Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 9 din 29 aprilie 1971

privind cantinele-restaurant pentru salariati

ACT EMIS DE: MAREA ADUNARE NATIONALA

ACT PUBLICAT IN: BULETINUL OFICIAL  NR. 52 din 29 aprilie 1971


SmartCity3


                       EXPUNERE DE MOTIVE

    Ridicarea necontenita a nivelului de trai al oamenilor muncii din tara noastra constituie o preocupare permanenta a politicii interne a partidului si a statului. Realizarea acestui obiectiv este urmarita atit prin cresterea salariilor cit si prin luarea altor masuri care sa contribuie la satisfacerea cit mai deplina a cerintelor materiale de viata.
    Pe aceasta linie se inscrie si Legea privind cantinele-restaurant pentru salariati.
    In vederea imbunatatirii activitatii cantinelor pentru servirea salariatilor, Consiliul de Ministri si Uniunea Generala a Sindicatelor, pe baza analizei situatiei actuale si a unei largi consultari cu oamenii muncii, cu organizatiile sindicale si conducerile intreprinderilor, au elaborat proiectul de lege privind cantinele-restaurant pentru salariati.
    In principal, legea prevede o serie de masuri menite sa contribuie la imbunatatirea servirii salariatilor si a pensionarilor, dezvoltarea activitatii cantinelor prin transformarea structurii lor in cantine-restaurant si functionarea lor pe baze economice eficiente.
    Cantinele-restaurant trec in subordinea consiliilor populare, care le vor conduce prin organele lor comerciale de specialitate. In localitatile unde aprovizionarea populatiei nu se realizeaza de comertul de stat, cantinele-restaurant urmeaza sa fie administrate de catre unitatile cooperatiei de consum.
    Conducerea cantinelor-restaurant este asigurata de comitete formate din reprezentanti ai salariatilor abonati, ai organelor sindicale, organizatiilor de tineret si de femei, ai conducerilor intreprinderilor ai caror salariati iau masa la cantina si seful cantinei; aceste comitete au largi atributii in conducerea si gospodarirea unitatii.
    Raspunderea pentru aprovizionarea si functionarea cantinelor-restaurant revine Ministerului Comertului Interior si consiliilor populare.
    Aprovizionarea acestor unitati cu marfurile agroalimentare necesare se asigura de la fondul central, cu prioritate fata de unitatile comerciale de alimentatie publica, la preturi fixe de stat, direct din depozitele comertului cu ridicata sau de la furnizorii locali. Cantinele-restaurant beneficiaza de rabatul comercial stabilit pentru comertul cu amanuntul.
    Pentru completarea fondului de marfa, cantinele-restaurant au dreptul sa faca cumparari directe de produse agroalimentare si sa organizeze gospodarii anexe, in aceleasi conditii ca si unitatile de alimentatie publica.
    In scopul folosirii depline a bazei tehnico-materiale, cantinele-restaurant functioneaza dupa orele de program si in zilele de sarbatoare pe regim de restaurant si organizeaza bufete, chioscuri si alte unitati mobile in incinta organizatiilor socialiste de stat.
    La cantinele-restaurant pot servi masa salariatii, pensionarii si membrii de familie ai acestora, salariatii aflati in delegatie, precum si alte persoane. Pensionarii proveniti din intreprinderea pe linga care functioneaza cantina-restaurant urmeaza sa ia masa in aceleasi conditii ca si salariatii.
    Potrivit prevederilor din lege, cantinele-restaurant sint scutite de impozitul pe circulatia marfurilor; de asemenea nu vor varsa la buget eventualele beneficii ce se vor realiza din functionarea lor pe regim de restaurant si de la unitatile ce le apartin. Aceste beneficii vor fi folosite pentru imbunatatirea si ieftinirea costului meniurilor fixe servite salariatilor si pensionarilor pe baza de abonament, precum si pentru dezvoltarea bazei tehnico-materiale.
    Un rol important in desfasurarea activitatii cantinelor-restaurant revine comitetelor sindicatelor, precum si conducerilor organizatiilor socialiste, care indruma, sprijina si controleaza sistematic modul de functionare a cantinelor-restaurant, aprovizionarea lor la timp si cu marfurile necesare.
    Aplicarea masurilor prevazute in lege va asigura o mai buna servire a salariatilor cu meniuri variate si consistente, de buna calitate, la preturi accesibile, precum si atragerea spre aceste unitati a unei mase mai largi de consumatori si folosirea mai eficienta a bazei tehnico-materiale.

    In vederea imbunatatirii activitatii cantinelor-restaurant pentru servirea salariatilor, pensionarilor si a membrilor lor de familie cu preparate de calitate superioara, in sortimente variate si la preturi corespunzatoare,

    Marea Adunare Nationala a Republicii Socialiste Romania adopta prezenta lege.

    CAP. 1
    Infiintarea, organizarea si functionarea cantinelor-restaurant

    Art. 1
    Cantinele-restaurant se infiinteaza si se organizeaza, la cererea si pe linga organizatiile socialiste de stat, prin decizii ale comitetelor executive ale consiliilor populare orasenesti, municipale sau judetene, cu consultarea organelor sindicale locale.
    Infiintarea si organizarea cantinelor-restaurant se fac in cazurile in care exista un numar corespunzator de consumatori care iau masa la aceste unitati, astfel incit sa se asigure folosirea integrala a capacitatii lor de preparare si servire a meselor, precum si functionarea lor pe baze economice eficiente.
    Art. 2
    Cantinele-restaurant sint subordonate organizatiilor comerciale locale, au gestiune economica, tin evidenta activitatii si incheie bilant propriu.
    Comitetele executive ale consiliilor populare judetene si a municipiului Bucuresti pot stabili ca directiile comerciale sa aiba in subordine directa anumite cantine-restaurant; in asemenea cazuri, cantinele-restaurant au personalitate juridica.
    Art. 3
    Localurile cantinelor-restaurant care se construiesc in viitor se realizeaza de catre organizatiile socialiste de stat titulare de plan de investitii impreuna cu comitetele executive ale consiliilor populare si se amplaseaza in afara incintei unitatilor.
    Art. 4
    Cantinele existente se reorganizeaza in cantine-restaurant de catre unitatile pe linga care functioneaza, impreuna cu comitetele executive ale consiliilor populare, potrivit prevederilor prezentei legi.
    Conducerile unitatilor pe linga care functioneaza cantinele existente sint obligate sa ia masuri pentru a le separa de incinta unitatilor si sa asigure accesul direct din afara la localul acestora, pentru ca si salariatii altor unitati sa poata lua masa la cantinele-restaurant.
    Art. 5
    In scopul folosirii depline a bazei materiale a cantinelor-restaurant si pentru realizarea unor venituri suplimentare destinate imbunatatirii calitatii mesei si ieftinirii costului acesteia, comitetele executive ale consiliilor populare sint obligate sa ia masuri ca, pe linga masa de prinz, cantinele-restaurant sa serveasca micul dejun si masa de seara, iar, in functie de cerere, sa functioneze ca restaurant dupa orele de program si in zile de sarbatori. La aceste mese se pot servi si meniuri dietetice.
    Cantinele-restaurant organizeaza bufete, chioscuri si alte unitati mobile in incinta organizatiilor socialiste de stat pentru servirea salariatilor in timpul pauzei de masa. Cantinele-restaurant pot asigura si alimentatia de protectie pentru muncitori.
    La cantina-restaurant pot servi masa si membrii de familie a salariatilor, salariatii aflati in delegatie, pensionarii si membrii lor de familie, precum si alte persoane pe baza aprobarii comitetului de conducere al cantinei-restaurant. De asemenea, se poate organiza servirea meniurilor la domiciliul consumatorilor, pe baza de abonament sau comenzi prealabile, precum si desfacerea de semipreparate tip gospodina.
    Art. 6
    Pe masura crearii bazei materiale necesare, in cantinele-restaurant se introduce sistemul de autoservire.
    In acest scop, Ministerul Comertului Interior si celelalte organe centrale si locale, care au in subordine unitati producatoare de utilaj comercial, iau masuri pentru sporirea productiei de linii de autoservire, de utilaje frigorifice, termice si de mecanizare a muncii destinate functionarii cantinelor-restaurant.
    Art. 7
    In vederea asigurarii bunei sale functionari, cantina-restaurant are un comitet de conducere format din: delegatul conducerii organizatiei socialiste de stat ai carei salariati sint abonati; delegatul sindicatului; delegatul organizatiei Uniunii Tineretului Comunist; delegatul comisiei de femei; reprezentantii salariatilor abonati alesi de acestia in functie de numarul lor; seful cantinei-restaurant.
    In cazul cind la cantina-restaurant servesc masa salariati ai mai multor organizatii socialiste de stat, din comitetul de conducere al cantinei-restaurant pot face parte si delegati din cadrul acestor organizatii socialiste de stat, potrivit alineatului precedent.
    Membrii comitetului de conducere al cantinei-restaurant aleg, din rindul lor, un presedinte al acestui comitet, care nu poate fi seful cantinei-restaurant.
    Art. 8
    Comitetul de conducere al cantinei-restaurant exercita urmatoarele atributii:
    - adopta hotariri privind dezvoltarea activitatii cantinei-restaurant si stabileste masurile necesare pentru buna functionare a acesteia;
    - hotaraste, cu acordul conducerii organizatiei socialiste de stat, in functie de nevoi, infiintarea de bufete, chioscuri, tonete, in incinta acesteia;
    - ia masuri pentru imbunatatirea permanenta a calitatii meniurilor fixe si a preparatelor, diversificarea sortimentelor potrivit cerintelor salariatilor si asigura respectarea normelor igienico-sanitare in cantina-restaurant;
    - urmareste folosirea eficienta a bunurilor cantinei-restaurant, pastrarea integritatii patrimoniului acesteia si gospodarirea fondului de marfuri;
    - aproba orarul de functionare al cantinei-restaurant, dupa consultarea conducerii organizatiilor socialiste de stat respective;
    - stabileste meniurile fixe si celelalte preparate, inclusiv meniurile dietetice, care pot fi servite la cantina-restaurant, precum si preturile acestora;
    - analizeaza si avizeaza darile de seama prezentate de seful cantinei-restaurant.
    Hotaririle comitetului de conducere al cantinei-restaurant se iau cu votul a jumatate plus unu din numarul membrilor comitetului.
    Comitetul de conducere al cantinei-restaurant si membrii acestuia raspund de masurile luate si activitatea desfasurata, atit fata de comitetul executiv al consiliului popular, cit si fata de salariati, conducerile intreprinderilor si organizatiile obstesti pe care le reprezinta.
    Art. 9
    Seful cantinei-restaurant se numeste si se elibereaza din functie de catre comitetul executiv al consiliului popular cu acordul comitetului de conducere al cantinei-restaurant. El conduce in mod operativ intreaga activitate a cantinei-restaurant, ia masuri concrete pentru indeplinirea hotaririlor comitetului de conducere, angajeaza patrimonial si raspunde de activitatea economico-financiara, potrivit dispozitiilor legale.
    Art. 10
    Organele de conducere colectiva ale organizatiilor socialiste de stat urmaresc modul cum sint gospodarite mijloacele materiale, calitatea si varietatea meniurilor fixe si ale celorlalte preparate, fac propuneri sau iau masuri ce intra in competenta lor, ca activitatea cantinelor-restaurant sa se desfasoare in bune conditii pentru satisfacerea deplina a nevoilor salariatilor si informeaza periodic adunarea generala a salariatilor.
    Art. 11
    Comitetele sindicatelor din organizatiile socialiste de stat, consiliile orasenesti, municipale si judetene ale sindicatelor indruma, sprijina si controleaza sistematic modul de functionare a cantinelor-restaurant, aprovizionarea acestora la timp si cu marfurile necesare, prepararea, diversificarea si buna calitate a meniurilor fixe, precum si a celorlalte preparate, potrivit cerintelor salariatilor si la preturi accesibile, respectarea regulilor igienico-sanitare, asigurarea unei serviri corespunzatoare.
    Art. 12
    Comitetele de conducere ale cantinelor-restaurant sint obligate sa ia masuri operative pentru indeplinirea sarcinilor trasate de comitetele executive ale consiliilor populare si de organele de conducere colectiva ale organizatiilor socialiste de stat, precum si pentru realizarea obiectivelor stabilite de organele sindicale in urma controalelor efectuate, in vederea imbunatatirii activitatii generale a cantinelor-restaurant si inlaturarii deficientelor constatate.
    Art. 13
    Ministerul Comertului Interior si comitetele executive ale consiliilor populare raspund de aprovizionarea si buna functionare a cantinelor-restaurant.
    Aprovizionarea cantinelor-restaurant cu marfurile agroalimentare necesare se asigura de la fondul central, la preturi fixe de stat, direct din depozitele comertului cu ridicata sau de la furnizorii locali, beneficiind de rabat comercial, la nivelul cotelor stabilite pentru comertul cu amanuntul.
    Pentru completarea fondului de marfuri, cantinele-restaurant au dreptul sa cumpere produse agroalimentare, inclusiv animale vii, de la cooperativele agricole de productie, de la producatorii individuali si de pe piata neorganizata sau din magazinele cu amanuntul, in aceleasi conditii ca si unitatile de alimentatie publica.
    Cantinele-restaurant pot organiza gospodarii anexe, indeosebi crescatorii de animale si pasari, acolo unde exista conditii corespunzatoare si unde furajarea este asigurata.
    Art. 14
    Pentru folosirea rationala a mijloacelor de transport si aprovizionarea operativa, comitetele executive ale consiliilor populare iau masuri ca, in cazul cantinelor-restaurant situate in orase, municipii sau in sectoarele municipiului Bucuresti, aprovizionarea sa se faca - in mod organizat - in cadrul intreprinderilor si organizatiilor comerciale pentru toate cantinele-restaurant situate in localitatea sau sectorul respectiv. Aprovizionarea cantinelor-restaurant se face cu prioritate fata de celelalte unitati de alimentatie publica.
    Art. 15
    In vederea sporirii eficientei economice a activitatii cantinelor-restaurant, comitetele executive ale consiliilor populare iau masurile organizatorice necesare pentru ca bucatariile mari ale unor cantine-restaurant, care dispun de baza materiala corespunzatoare, sa aprovizioneze si alte cantine-restaurant din zona cu preparate culinare si semipreparate, precum si pentru infiintarea unor gospodarii anexe mari in vederea aprovizionarii mai multor cantine-restaurant.
    Art. 16
    Ministerul Comertului Interior si Ministerul Agriculturii, Industriei Alimentare, Silviculturii si Apelor asigura fondul de marfa necesar pentru aprovizionarea ritmica si cu produse de buna calitate a cantinelor-restaurant.
    Ministerul Comertului Interior si comitetele executive ale consiliilor populare iau masuri in vederea asigurarii, pregatirii si instruirii personalului cantinelor-restaurant.
    Ministerul Sanatatii acorda asistenta de specialitate si controleaza desfasurarea activitatii cantinelor-restaurant in conditii corespunzatoare de igiena.

    CAP. 2
    Finantarea, creditarea si acoperirea cheltuielilor

    Art. 17
    Realizarile cantinelor-restaurant, ale bufetelor si celorlalte unitati ce functioneaza pe linga acestea sint scutite de plata impozitului pe circulatia marfurilor.
    De asemenea, cantinele-restaurant sint scutite de plata impozitului asupra cladirilor pe care le detin.
    Art. 18
    Cantinele-restaurant au cont curent la banca si se finanteaza cu avansuri de la abonati si cu credite bancare, cu o dobinda de 0,5 la suta.
    Art. 19
    Activitatea cantinelor-restaurant nu se planifica cu beneficii. Eventualele beneficii realizate de catre acestea din activitatea bufetelor, a chioscurilor si a celorlalte unitati, precum si din functionarea lor pe regim de restaurant, vor fi utilizate pentru imbunatatirea mesei, reducerea preturilor pentru meniurile servite pe baza de abonament si dezvoltarea activitatii economice.
    Art. 20
    Organizatiile socialiste de stat suporta pentru meniurile fixe servite pe baza de abonament, precum si pentru celelalte preparate vindute salariatilor proprii, prin bufetele si alte unitati din incinta organizatiilor socialiste de stat: costul apei, energiei electrice, combustibilului si al transporturilor pentru aprovizionarea cantinei-restaurant, cheltuielile legate de amortisment, chirie si reparatii ale mijloacelor fixe, precum si uzarea sau inlocuirea obiectelor de inventar.
    Acolo unde exista conditii, organizatiile socialiste de stat pun la dispozitia cantinei-restaurant, spre folosinta, localul necesar functionarii.
    In cazul in care la cantina-restaurant iau masa salariati ai mai multor organizatii socialiste de stat, cheltuielile aratate in prezentul articol se platesc lunar de acestea, in raport cu numarul de abonati si numarul meselor servite.
    Pentru pensionarii care servesc meniuri fixe pe baza de abonament la cantinele-restaurant ale organizatiilor socialiste de stat de unde provin, acestea suporta cheltuielile prevazute la alineatul 1.
    Art. 21
    Organizatiile economice, cu aprobarea adunarii generale a salariatilor, pot aloca - din beneficiile ramase la dispozitia lor pentru premii si investitii neutralizate - o suma destinata dezvoltarii cantinei-restaurant, precum si pentru imbunatatirea mesei servite salariatilor.
    Cuantumul sumei prevazute in alineatul precedent se stabileste de adunarea generala a salariatilor, anual, odata cu dezbaterea darii de seama asupra activitatii prezentate de comitetul de directie al organizatiei economice.
    De asemenea, organizatiile socialiste de stat ai caror salariati iau masa la cantina-restaurant sprijina, prin salariatii lor tehnico-administrativi, tinerea unor evidente, efectuarea inventarelor si calcularea preturilor la cantina-restaurant; acesti salariati raspund de calitatea lucrarilor executate.
    Art. 22
    Organizatiile comerciale locale nu pot percepe cote pentru cheltuielile de administratie si conducere de la cantinele-restaurant in subordine.
    Art. 23
    Salariatii si pensionarii proprii, care servesc meniuri fixe la cantina-restaurant pe baza de abonament, suporta, prin pretul mesei: costul alimentelor, calculat pe baza preturilor de procurare; fondul de salarii si celelalte drepturi banesti cuvenite personalului cantinei-restaurant, inclusiv contributia pentru asigurari sociale; cheltuielile de regie ale cantinei-restaurant, in afara celor prevazute la art. 20.
    Art. 24
    Preturile se stabilesc de comitetul de conducere al cantinei-restaurant, dupa cum urmeaza:
    a) preturile pentru meniurile fixe servite salariatilor si pensionarilor proprii, pe baza de abonament, dimineata, la prinz si seara, se calculeaza fara beneficii, potrivit prevederilor art. 23;
    b) preturile pentru celelalte preparate si produse, precum si pentru meniurile fixe servite fara abonament in cantina-restaurant se formeaza din costul alimentelor calculat pe baza preturilor de procurare si a cheltuielilor totale de regie, la care se adauga si un anumit beneficiu. Pretul astfel format trebuie sa fie mai mic decit pretul cu care se desfac preparatele si produsele in unitatile comerciale de alimentatie publica de categoria a III-a.
    Preturile la piine si produse zaharoase sint cele in vigoare pentru desfacerea cu amanuntul la populatie.
    Comitetele executive ale consiliilor populare si comitetele de conducere ale cantinelor-restaurant iau masuri pentru stabilirea meniurilor fixe servite pe baza de abonament, precum si a celorlalte preparate la preturi accesibile tuturor categoriilor de salariati.
    Art. 25
    Cantinele-restaurant pot servi si cresele, caminele de copii, stationarele, internatele pentru elevii scolilor profesionale sau ucenicii intreprinderilor ai caror salariati iau masa la cantina-restaurant, in conditiile de hrana prevazute de reglementarile in vigoare, decontind cu intreprinderile respective pretul de cost total al meselor servite, fara beneficii.
    Art. 26
    Salarizarea personalului cantinelor-restaurant se face potrivit reglementarilor in vigoare.
    Plata salariilor personalului cantinelor-restaurant se face din incasarile realizate.
    Art. 27
    Activitatea economica a cantinelor-restaurant si a unitatilor acestora, gestionarea valorilor materiale si banesti, precum si respectarea regulilor generale de comert in aceste unitati, se verifica de catre organele de control si inspectie, potrivit reglementarilor legale cu privire la competenta si atributiile acestora in unitatile comerciale.

    CAP. 3
    Dispozitii finale

    Art. 28
    Cantinele existente si cantinele-restaurant, care functioneaza pe linga organizatiile socialiste de stat din localitatile in care aprovizionarea populatiei se realizeaza prin unitatile comertului de stat, trec in subordinea organizatiilor comerciale sau directiilor comerciale, dupa caz, conform art. 2, iar obiectele de inventar aflate in folosinta lor se transfera acestora, fara plata.
    Totodata, se predau si indicatorii de plan economico-financiari si de munca si salarii. Personalul operativ si tehnico-administrativ afectat activitatii cantinelor-restaurant se transfera in interes de serviciu.
    Art. 29
    Ramin in subordinea intreprinderilor, desfasurindu-si activitatea in conditiile prezentei legi, cantinele pentru salariatii intreprinderilor agricole de stat si ai intreprinderilor pentru mecanizarea agriculturii, cantinele care functioneaza pe linga santierele de constructii-montaj si exploatarile forestiere, precum si altele situate in locuri izolate.
    In cazul in care conditiile locale permit, comitetele executive ale consiliilor populare pot lua masuri si pentru preluarea acestora.
    Art. 30
    Dispozitiile prezentei legi nu se aplica la:
    a) popotele personalului unitatilor Ministerului Fortelor Armate, Ministerului Afacerilor Interne si Consiliului Securitatii Statului;
    b) cantinele scolare de orice fel, inclusiv cele studentesti, precum si cele ale spitalelor, creselor si caminelor de copii. Salariatii unitatilor respective pot lua masa la aceste cantine, nefiind obligatorie infiintarea si organizarea unei cantine-restaurant distincte. In asemenea cazuri, plata preparatelor consumate se face in conditiile prezentei legi.
    Organizarea si functionarea cantinelor mentionate in prezentul articol se fac potrivit instructiunilor emise de organele centrale interesate, adaptate prevederilor prezentei legi.
    Art. 31
    Se recomanda Uniunii Centrale a Cooperativelor de Consum, Uniunii Centrale a Cooperativelor de Consum, Uniunii Centrale a Cooperativelor Mestesugaresti, Uniunii Nationale a Cooperativelor Agricole de Productie si celorlalte organizatii obstesti sa ia masuri pentru aplicarea in mod corespunzator a prevederilor prezentei legi.
    Art. 32
    Se recomanda Uniunii Centrale a Cooperativelor de Consum sa ia masuri pentru preluarea cantinelor existente - in localitatile in care aprovizionarea populatiei se realizeaza prin unitatile din sistemul sau - si pentru organizarea lor in conditiile prezentei legi. In asemenea cazuri, obiectele de inventar ale cantinelor trec in folosinta gratuita la organizatiile cooperatiei de consum in subordinea carora vor functiona cantinele-restaurant.
    De asemenea, se recomanda Uniunii Centrale a Cooperativelor de Consum sa organizeze noi cantine-restaurant potrivit prevederilor prezentei legi in localitatile in care aprovizionarea populatiei se realizeaza prin unitatile din sistemul sau.
    Art. 33
    Vinzarile realizate prin cantinele-restaurant care se preiau de catre comitetele executive ale consiliilor populare si Uniunea Centrala a Cooperativelor de Consum se includ in planul vinzarilor cu amanuntul si in sarcina de incasari in numerar ale acestora, potrivit reglementarilor in vigoare.
    Art. 34
    Comitetul de Stat al Planificarii si Ministerul Finantelor sint autorizate sa modifice in mod corespunzator indicatorii de plan economic, munca si salarii si financiar ai ministerelor, celorlalte organe centrale, consiliilor populare judetene si al municipiului Bucuresti, cu influentele rezultate din aplicarea prevederilor prezentei legi, in baza protocoalelor incheiate de ministere si celelalte organe centrale si locale interesate, in limita indicatorilor de plan si buget aprobati pe anul 1971.
    Art. 35
    In functie de specificul si complexitatea cantinelor-restaurant, comitetul de conducere al acestora elaboreaza proiectul regulamentului de organizare si functionare a cantinei-restaurant si il supune aprobarii adunarii generale a salariatilor.
    Art. 36
    Hotarirea Consiliului de Ministri nr. 1375/1953 pentru aprobarea regulamentului de organizare si functionare a cantinelor, cu modificarile ulterioare, Hotarirea Consiliului de Ministri nr. 56/1955 privind pretul meselor de cantina, pct. 6 din Hotarirea Consiliului de Ministri nr. 2579/1956 privind modificarea si completarea unor hotariri ale Consiliului de Ministri, Hotarirea Consiliului de Ministri nr. 727/1959 privind infiintarea si organizarea de restaurante-cantina de catre Comitetul executiv al Consiliului popular al municipiului Bucuresti, Hotarirea Consiliului de Ministri nr. 1273/1959 privind acoperirea cheltuielilor cantinelor pentru salariati, precum si orice alte dispozitii contrare prezentei legi, se abroga.

    Aceasta lege a fost votata de Marea Adunare Nationala in sedinta din 29 aprilie 1971, intrunind din cele 408 voturi exprimate, 404 voturi pentru si 4 voturi impotriva.

                    Presedintele
                    Marii Adunari Nationale,
                    Stefan Voitec

    IN CONFORMITATE CU ARTICOLUL 57 DIN CONSTITUTIA REPUBLICII SOCIALISTE ROMANIA SEMNAM ACEASTA LEGE.

                     Presedintele
                     Consiliului de Stat,
                     NICOLAE CEAUSESCU



SmartCity5

COMENTARII la Legea 9/1971

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 9 din 1971
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Legea 9/1971
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu