Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 117 din 24 mai 1999

pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Hotararii Guvernului nr. 266/1999 privind unele masuri pentru revitalizarea industriei de ingrasaminte si pesticide

ACT EMIS DE: MINISTERUL INDUSTRIEI SI COMERTULUI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 280 din 18 iunie 1999


SmartCity3


    Ministrul industriei si comertului,
    avand in vedere prevederile Hotararii Guvernului nr. 266/1999 privind unele masuri pentru revitalizarea industriei de ingrasaminte si pesticide,
    in temeiul Hotararii Guvernului nr. 382/1997 privind organizarea si functionarea Ministerului Industriei si Comertului, cu modificarile ulterioare,
    emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    Se aproba Normele metodologice de aplicare a Hotararii Guvernului nr. 266/1999 privind unele masuri pentru revitalizarea industriei de ingrasaminte si pesticide, prevazute in anexa la prezentul ordin.
    Art. 2.
    Directia petrol si gaze, Directia chimie, petrochimie si Dispeceratul de Gaze Naturale din cadrul Societatii Nationale de Gaze Naturale "Romgaz" - S.A. Medias vor aduce la indeplinire prevederile prezentului ordin.

                      Ministrul industriei si comertului,
                               Radu Berceanu

    ANEXA 1

                             NORME METODOLOGICE
de aplicare a Hotararii Guvernului nr. 266/1999 privind unele masuri pentru revitalizarea industriei de ingrasaminte si pesticide

    Dispozitii generale
    Art. 1
    Prevederile prezentelor norme metodologice se aplica societatilor comerciale producatoare de ingrasaminte chimice si pesticide, denumite in continuare agenti economici, prevazuti in anexa la prezentele norme metodologice, carora, in conformitate cu dispozitiile Hotararii Guvernului nr. 266/1999, le sunt livrate in anul 1999 gaze naturale produse de Societatea Nationala a Petrolului "Petrom" - S.A. si de Societatea Nationala de Gaze Naturale "Romgaz" - S.A. Medias, datorate ca redeventa petroliera statului.
    Art. 2
    (1) Lunar, Ministerul Industriei si Comertului, prin directiile de specialitate, va revizui lista cuprinzand agentii economici prevazuti in anexa, in functie de indeplinirea de catre acestia a criteriilor cuprinse in prezentele norme metodologice.
    (2) La sfarsitul fiecarei luni Dispeceratul National de Gaze Naturale al Societatii Nationale de Gaze Naturale "Romgaz" - S.A. Medias va stabili, pe baza consumurilor efective ale agentilor economici, redeventa reala, in scopul facturarii de catre titularii acordurilor petroliere, si o va comunica Ministerului Industriei si Comertului.

    Criterii de repartizare a redeventelor
    Art. 3
    (1) Agentii economici prevazuti in anexa vor beneficia de redeventa, daca achita obligatiile curente de plata catre titularii acordurilor petroliere, respectiv: contravaloarea gazelor de redeventa si a altor cantitati de gaze naturale contractate si contravaloarea serviciilor prestate.
    (2) In situatia neachitarii de catre un agent economic a obligatiilor curente de plata prevazute la alin. (1), cantitatile de gaze disponibilizate vor fi redistribuite celorlalti agenti economici nominalizati in anexa.
    (3) Redistribuirea se va efectua proportional cu procentul de achitare a datoriilor restante catre titularii acordurilor petroliere.
    (4) In cazul in care intr-un trimestru nu se consuma intreaga cantitate de gaze ce reprezinta redeventa, chiar daca s-au efectuat redistribuiri intre utilizatori, diferenta neconsumata va fi repartizata altor agenti economici, altii decat cei nominalizati in anexa, la pretul in vigoare pentru agenti economici.
    Art. 4
    (1) Pretul de valorificare al gazelor de redeventa este echivalentul in lei al sumei de 40 dolari S.U.A./1.000 mc.
    (2) Cursul de schimb leu/dolar S.U.A., utilizat pentru transformarea in lei a pretului redeventei petroliere, va fi cel utilizat la calculul pretului gazelor naturale din productia interna.

    Dispozitii finale
    Art. 5
    Prezentele norme metodologice se completeaza cu dispozitiile referitoare la plata catre bugetul de stat a redeventei petroliere, stabilita in acordul petrolier, conform Legii petrolului nr. 134/1995.

    ANEXA Nr. 1
    la normele metodologice

                             LISTA
cuprinzand agentii economici beneficiari de gaze datorate statului ca redeventa petroliera

    a) Producatori de ingrasaminte chimice:
    1. Societatea Comerciala "Doljchim" - S.A. Craiova
    2. Societatea Comerciala "Turnu" - S.A. Turnu Magurele
    3. Societatea Comerciala "Azomures" - S.A. Targu Mures
    4. Societatea Comerciala "Sofert" - S.A. Bacau
    5. Societatea Comerciala "Nitramonia" - S.A. Fagaras
    6. Societatea Comerciala "Azochim" - S.A. Piatra Neamt
    7. Societatea Comerciala "Amonil" - S.A. Slobozia
    8. Societatea Comerciala "Fibrex" - S.A. Savinesti
    b) Producatori de pesticide:
    1. Societatea Comerciala "Oltchim" - S.A. Ramnicu Valcea
    2. Societatea Comerciala "Chimcomplex"   S.A. Borzesti
    3. Societatea Comerciala "Bicapa"   S.A. Tarnaveni.SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 117/1999

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 117 din 1999
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
ANONIM a comentat Hotărârea 559 1990
    Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
ANONIM a comentat Decizia 589 2006
    La Pucioasa DB nu a fost nici-o revolutie,si totusi orasul este plin de revolutionari,????
ANONIM a comentat Legea 406 2001
     Aceasta lege , este depasita ...nu mai santem in anii '90 cand un candidat la presedentie nu avea unde locui..in zilele noastre , alesii au chiar cate 6 case (unele aducandu-le venituri subtantiale din chirii ) asa ca se impune ca "alesii " nostri sa revada si sa aduca ceva modificari legii , un singur articol ar fi suficient..sa se faca mentiunea ca prevederile nu se aplica celor care detin deja mai mult de 2 spatii..este imoral ca unuia care are peste 2 imobile cu destinatie de locuit sa ii mai dam o vila sau palat si pe cele personale sa le inchirieze
ANONIM a comentat Ordin 67 2017
    Exista vreun template pentru Raport?
ANONIM a comentat Hotărârea 1202 2010
    Nu am gasit niciunde cum se calculeaza tariful pe unitatea de masura (metri cadere/luna) x ore functionare. Cum sa calculez metri cadere / luna???
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu