E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA DE URGENTA Nr

ORDONANTA DE URGENTA   Nr. 58 din 29 aprilie 1999

privind solutionarea obiectiunilor si contestatiilor formulate impotriva actelor de control si de impunere avand ca obiect constatarea si stabilirea impozitelor si taxelor locale, a majorarilor de intarziere, a penalitatilor, precum si a altor sume si masuri

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 190 din 30 aprilie 1999


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 114 alin. (4) din Constitutia Romaniei si ale art. 67 din Legea nr. 189/1998 privind finantele publice locale, modificata prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 61/1998,

    Guvernul Romaniei emite urmatoarea ordonanta de urgenta:

    Art. 1
    Orice persoana fizica sau juridica, nemultumita de modul in care i-au fost constatate sau stabilite impozitele si taxele locale, majorarile de intarziere aferente acestora, penalitatile, precum si alte sume sau masuri, are dreptul de a formula obiectiuni si contestatii, in conditiile stabilite de prezenta ordonanta de urgenta.
    Art. 2
    (1) Obiectiunile si contestatiile sunt cai administrativ-jurisdictionale de atac prin care se solicita diminuarea sau anularea, dupa caz, a impozitelor, taxelor locale, a majorarilor de intarziere aferente, a penalitatilor si a altor sume, precum si impotriva masurilor constatate si aplicate de serviciile de specialitate ale consiliilor locale, ale Consiliului General al Municipiului Bucuresti sau ale consiliilor judetene, conform competentelor stabilite prin lege.
    (2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) contraventiile constatate si amenzile aplicate prin alte acte ale organelor de specialitate ale consiliilor locale, ale Consiliului General al Municipiului Bucuresti sau ale consiliilor judetene, dupa caz, care se solutioneaza in conformitate cu dispozitiile legale in domeniul constatarii si sanctionarii contraventiilor.
    Art. 3
    (1) Impotriva constatarilor si masurilor stabilite in cadrul competentelor legale prin procesele-verbale sau prin alte acte administrative ale serviciilor de specialitate ale consiliilor locale, ale Consiliului General al Municipiului Bucuresti sau ale consiliilor judetene, dupa caz, platitorii de impozite, taxe locale, precum si de alte sume pot face obiectiuni in termen de 15 zile de la data comunicarii actului administrativ.
    (2) Obiectiunile se depun la serviciul de specialitate din cadrul consiliilor locale, Consiliului General al Municipiului Bucuresti sau consiliilor judetene, dupa caz, care a incheiat actul atacat.
    (3) Solutionarea obiectiunilor se va face de catre seful serviciului de specialitate respectiv, prin raspuns motivat, care se va comunica persoanei in cauza in cel mult 30 de zile de la primirea acestora.
    Art. 4
    Persoana fizica sau juridica nemultumita de modul in care au fost solutionate obiectiunile se poate adresa cu contestatie, in termen de 15 zile de la data comunicarii raspunsului, primarului unitatii administrativ-teritoriale, respectiv primarului general al municipiului Bucuresti, in care aceasta isi are domiciliul, sediul sau unde isi desfasoara activitatea, dupa caz.
    Art. 5
    (1) Contestatia, adresata potrivit art. 4, se solutioneaza in termen de 30 de zile de la inregistrare de catre primarul unitatii administrativ-teritoriale, respectiv primarul general al municipiului Bucuresti, dupa caz, prin dispozitie motivata, care se expediaza celui in cauza in termen de maximum 5 zile de la emiterea acesteia.
    (2) Contestatia trebuie depusa la organul care a solutionat obiectiunile, urmand ca acesta, in termen de 5 zile de la primire, sa inainteze contestatia si dosarul obiectiunilor la organul competent sa solutioneze contestatia.
    Art. 6
    Contestatia adresata primarului nu poate avea ca obiect alte sume sau alte masuri decat cele asupra carora s-au solutionat obiectiunile.
    Art. 7
    (1) Obiectiunile adresate serviciului de specialitate din cadrul consiliilor locale, Consiliului General al Municipiului Bucuresti sau consiliilor judetene, precum si contestatiile adresate primarului unitatii administrativ-teritoriale, respectiv primarului general al municipiului Bucuresti, sunt supuse unei taxe de timbru de 1%, calculata asupra sumei contestate, dar nu mai putin de 5.000 lei.
    (2) Taxa de timbru se plateste anticipat.
    (3) Sumele platite cu titlu de taxa de timbru, aferente obiectiunilor si contestatiei, se restituie la cerere, integral sau partial, in raport cu admiterea integrala sau partiala a acestora.
    Art. 8
    Ca urmare a solutionarii obiectiunilor si contestatiilor, nu se pot stabili impozite si taxe mai mari decat cele constatate si aplicate prin actul administrativ atacat.
    Art. 9
    (1) Impotriva dispozitiei primarului persoana fizica sau juridica nemultumita se poate adresa, in conditiile legii, tribunalului cu actiune pentru anularea actului respectiv.
    (2) Termenul de introducere a actiunii este de 15 zile de la data comunicarii dispozitiei emise de primar.
    (3) Persoana fizica sau juridica nemultumita de sentinta tribunalului se poate adresa cu recurs, in termen de 15 zile de la comunicarea sentintei, Curtii de Apel.
    Art. 10
    Caile de atac formulate inainte de data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta se vor solutiona potrivit procedurilor existente la data depunerii acestora.

                PRIM-MINISTRU
                 RADU VASILE

                      Contrasemneaza:
                      Ministrul finantelor,
                      Decebal Traian Remes

                      Secretar de stat,
                      seful Departamentului pentru
                      Administratie Publica Locala,
                      Vlad RoscaSmartCity5

COMENTARII la OUG 58/1999

Momentan nu exista niciun comentariu la OUG 58 din 1999
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 22 2019
    Sunt atât de încântat că am primit un împrumut de la un creditor care m-a ajutat cu împrumutul meu. A fost uimitor cum am primit un împrumut ... Am încercat un serviciu diferit, dar nu am putut primi un împrumut de la alt serviciu. Unii dintre ei îmi vor cere să completez o mulțime de documente, iar la sfârșitul zilei nu se va termina bine. Dar sunt fericit după întâlnirea cu Elena Nino. Am reușit să obțin împrumutul meu de 22.000 € Euro acum afacerea mea merge bine și vreau să știți toate acestea astăzi, deoarece sunt rapide și 100% fiabile. Acum plătesc împrumutul pe care l-am primit de la compania Elena Nino împrumuturi din toată lumea. Luați legătura cu aceștia și nu pierdeți timp cu acești creditori contactați cu drag acest e-mail: elenanino0007@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 108 2014
    Instituții de credit de împrumut MĂ MÂNCUȚI CÂND NU ESTE NICI O SPERĂ (loancreditinstitutions00@gmail.com) Bună ziua tuturor celor de pe acest forum, eu sunt John Michael din SUA, nu-mi vine să cred că Dumnezeu nu există cu adevărat până când nu am fost răscumpărat și salvat de la robie financiară ... eram în criză financiară și trebuia să plătesc niște facturi. Am încercat să caut ajutor de la bănci, dar în niciun caz, am încercat, de asemenea, să căut ajutor de pe internet doar pentru a întâlni escroci care s-au prefacut creditor privat și au făcut bani cu suma de 15.000 $ și nu mi-au primit împrumutul, nu până când DUMNEZEU m-a prezentat dlui. Ilie printr-un prieten care a fost salvat de la o problemă financiară și i-a fost acordat un împrumut de 100.000,00 USD de către domnul Elijah, așa că i-am luat sfatul și am contactat instituțiile de credit împrumut, iar în termen de o săptămână mi-a fost acordat un împrumut de 250.000 USD. sfatul meu tuturor celor care caută un împrumut la o rată a dobânzii scăzută de 2%. Fac acest lucru pentru că sunt atât de fericit că sunt în afara robiei financiare și sunt din nou plin de bucurie și viața este ușoară, mulțumită DUMNEZEU și domnului Ilie. Puteți contacta instituțiile de credit împrumutate prin (loancreditinstitutions00@gmail.com) SAU WhatsApp: +393510483991
ANONIM a comentat Decizia 366 2019
     If You Are Seeking A Loan For The Development Of Expansion Of Your Business, Innovative Products, Processes Or Even Technical Services; ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Has Professional Finance Programs That Will Provide You With The Chance To Gain A Competitive Edge Over The Competition And Pave The Way For The Positive Growth Of Your Company. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Email: IFSCapitalloan@gmail.com
ANONIM a comentat Decizia 366 2019
    ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Is Offering Its Global Fund Program, Where Loans Are Offered To Interested Clients Globally To Fund Profitable Business And Projects. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Email: IFSCapitalloan@gmail.com ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Are The Solution To Your Financial Problem ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Has Set Itself The Mission Of Promoting Short, Medium And Long-Term Loan Financing With Us To ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Borrow Flexibly! Our Program Are Financial Institutions To Fund Private Capital, Private Equity, Project Funding, Real Estate, Business & Entertainment Funding, Venture Capital, Hedge Funds, And Others. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Email: IFSCapitalloan@gmail.com If You Are Seeking A Loan For The Development Of Expansion Of Your Business, Innovative Products, Processes Or Even Technical Services; ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Has Professional Finance Programs That Will Provide You With The Chance To Gain A Competitive Edge Over The Competition And Pave The Way For The Positive Growth Of Your Company. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Email: IFSCapitalloan@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 416 1953
    Ai nevoie de împrumut personal sau de afaceri fără stres și aprobare rapidă? Dacă da, vă rugăm să ne contactați, oferim acum împrumuturi cu o dobândă de 3%. Împrumutul nostru este securizat și sigur, pentru mai multe informații și aplicații, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: saara.kemi@gmail.com sau Whatsapp +48732232776
ANONIM a comentat Decretul 416 1953
    Ai nevoie de împrumut personal sau de afaceri fără stres și aprobare rapidă? Dacă da, vă rugăm să ne contactați, oferim acum împrumuturi cu o dobândă de 3%. Împrumutul nostru este securizat și sigur, pentru mai multe informații și aplicații, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: saara.kemi@gmail.com sau Whatsapp +48732232776
ANONIM a comentat Circulara 8 2013
    Bună ziua, sunt jane un american Vreau să împărtășesc cu tine despre supremloans1124@gmail.com unde aș putea obține împrumutul meu urgent pentru a-mi finanța afacerea și pentru a-mi plăti toate datoriile, dacă tot sunteți în căutarea unui împrumut online aici, contactați supremloans1124@gmail.com și veți obține împrumuturile fără întârziere la 2%
ANONIM a comentat Decretul 811 2010
    Buna ziua, sunt un american pe care vreau sa-l impart cu supremloans1124@gmail.com unde as putea sa imi iau imprumutul urgent pentru a-mi finanta afacerea si a achita toate datoriile mele, daca tot cautati un credit online aici, contactati supremloans1124 @ gmail.com și veți obține împrumuturile fără întârziere la 2%
ANONIM a comentat Decretul 811 2010
    Buna ziua, sunt un american pe care vreau sa-l impart cu supremloans1124@gmail.com unde as putea sa imi iau imprumutul urgent pentru a-mi finanta afacerea si a achita toate datoriile mele, daca tot cautati un credit online aici, contactati supremloans1124 @ gmail.com și veți obține împrumuturile fără întârziere la 2%
ANONIM a comentat Decretul 811 2010
    Buna ziua, sunt un american pe care vreau sa-l impart cu supremloans1124@gmail.com unde as putea sa imi iau imprumutul urgent pentru a-mi finanta afacerea si a achita toate datoriile mele, daca tot cautati un credit online aici, contactati supremloans1124 @ gmail.com și veți obține împrumuturile fără întârziere la 2%
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu