Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 220 din  6 iulie 2005

privind ratificarea Protocolului aditional la Acordul european instituind o asociere intre Romania, pe de o parte, si Comunitatile Europene si statele membre ale acestora, pe de alta parte, pentru a tine cont de aderarea Republicii Cehe, Republicii Estonia, Republicii Cipru, Republicii Letonia, Republicii Lituania, Republicii Ungare, Republicii Malta, Republicii Polone, Republicii Slovenia si Republicii Slovace la Uniunea Europeana, semnat la Bruxelles la 4 mai 2005

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 589 din  7 iulie 2005


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    ARTICOL UNIC
    Se ratifica Protocolul aditional*) la Acordul european instituind o asociere intre Romania, pe de o parte, si Comunitatile Europene si statele membre ale acestora, pe de alta parte, pentru a tine cont de aderarea Republicii Cehe, Republicii Estonia, Republicii Cipru, Republicii Letonia, Republicii Lituania, Republicii Ungare, Republicii Malta, Republicii Polone, Republicii Slovenia si Republicii Slovace la Uniunea Europeana, semnat la Bruxelles la 4 mai 2005.
------------
    *) Protocolul aditional este reprodus in facsimil.

    Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata.

                       PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                                ADRIAN NASTASE

                           PRESEDINTELE SENATUI
                              NICOLAE VACAROIU

                             PROTOCOL ADITIONAL
la Acordul european instituind o asociere intre Romania, pe de o parte, si comunitatile europene si statele membre ale acestora, pe de alta parte, pentru a tine cont de aderarea Republicii Cehe, Republicii Estonia, Republicii Cipru, Republicii Letonia, Republicii Lituania, Republicii Ungare, Republicii Malta, Republicii Polone, Republicii Slovenia si Republicii Slovace la Uniunea Europeana*)

    *) Traducere.

    Romania, pe de o parte, si Regatul Belgiei, Republica Ceha, Regatul Danemarcei, Republica Federala Germania, Republica Estonia, Republica Elena, Regatul Spaniei, Republica Franceza, Irlanda, Republica Italiana, Republica Cipru, Republica Letonia, Republica Lituania, Marele Ducat al Luxemburgului, Republica Ungara, Republica Malta, Regatul Tarilor de Jos, Republica Austria, Republica Polona, Republica Portugheza, Republica Slovenia, Republica Slovaca, Republica Finlanda, Regatul Suediei, Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, partile contractante la Tratatul instituind Comunitatea Europeana si la Tratatul instituind Comunitatea Europeana a Energiei Atomice, denumite in continuare state membre, reprezentate de Consiliul Uniunii Europene, si Comunitatea Europeana si Comunitatea Europeana a Energiei Atomice, denumite in continuare Comunitatea, reprezentata de Consiliul Uniunii Europene si de Comisia Comunitatilor Europene, pe de alta parte,
    avand in vedere aderarea Republicii Cehe, Republicii Estonia, Republicii Cipru, Republicii Letonia, Republicii Lituania, Republicii Ungare, Republicii Malta, Republicii Polone, Republicii Slovenia si Republicii Slovace la Uniunea Europeana si, prin urmare, la Comunitate, la 1 mai 2004,
    avand in vedere Acordul european instituind o asociere intre Comunitatile Europene si statele membre ale acestora, pe de o parte, si Romania, pe de alta parte (denumit in continuare Acordul european), semnat la Bruxelles la 1 februarie 1993 si intrat in vigoare la 1 februarie 1995,
    avand in vedere Tratatul privind aderarea Republicii Cehe, Republicii Estonia, Republicii Cipru, Republicii Letonia, Republicii Lituania, Republicii Ungare, Republicii Malta, Republicii Polone, Republicii Slovenia si Republicii Slovace la Uniunea Europeana (denumit in continuare Tratatul de aderare), semnat la Atena la 16 aprilie 2003 si intrat in vigoare la 1 mai 2004,
    considerand ca, in conformitate cu dispozitiile art. 6 alin. (2) din Actul anexat la Tratatul de aderare, aderarea noilor parti contractante la Acordul european a fost convenita prin incheierea unui protocol la Acordul european,
    decid:

    SECTIUNEA I
    PARTI CONTRACTANTE

    Art. 1
    Republica Ceha, Republica Estonia, Republica Cipru, Republica Letonia, Republica Lituania, Republica Ungara, Republica Malta, Republica Polona, Republica Slovenia si Republica Slovaca (numite in continuare "Noile State Membre") sunt Parti la Acordul European instituind o asociere intre Romania, pe de o parte, si Comunitatile Europene si statele membre ale acestora, pe de alta parte, semnat la Bruxelles la 1 februarie 1993 si intrat in vigoare la 1 februarie 1995 (numit in continuare "Acordul European") si, respectiv, adopta si iau nota, de o maniera similara ca si celelalte state membre ale Comunitatii, de textele Acordului European, ca si de Acordurile sub forma unui schimb de scrisori, Declaratiile Comune si Declaratiile Unilaterale anexate la Actul Final, semnate la aceeasi data.

    EXPIRAREA TRATATULUI PRIVIND CECO
    Art. 2
    Tinand cont de recentele evolutii institutionale in cadrul Uniunii Europene, Partile convin ca, urmare a expirarii Tratatului de instituire a Comunitatii Europene a Carbunelui si Otelului (CECO), dispozitiile existente in Acordul European privind Comunitatea Europeana a Carbunelui si Otelului sa se refere la Comunitatea Europeana, care a preluat toate drepturile si obligatiile contractate de Comunitatea Europeana a Carbunelui si Otelului.

    SECTIUNEA II
    PRODUSE AGRICOLE

    Art. 3
    Produse agricole de baza
    Aranjamentele comerciale la importul in Comunitate aplicabile anumitor produse agricole originare din Romania prevazute in Anexele A(a) si A(b) si la importul in Romania aplicabile anumitor produse agricole originare din Comunitate, prevazute in Anexele B(a) si B(b) ale prezentului Protocol inlocuiesc aranjamentele comerciale prevazute in Acordul European instituind o asociere intre Comunitatile Europene si statele membre ale acestora, pe de o parte, si Romania, pe de alta parte, pentru a lua in considerare rezultatele negocierilor intre cele doua parti in vederea convenirii unor noi concesii reciproce in comertul cu produse agricole*1).
------------
    *1) JO L 8, 14. 1.2003, p. 22

    SECTIUNEA III
    REGULI DE ORIGINE

    Art. 4
    Protocolul 4*2), la care se face referire in articolul 35 (Reguli de origine), se modifica dupa cum urmeaza:
    1) Articolul 3 (1) se inlocuieste cu:
    "1. Fara a aduce atingere dispozitiilor articolului 2 alineatul 1, produsele vor fi considerate originare din Comunitate, daca sunt obtinute in Comunitate, incorporand materiale originare din Romania, Elvetia [(inclusiv Liechtenstein (1)], Islanda, Norvegia, Bulgaria, Turcia (2) sau din Comunitate, in conformitate cu dispozitiile Protocolului privind regulile de origine, anexa la acordurile dintre Comunitate si fiecare dintre aceste tari, cu conditia ca materialele respective sa sufere in Comunitate prelucrari sau transformari care sa depaseasca operatiunile prevazute la articolul 7. Nu este necesar ca aceste materiale sa sufere prelucrari sau transformari suficiente.";
    2) Articolul 4 (1) se inlocuieste cu:
    "1. Fara a aduce atingere dispozitiilor articolului 2 alineatul 2, produsele sunt considerate ca fiind originare din Romania, daca sunt obtinute in Romania, incorporand materiale originare din Romania, Elvetia [(inclusiv Liechtenstein (3)], Islanda, Norvegia, Bulgaria, Turcia (4) sau din Comunitate, in conformitate cu dispozitiile Protocolului privind regulile de origine, anexa la acordurile dintre Romania si fiecare dintre aceste tari, cu conditia ca materialele respective sa fi suferit in Romania prelucrari sau transformari care sa depaseasca operatiunile prevazute la art. 7. Nu este necesar ca aceste materiale sa sufere prelucrari sau transformari suficiente.";
    3) Articolul 18 (4) se inlocuieste cu:
    (...)
    "Certificatele de circulatie a marfurilor EUR 1 eliberate a posteriori trebuie insotite de urmatoarea expresie:
    RO   "EMIS A POSTERIORI"
    ES   "EXPEDIDO A POSTERIORI"
    CS   "VYSTAVENO DODATECNE"
    DA   "UDSTEDT EFTERFOLGENDE"
    DE   "NACHTRAGLICH AUSGESTELLT"
    ET   "VALJA ANTUD TAGASIULATUVALT"
    EL   "ECDOTHEN EC TON YSTERON"
    EN   "ISSUED RETROSPECTIVELY"
    FR   "DELIVRE A POSTERIORI"
    IT   "RILASCIATO A POSTERIORI"
    LV   "IZSNIEGTS RETROSPEKTIVI"
    LT   "ISDUOTAS ATGALINE DATA"
    HU   "KIADVA VISSZAMENOLEGES HATALLYAL"
    MT   "MAHRUG RETROSPETTIVAMENT"
    NL   "AFGEGEVEN A POSTERIORI"
    PL   "WYSTAWIONE RETROSPEKTYWNIE"
    PT   "EMITIDO A POSTERIORI"
    SL   "IZDANO NAKNADNO"
    SK   "VYDANE DODATOCNE"
    FI   "ANNETTU JALKIKATEEN"
    SV   "UTFARDAT I EFTERHAND"

    4) Articolul 19 (2) se inlocuieste cu:
    (...)
    "Duplicatul emis in acest mod trebuie insotit de urmatoarea mentiune:
    RO   "DUPLICAT"
    ES   "DUPLICADO"
    CS   "DUPLIKAT"
    DA   "DUPLIKAT"
    DE   "DUPLIKAT"
    ET   "DUPLIKAAT"
    EL   "ANTIGRAPHO"
    EN   "DUPLICATE"
    FR   "DUPLICATA"
    IT   "DUPLICATO"
    LV   "DUBLIKATS"
    LT   "DUBLIKATAS"
    HU   "MASODLAT"
    MT   "DUPLIKAT"
    NL   "DUPLICAAT"
    PL   "DUPLIKAT"
    PT   "SEGUNDA VIA"
    SL   "DVOJNIK"
    SK   "DUPLIKAT"
    FI   "KAKSOISKAPPALE"
    SV   "DUPLIKAT".";
    5) Anexa IV se inlocuieste cu:
    (...)
    "Versiunea romana
    Exportatorul produselor ce fac obiectul acestui document (autorizatia vamala nr. ...(1)) declara ca, exceptand cazul in care in mod expres este indicat altfel, aceste produse sunt de origine preferentiala ...(2).".

    Versiunea spaniola
    El exportador de los productos incluidos en el presente documento (autorizacion aduanera no .....(1).) declara que, salvo indicacion en sentido contrario, estos productos gozan de un origen preferencial ...(2).

    Versiunea ceha
    Vyvozce vyrobku uvedenych v tomto dokumentu (cislo povoleni ...(1)) prohlasuje, ze krome zretelne oznacenych, maji tyto vyrobky preferencni puvod v ...(2).

    Versiunea daneza
    Eksportoren af varer, der er omfattet af naervaerende dokument, (toldmyndighedernes tilladelse nr. ...(1)), erklaerer, at varerne, medmindre andet tydeligt er angivet, har praeferenceoprindelse i ...(2).

    ...(2). Versiunea germana
    Der Ausfuhrer (Ermachtigter Ausfuhrer; Bewilligungs-Nr. ...(1)) der Waren, auf die sich dieses Handelspapier bezieht, erklart, dass diese Waren, soweit nicht anders angegeben, praferenzbegunstigte ...(2) Ursprungswaren sind.

    Versiunea estoniana
    Kaesoleva dokumendiga holmatud toodete eksportija (Maksu- ja Tolliameti kinnitus nr. ...(1)) deklareerib, et need tooted on ...(2) soodusparitoluga, valja arvatud juhul kui on selgelt naidatud teisiti.

    Versiunea greaca
    O exagogeas ton proionton poy calyptontai apo to paron eggrapho (adeia teloneioy yp arith ...(1)) delonei oti ectos ean delonetai saphosaggas ta proionta ayta einai protimesiaces catagoyes.

    Versiunea engleza
    The exporter of the products covered by this document (customs authorization No ...(1)) declares that, except where otherwise clearly indicated, these products are of ...(2) preferential origin.

    Versiunea franceza
    L'exportateur des produits couverts par le present document (autorisation douaniere no ...(1)) declare que, sauf indication claire du contraire, ces produits ont l'origine preferentielle ...(2)).

    Versiunea italiana
    L'esportatore delle merci contemplate nel presente documento (autorizzazione doganale n. ...(1)) dichiara che, salvo indicazione contraria, le merci sono di origine preferenziale ...(2).

    Versiunea letona
    Eksportetajs produktiem, kuri ietverti saja dokumenta (muitas pilnvara Nr. ...(1)), deklare, ka, iznemot tur, kur ir citadi skaidri noteikts, siem produktiem ir prieksrocibu izcelsme no ...(2).

    Versiunea lituaniana
    Siame dokumente isvardintu prekiu eksportuotojas (muitines liudijimo Nr. ...(1)) deklaruoja, kad, jeigu kitaip nenurodyta, tai yra ...(2) preferencines kilmes prekes.

    Versiunea ungara
    A jelen okmanyban szereplo aruk exportore (vamfelhatalmazasi szam: ...(1)) kijelentem, hogy eltero jelzes hianyaban az aruk kedvezmenyes ...(2) szarmazasuak.

    Versiunea malteza
    L-esportatur tal-prodotti koperti b'dan id-dokument (awtorizzazzjoni tad-dwana nru. ...(1)) jiddikjara li, hlief fejn indikat b'mod car li mhux hekk, dawn il-prodotti huma ta' origini preferenzjali ...(2).

    Versiunea olandeza
    De exporteur van de goederen waarop dit document van toepassing is (douanevergunning nr. ...(1)), verklaart dat, behoudens uitdrukkelijke andersluidende vermelding, deze goederen van preferentiele ... oorsprong zijn(2).

    Versiunea poloneza
    Eksporter produktow objetych tym dokumentem (upowaznienie wladz celnych nr ..(1)) deklaruje, ze z wyjatkiem gdzie jest to wyraznie okreslone, produkty te maja ...(2) preferencyjne pochodzenie.

    Versiunea portugheza
    O abaixo-assinado, exportador dos produtos abrangidos pelo presente documento (autorizacao aduaneira no. ...(1)), declara que, salvo indicacao expressa em contrario, estes produtos sao de origem preferencial ...(2).

    Versiunea slovena
    Izvoznik blaga, zajetega s tem dokumentom (pooblastilo carinskih organov st ...(1)) izjavlja, da, razen ce ni drugace jasno navedeno, ima to blago preferencialno ...(2) poreklo.

    Versiunea slovaca
    Vyvozca vyrobkov uvedenych v tomto dokumente (cislo povolenia ...(1)) vyhlasuje, ze okrem zretel'ne oznacenych, maju tieto vyrobky preferencny povod v ...(2).

    Versiunea finlandeza
    Tassa asiakirjassa mainittujen tuotteiden vieja (tullin lupa n:o ...(1)) ilmoittaa, etta nama tuotteet ovat, ellei toisin ole selvasti merkitty, etuuskohteluun oikeutettuja ... alkuperatuotteita(2).

    Versiunea suedeza
    Exportoren av de varor som omfattas av detta dokument (tullmyndighetens tillstand nr. ...(1)) forsakrar att dessa varor, om inte annat tydligt markerats, har formansberattigande ... ursprung(2).

    (...)
------------
    *2) Protocolul 4 al Acordului European stabilind o asociere intre Comunitatile Europene si statele lor membre, pe de o parte, si Romania, pe de alta parte (JO L 357, 31.12.1994, pagina 2) modificat prin Decizia nr. 2/2001 a Consiliului de asociere Romania - UE din 25 septembrie 2003.

    SECTIUNEA IV
    UNIUNEA ECONOMICA SI MONETARA

    Art. 5
    Textul articolului 86 privind politica monetara va fi inlocuit cu:
    "La solicitarea autoritatilor romane, Comunitatea se angajeaza sa asigure asistenta tehnica in vederea sprijinirii eforturilor Romaniei pentru alinierea graduala a politicilor sale de cele ale Uniunii Economice si Monetare. Asistenta include schimbul de informatii privind principiile si modul de functionare al Uniunii Economice si Monetare".

    SECTIUNEA V

    Art. 6
    Dovada originii si cooperarea administrativa*3)
    1. Dovada originii corect emise fie de catre Romania, fie de un nou stat membru, in cadrul acordurilor preferentiale aplicate intre ele, este acceptata in tarile respective, cu conditia ca:
    a) dobandirea unei astfel de dovezi a originii confera tratament tarifar preferential in baza masurilor tarifare preferentiale prevazute in Acordul European;
    b) dovada originii si documentele de transport nu vor fi emise mai tarziu de data premergatoare datei aderarii;
    c) dovada originii se prezinta autoritatilor vamale intr-o perioada de patru luni de la data aderarii.
    In cazul in care marfurile au fost declarate ca fiind importate in Romania sau in unul din noile state membre inainte de data aderarii, in baza acordurilor preferentiale sau a acordurilor autonome aplicate intre Romania si noul stat membru in cauza, dovada originii emise a posteriori in baza acestor acorduri si aranjamente poate fi de asemenea acceptata cu conditia de a fi prezentata autoritatilor vamale intr-o perioada de patru luni de la data aderarii.
    2. Romania si noile state membre au dreptul sa mentina autorizatiile in baza carora a fost acordat statutul de "exportator autorizat" in cadrul acordurilor preferentiale sau ale acordurilor autonome aplicate intre ele, cu conditia ca:
    a) asemenea dispozitie sa fie inclusa si in acordul dintre Romania si Comunitate anterior datei de aderare, si
    b) exportatorul autorizat aplica regulile de origine conform prevederilor Acordului respectiv.
    Aceste autorizatii sunt inlocuite cu autorizatii noi emise conform dispozitiilor Acordului, nu mai tarziu de un an de la data aderarii.
    3. Cererile pentru verificarile ulterioare ale dovezilor de origine, emise in baza acordurilor preferentiale sau ale acordurilor autonome la care s-a facut referire in paragrafele 1 si 2 de mai sus, sunt acceptate de catre autoritatile vamale competente din Romania sau din statele membre intr-o perioada de trei ani de la data emiterii dovezii de origine in cauza. Verificarile pot fi efectuate de autoritatile vamale intr-o perioada de trei ani de la data acceptarii dovezii de origine, prezentata autoritatilor ca anexa la declaratia de import.
------------
    *3) La care se face referire in Tratatul de Aderare, anexa IV nr. 5, paragrafele 3 la 5.

    Art. 7
    Marfurile aflate in tranzit sau in depozit temporar
    1. Dispozitiile Acordului European sunt aplicate marfurilor exportate fie din Romania in unul din noile state membre, fie din unul din noile state membre in Romania, care indeplinesc dispozitiile Protocolului 4 privind regulile de origine, anexa la Acordul European, si care la data aderarii se afla fie in tranzit, fie in depozit temporar, intr-un antrepozit vamal sau intr-o zona libera din Romania sau din unul din noile state membre.
    2. In astfel de cazuri, tratamentul tarifar preferential este acordat cu conditia ca, in termen de patru luni de la data aderarii, sa fie prezentata autoritatilor vamale din tara importatoare o dovada de origine emisa a posteriori de catre autoritatile vamale din tara exportatoare.

    SECTIUNEA VI
    DISPOZITII GENERALE SI FINALE

    Art. 8
    Prezentul Protocol si Anexele la acesta constituie parte integranta a Acordului European.
    Art. 9
    1. Prezentul Protocol este aprobat de Comunitate, prin Consiliul Uniunii Europene in numele statelor membre, si de Romania in conformitate cu procedurile interne ale acestora.
    2. Partile isi notifica, una celeilalte, indeplinirea procedurilor necesare la care se face referire in paragraful precedent. Instrumentele de aprobare sunt depozitate la Secretariatul General al Consiliului Uniunii Europene.
    Art. 10
    Prezentul Protocol intra in vigoare in prima zi a primei luni care urmeaza datei depunerii notificarii de aprobare de catre Partile Contractante.
    Art. 11
    Prezentul Protocol este redactat in doua exemplare, in limba romana si in limba ceha, daneza, olandeza, engleza, estoniana, finlandeza, franceza, germana, greaca, ungara, italiana, letona, lituaniana, malteza, poloneza, portugheza, slovaca, slovena, spaniola si suedeza fiecare din aceste texte fiind egal autentice.
    Art. 12
    Textul Acordului European, care include Anexele si Protocoalele, care constituie parte integranta a acestuia, si Actul Final impreuna cu Declaratiile anexe la acesta, vor fi redactate in limbile ceha, estoniana, ungara, letoniana, lituaniana, malteza, poloneza, slovaca si slovena, fiind autentice ca si textele originale. Consiliul de Asociere aproba aceste texte.

    Incheiat la Bruxelles la data 4 mai 2005

    PENTRU ROMANIA
    LAZAR COMANESCU - Ambasador, Misiunea Romaniei la UE

    PENTRU STATELE MEMBRE
    MARTINE SCHOMMER - Ambasadorul Luxemburgului la UE

    PENTRU CONSILIUL UNIUNII EUROPENE SI COMISIA COMUNITATILOR EUROPENE
    MARTINE SCHOMMER - Ambasadorul Luxemburgului la UE

    ANEXA A(a)

    Taxele vamale aplicate la importul in Comunitate al produselor originare din Romania, enumerate mai jos, sunt eliminate - coduri NC*1)

0101       0705        0712 90 05  1104        1516 20 91  2005 10 00 2008 99 26
0103       0706        0712 90 19  1105        1516 20 95  2005 20 20 2008 99 28
0104 10 30             0712 90 30              1516 20 96  2005 20 80 2008 99 32
0104 10 80 0707 00 90  0712 90 50  1106        1516 20 98  2005 40 00 2008 99 33
0104 20    0708        0713 50 00  1108 20 00  1517 10 90  2005 51 00 2008 99 34
0105       0709 20 00  0713 90 00  1109 00 00  1517 90 91  2005 59 00 2008 99 36
0106 19 10 0709 40 00  0714        1208 10 00  1517 90 99  2005 60 00 2008 99 37
0106 39 10 0709 51 00  0802        1209 10 00  1518 00 31  2005 70    2008 99 38
0204       0709 52 00  0803 00     1209 21 00  1518 00 39  2005 90    2008 99 40
0205       0709 59     0804 10 00  1209 23 80  1522 00 31  2006 00    2008 99 43
0206 80 91 0709 60 10  0804 20     1209 29 50  1522 00 39  2007 10    2008 99 45
0206 90 91 0709 60 99  0804 30 00  1209 29 60  1522 00 91  2007 91 10 2008 99 46
0208       0709 70 00  0804 40 00  1209 29 80  1601 00     2007 91 30 2008 99 47
0209 00    0709 90 10  0805 10 50  1209 30 00  1602 10 00  2007 99 10 2008 99 49
0210 91 00 0709 90 20  0805 10 80  1209 91     1602 20     2007 99 20 2008 99 61
0210 92 00 0709 90 31  0805 50 90  1209 99 91  1602 41 90  2007 99 33 2008 99 62
0210 93 00 0709 90 39  0805 90 00  1209 99 99  1602 42 90  2007 99 35 2008 99 67
0210 99 10 0709 90 40  0806 10 90  1210        1602 49 90  2007 99 55 2008 99 72
0210 99 21 0709 90 50  0806 20     1211 90 30  1602 90     2007 99 57 2008 99 78
0210 99 29 0709 90 60  0807 19 00  1212 10 10  1603 00 10  2007 99 91 2008 99 99
0210 99 31 0710 10 00  0808 10 10  1212 10 99  1703        2007 99 93 2009
0210 99 39 0710 21 00  0808 20 10  1212 91     1902 20 30  2007 99 98 2106 90 30
0210 99 41 0710 22 00  0808 20 90              2001 10 00  2008 11 92 2106 90 51
0210 99 49 0710 29 00  0809 40 90  1212 99 20  2001 90 20  2008 11 94 2106 90 55
0210 99 59 0710 30 00  0810        1214 90 10  2001 90 50  2008 11 96 2106 90 59
0210 99 60 0710 80     0811        1302 19 05  2001 90 60  2008 11 98 2206 00
0210 99 79 0710 90 00  0812 10 00  1501 00     2001 90 65  2008 19    2209 00
0210 99 80 0711 20     0812 90     1502 00     2001 90 70  2008 20    2302
0210 99 90 0711 30 00  0813        1503 00     2001 90 91  2008 30    2303 10 11
0407 00 90 0711 40 00  0814 00 00  1504        2001 90 93  2008 40    2306 90 19
0409 00 00 0711 59 00  09          1507        2001 90 99  2008 50    2307 00 19
0410 00 00 0711 90 10  1006 10 10  1508        2002        2008 60    2308 00
06         0711 90 50  1007 00     1509        2003 20 00  2008 70    2309 10 13
0701       0711 90 80  1008 10 00  1510 00     2003 90 00  2008 80    2309 10 15
                       *2)
           0711 90 90  1008 20 00  1511        2004 10 10  2008 92    2309 10 19
                       *2)
0703       0712 20 00  1008 90*2)  1512        2004 10 99  2008 99 11 2309 10 33
           0712 31 00  1102 90 90  1513        2004 90 30  2008 99 19 2309 10 51
                       *2)
           0712 32 00  1103 19 90  1514        2004 90 50  2008 99 21 2309 10 53
                       *2)
0704 20 00 0712 33 00  1103 20 90  1515        2004 90 91  2008 99 23 2309 10 59
                       *2)
0704 90    0712 39 00              1516 10     2004 90 98  2008 99 25 2309 10 70
2309 10 90 3502 20 91
2309 90    3502 20 99
2401
3502 11 90
3502 19 90
------------
    *1) Asa cum sunt definite in Regulamentul Comisiei (EC) nr. 1789/2003 din 11 septembrie 2003 prin care se modifica Anexa I a Regulamentului Consiliului (CEE) nr. 2658/87 privind Nomenclatura tarifara si statistica combinata si Tariful Vamal Comun (JO L 281 din 30.10.2003, p. 1).
    *2) Aceasta concesie se aplica numai produselor care nu beneficiaza de nici un fel de subventie la export.

    ANEXA A(b)

    Importurile in Comunitate ale urmatoarelor produse de origine romana fac obiectul concesiilor enumerate mai jos

    (CNF = taxa vamala in regimul natiunii celei mai favorizate)

 ______________________________________________________________________________
|Pozitie      |      Descriere(1)      |Taxa    |Cantitate |Crestere|Dispozitii|
|tarifara NC  |                        |vamala  |anuala    |anuala  |specifice |
|             |                        |aplicata|de la     |de la   |          |
|             |                        |(% din  |1.7.2004  |1.7.2005|          |
|             |                        |CNF)(2) |(tone)    |(tone)  |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|0102 90 05   |Animale din specia      |exceptat|    46 000|    0   |          |
|0102 90 21   |bovine, vii             |        |    capete|        |          |
|0102 90 29   |                        |        |          |        |          |
|0102 90 41   |                        |        |          |        |          |
|0102 90 49   |                        |        |          |        |          |
|0102 90 51   |                        |        |          |        |          |
|0102 90 59   |                        |        |          |        |          |
|0102 90 61   |                        |        |          |        |          |
|0102 90 71   |                        |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|0201         |Carne de bovine,        |exceptat|     4 000|    0   |(3) (11)  |
|0202         |proaspata, refrigerata  |        |          |        |          |
|             |sau congelata           |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|ex 0203      |Carne de porc domestic, |exceptat|    15 625|    0   |(4) (3)   |
|021011       |proaspata, refrigerata  |        |          |        |(11)      |
|021012       |sau congelata           |        |          |        |          |
|021019       |                        |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|0206 10 95   |Muschiul gros si        |exceptat|       100|    0   |(3) (11)  |
|             |muschiul subtire ai     |        |          |        |          |
|             |diafragmei de bovine,   |        |          |        |          |
|             |proaspeti sau           |        |          |        |          |
|             |refrigerati             |        |          |        |          |
|0206 29 91   |Muschiul gros si        |        |          |        |          |
|             |muschiul subtire ai     |        |          |        |          |
|             |diafragmei de bovine,   |        |          |        |          |
|             |congelati               |        |          |        |          |
|0210 20      |Carne de bovine sarata, |        |          |        |          |
|             |in saramura, uscata sau |        |          |        |          |
|             |afumata                 |        |          |        |          |
|0210 99 51   |Muschiul gros si        |        |          |        |          |
|             |muschiul subtire ai     |        |          |        |          |
|             |diafragmei de bovine    |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|0207         |Carne si organe         |exceptat|     9 000|    0   |(3) (11)  |
|             |comestibile de pasari   |        |          |        |          |
|             |de la grupa 0105        |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|0402 10 19   |Lapte si smantana, praf |exceptat|     1 500|    0   |          |
|0402 21 11   |sau sub alte forme      |        |          |        |          |
|0402 21 19   |solide                  |        |          |        |          |
|0402 21 91   |                        |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|0403 10 11 la|Iaurt nearomatizat care |exceptat|     1 000|    0   |          |
|0403 10 39   |nu contine fructe, nuci |        |          |        |          |
|             |sau cacao               |        |          |        |          |
|0403 90 11 la|Alt tip de iaurt        |        |          |        |          |
|0403 90 69   |nearomatizat si fara    |        |          |        |          |
|             |adaos de fructe, nuci   |        |          |        |          |
|             |sau cacao               |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|0406         |Branzeturi si casuri    |exceptat|     2 800|   200  |(3) (11)  |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|0407 00 11   |Oua de pasari in coaja  |exceptat|     2 330|    0   |(3)       |
|0407 00 19   |                        |        |          |        |          |
|0407 00 30   |                        |        |          |        |          |
|0408         |Oua de pasari care nu   |        |          |        |          |
|             |sunt in coaja           |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|0702 00 00   |Rosii                   |exceptat|     9 750|    0   |(5) (6)   |
|             |                        |        |          |        |(11)      |
|0702 00 00   |Rosii                   |  100%  |     -    |    -   |(6)       |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|ex 0704 10 00|Conopida si brocoli, de |exceptat| nelimitat|        |          |
|             |la 15 aprilie la 30     |        |          |        |          |
|             |noiembrie               |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|0707 00 05   |Castraveti              |exceptat| nelimitat|        |(5) (6)   |
|             |- pentru procesare      |exceptat|    10 000|    0   |(6b)      |
|             |- altii decat pentru    |exceptat|     4 000|    0   |(5) (6a)  |
|             |  procesare             |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|0709 10 00   |Anghinare               |exceptat| nelimitat|    0   |(5)       |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|0709 90 70   |Dovlecei                |exceptat| nelimitat|        |(5) (6)   |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|ex 0709 30 00|Vinete, de la 1 ianuarie|exceptat| nelimitat|        |          |
|             |la 31 martie            |        |          |        |          |
|ex 0709 90 90|Dovleci si dovlecei, de |        |          |        |          |
|             |la 1 ianuarie la 31     |        |          |        |          |
|             |martie                  |        |          |        |          |
|ex 0709 90 90|Altele, cu exceptia     |        |          |        |          |
|             |patrunjelului, de la 1  |        |          |        |          |
|             |ianuarie la 31 martie   |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|0711 51 00   |Ciuperci, de genul      |exceptat|       500|    0   |(11)      |
|2003 10 20   |Agaricus                |        |          |        |          |
|2003 10 30   |                        |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|ex 0712 90 90|Hrean                   |exceptat| nelimitat|        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|0805 cu      |Citrice, proaspete sau  |exceptat| nelimitat|        |(5)       |
|exceptia     |uscate                  |        |          |        |          |
|0805 10 50   |                        |        |          |        |          |
|0805 10 80   |                        |        |          |        |          |
|0805 10 90   |                        |        |          |        |          |
|0805 90 00   |                        |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|ex 0806 10 10|Struguri de masa        |exceptat| nelimitat|        |          |
|             |proaspeti, de la 1      |        |          |        |          |
|             |ianuarie la 14 iulie    |        |          |        |          |
|             |(cu exceptia varietatii |        |          |        |          |
|             |imperial numai de la 1  |        |          |        |          |
|             |la 31 ianuarie)         |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|ex 0807 11 00|Pepeni verzi, de la 1   |exceptat| nelimitat|        |          |
|             |noiembrie la 30 aprilie |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|0808 10 20   |Mere, altele decat      |exceptat|       250|    0   |(5) (7)   |
|0808 10 50   |pentru cidru            |        |          |        |(11)      |
|0808 10 90   |                        |        |          |        |          |
|0808 10 20   |Mere, altele decat      |  100%  |     -    |    -   |(7)       |
|             |pentru cidru            |        |          |        |          |
|0808 10 50   |                        |  100%  |     -    |    -   |(7)       |
|0808 10 90   |                        |  100%  |     -    |    -   |(7)       |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|0808 20 50   |Pere, altele decat      |exceptat| nelimitat|        |(5) (8)   |
|             |pentru cidru            |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|0809 10 00   |Caise                   |exceptat| nelimitat|        |(5) (6)   |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|0809 20      |Cirese                  |exceptat| nelimitat|        |(5) (6)   |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|0809 30      |Piersici, inclusiv      |exceptat| nelimitat|        |(5) (9)   |
|             |nectarine               |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|0809 40 05   |Prune                   |        |          |        |          |
|             |- pentru procesare,     |exceptat| nelimitat|        |(10)      |
|             |  prezentate in         |        |          |        |          |
|             |  containere cu o       |        |          |        |          |
|             |  capacitate neta       |        |          |        |          |
|             |  depasind 250 kg       |        |          |        |          |
|             |- altele                |exceptat| nelimitat|        |(5) (10)  |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|1001         |Grau si meslin          |exceptat|   230 000|    0   |(3) (11)  |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|1003 00      |Orz                     |exceptat|    89 000|    0   |(3)       |
|1102 90 10   |Faina de orz            |        |          |        |          |
|1103 19 30   |Crupe si grisuri din orz|        |          |        |          |
|1103 20 20   |Pelete din orz          |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|1004 00 00   |Ovaz                    |exceptat|      7000|    0   |(3)       |
|1102 90 30   |Faina de ovaz           |        |          |        |          |
|1103 19 40   |Crupe si grisuri din    |        |          |        |          |
|             |ovaz                    |        |          |        |          |
|1103 20 30   |Pelete din ovaz         |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|1005 10 90   |Porumb pentru samanta,  |exceptat|     1 000|    0   |(3) (11)  |
|             |altul decat hibrizi     |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|1005 90 00   |Porumb, altul decat     |exceptat|   149 000|    0   |(3) (11)  |
|             |pentru samanta          |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|1101 00      |Faina de grau si meslin |exceptat|    18 000|    0   |(3) (11)  |
|1103 11      |Crupe si grisuri din    |        |          |        |          |
|             |grau                    |        |          |        |          |
|1103 20 60   |Pelete din grau         |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|1107         |Malt                    |exceptat|    10 000|    0   |(3) (11)  |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|1602 31      |Carne de pasare,        |exceptat|     1 200|    0   |(3) (11)  |
|1602 32      |preparata sau conservata|        |          |        |          |
|1602 39      |                        |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|1602 41 10   |Carne de porc, preparata|exceptat|     2 125|    0   |(3) (11)  |
|1602 42 10   |sau conservata          |        |          |        |          |
|1602 49 11   |                        |        |          |        |          |
|1602 49 13   |                        |        |          |        |          |
|1602 49 15   |                        |        |          |        |          |
|1602 49 19   |                        |        |          |        |          |
|1602 49 30   |                        |        |          |        |          |
|1602 49 50   |                        |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|ex 1602 50 39|Limba de bovine,        |exceptat| nelimitat|        |          |
|ex 1602 50 80|preparata sau conservata|        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|1602 50      |Carne sau maruntaie de  |exceptat|       500|    0   |(3) (11)  |
|             |bovine, preparate sau   |        |          |        |          |
|             |conservate              |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|1701         |Zahar                   |exceptat|     5 500|    0   |          |
|1702         |Alte zaharuri           |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|2003 10 20   |Ciuperci din genul      |exceptat|       250|    0   |(11)      |
|2003 10 30   |Agaricus                |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|ex 2007 91 90|Altele, cu exceptia     |exceptat| nelimitat|        |          |
|2007 99 31   |gemurilor si            |        |          |        |(5)       |
|             |marmeladelor de         |        |          |        |          |
|             |portocale               |        |          |        |          |
|ex 2007 99 39|Gem de cirese           |        |          |        |(5)       |
|             |Preparate din fructe, cu|        |          |        |          |
|             |continut de zahar mai   |        |          |        |          |
|             |mare de 30% din         |        |          |        |          |
|             |greutate, din fructe de |        |          |        |          |
|             |la grupele 0801, 0803,  |        |          |        |          |
|             |0804 (cu exceptia       |        |          |        |          |
|             |smochinelor si          |        |          |        |          |
|             |ananasului), 0807 20 00,|        |          |        |          |
|             |0810 20 90, 0810 30 90, |        |          |        |          |
|             |0810 40 10, 0810 40 50, |        |          |        |          |
|             |0810 40 90, 0810 50,    |        |          |        |          |
|             |0810 60, 0810 90        |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|2204 30      |Alte musturi de struguri|exceptat| nelimitat|        |(5)       |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
    (1) Fara a aduce atingere regulilor de interpretare ale nomenclaturii combinate, exprimarea descrierii produselor trebuie considerata ca avand doar o valoare indicativa, schema preferentiala fiind determinata, in contextul prezentei anexe, de aria de cuprindere a codului NC. Unde sunt indicate coduri NC cu "ex", schema preferentiala va fi determinata de aplicarea codului NC si a descrierii corespunzatoare luate impreuna.
    (2) In cazurile in care exista o taxa minima CNF, taxa vamala minima aplicabila este egala cu taxa vamala minima CNF inmultita cu procentul indicat in aceasta coloana.
    (3) Aceasta concesie se aplica numai produselor care nu beneficiaza de subventii la export.
    (4) Cu exceptia muschiului prezentat separat.
    (5) Exceptia se aplica numai pentru componenta ad valorem a taxei vamale.
    (6) Sistemul preturilor de intrare: pentru toate importurile (in cadrul contingentelor tarifare si in afara acestora) efectuate la grupele tarifare 0702 (rosii), 0707.00.05 (castraveti), 0709.90.70 (dovlecei), 0809.10 (piersici) si 0809.20 (cirese), se vor introduce cinci noi etape (10%, 12%, 14% 16% si 18%) care se vor utiliza pana la aplicarea taxei vamale specifice, prevazuta in Nomenclatura Combinata.
    (6a) Pentru importurile din Romania in Comunitate a 40 00 tone de castraveti de consum (cod ex CN 0707 00 05), nivelul pretului de intrare (de la care taxele vamale specifice vor fi reduse la zero) va fi redus cu 10% din iulie 2004, 20% din iulie 2005 si 30% din iulie 2006.
    (6b) Importurile din Romania in Comunitate a 10 000 tone castraveti destinati procesarii (cod ex CN 0707 00 05) vor fi exceptate de la plata taxei vamale ad valorem si specifice. Importurile care fac obiectul dispozitiilor acestui alineat trebuie sa indeplineasca conditiile prevazute de legislatia comunitara in vigoare - vezi articolele de la 291 la 300 din Regulamentul Comisiei nr. 2454/93 (Jurnalul Oficial seria L nr. 253 din 11.10.1993, pagina 71) cu modificarile ulterioare.
    (7) Sistemul preturilor de intrare: pentru importurile (in cadrul contingentelor tarifare sau in afara acestora) efectuate la codurile CN 0808.10.20, 0808.10.50, 0808.10.90 (mere) se aplica urmatoarele concesii:
    - cinci etape suplimentare (10%, 12%, 14%, 16% si 18%) se vor introduce pentru perioada 1 ianuarie - 14 februarie, care se vor utiliza inaintea aplicarii taxei vamale specifice mentionata in Nomenclatura Combinata;
    - trei etape suplimentare (14%, 16% si 18%) se introduc pentru perioada 15 februarie - 31 martie care vor fi utilizate inaintea aplicarii taxei vamale specifice mentionata in Nomenclatura Combinata;
    - doua etape suplimentare (16% si 18%) vor fi introduse pentru perioada 1 aprilie - 15 iulie care vor fi utilizate inaintea aplicarii taxei vamale specifice mentionate in Nomenclatura Combinata;
    - cinci etape suplimentare (10%, 12%, 14%, 16% si 18%) vor fi introduse pentru perioada 16 iulie - 31 decembrie, care vor fi utilizate inaintea aplicarii taxei vamale specifice, mentionata in Nomenclatura Combinata.
    (8) Sistemul preturilor de intrare: pentru toate importurile aferente codului NC 0808.20.50 (pere), se aplica urmatoarele concesii:
    - cinci etape suplimentare (10%, 12%, 14%, 16% si 18%) se introduc pentru perioada 1 ianuarie - 31 martie, care vor fi utilizate inaintea aplicarii taxei vamale specifice mentionata in Nomenclatura Combinata;
    - doua etape suplimentare (16% si 18%) se introduc pentru perioada 1 - 30 aprilie si 1 - 15 iulie care vor fi utilizate inaintea aplicarii taxei vamale specifice mentionata in Nomenclatura Combinata;
    - cinci etape suplimentare (10%, 12%, 14%, 16% si 18%) se introduc pentru perioada 16 iulie - 31 decembrie care vor fi utilizate inaintea aplicarii taxei vamale specifice mentionate in Nomenclatura Combinata.
    (9) Sistemul preturilor de intrare: pentru toate importurile aferente codului NC 0809.30 (piersici si nectarine) se aplica urmatoarele concesii:
    - trei etape suplimentare (10%, 12% and 14%) vor fi introduse pentru perioada 11 iunie - 31 iulie care vor fi utilizate inaintea aplicarii taxei vamale specifice mentionate in Nomenclatura Combinata;
    - cinci etape suplimentare (10%, 12%, 14%, 16% si 18%) se introduc pentru perioada 1 august - 30 septembrie care vor fi utilizate inaintea aplicarii taxei vamale specifice mentionate in Nomenclatura Combinata.
    (10) Sistemul preturilor de intrare: pentru toate importurile aferente codului NC ex 0809.40.05 (prune, altele decat cele pentru procesare in containere avand o greutate neta de peste 250 kg) se introduc trei etape suplimentare (10%, 12% si 14%) care vor fi utilizate inaintea aplicarii taxei vamale specifice mentionate in Nomenclatura Combinata.
    In plus, importurile din Romania in Comunitate de prune destinate procesarii, in containere cu o capacitate neta care depaseste 250 kg (cod NC ex. 0809.40.05) sunt exceptate de la plata taxei vamale specifice si ad valorem. Importurile care fac obiectul dispozitiilor acestui alineat trebuie sa indeplineasca conditiile prevazute de legislatia comunitara in vigoare - a se vedea articolele 291 la 300 din Regulamentul Comisiei nr. 2454/93 (Jurnalul Oficial seria L nr. 253 din 11.10.1993, pagina 71) cu modificarile ulterioare.
    (11) Cantitatile aferente acestui contingent tarifar si care au fost puse in circulatie de la 1 iulie 2004, inainte de intrarea in vigoare a prezentului protocol, se deduc din cantitatea inscrisa in coloana nr. 4.

    ANEXA B(a)

    Taxele vamale aplicate la importul in Romania a produselor originare din Comunitate, enumerate mai jos, sunt eliminate - pozitii tarifare romanesti

0101       0210 93 00  0703 10 11  0803 00     1204 00 10  1503 00    1702 40
0102 10    0210 99 10  0703 10 90  0804        1206 00 10  1504       1702 60
0102 90 90 0210 99 21  0703 90 00  0805        1207 30     1507 10 10 1702 90 30
0103 10 00 0210 99 29  0704 20 00  0806 10 90  1207 40     1507 90 10 1702 90 50
0103 91    0210 99 31  0704 90 10  0806 20     1207 50     1508       1702 90 60
0103 92 11 0210 99 39  0704 90 90  0807 20 00  1207 60     1509       1702 90 71
0103 92 90 0210 99 41  0705 29 00  0808 10 10  1207 91     1510 00    1702 90 75
0104       0210 99 49  0706 90 30  0808 20     1209        1512 11 10 1702 90 79
0105 11    0210 99 59  0706 90 90  0809 20                 1512 11 99 1702 90 80
0105 92 00 0210 99 60  0707 00 90  0809 40                 1512 19 10 1702 90 99
0105 93 00 0210 99 71  0708        0810 20                 1514       1703
0105 99    0210 99 79  0709 20 00  0810 30                 1515       1801 00 00
0106       0210 99 80  0709 40 00  0810 40 10                         1902 20 30
0203 11 90 0210 99 90  0709 52 00  0810 40 50                         2001 90 10
0203 12 90 0407 00 90  0709 59     0810 40 90                         2001 90 20
0203 19 90 0408 11 20  0709 60     0810 50 00                         2001 90 50
0203 21 90 0408 19 20  0709 70 00  0810 60 00                         2001 90 65
0203 22 90 0408 91 20  0709 90 10  0810 90                            2001 90 91
0203 29 90 0408 99 20  0709 90 20  0811        1210
0204       0409 00 00  0709 90 31  0812                    1516 10    2003
0205       0410 00 00  0709 90 40  0813        1211 30 00  1516 20 91
0206 10 91 0501 00 00  0709 90 50  0814 00 00  1211 40 00  1516 20 95
*2)
0206 10 99 0502 90 00  0709 90 60  0901        1211 90     1516 20 96 2004 10 10
*2)
0206 21 00 0503 00 00  0709 90 90  0904 20     1212 10     1516 20 98 2004 10 99
*2)
0206 22 00 0504 00 00  0710 80 10  0909        1213 00 00  1517 90 91 2004 90 30
*2)
0206 29 99 0505 10 10  0710 80 61  0910 20     1214        1517 90 99 2004 90 50
*2)
           0506        0710 80 69  0910 40 11              1518 00 31 2004 90 91
0206 30 00 0507        0710 80 85  0910 40 13  1301        1518 00 39 2004 90 98
                       0711 20     0910 40 19              1522 00 31 2005 10 00
0206 41 00 0508 00 00  0711 30 00  1102 90 90              1522 00 39 2005 60 00
                                   *2)
0206 49 20 0509 00 10  0711 40 00  1103 19 90  1302 11 00  1522 00 91 2005 90
                                   *2)
0206 49 80 0510 00 00  0711 51 00  1103 20 90  1302 14 00  1522 00 99
                                   *2)
0206 80 91 0511 91     0711 59 00  1104        1302 19 05  1602 20 11
0206 80 99 0511 99     0711 90 10  1106        1302 19 98  1602 20 19
0206 90 91 0601        0711 90 50              1302 32 90  1602 41 90
0206 90 99 0602        0711 90 80              1302 39 00  1602 42 90
0208                   0711 90 90  1108 11 00  14          1602 49 90
0209 00 19             0712        1108 12 00              1602 90    2006 00
0209 00 30             0713        1108 13 00              1603 00    2007 10 91
0209 00 90             0714        1108 20 00              1702 19 00 2007 99 93
0210 91 00 0603 90 00  0801        1202        1501 00     1702 20    2008 11
0210 92 00 0604        0802                    1502 00     1702 30    2008 19 11
2008 19 13 2009 41 99  3502 20 91
           2009 49 19  3502 20 99
2008 19 91 2009 49 93  5301 10 00
2008 19 93 2009 49 99  5301 29 00
2008 20 19 2009 80 32  5301 30 90
2008 20 39 2009 80 33  5302
2008 20 51 2009 80 36
2008 20 59 2009 80 73
2008 20 71 2009 80 83
2008 20 79 2009 80 84
2008 20 90 2009 80 88
2008 30    2009 80 97
2008 92 72 2009 90 41
2008 99 19 2009 90 71
2008 99 25 2009 90 73
2008 99 26 2009 90 79
2008 99 41 2009 90 92
2008 99 46 2009 90 95
2008 99 47 2009 90 97
2008 99 49 2106 90 30
2008 99 51 2106 90 51
2008 99 61 2106 90 55
2008 99 62 2106 90 59
2009 12 00 2204 30
2009 21 00
2009 29 19
2009 29 99
2009 31 19
2009 31 51 2206 00
2009 31 59 2301
2009 31 91 2302
2009 31 99 2303
2009 39 19 2304 00 00
2009 39 39 2305 00 00
2009 39 55 2306
2009 39 59 2307 00
2009 39 91 2308 00
2009 39 95 2309 90
2009 39 99 3502 11 90
2009 41 91 3502 19 90
------------
    *1) Asa cum sunt definite in Legea nr. 680/2003, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 928/23.12.2003.
    *2) Aceasta concesie se aplica numai produselor care nu beneficiaza de nici un fel de subventie la export.

    ANEXA B(b)

    Importurile in Romania ale urmatoarelor produse originare din Comunitate fac obiectul concesiilor de mai jos

 ______________________________________________________________________________
|Pozitie      |      Descriere*        |Taxa    |Cantitate |Crestere|Dispozitii|
|tarifara     |                        |vamala  |anuala    |anuala  |specifice |
|romaneasca   |                        |aplicata|de la     |de la   |          |
|             |                        |(% ad   |1.7.2004  |1.7.2005|          |
|             |                        |valorem)|(tone)    |(tone)  |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|ex 0102 90 41|Juninci (care nu au     |exceptat| nelimitat|        |          |
|ex 0102 90 49|fatat niciodata), cu o  |        |          |        |          |
|             |greutate depasind 220 kg|        |          |        |          |
|             |                        |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|0102 90 51   |Juninci si vaci cu o    |      15|    15 000|        |          |
|0102 90 59   |greutate ce depaseste   |        |    capete|        |          |
|0102 90 61   |300 kg                  |        |          |        |          |
|0102 90 71   |                        |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|0103 92 19   |Porci domestici vii cu o|      15|    14 000|        |(1) (3)   |
|             |greutate depasind 50 kg |        |          |        |          |
|             |(exceptand cei care au  |        |          |        |          |
|             |fatat cel putin o data  |        |          |        |          |
|             |si cu o greutate        |        |          |        |          |
|             |depasind 180 kg si cei  |        |          |        |          |
|             |din rase pure destinate |        |          |        |          |
|             |reproducerii)           |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|0201         |Carne de bovine,        |exceptat|     4 000|        |(1) (2)   |
|0202         |proaspata, refrigerata  |        |          |        |          |
|             |sau congelata           |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|0203 22      |Carne de porc domestic, |exceptat|    23 000|        |(1)       |
|0203 29      |proaspata, refrigerata  |        |          |        |          |
|0210 11      |sau congelata           |        |          |        |          |
|0210 12      |                        |        |          |        |          |
|0210 19      |                        |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|0206 10 95   |Muschiul gros si        |exceptat|       100|        |(1) (2)   |
|             |muschiul subtire ai     |        |          |        |          |
|             |diafragmei de bovine,   |        |          |        |          |
|             |proaspeti sau           |        |          |        |          |
|             |refrigerati             |        |          |        |          |
|0206 29 91   |Muschiul gros si        |        |          |        |          |
|             |muschiul subtire ai     |        |          |        |          |
|             |diafragmei de bovine,   |        |          |        |          |
|             |congelati               |        |          |        |          |
|0210 20      |Carne de bovine, sarata,|        |          |        |          |
|             |in saramura, uscata sau |        |          |        |          |
|             |afumata                 |        |          |        |          |
|0210 99 51   |Muschiul gros si        |        |          |        |          |
|             |muschiul subtire al     |        |          |        |          |
|             |diafragmei de bovine    |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|0207         |Carne si organe         |exceptat|     9 000|        |(1) (2)   |
|             |comestibile de pasare de|        |          |        |          |
|             |la grupa 0105           |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|0209 00 11   |Slanina de porc,        |      20|       850|        |          |
|             |refrigerata sau         |        |          |        |          |
|             |congelata, in saramura  |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|0402 10 19   |Lapte si smantana, praf |exceptat|     1 500|        |(2)       |
|0402 21 11   |sau sub alte forme      |        |          |        |          |
|0402 21 19   |solide                  |        |          |        |          |
|0402 21 91   |                        |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|0403 10 11 la|Iaurturi nearomatizate, |exceptat|     1 000|        |(2)       |
|0403 10 39   |fara adaos de fructe sau|        |          |        |          |
|             |de cacao                |        |          |        |          |
|0403 90 11 la|Altele, nearomatizate si|        |          |        |          |
|0403 90 69   |fara adaos de fructe sau|        |          |        |          |
|             |de cacao                |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|0404 10 02 la|Zer, pudra sau sub alte |    18,8| nelimitat|        |          |
|0404 10 16   |forme solide, fara adaos|        |          |        |          |
|             |de zahar sau alti       |        |          |        |          |
|             |indulcitori             |        |          |        |          |
|             |(edulcoloranti)         |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|0405 10      |Unt si alte grasimi     |exceptat|     1 900|        |(2)       |
|0405 90      |provenind din lapte     |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|0406         |Branzeturi si casuri    |exceptat|     2 800|     200|(1) (2)   |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|0407 00 11   |Oua de pasare in coaja  |exceptat|     2 330|        |(1)       |
|0407 00 19   |                        |        |          |        |          |
|0407 00 30   |                        |        |          |        |          |
|0408 11 80   |Oua de pasare fara coaja|        |          |        |          |
|0408 19 81   |                        |        |          |        |          |
|0408 19 89   |                        |        |          |        |          |
|0408 91 80   |                        |        |          |        |          |
|0408 99 80   |                        |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|ex 0603 10   |Flori taiate si boboci, |exceptat| nelimitat|        |          |
|             |proaspete, de la        |        |          |        |          |
|             |1 noiembrie la 31 mai   |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|ex 0701 10 00|Cartofi pentru samanta, |exceptat| nelimitat|        |          |
|             |proaspeti sau           |        |          |        |          |
|             |refrigerati, din        |        |          |        |          |
|             |categorii biologice     |        |          |        |          |
|             |superioare              |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|0701 90 10   |Cartofi, proaspeti sau  |exceptat|    20 000|        |(2)       |
|0701 90 50   |refrigerati, altii decat|        |          |        |          |
|0701 90 90   |cei pentru samanta si   |        |          |        |          |
|             |altii decat cei         |        |          |        |          |
|             |destinati fabricarii    |        |          |        |          |
|             |amidonului              |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|0702 00 00   |Rosii                   |exceptat|       300|        |(1)       |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|0703 10 19   |Ceapa, proaspata sau    |exceptat|     5 000|        |          |
|             |refrigerata (exceptand  |        |          |        |          |
|             |semintele)              |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|ex 0703 20 00|Usturoi, proaspat sau   |exceptat| nelimitat|        |          |
|             |refrigerat, de la       |        |          |        |          |
|             |1 ianuarie - 30 iunie   |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|ex 0704 10 00|Conopida si brocoli,    |exceptat| nelimitat|        |          |
|             |proaspata sau           |        |          |        |          |
|             |refrigerata, de la 1    |        |          |        |          |
|             |decembrie - 30 aprilie  |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|ex 0705 21 00|Cicoare Witloof,        |exceptat| nelimitat|        |          |
|             |proaspata sau           |        |          |        |          |
|             |refrigerata, de la      |        |          |        |          |
|             |1 ianuarie la 30 iunie  |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|0706 10 00   |Morcovi si napi,        |exceptat|     1 000|        |          |
|             |proaspeti sau           |        |          |        |          |
|             |refrigerati             |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|0706 90 10   |Telina (telina de       |exceptat|       250|        |          |
|             |radacina sau telina     |        |          |        |          |
|             |nemteasca), proaspata   |        |          |        |          |
|             |sau refrigerata         |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|0707 00 05   |Castraveti, proaspeti   |exceptat|       200|        |          |
|             |sau refrigerati         |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|0709 10      |Anghinare, proaspata sau|    18,8| nelimitat|        |          |
|             |refrigerata             |        |          |        |          |
|0709 90 39   |Masline pentru productia|        |          |        |          |
|             |de ulei                 |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|ex 0709 30 00|Vinete, proaspete sau   |exceptat| nelimitat|        |          |
|             |refrigerate, de la      |        |          |        |          |
|             |1 ianuarie - 31 martie  |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|0709 51 00   |Ciuperci de genul       |exceptat|       300|        |          |
|             |Agaricus, proaspete sau |        |          |        |          |
|             |refrigerate             |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|ex 0709 90 70|Dovlecei, proaspeti sau |exceptat| nelimitat|        |          |
|             |refrigerati de la       |        |          |        |          |
|             |1 ianuarie - 31 martie  |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|0710 10 00   |Legume (nepreparate sau |       7| nelimitat|        |          |
|0710 21 00   |preparate prin fierbere |        |          |        |          |
|0710 22 00   |sau abur) congelate     |        |          |        |          |
|0710 29 00   |                        |        |          |        |          |
|0710 30 00   |                        |        |          |        |          |
|0710 80 51   |                        |        |          |        |          |
|0710 80 59   |                        |        |          |        |          |
|0710 80 70   |                        |        |          |        |          |
|0710 80 80   |                        |        |          |        |          |
|0710 80 95   |                        |        |          |        |          |
|0710 90 00   |                        |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|ex 0806 10 10|Struguri de masa        |exceptat| nelimitat|        |          |
|             |proaspeti, de la        |        |          |        |          |
|             |1 ianuarie - 14 iulie   |        |          |        |          |
|             |(excluzand varietatea   |        |          |        |          |
|             |Imperial, numai de la   |        |          |        |          |
|             |1 la 31 ianuarie)       |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|ex 0807 11 00|Pepeni verzi proaspeti  |exceptat| nelimitat|        |          |
|             |de la 1 noiembrie - 30  |        |          |        |          |
|             |iunie                   |        |          |        |          |
|ex 0807 19 00|Pepeni proaspeti de la  |        |          |        |          |
|             |1 noiembrie - 30 iunie  |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|0808 10 90   |Mere proaspete (cu      |exceptat|       500|        |          |
|             |exceptia celor pentru   |        |          |        |          |
|             |cidru in vrac de la     |        |          |        |          |
|             |16 septembrie - 15      |        |          |        |          |
|             |decembrie si varietatea |        |          |        |          |
|             |Golden Delicious si     |        |          |        |          |
|             |Granny Smith)           |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|0809 10 00   |Caise proaspete         |exceptat|       200|        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|ex 0809 30 10|Nectarine proaspete de  |exceptat| nelimitat|        |          |
|             |la 1 noiembrie - 31 mai |        |          |        |          |
|ex 0809 30 90|Piersici proaspete de la|        |          |        |          |
|             |1 noiembrie - 31 mai    |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|ex 0810 10 00|Capsuni proaspete de la |exceptat| nelimitat|        |          |
|             |1 septembrie - 15       |        |          |        |          |
|             |aprilie                 |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|ex 1001 10 00|Grau dur destinat       |exceptat| nelimitat|        |          |
|             |insamantarii            |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|ex 1001      |Grau si meslin, cu      |exceptat|   125 000|        |(1) (2)   |
|             |exceptia graului dur    |        |          |        |          |
|             |destinat insamantarii   |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|1002 00 00   |Secara                  |exceptat|    30 000|        |(2)       |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|1003 00      |Orz                     |exceptat|    57 000|        |(1) (2)   |
|1102 90 10   |Faina de orz            |        |          |        |          |
|1103 19 30   |Crupe si grisuri din orz|        |          |        |          |
|1103 20 20   |Pelete din orz          |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|1004 00 00   |Ovaz                    |exceptat|     7 000|        |(1)       |
|1102 90 30   |Faina din ovaz          |        |          |        |          |
|1103 19 40   |Crupe si grisuri din    |        |          |        |          |
|             |ovaz                    |        |          |        |          |
|1103 20 30   |Pelete din ovaz         |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|1005 10      |Porumb destinat         |exceptat|     3 700|        |(1) (2)   |
|             |insamantarii            |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|1005 90 00   |Porumb, altul decat cel |exceptat|    49 000|        |(1) (2)   |
|             |destinat insamantarii   |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|1006         |Orez                    |exceptat|    10 000|        |(2)       |
|1102 30 00   |Faina de orez           |        |          |        |          |
|1103 19 50   |Crupe si grisuri din    |        |          |        |          |
|             |orez                    |        |          |        |          |
|1103 20 50   |Pelete din orez         |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|1101 00      |Faina de grau si meslin |exceptat|     3 000|        |(1) (2)   |
|1103 11      |Crupe si grisuri din    |        |          |        |          |
|             |grau                    |        |          |        |          |
|1103 20 60   |Pelete din grau         |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|1101 00      |Faina de grau si meslin |      15|    40 000|        |(1) (4)   |
|1103 11      |Crupe si grisuri din    |        |          |        |          |
|             |grau                    |        |          |        |          |
|1103 20 60   |Pelete din grau         |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|1105         |Faina sau grisuri de    |exceptat|       100|        |          |
|             |cartofi                 |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|1107         |Malt                    |exceptat|    31 100|        |(1) (2)   |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|1507 10 90   |Ulei brut de soia       |exceptat|     2 500|        |          |
|1507 90 90   |Alt ulei de soia        |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|1517 10 90   |Margarina cu un continut|exceptat|     1 000|        |          |
|             |de grasime mai mic de   |        |          |        |          |
|             |10% (cu exceptia formei |        |          |        |          |
|             |lichide)                |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|1601 00 10   |Carnati din ficat si    |exceptat|     1 125|        |(1)       |
|             |produse similare si     |        |          |        |          |
|             |preparate alimentare    |        |          |        |          |
|             |din acestea             |        |          |        |          |
|1601 00 91   |Carnati nepreparati din |        |          |        |          |
|             |carne, maruntaie sau    |        |          |        |          |
|             |sange (excluzand ficat) |        |          |        |          |
|1601 00 99   |Carnati si produse      |        |          |        |          |
|             |similare din carne,     |        |          |        |          |
|             |maruntaie sau sange si  |        |          |        |          |
|             |preparate alimentare pe |        |          |        |          |
|             |baza acestor produse    |        |          |        |          |
|             |(excluzand carnatii din |        |          |        |          |
|             |ficat si carnatii       |        |          |        |          |
|             |nepreparati)            |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|1602 10 00   |Preparate din carne     |      15|     1 250|        |          |
|             |omogenizata, maruntaie  |        |          |        |          |
|             |sau sange, prezentate in|        |          |        |          |
|             |ambalaje de 250 g       |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|1602 20 90   |Preparate din ficat,    |    18,8| nelimitat|        |          |
|             |altele decat cele din   |        |          |        |          |
|             |ficat de gasca sau de   |        |          |        |          |
|             |rata                    |        |          |        |          |
|1602 49 19   |Preparate din porc      |        |          |        |          |
|             |domestic, altele        |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|1602 31 la   |Carne de pasare,        |exceptat|     1 200|        |(1) (2)   |
|1602 39      |preparata sau conservata|        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|1602 41 10   |Sunca si bucati din     |exceptat|     2 125|        |(1)       |
|1602 42 10   |aceasta, de porc        |        |          |        |          |
|1602 49 11   |domestic                |        |          |        |          |
|1602 49 13   |                        |        |          |        |          |
|1602 49 15   |                        |        |          |        |          |
|1602 49 30   |                        |        |          |        |          |
|1602 49 50   |                        |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|1602 50      |Preparate din carne de  |exceptat|       500|        |(1) (2)   |
|             |bovine                  |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|1701 11      |Zahar brut din trestie  |exceptat|    20 000|        |(2)       |
|             |de zahar                |        |          |        |          |
|1701 12      |Zahar brut din sfecla   |        |          |        |          |
|1701 91      |Alt tip de zahar        |    18,8|    15 000|        |          |
|1701 99      |Zahar alb sau alt zahar,|        |          |        |          |
|             |fara adaos de           |        |          |        |          |
|             |aromatizanti sau        |        |          |        |          |
|             |coloranti               |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|2001 10 00   |Castraveti si           |exceptat|     2 000|        |          |
|2001 90 70   |castraveciori, preparati|        |          |        |          |
|2001 90 93   |sau conservati in otet  |        |          |        |          |
|2001 90 99   |sau acid acetic         |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|2002         |Rosii preparate sau     |exceptat|     2 000|        |          |
|             |conservate, altfel decat|        |          |        |          |
|             |in otet sau acid acetic |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|2005 20 20   |Cartofi preparati sau   |exceptat|       250|        |          |
|2005 20 80   |conservati, altfel decat|        |          |        |          |
|             |in otet sau acid acetic,|        |          |        |          |
|             |necongelati, altii decat|        |          |        |          |
|             |cei de la grupa 2006    |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|2005 40 00   |Mazare preparata sau    |exceptat|     1 200|        |          |
|             |conservata, altfel decat|        |          |        |          |
|             |in otet sau acid acetic,|        |          |        |          |
|             |necongelata, alta decat |        |          |        |          |
|             |produsele de la grupa   |        |          |        |          |
|             |2006                    |        |          |        |          |
|2005 51 00   |Fasole boabe            |        |          |        |          |
|2005 59 00   |Altele                  |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|2005 70      |Masline, preparate sau  |exceptat|     5 000|        |(2)       |
|             |conservate              |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|2007 10 10   |Gemuri, jeleuri de      |exceptat|       500|        |          |
|2007 10 99   |fructe, marmelade       |        |          |        |          |
|2007 99 10   |                        |        |          |        |          |
|2007 99 20   |                        |        |          |        |          |
|2007 99 31   |                        |        |          |        |          |
|2007 99 33   |                        |        |          |        |          |
|2007 99 39   |                        |        |          |        |          |
|2007 99 55   |                        |        |          |        |          |
|2007 99 57   |                        |        |          |        |          |
|2007 99 91   |                        |        |          |        |          |
|2007 99 98   |                        |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|2008 19 19   |Fructe, nuci si alte    |       6| nelimitat|        |          |
|2008 19 95   |parti comestibile de    |        |          |        |          |
|2008 19 99   |plante                  |        |          |        |          |
|2008 20 11   |                        |        |          |        |          |
|2008 20 31   |                        |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|2008 40      |Pere, altele decat cele |       6| nelimitat|        |          |
|             |preparate sau           |        |          |        |          |
|             |conservate, cu sau fara |        |          |        |          |
|             |continut de zahar sau   |        |          |        |          |
|             |alti indulcitori sau    |        |          |        |          |
|             |alcool                  |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|2007 91      |Dulceturi, jeleuri,     |    18,8| nelimitat|        |          |
|             |marmelade, paste si     |        |          |        |          |
|             |piureuri din citrice    |        |          |        |          |
|2007 99 35   |Dulceturi, jeleuri,     |        |          |        |          |
|             |marmelade, paste si     |        |          |        |          |
|             |piureuri din zmeura     |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|2009 11      |Suc de portocale        |    18,8| nelimitat|        |          |
|             |congelat                |        |          |        |          |
|2009 19      |Alte sucuri de          |        |          |        |          |
|             |portocale               |        |          |        |          |
|2009 29 11   |Suc de grepfruit        |        |          |        |          |
|2009 29 91   |                        |        |          |        |          |
|2009 31 11   |Alte sucuri de citrice  |        |          |        |          |
|2009 39 11   |                        |        |          |        |          |
|2009 39 31   |                        |        |          |        |          |
|2009 39 51   |Suc de lamaie           |        |          |        |          |
|2009 41 10   |Suc de ananas           |        |          |        |          |
|2009 49 11   |                        |        |          |        |          |
|2009 49 30   |                        |        |          |        |          |
|2009 49 91   |                        |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|2008 50 11   |Caise altfel decat      |       6| nelimitat|        |          |
|             |preparate sau           |        |          |        |          |
|             |conservate, cu sau fara |        |          |        |          |
|             |adaos de zahar sau alti |        |          |        |          |
|             |indulcitori sau alcool  |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|2009 50 10   |Suc de rosii            |exceptat|       100|        |          |
|2009 50 90   |                        |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|2009 61 10   |Suc de struguri         |exceptat|     1 000|        |          |
|2009 61 69   |(inclusiv must)         |        |          |        |          |
|             |nefermentat si fara     |        |          |        |          |
|             |adaos de alcool, cu sau |        |          |        |          |
|             |fara adaos de zahar sau |        |          |        |          |
|             |alti indulcitori        |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|2009 71      |Suc de mere, nefermentat|      12| nelimitat|        |          |
|2009 79      |si fara adaos de alcool,|        |          |        |          |
|             |cu sau fara adaos de    |        |          |        |          |
|             |zahar sau alti          |        |          |        |          |
|             |indulcitori             |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|2009 80 11   |Suc de pere, nefermentat|exceptat|       300|        |          |
|2009 80 19   |si fara adaos de alcool,|        |          |        |          |
|2009 80 35   |cu sau fara adaos de    |        |          |        |          |
|2009 80 38   |zahar sau alti          |        |          |        |          |
|2009 80 50   |indulcitori             |        |          |        |          |
|2009 80 61   |(edulcoranti)           |        |          |        |          |
|2009 80 63   |                        |        |          |        |          |
|2009 80 69   |                        |        |          |        |          |
|2009 80 71   |                        |        |          |        |          |
|2009 80 79   |                        |        |          |        |          |
|2009 80 86   |                        |        |          |        |          |
|2009 80 89   |                        |        |          |        |          |
|2009 80 95   |                        |        |          |        |          |
|2009 80 96   |                        |        |          |        |          |
|2009 80 99   |                        |        |          |        |          |
|2009 90 11   |                        |        |          |        |          |
|2009 90 19   |                        |        |          |        |          |
|2009 90 21   |                        |        |          |        |          |
|2009 90 29   |                        |        |          |        |          |
|2009 90 31   |                        |        |          |        |          |
|2009 90 39   |                        |        |          |        |          |
|2009 90 51   |                        |        |          |        |          |
|2009 90 59   |                        |        |          |        |          |
|2009 90 94   |                        |        |          |        |          |
|2009 90 96   |                        |        |          |        |          |
|2009 90 98   |                        |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|2209 00 11   |Otet de vin, in         |exceptat|     1 000|     100|          |
|             |recipiente de maximum   |        |          |        |          |
|             |2 litri                 |        |          |        |          |
|2209 00 19   |Otet de vin, in         |        |          |        |          |
|             |recipiente de peste     |        |          |        |          |
|             |2 litri                 |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|2209 00 91   |Otet sau inlocuitori de |        |          |        |          |
|             |otet comestibil obtinuti|        |          |        |          |
|             |din acid acetic, in     |        |          |        |          |
|             |recipiente de maximum   |        |          |        |          |
|             |2 litri (excluzand      |        |          |        |          |
|             |otetul de vin)          |        |          |        |          |
|2209 00 99   |Otet sau inlocuitori de |        |          |        |          |
|             |otet comestibil obtinuti|        |          |        |          |
|             |din acid acetic, in     |        |          |        |          |
|             |recipiente de peste     |        |          |        |          |
|             |2 litri (excluzand      |        |          |        |          |
|             |otetul de vin)          |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|2309 10      |Mancare pentru caini    |exceptat|    11 000|        |          |
|             |sau pisici              |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|2401         |Tutun neprelucrat       |exceptat|     3 200|        |(2)       |
|cu exceptia  |                        |        |          |        |          |
|2401 30 00   |                        |        |          |        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
|ex 2401 30 00|Nervuri de tutun        |exceptat|       500|        |          |
|_____________|________________________|________|__________|________|__________|
    * Exprimarea descrierii produselor trebuie considerata ca avand doar o valoare indicativa, schema preferentiala fiind determinata, in contextul prezentei anexe, de aria de cuprindere a codului NC. Unde sunt indicate coduri NC cu "ex", schema preferentiala va fi determinata de aplicarea codului NC si a descrierii corespunzatoare luate impreuna.
    (1) Aceasta concesie se aplica numai produselor care nu beneficiaza de nici un fel de subventii la export.
    (2) Cantitatile aferente acestui contingent tarifar si care au fost puse in circulatie de la 1 iulie 2004, inainte de intrarea in vigoare a prezentului protocol, vor fi deduse din cantitatea inscrisa in coloana nr. 4
    (3) Cantitatea aferenta acestui contingent tarifar va fi majorata cu 1 000 capete de la 1 iulie 2005.
    (4) Aceasta concesie se administreaza pe baza anului calendaristic, de la 1 ianuarie la 31 decembrie. Cantitatea anuala aferenta acestui contingent va fi majorata la 60 000 tone de la 1 ianuarie 2005 si la 80 000 tone de la 1 ianuarie 2006.



SmartCity5

COMENTARII la Legea 220/2005

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 220 din 2005
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Legea 220/2005
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu