E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 59/148 din 27 ianuarie 2004

privind stabilirea conditiilor speciale in care se face importul de arahide sau de produse derivate din arahide originare ori expediate din Republica Populara Chineza

ACT EMIS DE: MINISTERUL SANATATII


SmartCity3

              Nr. 59 din 27 ianuarie 2004
              MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR, APELOR SI MEDIULUI
              Nr. 148 din 25 februarie 2004
ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 203 din  9 martie 2004

    Vazand Referatul de aprobare al Directiei generale sanatate publica si inspectia sanitara de stat nr. OB.654/2004,
    avand in vedere prevederile art. 1 alin. (3) din Legea nr. 100/1998 privind asistenta de sanatate publica, cu modificarile si completarile ulterioare, si prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 97/2001 privind reglementarea productiei, circulatiei si comercializarii alimentelor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 57/2002, precum si prevederile Deciziei 79/2002 a CE, amendata prin deciziile 233/2002/CE, 678/2002/CE si 550/2003/CE,
    in temeiul prevederilor Hotararii Guvernului nr. 743/2003 privind organizarea si functionarea Ministerului Sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale Hotararii Guvernului nr. 739/2003 privind organizarea si functionarea Ministerului Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului, cu modificarile ulterioare,

    ministrul sanatatii si ministrul agriculturii, padurilor, apelor si mediului emit urmatorul ordin:

    Art. 1
    Importul produselor originare sau expediate din Republica Populara Chineza, din categoriile de mai jos, care sunt destinate consumului uman sau utilizarii ca ingrediente in alimente, este permis numai daca transportul este insotit de rezultatele prelevarilor oficiale de probe si analizelor, precum si de certificatul de sanatate elaborat in conformitate cu modelul prezentat in anexa, tradus oficial in limba engleza, completat, semnat si verificat de catre un reprezentant al Administratiei de Stat pentru Inspectia de Intrare-Iesire si Carantina a Republicii Populare Chineze, dupa cum urmeaza:
    a) arahide incadrate in codul CN 1202 10 90 sau 1202 20 00;
    b) arahide incadrate in codul CN 2008 11 94 (in pachete directe cu un continut net ce nu depaseste 1 kg) sau 2008 11 98 (in pachete directe cu un continut net ce nu depaseste 1 kg);
    c) arahide prajite, incadrate in codul CN 2008 11 92 (in pachete directe cu un continut net ce depaseste 1 kg) sau 2008 11 96 (in pachete directe cu un continut net ce nu depaseste 1 kg).
    Art. 2
    Marfurile vor fi importate numai prin unul dintre punctele de trecere a frontierei in care este organizat control fitosanitar vamal.
    Art. 3
    (1) Fiecare import se identifica printr-un cod, care corespunde codului de pe certificatul de sanatate si de pe raportul care il insoteste si care contine rezultatele prelevarilor oficiale de probe si analizelor, mentionate la art. 1.
    (2) Fiecare pachet individual (sau alta forma de ambalare) din cadrul expedierilor de marfuri este identificat prin acest cod.
    Art. 4
    Inspectorii fitosanitari din vama ai Ministerului Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului asigura prin controlul documentelor ca importul arahidelor originare sau expediate din Republica Populara Chineza respecta cerintele prevazute in certificatul de sanatate, precum si rezultatele prelevarilor de probe, mentionate la art. 1. In absenta acestor documente se interzice intrarea in tara a produselor respective.
    Art. 5
    (1) Inspectorii fitosanitari din vama ai Ministerului Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului anunta autoritatile de sanatate publica teritoriale pentru a preleva probe prin metoda randomizarii din fiecare import de arahide sau de produse derivate din arahide originare ori expediate din Republica Populara Chineza, pentru analiza de aflatoxina B1 si aflatoxina totala.
    (2) Prelevarile de probe si analizele realizate prin metoda randomizarii, la care se face referire in alin. (1), se realizeaza pentru o cantitate de aproximativ 10% din importuri, pentru fiecare categorie de produse la care se face referire in art. 1.
    Art. 6
    Orice import care este subiectul prelevarii de probe si analize este retinut in punctele vamale interne inainte de punerea produselor pe piata, pentru maximum 15 zile lucratoare. Dupa efectuarea analizelor autoritatea de sanatate publica teritoriala elibereaza un document oficial insotitor ce stabileste faptul ca importul a facut obiectul prelevarii oficiale de probe si analize, anexand rezultatele analizei, respectiv buletinul de analiza.
    Art. 7
    Autoritatile de sanatate publica teritoriale inainteaza Ministerului Sanatatii la fiecare 3 luni un raport cuprinzand rezultatele analitice ale controalelor oficiale ale importurilor de arahide sau de produse derivate din arahide originare ori expediate din Republica Populara Chineza.
    Art. 8
    In cazul in care un import este realizat in mai multe etape, copii ale certificatului de sanatate si ale documentelor insotitoare la care se face referire in art. 1, certificate de Ministerul Sanatatii, trebuie sa insoteasca fiecare etapa a respectivei expedieri de marfa divizate.
    Art. 9
    Prezentul ordin trebuie revizuit permanent in lumina informatiilor si garantiilor oferite de autoritatile competente din Republica Populara Chineza si pe baza rezultatelor testelor efectuate de laboratoarele Ministerului Sanatatii, pentru a se stabili daca conditiile speciale impuse de art. 1 ofera un nivel suficient de protectie a sanatatii publice pe teritoriul Romaniei. Revizuirea trebuie sa stabileasca, de asemenea, daca este nevoie in continuare de aceste conditii speciale.
    Art. 10
    Prevederile prezentului ordin sunt obligatorii pentru toti importatorii si distribuitorii de astfel de produse. Cheltuielile pentru efectuarea analizelor si pentru stationarea in punctele vamale vor fi suportate de importatori.
    Art. 11
    Ministerul Sanatatii si Ministerul Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului, prin Directia generala sanatate publica si inspectia sanitara de stat, directiile de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti, respectiv inspectorii fitosanitari ai Ministerului Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului, vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.
    Art. 12
    Anexa face parte integranta din prezentul ordin.
    Art. 13
    La intrarea in vigoare a prezentului ordin se abroga orice prevederi contrare.
    Art. 14
    Prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si va intra in vigoare la data de 1 ianuarie 2005.

                             Ministrul sanatatii,
                               Ovidiu Brinzan

                       Ministrul agriculturii, padurilor,
                             apelor si mediului,
                                 Ilie Sarbu

    ANEXA 1

                           CERTIFICATUL DE SANATATE
pentru importul de arahide si al unor produse derivate din arahide provenite sau importate din Republica Populara Chineza

    Codul expedierii de marfa ......................... Numarul certificatului de sanatate .................................

    Aplicabil arahidelor incadrate in codul CN 1202 10 90 sau 1202 20 00, arahidelor incadrate in codul CN 2008 11 94 (in pachete directe cu un continut net ce nu depaseste 1 kg) sau 2008 11 98 (in pachete directe cu un continut net ce nu depaseste 1 kg) si arahidelor prajite incadrate in codul CN 2008 11 92 (in pachete directe cu un continut net ce depaseste 1 kg) sau 2008 11 96 (in pachete directe cu un continut net ce nu depaseste 1 kg), originare sau expediate din Republica Populara Chineza.
    ...........................................................................
      (Administratia de Stat pentru Inspectia de Intrare-Iesire si Carantina a
                           Republicii Populare Chineze)
    CERTIFICA
    Faptul ca arahidele din prezenta expediere de marfa, cu numarul de cod
...............................................................................,
                                   (numarul de cod)
compusa din ...................................................................,
             (descrierea expedierii de marfa: produs, numar si tip de ambalaj,
                                 greutate bruta sau neta)
imbarcata la ..................................................................,
                                  (locul de imbarcare)
de catre ......................................................................,
                              (identificarea transportatorului)
cu destinatia .................................................................,
                                 (locul si tara de destinatie)
care provine de la ............................................................,
                              (denumirea si adresa intreprinderii)
au fost produse, sortate, manevrate, procesate, ambalate si transportate in conformitate cu practicile igienice.
    Din aceasta expediere de marfa .............................................
                                            (numarul de probe)
probe de arahide au fost preluate la ..........................................,
                                                    (data)
supuse analizei de laborator la ................................................
                                                    (data)
la ............................................................................,
                            (numele laboratorului)
pentru a se determina nivelul de contaminare cu aflatoxina B1 si cu aflatoxina totala. Detaliile prelevarii de probe, ale metodelor de analiza utilizate si toate rezultatele obtinute sunt atasate.

    Realizat la ........................... pe .................................

                                      Reprezentantul Administratiei de Stat
                                      pentru Inspectia de Intrare-Iesire
                                      si Carantina a Republicii Populare Chineze

    Stampila                                      SemnaturaSmartCity5

COMENTARII la Ordinul 148/2004

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 148 din 2004
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    Îmi apare că site-ul http://www.legex.ro/VizualizareLege.aspx?var=153691#comentariu, sau cum se numește, este not secure. Adică putem comenta dar ne asumăm riscul informatic. E corect?
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    nu cumva ar trebui să fie bizară absența oricărui comentariu la această lege? Totuși este o lege adoptată conform procedurilor regulamentare în vigoare, deci este ea însăși în vigoare. Avem dreptul cel puțin legal de a o comenta.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu