E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
A fost modificat de:
OUG 36 2003 abrogat de Legea 263 2010
OUG 36 2003 modificat de Legea 135 2008
OUG 36 2003 in legatura cu Hotărârea 751 2004
OUG 36 2003 in legatura cu Ordin 225758 2004
OUG 36 2003 in legatura cu Ordin 3455 2004
OUG 36 2003 in legatura cu Ordin 137 2004
OUG 36 2003 aprobat de articolul 1 din actul Legea 595 2003
Articolul 1 din actul OUG 36 2003 modificat de articolul 1 din actul Legea 595 2003
Articolul 3 din actul OUG 36 2003 modificat de articolul 1 din actul Legea 595 2003
Articolul 4 din actul OUG 36 2003 modificat de articolul 1 din actul Legea 595 2003
Articolul 4 din actul OUG 36 2003 articole noi... articolul 1 din actul Legea 595 2003
Articolul 5 din actul OUG 36 2003 modificat de articolul 1 din actul Legea 595 2003
Articolul 8 din actul OUG 36 2003 modificat de articolul 1 din actul Legea 595 2003
Articolul 10 din actul OUG 36 2003 articole noi... articolul 1 din actul Legea 595 2003
Articolul 11 din actul OUG 36 2003 articole noi... articolul 1 din actul Legea 595 2003
OUG 36 2003 in legatura cu Ordin 4620 2003
OUG 36 2003 in legatura cu Ordin 1448 2003
OUG 36 2003 in legatura cu Ordin 344 2003
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA DE URGENTA Nr

ORDONANTA DE URGENTA   Nr. 36 din 21 mai 2003

privind sistemul de pensionare a membrilor personalului diplomatic si consular

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 376 din  2 iunie 2003


SmartCity3


    In temeiul art. 114 alin. (4) din Constitutie,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    Art. 1
    (1) Membrii personalului diplomatic si consular din Ministerul Afacerilor Externe beneficiaza de pensie de serviciu, daca indeplinesc urmatoarele conditii cumulative de pensionare:
    a) au varsta si stagiul complet de cotizare, prevazute in legislatia privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale;
    b) au o vechime in diplomatie de cel putin 20 de ani barbatii si 15 ani femeile, din stagiul complet de cotizare.
    (2) Se considera vechime in diplomatie vechimea in munca diplomatica desfasurata de membrii personalului diplomatic si consular in administratia centrala a Ministerului Afacerilor Externe, la misiunile diplomatice, oficiile consulare si alte reprezentante din strainatate ale Romaniei, precum si perioadele aferente cursurilor postuniversitare si stagiilor de pregatire, respectiv de specializare pentru activitatea diplomatica si consulara.
    Art. 2
    (1) Cuantumul pensiei de serviciu pentru membrii personalului diplomatic si consular, de la gradul diplomatic de atasat, respectiv de agent consular, pana la cel de ambasador inclusiv, care indeplinesc conditiile prevazute la art. 1, este de 80% din venitul salarial lunar net corespunzator gradelor sau functiilor diplomatice si consulare, avut de acestia in administratia centrala a Ministerului Afacerilor Externe la data pensionarii.
    (2) Cuantumul pensiei de serviciu pentru membrii personalului diplomatic si consular prevazuti la alin. (1), care au fost numiti prin decrete prezidentiale ambasadori ai Romaniei in alte state sau pe langa organizatii internationale, este de 80% din venitul salarial lunar net al membrului personalului diplomatic si consular cu gradul sau functia de ambasador din administratia centrala a Ministerului Afacerilor Externe, avut de acesta la data pensionarii membrilor personalului diplomatic si consular respectivi.
    (3) Venitul salarial lunar net se determina prin scaderea din venitul salarial lunar brut a unei sume corespunzatoare impozitului pe salariu, fara acordarea deducerilor personale si a contributiilor datorate potrivit legii.
    (4) Venitul salarial lunar brut se compune din salariul de baza si sporul de vechime in munca.
    Art. 3
    (1) La data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, pensiile aflate in plata ale membrilor personalului diplomatic si consular pensionati din Ministerul Afacerilor Externe si care indeplinesc conditiile prevazute la art. 1 se actualizeaza la nivelul cuantumurilor pensiilor de serviciu calculate prin aplicarea procentului de 80% la veniturile salariale lunare nete, stabilite conform art. 2, corespunzatoare limitei maxime de incadrare a membrilor personalului diplomatic si consular cu aceleasi grade sau functii, aflati in activitate in administratia centrala a Ministerului Afacerilor Externe si avute de acestia la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta.
    (2) La data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, pensiile membrilor personalului diplomatic si consular prevazuti la alin. (1), care au fost numiti prin decrete prezidentiale ambasadori ai Romaniei in alte state sau pe langa organizatii internationale, se actualizeaza la nivelul cuantumului pensiei de serviciu, calculat prin aplicarea procentului de 80% la venitul salarial lunar net, stabilit conform art. 2, al membrului personalului diplomatic si consular cu gradul sau functia de ambasador aflat in activitate in administratia centrala a Ministerului Afacerilor Externe, avut de acesta la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta.
    Art. 4
    (1) Membrii personalului diplomatic si consular si celelalte persoane care desfasoara sau au desfasurat activitate de comert exterior si cooperare economica internationala, incadrati in administratiile centrale din Departamentul de Comert Exterior, Ministerul Comertului Exterior, Ministerul Comertului Exterior si Cooperarii Economice Internationale, Ministerul Comertului, Ministerul Comertului si Turismului, Ministerul Industriei si Comertului, Departamentul de Comert Exterior si Promovare Economica din Ministerul Afacerilor Externe, precum si ca trimisi in misiuni permanente, cu grade diplomatice sau consulare, la ambasadele, consulatele si alte reprezentante ale Romaniei din strainatate, beneficiaza de pensie de serviciu daca indeplinesc urmatoarele conditii cumulative de pensionare:
    a) au varsta si stagiul complet de cotizare, prevazute in legislatia privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale;
    b) au o vechime de cel putin 20 de ani barbatii si 15 ani femeile in activitatea de comert exterior si cooperare economica internationala, din care cel putin 4 ani in misiune permanenta la ambasadele, consulatele si alte reprezentante ale Romaniei din strainatate, cu grade diplomatice sau consulare.
    (2) Cuantumul pensiei de serviciu pentru persoanele prevazute la alin. (1) se calculeaza prin aplicarea procentului de 80% la veniturile salariale lunare nete, stabilite conform art. 2, avute de acestea in administratia centrala a Departamentului de Comert Exterior la data pensionarii.
    (3) La data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, pensiile persoanelor pensionate din administratia centrala a Departamentului de Comert Exterior si a celorlalte ministere si departamente de comert exterior mentionate la alin. (1) se actualizeaza, daca indeplinesc conditiile prevazute la alin. (1), la nivelul cuantumurilor pensiilor de serviciu calculate prin aplicarea procentului de 80% la veniturile salariale lunare nete, stabilite conform art. 2, corespunzatoare limitei maxime de incadrare a persoanelor cu aceleasi grade sau functii, aflate in activitate in administratia centrala a Departamentului de Comert Exterior si avute de acestea la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta.
    (4) Pentru persoanele care au lucrat atat in Ministerul Afacerilor Externe, ca membri ai personalului diplomatic si consular, cat si in strainatate, in calitate de trimisi in misiuni permanente cu grade si functii diplomatice sau consulare de Departamentul de Comert Exterior sau de fostele ministere si departamente de comert exterior, vechimea pe perioadele respective se cumuleaza si se considera vechime in diplomatie.
    Art. 5
    Pentru fiecare an lucrat in diplomatie, respectiv in activitatea de comert exterior si cooperare economica internationala, peste vechimea minima de 20 de ani barbatii si 15 ani femeile, cuantumul pensiei de serviciu se majoreaza cu 1%, fara a depasi 100% din venitul salarial lunar net stabilit conform art. 2.
    Art. 6
    In cazul in care cuantumul pensiei de serviciu calculat este mai mic decat pensia aflata in plata, se mentine cuantumul cel mai avantajos.
    Art. 7
    Pensiile de serviciu se actualizeaza in raport cu nivelul salariilor de baza ale membrilor personalului diplomatic si consular, aflati in activitate in administratia centrala a Ministerului Afacerilor Externe, respectiv a Departamentului de Comert Exterior.
    Art. 8
    La decesul titularului pensiei de serviciu, sotul sau sotia si copiii acestuia beneficiaza de pensie de urmas, in conditiile prevazute de legislatia privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale.
    Art. 9
    Partea din pensia de serviciu care depaseste nivelul pensiei din sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale se suporta din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale.
    Art. 10
    De prevederile art. 5 si 7 - 9 beneficiaza si membrii personalului diplomatic si consular prevazuti la art. 3, precum si persoanele prevazute la art. 4 alin. (3).
    Art. 11
    Prezenta ordonanta de urgenta se completeaza in mod corespunzator cu legislatia privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale.
    Art. 12
    Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale, Ministerul Afacerilor Externe si Departamentul de Comert Exterior vor asigura aplicarea prezentei ordonante de urgenta dupa publicarea sa in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         Ministrul afacerilor externe,
                         Mircea Geoana

                         Departamentul de Comert Exterior
                         Eugen Dijmarescu,
                         secretar de stat

                         p. Ministrul muncii
                         si solidaritatii sociale,
                         Petre Ciotlos,
                         secretar de stat

                         Ministrul finantelor publice,
                         Mihai Nicolae TanasescuSmartCity5

COMENTARII la OUG 36/2003

Momentan nu exista niciun comentariu la OUG 36 din 2003
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    I just want to say Thank You to everyone who supported me through the years. My name is Manuel Franco, New Berlin, Wisconsin. My story of how I won the Powerball lottery of $768.4M is a bit of a tale. I have been playing Powerball tickets for 6 years now since I turned 18. I bought my first ticket on my 18 birthday. I was feeling very lucky that day because I had contacted Dr. Odunga Michael to help me with the winning Powerball numbers. I really had that great great feeling that I looked at the camera wanting to wink at it. I only did a tiny part of it and trusted him. He gave me the numbers after I played a couple other tickets along with it for $10. I checked my ticket after the winnings came online and saw the numbers were correct including the Power play. I screamed for about 10 minutes because it felt like a dream. I had won $768.4M. You can check my winning testimony with the lottery officials just with my name search. Thank you Dr Odunga. Well, his email is odungaspelltemple@gmail.com and you can also call or Whats-app him at +2348167159012 so you guys can contact him
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
     FIX THE FOLLOWING PROBLEMS TO ALL ACROSS THE GLOBE ON: Get your ex back spell Lottery Spell Love/Reunion Spell Pregnancy Spell Protection Spell Freedom From Prison Spell Marriage spell Killing/Revenge spell Healing/Cure spell Contact him for any of these today at: EMAIL: odungaspelltemple@gmail.com OR Call and WHATS-APP HIM +2348167159012
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    I have been suffering from Herpes for the past 1 years and 8 months, and ever since then I have been taking series of treatment but there was no improvement until I came across testimonies of Dr. Silver on how he has been curing different people from different diseases all over the world, then I contacted him as well. After our conversation he sent me the medicine which I took according .to his instructions. When I was done taking the herbal medicine I went for a medical checkup and to my greatest surprise I was cured from Herpes. My heart is so filled with joy. If you are suffering from Herpes or any other disease you can contact Dr. Silver today on this Email address: drsilverhealingtemple@gmail.com or Whatsapp +2348120513902
ANONIM a comentat Hotărârea 2 2020
    Be careful about love spell comments here I got scammed by three of them,I lost over $1570 until a friend direct me to DR HUNTERS ALVIN who help me get back the father of my two kids after he left me for over 2 years.and now my ex is fully back and he love me and my kids like never before.if you need help with love spell then DR HUNTERS ALVIN is the solution to your problem he charge me only $390 and his love spell work like magic.He can be reach at:huntersalvinsolution@yahoo.com OR huntersalvinsolution@gmail.com .... YOU CAN USE ANY OF THE EMAILS...YOU CAN ALSO ADD HIM UP ON WHATSAPP USING THIS MOBILE NUMBER:+2347059232579
ANONIM a comentat Hotărârea 2 2020
    Be careful about love spell comments here I got scammed by three of them,I lost over $1570 until a friend direct me to DR HUNTERS ALVIN who help me get back the father of my two kids after he left me for over 2 years.and now my ex is fully back and he love me and my kids like never before.if you need help with love spell then DR HUNTERS ALVIN is the solution to your problem he charge me only $390 and his love spell work like magic.He can be reach at:huntersalvinsolution@yahoo.com OR huntersalvinsolution@gmail.com .... YOU CAN USE ANY OF THE EMAILS...YOU CAN ALSO ADD HIM UP ON WHATSAPP USING THIS MOBILE NUMBER:+2347059232579
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Dobrý den, abychom vám pomohli překonat různé finanční starosti, nabízíme finanční pomoc všem, kteří mají dluhy nebo chtějí začít podnikat a mnoho dalších projektů, pro důchodce, podnikatele IT nabízí spolehlivé půjčky. Vaše potřeby, půjčka na účet za pár minut. Kontaktujte mě pro více informací na mém e-mailovém účtu: martinbures517@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Dobrý den, abychom vám pomohli překonat různé finanční starosti, nabízíme finanční pomoc všem, kteří mají dluhy nebo chtějí začít podnikat a mnoho dalších projektů, pro důchodce, podnikatele IT nabízí spolehlivé půjčky. Vaše potřeby, půjčka na účet za pár minut. Kontaktujte mě pro více informací na mém e-mailovém účtu: martinbures517@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Ai nevoie de un împrumut urgent? Oferim împrumuturi personale? Credite pentru afaceri? Imprumut pentru casa? Credite agricole? Credite pentru educație? Credite de consolidare de debit? Împrumuturi pentru camioane? Credite auto? împrumuturi hoteliere? Refinanțați împrumuturile? și mai multe împrumuturi școlare? Credite pentru startup? .Oferim la dobanda 2%! Contactați-ne prin: (richardcosmos5@gmail.com) oferta de imprumut
ANONIM a comentat Hotărârea 207 1991
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Vrei să iei un împrumut și nu știi de unde să obții un împrumut real? Vrei sa incepi o afacere dar nu ai capital? Trebuie să solicitați un împrumut din orice motiv? Ai nevoie de un împrumut de Crăciun? Speranța a sosit în sfârșit pentru că Elena Nino oferă împrumuturi rapide și de încredere, serviciul lor este 100% autentic și vă garantează că veți primi împrumutul atunci când aplicați. Vă rugăm să trimiteți un e-mail și să aprobați astăzi la elenanino0007@gmail.com Vă mulțumesc și Dumnezeu să vă binecuvânteze ÎNCREDERE Ingrid
Alte acte pe aceeaşi temă cu OUG 36/2003
Legea 263 2010
privind sistemul unitarele pensii publice
Legea 135 2008
privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 80/2007 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 36/2003 privind sistemul de pensionare a membrilor personalului diplomatic si consular
Hotărârea 751 2004
privind criteriile si procentele de majorare a pensiei de serviciu a membrilor personalului diplomatic si consular pentru contributiile la pensia suplimentara achitate in valuta
Ordin 225758 2004
pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 36/2003 privind sistemul de pensionare a membrilor personalului diplomatic si consular, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 595/2003
Ordin 3455 2004
pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 36/2003 privind sistemul de pensionare a membrilor personalului diplomatic si consular, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 595/2003
Ordin 137 2004
pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 36/2003 privind sistemul de pensionare a membrilor personalului diplomatic si consular, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 595/2003
Legea 595 2003
pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 36/2003 privind sistemul de pensionare a membrilor personalului diplomatic si consular
Ordin 1448 2003
pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 36/2003 privind sistemul de pensionare a membrilor personalului diplomatic si consular
Ordin 4620 2003
pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 36/2003 privind sistemul de pensionare a membrilor personalului diplomatic si consular
Ordin 344 2003
pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 36/2003 privind sistemul de pensionare a membrilor personalului diplomatic si consular
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu