Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 1070 din 25 august 2004

pentru aprobarea programului de supraveghere si control al infectiilor cu transmitere sexuala (ITS)

ACT EMIS DE: MINISTERUL SANATATII

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 874 din 24 septembrie 2004


SmartCity3


    Avand in vedere prevederile Legii nr. 100/1998 privind asistenta de sanatate publica, cu modificarile ulterioare, si ale Ordinului ministrului sanatatii si familiei nr. 141/2002 privind reorganizarea retelei nationale de supraveghere si control al bolilor transmisibile, cu modificarile ulterioare,
    vazand Referatul de aprobare al Directiei generale sanatate publica si inspectia sanitara de stat nr. OB/9.628/2004,
    in temeiul Hotararii Guvernului nr. 743/2003 privind organizarea si functionarea Ministerului Sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare,

    ministrul sanatatii emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    Directia generala sanatate publica si inspectia sanitara de stat din cadrul Ministerului Sanatatii, Serviciul de prevenire si control al bolilor transmisibile coordoneaza prin Reteaua nationala de supraveghere si control al bolilor transmisibile implementarea masurilor de control al urmatoarelor infectii cu transmitere sexuala: sifilis, gonoree, infectia genitala cu Chlamydia trachomatis.
    Art. 2
    Depistarea cazurilor de infectii cu transmitere sexuala face parte integranta din activitatea medicala curenta a medicilor, indiferent de specialitatea pe care o au.
    Art. 3
    Raportarea infectiilor cu transmitere sexuala este obligatorie pentru toate unitatile sanitare din sectorul public sau privat.
    Art. 4
    Infectiile cu transmitere sexuala cu raportare obligatorie sunt sifilisul, infectia genitala cu Chlamydia trachomatis si gonoreea.
    Art. 5
    Raportarea datelor statistice privind infectiile cu transmitere sexuala se realizeaza numai dupa validarea acestora de catre compartimentul de epidemiologie din cadrul directiei de sanatate publica.
    Art. 6
    Sistemul de supraveghere si control pentru infectia HIV/SIDA face obiectul unor reglementari specifice.
    Art. 7
    Statusul de infectat, prezent sau anamnestic, al persoanei cu rezultat reactiv in urma efectuarii unei serologii pentru sifilis in cadrul examenului medical la angajare trebuie stabilit numai de catre medicul dermato-venerolog.
    Art. 8
    Se aproba Ghidul de diagnostic si tratament al infectiilor cu transmitere sexuala, cuprins in anexa nr. 1.
    Art. 9
    Se aproba atributiile si sarcinile specifice unitatilor sanitare si ale personalului medical in cadrul supravegherii si controlului infectiilor cu transmitere sexuala, cuprinse in anexa nr. 2.
    Art. 10
    (1) Se aproba sistemul informational in ITS, prevazut in anexa nr. 3.
    (2) Raportarea cazurilor de infectii cu transmitere sexuala pe formatul fisei de declarare a cazului nou de ITS incepe cu data de 1 ianuarie 2005.
    (3) Serviciile de specialitate judetene ale ministerelor cu retea sanitara proprie transmit lunar directiilor de sanatate publica judetene sau a municipiului Bucuresti - compartimentul epidemiologie fisele de declarare a cazurilor noi de ITS, depistate in luna anterioara.
    Art. 11
    Se aproba masurile de supraveghere epidemiologica prin examene medicale clinice si de laborator pentru populatia generala si grupurile populationale la risc crescut de contractare a infectiilor cu transmitere sexuala, cuprinse in anexa nr. 4.
    Art. 12
    Se aproba utilizarea in cadrul sistemului informational a urmatoarelor formulare prevazute in anexa nr. 5: fisa de declarare a cazului nou de ITS, fisa de semnalizare a cazului de sifilis congenital al nou-nascutului viu, fisa de investigatie epidemiologica a bolnavului de ITS, fisa de tratament si monitorizare a bolnavului de ITS.
    Art. 13
    Se aproba instructiunile privind completarea fisei de declarare a cazului nou de ITS, prevazute in anexa nr. 6.
    Art. 14
    Se aproba sistemul de supraveghere a sifilisului congenital al nou-nascutului viu, prevazut in anexa nr. 7.
    Art. 15
    Se aproba sistemul de notificare a sifilisului congenital, cu exceptia celui al nou-nascutului viu, prevazut in anexa nr. 8.
    Art. 16
    (1) Sifilisul se declara doar de catre medicul dermato-venerolog.
    (2) Pentru pacientii cu adresabilitate scazuta la serviciile de sanatate, domiciliati in zone rurale cu accesibilitate redusa la medicul dermato-venerolog si la laboratoare de analize medicale, declararea se face de catre medicul dermato-venerolog in urma informarii acestuia de catre medicul de familie care depisteaza cazul, suspicioneaza diagnosticul, instituie tratamentul si urmareste clinic pacientul.
    (3) Instituirea tratamentului de catre medicii de familie in conditiile mentionate la alin. (2) se poate face doar de catre acei medici care fac dovada absolvirii unui program de formare in domeniul infectiilor cu transmitere sexuala.
    Art. 17
    Unitatile sanitare din sectorul public asigura asistenta medicala, inclusiv tratamentul, persoanelor suspecte si confirmate cu infectii cu transmitere sexuala, indiferent de domiciliu si de statutul de asigurat al acestora.
    Art. 18
    Sumele necesare pentru punerea in aplicare a prevederilor prezentului ordin se cuprind in bugetul de venituri si cheltuieli al fiecarei unitati sanitare.
    Art. 19
    Laboratoarele de analize medicale autorizate si/sau acreditate pentru efectuarea diagnosticului de laborator al infectiilor cu transmitere sexuala au obligativitatea asigurarii controlului extern de calitate pentru examinarile de laborator efectuate in scopul diagnosticarii infectiilor cu transmitere sexuala.
    Art. 20
    Nerespectarea prevederilor prezentului ordin se sanctioneaza conform actelor normative in vigoare privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele legale de igiena si sanatate publica.
    Art. 21
    Anexele nr. 1 - 8 fac parte din prezentul ordin.
    Art. 22
    Organizarea activitatii de control al infectiilor cu transmitere sexuala in cadrul ministerelor cu retea sanitara proprie se face prin elaborarea de norme interne in conformitate cu prevederile legale in vigoare.
    Art. 23
    Directia generala sanatate publica si inspectia sanitara de stat, directiile de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti, reteaua de dermato-venerologie, reteaua medicilor de familie, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie "Cantacuzino" Bucuresti, institutele de sanatate publica, ministerele cu retea sanitara proprie, Institutul National de Hematologie Transfuzionala "Prof. dr. C.T. Nicolau" Bucuresti, centrele judetene de transfuzie sanguina, precum si celelalte institutii sanitare mentionate vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.
    Art. 24
    La data intrarii in vigoare a prezentului ordin se abroga:
    1. Ordinul ministrului sanatatii nr. 132/1979 pentru stabilirea masurilor de prevenire si combatere a bolilor transmise pe cale sexuala;
    2. Ordinul ministrului sanatatii nr. 544/1995 privind aprobarea Programului de prevenire si combatere a bolilor venerice;
    3. Ordinul ministrului sanatatii si familiei nr. 385/2002 pentru aprobarea procedurilor de diagnostic si tratament prevazute in Ghidul de diagnostic si tratament al infectiilor cu transmitere sexuala, publicat in in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 452 din 27 iunie 2002.
    Art. 25
    (1) Prezentul ordin va intra in vigoare la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
    (2) Anexele vor fi editate si multiplicate in 500 de exemplare de catre Institutul de Sanatate Publica Bucuresti, in termen de 45 de zile de la data publicarii prezentului ordin.

                           Ministrul sanatatii,
                              Ovidiu BrinzanSmartCity5

COMENTARII la Ordinul 1070/2004

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 1070 din 2004
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    ZI BUNA SI BINE AȚI VENIT LA ASDA FINANCE LTD Ai nevoie de finanțare 100%? Pot să vă rezolv nevoile financiare cu o problemă a spatelui cu o rată a dobânzii de 3%. Indiferent de circumstanțele dvs., lucrător pe cont propriu, pensionar, aveți un rating de credit slab, vă putem ajuta. rambursare flexibilă, Contactați-ne la: asdaservices24@gmail.com Aplică acum pentru toate tipurile de împrumuturi și obține bani urgent! * Înființarea unei francize * Achiziție de afaceri * Expansiunea afacerii * Proiect de capital/infrastructură * Achizitie imobiliara comerciala * Executarea contractului * Finanțarea comerțului etc. Salutari,
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    HEAD PÄEVA JA TERE TULEMAST ASDA FINANCE LTD Kas vajate 100% rahalisi vahendeid? Saan lahendada teie rahalised vajadused alaseljaprobleemiga, mille intressimäär on 3%. Olenemata teie olukorrast, füüsilisest isikust ettevõtja, pensionil, halva krediidireitinguga, saame aidata. paindlik tagasimakse, võtke meiega ühendust aadressil: asdaservices24@gmail.com Taotlege kohe igat tüüpi laenu ja hankige raha kiiresti! * Frantsiisi käivitamine * Ettevõtte omandamine * Äritegevuse laiendamine * Kapitali / infrastruktuuri projekt * Ärikinnisvara ost * Lepingu täitmine * Kaubanduse finantseerimine jne. Lugupidamisega
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    I’m very excited to speak about Elite Wizard Bitcoin Recovery, this cyber security company was able to assist me in recovering my stolen digital funds and cryptocurrency. I’m truly amazed by their excellent service and professional work. I never thought I could get back my funds until I approached them with my problems and provided all the necessary information. It took them 72 hours to recover my funds and I was amazed. Without any doubt, I highly recommend Elite Wizard Bitcoin Recovery for all your cryptocurrency recovery, digital funds recovery, hacking, and cybersecurity-related issues. Email: eliterecovery247@cyber-wizard.com WhatsApp: +1 (740) 688-0116 Call: +1 (805) -386-9670
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți un împrumut rapid și legal aici la o rată scăzută de 2% pentru mai multe detalii, contactați-ne la: sirmacho1111@gmail.com Vă mulțumim că așteptați răspunsul dvs whatsapp: +1) 765-266-2912
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți un împrumut rapid și legal aici la o rată scăzută de 2% pentru mai multe detalii, contactați-ne la: sirmacho1111@gmail.com Vă mulțumim că așteptați răspunsul dvs whatsapp: +1) 765-266-2912
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    I was once lured into a crypto currency investment platform that I came across on Instagram. I lost about $508,000 to this evil scheme after I invested and accumulated profits, I was denied withdrawals on the specified date. I wrote to the customer support but I was given no feedback, I knew I had been scammed and I started to search for a way to recover my crypto.. I considered myself fortunate that I stumbled upon a post on the internet web about a Recovery Expert Jeanson James Ancheta wizard. I would highly recommend Jeanson James Ancheta wizard agent to anyone who wants to recover their lost funds from any scam. He is the best in the business and will do anything possible to help you get your money back. I never thought it would be possible to get back crypto once it is sent but I'm super happy and grateful for the services of Jeanson James Ancheta wizard. Kindly reach out to him if you need any help.(jeansonjamesanchetawizard62@gmail.com) or WhatsApp number: +4531898073 or Telegram number: +4571398534.
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    I know of a group of private investigators who can help you with they are also hackers but prefer to be called private investigators They can help with your bitcoin issues and your clients will be happy doing business with you,they can also help yo with your bad credit score,hacking into phones,binary recovery,wiping criminal records,increase school score, stolen files in your office or school,blank atm etc. Just name it and you will live a better life Contact +1(410}6350697 Premiumhackservices@gmail.com
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
     After losing over $300,000.00 to fraudulent stock brokers who operated under the name "fxtradebit," I found myself drowning in debt. However, I was fortunate enough to come across Century Hackers Group. They played a crucial role in my journey towards recovery by exposing the true nature of the scammers. Initially, I was on the verge of paying the requested transfer fees out of desperation to retrieve my money, but the recovery hacker from Century hackers intervened. They revealed that the scammers were impostors and that their company was merely a copycat of a legitimate one. This revelation devastated me, but Century Hackers used their expertise to trace the money back to the accounts and wallets where I had sent it. Their remarkable efforts turned the situation in my favor , for which I am immensely grateful to Century hackers . You can reach them through email as well century@cyberservices.com or WhatsApp: +3197005034955
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Hi everyone i want to share my amazing testimony on how a great spell caster called Dr Wealth transformed me financially, i still finds it difficult to believe that i now worth millions of dollars, am from US i have been playing lottery game for so long now and i have never win any reasonable amount, i was glancing through things online and i came across a testimony of a woman who won a very huge amount of money with the help of Dr Wealth who prayed for her and gave her a winning numbers to play, and surprisingly her name came out among the winners she won 36 million dollars, so i also decided to try my luck i contacted Dr Wealth and i also asked him for help and he told me what i needed to do which was a very easy task which i did and on the second day after he had made prayers for me he gave me some numbers and told me that i should go and play them so i went to play the numbers in the morning and i later went to check the result there i got the shock of my life, i saw my name amongst the winners i won an amount i have never dreamed of, my mouth was open and i didn't know what to say, i just want the world to know that there is a great man called Dr Wealth, if you have been playing lottery game and you never won i will advise you to contact Dr Wealth for help and i promise he will never fail you, here are his contacts, you can email him on drwealthmag@gmail. com you can also WhatsApp him on +19734491500 or call him on +19592157598.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Hi everyone i want to share my amazing testimony on how a great spell caster called Dr Wealth transformed me financially, i still finds it difficult to believe that i now worth millions of dollars, am from US i have been playing lottery game for so long now and i have never win any reasonable amount, i was glancing through things online and i came across a testimony of a woman who won a very huge amount of money with the help of Dr Wealth who prayed for her and gave her a winning numbers to play, and surprisingly her name came out among the winners she won 36 million dollars, so i also decided to try my luck i contacted Dr Wealth and i also asked him for help and he told me what i needed to do which was a very easy task which i did and on the second day after he had made prayers for me he gave me some numbers and told me that i should go and play them so i went to play the numbers in the morning and i later went to check the result there i got the shock of my life, i saw my name amongst the winners i won an amount i have never dreamed of, my mouth was open and i didn't know what to say, i just want the world to know that there is a great man called Dr Wealth, if you have been playing lottery game and you never won i will advise you to contact Dr Wealth for help and i promise he will never fail you, here are his contacts, you can email him on drwealthmag@gmail. com you can also WhatsApp him on +19734491500 or call him on +19592157598.
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu