Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 82 din 8 aprilie 2008

pentru ratificarea Acordului realizat prin schimbul de scrisori efectuat la Paris la 26 ianuarie 2006, respectiv la 3 iulie 2006, privind participarea Romaniei in calitate de membru cu drepturi depline la Comitetul Otelului din cadrul Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE)

ACT EMIS DE: PARLAMENTUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 307 din 18 aprilie 2008Parlamentul României adoptă prezenta lege.

Articol unic. - Se ratifică Acordul realizat prin schimbul de scrisori efectuat la Paris la 26 ianuarie 2006, respectiv la 3 iulie 2006, privind participarea României în calitate de membru cu drepturi depline la Comitetul Oţelului din cadrul Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (2) din Constituţia României, republicată.

p. PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR,

VALER DORNEANU

p. PREŞEDINTELE SENATULUI,

RADU MIRCEA BERCEANU

Ambasada României în Franţa

Nr. 1.903

Paris, 3 iulie 2006

Domnule secretar general*),

Am onoarea să confirm primirea scrisorii datate 26 ianuarie, cu următorul conţinut:

„Am onoarea, în virtutea mandatului care mi-a fost încredinţat de către Consiliul Organizaţiei, să invit România să participe la lucrările Comitetului Oţelului, în conformitate cu condiţiile indicate mai jos:

Comitetul Oţelului funcţionează pe baza dispoziţiilor aplicabile ale Convenţiei referitoare la Organizaţia de Cooperare şi Dezvoltare Economică şi ale Hotărârii Consiliului referitoare la crearea unui comitet al oţelului [C(78)171 (Final)], aşa cum a fost amendat. România este invitată să participe la lucrările Comitetului Oţelului pe picior de egalitate cu ţările membre ale OCDE, astfel:

i) acceptând să coopereze la activităţile realizate de Comitetul Oţelului pentru îndeplinirea mandatului acestuia, în special să informeze ceilalţi participanţi şi să furnizeze Comitetului informaţiile necesare pentru îndeplinirea sarcinilor sale şi să contribuie într-o măsură adecvată la finanţarea activităţilor Comitetului; şi

ii) acceptând liniile directoare multilaterale care figurează în paragraful 6 din anexa la Hotărârea Consiliului C(78)171 (Final).

Valoarea contribuţiei României la cheltuielile Comitetului va fi calculată în conformitate cu regulile Organizaţiei, având în vedere rezoluţia Consiliului referitoare la redevenţele pentru ţările care au statut de observator permanent şi participanţii cu statut complet nemembri la lucrările organismelor subsidiare ale OCDE [C(96)223(REV1)] şi modificările pertinente.

Dacă guvernul dumneavoastră este de acord cu cele de mai sus, propun ca textul prezentei scrisori şi acela al răspunsului dumneavoastră afirmativ să constituie un acord între Organizaţie şi Guvernul României, care va intra în vigoare la data la care Guvernul României va informa Organizaţia despre îndeplinirea formalităţilor constituţionale necesare intrării sale în vigoare. Acest acord va putea fi întrerupt, de una sau de cealaltă dintre părţi, printr-un preaviz scris, în 12 luni."

M. Jose Angel Guma Treviho,

secretar general

Organizaţia de Cooperare şi Dezvoltare Economică

Am onoarea să vă confirm că propunerile care figurează în scrisoarea dumneavoastră au întrunit acordul Guvernului României. Scrisoarea dumneavoastră împreună cu prezenta scrisoare constituie deci acordul dintre Guvernul României şi Organizaţie asupra participării României la Comitetul Oţelului, acord care va intra în vigoare conform condiţiilor prevăzute în scrisoarea dumneavoastră.

Vă rog să acceptaţi, domnule secretar general, asigurarea foarte înaltei mele consideraţii.

Sabin Pop

*) Traducere.

OECD -OCDE

Paris, 26 ianuarie 2006

Domnule ambasador*),

In virtutea mandatului care mi-a fost încredinţat de către Consiliul Organizaţiei, am onoarea să invit România să participe la lucrările Comitetului Oţelului, în condiţiile indicate mai jos:

Comitetul Oţelului funcţionează pe baza dispoziţiilor aplicabile ale Convenţiei referitoare la Organizaţia de Cooperare şi Dezvoltare Economică şi ale Hotărârii Consiliului referitoare la crearea unui comitet al oţelului [C(78)171 (Final)], aşa cum a fost amendat. România este invitată să participe la lucrările Comitetul Oţelului pe picior de egalitate cu ţările membre ale OCDE, astfel:

• acceptând să coopereze la activităţile realizate de Comitetul Oţelului pentru îndeplinirea mandatului acestuia, în special să informeze ceilalţi participanţi şi să furnizeze Comitetului informaţiile necesare pentru îndeplinirea sarcinilor sale şi să contribuie într-o măsură adecvată la finanţarea activităţilor Comitetului; şi

acceptând liniile directoare multilaterale care figurează în paragraful 6 din anexa la Hotărârea Consiliului C(78)171 (Final).

Valoarea contribuţiei României la cheltuielile Comitetului va fi calculată în conformitate cu regulile Organizaţiei, având în vedere rezoluţia Consiliului referitoare la redeventele pentru ţările care au statut de observator permanent şi participanţii cu statut complet nemembri la lucrările organismelor subsidiare ale OCDE [C(96)223(REV1)] şi modificările pertinente.

Dacă guvernul dumneavoastră este de acord cu cele de mai sus, propun ca textul prezentei scrisori şi acela al răspunsului dumneavoastră afirmativ să constituie un acord între Organizaţie şi Guvernul României, care va intra în vigoare la data la care Guvernul României va informa Organizaţia despre îndeplinirea formalităţilor constituţionale necesare intrării sale în vigoare. Acest acord va putea fi întrerupt, de una sau de cealaltă dintre părţi, printr-un preaviz scris, în 12 luni.

Vă rog să primiţi, domnule ambasador, expresia înaltei mele consideraţii.

Donald J. Johnston

*) Traducere.


SmartCity5

COMENTARII la Legea 82/2008

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 82 din 2008
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 460 2020
    Mi-am luat deja cardul ATM programat și gol pentru a retrage zilnic 5.500 USD timp de șase luni. Sunt atât de fericit de acest lucru, deoarece l-am primit pe al meu săptămâna trecută și l-am folosit pentru a obține deja 33.000 de dolari. Georg Bednorz Hackers dă cărțile pentru a ajuta pe cei săraci și nevoiași, deși este ilegal, dar este ceva drăguț și el nu este ca alte escrocherii care pretind că au cărțile ATM goale. Nimeni nu este prins când folosește cardul. primește-l pe al tău de la Georg Bednorz Hackers astăzi! Trimiteți un e-mail la georgbednorzhackers@gmail.com sau trimiteți-i un mesaj text / WhatsApp prin +1 (262) 355-8285
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? . Acordăm împrumuturi legitime persoanelor serioase sau firmelor de afaceri care au nevoie de împrumuturi. Suntem o firmă de împrumut înregistrată, care este pregătită să satisfacă nevoile persoanelor care aspiră să fie mai mari în prima linie a acumulării de capital. Împrumuturile noastre sunt oferite la o rată a dobânzii subvenționată, care este favorabilă tuturor cetățenilor din întreaga lume și din diferite țări. .Suntem pregătiți să vorbim cu dvs. despre cum vă putem satisface nevoile financiare. Dacă sunteți interesați de această ofertă extraordinară, contactați-ne astăzi pentru un împrumut urgent. Aveți o idee de afaceri, dar nu aveți finanțe, aveți un istoric de credit slab, solicitați soluții pentru soluționarea problemei dvs. așteptați răspunsul dvs. urgent la acest AD sau trimiteți-ne un e-mail la: (midland.credit2@gmail.com) Imprumuturi personale Împrumuturi pe zi Finanțarea vehiculelor Imprumut pentru casa Consilierea datoriei Împrumut de afaceri Împrumut de student Împrumut de consolidare Împrumut medical De asemenea, sunt disponibile asigurări de viață / proprietate. Contactați-ne astăzi la adresa de e-mail :( midland.credit2@gmail.com) Pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Legea 198 2017
    Sunteţi în nevoie de un împrumut rapid şi urgent cu o rată a dobânzii relativ scăzută la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite acasă, credite auto, student credite, credite de consolidare a datoriilor etc indiferent de scorul de credit. Suntem garantați că vom oferi servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail:(midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară în schimbare.
ANONIM a comentat Ordin 400 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 535 1945
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 55 2008
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ scăzută cu 3%? Oferim împrumuturi de afaceri, împrumuturi personale, împrumuturi pentru locuințe, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Avem garanția că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistăm la o experiență financiară în schimbare a vieții.
ANONIM a comentat Decretul 931 2017
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 111 2020
    OBȚINEȚI CARDUL BLANC PENTRU AVANȚARE FINANCIARĂ (blankatmcard.online@yahoo.com) sau WATSAPP: +1 (845) 381 3566 CÂND AM OBȚINUT CARDUL MEU BLANC DE LA CJ BLANK CARD (BLANKATMCARDS.ONLINE@YAHOO.COM) TOTUL S-A SCHIMBAT PENTRU MINE !!! Bună ziua băieți, viața mea nu va rămâne niciodată la fel !!! Sunt atât de fericit că am primit-o pe a mea de la CJ CORPORATION. Cardul meu bancar gol poate retrage 3000 EUR săptămânal. Am primit-o de la ei săptămâna trecută și acum am până la 23.000 de euro din ultimele săptămâni. Cardul ATM retrage bani de la orice casier automatizat din întreaga lume. Nu există niciun nume, de asemenea, este de neratat. Am fost direct legat de această organizație pe web-ul întunecat și sunt foarte fericit că am avut norocul să-i cunosc pentru că sunt un sceptic 99,9% când vine vorba de lucruri de genul acesta, dar se dovedește că funcționează ca spălătorii subterane în curcan, în mare parte bancă ziraat și au o politică de 100% împotriva înșelătoriei. Cardul vă poate fi trimis prin DHL în două zile dacă le contactați devreme prin e-mail: BLANKATMCARDS.ONLINE@YAHOO.COM sau WATSAPP: +1 (845) 381 3566 sau găsiți mai multe pe site-ul lor Obțineți-l acum. Adică acum, dacă știi că te lupți financiar și îmi mulțumești pentru eternitate. La revedere. Deocamdată. +1 (678) 753 2440
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu