Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA DE URGENTA Nr

ORDONANTA DE URGENTA   Nr. 19 din 17 martie 2005

privind realizarea Ansamblului Arhitectural Catedrala Mantuirii Neamului

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 234 din 21 martie 2005


SmartCity3


    In vederea realizarii Catedralei Mantuirii Neamului, simbol al celor doua mii de ani de credinta crestina pe pamantul romanesc,
    tinand cont de necesitatea stabilirii unui amplasament corespunzator pentru construirea ansamblului arhitectural, care sa permita realizarea acestuia in cel mai scurt timp,
    in considerarea faptului ca aceste elemente vizeaza interesul public si constituie situatii extraordinare,
    in temeiul art. 115 alin. (4) din Constitutia Romaniei, republicata,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.

    Art. 1
    (1) Ansamblul Arhitectural Catedrala Mantuirii Neamului, simbol al celor doua mii de ani de credinta crestina pe pamantul romanesc, se va construi in municipiul Bucuresti, Calea 13 Septembrie, sectorul 5.
    (2) Fondurile destinate construirii Ansamblului Arhitectural Catedrala Mantuirii Neamului vor fi asigurate de catre Patriarhia Bisericii Ortodoxe Romane.
    (3) Guvernul Romaniei si celelalte autoritati ale administratiei publice centrale si locale implicate au obligatia de a acorda, la solicitarea Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Romane, tot sprijinul necesar, in conditiile prevazute de lege.
    Art. 2
    (1) Terenul in suprafata de 110.000 mp, situat in municipiul Bucuresti, Calea 13 Septembrie, sectorul 5, identificat si delimitat potrivit anexei care face parte integranta din prezenta ordonanta de urgenta, trece din domeniul public al statului in domeniul privat al statului.
    (2) Terenul prevazut la alin. (1) se transmite cu titlu gratuit in proprietatea Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Romane si este destinat exclusiv construirii Ansamblului Arhitectural Catedrala Mantuirii Neamului.
    (3) Predarea-preluarea terenului prevazut la alin. (1) se va face pe baza de protocol incheiat intre partile interesate, in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta.
    Art. 3
    Terenul proprietate publica a statului, situat in municipiul Bucuresti, Calea 13 Septembrie, sectorul 5, reprezentand diferenta dintre suprafata prevazuta in Legea nr. 137/2000 privind regimul juridic al terenului aferent Palatului Parlamentului Romaniei si suprafata prevazuta la art. 2 alin. (1), isi pastreaza regimul juridic.
    Art. 4
    (1) Pe data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, Legea nr. 137/2000 privind regimul juridic al terenului aferent Palatului Parlamentului Romaniei, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 348 din 26 iulie 2000, precum si Hotararea Guvernului nr. 718/1991 privind aprobarea studiului tehnico-economic pentru obiectivul de investitii "Casa Republicii", publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 237 din 25 noiembrie 1991, se modifica in mod corespunzator.
    (2) Pe aceeasi data, Legea nr. 441/2004 privind realizarea Catedralei Mantuirii Neamului, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1.004 din 1 noiembrie 2004, si Hotararea Guvernului nr. 468/2003 privind transmiterea unui teren proprietate publica a statului in administrarea Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Romane, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 289 din 25 aprilie 2003, cu modificarile ulterioare, precum si alte dispozitii contrare se abroga.

                  PRIM-MINISTRU
             CALIN POPESCU-TARICEANU

                       Contrasemneaza:
                       Ministrul de stat pentru coordonarea
                       activitatilor din domeniul economic,
                       Adriean Videanu

                       Ministrul culturii si cultelor,
                       Monica Octavia Musca

                       p. Ministrul administratiei si internelor,
                       Anghel Andreescu,
                       secretar de stat

                       Ministrul finantelor publice,
                       Ionel Popescu

    ANEXA 1*)

    *) Anexa este reprodusa in facsimil.

                       CATEDRALA MANTUIRII NEAMULUI

                     Plan de amplasament al obiectivului

    Figura 1, reprezentand planul de amplasament al obiectivului, se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 234 din 21 martie 2005, la pagina 4.SmartCity5

COMENTARII la OUG 19/2005

Momentan nu exista niciun comentariu la OUG 19 din 2005
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 1103 2019
    O zi buna Aveți nevoie de un împrumut pentru fiecare scop? Te afli într-o problemă financiară? Firma de împrumut Bridge Finance este garantată în furnizarea de servicii financiare clienților cu o dobândă favorabilă. Împrumuturile noastre sunt ușoare și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem asorta orice împrumut cu o rată a dobânzii de 2%. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați imediat prin (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Legea 36 1995
    Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM.a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * A doua ipotecă * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În cele din urmă, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID NMLS al companiei: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Decretul 62 2019
    Sunt Marie Reilly, o împrumutată împrumutată privată și legitimă. Ești un bărbat sau o femeie de afaceri? Aveți vreo mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Aveți nevoie de un împrumut pentru a începe o scară plăcută mică și o afacere medie? Aveți un scor de credit scăzut și vă este greu să obțineți împrumuturi de capital de la băncile locale și alte institutii financiare ?. - Intermediarii / Consultanții / Brokerii sunt bineveniți să aducă clienții lor și sunt protejați 100%. Părțile interesate ar trebui să mă contacteze pentru mai multe informații via: mariereillyfinancialaid@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 118 2010
    povești de adormit copii.statul aruncă bani pe pază gratuită a suprafețelor mici de pădure decât să fie interesat să le cumpere.praf aruncat în ochii opiniei publice privind preocuparea statului pentru păstrarea acestei avuții naționale.
ANONIM a comentat Hotărârea 118 2010
    povești de adormit copii.statul aruncă bani pe pază gratuită a suprafețelor mici de pădure decât să fie interesat să le cumpere.praf aruncat în ochii opiniei publice privind preocuparea statului pentru păstrarea acestei avuții naționale.
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 50 2018
    Salutare tuturor, Aici vine o companie care acordă tot felul de pe termen scurt și pe termen lung. Dacă sunteți interesat să obțineți unul dintre noi, trimiteți-ne un e-mail pentru cererea dvs. prin: kenabrighten@diplomats.com sau vizitați site-ul nostru kabusinesshome.com Mulțumesc. Publicul public.
ANONIM a comentat Rectificare 99 2018
    Salutare tuturor, Aici vine o companie care acordă tot felul de pe termen scurt și pe termen lung. Dacă sunteți interesat să obțineți unul dintre noi, trimiteți-ne un e-mail pentru cererea dvs. prin: kenabrighten@diplomats.com sau vizitați site-ul nostru kabusinesshome.com Mulțumesc. Publicul public.
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu