E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA DE URGENTA Nr

ORDONANTA DE URGENTA   Nr. 95 din 21 iunie 2001

privind constituirea si utilizarea Fondului Romania

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 347 din 29 iunie 2001


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 114 alin. (4) din Constitutia Romaniei,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.

    Art. 1
    (1) Se constituie Fondul Romania, denumit in continuare Fondul, in vederea promovarii imaginii reale a tarii in exterior.
    (2) Fondul se gestioneaza in regim extrabugetar de catre Secretariatul General al Guvernului si se aproba ca anexa la bugetul acestuia.
    Art. 2
    (1) Sursele de constituire a Fondului sunt:
    a) o cota de 1% care se plateste de catre contribuabilii care au incasat printr-un cont bancar din Romania venituri in valuta din exportul bunurilor realizate din activitatea proprie, direct sau prin contract de comision, precum si din prestari de servicii pentru partea din profitul impozabil care corespunde ponderii acestor venituri in volumul total al veniturilor. Aceasta cota este aditionala celei prevazute la art. 7 alin. (1) din Ordonanta Guvernului nr. 70/1994 privind impozitul pe profit, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;
    b) sponsorizari;
    c) donatii;
    d) dobanda aferenta disponibilitatilor Fondului;
    e) alte venituri dobandite in conditiile legii.
    (2) Pentru constituirea Fondului, in anul 2001, pe langa sursele mentionate la alin. (1) se aloca suplimentar suma de 7 miliarde lei din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului.
    (3) Se autorizeaza Ministerul Finantelor Publice sa introduca modificarile corespunzatoare in bugetul de stat si in bugetul Secretariatului General al Guvernului, pe anul 2001.
    (4) Utilizarea sumelor colectate la Fond se face cu respectarea prevederilor legale.
    (5) Sumele ramase neutilizate la sfarsitul anului se reporteaza in anul urmator si vor fi utilizate potrivit destinatiilor stabilite de Consiliul interministerial pentru imagine externa, in conformitate cu obiectivul prevazut la art. 1 alin. (1).
    Art. 3
    (1) Platitorii cotei prevazute la art. 2 alin. (1) lit. a) au obligatia sa calculeze si sa vireze la Fond sumele reprezentand aceasta cota o data cu plata impozitului pe profit.
    (2) Modalitatea de calcul al contributiei prevazute la art. 2 alin. (1) lit. a) si termenele de plata sunt cele prevazute in Ordonanta Guvernului nr. 70/1994, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
    (3) Pentru neplata la termen a cotei prevazute la art. 2 alin. (1) lit. a) se datoreaza majorari de intarziere calculate potrivit Ordonantei Guvernului nr. 11/1996 privind executarea creantelor bugetare, aprobata cu modificari prin Legea nr. 108/1996, cu modificarile si completarile ulterioare.
    (4) Modul de gestionare a sumelor aferente cotei prevazute la art. 2 alin. (1) lit. a) se reglementeaza prin norme metodologice aprobate prin ordin al ministrului pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, cu avizul Ministerului Finantelor Publice.
    Art. 4
    (1) Strategia si prioritatile anuale in utilizarea Fondului se stabilesc de Consiliul interministerial pentru imagine externa, denumit in continuare Consiliul interministerial, format din primul-ministru, ministrul pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, ministrul afacerilor externe, ministrul informatiilor publice, ministrul integrarii europene, ministrul culturii si cultelor, ministrul turismului, ministrul tineretului si sportului, ministrul finantelor publice si presedintele Fundatiei Culturale Romane.
    (2) Presedintele Consiliului interministerial este primul-ministru.
    (3) Secretarul executiv al Consiliului interministerial este ministrul pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului.
    (4) In cadrul Consiliului interministerial functioneaza Comisia de evaluare, formata din secretarii de stat cu atributii in domeniul imagine-comunicare din cele 7 ministere, un secretar de stat din cadrul Secretariatului General al Guvernului si vicepresedintele Fundatiei Culturale Romane.
    (5) Consiliul interministerial functioneaza in baza regulamentului propriu de organizare si functionare, elaborat de Secretariatul General al Guvernului in colaborare cu celelalte ministere reprezentate in Consiliul interministerial si aprobat prin decizie a primului-ministru.
    (6) Evaluarea proiectelor se face in raport cu criteriile stabilite prin Regulamentul de organizare si functionare a Consiliului interministerial.
    (7) Proiectele evaluate potrivit alin. (6) vor fi supuse de catre secretarul executiv spre aprobare Consiliului interministerial, care decide ce proiecte vor primi finantare din Fond.
    Art. 5
    Din Fond se finanteaza:
    a) proiecte de promovare a imaginii Romaniei, realizate prin angajarea unor servicii specializate ale unor companii romane si straine;
    b) realizarea unor pagini de prezentare a Romaniei in cotidiene de notorietate din strainatate si a unor emisiuni pe posturi de televiziune;
    c) proiecte de prezentare a economiei romanesti in ansamblu sau a unor sectoare economice si informari periodice destinate agentiilor de rating, bancilor de investitii, mediilor economice occidentale in general;
    d) sustinerea editarii de material documentar cu tematici diverse - prezentare generala a tarii, economie, turism, cultura - pe suporturi diferite, cum sunt tipariturile, compact-discurile, casetele video etc.;
    e) organizarea de actiuni comune cu grupuri de reflectie prestigioase din Statele Unite ale Americii si Europa pe teme de integrare europeana si euroatlantica;
    f) proiecte de programe culturale si de informare, precum si de investitii in echipamente informatice si de comunicare, vizand sustinerea activitatii institutelor si centrelor culturale si de informare romanesti din strainatate;
    g) proiecte de sprijinire a activitatii consulatelor onorifice si a asociatiilor comunitatilor romanesti;
    h) sprijinirea aparitiei unor ziare si publicatii ale comunitatilor romanesti din tarile vecine si finantarea unor programe de invatamant la distanta pentru tinerii de origine romana din comunitati romanesti de pretutindeni;
    i) proiecte de anvergura prezentate in centre de interes politic si economic; cicluri sub genericul "Festivalul/Anul/Luna/Saptamana/Zilele Romaniei"; mari evenimente aniversare romanesti, manifestari culturale complementare pentru reuniuni politice, diplomatice, economice, internationale din tara si din strainatate; participari la expozitii mondiale; candidaturi romanesti pentru Capitala Europeana a Culturii;
    j) realizarea si amplasarea in strainatate a unor monumente care omagiaza personalitati si evenimente romanesti.
    Art. 6
    (1) Controlul respectarii obligatiilor de plata ale contribuabililor la Fond, in conditiile si la termenele stabilite prin prezenta ordonanta de urgenta, se efectueaza de catre organele fiscale.
    (2) Obiectiunile, contestatiile si plangerile formulate la actele de control sau de impunere ale organelor fiscale se solutioneaza conform prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 13/2001 privind solutionarea contestatiilor impotriva masurilor dispuse prin actele de control sau de impunere intocmite de organele Ministerului Finantelor Publice.
    Art. 7
    Prevederile prezentei ordonante de urgenta se aplica incepand cu data de 1 august 2001.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         Ministrul pentru coordonarea
                         Secretariatului General al Guvernului,
                         Petru Serban Mihailescu

                         Ministrul afacerilor externe,
                         Mircea Geoana

                         Ministrul finantelor publice,
                         Mihai Nicolae Tanasescu

                         Ministrul informatiilor publice,
                         Vasile DincuSmartCity5

COMENTARII la OUG 95/2001

Momentan nu exista niciun comentariu la OUG 95 din 2001
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    I just want to say Thank You to everyone who supported me through the years. My name is Manuel Franco, New Berlin, Wisconsin. My story of how I won the Powerball lottery of $768.4M is a bit of a tale. I have been playing Powerball tickets for 6 years now since I turned 18. I bought my first ticket on my 18 birthday. I was feeling very lucky that day because I had contacted Dr. Odunga Michael to help me with the winning Powerball numbers. I really had that great great feeling that I looked at the camera wanting to wink at it. I only did a tiny part of it and trusted him. He gave me the numbers after I played a couple other tickets along with it for $10. I checked my ticket after the winnings came online and saw the numbers were correct including the Power play. I screamed for about 10 minutes because it felt like a dream. I had won $768.4M. You can check my winning testimony with the lottery officials just with my name search. Thank you Dr Odunga. Well, his email is odungaspelltemple@gmail.com and you can also call or Whats-app him at +2348167159012 so you guys can contact him
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
     FIX THE FOLLOWING PROBLEMS TO ALL ACROSS THE GLOBE ON: Get your ex back spell Lottery Spell Love/Reunion Spell Pregnancy Spell Protection Spell Freedom From Prison Spell Marriage spell Killing/Revenge spell Healing/Cure spell Contact him for any of these today at: EMAIL: odungaspelltemple@gmail.com OR Call and WHATS-APP HIM +2348167159012
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    I have been suffering from Herpes for the past 1 years and 8 months, and ever since then I have been taking series of treatment but there was no improvement until I came across testimonies of Dr. Silver on how he has been curing different people from different diseases all over the world, then I contacted him as well. After our conversation he sent me the medicine which I took according .to his instructions. When I was done taking the herbal medicine I went for a medical checkup and to my greatest surprise I was cured from Herpes. My heart is so filled with joy. If you are suffering from Herpes or any other disease you can contact Dr. Silver today on this Email address: drsilverhealingtemple@gmail.com or Whatsapp +2348120513902
ANONIM a comentat Hotărârea 2 2020
    Be careful about love spell comments here I got scammed by three of them,I lost over $1570 until a friend direct me to DR HUNTERS ALVIN who help me get back the father of my two kids after he left me for over 2 years.and now my ex is fully back and he love me and my kids like never before.if you need help with love spell then DR HUNTERS ALVIN is the solution to your problem he charge me only $390 and his love spell work like magic.He can be reach at:huntersalvinsolution@yahoo.com OR huntersalvinsolution@gmail.com .... YOU CAN USE ANY OF THE EMAILS...YOU CAN ALSO ADD HIM UP ON WHATSAPP USING THIS MOBILE NUMBER:+2347059232579
ANONIM a comentat Hotărârea 2 2020
    Be careful about love spell comments here I got scammed by three of them,I lost over $1570 until a friend direct me to DR HUNTERS ALVIN who help me get back the father of my two kids after he left me for over 2 years.and now my ex is fully back and he love me and my kids like never before.if you need help with love spell then DR HUNTERS ALVIN is the solution to your problem he charge me only $390 and his love spell work like magic.He can be reach at:huntersalvinsolution@yahoo.com OR huntersalvinsolution@gmail.com .... YOU CAN USE ANY OF THE EMAILS...YOU CAN ALSO ADD HIM UP ON WHATSAPP USING THIS MOBILE NUMBER:+2347059232579
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Dobrý den, abychom vám pomohli překonat různé finanční starosti, nabízíme finanční pomoc všem, kteří mají dluhy nebo chtějí začít podnikat a mnoho dalších projektů, pro důchodce, podnikatele IT nabízí spolehlivé půjčky. Vaše potřeby, půjčka na účet za pár minut. Kontaktujte mě pro více informací na mém e-mailovém účtu: martinbures517@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Dobrý den, abychom vám pomohli překonat různé finanční starosti, nabízíme finanční pomoc všem, kteří mají dluhy nebo chtějí začít podnikat a mnoho dalších projektů, pro důchodce, podnikatele IT nabízí spolehlivé půjčky. Vaše potřeby, půjčka na účet za pár minut. Kontaktujte mě pro více informací na mém e-mailovém účtu: martinbures517@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Ai nevoie de un împrumut urgent? Oferim împrumuturi personale? Credite pentru afaceri? Imprumut pentru casa? Credite agricole? Credite pentru educație? Credite de consolidare de debit? Împrumuturi pentru camioane? Credite auto? împrumuturi hoteliere? Refinanțați împrumuturile? și mai multe împrumuturi școlare? Credite pentru startup? .Oferim la dobanda 2%! Contactați-ne prin: (richardcosmos5@gmail.com) oferta de imprumut
ANONIM a comentat Hotărârea 207 1991
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Vrei să iei un împrumut și nu știi de unde să obții un împrumut real? Vrei sa incepi o afacere dar nu ai capital? Trebuie să solicitați un împrumut din orice motiv? Ai nevoie de un împrumut de Crăciun? Speranța a sosit în sfârșit pentru că Elena Nino oferă împrumuturi rapide și de încredere, serviciul lor este 100% autentic și vă garantează că veți primi împrumutul atunci când aplicați. Vă rugăm să trimiteți un e-mail și să aprobați astăzi la elenanino0007@gmail.com Vă mulțumesc și Dumnezeu să vă binecuvânteze ÎNCREDERE Ingrid
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu