Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 170 din  2 octombrie 1998

privind ratificarea Acordului comercial dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Regatului Thailandei, semnat la Bangkok la 29 aprilie 1997

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN:            MONITORUL OFICIAL  NR. 381 din  6 octombrie 1998


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    ARTICOL UNIC
    Se ratifica Acordul comercial dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Regatului Thailandei, semnat la Bangkok la 29 aprilie 1997.

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 8 iunie 1998, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                      p. PRESEDINTELE SENATUI,
                          CRISTIAN DUMITRESCU

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 3 septembrie 1998, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                  p. PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR,
                            PAULA IVANESCU

                            ACORD COMERCIAL
       intre Guvernul Romaniei si Guvernul Regatului Thailandei*)

    *) Traducere.

    Guvernul Romaniei si Guvernul Regatului Thailandei, denumite in continuare parti,
    dorind sa promoveze si sa intareasca relatiile de prietenie existente intre ambele tari, pe baza egalitatii si avantajului reciproc, precum si pe o baza trainica si de lunga durata,
    recunoscand ca cooperarea si consultarile bilaterale constituie mijloace importante pentru intarirea relatiilor lor comerciale,
    luand in considerare principale cuprinse in Acordul privind constituirea Organizatiei Mondiale de Comert la care ambele tari sunt membre si
    fiind convinse ca un nou acord va crea un cadru propice pentru dezvoltarea si extinderea in continuare a schimburilor comerciale dintre cele doua tari,
    au convenit urmatoarele:

    Art. 1
    Partile vor lua cele mai adecvate masuri in conformitate cu legile, reglementarile si normele lor, pentru a intensifica si a intari relatiile comerciale si cooperarea lor.
    Art. 2
    Schimburile comerciale dintre cele doua tari vor fi guvernate de tratamentul natiunii celei mai favorizate si de alte drepturi si obligatii rezultand din calitatea lor de membri ai Organizatiei Mondiale de Comert (O.M.C.) sau la alte acorduri negociate in cadrul O.M.C. la care cele doua sunt sunt parti.
    Art. 3
    Prevederile art. 2 nu vor fi aplicate nici unui avantaj, facilitate, privilegiu sau imunitate pe care partile le acorda sau le vor acorda:
    - tarilor vecine in scopul facilitarii comertului de frontiera;
    - tarilor care apartin unei zone de comert liber, unei uniuni vamale, unei zone economice sau unui alt acord preferential la care ele sunt sau vor deveni asociate sau membre;
    - ca rezultat al unor acorduri de comert multilaterale si plurilaterale la care sunt sau vor deveni membre;
    - marfurilor importate in cadrul programelor de asistenta acordata de terte tari sau institutii si/sau agentii si organizatii internationale.
    Art. 4
    In conformitate cu prevederile art. 1, partile isi vor dezvolta relatiile comerciale prin extinderea si diversificarea comertului.
    Art. 5
    Partile vor proceda la un schimb continuu de informatii comerciale, in scopul facilitarii fluxurilor comerciale. Autoritatile competente ale fiecarei parti vor pune la dispozitie celeilalte parti informatii asupra standardelor lor comerciale, tehnice, sanitare si fitosanitare, precum si altor standarde.
    Art. 6
    Tranzactiile comerciale bilaterale vor fi incheiate de persoanele juridice si fizice autorizate sa desfasoare activitati de comert international, in conformitate cu legile, reglementarile si normele in vigoare in fiecare tara.
    Art. 7
    Pentru realizarea scopului acestui acord, partile vor incuraja si vor facilita urmatoarele activitati ale organizatiilor si intreprinderilor lor:
    a) aranjarea de intalniri de afaceri, organizarea de misiuni comerciale, targuri si expozitii comerciale si industriale, seminarii si convorbiri;
    b) schimb de experienta cu privire la comertul lor exterior;
    c) cooperare comerciala in terte tari;
    d) negocierea de contracte comerciale intre persoane juridice si fizice din cele doua tari.
    Art. 8
    1. Fiecare parte va excepta, potrivit legilor, reglementarilor si normelor sale in vigoare, cealalta parte de la plata taxelor vamale de import pentru urmatoarele articole originare din tara celeilalte parti:
    a) produsele si materialele pentru targuri si expozitii temporare, care nu sunt destinate vanzarii;
    b) mostrele de marfuri pentru a fi utilizate ca atare, fara valoare comerciala;
    c) produsele importate in fiecare tara pentru care a fost platita taxa vamala si care au fost trimise in afara acelei tari pentru a fi reparate si reimportate intr-o perioada determinata.
    2. De astfel de produse, materiale si mostre specificate la paragraful 1 a) si b) din acest articol nu se va putea dispune in tara in care ele au fost importate si ele vor fi reexportate din acea tara, in afara de cazul obtinerii aprobarii prealabile a autoritatilor competente ale acelei tari si numai dupa ce plata taxelor vamale si a altor taxe aferente, daca exista, a fost efectuata in conformitate cu legile, reglementarile si normele in vigoare in tara respectiva.
    Art. 9
    1. Toate partile referitoare la marfurile si serviciile dintre cele doua tari vor fi efectuate in valuta liber utilizabila, in conformitate cu reglementarile valutare in vigoare in momentul efectuarii platilor. Valuta liber utilizabila inseamna orice valuta, asa cum este definita, periodic, de Fondul Monetar International.
    2. Aceasta nu exclude posibilitatea ca persoanele juridice si fizice romane si thailandeze sa convina, prin acord reciproc, si alte aranjamente de plata, cu respectarea legilor, reglementarilor si normelor in vigoare in cele doua tari, la data incheierii acestora.
    Art. 10
    Reexportul marfurilor comercializate intre persoanele juridice si/sau fizice autorizate din cele doua tari va fi guvernat de contractele comerciale incheiate intre ele.
    Art. 11
    Partile vor intreprinde masurile necesare, cu respectarea legislatiilor lor si a prevederilor din acordurile internationale la care sunt parti, pentru protejarea, pe teritoriul lor, a marfurilor originare din cealalta tara de orice forma de concurenta neloiala.
    Partile au convenit sa asigure protectia adecvata a drepturilor proprietatii intelectuale, in conformitate cu legislatia specifica in vigoare in fiecare tara si tinand seama de obligatiile lor din acordurile internationale referitoare la proprietatea intelectuala, acceptate de cele doua parti. Autoritatile respective ale ambelor parti vor conveni mecanismul si sfera cooperarii privind proprietatea intelectuala.
    Art. 12
    Prevederile acestui acord nu vor fi interpretate ca impiedicand adoptarea si indeplinirea de catre fiecare parte a masurilor necesare pentru protectia securitatii nationale, moralitatii publice, vietii si sanatatii populatiei, animalelor si plantelor, patrimoniului national cu valoare artistica, istorica si arheologica si pentru conservarea resurselor naturale epuizabile.
     Art. 13
    1. Pentru realizarea obiectivelor acestui acord se va constitui Comisia mixta de cooperare comerciala, care sa continue activitatea Comisiei mixte de cooperare comerciala infiintata, in anul 1978, prin Memorandumul de intelegere dintre Republica Socialista Romania si Regatul Thailandei, semnat la 4 iulie 1978.
    2. Atributiile Comisiei mixte de cooperare comerciala sunt stipulate in Protocolul privind constituirea Comisiei mixte de cooperare comerciala dintre Guvernul Romaniei si guvernul Regatului Thailandei, semnat la Bangkok la 29 aprilie 1997, care este parte integranta a acestui acord.
    Art. 14
    Orice diferend intre parti referitor la interpretarea si/sau la aplicarea acestui acord va fi solutionat fara intarziere prin consultari si negocieri amiabile.
    Art. 15
    Prezentul acord va intra in vigoare la data ultimei notificari prin care partile si-au adus la cunostinta reciproc, pe cai diplomatice, ca cerintele legale de intrare in vigoare a acestuia au fost indeplinite. El va ramane in vigoare pentru o perioada initiala de 3 ani. In continuare, acordul va fi in vigoare pentru o perioada nedefinita, cu respectarea dreptului fiecarei parti de a inceta aplicarea acestuia printr-o notificare prealabila de 12 luni, adresata, in scris, celeilalte parti, notificare ce poate fi facuta in orice moment dupa expirarea perioadei initiale de 3 ani.
    Totusi incetarea valabilitatii acestui acord nu va afecta valabilitatea oricarui contract si/sau aranjament, efectuate in cadrul acestui acord, pana la executarea completa a unui astfel de contract si/sau aranjament.
    Art. 16
    Fiecare parte poate cere, in scris, revizuirea sau modificarea totala sau partiala a acestui acord. Orice revizuire sau modificare, convenita de ambele parti, va intra in vigoare la data ultimei notificari prin care partile si-au adus la cunostinta reciproc, prin canale diplomatice, ca au fost indeplinite cerintele legale pentru intrarea ei in vigoare.
    Art. 17
    La data intrarii in vigoare a acestui acord, Acordul comercial dintre Guvernul Republicii Socialiste Romania si Guvernul Regatului Thailandei, incheiat la Bucuresti la 18 septembrie 1978, isi inceteaza valabilitatea.
    Drept urmare, subsemnatii, deplin imputerniciti de catre guvernele lor, au semnat acest acord.
    Semnat la Bangkok la 29 aprilie 1997, in doua exemplare originale in limba engleza, ambele texte fiind egal autentice.

                     Pentru Guvernul Romaniei,
                     Dumitru Moinescu,
                     secretar de stat in
                     Ministerul Comunicatiilor

                     Pentru Guvernul Regatului Thailandei,
                     Chalermphol Sanitwongchai,
                     ministru adjunct al comertului

                            PROTOCOL
privind construirea Comisiei mixte de cooperare comerciala dintre Guvernul Romaniei a si Guvernul Regatului Thailandei*)

    *) Traducere.

    La data semnarii Acordului comercial dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Regatului Thailandei, subsemnatii au convenit urmatoarele prevederi care constituie parte integranta a acordului mentionat:

    1. In scopul facilitarii aplicarii acordului comercial, partile au convenit sa constituie o comisie mixta de cooperare comerciala, denumita comisie mixta, care sa continue activitatea Comisiei mixte de cooperare comerciala infiintata in anul 1978, formata din reprezentantii autoritatilor respective din cele doua tari. Componenta comisiei mixte va fi la un nivel adecvat, convenit de parti.
    Comisia mixta:
    a) va revedea modul de indeplinire a acordului;
    b) va examina posibilitatile de crestere si de diversificare a relatiilor comerciale reciproce dintre cele doua tari;
    c) va inainta si va studia propuneri in scopul de a recomanda partilor masuri vizand dezvoltarea dinamica a cooperarii comerciale;
    d) va identifica problemele care impiedica cooperarea comerciala bilaterala si va recomanda solutii care pot ajuta la largirea accesului pe pietele celor doua tari;
    e) va consulta si va rezolva problemele comerciale e problemele legate de comert ce se vor ivi intre cele doua tari.
    2. Comisia mixta se va intruni alternativ in Romania si Regatul Thailandei, in sesiuni anuale sau la orice data convenita de autoritatile respective.
    Comisia mixta va adopta masuri ce vor fi inscrise in minutele convenite cu prilejul sesiunilor ei.
    3. Reprezentantii firmelor, grupurilor economice sau financiare si ai intreprinderilor din fiecare tara pot participa la lucrarile comisiei mixte, cu conditia aprobarii de catre cele doua parti. Comisia mixta va stabili regulile si procedurile unei astfel de participari.
    4. La data intrarii in vigoare a acestui protocol, Memorandumul de intelegere dintre Republica Socialista Romania si Regatul Thailandei privind constituirea Comisiei mixte de cooperare comerciala, semnat la Bucuresti la 4 iulie 1978, isi inceteaza valabilitatea.
    Drept urmare, subsemnatii, deplin imputerniciti de guvernele lor, au semnat acest protocol.
    Semnat la Bangkok la 29 aprilie 1997, in doua exemplare originale in limba engleza, ambele texte fiind egal autentice.

                Pentru Guvernul Romaniei,
                Dumitru Moinescu,
                secretar se stat
                in Ministerul Comunicatiilor

                Pentru Guvernul Regatului Thailandei,
                Chalermphol Sanitwongchai,
                ministru adjunct al comertului



SmartCity5

COMENTARII la Legea 170/1998

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 170 din 1998
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu