Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 1015 din  7 noiembrie 2005

pentru publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, a Memorandumului de intelegere dintre Romania si Comunitatea Europeana privind participarea Romaniei la Programul comunitar de actiune pentru promovarea cetateniei europene active (participare civica), semnat la Bruxelles la 4 aprilie 2005

ACT EMIS DE: MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 1057 din 26 noiembrie 2005


SmartCity3


    In conformitate cu prevederile art. 28 alin. (2) din Legea nr. 590/2003 privind tratatele,
    in temeiul art. 9 alin. (4) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 63/2003 privind organizarea si functionarea Ministerului Administratiei si Internelor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 604/2003, cu modificarile si completarile ulterioare,

    ministrul administratiei si internelor emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    Se dispune publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, a Memorandumului de intelegere dintre Romania si Comunitatea Europeana privind participarea Romaniei la Programul comunitar de actiune pentru promovarea cetateniei europene active (participare civica), semnat la Bruxelles la 4 aprilie 2005, prevazut in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.
    Art. 2
    Prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

                p. Ministrul administratiei si internelor,
                             Anghel Andreescu,
                             secretar de stat

                         MEMORANDUM DE INTELEGERE*)
intre Romania si Comunitatea Europeana privind participarea Romaniei la Programul comunitar de actiune pentru promovarea cetateniei europene active (participare civica)

    *) Traducere.

    Comisia Comunitatilor Europene, denumita in continuare Comisia, in numele Comunitatii Europene, pe de o parte, si Guvernul Romaniei, pe de alta parte,
    luand in considerare:
    1. Decizia nr. 1/2002 a Consiliului de asociere UE - Romania din 18 februarie 2002*1), care stabileste principiile generale pentru participarea Romaniei la programele Comunitatii, lasand la latitudinea Comisiei si a autoritatilor romane competente determinarea exacta a termenilor si conditiilor specifice, inclusiv contributia financiara, in legatura cu participarea la fiecare program;
    2. Programul comunitar de actiune pentru promovarea cetateniei europene active (participare civica), initiat prin Decizia Consiliului nr. 2004/100/EC din 26 ianuarie 2004*2),
    au convenit urmatoarele:
------------
    *1) OJ L 91, 6 aprilie 2002, p. 20.
    *2) OJ L 30, 4 februarie 2004, p. 6.

    Art. 1
    Romania va participa la Programul comunitar de actiune pentru promovarea cetateniei europene active (participare civica), denumit in continuare Programul, in conformitate cu conditiile stipulate in Decizia nr. 1/2002 a Consiliului de asociere UE - Romania din 18 februarie 2002, care stabileste principiile generale pentru participarea Romaniei la programele Comunitatii, si cu termenii si conditiile cuprinse in anexele nr. I, II si III la prezentul memorandum de intelegere.
    Art. 2
    Prezentul memorandum de intelegere se va aplica pe durata Programului, incepand cu data de 1 ianuarie 2005. Totusi, in cazul in care Comunitatea Europeana decide sa extinda durata Programului fara ca acesta sa fie substantial schimbat, prezentul memorandum de intelegere se va extinde si el automat, in afara cazului in care una dintre parti il denunta.
    Anexele nr. I, II si III fac parte integranta din prezentul memorandum de intelegere.
    Prezentul memorandum de intelegere se poate modifica doar in scris, prin acordul ambelor parti.
    Prezentul memorandum de intelegere intra in vigoare la data de 1 ianuarie 2005.
    Semnat la Bruxelles la data de 4 aprilie 2005.

                   Pentru Guvernul Romaniei,
                   Lazar Comanescu,
                   ambasador, seful Misiunii Romaniei
                   pe langa Uniunea Europeana

                   Pentru Comisie, din partea Comunitatii Europene,
                   Nikolaus G. Van der Pas,
                   director general pentru educatie si cultura

    ANEXA 1
    la memorandumul de intelegere

    Termeni si conditii pentru participarea Romaniei la Program

    1. Romania va participa la activitatile Programului comunitar de actiune pentru promovarea cetateniei europene active (participare civica), denumit in continuare Programul, in conformitate - daca nu este altfel prevazut in memorandumul de intelegere - cu obiectivele, criteriile, procedurile si termenele limita, asa cum au fost ele stabilite in Decizia Consiliului nr. 2004/100/EC din 26 ianuarie 2004, prin care se stabileste acest program al Comunitatii.
    2. Pentru a participa la Program, Romania va plati in fiecare an o contributie la bugetul general al Uniunii Europene, conform procedurilor descrise in anexa nr. II la memorandumul de intelegere. Daca este necesar pentru a lua in considerare dezvoltarea Programului sau capacitatea Romaniei de absorbtie, aceasta contributie poate fi modificata in scris prin acordul comun al partilor, astfel incat sa se poata evita balante de plati deficitare in implementarea Programului.
    3. Termenii si conditiile pentru depunerea, evaluarea si selectia cererilor raportate la institutiile eligibile din Romania vor fi aceleasi ca cele aplicabile organismelor din Comunitate.
    4. Pentru a asigura dimensiunea comunitara a Programului si pentru a fi eligibile pentru sprijinul financiar al Comunitatii, proiectele de cooperare transnationala vor trebui sa includa cel putin un partener dintre statele membre ale Comunitatii.
    5. Fara a prejudicia responsabilitatile Comisiei Comunitatilor Europene si pe cele ale Curtii de Auditori a Comunitatilor Europene in ceea ce priveste monitorizarea si evaluarea Programului, participarea Romaniei la Program va fi in permanenta monitorizata pe baza unui parteneriat care implica Romania si Comisia Comunitatilor Europene. Romania va propune Comisiei rapoarte relevante si va lua parte la alte activitati specifice, puse la dispozitie de catre Comunitate in acest sens.
    Regulile privind controlul financiar, recuperarea si alte masuri antifrauda sunt mentionate in anexa nr. III la memorandumul de intelegere.
    6. Limba folosita in toate contactele cu Comisia, in ceea ce priveste procesul de aplicatie, contractele, rapoartele care trebuie depuse si alte aranjamente administrative, va fi una dintre limbile oficiale ale Comunitatii.
    7. Comunitatea si Romania pot pune capat activitatilor stipulate in cadrul memorandumului de intelegere, cu un preaviz scris, inmanat cu 12 luni inainte. Proiectele si activitatile in curs de desfasurare la data incheierii acordului vor continua pana la finalizarea lor in conditiile prevazute in memorandumul de intelegere.

    ANEXA 2
    la memorandumul de intelegere

    Contributia financiara a Romaniei la Program

    1. Contributia financiara anuala a Romaniei la bugetul Uniunii Europene pentru a putea participa la Program este de 250.000 euro.
    2. Romania va plati contributia mentionata mai sus partial din bugetul de stat si partial din Programul national PHARE, care face subiectul procedurilor anuale ale Programului PHARE. Fondurile PHARE solicitate vor fi transferate Romaniei conform unui memorandum de finantare PHARE. Impreuna cu partea venita de la bugetul de stat, aceste fonduri vor constitui contributia nationala a Romaniei, din care se vor efectua plati in urma solicitarilor anuale de fonduri ale Comisiei.
    3. Programarea provizorie a fondurilor PHARE este urmatoarea (in euro):
___________________________________________________
Anul 2005 (Programul national  Anul 2006 (Programul
PHARE 2003 sau 2004)           national PHARE 2005)
___________________________________________________
125.000                        100.000
___________________________________________________

    Daca aceste sume indicate nu vor fi confirmate in procedura anuala a Programului PHARE, bugetul national va acoperi diferenta dintre contributia financiara totala indicata la pct. 1 de mai sus si sprijinul PHARE disponibil.
    4. Regulamentul financiar aplicabil bugetului general al Uniunii Europene se va adresa in special administrarii contributiei Romaniei.
    5. Dupa punerea in practica a memorandumului de intelegere si la inceputul fiecarui an urmator, Comisia va solicita Romaniei fonduri corespunzatoare contributiei la bugetul Programului din cadrul memorandumului de intelegere.
    Aceasta contributie va fi platita in euro, intr-un cont bancar euro al Comisiei.
    Romania va plati contributia sa pana la data de 1 mai, daca solicitarea fondurilor este trimisa de catre Comisie inainte de 1 aprilie, sau cel tarziu la o luna de la solicitarea fondurilor, daca aceasta s-a facut mai tarziu.
    Orice intarziere la plata contributiei va avea drept consecinta plata unei dobanzi de catre Romania pentru suma datorata, incepand cu termenul de plata. Rata dobanzii corespunde ratei aplicate de Banca Europeana Centrala operatiunilor de refinantare, dupa cum este publicat in seria C a Jurnalului Oficial al Comunitatilor Europene, intrata in vigoare in prima zi calendaristica a lunii in care expira termenul limita, la care se adauga 3,5 puncte procentuale.

    ANEXA 3
    la memorandumul de intelegere

    Controlul financiar, recuperarea si alte masuri antifrauda

    I. Controale si masuri antifrauda ale Comunitatii
    1. In conformitate cu regulamentele (EC, Euratom) nr. 1.605/2002 din 25 iunie 2002 si (EC, Euratom) nr. 2.342/2002 din 23 decembrie 2002 si cu alte reguli la care se face referire in memorandumul de intelegere, contractele finalizate cu beneficiarii programelor stabiliti in Romania vor prevedea ca auditul financiar sau alte forme de audit sa poata fi efectuate oricand la locatiile beneficiarilor si subcontractorilor lor de catre agentii Comisiei sau de catre alte persoane mandatate de catre Comisie.
    2. Agentii Comisiei si alte persoane mandatate de catre Comisie vor avea acces la locatiile, lucrarile si documentele, inclusiv la toate informatiile necesare pentru a desfasura auditul, inclusiv in format electronic. Acest drept de acces va fi exprimat clar in contractele finalizate pentru a implementa instrumentele mentionate in memorandumul de intelegere. Curtea Europeana de Audit va avea aceleasi drepturi ca si Comisia.
    3. In cadrul memorandumului de intelegere, Comisia/OLAF (Biroul European Antifrauda) va fi autorizata/autorizat sa realizeze verificari si controale pe teritoriul Romaniei, in conformitate cu prevederile procedurale ale Regulamentului Consiliului (EC, Euratom) nr. 2.185/96 din 11 noiembrie 1996.
    Aceste controale si inspectii se vor desfasura in stransa colaborare cu autoritatile romane competente, desemnate de autoritatile romane, iar acestea vor fi informate in timp util asupra obiectului, scopului si bazei legale ale verificarilor si inspectiilor, pentru a le oferi destul timp in scopul pregatirii materialelor si asistentei necesare.
    Daca autoritatile romane doresc acest lucru, verificarile pe teren si inspectiile pot fi organizate in comun cu ei.
    In cazul in care participantii la programe se opun verificarilor pe teren si inspectiilor, autoritatile romane, actionand in conformitate cu reglementarile nationale, vor acorda sprijinul necesar de care inspectorii Comisiei/OLAF, au nevoie pentru a le permite sa isi indeplineasca obligatia de a efectua verificari pe teren sau inspectii.
    Comisia/OLAF va raporta cat de curand posibil autoritatilor romane orice actiune sau suspiciune privind neregularitati care i-au fost semnalate pe parcursul verificarilor pe teren si al inspectiilor. In orice caz, Comisia/OLAF va trebui sa informeze autoritatile mentionate mai sus asupra rezultatelor unor astfel de verificari si inspectii.

    II. Informatii si consultari
    1. In scopul implementarii corespunzatoare a prezentei anexe, autoritatile competente ale Romaniei si ale Comisiei vor face mereu schimb de informatii si, la cererea uneia dintre parti, se vor desfasura si consultari.
    2. Autoritatile competente romane vor informa fara intarziere Comisia despre orice actiuni sau suspiciuni privind neregularitati care au fost constatate in legatura cu concluziile si implementarea contractelor finalizate in aplicarea instrumentelor la care s-a facut referire in memorandumul de intelegere.

    III. Masuri administrative si penalizari
    Fara a prejudicia aplicarea legislatiei penale romane, Comisia ar putea impune masuri administrative si penalizari, in conformitate cu regulamentele (EC, Euratom) nr. 1.605/2002 din 25 iunie 2002 si (EC, Euratom) nr. 2.342/2002 din 23 decembrie 2002.

    IV. Recuperarea
    Deciziile luate de catre Comisie in cadrul memorandumului de intelegere, care impun obligatii financiare asupra persoanelor, altele decat statele, vor putea intra in vigoare in Romania. Aplicarea va fi efectuata conform unor proceduri civile aflate in vigoare in statul in care se desfasoara actiunea. Ordinea aplicarii va fi adaugata deciziei, fara alte formalitati in afara verificarii autenticitatii acesteia de catre autoritatea nationala care va fi desemnata de Guvernul Romaniei in acest scop, si apoi inmanata Comisiei. Atunci cand formalitatile de aplicare au fost incheiate de catre Comisie, aceasta va putea continua cu aplicarea, in conformitate cu legea nationala, aducand propunerea direct autoritatii competente. Legalitatea deciziei Comisiei va constitui subiectul controlului Curtii de Justitie a Comunitatilor Europene.
    Sentintele exprimate de Curtea de Justitie a Comunitatilor Europene, care urmaresc o clauza arbitrara intr-un contract in cadrul memorandumului de intelegere, vor fi aplicate in aceiasi termeni.

    V. Comunicarea directa
    Comisia va comunica direct cu participantii la Program stabiliti in Romania si cu subcontractorii lor. Acestia vor putea pune la dispozitie direct Comisiei toate informatiile si documentatia care le au fost cerute pe baza instrumentelor mentionate in memorandumul de intelegere si a contractelor incheiate pentru implementarea lor.

                                            


SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 1015/2005

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 1015 din 2005
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 1015/2005
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu