Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 117 din 24 mai 1999

pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Hotararii Guvernului nr. 266/1999 privind unele masuri pentru revitalizarea industriei de ingrasaminte si pesticide

ACT EMIS DE: MINISTERUL INDUSTRIEI SI COMERTULUI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 280 din 18 iunie 1999


SmartCity3


    Ministrul industriei si comertului,
    avand in vedere prevederile Hotararii Guvernului nr. 266/1999 privind unele masuri pentru revitalizarea industriei de ingrasaminte si pesticide,
    in temeiul Hotararii Guvernului nr. 382/1997 privind organizarea si functionarea Ministerului Industriei si Comertului, cu modificarile ulterioare,
    emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    Se aproba Normele metodologice de aplicare a Hotararii Guvernului nr. 266/1999 privind unele masuri pentru revitalizarea industriei de ingrasaminte si pesticide, prevazute in anexa la prezentul ordin.
    Art. 2.
    Directia petrol si gaze, Directia chimie, petrochimie si Dispeceratul de Gaze Naturale din cadrul Societatii Nationale de Gaze Naturale "Romgaz" - S.A. Medias vor aduce la indeplinire prevederile prezentului ordin.

                      Ministrul industriei si comertului,
                               Radu Berceanu

    ANEXA 1

                             NORME METODOLOGICE
de aplicare a Hotararii Guvernului nr. 266/1999 privind unele masuri pentru revitalizarea industriei de ingrasaminte si pesticide

    Dispozitii generale
    Art. 1
    Prevederile prezentelor norme metodologice se aplica societatilor comerciale producatoare de ingrasaminte chimice si pesticide, denumite in continuare agenti economici, prevazuti in anexa la prezentele norme metodologice, carora, in conformitate cu dispozitiile Hotararii Guvernului nr. 266/1999, le sunt livrate in anul 1999 gaze naturale produse de Societatea Nationala a Petrolului "Petrom" - S.A. si de Societatea Nationala de Gaze Naturale "Romgaz" - S.A. Medias, datorate ca redeventa petroliera statului.
    Art. 2
    (1) Lunar, Ministerul Industriei si Comertului, prin directiile de specialitate, va revizui lista cuprinzand agentii economici prevazuti in anexa, in functie de indeplinirea de catre acestia a criteriilor cuprinse in prezentele norme metodologice.
    (2) La sfarsitul fiecarei luni Dispeceratul National de Gaze Naturale al Societatii Nationale de Gaze Naturale "Romgaz" - S.A. Medias va stabili, pe baza consumurilor efective ale agentilor economici, redeventa reala, in scopul facturarii de catre titularii acordurilor petroliere, si o va comunica Ministerului Industriei si Comertului.

    Criterii de repartizare a redeventelor
    Art. 3
    (1) Agentii economici prevazuti in anexa vor beneficia de redeventa, daca achita obligatiile curente de plata catre titularii acordurilor petroliere, respectiv: contravaloarea gazelor de redeventa si a altor cantitati de gaze naturale contractate si contravaloarea serviciilor prestate.
    (2) In situatia neachitarii de catre un agent economic a obligatiilor curente de plata prevazute la alin. (1), cantitatile de gaze disponibilizate vor fi redistribuite celorlalti agenti economici nominalizati in anexa.
    (3) Redistribuirea se va efectua proportional cu procentul de achitare a datoriilor restante catre titularii acordurilor petroliere.
    (4) In cazul in care intr-un trimestru nu se consuma intreaga cantitate de gaze ce reprezinta redeventa, chiar daca s-au efectuat redistribuiri intre utilizatori, diferenta neconsumata va fi repartizata altor agenti economici, altii decat cei nominalizati in anexa, la pretul in vigoare pentru agenti economici.
    Art. 4
    (1) Pretul de valorificare al gazelor de redeventa este echivalentul in lei al sumei de 40 dolari S.U.A./1.000 mc.
    (2) Cursul de schimb leu/dolar S.U.A., utilizat pentru transformarea in lei a pretului redeventei petroliere, va fi cel utilizat la calculul pretului gazelor naturale din productia interna.

    Dispozitii finale
    Art. 5
    Prezentele norme metodologice se completeaza cu dispozitiile referitoare la plata catre bugetul de stat a redeventei petroliere, stabilita in acordul petrolier, conform Legii petrolului nr. 134/1995.

    ANEXA Nr. 1
    la normele metodologice

                             LISTA
cuprinzand agentii economici beneficiari de gaze datorate statului ca redeventa petroliera

    a) Producatori de ingrasaminte chimice:
    1. Societatea Comerciala "Doljchim" - S.A. Craiova
    2. Societatea Comerciala "Turnu" - S.A. Turnu Magurele
    3. Societatea Comerciala "Azomures" - S.A. Targu Mures
    4. Societatea Comerciala "Sofert" - S.A. Bacau
    5. Societatea Comerciala "Nitramonia" - S.A. Fagaras
    6. Societatea Comerciala "Azochim" - S.A. Piatra Neamt
    7. Societatea Comerciala "Amonil" - S.A. Slobozia
    8. Societatea Comerciala "Fibrex" - S.A. Savinesti
    b) Producatori de pesticide:
    1. Societatea Comerciala "Oltchim" - S.A. Ramnicu Valcea
    2. Societatea Comerciala "Chimcomplex"   S.A. Borzesti
    3. Societatea Comerciala "Bicapa"   S.A. Tarnaveni.SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 117/1999

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 117 din 1999
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 1103 2019
    O zi buna Aveți nevoie de un împrumut pentru fiecare scop? Te afli într-o problemă financiară? Firma de împrumut Bridge Finance este garantată în furnizarea de servicii financiare clienților cu o dobândă favorabilă. Împrumuturile noastre sunt ușoare și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem asorta orice împrumut cu o rată a dobânzii de 2%. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați imediat prin (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Legea 36 1995
    Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM.a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * A doua ipotecă * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În cele din urmă, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID NMLS al companiei: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Decretul 62 2019
    Sunt Marie Reilly, o împrumutată împrumutată privată și legitimă. Ești un bărbat sau o femeie de afaceri? Aveți vreo mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Aveți nevoie de un împrumut pentru a începe o scară plăcută mică și o afacere medie? Aveți un scor de credit scăzut și vă este greu să obțineți împrumuturi de capital de la băncile locale și alte institutii financiare ?. - Intermediarii / Consultanții / Brokerii sunt bineveniți să aducă clienții lor și sunt protejați 100%. Părțile interesate ar trebui să mă contacteze pentru mai multe informații via: mariereillyfinancialaid@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 118 2010
    povești de adormit copii.statul aruncă bani pe pază gratuită a suprafețelor mici de pădure decât să fie interesat să le cumpere.praf aruncat în ochii opiniei publice privind preocuparea statului pentru păstrarea acestei avuții naționale.
ANONIM a comentat Hotărârea 118 2010
    povești de adormit copii.statul aruncă bani pe pază gratuită a suprafețelor mici de pădure decât să fie interesat să le cumpere.praf aruncat în ochii opiniei publice privind preocuparea statului pentru păstrarea acestei avuții naționale.
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 50 2018
    Salutare tuturor, Aici vine o companie care acordă tot felul de pe termen scurt și pe termen lung. Dacă sunteți interesat să obțineți unul dintre noi, trimiteți-ne un e-mail pentru cererea dvs. prin: kenabrighten@diplomats.com sau vizitați site-ul nostru kabusinesshome.com Mulțumesc. Publicul public.
ANONIM a comentat Rectificare 99 2018
    Salutare tuturor, Aici vine o companie care acordă tot felul de pe termen scurt și pe termen lung. Dacă sunteți interesat să obțineți unul dintre noi, trimiteți-ne un e-mail pentru cererea dvs. prin: kenabrighten@diplomats.com sau vizitați site-ul nostru kabusinesshome.com Mulțumesc. Publicul public.
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu