Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 1324 din 18 octombrie 2010

privind aprobarea ghidurilor de practica medicala pentru specialitatea endocrinologie

ACT EMIS DE: MINISTERUL SANATATII

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 799 din 30 noiembrie 2010Văzând Referatul de aprobare al Direcţiei asistenţă medicală nr. Cs.A. 9.405 din 6 septembrie 2010,

având în vedere prevederile art. 16 alin. (1) lit. g) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale art. 7 lit. c) din anexa nr. 1A „Regulament de organizare şi funcţionare al comisiilor de specialitate ale Ministerului Sănătăţii" la Ordinul ministrului sănătăţii nr. 326/2009 privind înfiinţarea comisiilor de specialitate ale Ministerului Sănătăţii şi a Comisiei naţionale de transparenţă, cu modificările şi completările ulterioare,

în temeiul prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare,

ministrul sănătăţii emite următorul ordin:

Art. 1. - Se aprobă ghidurile de practică medicală pentru specialitatea endocrinologie, prevăzute în anexele nr. 1-16, după cum urmează:

a)  Ghid pentru diagnosticul şi tratamentul osteoporozei de postmenopauză - anexa nr. 1;

b)  Ghid pentru diagnosticul şi tratamentul osteoporozei la bărbaţi - anexa nr. 2;

c) Ghid diagnostic, terapeutic şi de monitorizare al afecţiunilor produse prin deficit iodat (IDD) - anexa nr. 3;

d) Ghid pentru hipotiroidismul congenital, screening neonatal şi tratament - anexa nr. 4;

e) Ghid pentru diagnosticul şi tratamentul cancerului tiroidian diferenţiat derivat din epiteliul folicular - anexa nr. 5;

f) Ghid pentru diagnosticul şi tratamentul cancerului tiroidian medular - anexa nr. 6;

g) Ghid de diagnostic şi terapie al nodulilor tiroidieni pentru România - anexa nr. 7;

h) Ghid de diagnostic şi tratament al acromegaliei - anexa nr. 8;

i) Ghid pentru diagnostic şi tratament pentru prolactinom - anexa nr. 9;

j) Ghid pentru diagnostic şi tratament în boala Cushing - anexa nr. 10;

k) Ghid pentru diagnosticul şi tratamentul feocromocitomului - anexa nr. 11;

l) Ghid pentru diagnosticul şi tratamentul tumorilor neuroendocrine - anexa nr. 12;

m) Ghid de diagnostic şi tratament al pacientului cu aldosteronism primar - anexa nr. 13;

n) Ghid pentru diagnosticul şi tratamentul hiperparatiroidismului primar - anexa nr. 14;

o) Ghid pentru diagnosticul şi tratamentul hipertiroidismului clinic manifest - anexa nr. 15;

p) Ghid pentru tratamentul cu hormon de creştere în tulburările de creştere la copil - anexa nr. 16.

Art. 2. -Anexele vor putea fi accesate pe site-ul Ministerului Sănătăţii, la adresa www.ms.ro, rubrica „Ghiduri clinice".

Art. 3. - Anexele nr. 1-16*) fac parte integrantă din prezentul ordin.

Art. 4. - Direcţiile de specialitate ale Ministerului Sănătăţii, direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, membrii comisiilor de specialitate ale Ministerului Sănătăţii, unităţile sanitare publice şi private, precum şi personalul medical implicat în furnizarea de servicii medicale din specialităţile implicate vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.

Art. 5. - Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul sănătăţii,

Cseke Attila

*) Anexele nr. 1-16 se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 799 bis, care se poate achiziţiona de la Centrul pentru relaţii cu publicul al Regiei Autonome „Monitorul Oficial", Bucureşti, şos. Panduri nr. 1.


SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 1324/2010

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 1324 din 2010
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ mică, de până la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite pentru locuințe, credite auto, credite pentru studenți, credite de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Suntem garantați că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară care schimbă viața.
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    O zi buna Ai nevoie de un împrumut în toate scopurile? Aveți o problemă financiară? Bridge Finance este garantat prin furnizarea de servicii financiare clienților la o rată a dobânzii favorabilă. Împrumuturile noastre sunt simple și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem egala orice buget cu o rată a dobânzii de 2% față de bugetul dvs. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să contactați acum (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Vreau să apreciez împrumuturile Karin Sabine pentru mine un împrumut de 40.000 EUR. dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, evitați să fiți înșelați de creditori falși și aplicați prin firma de împrumut real prin e-mail sabinhelps@gmail.com whatsapp +79267494861 ..
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Căutați o afacere, o companie sau un împrumut personal? Oferim toate tipurile de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 1324/2010
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu