E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA DE URGENTA Nr

ORDONANTA DE URGENTA   Nr. 41 din 15 martie 2001

privind acordarea pentru familiile cu venituri reduse a diferentelor de tarif la serviciile de alimentare cu apa si canalizare furnizate de Regia Autonoma a Apei Valea Jiului, beneficiara imprumutului extern acordat de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare pentru Proiectul privind alimentarea cu apa si protectia mediului in Valea Jiului

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 145 din 23 martie 2001


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 114 alin. (4) din Constitutia Romaniei,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.

    Art. 1
    In vederea sprijinirii familiilor cu venituri reduse, ale caror locuinte de domiciliu se afla pe raza teritoriala, delimitata ca zona defavorizata, a municipiului Petrosani, a oraselor Aninoasa, Lupeni, Petrila, Vulcan si Uricani si sunt racordate la sistemele centralizate de alimentare cu apa si canalizare, autoritatile administratiei publice locale ale unitatilor administrativ-teritoriale respective acorda lunar familiilor cu venituri reduse diferente de tarif la serviciile de alimentare cu apa potabila si canalizare, furnizate de Regia Autonoma a Apei Valea Jiului, pana la rambursarea de catre aceasta a creditului extern, in anul 2011.
    Art. 2
    (1) Diferentele de tarif la serviciile de alimentare cu apa si canalizare furnizate populatiei prin reteaua publica, pentru consumurile casnice menajere, se acorda familiilor cu venituri reduse, in functie de venitul net mediu lunar pe membru de familie, astfel:
    a) familiile al caror venit net mediu lunar pe membru de familie se situeaza pana la 1.000.000 lei sunt scutite de la plata tarifelor;
    b) familiile al caror venit net mediu lunar pe membru de familie se situeaza intre 1.000.000 si 1.200.000 lei beneficiaza de tarife reduse cu 75%;
    c) familiile al caror venit net mediu lunar pe membru de familie se situeaza intre 1.200.000 si 1.400.000 lei beneficiaza de tarife reduse cu 50% .
    (2) Prin familie in sensul prezentei ordonante de urgenta, se intelege sotul, sotia si copiii, alte persoane care au acelasi domiciliu, precum si persoanele singure.
    (3) Elementele care stau la baza stabilirii venitului net mediu lunar pe membru de familie sunt cele prevazute la art. 6 din Legea nr. 67/1995 privind ajutorul social.
    (4) Limitele de venituri prevazute la alin. (1) se indexeaza periodic, avandu-se in vedere rata inflatiei, prin hotarare a Guvernului.
    Art. 3
    Diferentele de tarif la serviciile de alimentare cu apa si canalizare pentru familiile cu venituri reduse se suporta din bugetele locale ale unitatilor administrativ-teritoriale mentionate la art. 1 pe a caror raza isi au domiciliul familiile respective si din bugetul propriu al Consiliului Judetean Hunedoara.
    Art. 4
    Titularul facilitatii prevazute la art. 2 este proprietarul locuintei sau titularul contractului de inchiriere a acesteia ori alt membru de familie, major si legal imputernicit de proprietarul locuintei sau de titularul contractului de inchiriere.
    Art. 5
    Sumele reprezentand diferentele de tarif acordate potrivit dispozitiilor prezentei ordonante de urgenta nu constituie venit impozabil si nu se iau in calcul la stabilirea altor drepturi si obligatii prevazute de normele legale in vigoare.
    Art. 6
    (1) Acordarea diferentelor de tarif la serviciile de alimentare cu apa si canalizare se face la cererea titularului, pe baza declaratiei de venit net mediu lunar pe membru de familie, data pe propria raspundere, in fiecare luna si se acorda in lunile in care sunt indeplinite conditiile de incadrare in limitele de venit stabilite la art. 2.
    (2) Cererile de acordare a diferentelor de tarif la serviciile de alimentare cu apa si canalizare se depun si se inregistreaza la primaria localitatii in a carei raza teritoriala se afla locuinta de domiciliu.
    (3) Depunerea cererilor se face individual sau prin asociatiile de proprietari/chiriasi pana la data de 25 a fiecarei luni si vor fi insotite de declaratiile de venit din luna precedenta celei pentru care se acorda diferentele de tarif.
    Art. 7
    (1) Primariile verifica veridicitatea documentelor depuse si transmit lunar, pana la data de 10 a lunii urmatoare, fiecarei asociatii de proprietari/chiriasi sau titularilor individuali de factura un formular al borderoului de plata, in care sunt inscrise numele titularilor si procentul de tarif redus acordat.
    (2) Dupa repartizarea pe familii a cheltuielilor aferente serviciilor de alimentare cu apa si canalizare sau la primirea facturii individuale asociatiile de proprietari/chiriasi ori titularii individuali de factura vor completa pe propria raspundere, sub semnatura, coloana corespunzatoare din borderoul de plata cu sumele efective datorate de fiecare titular de locuinta, beneficiar al diferentelor de tarif.
    Art. 8
    (1) Furnizorul serviciilor de alimentare cu apa si canalizare va primi de la primariile in a caror raza teritoriala isi au domiciliul beneficiarii de tarife reduse sumele consemnate, care se acopera de la bugetele locale si din bugetul propriu al Consiliului Judetean Hunedoara, si o copie de pe borderoul de plata.
    (2) La primirea sumelor si a copiilor de pe borderourile de plata de la primarii furnizorul de servicii de alimentare cu apa si canalizare va opera incasarile, corespunzator facturilor emise catre clientii sai.
    (3) Titularii facturilor emise de furnizorul de servicii de alimentare cu apa si canalizare vor achita diferenta pana la concurenta sumei datorate, depunand in acelasi timp si o copie de pe borderoul de plata aprobat de primarie.
    Art. 9
    Formularele cererii-tip, declaratiei de venit si borderoului de plata pentru acordarea diferentelor de tarif sunt documente speciale. Tiparirea si circulatia formularelor se supun prevederilor legale in vigoare pentru documente speciale si vor fi eliberate de primariile localitatilor respective.
    Art. 10
    Completarea formularului-tip cu date nereale privind numarul membrilor de familie sau unele venituri mai mici decat cele reale, in scopul vadit de a obtine foloase materiale necuvenite, constituie infractiunea de fals, uz de fals si inselaciune si se pedepseste potrivit dispozitiilor Codului penal.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         Ministrul industriei si resurselor,
                         Dan Ioan Popescu

                         Ministrul finantelor publice,
                         Mihai Nicolae Tanasescu

                         Ministrul administratiei publice,
                         Octav Cozmanca

                         Ministrul muncii si solidaritatii sociale,
                         Marian SarbuSmartCity5

COMENTARII la OUG 41/2001

Momentan nu exista niciun comentariu la OUG 41 din 2001
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Legea 243 2021
    Hello everyone, I want to use this medium to thank a great spell caster called Dr Grceondu for transforming my life financially, i have been playing lottery game for long but have never won any reasonable amount, I contacted Dr Graceondu after i red about him on the internet on how he help a lady with a lottery winning numbers and the lady won a very big amount of money, so i contacted him and He instructed me on what to do which i did and he told me to give him some time to prayers, on the second day he sent me some numbers and he said i should go and play them, so i went to play the numbers he gave me, after two day the result came out, and i went to check and to my greatest surprise my name came out as one of the winners i won $45 million, i still cant believe what happened to me that i am now a millionaire over night, i just want to say a very big thank you to Dr Graceondu i have never seen a powerful man like him, I will advice everyone out there to contact Dr Graceondu if you want to win big in your lottery game. You can reach him via his email, drgraceondu12@gmail.com or WhatsApp him +15204677763, you can also visit his Website. https://drgraceonduadodo.com
ANONIM a comentat Decretul 1231 2021
    i will never stop until the whole World knows about the MOST powerful priest maurice whose contact details I saw in a comment section here few weeks ago, so and i decided to contact him because i was badly in need of help TO SAVE MY MARRIAGE, I explained my situation to PRIEST MURICE. that Everything was going down the drain as my husband WAS constantly cheating on me with other women and he physically abuse me. priest maurice promised to help that my husband will change and will love me unconditionally in less than a week as far that my heart still beats for him. I FOLLOWED HIS INSTRUTION and he prepared a spell for me and my husband called me exactly when priest maurice said. He pleaded and said he needs me back since then he have been the sweetest man on earth. anyone out there reading this comment that need a effect spell caster Can reach him on email:psychicspellsolution@gmail.coM whatsapp:+1(571)3573337
ANONIM a comentat Ordin 12 2006
    Mai este in vigoare acest ordin, din moment ce aven Regulamentul (CE) 396:2005, revizuit 2019, referitor la rezidurile de pesticide din alimente, inclusiv din fructe si legume?
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 390 2018
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Rectificare 353 2008
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 114 2021
    Într-un cuvânt, wow!! Nu pot să cred că banii sunt deja în contul meu. Multumesc, multumesc, multumesc! De obicei, ați transformat o sarcină lungă, consumatoare de timp și intimidantă într-o experiență foarte plăcută și simplificată. Nu pot să vă mulțumesc vouă și doamnei Della Taylor pentru suficientă asistentă. Dna Della Taylor Împrumuturi pentru un sistem excelent și pentru un serviciu excelent. Ambele sunt grozave! dacă aveți nevoie de un împrumut de urgență, îi puteți e-mail la Dellastaylors@yahoo.com WhatsApp pe +1 (209) 251-1529
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    I never use to believe in spell casting until i met Lord Zuma a powerful spell caster who helped me to be a happy person again. i reside in USA. After 4 years of Broken marriage, my husband left me with two kids. I felt like my life was about to end and i almost committed suicide, i was emotionally down for a very long time. Thanks to a Great spell caster called Lord Zuma which i met online on one faithful day when I was browsing through the internet, i came across a lot of testimonies about this particular Great spell caster how he has helped so many people. he has helped people to bring back their Ex lover, some testified that he restores womb, cure cancer and other sickness, and so on. I also came across a testimony, it was about a woman called Sandra, she testified about how his spell made her to be pregnant after so many years of bareness and at the end of her testimony she dropped Lord Zuma's email address. After reading all these, i decided to give it a try and i contacted him and explained my problem to him and he assured me that in less than 48 hours, my husband will call me and beg for forgiveness but i thought it will not work. When he had finished casting the spell, the next day my husband called me and he was begging for forgiveness just as Lord Zuma said. This is not brain washing and after the spell has been cast, i realized that my husband love me like never before and the spell caster opened him up to know how much i love him and how much love we need to share. We are even happier now than before. Lord Zuma is really a gifted man and i will not stop publishing him because he is a wonderful man. If you have a problem and you are looking for a real and a genuine spell caster to solve all your problems contact Lord Zuma now on spiritualherbalisthealing@gmail.com or just visit https://spiritualherbal.blogspot.com and see so many he has helped that are testifying about his good work. He will help you solve all your problems. Once again thank you Lord Zuma for your good deeds. His whatsapp number +1 506 800 1647
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    BEST WAYS TO GET YOUR EX LOVER BACK AND RESTORED YOUR BROKEN MARRIAGE OR RELATIONSHIP FROM SORROW TO HAPPINESS. Help me thank Dromokpo@gmail.com for helping me get my ex husband back to me and my family. This great powerful spiritual man restored my sorrow to happiness. My husband left me some years ago for another woman and they both planned to get married. I am so surprised he just came back to me one cool afternoon on Saturday June, begging and crying for me to take him back and to forgive him for breaking up our marriage home and forsaking me and the children. Dr Omokpo is a true spiritualist savior . He brought my husband back” if you have any worries or you have any problem in your marriages or relationships you can reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 774 2010
    Dear Sir/Madam, Do you need a quick long or short term Loan with a relatively low interest rate as low as 3% ? We offer business Loan, personal Loan, home Loan, auto Loan,student Loan, debt consolidation Loan e.t.c. no matter your credit score. Personal Loans (Secure and Unsecured) Business Loans (Secure and Unsecured) Consolidation Loan and many more. Contact US for more information about Loan offer and we will solve your financial problem. Contact us via email: mbfinance.ltd@gmail.com Phone number: +918099362729 (Call/Whats app) Website: https://www.mbfinanceservice.com Thanks. M B Finance Services
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu