Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 66 din  8 iulie 1992

privind acordarea unor facilitati pentru atragerea de capital strain in domeniul explorarii si exploatarii zacamintelor de petrol si gaze

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 166 din 17 iulie 1992


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    In vederea atragerii de capital strain in activitatile de explorare si exploatare a zacamintelor de petrol si gaze, inclusiv cele care au drept scop marirea factorului final de recuperare din zacaminte, in temeiul art. 17 din Legea nr. 35/1991 se adopta prezenta lege, care reglementeaza facilitatile ce pot fi acordate investitorilor straini care contracteaza executarea de lucrari in acest domeniu.

    Art. 1
    Investitorii straini care contracteaza executarea de lucrari de explorare si exploatare a zacamintelor de petrol si gaze si impartirea productiei, inclusiv cele care au drept scop marirea factorului final de recuperare din zacaminte, beneficiaza de urmatoarele facilitati:
    1. privind impozitul pe profitul realizat din activitatile prevazute de prezenta lege:
    a) efectuarea platii impozitului pe profit de catre partea contractanta romana, in numele investitorului strain, si eliberarea, anual, de catre organele fiscale romane a unui certificat privind efectuarea acestei plati; sumele astfel platite sint considerate venituri pentru investitorul strain si cheltuieli pentru partea contractanta romana, care le va acoperi dintr-o cota suplimentara din productia obtinuta, negociata corespunzator acordarii acestei facilitati; sau
    b) plata impozitului pe profit la nivelul cotelor de impozit prevazute de legea in vigoare la data incheierii contractului;
    2. privind taxele vamale:
    a) scutirea de taxe vamale a importurilor, efectuate de investitorul strain sau de subcontractantii acestuia, de bunuri necesare pentru executarea lucrarilor de explorare, exploatare ori marire a gradului final de recuperare a zacamintelor de petrol si gaze;
    b) scutirea de taxe vamale a importului de bunuri de uz gospodaresc si personal, necesare personalului strain al investitorului, al companiilor afiliate si al subcontractantilor straini ai acestuia; bunurile care sint scutite de taxe vamale de import se nominalizeaza in anexe la contract;
    c) scutirea de taxe vamale a exportului cotelor de petrol si gaze cuvenite investitorului strain din impartirea productiei, precum si a exportului bunurilor importate de acesta si de personalul sau strain, in conditiile prevazute de lit. b).
    Art. 2
    In afara facilitatilor prevazute la art. 1, investitorii straini si companiile afiliate acestora, precum si personalul lor strain se scutesc de plata oricaror impozite si taxe, altele decit cele prevazute in anexa la prezenta lege, pentru activitati legate nemijlocit de obiectul contractului.
    Art. 3
    Investitorul strain are dreptul sa primeasca, sa remita sau sa retina in strainatate, cu scutire de impozit, si sa foloseasca fara restrictii veniturile realizate din vinzarea de petrol si gaze, care provin din cota sa. In cazul in care din astfel de vinzari efectuate in Romania obtine moneda locala in exces fata de nevoile imediate, investitorul strain are dreptul sa o transforme in valuta convertibila, in conditiile legii, sa o remita liber si sa o retina in strainatate.
    Art. 4
    Pentru stabilirea curenta a obligatiilor pe care partea contractanta romana le preia, potrivit art. 1 pct. 1 lit. a), in numele investitorului strain, pe toata durata executarii contractelor se aplica legile fiscale in vigoare la data incheierii acestora.
    Art. 5
    Facilitatile care se acorda investitorilor straini, potrivit prezentei legi, se stabilesc, pentru fiecare contract in parte, pe intreaga durata a contractului, care nu poate fi mai mare de 30 de ani.
    Contractele se vor incheia cu clauza intrarii in vigoare la data aprobarii lor de catre Guvern.

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 25 iunie 1992, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

            PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                     MARTIAN DAN

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 29 iunie 1992, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                PRESEDINTELE SENATUI
           academician ALEXANDRU BIRLADEANU

    ANEXA 1

               IMPOZITELE SI TAXELE
pentru care nu se acorda scutire de plata

    1. Impozit pe veniturile sub forma de salariu si alte drepturi salariale impozabile potrivit legii
    2. Taxe notariale
    3. Taxe de timbru
    4. Taxe pentru formalitati, eliberari de certificate, autorizatii si alte documente
    5. Taxe pentru efectuarea unor servicii
    6. Taxe pentru deschiderea conturilor bancare (cheltuieli bancare, comisioane bancare)
    7. Taxe de licenta
    8. Taxe pentru inmatriculari, mentiuni si radieri in Registrul comertului
    9. Taxe pentru acte si informatii furnizate de Registrul comertului
    10. Taxe si chirii in legatura cu suprafata contractuala
    11. Taxe de arbitraj
    12. Alte taxe   taxe de viza, taxe de rezidenta, taxe rutiere, taxe de aeroport, alte asemenea taxe  , stabilite de lege sau de autoritatile administratiei publice locale.
SmartCity5

COMENTARII la Legea 66/1992

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 66 din 1992
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
ANONIM a comentat Hotărârea 559 1990
    Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
ANONIM a comentat Decizia 589 2006
    La Pucioasa DB nu a fost nici-o revolutie,si totusi orasul este plin de revolutionari,????
ANONIM a comentat Legea 406 2001
     Aceasta lege , este depasita ...nu mai santem in anii '90 cand un candidat la presedentie nu avea unde locui..in zilele noastre , alesii au chiar cate 6 case (unele aducandu-le venituri subtantiale din chirii ) asa ca se impune ca "alesii " nostri sa revada si sa aduca ceva modificari legii , un singur articol ar fi suficient..sa se faca mentiunea ca prevederile nu se aplica celor care detin deja mai mult de 2 spatii..este imoral ca unuia care are peste 2 imobile cu destinatie de locuit sa ii mai dam o vila sau palat si pe cele personale sa le inchirieze
ANONIM a comentat Ordin 67 2017
    Exista vreun template pentru Raport?
ANONIM a comentat Hotărârea 1202 2010
    Nu am gasit niciunde cum se calculeaza tariful pe unitatea de masura (metri cadere/luna) x ore functionare. Cum sa calculez metri cadere / luna???
Alte acte pe aceeaşi temă cu Legea 66/1992
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu