Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECRET Nr

DECRET   Nr. 93 din  7 martie 1979

privind normarea stocurilor de marfuri in comertul cu ridicata

ACT EMIS DE: CONSILIUL DE STAT AL REPUBLICII SOCIALISTE ROMANIA

ACT PUBLICAT IN: BULETINUL OFICIAL  NR. 25 din 12 martie 1979


SmartCity3


    Consiliul de Stat al Republicii Socialiste Romania decreteaza:

    Art. 1
    Stocurile de marfuri din comert indeplinesc rolul de a asigura aprovizionarea neintrerupta a populatiei, expunerea marfurilor in magazine si continuitatea productiei bunurilor de consum contractata. Volumul global al stocurilor, in limita a 80-85 zile, se stabileste prin planurile cincinale si anuale de dezvoltare economico-sociala.
    Art. 2
    Stocul maxim pentru comertul cu ridicata, la principalele grupe de marfuri, este cel prevazut in anexa nr. 1 *). Pentru celelalte grupe de marfuri, stocul maxim este in limita normativului in zile, stabilit prin plan.
    Ministerul Comertului Interior va putea aproba pe perioade limitate, in cazuri temeinic justificate, limite de stocuri de marfuri mai mari sau mai mici cu 10% decat cele prevazute in anexa nr. 1, cu conditia respectarii pe total a stocului planificat.
    Art. 3
    Stocul de carne, legume, cartofi, fructe destinate fondului pietei, care se constituie la furnizori, este prevazut in anexa nr. 2 *).
    Art. 4
    Pentru zonele si locurile izolate si greu accesibile stocurile de marfuri pentru comertul cu ridicata, in perioada noiembrie-martie, vor fi constituite la nivelul intregului necesar de consum aferent acestei perioade.
    Ministerul Comertului Interior si Uniunea Centrala a Cooperativelor de Consum, impreuna cu comitetele executive ale consiliilor populare judetene, vor stabili zonele si locurile prevazute la alineatul precedent.
    Art. 5
    Dimensionarea productiei destinate fondului pietei, atat pe ansamblul ramurilor producatoare, cat si in structura pe principalele sortimente, se face in raport cu cerintele reale ale populatiei determinate pe baza consumurilor optime fundamentate stiintific.
    In acest scop, Ministerul Comertului Interior, Ministerul Comertului Exterior si Cooperarii Economice Internationale, ministerele producatoare, Comitetul de Stat al Planificarii si celelalte organe centrale de sinteza vor efectua, cu ocazia elaborarii planurilor, studii aprofundate pe principalele produse si grupe de produse  privind consumul intern si nevoile pentru export.
    Elaborarea acestor studii se va face in continuare cu consultarea reprezentantilor consumatorilor din toate categoriile socio-profesionale.
------------------
    *) Anexa a fost comunicata institutiilor interesate.

    Art. 6
    Programarea productiei se va face in concordanta cu cerintele consumului atat pe intregul an, cat si pe sezoane comerciale. In acest scop, productia marfurilor sezoniere, inclusiv imbracamintea si  incaltamintea, care se realizeaza pe linii de fabricatie ce pot fi adaptate si pentru alte sortimente, va fi programata astfel incat livrarile catre intreprinderile comerciale sa inceapa cel mai devreme cu trei luni inainte de sezonul de desfacere.
    Livrarea marfurilor sezoniere si de moda la fondul pietei se va face in proportie de 70-80% pana la inceputul sezonului, iar termenul final de livrare va fi cel mai tarziu cu doua luni inainte de inchiderea sezonului.
    Marfurile sezoniere vor fi desfacute de unitatile comerciale in cursul sezonului pentru care au fost contractate si livrate. Stocurile la finele fiecarui sezon din aceste marfuri nu vor depasi 10-12% din volumul total si vor fi soldate inainte de sfarsitul sezonului pentru a nu deveni marfuri greu vandabile.
    Ministerul Comertului Interior, Uniunea Centrala a Cooperativelor de Consum si Ministerul Industriei Usoare vor elabora, in termen de 30 de zile de la data prezentului decret, un nomenclator al marfurilor sezoniere si de moda, care fac obiectul acestui articol.
    Art. 7
    Contractarea marfurilor sezoniere se va face semestrial. La produsele la care se vor incheia contracte anuale, pentru un volum de 20% din total, specificatia sortimentala se va stabili semestrial, in functie de situatia la zi a stocurilor din reteaua comerciala si din industrie.
    Art. 8
    In executarea contractelor, organele comertului si industriei vor lua masuri de adaptare operativa a productiei in functie de schimbarile intervenite in cererea populatiei, modificand in mod corespunzator prevederile contractuale, cu asigurarea realizarii planului aprobat. Schimbarea in cursul anului a intreprinderilor furnizoare contractante se poate face in conditiile legii numai cu acordul partilor si cu respectarea termenelor de livrare si de calitate convenite.
    Art. 9
    Pentru perfectionarea organizarii vehicularii si dirijarii marfurilor, Ministerul Comertului Interior impreuna cu ministerele producatoare vor extinde livrarile directe de la fabrica la magazin. Pentru marfurilor alimentare si alte marfuri de sortiment simplu se vor stabili, inainte de incheierea contractelor, proportiile acestor livrari care vor constitui sarcini obligatorii pentru fabrici si beneficiari.
    In contractele ce se incheie cu intreprinderile producatoare se va prevedea ca marfurile destinate marilor magazine sa se livreze in cea mai mare parte direct de la fabrica la magazin.
    Art. 10
    Intreprinderile furnizoare vor asigura efectuarea ritmica a livrarilor, acordand in permanenta atentie executarii transportului. Ministerul Transporturilor si Telecomunicatiilor va lua masuri pentru dezvoltarea mijloacelor de transport specializate si pentru satisfacerea cerintelor de transport al marfurilor destinate aprovizionarii populatiei.
    Art. 11
    Ministerul Comertului Interior si Uniunea Centrala a Cooperativelor de Consum vor putea organiza ca mobila, frigidere, televizoare si alte bunuri de volum mare, vandute populatiei prin unitatile cu amanuntul, sa poata fi predate cumparatorilor direct din depozite, asigurand mijloace de transport si personal pentru manipularea si montarea acestora la domiciliul cumparatorilor.
    Art. 12
    Ministerul Comertului Interior va stabili pentru intreprinderile cu ridicata, in limitele prevazute in art. 2 si 4, norme de stocuri pentru produse si grupe de produse, diferentiate in functie de natura marfurilor, volumul livrarilor, zona de aprovizionare, varietatea sortimentala si de alti factori specifici.
    La stabilirea acestor norme se va urmari accelerarea vitezei de desfacere a marfurilor, evitarea golurilor de aprovizionare, pregatirea sezoanelor de desfacere si formarea intregului sortiment comercial, optimizarea perioadelor de livrare si a fluxurilor de transport si aprovizionare, preintampinarea imobilizarii de stocuri de marfuri fara desfacere sau cu desfacere lenta, astfel incat perioada de depozitare sa fie redusa, in conditiile asigurarii aprovizionarii corespunzatoare a intregii retele comerciale.
    Art. 13
    Ministerul Industriei Usoare va lua masuri ca, pe baza unui program comun cu Ministerul Comertului Interior, in mod treptat, pana in anul 1985, sa asigure concentrarea productiei de confectii, tricotaje si incaltaminte pe zone de consum, astfel ca productia din zona sa satisfaca in cea mai mare masura aprovizionarea populatiei la produsele respective, atat ca volum, cat si ca structura sortimentala.
    Art. 14
    Ministerul Comertului Interior va organiza trimestrial efectuarea de inventare statistice in comertul cu ridicata. De asemenea, impreuna cu Uniunea Centrala a Cooperativelor de consum si celelalte organe centrale care au in subordine unitati comerciale, va organiza semestrial asemenea inventare si in comertul cu amanuntul.
    Pe baza inventarelor efectuate potrivit alin. 1 se vor face redistribuiri de marfuri intre sisteme si in profil teritorial, astfel ca, in permanenta, stocurile de produse sa se incadreze in normele aprobate si prevederile de plan.
    Art. 15
    Ministerul Comertului Interior impreuna cu Uniunea Centrala a Cooperativelor de Consum si celelalte organe centrale sau locale care au in subordine unitati comerciale vor lua masuri ca atat in depozite, cat si in magazine, circulatia marfurilor sa se faca corespunzator unui flux optim de livrare si desfacere, tinandu-se seama de ordinea primirii marfurilor.
    Art. 16
    Ministerul Comertului Interior, Uniunea Centrala a Cooperativelor de Consum, celelate organe centrale sau locale, care au in subordine unitati comerciale, vor lua masuri pentru repartizarea rationala a fondului de marfa si a stocurilor in intreaga retea comerciala, spre a se asigura satisfacerea cererii populatiei ca volum si sortimente, cresterea vitezei de desfacere a marfurilor si mentinerea stocurilor in limitele planificate.
    Art. 17
    Anexele nr. 1 si 2 fac parte integranta din prezentul decret.


SmartCity5

COMENTARII la Decretul 93/1979

Momentan nu exista niciun comentariu la Decretul 93 din 1979
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 96 2021
    Hello everyone, my name is Elisa Keily I am so overwhelmed with joy all thanks to Dr Raypower spell. my husband left me for another woman few years back and I was very devastated cause I never did anything wrong to him, I was left with my two kid and a job that pays little.i was almost giving up until I saw a testimony online about Dr Raypower and I decided to contact him.i explained my problem to him and he assured me I'll see a positive result after 24hurs, surprisingly my husband came back the day after the spell begging me to forgive him and promised to never leave. My husband has been back for 6 months now and we've never had any issues, am glad I didn't doubt Dr Raypower cause he sure can solve any problems with fast relief you can also contact him for help now Email: Urgentspellcast@gmail.com or Urgentspellcast@yahoo.com Website: https://urgentspellcast.wordpress.com/  WhatsApp: +14243308109
ANONIM a comentat OUG 96 2021
     I want to use this opportunity to thank Dr Ilekhojie who help me to win a large sum. I have been playing the lottery for the past 5 years now and i have never won. Ever since then i have not been able to win and i was so upset and i needed help to win the lottery. so i decided to go online and search for help, there i saw so many good testimony about this man called Great Dr Ilekhojie of how he have cast lucky spell lotto for people to win the lottery. I contacted him also and tell him i want to win a lottery, he cast a spell for me which i use and i play and won a large amount in dollars. I am so grateful to this man. Just in-case you also need him to help you win, you can contact him through his email: gethelp05@gmail.com and send him a direct message on +2348147400259
ANONIM a comentat OUG 96 2021
    Hello everyone, I want to let the whole world know how Dr. Wale has restored my broken relationship with Wayne. We have been together for 3 years and he told me that he doesn’t love me like he used to. Things have not been good for about 4 months and he ended this about 2 weeks ago. I was miserable and just didn't want to go on anymore. I did text him right after this but he didn’t even respond to me. One day I was searching for a way to get him back on the Internet when I saw a post of a lady testifying of how a love spell caster called Dr. Wale helped her to get back her ex, I was so desperate to get mine back so I messaged him and explained my situation to him and he instructed me to do somethings which I did and 24 hours later my boyfriend Wayne came back kneeling and begging for my forgiveness and I forgive him and our relationship was back to normal again, if your Ex broke up with you or you have any problem then you problem has come to an end because Dr. Wale can solve all marriage and relationship problems. If you need his urgent help WhatsApp/Text him: +1(978) 406-9575 or Email: everlastingspellcast@gmail.com or view his website: https://everlastingspellcaster.website2.me/contact
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    GET YOUR EX LOVER BACK.VIA: dromokpo@gmail.com This is my testimony of life that I will tell everyone. I have been married for 25 years Another woman had a spell to get me away from my lover, My husband left me and the children and we suffered for 2 years until I saw post about where this man Dr Omokpo has helped so many people recover their broken marriages and relationships   to get their ex lovers back. I decided to send him a message about my broken marriage and family  about how my husband left me and  for him to help me bring back my loving husband home, This great man told me what to do and I followed him as he instructed. After 48 hours, as he told me, I saw a car enter the compound. I was shocked when I saw my husband. As I share my testimony with you my husband came back to me and the kids and that's why I'm happy to put all of you to meet this man for solutions to your problem and bring your lover back to you and mend your broken marriage or your relationship restored back to happiness as you wished. Contact this great man via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    GET YOUR EX LOVER BACK.VIA: dromokpo@gmail.com This is my testimony of life that I will tell everyone. I have been married for 25 years Another woman had a spell to get me away from my lover, My husband left me and the children and we suffered for 2 years until I saw post about where this man Dr Omokpo has helped so many people recover their broken marriages and relationships   to get their ex lovers back. I decided to send him a message about my broken marriage and family  about how my husband left me and  for him to help me bring back my loving husband home, This great man told me what to do and I followed him as he instructed. After 48 hours, as he told me, I saw a car enter the compound. I was shocked when I saw my husband. As I share my testimony with you my husband came back to me and the kids and that's why I'm happy to put all of you to meet this man for solutions to your problem and bring your lover back to you and mend your broken marriage or your relationship restored back to happiness as you wished. Contact this great man via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 158 2004
     Ai nevoie de împrumut ?? Oferim împrumuturi cu 3%, oferim împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumut de afaceri, împrumut privat, împrumuturi auto, împrumuturi hoteliere, împrumut studențesc, împrumut personal Împrumuturi de refinanțare a locuințelor, pentru mai multe detalii Email: (tinvestor53@gmail.com) WhatsApp “: + 16892107004
ANONIM a comentat OUG 96 2021
    GET YOUR EX LOVER BACK. This is my testimony of life that I will tell everyone. I have been married for 25 years Another woman had a spell to get me away from my lover, My husband left me and the children and we suffered for 2 years until I saw post about where this man Dr Omokpo has helped so many people recover their broken marriages and relationships   to get their ex lovers back. I decided to send him a message about my broken marriage and family  about how my husband left me and  for him to help me bring back my loving husband home, This great man told me what to do and I followed him as he instructed. After 48 hours, as he told me, I saw a car enter the compound. I was shocked when I saw my husband. As I share my testimony with you my husband came back to me and the kids and that's why I'm happy to put all of you to meet this man for solutions to your problem and bring your lover back to you and mend your broken marriage or your relationship restored back to happiness as you wished. Contact this great man via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunt CEO-ul companiei de împrumut Thomas și vreau să știți cu toții că suntem instruiți să împrumutăm împrumuturi numai celor care au nevoie de împrumut pentru a-și sărbători Ajunul de Crăciun într-un mod mai bun ca niciodată și, de asemenea, celor care au nevoie pentru sprijin financiar, așa că, așa că, dacă aveți nevoie de un împrumut sau un împrumut de Crăciun pentru a vă îndepărta datoriile sau facturile, atunci ne puteți contacta prin e-mailul nostru din VIA (tinvestor53@gmail.com) pentru mai multe detalii despre această tranzacție împrumută fonduriWhatsApp “: +16892107004
ANONIM a comentat Decretul 244 1978
    De ce apare decretul asta in 2021, mai exista RSR? As vrea sa stiu care este legislatia actuala, nu date istorice.
ANONIM a comentat Hotărârea 5 2019
    Save Your Relationship and Get Your Ex Boyfriend/Girlfriend Back! contact: +1(662)-493-2087 is certainly the best spell caster online and his result is 100% guarantee… I don't know how to really thank Dr. PATRICK for what he did for me. My Name is Libby Eva from the UK, i have been dating this man who I loved very much for over four years now without any problem in our relationship. so at a point he changed so suddenly after returning from the office and started behaving so strangely. it even got to the extent that he told me it was over and i should never call him again. This was a person that loved me with everything that he had. When I told my friend Jenny what happened, she introduced me to a great spell caster called DR PATRICK, the chief priest of all spell caster. At first sight this man told me all my problems. It was his secretary that used a charm on him. Dr PATRICK told me not to worry that he will help me solve the problem. The following day, I was in the house in a sober mood when I first received a message from my boyfriend that he was very sorry and before I dropped the phone, he called me again to say he was on his way home and that he was truly sorry for everything. To my greatest surprise, one week later he engaged me and we got married. All Thanks to DR PATRICK. You can contact him through the following means Email: drpatrickspellcaster@gmail.com Mobile Number: +1 662 493 2087 Blog: https://drpatrickspellcast.blogspot.com Facebook pages https://www.facebook.com/Drpatrickspellcaster11
Alte acte pe aceeaşi temă cu Decretul 93/1979
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu