E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA DE URGENTA Nr

ORDONANTA DE URGENTA   Nr. 41 din 27 aprilie 2000

pentru modificarea si completarea Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 183 din 27 aprilie 2000


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 114 alin. (4) din Constitutia Romaniei,

    Guvernul Romaniei emite prezenta ordonanta de urgenta.

    Art. 1
    Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 140 din 1 aprilie 2000, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
    1. Articolul 80 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 80
    (1) Valoarea unui punct de pensie se calculeaza pe baza unui coeficient care nu poate depasi 45% din ultimul salariu mediu brut pe economie, comunicat de Comisia Nationala pentru Statistica, la data intrarii in vigoare a legii bugetului asigurarilor sociale de stat.
    (2) Valoarea coeficientului prevazut la alin. (1) se stabileste anual prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat."
    2. Articolul 81 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 81
    Valoarea unui punct de pensie se calculeaza de catre C.N.P.A.S., conform prevederilor art. 80, la data intrarii in vigoare a legii bugetului asigurarilor sociale de stat, si se actualizeaza in functie de posibilitatile financiare, in cursul executiei bugetare, ori de cate ori rata inflatiei a crescut cu mai mult de 10% fata de ultima luna in care s-a efectuat calculul sau actualizarea valorii punctului."
    3. Se elimina titlul sectiunii a 7-a.
    4. Sectiunea a 8-a "Stabilirea si plata pensiilor" devine sectiunea a 7-a.
    5. Alineatul (2) al articolului 108 va avea urmatorul cuprins:
    "(2) Cuantumul indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca determinata de boala profesionala, accident de munca sau cazuri asimilate acestuia, tuberculoza, SIDA, cancer de orice tip, precum si de boala infectocontagioasa din grupa A si urgente medico-chirurgicale stabilite in conditiile prevazute la art. 98 alin. (4) este de 100% din baza de calcul stabilita conform art. 99."
    6. La alineatul (1) al articolului 177, litera c) va avea urmatorul cuprins:
    "c) salariile, precum si veniturile sub forma altor drepturi salariale pentru personalul angajat al C.N.P.A.S., al unitatilor din subordinea acesteia si al caselor teritoriale de pensii se stabilesc pe baza reglementarilor in vigoare aprobate pentru aparatul propriu al Ministerului Muncii si Protectiei Sociale sau, dupa caz, pentru unitatile din subordinea sau din administrarea acestuia."
    Art. 2
    (1) Pana la data intrarii in vigoare a Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale persoanele care se regasesc in una sau mai multe situatii prevazute la art. 5 alin. (1) pct. IV lit. a), b), c) si d), precum si cele prevazute la art. 5 alin. (1) pct. VI din aceasta lege si care realizeaza pentru munca astfel prestata un venit lunar de cel putin o patrime din salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat sunt obligate sa plateasca contributia la asigurarile sociale de stat si cea pentru pensia suplimentara.
    (2) Baza lunara de calcul a contributiilor individuale o constituie venitul brut lunar realizat, care nu poate fi mai mic de o patrime din salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat.
    (3) Cotele de contributie de asigurari sociale, precum si cota de contributie pentru pensia suplimentara sunt cele prevazute de legislatia de asigurari sociale de stat in vigoare si sunt suportate integral de persoanele prevazute la alin. (1).
    (4) Contributiile de asigurari sociale datorate de asiguratii prevazuti la art. 5 alin. (1) pct. IV lit. a), b), c), d) si pct. VI din Legea nr. 19/2000 se depun lunar in contul directiei generale de munca si protectie sociala, respectiv al casei teritoriale de pensii in a carei raza isi au domiciliul, pana la sfarsitul lunii pentru luna in curs. Majorarile de intarziere pentru nedepunerea la termen a contributiilor datorate sunt cele prevazute de legislatia de asigurari sociale in vigoare.
    (5) Persoanele prevazute la art. 5 alin. (1) pct. IV lit. a), b), c), d) si pct. VI din Legea nr. 19/2000, care au implinit varsta de 18 ani, sunt obligate sa depuna, in termen de 30 de zile de la incadrarea in situatiile respective, declaratia de asigurare la directia generala de munca si protectie sociala, respectiv la casa teritoriala de pensii in raza careia isi au domiciliul.
    (6) Modelul declaratiei prevazute la alin. (5) se stabileste de Ministerul Muncii si Protectiei Sociale sau, dupa caz, de C.N.P.A.S.
    (7) Nedepunerea la termen a declaratiei de asigurare potrivit alin. (5) constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000.000 lei la 3.000.000 lei. Sumele incasate cu titlu de amenzi contraventionale constituie venituri la bugetul asigurarilor sociale de stat.
    (8) Constatarea contraventiilor si aplicarea amenzilor se fac de organele de control ale directiilor generale de munca si protectie sociala, respectiv ale caselor teritoriale de pensii, cu respectarea prevederilor Legii nr. 32/1968 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor, cu modificarile si completarile ulterioare.
    (9) Perioadele pentru care s-au platit contributii de asigurari sociale pe baza de declaratie de asigurare, potrivit alin. (1) - (4), constituie vechime in munca pentru stabilirea pensiilor si a altor drepturi de asigurari sociale.
    (10) Carnetele de munca ale persoanelor prevazute la alin. (1) se pastreaza si se completeaza de serviciile specializate ale directiilor generale de munca si protectie sociala, respectiv ale caselor teritoriale de pensii.
    Art. 3
    (1) In cazul in care venitul la care se plateste contributia de asigurari sociale a fost majorat in intervalul de 6 luni anterioare datei la care a intervenit riscul asigurat, pana la data intrarii in vigoare a Legii nr. 19/2000, calculul indemnizatiilor pentru incapacitate temporara de munca, al indemnizatiilor pentru maternitate sau al celor pentru cresterea copilului se efectueaza pe baza venitului la care s-a platit sau se datoreaza contributia, din luna anterioara majorarii.
    (2) De la prevederile alin. (1) sunt exceptate persoanele asigurate la care salarizarea se stabileste prin lege, prin hotarare a Guvernului sau prin contract colectiv de munca, pentru care calculul indemnizatiilor prevazute la alin. (1) se efectueaza potrivit prevederilor H.C.M. nr. 880/1965 privind acordarea de ajutoare materiale in cadrul asigurarilor sociale de stat, cu modificarile si completarile ulterioare, respectiv ale Legii nr. 120/1997 privind concediul platit pentru ingrijirea copiilor in varsta de pana la 2 ani.

                  PRIM-MINISTRU
            MUGUR CONSTANTIN ISARESCU

                       Contrasemneaza:
                       Ministrul muncii si
                       protectiei sociale,
                       Smaranda Dobrescu

                       Ministrul finantelor,
                       Decebal Traian RemesSmartCity5

COMENTARII la OUG 41/2000

Momentan nu exista niciun comentariu la OUG 41 din 2000
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 106 2020
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ mică, de până la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite pentru locuințe, credite auto, credite pentru studenți, credite de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Avem garanția că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară care schimbă viața.
ANONIM a comentat Legea 198 2017
    Sunt Alexander Magnus, un împrumutat privat și legitim. Căutați un împrumut de afaceri, împrumut de Crăciun, împrumuturi personale, credite ipotecare, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare negarantate, garanție, capital de risc etc. ... Sau pur și simplu refuzați un împrumut de la o bancă sau instituție financiară pentru unul sau mai multe motive? Sunteți soluțiile potrivite pentru credit! Oferim împrumuturi întreprinderilor și persoanelor fizice cu o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3%. Deci, dacă sunteți interesat de un împrumut urgent și garantat. Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail astăzi Via: alexandermagnus.loan@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Trebuie să plătiți împrumuturile datoriei lor sau să vă achitați facturile sau să începeți o afacere plăcută? Aveți un scor de credit scăzut și vă va fi greu să obțineți împrumut de capital de la băncile locale / alte instituții financiare? Aveți nevoie de un împrumut sau finanțare din orice motiv, cum ar fi: a) Împrumut personal, extinderea afacerii, b) Înființarea afacerii, educație, c) Consolidarea datoriilor, d) Împrumuturi cu bani grei Oferim împrumut la o rată a dobânzii redusă de 3% și cu garanție și nu Garanție, oferim împrumuturi personale, împrumuturi de consolidare a datoriilor, risc capital Capital, împrumut de afaceri, împrumut pentru educație, ipotecă sau Împrumuturi pentru orice motiv". Cu toate acestea, metoda noastră oferă posibilitatea de a specifica valoarea împrumutului necesar și, de asemenea, durata pe care o puteți permite, vă oferă o șansă reală de a obține fondurile de care aveți nevoie! Aceste împrumuturi personale pot fi aprobate indiferent de creditul dvs. și există o mulțime de clienți fericiți care susțin această cerere. Dar nu veți obține doar împrumutul personal de care aveți nevoie; Aceasta este promisiunea noastră: garantăm cea mai mică rată pentru toate împrumuturile cu beneficii colaterale gratuite. Ne străduim să lăsăm o impresie pozitivă de durată prin depășirea așteptărilor clienților mei în tot ceea ce fac. Scopul nostru este să vă tratăm cu demnitate și respect, oferind în același timp servicii de cea mai înaltă calitate. E-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Vizitați-ne la: www.midlandcreditonline.com
ANONIM a comentat Decretul 460 2020
    Mi-am luat deja cardul ATM programat și gol pentru a retrage zilnic 5.500 USD timp de șase luni. Sunt atât de fericit de acest lucru, deoarece l-am primit pe al meu săptămâna trecută și l-am folosit pentru a obține deja 33.000 de dolari. Georg Bednorz Hackers dă cărțile pentru a ajuta pe cei săraci și nevoiași, deși este ilegal, dar este ceva drăguț și el nu este ca alte escrocherii care pretind că au cărțile ATM goale. Nimeni nu este prins când folosește cardul. primește-l pe al tău de la Georg Bednorz Hackers astăzi! Trimiteți un e-mail la georgbednorzhackers@gmail.com sau trimiteți-i un mesaj text / WhatsApp prin +1 (262) 355-8285
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? . Acordăm împrumuturi legitime persoanelor serioase sau firmelor de afaceri care au nevoie de împrumuturi. Suntem o firmă de împrumut înregistrată, care este pregătită să satisfacă nevoile persoanelor care aspiră să fie mai mari în prima linie a acumulării de capital. Împrumuturile noastre sunt oferite la o rată a dobânzii subvenționată, care este favorabilă tuturor cetățenilor din întreaga lume și din diferite țări. .Suntem pregătiți să vorbim cu dvs. despre cum vă putem satisface nevoile financiare. Dacă sunteți interesați de această ofertă extraordinară, contactați-ne astăzi pentru un împrumut urgent. Aveți o idee de afaceri, dar nu aveți finanțe, aveți un istoric de credit slab, solicitați soluții pentru soluționarea problemei dvs. așteptați răspunsul dvs. urgent la acest AD sau trimiteți-ne un e-mail la: (midland.credit2@gmail.com) Imprumuturi personale Împrumuturi pe zi Finanțarea vehiculelor Imprumut pentru casa Consilierea datoriei Împrumut de afaceri Împrumut de student Împrumut de consolidare Împrumut medical De asemenea, sunt disponibile asigurări de viață / proprietate. Contactați-ne astăzi la adresa de e-mail :( midland.credit2@gmail.com) Pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Legea 198 2017
    Sunteţi în nevoie de un împrumut rapid şi urgent cu o rată a dobânzii relativ scăzută la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite acasă, credite auto, student credite, credite de consolidare a datoriilor etc indiferent de scorul de credit. Suntem garantați că vom oferi servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail:(midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară în schimbare.
ANONIM a comentat Ordin 400 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 535 1945
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu