E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA DE URGENTA Nr

ORDONANTA DE URGENTA   Nr. 41 din 15 martie 2001

privind acordarea pentru familiile cu venituri reduse a diferentelor de tarif la serviciile de alimentare cu apa si canalizare furnizate de Regia Autonoma a Apei Valea Jiului, beneficiara imprumutului extern acordat de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare pentru Proiectul privind alimentarea cu apa si protectia mediului in Valea Jiului

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 145 din 23 martie 2001


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 114 alin. (4) din Constitutia Romaniei,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.

    Art. 1
    In vederea sprijinirii familiilor cu venituri reduse, ale caror locuinte de domiciliu se afla pe raza teritoriala, delimitata ca zona defavorizata, a municipiului Petrosani, a oraselor Aninoasa, Lupeni, Petrila, Vulcan si Uricani si sunt racordate la sistemele centralizate de alimentare cu apa si canalizare, autoritatile administratiei publice locale ale unitatilor administrativ-teritoriale respective acorda lunar familiilor cu venituri reduse diferente de tarif la serviciile de alimentare cu apa potabila si canalizare, furnizate de Regia Autonoma a Apei Valea Jiului, pana la rambursarea de catre aceasta a creditului extern, in anul 2011.
    Art. 2
    (1) Diferentele de tarif la serviciile de alimentare cu apa si canalizare furnizate populatiei prin reteaua publica, pentru consumurile casnice menajere, se acorda familiilor cu venituri reduse, in functie de venitul net mediu lunar pe membru de familie, astfel:
    a) familiile al caror venit net mediu lunar pe membru de familie se situeaza pana la 1.000.000 lei sunt scutite de la plata tarifelor;
    b) familiile al caror venit net mediu lunar pe membru de familie se situeaza intre 1.000.000 si 1.200.000 lei beneficiaza de tarife reduse cu 75%;
    c) familiile al caror venit net mediu lunar pe membru de familie se situeaza intre 1.200.000 si 1.400.000 lei beneficiaza de tarife reduse cu 50% .
    (2) Prin familie in sensul prezentei ordonante de urgenta, se intelege sotul, sotia si copiii, alte persoane care au acelasi domiciliu, precum si persoanele singure.
    (3) Elementele care stau la baza stabilirii venitului net mediu lunar pe membru de familie sunt cele prevazute la art. 6 din Legea nr. 67/1995 privind ajutorul social.
    (4) Limitele de venituri prevazute la alin. (1) se indexeaza periodic, avandu-se in vedere rata inflatiei, prin hotarare a Guvernului.
    Art. 3
    Diferentele de tarif la serviciile de alimentare cu apa si canalizare pentru familiile cu venituri reduse se suporta din bugetele locale ale unitatilor administrativ-teritoriale mentionate la art. 1 pe a caror raza isi au domiciliul familiile respective si din bugetul propriu al Consiliului Judetean Hunedoara.
    Art. 4
    Titularul facilitatii prevazute la art. 2 este proprietarul locuintei sau titularul contractului de inchiriere a acesteia ori alt membru de familie, major si legal imputernicit de proprietarul locuintei sau de titularul contractului de inchiriere.
    Art. 5
    Sumele reprezentand diferentele de tarif acordate potrivit dispozitiilor prezentei ordonante de urgenta nu constituie venit impozabil si nu se iau in calcul la stabilirea altor drepturi si obligatii prevazute de normele legale in vigoare.
    Art. 6
    (1) Acordarea diferentelor de tarif la serviciile de alimentare cu apa si canalizare se face la cererea titularului, pe baza declaratiei de venit net mediu lunar pe membru de familie, data pe propria raspundere, in fiecare luna si se acorda in lunile in care sunt indeplinite conditiile de incadrare in limitele de venit stabilite la art. 2.
    (2) Cererile de acordare a diferentelor de tarif la serviciile de alimentare cu apa si canalizare se depun si se inregistreaza la primaria localitatii in a carei raza teritoriala se afla locuinta de domiciliu.
    (3) Depunerea cererilor se face individual sau prin asociatiile de proprietari/chiriasi pana la data de 25 a fiecarei luni si vor fi insotite de declaratiile de venit din luna precedenta celei pentru care se acorda diferentele de tarif.
    Art. 7
    (1) Primariile verifica veridicitatea documentelor depuse si transmit lunar, pana la data de 10 a lunii urmatoare, fiecarei asociatii de proprietari/chiriasi sau titularilor individuali de factura un formular al borderoului de plata, in care sunt inscrise numele titularilor si procentul de tarif redus acordat.
    (2) Dupa repartizarea pe familii a cheltuielilor aferente serviciilor de alimentare cu apa si canalizare sau la primirea facturii individuale asociatiile de proprietari/chiriasi ori titularii individuali de factura vor completa pe propria raspundere, sub semnatura, coloana corespunzatoare din borderoul de plata cu sumele efective datorate de fiecare titular de locuinta, beneficiar al diferentelor de tarif.
    Art. 8
    (1) Furnizorul serviciilor de alimentare cu apa si canalizare va primi de la primariile in a caror raza teritoriala isi au domiciliul beneficiarii de tarife reduse sumele consemnate, care se acopera de la bugetele locale si din bugetul propriu al Consiliului Judetean Hunedoara, si o copie de pe borderoul de plata.
    (2) La primirea sumelor si a copiilor de pe borderourile de plata de la primarii furnizorul de servicii de alimentare cu apa si canalizare va opera incasarile, corespunzator facturilor emise catre clientii sai.
    (3) Titularii facturilor emise de furnizorul de servicii de alimentare cu apa si canalizare vor achita diferenta pana la concurenta sumei datorate, depunand in acelasi timp si o copie de pe borderoul de plata aprobat de primarie.
    Art. 9
    Formularele cererii-tip, declaratiei de venit si borderoului de plata pentru acordarea diferentelor de tarif sunt documente speciale. Tiparirea si circulatia formularelor se supun prevederilor legale in vigoare pentru documente speciale si vor fi eliberate de primariile localitatilor respective.
    Art. 10
    Completarea formularului-tip cu date nereale privind numarul membrilor de familie sau unele venituri mai mici decat cele reale, in scopul vadit de a obtine foloase materiale necuvenite, constituie infractiunea de fals, uz de fals si inselaciune si se pedepseste potrivit dispozitiilor Codului penal.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         Ministrul industriei si resurselor,
                         Dan Ioan Popescu

                         Ministrul finantelor publice,
                         Mihai Nicolae Tanasescu

                         Ministrul administratiei publice,
                         Octav Cozmanca

                         Ministrul muncii si solidaritatii sociale,
                         Marian SarbuSmartCity5

COMENTARII la OUG 41/2001

Momentan nu exista niciun comentariu la OUG 41 din 2001
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Legea 4 1966
    We have a direct genuine provider for BG/SBLC specifically for lease, at leasing price of 4+2 of face value, Issuance by HSBC London/Hong Kong or any other AA rated Bank in Europe, Middle East or USA. Contact : Mr. DARREN C CHENG Email:Darrencraig002@gmail.com Skype ID: Darrencraig002@gmail.com Intermediaries/Consultants/Brokers are welcome to bring their clients and are 100% protected. In complete confidence, we will work together for the benefits of all parties involved. All inquires to Mr. Darren should include the following minimum information so I can quickly address your needs: Complete contact information: What exactly do you need? How long do you need it for? Are you a principal borrower or a broker? Contact me for more details. Whatsapp: +19733700521
ANONIM a comentat Ordin 17 2019
    O zi buna Aveți nevoie de un împrumut pentru fiecare scop? Te afli într-o problemă financiară? Bridge Finance este garantat în furnizarea de servicii financiare clienților cu o dobândă favorabilă. Împrumuturile noastre sunt ușoare și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem asorta orice împrumut cu o rată a dobânzii de 2% la bugetul dvs. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să contactați prin (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Ordin 17 2019
    Sunteți interesat să obțineți profituri din tranzacțiile de opțiuni binare și investiții în criptocurrency, dar nu ați făcut acest lucru din cauza comercianților falsi de aici? Nu vă faceți griji, pentru că un comerciant real și autentic, cu cunoștințe vaste despre tranzacțiile binare, este aici pentru a vă ajuta să vă realizați visurile de a-l face imens de la tranzacționare. Trimiteți imediat un e-mail la tradezonewithelizabethcarlin@gmail.com și permiteți-i să vă schimbe viața în bine.
ANONIM a comentat Decizia 5 2000
    Buna, Căutați un împrumut autentic? aveți datorii și aveți nevoie de bani pentru a vă plăti facturile, aveți nevoie de un împrumut urgent pentru a începe o afacere nouă sau pentru a vă îmbunătăți afacerea? aveți nevoie de un împrumut pentru a cumpăra o mașină sau o casă? aveți un proiect neterminat la îndemână datorită finanțării inadecvate? Aveți un scor de credit scăzut și vă este greu să obțineți servicii de capital de la băncile locale și alte institute financiare? Aveți nevoie de împrumut de investiții pentru a investi în anumite domenii ale specializare, sunteți la locul potrivit pentru soluțiile dvs. de împrumut chiar aici! Oferim tot felul de împrumuturi de orice sumă pentru companii și persoane fizice, cu o dobândă scăzută și accesibilă de 3%. Procesul nostru de capital și creditare este sigur, autentic și garantat 100%. Interesat va rugam sa ma contactati prin e-mail; (sarahmichael831@gmail.com) Whatsapp: +1 315-284-1764 Viber: +1 315-284-1764
ANONIM a comentat Decizia 5 2000
    Buna, Căutați un împrumut autentic? aveți datorii și aveți nevoie de bani pentru a vă plăti facturile, aveți nevoie de un împrumut urgent pentru a începe o afacere nouă sau pentru a vă îmbunătăți afacerea? aveți nevoie de un împrumut pentru a cumpăra o mașină sau o casă? aveți un proiect neterminat la îndemână datorită finanțării inadecvate? Aveți un scor de credit scăzut și vă este greu să obțineți servicii de capital de la băncile locale și alte institute financiare? Aveți nevoie de împrumut de investiții pentru a investi în anumite domenii ale specializare, sunteți la locul potrivit pentru soluțiile dvs. de împrumut chiar aici! Oferim tot felul de împrumuturi de orice sumă pentru companii și persoane fizice, cu o dobândă scăzută și accesibilă de 3%. Procesul nostru de capital și creditare este sigur, autentic și garantat 100%. Interesat va rugam sa ma contactati prin e-mail; (sarahmichael831@gmail.com) Whatsapp: +1 315-284-1764 Viber: +1 315-284-1764
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Dragi solicitanți de împrumuturi Aveți dificultăți financiare? Vrei să începi propria ta afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu scopul unic de a ajuta săracii și persoanele cu dificultăți financiare din viață. Dacă doriți să solicitați un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma necesară: Durata împrumutului: Numar de mobil: Mulțumesc și binecuvântează Dumnezeu ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Dragi solicitanți de împrumuturi Aveți dificultăți financiare? Vrei să începi propria ta afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu scopul unic de a ajuta săracii și persoanele cu dificultăți financiare din viață. Dacă doriți să solicitați un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma necesară: Durata împrumutului: Numar de mobil: Mulțumesc și binecuvântează Dumnezeu ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Ordin 17 2019
    O zi buna Aveți nevoie de un împrumut pentru fiecare scop? Te afli într-o problemă financiară? Bridge Finance este garantat în furnizarea de servicii financiare clienților cu o dobândă favorabilă. Împrumuturile noastre sunt ușoare și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem asorta orice împrumut cu o rată a dobânzii de 2% la bugetul dvs. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați imediat prin (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Hotărârea 1355 2001
    GENUINE BANK GUARANTEE (BG) AND STANDBY LETTER OF CREDIT (SBLC) FOR BUY/LEASE AT THE BEST RATES AVAILABLE We offer certified and verifiable bank instruments via Swift Transmission from a genuine provider capable of taking up time bound transactions. FOR LEASING OF BG/SBLC MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M LEASING FEE = 4%+2% FOR PURCHASE OF FRESH CUT BG/SBLC PRICE = 32%+2% MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M Our BG/SBLC Financing can help you get your project funded, loan financing by providing you with yearly. RWA ready to close leasing with any interested client in few banking days Name : Scott james Email : Inquiry.securedfunding@gmail.com Skype: Inquiry.securedfunding@gmail.com
ANONIM a comentat Decizia 221 2000
    Locuiesc în SUA Florida și sunt azi o femeie fericită? Mi-am spus sinelui că orice creditor împrumutat care mi-ar putea schimba Viața și familia, mă voi referi la orice persoană care le caută împrumut. Dacă aveți nevoie de împrumut și sunteți 100% sigur că veți plăti împrumutul, contactați-le și vă rugăm să le spuneți că doamna Sandra v-a trimis la ei. sabinhelps@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu