Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 154 din 11 aprilie 2002

privind recoltarea prin impuscare a unor exemplare din speciile de fauna salbatica de interes cinegetic, in situatii exceptionale

ACT EMIS DE: MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI SI PADURILOR

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 312 din 13 mai 2002


SmartCity3


    Ministrul agriculturii, alimentatiei si padurilor,
    in temeiul prevederilor art. 8 alin. (1) lit. z) si ale art. 50 alin. (1) din Legea fondului cinegetic si a protectiei vanatului nr. 103/1996, cu modificarile si completarile ulterioare,
    in temeiul prevederilor art. 7 lit. B.b) din Hotararea Guvernului nr. 12/2001 privind organizarea si functionarea Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor, cu modificarile ulterioare,
    emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    Recoltarea prin impuscare a unui exemplar dintr-o specie de fauna salbatica de interes cinegetic, in situatii exceptionale, reprezinta impuscarea acestui exemplar in afara perioadei legale de vanare a speciei din care face parte sau in cadrul perioadei legale de vanare a acesteia, dar in cazul in care cota de recolta aprobata a fost realizata, daca exemplarul respectiv se gaseste in una dintre urmatoarele situatii:
    a) se afla intr-o stare biologica care nu ii asigura supravietuirea in mediul natural de viata, datorita desfasurarii unor actiuni de vanatoare anterioare in urma carora a fost ranit, dar nu a mai fost recuperat;
    b) a suferit accidente sau raniri in urma unor atacuri produse de carnivorele mari, care nu ii asigura supravietuirea in mediul natural de viata;
    c) sufera de diferite boli interne cu efecte morfologice si fiziologice vizibile, iar in urma observatiilor repetate se constata ca refacerea si supravietuirea acestuia in mediul natural de viata este incerta;
    d) este captiv intr-un anumit tip de cursa sau capcana, cu leziuni fizice evidente, care ii reduc vitalitatea si capacitatea de supravietuire.
    Art. 2
    In situatiile prezentate la art. 1 personalul tehnic de specialitate al gestionarului fondului de vanatoare in raza caruia se constata un astfel de caz va lua toate masurile necesare pentru salvarea exemplarului respectiv. Masurile intreprinse vor fi consemnate in documentele care se incheie in acest sens si vor avea in vedere, dupa caz, urmatoarele:
    a) eliberarea animalului din cursa sau capcana, inclusiv prin folosirea armei cu tranchilizant;
    b) administrarea de medicamente;
    c) luarea unor masuri suplimentare de observatie si paza.
    Art. 3
    (1) In cazul in care se constata ca masurile prevazute la art. 2 nu pot fi luate sau nu sunt eficiente, se va proceda la impuscarea exemplarului aflat in una dintre situatiile prezentate la art. 1. Aceasta actiune se va desfasura dupa solicitarea, de catre gestionarul fondului de vanatoare, inspectoratului teritorial de regim silvic si cinegetic in a carui zona de competenta se afla fondul de vanatoare in cauza, a delegarii unui angajat al oficiului cinegetic. In aceasta situatie inspectoratul teritorial de regim silvic si cinegetic va confirma cu promptitudine prezentarea, respectiv neprezentarea delegatului la aceasta actiune. In cazul in care prezentarea delegatului oficiului cinegetic nu s-a realizat, in documentele incheiate se va consemna si motivul invocat de inspectoratul teritorial de regim silvic si cinegetic pentru nedelegarea acestuia.
    (2) Recoltarea prin impuscare a exemplarului se va face de catre personalul tehnic de specialitate al gestionarului fondului de vanatoare pe care a fost constatata situatia exceptionala, efectuandu-se, in masura posibilitatilor, inregistrarea exemplarului pe caseta video atat inainte, cat si dupa recoltare. Daca acest lucru nu este posibil, se vor executa fotografii, in masura posibilitatilor inainte, dar obligatoriu dupa recoltare, cu aparate de fotografiat care sa prezinte pe cliseu data fotografierii. La actiune vor participa cel putin doua persoane imputernicite de gestionarul fondului de vanatoare. La incheierea actiunii se va intocmi un proces-verbal intre cei prezenti, in care sa fie consemnate circumstantele si rezultatele desfasurarii acesteia.
    Art. 4
    Fiecare exemplar astfel recoltat va fi transportat in maximum 24 de ore de la impuscare la medicul veterinar oficial in a carui circumscriptie teritoriala a fost recoltat, care va intocmi actul de necropsie in care sa fie consemnata starea anatomopatologica a exemplarului respectiv, inclusiv leziunile existente inainte de impuscarea acestuia, si va elibera certificatul sanitar veterinar de transport.
    Art. 5
    (1) O data cu desfasurarea actiunilor prezentate la art. 2 - 4 gestionarii fondurilor de vanatoare au pentru fiecare caz obligatia de a intocmi o documentatie corespunzatoare, care va cuprinde urmatoarele:
    a) raportul de constatare a situatiei exceptionale si de luare a masurilor necesare, in conditiile prevazute la art. 2;
    b) cel putin o fotografie a exemplarului, executata cu ocazia actiunii de recoltare, cu semnatura operatorului pe verso, sau, dupa caz, caseta video pe care a fost facuta inregistrarea;
    c) procesul-verbal intocmit dupa incheierea actiunii de recoltare, prevazut la art. 3 alin. (2);
    d) documentele sanitare veterinare prevazute la art. 4.
    (2) Documentele prevazute la alin. (1) se inregistreaza si se arhiveaza de catre gestionarii fondurilor de vanatoare.
    (3) In termen de maximum 24 de ore de la eliberarea certificatului sanitar veterinar de transport prevazut la art. 4 gestionarul fondului de vanatoare este obligat sa informeze inspectoratul teritorial de regim silvic si cinegetic in a carui zona de competenta a fost recoltat exemplarul despre rezultatele desfasurarii actiunii.
    (4) In termen de maximum 15 zile de la data primirii instiintarii prevazute la alin. (3) un reprezentant al oficiului cinegetic din cadrul inspectoratului teritorial de regim silvic si cinegetic va verifica existenta si corectitudinea intocmirii documentelor prevazute la alin. (1), incheind cu aceasta ocazie un document de constatare.
    Art. 6
    In toate cazurile de recoltare a unor exemplare din speciile de fauna salbatica de interes cinegetic, in situatii exceptionale, gestionarii fondurilor de vanatoare vor avea in vedere urmatoarele:
    a) in cazul recoltarii exemplarului in perioada cuprinsa intre inceputul perioadei de vanare a speciei respective si depunerea si sustinerea lucrarii anuale de evaluare a efectivelor de vanat la autoritatea publica centrala in domeniul cinegetic, acest caz va fi operat corespunzator la rubricile "exemplare realizate din cota de recolta aprobata pentru sezonul de vanatoare incheiat" si, respectiv, "efective evaluate in anul curent";
    b) in cazul recoltarii exemplarului in perioada cuprinsa intre depunerea si sustinerea lucrarii anuale de evaluare a efectivelor de vanat si inceperea perioadei de vanare a speciei respective, cota de recolta aprobata se reduce cu exemplarul respectiv.
    Art. 7
    Recoltarea prin impuscare a unor exemplare din speciile de fauna salbatica de interes cinegetic, in situatii exceptionale, in conditiile prevazute de prezentul ordin, nu exonereaza pe gestionarii fondurilor de vanatoare de indeplinirea celorlalte obligatii pe care le au conform reglementarilor legale in vigoare referitoare la autorizarea, organizarea si practicarea vanatorii, respectiv valorificarea vanatului recoltat.
    Art. 8
    Recoltarea prin impuscare, in temeiul prevederilor prezentului ordin, a unor exemplare din speciile de fauna salbatica de interes cinegetic, aflate in alte situatii decat cele definite la art. 1, sau recoltarea unor exemplare aflate in situatii exceptionale, intocmai cum acestea au fost definite, in alte conditii decat cele prevazute de prezentul ordin, atrage raspunderea administrativa, civila sau penala, dupa caz, potrivit legii, a celor care se fac vinovati de aceste fapte.
    Art. 9
    Prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

             Ministrul agriculturii, alimentatiei si padurilor,
                                Ilie SarbuSmartCity5

COMENTARII la Ordinul 154/2002

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 154 din 2002
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 410 2011
    Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) We Offers Financial Consulting To Client, ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com )
ANONIM a comentat Decizia 91 2019
    Bună ziua, Ai nevoie de ajutor financiar urgent pentru nevoile tale personale sau de afaceri? Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă majoră pentru clienții care se confruntă cu probleme financiare și au nevoie urgentă de o soluție. Întrebarea despre credit și garanții este ceea ce clienții se preocupă întotdeauna atunci când caută un creditor credibil. Aveți grijă să nu pierdeți victima diferitelor fraude de împrumut online și să pierdeți în cele din urmă banii câștigați cu greu. Dacă aveți nevoie de un credit credibil și de încredere: Consolidarea datoriei, Împrumuturi de afaceri, Împrumuturi personale, Împrumuturi pentru construcții și împrumuturi auto pentru orice relație: info@loanlogics.online sau pastordonaldloanfirm@gmail.com nu există nicio garanție de securitate socială și credit, 100% garanție . Tot ce trebuie să faci este să știi exact ce vrei și să te asiguri că îți vei realiza visele EMAIL. pastordonaldloanfirm@gmail.com WhatsApp us +12899600524
ANONIM a comentat Legea 734 2018
    Dragi solicitanți de împrumuturi Aveți dificultăți financiare? Vrei să începi propria ta afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu scopul unic de a ajuta săracii și persoanele cu dificultăți financiare din viață. Dacă doriți să solicitați un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma necesară: Durata împrumutului: Numar de mobil: Mulțumesc și binecuvântează Dumnezeu ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Ordin 1164 2018
    Dragi solicitanți de împrumuturi Aveți dificultăți financiare? Vrei să începi propria ta afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu scopul unic de a ajuta săracii și persoanele cu dificultăți financiare din viață. Dacă doriți să solicitați un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma necesară: Durata împrumutului: Numar de mobil: Mulțumesc și binecuvântează Dumnezeu ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Cuantum - 2014
    DO YOU NEED AN AFFORDABLE LOAN TODAY? We have provided over $1 Billion in business loans to over 15,000 business owners just like you. We use our own designated risk technology to provide you with the right business loan so you can grow your business. Our services are fast and reliable, loans are approved within 24 hours of successful application. We offer loans from a minimum range of $10,000 to a maximum of $200 million. Do you find yourself in a bit of trouble with unpaid bills and don’t know which way to go or where to turn? What about finding a reputable Debt Consolidation firm that can assist you in reducing monthly installment so that you will have affordable repayment options as well as room to breathe when it comes to the end of the month and bills need to get paid? Dr. Jayden Martin Home Loans is the answer. Reduce your payments to ease the strain on your monthly expenses. Email (jaydenmartinhomeloans@gmail.com) Phone: +1 (929)277-5237 DO YOU NEED 100% FINANCE? we give out loans with an affordable interest rate of 2% JAYDEN MARTIN HOME LOANS, (jaydenmartinhomeloans@gmail.com) aims is to provide Excellent Professional Financial Services. Our services include the following: *Truck Loans * Personal Loans * Debt consolidation loans * Car Loans * Business Loans * Education Loans * Mortgage *Refinancing Loans * Home Loans We give you loan with a low interest rate of 2% and loan duration of 1 to 30 years to pay back the loan (secure and unsecured). Do not keep your financial problems to yourself in order for you not to be debt master or financial stress up, which is why you must contact us quickly for a solution to your financial problems. It will be a great joy to us when you are financially stable. Email (jaydenmartinhomeloans@gmail.com) Phone: +1 (929)277-5237 NOTE:Bear in mind that it will only take less than 24 Hours to process your file is 100% Guaranteed no matter your Credit Score. Yours Sincerely, Dr. Jayden Martin +1 (929)277-5237 We are certified and your privacy is 100% safe with us. Worry no more about your loans or finances. Get your instant loan approval
ANONIM a comentat Legea 4 1966
    DO YOU NEED AN AFFORDABLE LOAN TODAY? We have provided over $1 Billion in business loans to over 15,000 business owners just like you. We use our own designated risk technology to provide you with the right business loan so you can grow your business. Our services are fast and reliable, loans are approved within 24 hours of successful application. We offer loans from a minimum range of $10,000 to a maximum of $200 million. Do you find yourself in a bit of trouble with unpaid bills and don’t know which way to go or where to turn? What about finding a reputable Debt Consolidation firm that can assist you in reducing monthly installment so that you will have affordable repayment options as well as room to breathe when it comes to the end of the month and bills need to get paid? Dr. Jayden Martin Home Loans is the answer. Reduce your payments to ease the strain on your monthly expenses. Email (jaydenmartinhomeloans@gmail.com) Phone: +1 (929)277-5237 DO YOU NEED 100% FINANCE? we give out loans with an affordable interest rate of 2% JAYDEN MARTIN HOME LOANS, (jaydenmartinhomeloans@gmail.com) aims is to provide Excellent Professional Financial Services. Our services include the following: *Truck Loans * Personal Loans * Debt consolidation loans * Car Loans * Business Loans * Education Loans * Mortgage *Refinancing Loans * Home Loans We give you loan with a low interest rate of 2% and loan duration of 1 to 30 years to pay back the loan (secure and unsecured). Do not keep your financial problems to yourself in order for you not to be debt master or financial stress up, which is why you must contact us quickly for a solution to your financial problems. It will be a great joy to us when you are financially stable. Email (jaydenmartinhomeloans@gmail.com) Phone: +1 (929)277-5237 NOTE:Bear in mind that it will only take less than 24 Hours to process your file is 100% Guaranteed no matter your Credit Score. Yours Sincerely, Dr. Jayden Martin +1 (929)277-5237 We are certified and your privacy is 100% safe with us. Worry no more about your loans or finances. Get your instant loan approval
ANONIM a comentat Legea 40 1997
    Sunt creditor privat și investitor, aveți nevoie de o finanțare legitimă, onestă, de încredere și repede? Te pot ajuta cu un împrumut de garanție 100%, ofer afaceri, finanțări imobiliare și împrumuturi individuale, Mai mult, finanțez tot felul de proiecte. Aplicați astăzi prin e-mail: ruthhuntfinancialservice@gmail.com pentru informații suplimentare.
ANONIM a comentat Legea 4 2015
     We are direct providers of Fresh Cut BG, SBLC and MTN which are specifically for lease, our bank instrument can be engage in PPP Trading, Discounting, signature project (s) such as Aviation, Agriculture, Petroleum, Telecommunication, construction of Dams, Bridges, Real Estate and all kind of projects. We do not have any broker chain in our offer or get involved in chauffer driven offers. We deliver with time and precision as sethforth in the agreement. Our terms and Conditions are reasonable, below is our instrument description. The procedure is very simple; the instrument will be reserved on euro clear to be verified by your bank, after verification an arrangement will be made for necessary bank documents and stock testing expenses, the cost of the Bank Guarantee will be paid after the delivery of the MT760, DESCRIPTION OF INSTRUMENTS: 1. Instrument: Bank Guarantee (BG/SBLC) (Appendix A) 2. Total Face Value: Eur 5M MIN and Eur 10B MAX (Ten Billion USD). 3. Issuing Bank: HSBC Bank London, Credit Suisse and Deutsche Bank Frankfurt. 4. Age: One Year, One Month 5. Leasing Price: 6% of Face Value plus 2% commission fees to brokers. 6. Delivery: Bank to Bank swift. 7. Payment: MT-103 or MT760 8. Hard Copy: Bonded Courier within 7 banking days. We are ready to close leasing with any interested client in few banking days, if interested do not hesitate to contact me direct. wrightjames931@gmail.com Regards, Wright Skype; wrightjames931@gmail.com
ANONIM a comentat Decizia 49 1997
    DO YOU NEED AN AFFORDABLE LOAN TODAY? We have provided over $1 Billion in business loans to over 15,000 business owners just like you. We use our own designated risk technology to provide you with the right business loan so you can grow your business. Our services are fast and reliable, loans are approved within 24 hours of successful application. We offer loans from a minimum range of $10,000 to a maximum of $200 million. Do you find yourself in a bit of trouble with unpaid bills and don’t know which way to go or where to turn? What about finding a reputable Debt Consolidation firm that can assist you in reducing monthly installment so that you will have affordable repayment options as well as room to breathe when it comes to the end of the month and bills need to get paid? Dr. Jayden Martin Home Loans is the answer. Reduce your payments to ease the strain on your monthly expenses. Email (jaydenmartinhomeloans@gmail.com) Phone: +1 (929)277-5237 DO YOU NEED 100% FINANCE? we give out loans with an affordable interest rate of 2% JAYDEN MARTIN HOME LOANS, (jaydenmartinhomeloans@gmail.com) aims is to provide Excellent Professional Financial Services. Our services include the following: *Truck Loans * Personal Loans * Debt consolidation loans * Car Loans * Business Loans * Education Loans * Mortgage *Refinancing Loans * Home Loans We give you loan with a low interest rate of 2% and loan duration of 1 to 30 years to pay back the loan (secure and unsecured). Do not keep your financial problems to yourself in order for you not to be debt master or financial stress up, which is why you must contact us quickly for a solution to your financial problems. It will be a great joy to us when you are financially stable. Email (jaydenmartinhomeloans@gmail.com) Phone: +1 (929)277-5237 NOTE:Bear in mind that it will only take less than 24 Hours to process your file is 100% Guaranteed no matter your Credit Score. Yours Sincerely, Dr. Jayden Martin +1 (929)277-5237 We are certified and your privacy is 100% safe with us. Worry no more about your loans or finances. Get your instant loan approval
ANONIM a comentat Decizia 319 2017
    Bună ziua, sunt Ruth Hunt, creditor privat și creditor legal. Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, împrumuturi ipotecare, împrumuturi pentru autoturisme, împrumuturi pentru studenți, credite de consolidare fără garanții, garanții, capital de risc etc ... Sau pur și simplu refuzați un împrumut de la o bancă sau o instituție financiară din unul sau mai multe motive? Sunteți soluțiile potrivite pentru credit! Oferim împrumuturi întreprinderilor și persoanelor fizice cu dobândă redusă și accesibilă de 3%. Deci, dacă sunteți interesat de un împrumut urgent și securizat. Pentru mai multe informații, trimiteți-ne un e-mail de astăzi Via: ruthhuntfinancialservice@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 154/2002
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu