederea asigurarii unui grad corespunzator de cunoasterea a acestor rezerve, a crearii conditiilor pentru valorificarea lor superioara si complexa, precum si pentru protectia zacamintelor;
    d) aproba scoaterea din evidenta a rezervelor de substante minerale utile (abandonarea), pe baza documentatiilor de evaluare a acestor rezerve si a avizelor Inspectiei de Stat pentru Resurse Minerale;
    e) avizeaza proiectele de normative obligatorii cu privire la determinarea, clasificarea, omologarea si evidenta rezervelor de substante minerale utile, precum si la continutul documentatiilor de evaluare a acestor rezerve;
    f) analizeaza si aproba studiile si documentele privind stadiul cunoasterii si valorificarii rezervelor de substante minerale utile, prezentate de aparatul de lucru de specialitate.
    Art. 6
    In indeplinirea atributiilor sale, consiliul direct sau prin aparatul de lucru de specialitate, are urmatoarele drepturi:
    a) sa solicite si sa obtina de la institutiile publice, autoritatile administratiei publice locale si agentii economici care au activitati in domeniul determinarii si exploatarii rezervelor de substante minerale utile, documentatii de evaluare a rezervelor, studii de valorificare, precum si alte documentatii necesare omologarii acestor rezerve;
    b) sa solicite si sa obtina de la agentii economici date suplimentare necesare fundamentarii calculului rezervelor de substante minerale utile, pentru care se cere omologarea;
    c) sa solicite completarea sau refacerea documentatiilor de evaluare a rezervelor de substante minerale utile, care nu sunt intocmite potrivit normelor metodologice in vigoare sau care nu fundamenteaza evaluarile de rezerve;
    d) sa verifice in teritoriu, ori de cate ori este necesar, toate datele care fundamenteaza evaluarea rezervelor.

    CAP. 3
    Organizare si functionare

    Art. 7
    Consiliul este organ deliberativ. Lucrarile consiliului sunt conduse de un presedinte sau, in lipsa acestuia, de vicepresedinte.
    Art. 8
    Convocarea consiliului, precum si ordinea de zi se aproba de presedintele acestuia, la propunerea secretariatului asigurat de directia de specialitate din Inspectia de Stat pentru Resurse Minerale.
    Art. 9
    Consiliul lucreaza valabil in prezenta a cel putin 2/3 din numarul membrilor permanenti si, in mod obligatoriu, al celor pe domenii de activitate pentru care se analizeaza omologarea rezervelor de substante minerale utile.
    Art. 10
    La sedintele consiliului participa, ca invitati, autorii documentatiilor si delegatii institutiilor publice, autoritatilor administratiei publice locale si ai agentilor economici care au transmis documentatii de evaluare a rezervelor de substante minerale utile in vederea omologarii acestora, precum si specialistii aparatului de lucru al consiliului.
    De asemenea, la sedinte pot fi invitati si alti specialisti care sa contribuie la elucidarea problemelor legate de omologarea rezervelor de substante minerale utile.
    Art. 11
    Consiliul ia hotarari cu majoritatea simpla a voturilor membrilor prezenti. Hotararile consiliului se consemneaza in procesul-verbal al sedintei, iar discutiile, in stenograma de sedinta.
    Art. 12
    Documentul de omologare a rezervelor de substante minerale utile (incheierea) se elaboreaza pe baza hotararilor consiliului, se semneaza de membrii care au participat la sedinta si se aproba de secretarul de stat imputernicit de ministrul industriilor.
    Art. 13
    Secretariatul consiliului este asigurat de directia de specialitate din Inspectia de Stat pentru Resurse Minerale, cu urmatoarele atributii:
    a) elaboreaza proiectul ordinii de zi a sedintelor si propune data tinerii acestora;
    b) convoaca membrii consiliului, pe reprezentantii organizatiilor interesate si alti invitati; comunica ordinea de zi a sedintelor cu cel putin 5 zile inainte de data tinerii acestora si asigura pregatirea materialelor care urmeaza sa fie examinate si transmiterea sau consultarea lor la sediul Inspectiei de Stat pentru Resurse Minerale in acelasi termen;
    c) redacteaza procesele-verbale ale sedintelor si asigura semnarea acestora de catre membrii consiliului, precum si de ceilalti participanti la sedinta;
    d) organizeaza luarea de note si stenografierea discutiilor din sedintele de omologare;
    e) asigura semnarea documentelor de omologare a rezervelor de substante minerale utile si transmiterea acestora la cei interesati;
    f) asigura inregistrarea si pastrarea documentelor de omologare a rezervelor de substante minerale utile.

    CAP. 4
    Sarcinile principale ale aparatului de lucru de specialitate al consiliului

    Art. 14
    Pentru aducerea la indeplinire a atributiilor consiliului, aparatul de lucru de specialitate al acestuia are urmatoarele sarcini:
    a) verifica documentatiile primite in vederea omologarii rezervelor de substante minerale utile;
    b) intocmeste punctul de vedere cu propunerile de omologare a rezervelor de substante minerale utile;
    c) prezinta consiliului punctul de vedere cu concluziile rezultate din verificarea documentatiilor privind omologarea rezervelor si masurile necesare pentru cresterea gradului de cunoastere si imbunatatire a gradului de valorificare a rezervelor de substante minerale utile;
    d) elaboreaza documentele de omologare a rezervelor de substante minerale utile potrivit hotararilor consiliului;
    e) acorda asistenta de specialitate in activitatea de intocmire a documentatiilor de evaluare a rezervelor de substante minerale utile;
    f) elaboreaza proiecte de normative cu privire la determinarea, clasificarea, omologarea si evidenta rezervelor de substante minerale utile si cu privire la intocmirea si continutul documentatiilor geologice de evaluare a acestor rezerve;
    g) analizeaza si propune asimilarea unor metode, procedee si tehnici noi de obtinere a datelor din lucrari de cercetare geologica si de exploatare, precum si de prelucrare a informatiilor privind evaluarea rezervelor.

    CAP. 5
    Dispozitii finale

    Art. 15
    Intocmirea si transmiterea documentatiilor de evaluare a rezervelor de substante minerale utile de catre institutiile publice, autoritatile administratiei publice locale si agentii economici, care au activitate in domeniul determinarii si exploatarii rezervelor, se vor face potrivit Normelor metodologice privind clasificarea, determinarea, omologarea si evidenta rezervelor geologice de substante minerale utile.
    Art. 16
    Datele oficiale cu privire la rezervele de substante minerale utile sunt cele inscrise in evidenta Inspectiei de Stat pentru Resurse Minerale.



SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 1555/1993

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 1555 din 1993
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 1555/1993
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu