E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA DE URGENTA Nr

ORDONANTA DE URGENTA   Nr. 35 din 18 aprilie 2000

pentru modificarea Legii nr. 118/1996 privind constituirea si utilizarea Fondului special al drumurilor publice

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 165 din 19 aprilie 2000


SmartCity3


    In temeiul art. 114 alin. (4) din Constitutia Romaniei,

    Guvernul Romaniei emite urmatoarea ordonanta de urgenta:

    Art. 1
    Legea nr. 118/1996 privind constituirea si utilizarea Fondului special al drumurilor publice, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 150 din 15 aprilie 1998, modificata si completata prin ordonantele Guvernului nr. 72/1998 si nr. 110/1999, se modifica dupa cum urmeaza:
    1. Articolul 4 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 4
    Sursele Fondului special al drumurilor publice se constituie prin aplicarea unei cote de 45% asupra:
    a) pretului cu ridicata la rafinarie, exclusiv accizele, pentru carburantii auto livrati la intern de producatori, precum si pentru carburantii auto consumati de acestia pentru autovehiculele si remorcile proprii;
    b) valorii in vama, stabilita conform legii, pentru carburantii auto importati.
    Aplicarea cotei prevazute la alin. 1 se va reflecta in nivelul pretului cu ridicata si al pretului cu amanuntul, fara sa intre in baza de impozitare a taxei pe valoarea adaugata."
    2. Articolul 5 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 5
    Obligatia de a calcula si de a varsa sumele rezultate din aplicarea prevederilor art. 4 alin. 1 revine producatorilor din tara sau importatorilor de carburanti auto, persoane fizice sau juridice, indiferent de forma de organizare, de titularul dreptului de proprietate si de detinatorul produsului importat, de regimul vamal aplicabil sau de facilitatile vamale acordate.
    Suma datorata se stabileste:
    a) la data livrarii de catre producatori;
    b) la data efectuarii formalitatilor de vamuire, pentru produsele din import."
    3. Articolul 6 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 6
    Sumele datorate ca urmare a aplicarii prevederilor art. 5 se varsa in contul Fondului special al drumurilor publice pana la data de 10 a lunii urmatoare celei in care au fost stabilite."
    4. Articolul 7 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 7
    Pentru neplata in termen si integrala a sumelor datorate la Fondul special al drumurilor publice se aplica majorari pentru fiecare zi de intarziere, conform legislatiei fiscale."
    5. Capitolul III^1 "Contraventii si sanctiuni" se abroga.
    6. Articolul 11 se abroga.
    7. Articolul 12 se abroga.
    8. Alineatele 4 si 5 ale articolului 15 se abroga.
    9. Anexa "Sumele fixe pentru utilizarea drumurilor" se abroga.
    Art. 2
    Producatorii din tara si importatorii de autovehicule si remorci, care la data de 31 martie 2000 datorau majorari de intarziere la plata sumelor datorate bugetului Fondului special al drumurilor publice, calculate potrivit prevederilor art. 6 alin. 3 din Legea nr. 118/1996, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in forma anterioara intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, pot beneficia de inlesniri la plata potrivit prevederilor prezentei ordonante de urgenta.
    Art. 3
    Majorarile de intarziere prevazute la art. II, datorate bugetului Fondului special al drumurilor publice la data de 31 martie 2000 de catre debitori, persoane juridice, si neplatite pana la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, se amana la plata pana la data de 10 mai 2000.
    Art. 4
    Majorarile de intarziere prevazute la art. II se vor reflecta in contabilitatea debitorilor, persoane juridice, intr-un cont de ordine si evidenta, in afara bilantului.
    In cazul in care majorarile de intarziere la plata nu sunt stabilite prin acte de constatare ale organelor de control abilitate prin lege in acest sens, persoanele juridice le vor calcula pe propria raspundere.
    Art. 5
    Majorarile de intarziere prevazute la art. II se scutesc de la plata, daca debitele restante la data de 31 martie 2000 care le-au generat au fost lichidate pana la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta sau vor fi lichidate pana la data de 10 mai 2000.
    Art. 6
    In cazul in care debitele reprezentand obligatii la bugetul Fondului special al drumurilor publice, restante la data de 31 martie 2000, se vor lichida pana la data de 31 mai 2000, majorarile de intarziere se reduc cu 60% . In cazul in care aceleasi debite sunt lichidate pana la data de 30 iunie 2000, majorarile de intarziere prevazute la art. II se reduc cu 40%, iar daca sunt lichidate pana la data de 31 iulie 2000, se reduc cu 20% .
    Art. 7
    Pentru a beneficia de prevederile art. V si VI debitorii sunt obligati sa isi achite integral obligatiile fata de bugetul Fondului special al drumurilor publice datorate pentru luna aprilie 2000, precum si eventualele majorari de intarziere la plata aferente acestora.
    Art. 8
    Debitorii vor depune, in termen de 15 zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, la Ministerul Transporturilor situatia privind majorarile de intarziere la plata, calculate si neplatite pana la data de 31 martie 2000.
    Art. 9
    In cazul in care debitele nu se achita in conditiile prevazute la art. V sau VI si la art. VII, imputernicitii proprii ai Ministerului Transporturilor vor incepe de indata sau vor continua, dupa caz, procedura de executare silita prevazuta de lege.
    Art. 10
    Sumele fixe pentru utilizarea drumurilor, aferente anului 2000, achitate de persoanele fizice sau juridice la bugetul Fondului special al drumurilor publice pana la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, calculate potrivit prevederilor art. 4 alin. 1 pct. 3 din Legea nr. 118/1996, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, se vor restitui integral acestora.
    Restituirea sumelor prevazute la alin. 1 se face de Casa de Economii si Consemnatiuni, potrivit conventiei ce se va incheia in acest sens cu Ministerul Transporturilor.
    Termenul limita pentru solicitarea restituirii sumelor este 1 septembrie 2000, iar restituirea se poate face pana la data de 1 octombrie 2000.
    Sumele nesolicitate pana la data de 1 septembrie 2000 raman la dispozitia Ministerului Transporturilor, in contul Fondului special al drumurilor publice, si vor fi utilizate, potrivit destinatiilor legale prevazute in Legea nr. 118/1996, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
    Art. 11
    Cheltuielile efectuate de Regia Autonoma "Administratia Nationala a Drumurilor din Romania" pentru tiparirea, distribuirea si gestionarea rovignetelor si comisionul Casei de Economii si Consemnatiuni achitat pentru operatiunile efectuate privind eliberarea acestora, pana la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, se vor include de Ministerul Transporturilor in bugetul Fondului special al drumurilor publice pe anul 2000 la pozitia "Cheltuieli" pentru drumuri nationale si de Regia Autonoma "Administratia Nationala a Drumurilor din Romania" in decontul justificativ al Fondului special al drumurilor publice.
    Cheltuielile privind restituirea sumelor conform prevederilor art. X - comisionul Casei de Economii si Consemnatiuni, comisioane bancare, speze postale si alte cheltuieli in legatura cu restituirea sumelor - se vor suporta din Fondul special al drumurilor publice.
    Art. 12
    In termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta Ministerul Transporturilor si Ministerul Finantelor vor reactualiza normele metodologice emise in temeiul art. 16 din Legea nr. 118/1996, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cu cele aduse prin prezenta ordonanta de urgenta.
    Art. 13
    Legea nr. 118/1996, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si cu cele aduse prin prezenta ordonanta de urgenta, va fi republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, dandu-se articolelor o noua numerotare, dupa aprobare de catre Parlament.

                  PRIM-MINISTRU
            MUGUR CONSTANTIN ISARESCU

                       Contrasemneaza:
                       Ministrul transporturilor,
                       Traian Basescu

                       Ministrul finantelor,
                       Decebal Traian RemesSmartCity5

COMENTARII la OUG 35/2000

Momentan nu exista niciun comentariu la OUG 35 din 2000
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu