E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 87 din 28 aprilie 1998

pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 25/1997 cu privire la adoptie

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 168 din 29 aprilie 1998


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    ARTICOL UNIC
    Se aproba Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 25 din 9 iunie 1997 cu privire la adoptie, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 120 din 12 iunie 1997, cu urmatoarele modificari:
    1. Titlul ordonantei va avea urmatorul cuprins:
    "Ordonanta de urgenta cu privire la regimul juridic al adoptiei"
    2. La articolul 9, alineatele (2) si (3) vor avea urmatorul cuprins:
    "(2) Dispozitiile legale cu privire la protectia copilului aflat in dificultate, referitoare la incredintarea copilului unei persoane sau familii, sunt aplicabile.
    (3) Comisia pentru protectia copilului poate incredinta copilul in vederea adoptiei si unei persoane sau familii care nu are cetatenia romana, dar care are resedinta pe teritoriul Romaniei de cel putin 6 luni si indeplineste celelalte conditii prevazute de prezenta ordonanta de urgenta si de legislatia tarii al carei cetatean este adoptatorul."
    3. La articolul 9, alineatul (8) va avea urmatorul cuprins:
    "(8) In cazul in care o persoana sau o familie de cetatenie romana si o persoana sau o familie de cetatenie straina cer incredintarea, in vederea adoptiei, a aceluiasi copil, posibilitatea incredintarii copilului la persoana sau la familia de cetatenie romana va fi luata in considerare cu prioritate de catre Comisia pentru protectia copilului."
    4. La articolul 11, alineatul (1) va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 11
    (1) Cererile persoanelor sau ale familiilor cu domiciliul sau cu resedinta pe teritoriul Romaniei, care doresc sa adopte, vor fi transmise Comitetului Roman pentru Adoptii in termen de 5 zile de la eliberarea atestatului prevazut la art. 6, numai prin intermediul serviciilor publice specializate din subordinea comisiilor pentru protectia copilului sau al organizatiilor private romane autorizate."
    5. La articolul 12, alineatele (3) si (4) vor avea urmatorul cuprins:
    "(3) In termen de 60 de zile de la comunicarea datelor prevazute la alin. (2), comisiile pentru protectia copilului vor transmite cererile persoanelor sau ale familiilor atestate corespunzator si care doresc sa le fie incredintati acei copii in vederea adoptiei.
    (4) Daca nu exista cereri privind incredintarea copilului in vederea adoptiei sau daca cererea de incredintare a copilului in vederea adoptiei nu a fost aprobata, Comitetul Roman pentru Adoptii va repartiza sarcina identificarii unei familii, potrivite pentru copil, unui serviciu public specializat sau unui organism privat roman autorizat."
    6. Articolele 15 si 16 devin articolul 15, cu urmatorul cuprins:
    "Art. 15
    (1) Cauzele privitoare la incuviintarea adoptiei se judeca in prima instanta de tribunalul in a carui raza teritoriala se gaseste domiciliul copilului.
    (2) Cauzele pentru judecarea carora nu se poate determina instanta competenta, potrivit alin. (1), se judeca de Tribunalul Bucuresti.
    (3) Hotararile date in cauzele avand ca obiect incuviintarea adoptiei sunt supuse recursului. Instanta competenta sa judece recursul este Curtea de Apel."
    7. La articolul 18, alineatul (2) va avea urmatorul cuprins:
    "(2) Judecarea cererii se face cu citarea Comisiei pentru protectia copilului care a avizat favorabil incuviintarea adoptiei, care il reprezinta pe copil, a persoanei sau a familiei care doreste sa adopte, a Comitetului Roman pentru Adoptii si cu participarea procurorului."
    8. La articolul 21, alineatul (3) va avea urmatorul cuprins:
    "(3) Este interzisa casatoria intre adoptat si rudele sale firesti, potrivit legii. Serviciile publice specializate pentru protectia copilului, precum si ofiterii de stare civila vor urmari respectarea acestei prevederi."
    9. La articolul 27, alineatul (1) va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 27
    (1) Pe data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei a prezentei ordonante de urgenta se abroga:
    - Legea nr. 11/1990 privind incuviintarea adoptiei, modificata prin Legea nr. 48/1991 si prin Legea nr. 65/1995 si republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 159 din 24 iulie 1995;
    - dispozitiile capitolului III <<Adoptia>> al titlului II din Codul familiei;
    - orice alte dispozitii contrare."
    10. In tot cuprinsul ordonantei de urgenta, sintagma statul roman devine Romania.

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 23 martie 1998, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (1) din Constitutia Romaniei.

                  p. PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                              VASILE LUPU

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 30 martie 1998, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (1) din Constitutia Romaniei.

                       p. PRESEDINTELE SENATUI
                              RADU VASILESmartCity5

COMENTARII la Legea 87/1998

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 87 din 1998
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
ANONIM a comentat Hotărârea 559 1990
    Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
ANONIM a comentat Decizia 589 2006
    La Pucioasa DB nu a fost nici-o revolutie,si totusi orasul este plin de revolutionari,????
ANONIM a comentat Legea 406 2001
     Aceasta lege , este depasita ...nu mai santem in anii '90 cand un candidat la presedentie nu avea unde locui..in zilele noastre , alesii au chiar cate 6 case (unele aducandu-le venituri subtantiale din chirii ) asa ca se impune ca "alesii " nostri sa revada si sa aduca ceva modificari legii , un singur articol ar fi suficient..sa se faca mentiunea ca prevederile nu se aplica celor care detin deja mai mult de 2 spatii..este imoral ca unuia care are peste 2 imobile cu destinatie de locuit sa ii mai dam o vila sau palat si pe cele personale sa le inchirieze
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu