Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECRET Nr

DECRET   Nr. 93 din  7 martie 1979

privind normarea stocurilor de marfuri in comertul cu ridicata

ACT EMIS DE: CONSILIUL DE STAT AL REPUBLICII SOCIALISTE ROMANIA

ACT PUBLICAT IN: BULETINUL OFICIAL  NR. 25 din 12 martie 1979


SmartCity3


    Consiliul de Stat al Republicii Socialiste Romania decreteaza:

    Art. 1
    Stocurile de marfuri din comert indeplinesc rolul de a asigura aprovizionarea neintrerupta a populatiei, expunerea marfurilor in magazine si continuitatea productiei bunurilor de consum contractata. Volumul global al stocurilor, in limita a 80-85 zile, se stabileste prin planurile cincinale si anuale de dezvoltare economico-sociala.
    Art. 2
    Stocul maxim pentru comertul cu ridicata, la principalele grupe de marfuri, este cel prevazut in anexa nr. 1 *). Pentru celelalte grupe de marfuri, stocul maxim este in limita normativului in zile, stabilit prin plan.
    Ministerul Comertului Interior va putea aproba pe perioade limitate, in cazuri temeinic justificate, limite de stocuri de marfuri mai mari sau mai mici cu 10% decat cele prevazute in anexa nr. 1, cu conditia respectarii pe total a stocului planificat.
    Art. 3
    Stocul de carne, legume, cartofi, fructe destinate fondului pietei, care se constituie la furnizori, este prevazut in anexa nr. 2 *).
    Art. 4
    Pentru zonele si locurile izolate si greu accesibile stocurile de marfuri pentru comertul cu ridicata, in perioada noiembrie-martie, vor fi constituite la nivelul intregului necesar de consum aferent acestei perioade.
    Ministerul Comertului Interior si Uniunea Centrala a Cooperativelor de Consum, impreuna cu comitetele executive ale consiliilor populare judetene, vor stabili zonele si locurile prevazute la alineatul precedent.
    Art. 5
    Dimensionarea productiei destinate fondului pietei, atat pe ansamblul ramurilor producatoare, cat si in structura pe principalele sortimente, se face in raport cu cerintele reale ale populatiei determinate pe baza consumurilor optime fundamentate stiintific.
    In acest scop, Ministerul Comertului Interior, Ministerul Comertului Exterior si Cooperarii Economice Internationale, ministerele producatoare, Comitetul de Stat al Planificarii si celelalte organe centrale de sinteza vor efectua, cu ocazia elaborarii planurilor, studii aprofundate pe principalele produse si grupe de produse  privind consumul intern si nevoile pentru export.
    Elaborarea acestor studii se va face in continuare cu consultarea reprezentantilor consumatorilor din toate categoriile socio-profesionale.
------------------
    *) Anexa a fost comunicata institutiilor interesate.

    Art. 6
    Programarea productiei se va face in concordanta cu cerintele consumului atat pe intregul an, cat si pe sezoane comerciale. In acest scop, productia marfurilor sezoniere, inclusiv imbracamintea si  incaltamintea, care se realizeaza pe linii de fabricatie ce pot fi adaptate si pentru alte sortimente, va fi programata astfel incat livrarile catre intreprinderile comerciale sa inceapa cel mai devreme cu trei luni inainte de sezonul de desfacere.
    Livrarea marfurilor sezoniere si de moda la fondul pietei se va face in proportie de 70-80% pana la inceputul sezonului, iar termenul final de livrare va fi cel mai tarziu cu doua luni inainte de inchiderea sezonului.
    Marfurile sezoniere vor fi desfacute de unitatile comerciale in cursul sezonului pentru care au fost contractate si livrate. Stocurile la finele fiecarui sezon din aceste marfuri nu vor depasi 10-12% din volumul total si vor fi soldate inainte de sfarsitul sezonului pentru a nu deveni marfuri greu vandabile.
    Ministerul Comertului Interior, Uniunea Centrala a Cooperativelor de Consum si Ministerul Industriei Usoare vor elabora, in termen de 30 de zile de la data prezentului decret, un nomenclator al marfurilor sezoniere si de moda, care fac obiectul acestui articol.
    Art. 7
    Contractarea marfurilor sezoniere se va face semestrial. La produsele la care se vor incheia contracte anuale, pentru un volum de 20% din total, specificatia sortimentala se va stabili semestrial, in functie de situatia la zi a stocurilor din reteaua comerciala si din industrie.
    Art. 8
    In executarea contractelor, organele comertului si industriei vor lua masuri de adaptare operativa a productiei in functie de schimbarile intervenite in cererea populatiei, modificand in mod corespunzator prevederile contractuale, cu asigurarea realizarii planului aprobat. Schimbarea in cursul anului a intreprinderilor furnizoare contractante se poate face in conditiile legii numai cu acordul partilor si cu respectarea termenelor de livrare si de calitate convenite.
    Art. 9
    Pentru perfectionarea organizarii vehicularii si dirijarii marfurilor, Ministerul Comertului Interior impreuna cu ministerele producatoare vor extinde livrarile directe de la fabrica la magazin. Pentru marfurilor alimentare si alte marfuri de sortiment simplu se vor stabili, inainte de incheierea contractelor, proportiile acestor livrari care vor constitui sarcini obligatorii pentru fabrici si beneficiari.
    In contractele ce se incheie cu intreprinderile producatoare se va prevedea ca marfurile destinate marilor magazine sa se livreze in cea mai mare parte direct de la fabrica la magazin.
    Art. 10
    Intreprinderile furnizoare vor asigura efectuarea ritmica a livrarilor, acordand in permanenta atentie executarii transportului. Ministerul Transporturilor si Telecomunicatiilor va lua masuri pentru dezvoltarea mijloacelor de transport specializate si pentru satisfacerea cerintelor de transport al marfurilor destinate aprovizionarii populatiei.
    Art. 11
    Ministerul Comertului Interior si Uniunea Centrala a Cooperativelor de Consum vor putea organiza ca mobila, frigidere, televizoare si alte bunuri de volum mare, vandute populatiei prin unitatile cu amanuntul, sa poata fi predate cumparatorilor direct din depozite, asigurand mijloace de transport si personal pentru manipularea si montarea acestora la domiciliul cumparatorilor.
    Art. 12
    Ministerul Comertului Interior va stabili pentru intreprinderile cu ridicata, in limitele prevazute in art. 2 si 4, norme de stocuri pentru produse si grupe de produse, diferentiate in functie de natura marfurilor, volumul livrarilor, zona de aprovizionare, varietatea sortimentala si de alti factori specifici.
    La stabilirea acestor norme se va urmari accelerarea vitezei de desfacere a marfurilor, evitarea golurilor de aprovizionare, pregatirea sezoanelor de desfacere si formarea intregului sortiment comercial, optimizarea perioadelor de livrare si a fluxurilor de transport si aprovizionare, preintampinarea imobilizarii de stocuri de marfuri fara desfacere sau cu desfacere lenta, astfel incat perioada de depozitare sa fie redusa, in conditiile asigurarii aprovizionarii corespunzatoare a intregii retele comerciale.
    Art. 13
    Ministerul Industriei Usoare va lua masuri ca, pe baza unui program comun cu Ministerul Comertului Interior, in mod treptat, pana in anul 1985, sa asigure concentrarea productiei de confectii, tricotaje si incaltaminte pe zone de consum, astfel ca productia din zona sa satisfaca in cea mai mare masura aprovizionarea populatiei la produsele respective, atat ca volum, cat si ca structura sortimentala.
    Art. 14
    Ministerul Comertului Interior va organiza trimestrial efectuarea de inventare statistice in comertul cu ridicata. De asemenea, impreuna cu Uniunea Centrala a Cooperativelor de consum si celelalte organe centrale care au in subordine unitati comerciale, va organiza semestrial asemenea inventare si in comertul cu amanuntul.
    Pe baza inventarelor efectuate potrivit alin. 1 se vor face redistribuiri de marfuri intre sisteme si in profil teritorial, astfel ca, in permanenta, stocurile de produse sa se incadreze in normele aprobate si prevederile de plan.
    Art. 15
    Ministerul Comertului Interior impreuna cu Uniunea Centrala a Cooperativelor de Consum si celelalte organe centrale sau locale care au in subordine unitati comerciale vor lua masuri ca atat in depozite, cat si in magazine, circulatia marfurilor sa se faca corespunzator unui flux optim de livrare si desfacere, tinandu-se seama de ordinea primirii marfurilor.
    Art. 16
    Ministerul Comertului Interior, Uniunea Centrala a Cooperativelor de Consum, celelate organe centrale sau locale, care au in subordine unitati comerciale, vor lua masuri pentru repartizarea rationala a fondului de marfa si a stocurilor in intreaga retea comerciala, spre a se asigura satisfacerea cererii populatiei ca volum si sortimente, cresterea vitezei de desfacere a marfurilor si mentinerea stocurilor in limitele planificate.
    Art. 17
    Anexele nr. 1 si 2 fac parte integranta din prezentul decret.


SmartCity5

COMENTARII la Decretul 93/1979

Momentan nu exista niciun comentariu la Decretul 93 din 1979
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Decretul 93/1979
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu