Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 111 din 30 ianuarie 2007

pentru aprobarea Regulilor privind accesul si circulatia pe canalele si lacurile interioare din perimetrul Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii"

ACT EMIS DE: MINISTERUL MEDIULUI SI GOSPODARIRII APELOR

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 124 din 20 februarie 2007



In temeiul prevederilor art. 8 alin. (1) lit. e) din anexa nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 367/2002 privind aprobarea Statutului de organizare şi funcţionare a Administraţiei Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării" şi a componenţei nominale a Consiliului ştiinţific, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale art. 5 alin. (8) din Hotărârea Guvernului nr. 408/2004 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Mediului şi Gospodăririi Apelor, cu modificările şi completările ulterioare,

ministrul mediului şi gospodăririi apelor emite următorul ordin:

Art. 1. - Se aprobă Regulile privind accesul şi circulaţia pe canalele şi lacurile interioare din perimetrul    Rezervaţiei    Biosferei    „Delta   Dunării", prevăzute în  anexa care face  parte  integrantă din prezentul ordin.

Art.  2.   -   Prezentul  ordin  se  publică în  Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul mediului şi gospodăririi apelor,

Sulfina Barbu

ANEXĂ

REGULI

privind accesul şi circulaţia pe canalele şi lacurile interioare din perimetrul Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării"

Art. 1. - (1) Prezentele reguli se aplică tuturor navelor şi ambarcaţiunilor care navighează pe canalele şi lacurile interioare din perimetrul Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării", cu excepţia Dunării, de la Cotul Pisicii la Ceatalul Izmail, şi a braţelor sale, Chilia, inclusiv pe braţele Babina şi Cernovca, Tulcea, Sulina şi Sfântu Gheorghe.

(2) Fac excepţie de la prezentele reguli ambarcaţiunile nemotorizate, propulsate cu rame sau vele.

Art. 2. - In sensul prezentului ordin, termenii şi expresiile de mai jos au următoarele semnificaţii:

a)  navă - mijlocul de navigaţie utilizat pentru realizarea activităţii de transport de mărfuri şi/sau persoane şi a altor servicii pe apă, precum şi echipamentele plutitoare, cum ar fi aparate fluviale (dragi, elevatoare plutitoare, macarale plutitoare, graifere plutitoare) şi instalaţii plutitoare (docuri plutitoare, debarcadere plutitoare, pontoane, hangare plutitoare, platforme de foraj, faruri plutitoare şi altele asemenea);

b)  ambarcaţiune de agrement - orice navă, indiferent de tip şi de modul de propulsie, al cărei corp are o lungime de la 2,5 m până la 24 m, măsurată conform standardelor armonizate aplicabile, destinată să fie utilizată în scopuri sportive şi recreative;

c)  agrement nautic - activitate cu scop recreativ sau sportiv, efectuată cu echipamente specifice şi/sau cu ambarcaţiunile menţionate la lit. b);

d)  activitate de agrement - activitatea de transport naval efectuată în interes propriu de către persoane fizice, în scopuri sportive şi de recreere;

e)  activitate comercială de agrement - activitatea de transport naval organizată de către persoane fizice sau juridice;

f)   permis de acces în Rezervaţia Biosferei „Delta Dunării", denumit în continuare permis de acces - documentul eliberat de Administraţia Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării", care certifică dreptul de acces şi circulaţie în zona Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării";

g) documente de atestare - un brevet sau un certificat de capacitate care dă dreptul titularului să efectueze serviciul pe funcţia corespunzătoare şi să îndeplinească la bordul unei nave pentru ape interioare navigabile atribuţiile pe care le presupune nivelul de responsabilitate, specifice acelui document.

Art. 3. - (1) Indiferent de scop, perioadă calendaristică şi de durată, accesul şi circulaţia navelor şi ambarcaţiunilor de agrement pe canalele şi lacurile interioare din perimetrul Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării" se fac numai pe baza permisului de acces eliberat de Administraţia Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării".

(2)   Permisul de acces se eliberează pentru fiecare navă sau ambarcaţiune de agrement şi are o valabilitate de până la un an, în funcţie de trasee şi activităţi.

(3)   Permisul de acces se păstrează la bord pe toată perioada în care nava sau ambarcaţiunea de agrement se află în perimetrul Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”.

(4)  Populaţia care are domiciliul în perimetrul Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării" poate utiliza nave sau ambarcaţiuni de agrement proprietate personală pentru satisfacerea nevoilor personale ori familiale, fără a fi necesară eliberarea permisului de acces.

(5)   Pentru navele sau ambarcaţiunile de agrement prevăzute la alin. (4), care sunt utilizate în scopul desfăşurării unor activităţi comerciale de agrement nautic sau sunt închiriate altor persoane în acelaşi scop, este necesară obţinerea permisului de acces.

(6)   Pentru navele şi ambarcaţiunile de agrement care navighează pe Dunăre şi pe braţele sale, Chilia, inclusiv braţele Cernovca şi Babina, Tulcea, Sulina şi Sfântu Gheorghe, nu trebuie să se solicite eliberarea permisului de acces.

Art. 4. - (1) Pentru eliberarea permisului de acces sunt necesare următoarele acte:

a)  actul de naţionalitate al navei (atestatul de bord sau certificatul de ambarcaţiune de agrement);

b)  actele de stare tehnică eliberate de autorităţile competente;

c)  chitanţa ce dovedeşte achitarea taxei de eliberare a permisului de acces;

d)  autorizaţia de efectuare a activităţilor de transport naval, eliberată de Autoritatea Navală Română, pentru cei care desfăşoară activităţi economico-comerciale.

(2)   Forma, fondul şi dimensiunile permisului de acces se stabilesc de Administraţia Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării".

(3)   La eliberarea permisului de acces pentru desfăşurarea activităţilor de turism şi agrement, Administraţia Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării" va înmâna titularului permisului de acces harta cu traseele turistice stabilite prin prezentul ordin.

Art. 5. - Permisul de acces îşi încetează valabilitatea în următoarele situaţii:

a)  la expirarea termenului pentru care a fost eliberat;

b)  la încetarea activităţii;

c)   în situaţia în care oricare dintre actele menţionate la art. 4 şi-a pierdut valabilitatea;

d)  pentru nerespectarea prevederilor cuprinse în acesta;

e)   la propunerea autorităţilor cu atribuţii de control prevăzute în prezentul ordin.

Art. 6. - (1) Conducerea navelor şi ambarcaţiunilor de agrement se face numai de către persoane posesoare ale documentelor de atestare prevăzute de legislaţia în vigoare pentru fiecare tip de navă.

(2)   Persoanele care desfăşoară activităţi comerciale de agrement şi închiriază navele unor persoane fizice pentru a desfăşura activităţi de agrement în interes propriu au obligaţia să verifice dacă acestea posedă documentele de atestare prevăzute de legislaţia în vigoare pentru fiecare tip de navă.

(3)   Persoanele care desfăşoară activităţi comerciale de agrement au obligaţia să asigure conducerea ambarcaţiunilor de agrement pe care le utilizează pentru aceste activităţi de către persoane care să posede documentele de atestare prevăzute de legislaţia în vigoare pentru fiecare tip de navă.

Art. 7. - (1) Viteza maximă admisă a navelor şi ambarcaţiunilor de agrement, care navighează pe canalele şi lacurile interioare din perimetrul Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării", prevăzute în anexa nr. 1, este de 40 km/oră, apropierea de malurile lacurilor la o distanţă mai mică de 50 m nefiind permisă.

(2)   Viteza maximă de circulaţie admisă în afara canalelor şi lacurilor prevăzute în anexa nr. 1 este de 20 km/oră.

(3)   Navele vor fi dotate cu radiotelefon de marină funcţionând pe canalele 16 şi 14, canalul 14 fiind obligatoriu pentru navele care navighează pe canalele şi lacurile interioare din perimetrul Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării".

(4)   Navele care navighează pe canalele şi lacurile interioare din perimetrul Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării" trebuie să fie dotate permanent cu echipajul minim de siguranţă, conform prevederilor legale.

(5)  Oprirea sau staţionarea navelor este admisă numai în zonele special destinate şi semnalizate corespunzător şi menţionate în permisul de acces.

(6)  Ambarcaţiunile de agrement vor fi echipate în mod obligatoriu cu veste de salvare pentru toate persoanele aflate la bord.

(7)  Pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării" este interzisă utilizarea de ski-jet-uri şi schiuri nautice în practicarea activităţilor de agrement nautic.

(8)    Pentru reglementarea unor situaţii deosebite, Administraţia Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării" şi Autoritatea Navală Română emit comunicate, respectiv avize către navigatori, care sunt afişate la centrele de informare ale Administraţiei Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării", sediul căpităniilor de port şi la sediul primăriilor şi care sunt aduse la cunoştinţă publică prin orice mijloace.

(9)   Aducerea la cunoştinţă a comunicatelor se face şi prin intermediul radiotelefoanelor prevăzute la alin. (3).

(10)  Conducătorii navelor şi ambarcaţiunilor de agrement sunt obligaţi să respecte prevederile avizelor către navigatori.

Art. 8. - (1) Transportul substanţelor periculoase în perimetrul Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării" se va realiza în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

(2) Este interzis accesul ambarcaţiunilor amfibii de tipul aeroglisoarelor, indiferent de scop.

Art. 9. - (1) Navele şi ambarcaţiunile de agrement ce navighează în perimetrul Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării" trebuie să fie dotate cu instalaţii de stocare sau de tratare a deşeurilor, instalaţii de epurare a apelor uzate şi racorduri de descărcare, dacă normele legale în vigoare prevăd aceasta.

(2)  Se interzice abandonarea deşeurilor în afara locurilor special amenajate şi semnalizate pentru colectare, dacă există.

(3) In cazul producerii unei poluări accidentale, conducătorul navei este obligat să anunţe imediat Administraţia Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării" şi căpitănia portului şi să ia toate măsurile pentru limitarea poluării şi a urmărilor acesteia.

Art. 10. - (1) Debarcarea pasagerilor este permisă numai în locurile special amenajate şi semnalizate, cu excepţia cazurilor de forţă majoră.

(2) In zonele de protecţie integrală navigaţia este interzisă.

Art. 11. - Supravegherea şi controlul respectării prezentelor reguli speciale se realizează de:

a)   Administraţia Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării", prin Serviciul inspecţie şi supraveghere ecologică;

b)   Garda Naţională de Mediu, prin Comisariatul Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”;

c)   Autoritatea Navală Română.

Art. 12. - Prezentele reguli, cu excepţia art. 8 şi 9, nu se aplică navelor militare ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, Administraţiei Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării", Autorităţii Navale Române, unităţilor din sistemul de siguranţă naţională şi nici navelor sanitare aflate în misiuni.

Art. 13. - (1) Lista canalelor şi lacurilor interiore din perimetrul Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării" pe care viteza maximă admisă este de 40 km/oră este prevăzută în anexa nr. 1.

(2)   Traseele turistice din Rezervaţia Biosferei „Delta Dunării" sunt prevăzute în anexa nr. 2.

(3)    Pe traseele turistice prevăzute la alin. (2) Administraţia Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării" stabileşte locurile permise pentru oprirea navelor şi ambarcaţiunilor de agrement.

(4)   Amenajarea locurilor pentru oprirea navelor şi ambarcaţiunilor de agrement stabilite de Administraţia Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării" este realizată prin grija operatorilor de turism.

(5)   Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantă din prezentele reguli.

ANEXA Nr. 1 la reguli

LISTA

canalelor şi lacurilor din perimetrul Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”, pe care este admisă viteza maximă de deplasare de 40 km/oră

1.  Gârla Somova

2.  Canalul  Mila 35

3.  Canalul  Sireasa

4.  Gârla Şontea

5.  Canalul  Olguţa

6.  Canalul  Războiniţa

7.  Canalul  Eracle

8.  Canalul  Lopatna

9.  Canalul  Rădăcinoasele

10.  Canalul  Pardina

11.  Canalul  Magistral AP Chilia

12.  Canalul  Cardon

13.  Canalul  Sfiştofca

14.  Canalul  Sud Popina

15.  Braţul Musura

16.  Canalul  Stipoc

17.  Canalul  Magearu

18.  Canalul  Litcov

19.  Canalul  Crişan-Caraorman

20.  Canalul  Busurca

21.  Gârla Impuţita

22.  Canalul Cordon Litoral (Sulina-Sfântu Gheorghe)

23.  Canalul Tătaru

24.  Gârla Perivolovca

25.  Canalul Lipoveni

26.  Canalul Dunavăţ

27.  Canalul Mustaca

28.  Canalul Dranov

29.  Canalul Perişor

30.  Canalul Periteaşca

31.  Canalul de Centură (canalul de legătură dintre canalele Lipoveni, Dunavăţ şi Dranov)

32.  Lacul Roşu

33.  Lacul Roşuleţ

34.  Lacul Puiu

35.  Lacul Razim

36.  Lacul Goloviţa

37.  Lacul Zmeica

38.  Lacul Sinoie

ANEXA Nr. 2 la reguli

TRASEE TURISTICE

din Rezervaţia Biosferei „Delta Dunării”

Traseul nr. 1

Tulcea-Canalul Mila 35-Gârla Sireasa-Gârla Şontea- Canalul Olguţa-Dunărea Veche -Mila 23 sat-Crişan - Maliuc-Tulcea

Traseul nr. 2

Tulcea-Braţ Sfântu Gheorghe-Canalul Litcov-Canalul Crişan -Caraorman -Crişan -Braţ Sulina-Maliuc-Tulcea

Traseul nr. 3

Tulcea -Maliuc -Crişan -Canalul Crişan -Canalul Caraorman -Lacul Puiu -Satul de vacanţă Roşu -Lacul Roşu -Lacul Roşuleţ-Canalul Roşu-Impuţita -Canalul Busurca-Sulina-Braţ Sulina-Tulcea

Traseul nr. 4

Murighiol -Canalul Dunavăţ-Canalul Dranov -Golful Holbina-Lacul Razim-Gura Portiţei

Traseul nr. 5

Jurilovca-Gura Portiţei

Traseul nr. 6

Crişan-Dunărea Veche-Mila 23 sat-Canalul Eracle- Gârla Lopatna-Canalul Lopatna-Lacul Trei Iezere

Traseul nr. 7

Crişan -Dunărea Veche -Canalul Magearu -Dunărea Veghe-Braţul Sulina (Mila 8)-Crişan

Traseul nr. 8

Tulcea -Canalul Mila 35 -Canalul Sireasa -Gârla Şontea -Canalul Războiniţa -Canalul Stipoc -Canalul Pardina-Chilia Veche

Traseul nr. 9

Chilia Veche -Braţul Chilia -Braţul Babina - Braţul Cernovca-Canalul Sulimanca-Lacul Merheiu Mic-Lacul Merhei -Lacul Matiţa - Lacul Babina - Canalul Rădăcinoasele-Canalul Pardina-Chilia Veche

Traseul nr. 10

Sfântu Gheorghe -Canalul Zăton -Canalul Buhaz - Canalul Palade -Canalul Crasnicol -Braţul Sfântu Gheorghe-Sfântu Gheorghe

Traseul nr. 11

Sulina-Canalul Cardon -Canalul Sfiştofca-Periprava

Traseul nr. 12

Sulina -Canalul Cardon -Golful Musura -Braţul Musura-Braţul Stambulul Vechi -Braţul Chilia-Periprava

Traseul nr. 13

Uzlina -Canalul Uzlina - Lacul Uzlina - Lacul Isac - Canalul Isac 3 -Gârla Perivolovca -Braţul Sfântu Gheorghe-Uzlina-cu extensie spre Lacul Isac-Canalul Isac 2-Canalul Litcov-Canalul Ceamurlia-Canalul Crişan - Braţul Sulina -Centrul de Informare şi Documentare Ecologică Crişan

Traseul nr. 14

Jurilovca-Lacul Goloviţa-Canalul V-Lacul Sinoie - Cherhana Periboina-Cetatea Histria -Canalul II -Lacul Zmeica-Lacul Goloviţa-Jurilovca

Traseul nr. 15

Tulcea-Braţul Sulina-Gorgova-Canalul Mila 22-Gârla Şontea-Dunărea Veche-Mila 23 sat

Traseul nr. 16

Crişan -Dunărea Veche -Canalul Bogdaproste -Lacul Bogdaproste -Lacul La amiază-Lacul Trei Iezere-Gârla Lopatna-Canalul Eracle -Dunărea Veche -Mila 23 sat- Crişan

Traseul nr. 17

Sulina -Canalul Busurca -Canalul Impuţita -Canalul Cordon Litoral-Canalul Tătaru-Sfântu Gheorghe

Traseul nr. 18

Sulina -Canalul Busurca -Canalul Roşu -Canalul Impuţita-Lacul Roşuleţ-Cherhana Roşuleţ-Lacul Roşu - Lacul Puiu -Canalul Mocansca -Lacul Erenciuc - Braţul Sfântu Gheorghe-Sfântu Gheorghe

Traseul nr. 19

Tulcea -Lacul Câşla -Gârla Somova-Lacul Potica - Lacul Parcheş-Lacul Telincea


SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 111/2007

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 111 din 2007
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 111/2007
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu