E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA DE URGENTA Nr

ORDONANTA DE URGENTA   Nr. 41 din 27 aprilie 2000

pentru modificarea si completarea Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 183 din 27 aprilie 2000


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 114 alin. (4) din Constitutia Romaniei,

    Guvernul Romaniei emite prezenta ordonanta de urgenta.

    Art. 1
    Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 140 din 1 aprilie 2000, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
    1. Articolul 80 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 80
    (1) Valoarea unui punct de pensie se calculeaza pe baza unui coeficient care nu poate depasi 45% din ultimul salariu mediu brut pe economie, comunicat de Comisia Nationala pentru Statistica, la data intrarii in vigoare a legii bugetului asigurarilor sociale de stat.
    (2) Valoarea coeficientului prevazut la alin. (1) se stabileste anual prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat."
    2. Articolul 81 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 81
    Valoarea unui punct de pensie se calculeaza de catre C.N.P.A.S., conform prevederilor art. 80, la data intrarii in vigoare a legii bugetului asigurarilor sociale de stat, si se actualizeaza in functie de posibilitatile financiare, in cursul executiei bugetare, ori de cate ori rata inflatiei a crescut cu mai mult de 10% fata de ultima luna in care s-a efectuat calculul sau actualizarea valorii punctului."
    3. Se elimina titlul sectiunii a 7-a.
    4. Sectiunea a 8-a "Stabilirea si plata pensiilor" devine sectiunea a 7-a.
    5. Alineatul (2) al articolului 108 va avea urmatorul cuprins:
    "(2) Cuantumul indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca determinata de boala profesionala, accident de munca sau cazuri asimilate acestuia, tuberculoza, SIDA, cancer de orice tip, precum si de boala infectocontagioasa din grupa A si urgente medico-chirurgicale stabilite in conditiile prevazute la art. 98 alin. (4) este de 100% din baza de calcul stabilita conform art. 99."
    6. La alineatul (1) al articolului 177, litera c) va avea urmatorul cuprins:
    "c) salariile, precum si veniturile sub forma altor drepturi salariale pentru personalul angajat al C.N.P.A.S., al unitatilor din subordinea acesteia si al caselor teritoriale de pensii se stabilesc pe baza reglementarilor in vigoare aprobate pentru aparatul propriu al Ministerului Muncii si Protectiei Sociale sau, dupa caz, pentru unitatile din subordinea sau din administrarea acestuia."
    Art. 2
    (1) Pana la data intrarii in vigoare a Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale persoanele care se regasesc in una sau mai multe situatii prevazute la art. 5 alin. (1) pct. IV lit. a), b), c) si d), precum si cele prevazute la art. 5 alin. (1) pct. VI din aceasta lege si care realizeaza pentru munca astfel prestata un venit lunar de cel putin o patrime din salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat sunt obligate sa plateasca contributia la asigurarile sociale de stat si cea pentru pensia suplimentara.
    (2) Baza lunara de calcul a contributiilor individuale o constituie venitul brut lunar realizat, care nu poate fi mai mic de o patrime din salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat.
    (3) Cotele de contributie de asigurari sociale, precum si cota de contributie pentru pensia suplimentara sunt cele prevazute de legislatia de asigurari sociale de stat in vigoare si sunt suportate integral de persoanele prevazute la alin. (1).
    (4) Contributiile de asigurari sociale datorate de asiguratii prevazuti la art. 5 alin. (1) pct. IV lit. a), b), c), d) si pct. VI din Legea nr. 19/2000 se depun lunar in contul directiei generale de munca si protectie sociala, respectiv al casei teritoriale de pensii in a carei raza isi au domiciliul, pana la sfarsitul lunii pentru luna in curs. Majorarile de intarziere pentru nedepunerea la termen a contributiilor datorate sunt cele prevazute de legislatia de asigurari sociale in vigoare.
    (5) Persoanele prevazute la art. 5 alin. (1) pct. IV lit. a), b), c), d) si pct. VI din Legea nr. 19/2000, care au implinit varsta de 18 ani, sunt obligate sa depuna, in termen de 30 de zile de la incadrarea in situatiile respective, declaratia de asigurare la directia generala de munca si protectie sociala, respectiv la casa teritoriala de pensii in raza careia isi au domiciliul.
    (6) Modelul declaratiei prevazute la alin. (5) se stabileste de Ministerul Muncii si Protectiei Sociale sau, dupa caz, de C.N.P.A.S.
    (7) Nedepunerea la termen a declaratiei de asigurare potrivit alin. (5) constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000.000 lei la 3.000.000 lei. Sumele incasate cu titlu de amenzi contraventionale constituie venituri la bugetul asigurarilor sociale de stat.
    (8) Constatarea contraventiilor si aplicarea amenzilor se fac de organele de control ale directiilor generale de munca si protectie sociala, respectiv ale caselor teritoriale de pensii, cu respectarea prevederilor Legii nr. 32/1968 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor, cu modificarile si completarile ulterioare.
    (9) Perioadele pentru care s-au platit contributii de asigurari sociale pe baza de declaratie de asigurare, potrivit alin. (1) - (4), constituie vechime in munca pentru stabilirea pensiilor si a altor drepturi de asigurari sociale.
    (10) Carnetele de munca ale persoanelor prevazute la alin. (1) se pastreaza si se completeaza de serviciile specializate ale directiilor generale de munca si protectie sociala, respectiv ale caselor teritoriale de pensii.
    Art. 3
    (1) In cazul in care venitul la care se plateste contributia de asigurari sociale a fost majorat in intervalul de 6 luni anterioare datei la care a intervenit riscul asigurat, pana la data intrarii in vigoare a Legii nr. 19/2000, calculul indemnizatiilor pentru incapacitate temporara de munca, al indemnizatiilor pentru maternitate sau al celor pentru cresterea copilului se efectueaza pe baza venitului la care s-a platit sau se datoreaza contributia, din luna anterioara majorarii.
    (2) De la prevederile alin. (1) sunt exceptate persoanele asigurate la care salarizarea se stabileste prin lege, prin hotarare a Guvernului sau prin contract colectiv de munca, pentru care calculul indemnizatiilor prevazute la alin. (1) se efectueaza potrivit prevederilor H.C.M. nr. 880/1965 privind acordarea de ajutoare materiale in cadrul asigurarilor sociale de stat, cu modificarile si completarile ulterioare, respectiv ale Legii nr. 120/1997 privind concediul platit pentru ingrijirea copiilor in varsta de pana la 2 ani.

                  PRIM-MINISTRU
            MUGUR CONSTANTIN ISARESCU

                       Contrasemneaza:
                       Ministrul muncii si
                       protectiei sociale,
                       Smaranda Dobrescu

                       Ministrul finantelor,
                       Decebal Traian RemesSmartCity5

COMENTARII la OUG 41/2000

Momentan nu exista niciun comentariu la OUG 41 din 2000
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 390 2018
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Rectificare 353 2008
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 114 2021
    Într-un cuvânt, wow!! Nu pot să cred că banii sunt deja în contul meu. Multumesc, multumesc, multumesc! De obicei, ați transformat o sarcină lungă, consumatoare de timp și intimidantă într-o experiență foarte plăcută și simplificată. Nu pot să vă mulțumesc vouă și doamnei Della Taylor pentru suficientă asistentă. Dna Della Taylor Împrumuturi pentru un sistem excelent și pentru un serviciu excelent. Ambele sunt grozave! dacă aveți nevoie de un împrumut de urgență, îi puteți e-mail la Dellastaylors@yahoo.com WhatsApp pe +1 (209) 251-1529
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    I never use to believe in spell casting until i met Lord Zuma a powerful spell caster who helped me to be a happy person again. i reside in USA. After 4 years of Broken marriage, my husband left me with two kids. I felt like my life was about to end and i almost committed suicide, i was emotionally down for a very long time. Thanks to a Great spell caster called Lord Zuma which i met online on one faithful day when I was browsing through the internet, i came across a lot of testimonies about this particular Great spell caster how he has helped so many people. he has helped people to bring back their Ex lover, some testified that he restores womb, cure cancer and other sickness, and so on. I also came across a testimony, it was about a woman called Sandra, she testified about how his spell made her to be pregnant after so many years of bareness and at the end of her testimony she dropped Lord Zuma's email address. After reading all these, i decided to give it a try and i contacted him and explained my problem to him and he assured me that in less than 48 hours, my husband will call me and beg for forgiveness but i thought it will not work. When he had finished casting the spell, the next day my husband called me and he was begging for forgiveness just as Lord Zuma said. This is not brain washing and after the spell has been cast, i realized that my husband love me like never before and the spell caster opened him up to know how much i love him and how much love we need to share. We are even happier now than before. Lord Zuma is really a gifted man and i will not stop publishing him because he is a wonderful man. If you have a problem and you are looking for a real and a genuine spell caster to solve all your problems contact Lord Zuma now on spiritualherbalisthealing@gmail.com or just visit https://spiritualherbal.blogspot.com and see so many he has helped that are testifying about his good work. He will help you solve all your problems. Once again thank you Lord Zuma for your good deeds. His whatsapp number +1 506 800 1647
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    BEST WAYS TO GET YOUR EX LOVER BACK AND RESTORED YOUR BROKEN MARRIAGE OR RELATIONSHIP FROM SORROW TO HAPPINESS. Help me thank Dromokpo@gmail.com for helping me get my ex husband back to me and my family. This great powerful spiritual man restored my sorrow to happiness. My husband left me some years ago for another woman and they both planned to get married. I am so surprised he just came back to me one cool afternoon on Saturday June, begging and crying for me to take him back and to forgive him for breaking up our marriage home and forsaking me and the children. Dr Omokpo is a true spiritualist savior . He brought my husband back” if you have any worries or you have any problem in your marriages or relationships you can reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 774 2010
    Dear Sir/Madam, Do you need a quick long or short term Loan with a relatively low interest rate as low as 3% ? We offer business Loan, personal Loan, home Loan, auto Loan,student Loan, debt consolidation Loan e.t.c. no matter your credit score. Personal Loans (Secure and Unsecured) Business Loans (Secure and Unsecured) Consolidation Loan and many more. Contact US for more information about Loan offer and we will solve your financial problem. Contact us via email: mbfinance.ltd@gmail.com Phone number: +918099362729 (Call/Whats app) Website: https://www.mbfinanceservice.com Thanks. M B Finance Services
ANONIM a comentat Ordin 104 2003
    Dear Sir/Madam, Do you need a quick long or short term Loan with a relatively low interest rate as low as 3% ? We offer business Loan, personal Loan, home Loan, auto Loan,student Loan, debt consolidation Loan e.t.c. no matter your credit score. Personal Loans (Secure and Unsecured) Business Loans (Secure and Unsecured) Consolidation Loan and many more. Contact US for more information about Loan offer and we will solve your financial problem. Contact us via email: mbfinance.ltd@gmail.com Phone number: +918099362729 (Call/Whats app) Website: https://www.mbfinanceservice.com Thanks. M B Finance Services
ANONIM a comentat Legea 166 2014
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER BACK MY TRUE LIFE STORY HOW I GOT MY EX LOVER BACK.I  want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband  treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: dromokpo@gmail.com that he will help me bring my husband back to being a good man.Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and i forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or  broken marriage situation  and you want your Ex lover,  Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife you can reach him via: dromokpo@gmail.com 
ANONIM a comentat OUG 96 2021
    GET YOUR EX LOVER BACK NOW OR GET YOUR BROKEN RELATIONSHIP, MARRIAGE RESTORED. I’m just upset that I have been in pain and crying for so long and many times. Thank you dromokpo@gmail.com I wished I would have found you earlier, you would have saved me from a lot of pain for the past five years my ex lover left me for another woman in just 2 days i contacted you Dr Omokpo you brought my broken relationship back I spent a small fortune enough to take my dream trip to South Carolina but what’s the point in taking a dream trip without the love of my life. Dr Omokpo has given me hope and his honesty is a breath of fresh air, I feel so good and heavy happiness in my heart to get my ex lover back. Who I thought he was gone forever. We are married now as I share my testimony with you. If you have broken relationship or broken marriage or you want to get your ex lover back kindly contact: dromokpo@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu