E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA DE URGENTA Nr

ORDONANTA DE URGENTA   Nr. 52 din 26 aprilie 1999

privind asigurarea unui cadru unitar pentru managementul proiectelor finantate prin imprumuturi externe contractate sau garantate de stat, rambursabile sau nerambursabile, inclusiv privind plata specialistilor romani care isi desfasoara activitatea in cadrul unitatilor de management de proiect

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 186 din 29 aprilie 1999


SmartCity3


    In temeiul art. 114 alin. (4) din Constitutia Romaniei,

    Guvernul Romaniei emite urmatoarea ordonanta de urgenta:

    Art. 1
    In vederea asigurarii unui cadru unitar privind derularea proiectelor finantate din imprumuturi externe contractate sau garantate de stat, rambursabile sau nerambursabile, precum si a altor credite sau imprumuturi similare, se pot infiinta unitati de management de proiect, denumite in continuare U.M.P., organisme fara personalitate juridica, constituite la nivelul institutiilor publice, al beneficiarilor de imprumut sau al altor entitati.
    Art. 2
    (1) U.M.P. este o unitate functionala care asigura managementul integrat de proiect in conformitate cu prevederile acordului de finantare, avand drept scop realizarea obiectivelor proiectului cu maxima diligenta si eficienta.
    (2) In realizarea obiectului sau de activitate U.M.P. indeplineste, in principal, urmatoarele atributii:
    a) asistenta in pregatirea si planificarea proiectelor in concordanta cu structura finantarii;
    b) realizarea achizitiilor de bunuri, servicii si lucrari in conformitate cu procedurile institutiilor financiare internationale si ale legislatiei romanesti aplicabile;
    c) asistenta in implementarea proiectelor;
    d) gestiunea financiara a proiectelor conform procedurilor din acordurile de finantare si contractelor de achizitie;
    e) asigurarea relatiilor functionale cu institutiile financiare internationale si cu beneficiarii finali ai imprumuturilor;
    f) intocmirea raportarilor conform prevederilor acordurilor de finantare si legislatiei nationale si prezentarea acestora organelor abilitate;
    g) asigurarea evidentei financiar-contabile a proiectului si a auditarii conturilor acestuia.
    Art. 3
    Structura organizatorica, numarul de persoane, regulamentul de functionare pentru fiecare U.M.P. si, dupa caz, numarul de unitati se vor stabili prin ordin sau prin decizie a ordonatorului principal de credite sau a conducatorului entitatii beneficiare de imprumut.
    Art. 4
    (1) Selectarea personalului pentru U.M.P. se va face in conformitate cu procedurile finantatorului extern. Personalul care isi desfasoara activitatea in U.M.P. va fi angajat prin transfer sau detasat. Dupa incetarea activitatii in cadrul U.M.P. sau la incetarea activitatii acesteia, personalul selectat din cadrul institutiilor publice, regiilor autonome, companiilor nationale sau al societatilor comerciale cu capital integral sau majoritar de stat, care si-a desfasurat activitatea in cadrul U.M.P. respective, va fi preluat de entitatea de la care a provenit, fiind reincadrat pe functia detinuta la data transferarii sau a detasarii.
    (2) In scopul realizarii obiectului sau de activitate, U.M.P. poate angaja colaboratori externi.
    Art. 5
    Personalul prevazut la art. 4 se salarizeaza sau, dupa caz, se remunereaza cu o suma corespunzatoare echivalentului in lei a pana la 300 de dolari S.U.A. pe zi, tinandu-se seama de cursul de schimb valutar stabilit de Banca Nationala a Romaniei, valabil la data efectuarii platii. Nivelul salariului sau al remuneratiei se negociaza cu conducatorul entitatii in cadrul careia se constituie U.M.P.
    Art. 6
    Specialistii care isi desfasoara activitatea in U.M.P. beneficiaza de aceleasi drepturi ca si consultantii straini, inclusiv in ceea ce priveste regimul de impozitare a veniturilor.
    Art. 7
    Plata sumelor cuvenite specialistilor prevazuti la art. 4, a cheltuielilor aferente dotarilor necesare pentru desfasurarea activitatii U.M.P., precum si pentru functionarea acesteia se va asigura din fondurile stabilite in acest scop in acordurile internationale de finantare si/sau din cota-parte a contributiei Romaniei prevazuta in bugetele de venituri si cheltuieli ale entitatii in care functioneaza U.M.P.
    Art. 8
    La data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta orice dispozitie contrara se abroga.

                 PRIM-MINISTRU
                  RADU VASILE

                       Contrasemneaza:
                       Ministrul transporturilor,
                       Traian Basescu

                       p. Ministrul finantelor,
                       Iosefina Morosan,
                       secretar de stat

                       Ministrul muncii si
                       protectiei sociale,
                       Alexandru AthanasiuSmartCity5

COMENTARII la OUG 52/1999

Momentan nu exista niciun comentariu la OUG 52 din 1999
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
ANONIM a comentat Hotărârea 559 1990
    Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
ANONIM a comentat Decizia 589 2006
    La Pucioasa DB nu a fost nici-o revolutie,si totusi orasul este plin de revolutionari,????
ANONIM a comentat Legea 406 2001
     Aceasta lege , este depasita ...nu mai santem in anii '90 cand un candidat la presedentie nu avea unde locui..in zilele noastre , alesii au chiar cate 6 case (unele aducandu-le venituri subtantiale din chirii ) asa ca se impune ca "alesii " nostri sa revada si sa aduca ceva modificari legii , un singur articol ar fi suficient..sa se faca mentiunea ca prevederile nu se aplica celor care detin deja mai mult de 2 spatii..este imoral ca unuia care are peste 2 imobile cu destinatie de locuit sa ii mai dam o vila sau palat si pe cele personale sa le inchirieze
Alte acte pe aceeaşi temă cu OUG 52/1999
Legea 284 2010
privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice
OUG 114 2009
privind unele masuri financiar-bugetare
Hotărârea 856 2003
pentru infiintarea Unitatii de management a proiectului privind reforma administratiei publice
Legea 172 2001
pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 52/1999 privind asigurarea unui cadru unitar pentru managementul proiectelor finantate prin imprumuturi externe contractate sau garantate de stat, rambursabile sau nerambursabile, inclusiv privind plata specialistilor romani care isi desfasoara activitatea in cadrul unitatilor de management de proiect
OUG 9 2000
pentru modificarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 66/1997 privind scutirea de plata a impozitelor pe salarii si/sau pe venituri realizate de consultanti straini pentru activitatile desfasurate in Romania in cadrul unor acorduri de imprumut
Ordonanţa 73 1999
privind impozitul pe venit
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu