Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 1070 din 25 august 2004

pentru aprobarea programului de supraveghere si control al infectiilor cu transmitere sexuala (ITS)

ACT EMIS DE: MINISTERUL SANATATII

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 874 din 24 septembrie 2004


SmartCity3


    Avand in vedere prevederile Legii nr. 100/1998 privind asistenta de sanatate publica, cu modificarile ulterioare, si ale Ordinului ministrului sanatatii si familiei nr. 141/2002 privind reorganizarea retelei nationale de supraveghere si control al bolilor transmisibile, cu modificarile ulterioare,
    vazand Referatul de aprobare al Directiei generale sanatate publica si inspectia sanitara de stat nr. OB/9.628/2004,
    in temeiul Hotararii Guvernului nr. 743/2003 privind organizarea si functionarea Ministerului Sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare,

    ministrul sanatatii emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    Directia generala sanatate publica si inspectia sanitara de stat din cadrul Ministerului Sanatatii, Serviciul de prevenire si control al bolilor transmisibile coordoneaza prin Reteaua nationala de supraveghere si control al bolilor transmisibile implementarea masurilor de control al urmatoarelor infectii cu transmitere sexuala: sifilis, gonoree, infectia genitala cu Chlamydia trachomatis.
    Art. 2
    Depistarea cazurilor de infectii cu transmitere sexuala face parte integranta din activitatea medicala curenta a medicilor, indiferent de specialitatea pe care o au.
    Art. 3
    Raportarea infectiilor cu transmitere sexuala este obligatorie pentru toate unitatile sanitare din sectorul public sau privat.
    Art. 4
    Infectiile cu transmitere sexuala cu raportare obligatorie sunt sifilisul, infectia genitala cu Chlamydia trachomatis si gonoreea.
    Art. 5
    Raportarea datelor statistice privind infectiile cu transmitere sexuala se realizeaza numai dupa validarea acestora de catre compartimentul de epidemiologie din cadrul directiei de sanatate publica.
    Art. 6
    Sistemul de supraveghere si control pentru infectia HIV/SIDA face obiectul unor reglementari specifice.
    Art. 7
    Statusul de infectat, prezent sau anamnestic, al persoanei cu rezultat reactiv in urma efectuarii unei serologii pentru sifilis in cadrul examenului medical la angajare trebuie stabilit numai de catre medicul dermato-venerolog.
    Art. 8
    Se aproba Ghidul de diagnostic si tratament al infectiilor cu transmitere sexuala, cuprins in anexa nr. 1.
    Art. 9
    Se aproba atributiile si sarcinile specifice unitatilor sanitare si ale personalului medical in cadrul supravegherii si controlului infectiilor cu transmitere sexuala, cuprinse in anexa nr. 2.
    Art. 10
    (1) Se aproba sistemul informational in ITS, prevazut in anexa nr. 3.
    (2) Raportarea cazurilor de infectii cu transmitere sexuala pe formatul fisei de declarare a cazului nou de ITS incepe cu data de 1 ianuarie 2005.
    (3) Serviciile de specialitate judetene ale ministerelor cu retea sanitara proprie transmit lunar directiilor de sanatate publica judetene sau a municipiului Bucuresti - compartimentul epidemiologie fisele de declarare a cazurilor noi de ITS, depistate in luna anterioara.
    Art. 11
    Se aproba masurile de supraveghere epidemiologica prin examene medicale clinice si de laborator pentru populatia generala si grupurile populationale la risc crescut de contractare a infectiilor cu transmitere sexuala, cuprinse in anexa nr. 4.
    Art. 12
    Se aproba utilizarea in cadrul sistemului informational a urmatoarelor formulare prevazute in anexa nr. 5: fisa de declarare a cazului nou de ITS, fisa de semnalizare a cazului de sifilis congenital al nou-nascutului viu, fisa de investigatie epidemiologica a bolnavului de ITS, fisa de tratament si monitorizare a bolnavului de ITS.
    Art. 13
    Se aproba instructiunile privind completarea fisei de declarare a cazului nou de ITS, prevazute in anexa nr. 6.
    Art. 14
    Se aproba sistemul de supraveghere a sifilisului congenital al nou-nascutului viu, prevazut in anexa nr. 7.
    Art. 15
    Se aproba sistemul de notificare a sifilisului congenital, cu exceptia celui al nou-nascutului viu, prevazut in anexa nr. 8.
    Art. 16
    (1) Sifilisul se declara doar de catre medicul dermato-venerolog.
    (2) Pentru pacientii cu adresabilitate scazuta la serviciile de sanatate, domiciliati in zone rurale cu accesibilitate redusa la medicul dermato-venerolog si la laboratoare de analize medicale, declararea se face de catre medicul dermato-venerolog in urma informarii acestuia de catre medicul de familie care depisteaza cazul, suspicioneaza diagnosticul, instituie tratamentul si urmareste clinic pacientul.
    (3) Instituirea tratamentului de catre medicii de familie in conditiile mentionate la alin. (2) se poate face doar de catre acei medici care fac dovada absolvirii unui program de formare in domeniul infectiilor cu transmitere sexuala.
    Art. 17
    Unitatile sanitare din sectorul public asigura asistenta medicala, inclusiv tratamentul, persoanelor suspecte si confirmate cu infectii cu transmitere sexuala, indiferent de domiciliu si de statutul de asigurat al acestora.
    Art. 18
    Sumele necesare pentru punerea in aplicare a prevederilor prezentului ordin se cuprind in bugetul de venituri si cheltuieli al fiecarei unitati sanitare.
    Art. 19
    Laboratoarele de analize medicale autorizate si/sau acreditate pentru efectuarea diagnosticului de laborator al infectiilor cu transmitere sexuala au obligativitatea asigurarii controlului extern de calitate pentru examinarile de laborator efectuate in scopul diagnosticarii infectiilor cu transmitere sexuala.
    Art. 20
    Nerespectarea prevederilor prezentului ordin se sanctioneaza conform actelor normative in vigoare privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele legale de igiena si sanatate publica.
    Art. 21
    Anexele nr. 1 - 8 fac parte din prezentul ordin.
    Art. 22
    Organizarea activitatii de control al infectiilor cu transmitere sexuala in cadrul ministerelor cu retea sanitara proprie se face prin elaborarea de norme interne in conformitate cu prevederile legale in vigoare.
    Art. 23
    Directia generala sanatate publica si inspectia sanitara de stat, directiile de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti, reteaua de dermato-venerologie, reteaua medicilor de familie, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie "Cantacuzino" Bucuresti, institutele de sanatate publica, ministerele cu retea sanitara proprie, Institutul National de Hematologie Transfuzionala "Prof. dr. C.T. Nicolau" Bucuresti, centrele judetene de transfuzie sanguina, precum si celelalte institutii sanitare mentionate vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.
    Art. 24
    La data intrarii in vigoare a prezentului ordin se abroga:
    1. Ordinul ministrului sanatatii nr. 132/1979 pentru stabilirea masurilor de prevenire si combatere a bolilor transmise pe cale sexuala;
    2. Ordinul ministrului sanatatii nr. 544/1995 privind aprobarea Programului de prevenire si combatere a bolilor venerice;
    3. Ordinul ministrului sanatatii si familiei nr. 385/2002 pentru aprobarea procedurilor de diagnostic si tratament prevazute in Ghidul de diagnostic si tratament al infectiilor cu transmitere sexuala, publicat in in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 452 din 27 iunie 2002.
    Art. 25
    (1) Prezentul ordin va intra in vigoare la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
    (2) Anexele vor fi editate si multiplicate in 500 de exemplare de catre Institutul de Sanatate Publica Bucuresti, in termen de 45 de zile de la data publicarii prezentului ordin.

                           Ministrul sanatatii,
                              Ovidiu BrinzanSmartCity5

COMENTARII la Ordinul 1070/2004

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 1070 din 2004
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Bună ziua. Caut si eu aceste anexe din 2002. Le puteti trimite pe adresa bogdan.albu@albulawyer.com vă rog?
ANONIM a comentat Decretul 1231 2021
    URGENT EFFECTIVE LOVE SPELL TO GET YOUR EX BACK FAST AND TO SAVE YOUR MARRIAGE CONTACT DR ifadesolutionspellcaster@gmail.com or WhatsApp +2348151806720 / FACEBOOK PAGE https://www.facebook.com/Ifadesolutionspellcaster Am sorry for putting this on the net but I have to. I will forever be indebted to DR,IFADE for fixing my broken marriage after my husband left me for another woman for 6 months. I never believed in spells until my friend introduced me to DR,IFADE. At first, I was skeptical about him because I heard a lot about false spell caster but I put my doubts behind me because I was desperate to get my husband back and I did according to what he instructed me to do. Now my husband is back just within 48 hours of contacting him. I'm living happily with my husband again after 6 months of broken marriage and I will not rest till he's known all over the world. He's also specialized in lottery spells, promotion spells, sickness spells E.T.C. Get connected with DR,IFADE now, his email: ifadesolutionspellcaster@gmail.com or WhatsApp number: + 2348151806720 / FACEBOOK PAGE https://www.facebook.com/Ifadesolutionspellcaster
ANONIM a comentat Decretul 1231 2021
    URGENT EFFECTIVE LOVE SPELL TO GET YOUR EX BACK FAST AND TO SAVE YOUR MARRIAGE CONTACT DR ifadesolutionspellcaster@gmail.com or WhatsApp +2348151806720 / FACEBOOK PAGE https://www.facebook.com/Ifadesolutionspellcaster Am sorry for putting this on the net but I have to. I will forever be indebted to DR,IFADE for fixing my broken marriage after my husband left me for another woman for 6 months. I never believed in spells until my friend introduced me to DR,IFADE. At first, I was skeptical about him because I heard a lot about false spell caster but I put my doubts behind me because I was desperate to get my husband back and I did according to what he instructed me to do. Now my husband is back just within 48 hours of contacting him. I'm living happily with my husband again after 6 months of broken marriage and I will not rest till he's known all over the world. He's also specialized in lottery spells, promotion spells, sickness spells E.T.C. Get connected with DR,IFADE now, his email: ifadesolutionspellcaster@gmail.com or WhatsApp number: + 2348151806720 / FACEBOOK PAGE https://www.facebook.com/Ifadesolutionspellcaster
ANONIM a comentat Ordin 82 2021
    Good day. I am a private loan lender that gives out both business and personal loans to individual at a low interest rate of 2% no matter your location. If you are interested Contact me (Whats App) number:+917310847059 sumitihomelend@gmail.com Mr. Sumiti
ANONIM a comentat Hotărârea 5 2019
    It’s a privilege to share this to the world. You deserve all the praise that comes to you. DR Amber has been a blessing to me since our encounter on the internet. He alone knows it all. I love him so much for his kindness, care, honesty and his help in the life of everyone that has come in contact with him. If not for DR Amber how would I have been able to survive this hardship. His spell made me a LOTTO MAX winner of 60 Million Dollars making my whole life beautiful and amazing. The numbers he gave me to play the lottery was a life changing number from grass to grace and I want to say I’m forever grateful to him. Thank you sir for being a blessing to the helpless. Anyone reading this that needs help can communicate with DR Amber online for indeed he has no match. Website: amberlottotemple.com OR Email: amberlottotemple@yahoo.com
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    Bună, sunteți în căutarea unui împrumut de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi ipotecare, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi personale, capital de risc etc! Sunt creditor privat, acord împrumuturi companiilor și persoanelor fizice cu dobânzi mici și rezonabile de 2%. E-mail la: christywalton355@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 243 2021
    Hello everyone, I want to use this medium to thank a great spell caster called Dr Grceondu for transforming my life financially, i have been playing lottery game for long but have never won any reasonable amount, I contacted Dr Graceondu after i red about him on the internet on how he help a lady with a lottery winning numbers and the lady won a very big amount of money, so i contacted him and He instructed me on what to do which i did and he told me to give him some time to prayers, on the second day he sent me some numbers and he said i should go and play them, so i went to play the numbers he gave me, after two day the result came out, and i went to check and to my greatest surprise my name came out as one of the winners i won $45 million, i still cant believe what happened to me that i am now a millionaire over night, i just want to say a very big thank you to Dr Graceondu i have never seen a powerful man like him, I will advice everyone out there to contact Dr Graceondu if you want to win big in your lottery game. You can reach him via his email, drgraceondu12@gmail.com or WhatsApp him +15204677763, you can also visit his Website. https://drgraceonduadodo.com
ANONIM a comentat Decretul 1231 2021
    i will never stop until the whole World knows about the MOST powerful priest maurice whose contact details I saw in a comment section here few weeks ago, so and i decided to contact him because i was badly in need of help TO SAVE MY MARRIAGE, I explained my situation to PRIEST MURICE. that Everything was going down the drain as my husband WAS constantly cheating on me with other women and he physically abuse me. priest maurice promised to help that my husband will change and will love me unconditionally in less than a week as far that my heart still beats for him. I FOLLOWED HIS INSTRUTION and he prepared a spell for me and my husband called me exactly when priest maurice said. He pleaded and said he needs me back since then he have been the sweetest man on earth. anyone out there reading this comment that need a effect spell caster Can reach him on email:psychicspellsolution@gmail.coM whatsapp:+1(571)3573337
ANONIM a comentat Ordin 12 2006
    Mai este in vigoare acest ordin, din moment ce aven Regulamentul (CE) 396:2005, revizuit 2019, referitor la rezidurile de pesticide din alimente, inclusiv din fructe si legume?
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu