E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
A fost modificat de:
OUG 36 2003 abrogat de Legea 263 2010
OUG 36 2003 modificat de Legea 135 2008
OUG 36 2003 in legatura cu Hotărârea 751 2004
OUG 36 2003 in legatura cu Ordin 225758 2004
OUG 36 2003 in legatura cu Ordin 3455 2004
OUG 36 2003 in legatura cu Ordin 137 2004
OUG 36 2003 aprobat de articolul 1 din actul Legea 595 2003
Articolul 1 din actul OUG 36 2003 modificat de articolul 1 din actul Legea 595 2003
Articolul 3 din actul OUG 36 2003 modificat de articolul 1 din actul Legea 595 2003
Articolul 4 din actul OUG 36 2003 modificat de articolul 1 din actul Legea 595 2003
Articolul 4 din actul OUG 36 2003 articole noi... articolul 1 din actul Legea 595 2003
Articolul 5 din actul OUG 36 2003 modificat de articolul 1 din actul Legea 595 2003
Articolul 8 din actul OUG 36 2003 modificat de articolul 1 din actul Legea 595 2003
Articolul 10 din actul OUG 36 2003 articole noi... articolul 1 din actul Legea 595 2003
Articolul 11 din actul OUG 36 2003 articole noi... articolul 1 din actul Legea 595 2003
OUG 36 2003 in legatura cu Ordin 4620 2003
OUG 36 2003 in legatura cu Ordin 1448 2003
OUG 36 2003 in legatura cu Ordin 344 2003
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA DE URGENTA Nr

ORDONANTA DE URGENTA   Nr. 36 din 21 mai 2003

privind sistemul de pensionare a membrilor personalului diplomatic si consular

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 376 din  2 iunie 2003


SmartCity3


    In temeiul art. 114 alin. (4) din Constitutie,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    Art. 1
    (1) Membrii personalului diplomatic si consular din Ministerul Afacerilor Externe beneficiaza de pensie de serviciu, daca indeplinesc urmatoarele conditii cumulative de pensionare:
    a) au varsta si stagiul complet de cotizare, prevazute in legislatia privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale;
    b) au o vechime in diplomatie de cel putin 20 de ani barbatii si 15 ani femeile, din stagiul complet de cotizare.
    (2) Se considera vechime in diplomatie vechimea in munca diplomatica desfasurata de membrii personalului diplomatic si consular in administratia centrala a Ministerului Afacerilor Externe, la misiunile diplomatice, oficiile consulare si alte reprezentante din strainatate ale Romaniei, precum si perioadele aferente cursurilor postuniversitare si stagiilor de pregatire, respectiv de specializare pentru activitatea diplomatica si consulara.
    Art. 2
    (1) Cuantumul pensiei de serviciu pentru membrii personalului diplomatic si consular, de la gradul diplomatic de atasat, respectiv de agent consular, pana la cel de ambasador inclusiv, care indeplinesc conditiile prevazute la art. 1, este de 80% din venitul salarial lunar net corespunzator gradelor sau functiilor diplomatice si consulare, avut de acestia in administratia centrala a Ministerului Afacerilor Externe la data pensionarii.
    (2) Cuantumul pensiei de serviciu pentru membrii personalului diplomatic si consular prevazuti la alin. (1), care au fost numiti prin decrete prezidentiale ambasadori ai Romaniei in alte state sau pe langa organizatii internationale, este de 80% din venitul salarial lunar net al membrului personalului diplomatic si consular cu gradul sau functia de ambasador din administratia centrala a Ministerului Afacerilor Externe, avut de acesta la data pensionarii membrilor personalului diplomatic si consular respectivi.
    (3) Venitul salarial lunar net se determina prin scaderea din venitul salarial lunar brut a unei sume corespunzatoare impozitului pe salariu, fara acordarea deducerilor personale si a contributiilor datorate potrivit legii.
    (4) Venitul salarial lunar brut se compune din salariul de baza si sporul de vechime in munca.
    Art. 3
    (1) La data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, pensiile aflate in plata ale membrilor personalului diplomatic si consular pensionati din Ministerul Afacerilor Externe si care indeplinesc conditiile prevazute la art. 1 se actualizeaza la nivelul cuantumurilor pensiilor de serviciu calculate prin aplicarea procentului de 80% la veniturile salariale lunare nete, stabilite conform art. 2, corespunzatoare limitei maxime de incadrare a membrilor personalului diplomatic si consular cu aceleasi grade sau functii, aflati in activitate in administratia centrala a Ministerului Afacerilor Externe si avute de acestia la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta.
    (2) La data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, pensiile membrilor personalului diplomatic si consular prevazuti la alin. (1), care au fost numiti prin decrete prezidentiale ambasadori ai Romaniei in alte state sau pe langa organizatii internationale, se actualizeaza la nivelul cuantumului pensiei de serviciu, calculat prin aplicarea procentului de 80% la venitul salarial lunar net, stabilit conform art. 2, al membrului personalului diplomatic si consular cu gradul sau functia de ambasador aflat in activitate in administratia centrala a Ministerului Afacerilor Externe, avut de acesta la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta.
    Art. 4
    (1) Membrii personalului diplomatic si consular si celelalte persoane care desfasoara sau au desfasurat activitate de comert exterior si cooperare economica internationala, incadrati in administratiile centrale din Departamentul de Comert Exterior, Ministerul Comertului Exterior, Ministerul Comertului Exterior si Cooperarii Economice Internationale, Ministerul Comertului, Ministerul Comertului si Turismului, Ministerul Industriei si Comertului, Departamentul de Comert Exterior si Promovare Economica din Ministerul Afacerilor Externe, precum si ca trimisi in misiuni permanente, cu grade diplomatice sau consulare, la ambasadele, consulatele si alte reprezentante ale Romaniei din strainatate, beneficiaza de pensie de serviciu daca indeplinesc urmatoarele conditii cumulative de pensionare:
    a) au varsta si stagiul complet de cotizare, prevazute in legislatia privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale;
    b) au o vechime de cel putin 20 de ani barbatii si 15 ani femeile in activitatea de comert exterior si cooperare economica internationala, din care cel putin 4 ani in misiune permanenta la ambasadele, consulatele si alte reprezentante ale Romaniei din strainatate, cu grade diplomatice sau consulare.
    (2) Cuantumul pensiei de serviciu pentru persoanele prevazute la alin. (1) se calculeaza prin aplicarea procentului de 80% la veniturile salariale lunare nete, stabilite conform art. 2, avute de acestea in administratia centrala a Departamentului de Comert Exterior la data pensionarii.
    (3) La data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, pensiile persoanelor pensionate din administratia centrala a Departamentului de Comert Exterior si a celorlalte ministere si departamente de comert exterior mentionate la alin. (1) se actualizeaza, daca indeplinesc conditiile prevazute la alin. (1), la nivelul cuantumurilor pensiilor de serviciu calculate prin aplicarea procentului de 80% la veniturile salariale lunare nete, stabilite conform art. 2, corespunzatoare limitei maxime de incadrare a persoanelor cu aceleasi grade sau functii, aflate in activitate in administratia centrala a Departamentului de Comert Exterior si avute de acestea la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta.
    (4) Pentru persoanele care au lucrat atat in Ministerul Afacerilor Externe, ca membri ai personalului diplomatic si consular, cat si in strainatate, in calitate de trimisi in misiuni permanente cu grade si functii diplomatice sau consulare de Departamentul de Comert Exterior sau de fostele ministere si departamente de comert exterior, vechimea pe perioadele respective se cumuleaza si se considera vechime in diplomatie.
    Art. 5
    Pentru fiecare an lucrat in diplomatie, respectiv in activitatea de comert exterior si cooperare economica internationala, peste vechimea minima de 20 de ani barbatii si 15 ani femeile, cuantumul pensiei de serviciu se majoreaza cu 1%, fara a depasi 100% din venitul salarial lunar net stabilit conform art. 2.
    Art. 6
    In cazul in care cuantumul pensiei de serviciu calculat este mai mic decat pensia aflata in plata, se mentine cuantumul cel mai avantajos.
    Art. 7
    Pensiile de serviciu se actualizeaza in raport cu nivelul salariilor de baza ale membrilor personalului diplomatic si consular, aflati in activitate in administratia centrala a Ministerului Afacerilor Externe, respectiv a Departamentului de Comert Exterior.
    Art. 8
    La decesul titularului pensiei de serviciu, sotul sau sotia si copiii acestuia beneficiaza de pensie de urmas, in conditiile prevazute de legislatia privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale.
    Art. 9
    Partea din pensia de serviciu care depaseste nivelul pensiei din sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale se suporta din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale.
    Art. 10
    De prevederile art. 5 si 7 - 9 beneficiaza si membrii personalului diplomatic si consular prevazuti la art. 3, precum si persoanele prevazute la art. 4 alin. (3).
    Art. 11
    Prezenta ordonanta de urgenta se completeaza in mod corespunzator cu legislatia privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale.
    Art. 12
    Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale, Ministerul Afacerilor Externe si Departamentul de Comert Exterior vor asigura aplicarea prezentei ordonante de urgenta dupa publicarea sa in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         Ministrul afacerilor externe,
                         Mircea Geoana

                         Departamentul de Comert Exterior
                         Eugen Dijmarescu,
                         secretar de stat

                         p. Ministrul muncii
                         si solidaritatii sociale,
                         Petre Ciotlos,
                         secretar de stat

                         Ministrul finantelor publice,
                         Mihai Nicolae TanasescuSmartCity5

COMENTARII la OUG 36/2003

Momentan nu exista niciun comentariu la OUG 36 din 2003
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 110 2007
    Oferta noastră propusă pentru clienți în noul an este un angajament pozitiv și total, așa că colaborarea cu noi vă oferă maximă asigurare de a obține finanțare pentru că avem un rating A+ în finanțare. Frank Loan Services (FLS) de-a lungul anilor a fost apreciat ca una dintre cele mai bune companii online cu o rată a dobânzii mai ieftină. Dacă aveți nevoie de finanțare, nu ezitați să ne contactați prin telefon (713-389-6778) sau prin e-mail: k.frankloans@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1790 2005
    Salutare tuturor, Este vorba de Greg Sherman Financial Aid Company, o companie de renume cu gajul îndeplinit pentru a oferi împrumuturilor financiare o nouă definiție. Obiectivele noastre au fost întotdeauna să aducem servicii eficiente de împrumut la fiecare ușă a fiecărui solicitant autentic și eligibil, fiind o persoană fizică, companii sau organizații care colaborează din orice parte a lumii care este în căutarea unui împrumut în scop personal, start-up-uri de afaceri. , extinderea afacerii etc. Pentru mai multe întrebări, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: gregshermanfinancialaid@gmail.com Mulțumiri, Dept.
ANONIM a comentat Decretul 388 2019
    Salutare tuturor, Este vorba de Greg Sherman Financial Aid Company, o companie de renume cu gajul îndeplinit pentru a oferi împrumuturilor financiare o nouă definiție. Obiectivele noastre au fost întotdeauna să aducem servicii eficiente de împrumut la fiecare ușă a fiecărui solicitant autentic și eligibil, fiind o persoană fizică, companii sau organizații care colaborează din orice parte a lumii care este în căutarea unui împrumut în scop personal, start-up-uri de afaceri. , extinderea afacerii etc. Pentru mai multe întrebări, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: gregshermanfinancialaid@gmail.com Mulțumiri, Dept.
ANONIM a comentat Ordin 1103 2019
    O zi buna Aveți nevoie de un împrumut pentru fiecare scop? Te afli într-o problemă financiară? Firma de împrumut Bridge Finance este garantată în furnizarea de servicii financiare clienților cu o dobândă favorabilă. Împrumuturile noastre sunt ușoare și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem asorta orice împrumut cu o rată a dobânzii de 2%. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați imediat prin (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Legea 36 1995
    Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM.a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * A doua ipotecă * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În cele din urmă, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID NMLS al companiei: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Decretul 62 2019
    Sunt Marie Reilly, o împrumutată împrumutată privată și legitimă. Ești un bărbat sau o femeie de afaceri? Aveți vreo mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Aveți nevoie de un împrumut pentru a începe o scară plăcută mică și o afacere medie? Aveți un scor de credit scăzut și vă este greu să obțineți împrumuturi de capital de la băncile locale și alte institutii financiare ?. - Intermediarii / Consultanții / Brokerii sunt bineveniți să aducă clienții lor și sunt protejați 100%. Părțile interesate ar trebui să mă contacteze pentru mai multe informații via: mariereillyfinancialaid@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 118 2010
    povești de adormit copii.statul aruncă bani pe pază gratuită a suprafețelor mici de pădure decât să fie interesat să le cumpere.praf aruncat în ochii opiniei publice privind preocuparea statului pentru păstrarea acestei avuții naționale.
ANONIM a comentat Hotărârea 118 2010
    povești de adormit copii.statul aruncă bani pe pază gratuită a suprafețelor mici de pădure decât să fie interesat să le cumpere.praf aruncat în ochii opiniei publice privind preocuparea statului pentru păstrarea acestei avuții naționale.
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
Alte acte pe aceeaşi temă cu OUG 36/2003
Legea 263 2010
privind sistemul unitarele pensii publice
Legea 135 2008
privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 80/2007 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 36/2003 privind sistemul de pensionare a membrilor personalului diplomatic si consular
Hotărârea 751 2004
privind criteriile si procentele de majorare a pensiei de serviciu a membrilor personalului diplomatic si consular pentru contributiile la pensia suplimentara achitate in valuta
Ordin 225758 2004
pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 36/2003 privind sistemul de pensionare a membrilor personalului diplomatic si consular, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 595/2003
Ordin 3455 2004
pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 36/2003 privind sistemul de pensionare a membrilor personalului diplomatic si consular, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 595/2003
Ordin 137 2004
pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 36/2003 privind sistemul de pensionare a membrilor personalului diplomatic si consular, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 595/2003
Legea 595 2003
pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 36/2003 privind sistemul de pensionare a membrilor personalului diplomatic si consular
Ordin 1448 2003
pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 36/2003 privind sistemul de pensionare a membrilor personalului diplomatic si consular
Ordin 4620 2003
pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 36/2003 privind sistemul de pensionare a membrilor personalului diplomatic si consular
Ordin 344 2003
pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 36/2003 privind sistemul de pensionare a membrilor personalului diplomatic si consular
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu